20/4/13

Με αδελφό αξιωματικό ο δολοφονημένος


Τα προχθεσινά θύματα Φράγκος και Σινούρης
Αυτό θα πει διαφορά ανάμεσα σε δυο αδέλφια! Ο ένας αστυνομικός καριέρας και ο άλλος "Νονός της νύχτας". Αδελφός εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί στην Πάτρα είναι ο 38χρονος που εκτελέστηκε μέσα στην ασημί BMW  μετά από άγριο κυνηγητό που εξαπέλυσαν μέρα μεσημέρι στην Πάτρα  οι οπλοφόροι που όπως εκτιμάται ήθελαν να «ξεπλύνουν» την προχθεσινή διπλή εκτέλεση του Κώστα Φράγκου και του Βασίλη Συνούρη. Μάλιστα η σημερινή εκτέλεση έγινε στην οδό Ανθείας 181, στον πολυσύχναστο δρόμο  στα Ζαρουχλέϊκα, όπου τον Αύγουστο του 2010 το σημερινό θύμα δολοφονίας είχε κατηγορηθεί μαζί με μέλη της συμμορίας του για την ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα. Η αστυνομία αναζητά ένα τζιπ μάρκας Daihatsu Terios που πλεύρισε την BMW. Μετά τους πυροβολισμούς πάντως η BMW έπεσε πάνω σε άλλο αυτοκίνητο τύπου SEAT IBIZA, χρώματος μπλέ. Ο οδηγός του τζιπ έκανε αναστροφή στην Ανθείας προς την οδό Ακτή Δυμαίων και  κατευθύνθηκε προς τον Πύργο. Το θύμα είχε συλληφθεί στις 2 Μαρτίου του 2011 φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον αξιωματικό αδελφό του, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να τον επαναφέρει στο «σωστό δρόμο» χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Τότε μάλιστα το σημερινό θύμα είχε κατηγορηθεί μ’ άλλους πέντε συνεργούς του για εννέα απόπειρες εκβιασμού σε καρναβαλικά στέκια αλλά και έναν εμπρησμό. Η Ασφάλεια τώρα αναζητά συγγενή και φίλο του νεκρού Κώστα Φράγκου για τους οποίους υπάρχει η υποψία πως επέβαιναν στο τζίπ που κυνηγούσε την BMW.
Κύκλοι της Κατεχάκη εντάσουν τον αξιωματικό αδελφό του θύματος στο  « … μάχιμο δυναμικό που σε αναγνώριση της ακεραιότητάς του, η αστυνομία στην Πάτρα του ανέθεσε

... Ζαχάρωνε τα αρχαία

Το όνομα πολύ γνωστού ζαχαροπλάστη αλλά και ενός δημάρχου της Κηφισιάς έχει ο απόστρατος Αστυνομικός Διευθυντής και υπηρετούσε πέριξ της Ραφήνας. Ο απόστρατος διώκεται για αρχαιοκαπηλία μ' άλλους τρεις αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΓΑΔΑ. 

Οι φονικοί κάλυκες

Τα Ντοκουμέντα




 

"Νονός" λόγω βάπτισης ...

Το σημείο της εκτέλεσης
Ζαρουχλέϊκα Πάτρας: Στο βάθος η ασημί BMW του Τσίρκα που μετά τους φονικούς πυροβολισμούς έπεσε πάνω στο μπλε SEAT IBIZA

Στις 13 Ιανουαρίου 2012 ο Πάνος Τσίρκας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κόσμος» είχε χαρακτηρίσει αστείες και ανυπόστατες τις κατηγορίες που τον εμφάνιζαν ως «νονό» και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Και, λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στο προσωπικό του ιστολόγιο:
«Ναι το παραδέχομαι είμαι Νονός. Το πρώτο μου παιδάκι το Γιωργάκη μου το βάπτισα το 1987,το δεύτερο τη Θοδώρα μου το 2008 και το Πανούλη μου το 2010.Αυτή είναι η μοναδική μου σχέση με το
"Νονιλίκι". Στην μικρή μας πόλη την Πάτρα που όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον λίγο πολύ και ξέρουμε ποιος είναι ποιος και το τι κάνει, συνέβη και αυτό. Να με κατηγορούν δηλαδή ως μπράβο και μάλιστα ως αρχηγό μπράβων δηλαδή ως Νονό. Είναι απ΄αυτά που βλέπεις στις ταινίες και δε τα πιστεύεις κιόλας...

