28/3/15

... Κλείνουν οι καταθέσεις



Ακόμη δύο-τρεις εβδομάδες η έρευνα για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων 

Τουλάχιστον δύο ως τρεις εβδομάδες ακόμη θα διαρκέσουν οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου και το πιθανολογούμενο απονενοημένο διάβημα του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει αργότερα και νέος κύκλος ερευνών -τρίτος συνολικά- αν κριθεί απαραίτητο από τον αρμόδιο εισαγγελέα που εποπτεύει την έρευνα.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται το πόρισμα το ιατροδικαστή κ. Θεόδωρου Βουγιουκλάκη το οποίο θα περιέχει και τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ενώ αναμένονται οι καταθέσεις και άλλων πρώην και νυν σπουδαστών της σχολής.

Ο "Ράμπο" στο σανίδι

Η Θεατρική Ομάδα της Αστυνομιας που  διαγωνιστηκε στο  Φεστιβάλ Θεάτρου,που εγινε  την 27-3-2015, στον Δημοτικο Κινηματογραφο ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Διακρίνονται ο Σκηνοθετης και Ηθοποιος Γιαννης Κατράνης, ο Επίτιμος Υπαρχηγος ΕΛ.ΑΣ Γιαννης Ραχωβιτσας, ο Υποδντης Δ.Α.Καρδιτσας Γιωργος Κατερης,

Τον έσφιξαν τα λουριά τον Υποστράτηγο;

Υπόθεση Γιακουμάκη
Ο νεοεισερχόμενος στα Γιάννενα, αστυνομικός επιθεωρητής έσπευσε τα μεσάνυχτα να διαψεύσει τηλεφωνικά την αναφορά της Αγγελικής Νικολούλη που επικαλέστηκε  ζωντανά στην εκπομπή της δημοσίευμα της  εφημερίδας "Αγορά" του κ. Νίκου Χατζηνικολάου  βάσει του οποίου τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ  ... μίλησαν. Ο Υποστράτηγος διαβεβαίωσε  τηλεφωνικά [χωρίς να βγει στον αέρα] πως ο ίδιος δεν έχει παραλάβει τίποτε ακόμη ... Μα Στρατηγέ μας, αν δεν το γνωρίζετε τα Εγκληματολογικά υπάγονται κατ' ευθείαν στον εκάστοτε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και όχι σε ... εσάς!

Μόνο το DNA του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε στο μαχαίρι με το οποίο έκοψε τις φλέβες του κι εβαλε τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στα εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. 

Έκαναν εκβιασμό σε νοσοκόμα


Η συστηματική έρευνα και η αξιοποίηση στοιχείων αυτής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες τρεις ημεδαπές, ηλικίας 40, 41 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίσταση - αδικήματα της «Εκβίασης», «Υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία», «Πλαστογραφίας» και παράβασης του Νόμου «Για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Τους ... έφαγαν το αλάτι

Εδώ τα φόρτωσαν


Εξιχνιάστηκε από τ o Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών Κέρκυρας υπόθεση διάρρηξης σε οίκημα, όπου λειτουργεί μονάδα αφαλάτωσης της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας, στην περιοχή του Αγ. Αθανασίου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, όπου πραγματοποίησε και την προανάκριση της υπόθεσης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, τρείς ημεδαποί ηλικίας 51, 29 και 21 ετών.

27/3/15

Δεν αντέχουμε άλλους ...


Πανούσης: «Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες»


 
«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την Τρίπολη, ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

 Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με αστυνομικούς και πυροσβέστες και τους διαβεβαίωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία είναι στο πλευρό τους. Γνωρίζει δε τόσο τα θεσμικά, όσο και τα άλλα αιτήματα που έχουν και όλα, όπως τους είπε, θα συζητηθούν μετά τον Ιούνιο.

Tα ... χώνει ο Κικίλιας

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για κρούσματα αστυνομικής αδιαφορίας

Κικίλιας: Το «δόγμα ανοχής» προκαλεί αμηχανία και ακινησία στην ΕΛ.ΑΣ.
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 

Το δόγμα ανοχής του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούσηπροκαλεί αμηχανία και ακινησία στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιαςσημειώνοντας ότι «τα κρούσματα αστυνομικής αδιαφορίας υπό τη νέα πολιτική ηγεσία του αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης πληθαίνουν μέρα με τη μέρα προκαλώντας την έντονη δυσφορία των πολιτών και ότι δεν είναι δυνατόν στην οικονομική ανασφάλεια που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί και η ανασφάλεια των πολιτών σε θέματα Τάξης».

