15/10/11

Στη Real news του Νίκου Χατζηνικολάου

Διαβάστε στη Real news της Κυριακής: Η Siemens  αναλαμβάνει έργο στην ΕΥΠ και κάνει "μπλακ αουτ" στην Κατεχάκη, τη στιγμή που το C4I το πολυσυζητημένο σύστημα επικοινωνίας των περιπολικών και μοτοσυκλετών της ΕΛ.ΑΣ, είναι ακόμη προβληματικό. Ο ρεπόρτερ Βασίλης Χήτος αποκαλύπτει υπηρεσιακό έγγραφο των Μυστικών Υπηρεσιών, που φανερώνει την νέα δοπυλείά που ανατέθηκε στην Γερμανική εταιρεία.  

Σουδανοί δουλέμποροι


Στην Ομόνοια, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ομονοίας συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Σουδάν, ηλικίας 27 και 28 ετών, για παραβάσεις του Ν. «Περί αλλοδαπών».

Ληστές με γλάστρες

Στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), συνελήφθησαν  δύο  Έλληνες  ηλικίας 22 και 30 ετών, διότι λίγη ώρα πριν είχαν αφαιρέσει από οικία 84χρονης ημεδαπής κοσμήματα αξίας -15.000- ευρώ.

Ρόλος υπόδειγμα!


Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε  στην Κέρκυρα


Στο δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας ακόμη και ο εξώστης ήταν γεμάτος από μαθητές που δεν έκαναν "χαβαλέ" στην Ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και αυτή η φωτογραφία είναι μια απάντηση σ' όσους παρασκηνιακά και υποχθόνια διέρρεαν στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ ότι κάποιοι αξιωματικοί συνεχίζουν -τάχα- στα Ελληνικά νησιά τις ... θερινές τους διακοπές. Είναι αυτοί που ακόμη και τώρα έχουν απομείνει με τον ασύρματο και μ' ένα σωρό ανεξιχνίαστα εγκλήματα στο χέρι!


Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών και επισήμων, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 στην Κέρκυρα.

Τον έκανε να θέλει να αυτοκτονήσει

Η ομάδα του Μάνου Σφακιανάκη τα τελευταία 5 χρόνια έχει αποτρέψει 301 απόπειρες αυτοκτονίας
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη απετράπη, σε περιοχή της Αττικής χθες  νωρίς τα ξημερώματα, άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας .

Αμετανόητοι οι βιαστές με τα Καλάσνικοφ

Στην Καλαμάτα οι Βουλευτές ... καλοπέρασαν στο νοσοκομείο

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς τον Θύμιο?

Ασκήσεις εδάφους-αέρος στη φρουρά του ΓΑΠ

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης της αστυνομικής φρουράς του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου σε θέματα ελέγχου ασφαλείας εισερχομένων προσώπων, εντοπισμού υπόπτων αντικειμένων και χειρισμού ακτινοσκοπικών συσκευών θα εκτελέσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Κατόπιν, εντολής του υπουργού Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση και σχετικής απόφασης της διοικητού της ΥΠΑ κυρίας Φώφης Παπαδημητροπούλου θα γίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα ασφαλείας στους αστυνομικούς που φρουρούν το Μέγαρο Μαξίμου και την πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αδαπάνως για το Δημόσιο από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Καταδίωξη ληστή στα Γουβιά

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε)., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, πιάστηκε στα Γουβιά Κέρκυρας, ύστερα από καταδίωξη, 42χρονος  για διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο.

Αεροπορική επίδειξη στην παραλιακή

Λόγω διεξαγωγής αεροπορικής επίδειξης στην παραλιακή ζώνη Π. Φαλήρου, το Σάββατο 15.10.2011 και κατά τις ώρες 08.00 έως πέρατος των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Άτλαντος και Αχιλλέως στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.

14/10/11

Έστειλαν 9αρες σφαίρες στην Ιπποκράτους

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό μήνυμα κατά στελεχών του ΠαΣοΚ στάλθηκε προ τριών ημερών στα γραφεία του κινήματος στην οδό Ιπποκράτους! Η αποστολή του φακέλου προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΛΑΣ και κυρίως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο φάκελος στάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης . Περιείχε τρεις σφαίρες των 9 μμ και σημείωμα με αναφορά σε «άλλες σφαίρες που προορίζονται για τους "προδότες" του ΠαΣοΚ», όπως χαρακτηριστικά μνημονευόταν. Ο φάκελος είχε σταλεί με ταχυδρομική εταιρεία, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά για τον αποστολέα του.