Το θέμα όμως πέρα απ' τήν αστυνομία και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον μου είναι ότι όλη η υπόθεση αυτή είχε έχει και θα έχει καταλυτική επίδραση στην ζωή μου όπως και στη ζωή όλων που κατά καιρούς είχαν την θλιβερή τύχη να κατηγορηθούν άδικα. Αυτό γιατί στην Ελλάδα έχει αντιστραφεί η έννοια και η εφαρμογή του τεκμηρίου της αθωότητας.
Πιο συγκεκριμένα από την στιγμή που θα κατηγορηθείς είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίον γεγονός που συνεπάγεται μία ταλαιπωρία επικών διαστάσεων, με σειρά από επώδυνες επιπτώσεις όπως η οικονομική για παράδειγμα, κοινωνικό στιγματισμό και διάφορα άλλα λυπηρά. Στην περίπτωση μου δηλαδή παρόλο που είναι προφανέστατο ότι είμαι αθώος πάρα ταύτα προφυλακίστηκα και αυτό συνέβη διότι η αστυνομία φρόντισε να παραδώσει έναν τεράστιο όγκο δικογραφίας στην δικαιοσύνη, έναν αχταρμά κατά το κοινός λεγόμενο με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να διαπιστωθεί άμεσα η μη εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση».

To αμαρτωλό παρελθόν του

Ο δολοφονημένος Παν. Τσίρκας

Ποιος ήταν ο Πάνος Τσίρκας το όνομα του οποίου είναι γραμμένο σχεδόν σε κάθε τοίχο της Πάτρας εδώ και πολλές εβδομάδες; Από την μια πλευρά της πόλης ως την άλλη το σύνθημα «Λευτεριά στον Πάνο Τσίρκα» προκαλεί... θυμό στους ιδιοκτήτες πολλών οικημάτων που το «φιλοξενούν» αλλά και εύλογη απορία στους περαστικούς. Τουλάχιστον σε όσους δεν ξέρουν...
Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν η Αστυνομία, με ανακοίνωση της, μιλούσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης την οποία αποτελούσαν συνολικά έξι άτομα. Ανάμεσα τους και ο Πάνος Τσίρκας, γνωστός στην Πάτρα από την επιχειρηματική δραστηριοποίηση του στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Και οι έξι προφυλακίστηκαν, με εξαιρετικά βαριές κατηγορίες. Ο Τσίρκας μέσα απ' τις φυλακές Κορυδαλλού, απ' την πρώτη στιγμή, διατείνεται ότι είναι αθώος και δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση.
Η Αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση πού είχε εκδοθεί στις 2 Μαρτίου 2011, έχει αποδώσει στους «έξι» κατηγορίες, όπως:
"Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας , που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ένοπλη ληστεία ,που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου 2010 (30.08.2010) σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της Τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί.
Τριάντα (30) διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, απ' όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.

Σικάγο ξανά η Πάτρα

.