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Νίκο Βούτση ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για τα εξής: «Ποιο είναι το σχέδιο Προστασίας του Πολίτη και ποιος έχει την ευθύνη της εφαρμογής του, γιατί τα αρμόδια όργανα της Τάξης παραμένουν αδρανή κι όταν τελικά επεμβαίνουν βρίσκονται απολογούμενα και αν έχουν λόγο οι Έλληνες Αστυνομικοί να φοβούνται να ασκήσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους στα περιθώρια που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι»

Πακιστανοί συμμορίτες στη Βοιωτία


Tα κλεμμένα


Το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας πέντε (5) τουλάχιστον αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε περιοχές της Βοιωτίας.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των πέντε (5) μελών της, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 ετών, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική – συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.
Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα για το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να λάβουν τέλος οι επαναλαμβανόμενες κλοπές μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Έρχεται ιθαγένεια

Στη Βουλή για συζήτηση και ψήφισ
Ρύθμιση για ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς φέρνει η κυβέρνηση


Νομοθετική ρύθμιση που να αίρει το θεσμικό κενό για τα παιδιά δεύτερης γενιάς και ζητήματα ιθαγένειας προωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίαΤασία Χριστοδουλοπούλου. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ώστε να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Το υπουργείο θα λάβει υπόψη του την απόφαση του ΣτΕ, την τροποποίηση νόμου που είχε έτοιμο η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και το σχέδιο νόμου που είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε μποτόνια


Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, δύο 41χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής υγρών καυσίμων από οχήματα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απόπειρα κλοπής, υπεξαίρεση και ψευδής ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 26-03-2015 στη Σταυρούπολη, οι συλληφθέντες, κατελήφθησαν να έχουν παραβιάσει την κλειδαριά του ρεζερβουάρ Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό να αφαιρέσουν ποσότητα βενζίνης.

Βρήκαν τους ληστές του ταχυδρόμου


Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού πράκτορα στον Τύρναβο.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ληστείας κατά συναυτουργία  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

26/3/15

Οι δηλώσεις Πλουμή


Mεξικανοί στα κόλπα

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, σήμερα (25.03.2015) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Μεξικού, ηλικίας 69, 44, 57 και 51 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, αντίστασης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επιπλέον και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 25.08.2015 και την 09.03.2015.

H 1η και δυνατή του Μαν. Πλουμή

Μεγάλη απάτη





Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που πλεόν διοικεί ο Μανώλης Πλουμής, μετά από στοχευμένες και πολύμηνες αστυνομικές έρευνες, σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που πραγματοποιούσε συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την 23/03/2015, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οκτώ (8) άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 67 ετών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 53χρονο ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 45χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου.

Ξεχώρισε ...

H παρέλαση των... μίνι, των τακουνιών και των σκύλων [photos]

Παρήλασε

H παρέλαση των... μίνι, των τακουνιών και των σκύλων [photos]

Koυκλάκι!


Η καρδιά του DNA

Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη
Η γυναίκα, μοριακή βιολόγος, στέλεχος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ

Μαλλί με μαλλί

Γιωτόπουλος-Τζωρτζάτος κατά απεργών πείνας για τις φυλακές τύπου Γ'



Σφοδρή κριτική στους καταληψίες δημόσιων και κομματικών κτιρίων και στους φυλακισμένους απεργούς πείνας που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, ασκούν οι Αλέκος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος με επιστολή τους, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι κρατούμενοι της Ε2 πτέρυγας των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Κουκλί!


OYK για πάντα ...


Ξετίναξαν και τη Δωδώνη οι Γερμανοί


Σε τέσσερα γνωστά μουσεία της Ευρώπης έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί εκατοντάδες αντικείμενα των αρχαϊκών και κλασικών χρόνων, που αρπάχτηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης στην Ήπειρο, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τους, που αποτελεί δωρεά ιδιώτη, βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Μέρος αυτών των αρχαιοτήτων πουλήθηκαν στο Μουσείο του Βερολίνου, μετά από ανασκαφές που έκανε τον 19ο αιώνα ο ίδιος ο προπάππους του Γιώργου Παπανδρέου, Ζίγκμουντ Μινέικο!
Ενδιαφέροντα στοιχεία για αντικείμενα που έχουν καταγραφεί στα μουσεία του Βερολίνου, του Λούβρου, της Κωνσταντινούπολης και στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και τον «θησαυρό» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσίασε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κώστας Σουέρεφ. Σε συνεργασία με την αρχαιολόγο, Ελένη Βασιλείου, έψαξαν σε καταλόγους και προθήκες μουσείων όλης της Ευρώπης και βρήκαν ότι μοναδικά κομμάτια από τη Δωδώνη βρίσκονται σε κάποια από αυτά.

To όνειρο ...

Το σκληρό ταξίδι 45 μεταναστών που αναζήτησαν το όνειρο της Ευρώπης

Με το όνειρο της Ευρώπης στις ελάχιστες αποσκευές τους μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή προσπαθούν μέσω επικίνδυνων διαδρομών να περάσουν παράνομα στις χώρες της ΕΕ.

Το νέο πέρασμα μέσω των Βαλκανίων απαιτεί περπάτημα 250 χιλιομέτρων σε μια διαδρομή γεμάτη κινδύνους και απογοητεύσεις. Πολλοί δεν τα καταφέρνουν και μένουν πίσω.