Στη φυλακή οι Αλβανοί βιαστές

Tην οδό των φυλακών πήραν μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα οι πέντε νεαροί αλλοδαποί, ανάμεσα τους και ένας 15χρονος, οι οποίοι αποτελούσαν την «συμμορία με τα καλάσνικοφ».

Έφαγε ξύλο ο "καψαρός" δήμαρχος

Άρπαζε αλυσίδες από γριούλες

Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο οποίος κινούμενος με δίκυκλο, προσέγγιζε συστηματικά πεζές γυναίκες, ηλικιωμένες ως επί το πλείστον, και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσε τις αλυσίδες λαιμού των ανυποψίαστων θυμάτων του.

Η μεγάλη ανατροπή για το Διαγόρα Ρόδου

Στη Δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ απηλλάγησαν ομάδα και Διοίκηση από τις κατηγορίες

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Διαγόρας

Η υπόθεση του Διαγόρα εξετάστηκε την ίδια ημέρα αλλά  ξεχωριστά από την περίπτωση της Παναχαϊκής. Ο κ. Κούγιας όμως για το άκουσμα της απόφασης θα αναμένει στο ακουστικό του, ως την άλλη εβδομάδα. Οι φωνές και οι ακρότητες βλέπετε δεν κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις. Στη φωτο ο μεθοδικός δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης  που έχει αναλάβει την πειθαρχική υπεράσπιση της ΠΑΕ Διαγόρας και του μεγαλομετόχου της κ. Κων/νου Χρυσοχοϊδη  πέτυχε ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά και ν’ απαλλαγούν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, τόσο η εγκαλούμενη ΠΑΕ Διαγόρας, όσο και οι ιδιοκτήτες  αυτής. Αυτό σημαίνει ότι ο Διαγόρας παραμένει στην Β΄ Εθνική-Football League.

Φορτωμένος στο Ρίο ο Αλβανός


Το χασίς του 27χρονου που ήξερε και από κοκαΐνη
Συνελήφθη χθες  το βράδυ, στο Ρίο Πατρών, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός, άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη).

Τόνους το χασίς από το Σούλι στη Στοκχόλμη μέσω τυροκομείου


Έκαναν την κάνναβη ... γαλακτομικό προϊόν



Το τυροκομείο


Μεγάλη επιτυχία για τον Αστυνομικό Δ/ντη Θεσ/τιας Βασίλη Μίαρη
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εξαρθρώθηκε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από γειτονική χώρα και τις προωθούσε - διακινούσε σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης.  

Με αρχαία στο σπίτι και στο ΙΧ

Βρέθηκαν αντικείμενα που χρονολογούνται από τους υστερορωμαικούς έως και τους νεώτερους χρόνους




Ο Αθηναγόρας Παζαρλής Διοικητής Ασφάλειας Θεσ/κης

Συνελήφθη  στην περιοχή της Πολίχνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έλληνας ηλικίας 52 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «περί Όπλων».  

Φόνος Ρώσου με 13 μαχαιριές

Ρώσος δολοφονήθηκε με 13 μαχαιριές στην περιοχή Πυργέλα Άργους. Ο 50χρονος βρέθηκε σκοτωμένος μέσα σε αποθήκη που συσκεύαζε πορτοκάλια και την οποία χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα.

16χρονη έκανε πλάτες σε μαστροπούς για 15χρονη Ουγγαρέζα

Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί για αρπαγή ανηλίκου και  μαστροπεία, στην Κάρπαθο

Εξαρθρώθηκε  στη Κάρπαθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, εγκληματική οργάνωση η οποία κατακρατούσε παράνομα μια ανήλικη 15χρονη αλλοδαπή ,υπήκοο Ουγγαρίας και την προωθούσε στην πορνεία.  

Το Λιμεναρχείο Πειραιά μετακομίζει

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ ΑΕ, κ Γιώργου Ανωμερίτη, να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, το κτιριακό συγκρότημα της πρώην σχολής Λιμενοφυλάκων , συνολικής επιφάνειας 5. 695 τ.μ..

Υποσχέσεις για τα ... πέριξ της Ομόνοιας


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα  με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Υπουργείο, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία της αστυνομίας και του δήμου της Αθήνας, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι ... αναζητήσεις έφεραν αποτελέσματα

Στην Νέα Ιωνία, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διοικεί ο Μπάμπης Ντρίνιας, συνελήφθη 45χρονος έλληνας , διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν ανεκτέλεστα ένα (1) Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της αρπαγής και της εκβίασης και δεκατέσσερις (14) ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 16 ετών και 4 μηνών καθώς και

Η ανάκριση είναι τυφλή;

Αιχμηρός στις δηλώσεις του είναι ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου [φωτο] συνήγορος του νεαρού ταμία της κινηματογραφικής ληστείας στο αεροδρόμιο των Σπάτων. 