 
Νεκρός ο σεσημασμένος  Τσίρκας. Τραυματίας ο φίλος του

Aρχαιοκάπηλους με στολή συνέλαβαν οι Αδιάφθοροι

 
Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν (10) ημεδαποί-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων (1) απόστρατος Αξιωματικός της Αστυνομίας, (3) εν ενεργεία αστυνομικοί, (1) Δόκιμος Αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων και (5) ιδιώτες
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα, όργανο ανίχνευσης –διασκόπησης υπεδάφους για ανεύρεση αρχαιοτήτων, οπλισμός, λίρες κ.λ.π αντικείμενα
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Εξαρθρώθηκε, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην παράνομη ανίχνευση, ανασκαφή και ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων, με σκοπό την περαιτέρω εμπορία τους και τον πορισμό παράνομων εσόδων.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκαν χθες (19-4-2013), ευρείας κλίμακας, παράλληλες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο και συνελήφθησαν συνολικά (10) ημεδαποί.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί (δυο Αρχιφύλακες και ένας Αστυφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, ένας Δόκιμος Αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων και πέντε (5) ιδιώτες, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και επιπλέον για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του νόμου περί όπλων καθώς και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του 2012, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διενέργεια παράνομων αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών, καθώς και την περαιτέρω εμπορία των αρχαίων αντικειμένων.
Όπως διακριβώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για την επίτευξη των στόχων τους, είχαν προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και εργαλεία (μηχανήματα ανίχνευσης), με τα οποία πραγματοποιούσαν παράνομες έρευνες για την εύρεση αρχαίων αντικειμένων, με διαφορετική σύνθεση ομάδας, κάθε φορά.
Κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους, πραγματοποιούσαν έρευνες για ανακάλυψη αρχαίων αντικειμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ προέκυψε ότι για τον ίδιο σκοπό είχαν μεταβεί επανειλημμένα στην περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα Αττικής.
Επιπλέον, διαπραγματεύονταν ή/και προέβαιναν στην πώληση των αρχαίων αντικείμενων, τα οποία έβρισκαν κατά τη διάρκεια των παράνομων ερευνών ή περιέρχονταν στην κατοχή τους με άλλο παράνομο τρόπο. Ενδεικτικά, όπως προέκυψε, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης διαπραγματεύονταν την πώληση εικόνας – πίνακα της Παναγίας, που είχε στην κατοχή του, χρονολογίας του 1400 μ. X .
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στο νομό περί αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα:
  • ένα (1) μεταλλικό στρογγυλό νόμισμα με προσωπογραφία και παράσταση ανάγλυφη με λατινικούς αριθμούς και χαρακτήρες, όπου αναγράφεται εκτός των άλλων ευκρινώς η λέξη “ CAESAR ”
  • ένα (1) αρχαίο μεταλλικό στρογγυλό νόμισμα, χωρίς εμφανείς παραστάσεις ή χαρακτήρες
  • δυο (2) τμήματα – κομμάτια, προφανώς του ιδίου μεταλλικού νομίσματος
  • πέντε (5) κομμάτια προφανώς παλιών πήλινων αγγείων ή αμφορέων,
  • έντεκα (11) κομμάτια παλιών αντικειμένων απροσδιορίστου είδους και
  • δύο (2) πήλινα αντικείμενα πυραμοειδούς σχήματος,
Επιπλέον, στους ιδίους χώρους και σε όχημα ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα κομμάτι μάρμαρο, το οποίο φέρει ιδεογράμματα, προφανούς αραβικής γραφής και εξετάζεται αν εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων,
  • δέκα (10) χρυσές λίρες κοπής διαφόρων χρονολογιών από το έτος 1907 έως το 1928,
  • μια (1) λίρα Αγγλίας με ένδειξη χρονολογίας 1928,
  • ένα (1) μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλου με σύστημα GPS ,
  • μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης – tazer ,
  • ένα μαύρο μεταλλικό κουτί (μπαταρία) με ασπρόμαυρο καλώδιο,
  • έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού – Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε φωτοαντίγραφα,
  • πλήθος εγγράφων με οδηγίες χρήσης μηχανημάτων ανίχνευσης και χαρτιά με χειρόγραφες σημειώσεις χρήσης ανιχνευτών μετάλλων,
  • ένα (1) υποπολυβόλο MP -5, με πέντε γεμιστήρες, μία εκ των οποίων πλήρης φυσιγγίων με 30 φυσίγγια και ένα κουτί με 50 φυσίγγια των 9 mm ,
  • ένα (1) αεροβόλο όπλο με διόπτρα χρώματος μαύρου που περιείχε 106 μεταλλικές οβίδες,
  • ένα (1) δίκαννο τυφέκιο, τμήμα τυφεκίου και μία κάνη από δίκαννο όπλο,
  • ένα (1) κουτί με 10 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
  • είκοσι πέντε (25) σφαίρες διαμετρήματος 9 mm ,
  • τέσσερις (4) κροτίδες,
  • επτά (7) σπρέι εκτόξευσης πιπεριού,
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • εργαλεία ανασκαφών (φτυάρι, αξίνα, γάντια εργασίας, κλπ),
  • αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 17,4 gr και πλαστική συσκευασία με 15 δισκία μπλε χρώματος άγνωστης ιδιότητας.

... Λέσχη μολότοφ

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
 
Από τις αστυνομικές Αρχές εντοπίσθηκαν, χθες  το βράδυ στα Χανιά, σε εξωτερικό χώρο λέσχης αθλητικής ομάδας, μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, σπρέι χρωμάτων και ένα μεταλλικό γκλοπ.
Ο εντοπισμός τους επετεύχθη στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης - Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων.
Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • είκοσι έξι (26) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότωφ)
  • επτά (7) φωτοβολίδες
  • είκοσι τρία (23) σπρέι χρωμάτων
  • ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ
  • οκτώ (8) καπνογόνα.
Συνελήφθη ένας 25χρονος ως υπεύθυνος της λέσχης της αθλητικής ομάδας,

Έκανε τον γιατρό ο απατεώνας

Πιάστηκε από τους Αδιάφθορους
 
Έκανε τον ογκολόγο -χωρίς  να είναι καν γιατρός- που θεραπεύει τον καρκίνο. Την έστηνε έξω από νοσοκομεία των Αθηνών και ψάρευε απελπισμένους πολίτες, λέγοντάς τους πως "έχει ειδική συνταγή με βότανα ...". Έξω από το ΚΑΤ προσέγγισε νεαρό που ο πατέρας του  στην Πάτρα πάσχει από την βαριά νόσοκαι του ζήτησε 9.000 ευρώ για να τον αναλάβει. Ο ανυποψίαστος γιος απευθύνθηκε στις Εσωτερικές Υποθέσεις που διοικεί ο Παναγιώτης Στάθης και έτσι ο αδίστακτος  απατεώνας κλείστηκε στο κρατητήριο. Να σημειωθεί πως με πλαστά χαρτιά είχε καταφέρει να βγάλει αστυνομική ταυτότητα που στην παράγραφο Επάγγελμα έγραφε

... Λοξοκοίταγε ο Δικόπουλος


Το ... στριμωξίδι της φράουλας



Οι Υπασπιστές όπως είδαμε και στην tv  στριμώχνονταν για το ποιος θα είναι μέσα στα τηλεοπτικά πλάνα της ΕΡΤ. Στη Μανωλάδα πήγε και ο Υπασπιστής του Αρχηγού, ενώ ο κύριος Δικόπουλος έμοιαζε να νιώθει λίγο άβολα αφού δεν ήταν στην αποστολή στη θέση του

Οι περούκες του Σκοπιανού


Ψεύτικα τα όπλα αληθινός ο ληστής


Με αλεξίσφαιρο γιλέκο παραλλαγής


Με 17 κινητά ο καταζητούμενος



Ο Σκοπιανός με τις 21 ληστείες


Το πρόσωπο του "Φαντομά"

 

Είναι ο ληστής που πιάστηκε στο Περιστέρι Αττικής, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος καταζητούταν για σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν:
  • μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δεκαπέντε (15) ετών και δεκαοκτώ (18) μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας εκρηκτικής βόμβας από κοινού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφορικά με υπόθεση απαγωγής εφοπλιστή
  • και τρία (3) Εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από το Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη είκοσι μίας (21) συνολικά ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αργολίδα, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει πάνω από 250.000 ευρώ.
Επίσης, προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2012 έως και τον Οκτώβρη του ίδιου έτους συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με ποινικό, τότε δραπέτη φυλακών και έναν ακόμα γνωστό ποινικό ημεδαπό.
Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
  • μία συσκευή TAZER
  • ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • τρεις απομιμήσεις πιστολιών
  • τρεις περούκες
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας
  • ποσότητα ηρωίνης
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων
  • τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και

Με FN και βραδύκαυστο ο 39χρονος

Στον Άγιο Νικόλαο
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 39 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών.
Ειδικότερα, στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα κυνηγετικό όπλο,
  • ένα κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT
  • (36) μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα
  • (251,5) μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα
  • (5) πυροκροτητές και
  • (1) κενή γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου FN .

Έφαγε το καταπέτασμα στον τζόγο?