Λεφτά υπάρχουν αλλά λείπουν

Στα μεγάλα «κενά» της προανάκρισης του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής αναφέρεται στο υπόμνημά του ο 23χρονος ταμίας της τράπεζας Πίστεως του αεροδρομίου, που κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Ο 23χρονος απευθυνόμενος προς την αρμόδια ανακρίτρια γίνεται πιο σαφής για τα χιλιάδες ευρώ που λείπουν από το περίπου 1,5 εκατομμύριο που κατηγορείται πως έκλεψε με συνεργούς του. 

Δικαιώθηκε ο ειδικός φρουρός

Μπάζει από παντού

Τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει; Το βρήκα: Υπηρεσία της ΓΑΔΑ που γέρνει επικίνδυνα ..!

Στα κρύα του λουτρού στην Ωραία Ελένη

Του Διονύση Βυθούλκα
Πολυμελές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσαν λιμενικοί στη περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης.
Ειδικότερα συνελήφθησαν 32 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες τα τσιγάρα επρόκειτο να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά καθώς οι λιμενικοί εντόπισαν έγγραφα με παραγγελίες για διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον 50 στελέχη του Λιμενικού από τις Διευθύνσεις Ασφαλείας, Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδών και των Λιμεναρχείων Πειραιά και Ισθμού.
Αξιωματικοί του Λιμενικού εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το φορτηγό πλοίο «Κάπτεν Χάνα» σημαίας Βολιβίας, που φέρεται ότι απέπλευσε από Αμμόχωστο, τη στιγμή που το πλήρωμά του ξεφόρτωνε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε φορτηγό όχημα στην ακτή.
Ακολούθησε επέμβαση από τους λιμενικούς κατά την οποία συνελήφθησαν 32 άτομα εκ των οποίων εννέα αλλοδαποί που αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου, ένας Ελληνας που επέβαινε σε αυτό καθώς επίσης 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις έλληνες που συνελήφθησαν στην ξηρά ως συνεργοί.
Κατασχέθηκαν 6.000 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών που περιείχαν περίπου 60.000.000 τσιγάρα ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 9.500.000 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν το πλοίο, το φορτίο του, δύο φορτηγά και τρία Ι.Χ αυτοκίνητα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και πρόκειται να προσαχθούν από το Λιμεναρχείο Ισθμίας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Κορίνθου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

13/10/11

Διασπείρουν τον τρόμο

Eνοχλημένο εμφανίστηκε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με "ρεπορτάζ" που βγήκαν στο ίντερνετ και έκαναν λόγο για δρομολογούμενη  έλευση ξένων κατασταλτικών δυνάμεων στην Αθήνα.

Η "Ντεβ Σολ" για το θάνατο του Κούρδου

Το διαμέρισμα όπου έσκασε η χειροβομβίδα στα χέρια του Κούρδου επαναστάτη στη Θεσσαλονίκη

 
Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
«Ο σύντροφος μας συμμετείχε σε επιχειρήσεις της οργάνωσης μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ζητάμε όμως συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρες μας».

Αυτά αναφέρονται σε προκήρυξη - ανακοίνωση της τουρκικής οργάνωσης «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP - C), την πρώην «Ντεβ Σολ» για τον θάνατο από έκρηξης χειροβομβίδας, πριν από δέκα ημέρες σε διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Θεσσαλονίκη, ενός 32χρονου Κούρδου.


Στο διαμέρισμα, όπου έμενε, βρέθηκαν αντιαρματικός εκτοξευτής τύπου low, νάρκες, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, όπλο μάρκας «scorpion», εκρηκτικές ύλες κλπ.


Στο κείμενο της οργάνωσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» αναφέρεται ότι το θύμα της έκρηξης, που ονομάζεται Μεχμέτ Μπασμπάγ και χαρακτηρίζεται ως «πολεμιστής της οργάνωσης», ήταν συγγενής Κούρδου, που είχε πεθάνει το 1984 σε απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές.


Ο 32χρονος το 1997 άρχισε να σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καραντενίζ στην Τουρκία και φέρεται να εντάχθηκε στο «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» από το 3ο έτος της φοίτησής του εκεί. Στην προκήρυξη αναφέρεται πλήθος στοιχείων για την πορεία του 32χρονου στην οργάνωση.


Περιλαμβάνεται επίσης μια παλαιότερη δήλωση του 32χρονου, όπου ανέφερε: «Σκέφτηκα με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα αντιμετωπίσω συμμετέχοντας στην επανάσταση, όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το μέρος που βρίσκομαι και το μέρος που θα πρέπει να βρίσκομαι και αποφάσισα να συμμετέχω με όλο μου το είναι στον οργανωμένο αγώνα».


Στην ανακοίνωση της οργάνωσης δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον «στόχο» του οπλοστασίου που εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα του 32χρονου στην συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «εμείς είμαστε μία πολεμική οργάνωση. Κι ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες».


Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της ΕΛΑΣ ο 32χρονος, προτού ανεβεί στη Θεσσαλονίκη, διέμενε και εργαζόταν επί σειρά μηνών στο κέντρο της Αθήνας.


Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης της τουρκικής οργάνωσης έχει ως εξής:


Στον πόλεμο δεν επιτρέπεται η απροσεξία, η μη τήρηση κανόνων, το λάθος!
Το βράδυ της 4 Οκτώβρη, κατά τις 11 μ. μ. στην Θεσσαλονίκη, ο πολεμιστής μας Μεχμέτ Μπασμπάγ έπεσε μάρτυρας μετά από ένα ατύχημα, από έκρηξη εκρηκτικού.

Αυτό το ατύχημα που στοίχησε τη ζωή στον σύντροφο Μεχμέτ τον πρόλαβε για να μην ζητήσει λογαριασμό από τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό.

Ζητάμε, όμως, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη.

Το βράδυ της 4 Οκτώβρη, κατά τις 11 μ. μ. στην Θεσσαλονίκη, ο πολεμιστής μας Μεχμέτ Μπασμπάγ έπεσε μάρτυρας μετά από ένα ατύχημα, από έκρηξη εκρηκτικού.

Την ώρα που ο ιμπεριαλισμός πολιόρκησε όλο τον κόσμο, εμείς στην Τουρκία πολεμάμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Στην εποχή μας που άφησαν τα όπλα σε όλο τον κόσμο οι οργανώσεις που διεξήγαγαν ένοπλο αγώνα, εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος για την επανάσταση είναι ο ένοπλος αγώνας.
Πολιορκημένοι επιμένουμε να αναπτύξουμε τον ένοπλο αγώνα.

Εμείς είμαστε μια πολεμική οργάνωση. Και ο πόλεμος έχει τους δικούς του κανόνες. Ακόμη και στην πιο μικρή απροσεξία, στην μη τήρηση των κανόνων, στην ολιγωρία, ο πόλεμος προτάσσει τους δικούς του κανόνες. Ο πόλεμος δεν αποδέχεται την απροσεξία, την μη τήρηση κανόνων, το λάθος [τοβημα].

Οταν αυτή η πραγματικότητα παραμεληθεί, έστω και για μια στιγμή, για έναν πολεμιστή το παραμικρό λάθος είναι το τελευταίο και για μια πολεμική οργάνωση το τίμημα είναι μεγάλο.

Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε μάρτυρας ο σύντροφός μας Μεχμέτ Μπασμπάγ, υπενθύμισε για άλλη μία φορά σε όλα τα Μέτωπα αυτή την πραγματικότητα.

Ο σύντροφος Μεχμέτ είχε να ζητήσει λογαριασμό από τον εχθρό. Είχε γνωρίσει από κοντά δεκάδες μάρτυρές μας. Ηταν ανιψιός του Χαϊντάρ Μπασμπάγ, ο οποίος το 1984 έπεσε μάρτυρας στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Μόλις ακόμη γεννήθηκε, διαβάσανε στο αυτί του όσα έγραψαν γι' αυτόν οι αγωνιστές. Μεγάλωσε με την κληρονομιά των μαρτύρων μας, μέσα στους επαναστάτες. Γνώρισε τον εχθρό. Οταν μετά από 23 χρόνια θυμόταν τους μάρτυρες του 1984, έλεγε «Εμείς μεγαλώσαμε σύντροφε Χαϊντάρ, μεγαλώσαμε και καταλάβαμε το ποίημα που έγραψες».
Το 1977 φοιτούσε στο τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καράντενιζ. Ηταν στην Επαναστατική Νεολαίαι - Dev - Genc. Γνώρισε τον Σελαμί Κουρνάζ, μάρτυρας μας κατά τη Νηστία Θανάτου. Επωμίσθηκε διάφορα καθήκοντα στο δημοκρατικό πεδίο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Τελευταία συμμετείχε στην Επιτροπή Περιοχής Μαύρης Θάλασσας.