Ο Ταμίας του δήμου Ιωαννίνων

Στα ίχνη του  «Σαξώνη» του δήμου Ιωαννιτών βρίσκονται οι τοπικές εισαγγελικές και ανακριτικές  αρχές  καθώς στα ταμεία διαπιστώθηκε έλλειμμα ενός εκατομμυρίου ευρώ. «Δράκος» δηλαδή δήμαρχος [βλέπε Παπαγεωργόπουλος] όσοι και να ψάχνουν κάποιοι για μικροκομματικές σκοπιμότητες  φαίνεται να μην προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχειά. Ο «μακρυχέρης» υπάλληλος,  λειτουργούσε τουλάχιστον όπως  φαίνεται να καταδεικνύει  το πόρισμα των ορκωτών λογιστών «αυτόνομα» καθώς φέρεται να είχε μέγα πάθος με τον τζόγο όπου και πιστεύοντας πως θα «ρεφάρει» πόνταρε κάθε φορά περισσότερα από τα ξένα λεφτά που είχε καταχραστεί. Ο συγκεκριμμένος υπάλληλος δεν ήταν λίγες οι φορές που σε τακτική βάση ήταν ο μόνιμος πελάτης σε ΠΡΟΠΟτζίδικο της πόλης δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία στο στοίχημα … Ο ίδιος ως ταμίας δεν κατέθετε στην τράπεζα τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι δημότες [οφειλές νερού κτλ]  και τα παρακρατούσε υπογράφοντας και διαβεβαιώνοντας μάλιστα στο καθιερωμένο τρίμηνο έλεγχο πως « … η τρύπα που υπάρχει στον τραπεζικό λογαριασμό, στην ουσία είναι χρήματα που υπάρχουν κλειδωμένα και κρατημένα  στο χρηματοκιβώτιο του δήμου, στο φυσικό δηλαδή ταμείο». Τώρα ο υπάλληλος βρίσκεται ήδη σε αναγκαστική άδεια ενώ μόλις παραδοθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στη δικαιοσύνη το μέλλον του προβλέπεται αβέβαιο από τις πρώτες αυστηρές κυρώσεις [βλέπε προφυλάκιση] που πρόκειται να του επιβληθούν, αν τελικά αποδειχθεί η ενοχή του... Ο «ύποπτος» ανέλαβε θέση ευθύνης, υποχρεωτικά δηλαδή ταμίας λόγω αρχαιότητος μετά την συνταξιοδότηση άλλου υπαλλήλου. 

19/4/13

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Ποιός είναι ο Σκοπιανός με τις 21 ληστείες?

Μόνο στο Crimes on air!

Πήγαν να κάνουν Ζωνιανά το Σούνιο




Άφησαν … κυνηγημένοι την Κρήτη [βλέπε Ζωνιανά] και έσπειραν ένα βουνό με χασίς στον Εθνικό Δρυμό στο Σούνιο, του δήμου Λαυρεωτικής. Στη θέση Χάος τρεις Κρητικοί  ηλικίας 41, 43 και 53 ετών, ένιωσαν με την επ’ αυτοφώρο σύλληψή τους την γη να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια τους και τους κόπους τους να πάνε χαμένοι …  Σ’ αυτήν την περιοχή στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρίου, καταμέτρησαν

... Βόμβα στα πόδια του!


... Άφοβος ο Υπασπίστης ή δεν είδε   την  φιάλη υγραερίου που βρέθηκε στα πόδια του υπουργού?
 

Με ανοιχτές κεραίες ...



Ως νομικός ο κ. Δένδιας αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την διάσταση που θα πάρει και εκτός συνόρων το θέμα και έσπευσε στην Μανωλάδα. Ευτυχώς γιατί αν περίμενε την συμβουλή του Αθανασίου Ανδρεουλάκου θα έβγαινε εκτός .... 
 

Πήγε Μανωλάδα ο υπουργός

υ
 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλας Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα την Ηλεία, όπου και ενημερώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με την σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε μετανάστες, στην περιοχή της Μανωλάδας.
Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε επίσης για τα γενικότερα προβλήματα της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας στην περιοχή, όπως και της διαβίωσης μεταναστών κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες. 
Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συνόδευαν στην επίσκεψή του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος  Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός  Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Αθανάσιος Ματσίκας, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ηλείας Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μουστακαλής, όπως και Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.   
Μετά την ενημέρωσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Καταρχήν,  θα ήθελα να πω ότι αυτό το οποίο συνέβη εδώ δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Και σαν τέτοιο είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας.
Όσον αφορά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, θα ήθελα να πω ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσθηκε από τη Βουλή, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, σχετική διάταξη, η οποία επιτρέπει στην Ελληνική Αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχτώ, όσον αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι το κράτος, δεν υπήρξε πάντοτε παρών. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται.

Ήταν του ... Υγειονομικού ο απατεώνας

 
Συνελήφθη  στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 52χρονος  ο οποίος μαζί με 25χρονο  συνεργό του που αναζητείται, είχε μεταβεί σε αναψυκτήριο στην ίδια περιοχή και υποδυόμενος τον υπάλληλο της Υγειονομικής Υπηρεσίας, απέσπασε από τον έλληνα ιδιοκτήτη του καταστήματος χρηματικό ποσό προκειμένου να μην βεβαιώσει «παράβαση».
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι δύο (2) δράστες με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν άλλους δύο (2) καταστηματάρχες,