 Επειδή αναζητούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις της ολιγαρχίας άρχισε να απασχολείται από την οργάνωσή μας στις ένοπλες μονάδες μας. Το 2009 φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό.

Υπήρχε ο λογαριασμός που θα ζητούσε ο θείος του, ο Χαϊντάρ. Και αυτός ο λογαριασμός ήταν μεγάλος. Υπήρχε ο λογαριασμός που θα ζητούσαν ο Σελαμί Κουρνάζ, ο Εγιούπ Μπεγιάζ καθώς και εκατοντάδων ακόμα μαρτύρων. Υπήρχε ο λογαριασμός που θα ζητούσε για την πείνα και την τυραννία του λαού μας. Με ταξική συνείδηση, με αισθήματα εκδίκησης του εχθρού, με τον πόθο για δικαιοσύνη, έγινε πολεμιστής της απελευθέρωσης του λαού για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

Αυτό το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον σύντροφο Μεχμέτ τον πρόλαβε για να μην ζητήσει λογαριασμό από τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Η σημαντικότερη παρηγοριά μας από αυτό το ατύχημα είναι ότι δεν συνέβη κανένα κακό στον αδελφό ελληνικό λαό. Ζητάμε, όμως, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για κάθε ηθική και υλική βλάβη που υπέστη.

Σύντομο Βιογραφικό του Πολεμιστή μας Μεχμέτ Μπασμπάγ

Γεννήθηκε στο Περτέκ στις 30 Απριλίου 1979 από πατέρα υπάλληλο και μητέρα νοικοκυρά, και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο τα τελείωσε στο Ελαζιγ. Το 1996 ο πατέρας του έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή και με την μητέρα του και τα άλλα αδέλφια του προσπάθησαν να επιβιώσουν με τον περιορισμένο μισθό που συνέχισε να δίνεται στην οικογένεια. Το 1997 πέτυχε την είσοδό του στο τμήμα Μηχανικών Πλοίων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Καράντενιζ.
Στο 3ο έτος της φοίτησής του στο πανεπιστήμιο αποφάσισε να συμμετάσχει στον οργανωμένο αγώνα. Ετσι εξήγησε την απόφαση που πήρε: «Σκέφτηκα με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα αντιμετωπίσω συμμετέχοντας στην επανάσταση, όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, το μέρος όπου βρίσκομαι και το μέρος όπου θα πρέπει να βρίσκομαι, και αποφάσισα να συμμετάσχω με όλο μου το είναι στον οργανωμένο αγώνα».

Οταν ο Μεχμέτ πήρε αυτή την απόφαση έξω είχε ήδη αρχίσει η απεργία πείνας μέχρι θανάτου και, μολονότι ακόμη ήταν πολύ νέος στον οργανωμένο αγώνα, έγινε εθελοντής της Απεργίας μέχρι Θανάτου. Δεν έγινε ένας από τους πολεμιστές που συμμετείχαν στην Απεργία μέχρι Θανάτου, όμως στην πορεία της επαναστατικής του ζωής έγινε εθελοντής ανάληψης όλων των καθηκόντων.

Θα ζητήσουμε λογαριασμό για τους μάρτυρές μας.

Ο σύντροφος Μεχμέτ Μπασμπάγ είναι αθάνατος.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ"



Της Δήμητρας Κρουστάλλη

Θρίλερ με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ στην Α' Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλο. Για τρίτη φορά εντός του έτους κυκλοφόρησαν έντονες φήμες περί παραίτησης του, αυτή τη φορά ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Αναγκαία διευκρίνηση

Όταν προ ημερών γράφαμε για «σχέσεις στοργής» ανάμεσα σε νεαρή Υπαστυνόμο και  Αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ασφαλώς και δεν εννοούσαμε τον Διευθυντή της  ΥΔΕΖΙ [Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής].

Πρόσωπο κελιδί ο "ποινικός" για τον αρχιδιαιτητή



Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Επιβαρυντικά στοιχεία για δύο άτομα - από τους οποίους ο ένας έχει ποινικό παρελθόν - προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» για τον ξυλοδαρμό του πρώην διεθνούς διαιτητή κ. Κύρου Βασσάρα, στην δικογραφία που απέστειλε την Πέμπτη το πρωί η Ασφάλεια Αττικής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Η Κατεχάκη απαντά στον Γ. Μιχελάκη


Σχετικά με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Μιχελάκη, για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών και την υποτιθέμενη -όπως είπε- συρρίκνωση του κράτους, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Προστασίας το Πολίτη, από την Κατεχάκη