Ρεπόρτερ του Associated Press, έχοντας κάνει συμφωνία με τους διακινητές, ταξίδεψαν για 10 ημέρες μαζί με 45 μετανάστες από τη Δυτική Αφρική που προσπάθησαν να φτάσουν στη Γερμανία και τη Γαλλία μέσω Ουγγαρίας.

Οι δοκιμές του Ξηρού


Kτίσμα το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος Ξηρός προκειμένου να προβεί σε προσομοίωση ανατίναξης με δοκιμή εκρηκτικών υλών στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος», εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

«Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, κατόπιν παραγγελιών ειδικού εφέτη ανακριτή εντοπίστηκε την 23-03-2015 στο Δήμο Νέας Περάμου Αττικής, πλησίον Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και ειδικότερα στο 29,5 χλμ. αυτής, έξωθεν χωριού Λουτροπύργου υπαίθριος χώρος με τοίχο από μπετό,

Του άρπαξαν το ΙΧ


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ομογενείς ηλικίας 24 και 21 ετών, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων που εκδόθηκαν σε βάρος τους, καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες δύο περιπτώσεων ληστειών (τετελεσμένης και σε απόπειρα), στην περιοχή της Ανάληψης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο άντρες:

Σκότωσε σκύλο


Συνελήφθη χθες (25-03-2015) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, 20χρονος ημεδαπός για ζωοκτονία και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 20χρονος χρησιμοποιώντας καραμπίνα που κατείχε παράνομα, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αδέσποτο σκύλο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 20χρονος, ενώ κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα κυνηγετικό φυσίγγιο και ένας κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου.

... Ξεπουπούλιασαν γριούλες



Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, σε περιοχές της Χαλκίδας.
Συνελήφθη μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ειδικότερα και στις δύο περιπτώσεις, ο 32χρονος συλληφθείς, από κοινού με έτερο συνεργό του, με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, απέσπασαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα:

25/3/15

Τα αντικρουόμενα σημεία



Πέντε κρίσιμα ρωτήματα για την υπόθεση Γιακουμάκη


Σημαντικές διαφορές εξακολουθούν να παρατηρούνται (50 ημέρες μετά) στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη μεταξύ αναφορών στις οποίες προχωρούν εμπλεκόμενοι και των δεδομένων που έχουν τα στελέχη των διωκτικών αρχών. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι το ζήτημα των «καψωνιών» σε βάρος του σπουδαστή είναι ασφαλώς υπαρκτό, αναζητούν όμως και σε άλλες παραμέτρους τις αιτίες του απονενοημένου διαβήματος. Διατηρούν ωστόσο επιφυλάξεις αν τελικώς συγκεντρωθούν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον συμφοιτητών του ή άλλων ατόμων.

Πήγαν Ηράκλειο



Συνελήφθησαν, χθες (24.03.2015) στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 23 ετών και 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (24.03.2015) το πρωί, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Πήγαν να απαγάγουν ζαχαροπλάστη



Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας αρπαγής και απόπειρας εκβίασης, σε βάρος ιδιοκτήτη αρτοζαχαροπλαστείου και επετεύχθη η σύλληψη 43χρονου ημεδαπού και 36χρονου αλλοδαπού.
Σε βάρος των συλληφθέντων και ενός ακόμη ατόμου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία.
Προηγήθηκε καταγγελία 42χρονου ημεδαπού σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος, μαζί με τον 43χρονο συλληφθέντα το Μάρτιο του 2013, έθεσαν σε λειτουργία αρτοζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Ευόσμου, από το οποίο ο συλληφθείς αποχώρησε το ίδιο έτος, απαιτώντας χρηματικό ποσό που είχε διαθέσει για την επιχείρηση.

24/3/15

... Χαμένος στις σκέψεις του


Ο νεαρός ρώτησε μόνο κάποια στιγμή τους αστυνομικούς που βρίσκεται. Ύστερα βυθίστηκε στις σκέψεις του. Στον εισαγγελέα είπε μόνο το όνομά του, μετά ξανά σιωπή. Φάνηκε να αποκτά μια κάποια επαφή με το περιβάλλον όταν είδε τον πατέρα του.

Ο 24χρονος βρέθηκε τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της ίδιας του της μητέρας σε κατάσταση σοκ να περιφέρεται ξυπόλητος, φορώντας μόνο ένα κοντομάνικο μπλουζάκι μέσα στο κρύο στις ερημιές του Χελμού.

Πιο μαλακά δεν γίνεται


 Ένοχο για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος έκρινε το Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς τους ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία, για το οποίο και διωκόταν.

«Ήλθε η στιγμή της αλήθειας» είπε ο πρόεδρος Νικόλαος Πάσσος πριν από την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο πρώην υπουργός βαρύνεται με δύο κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, αυτά της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.

Ο Ίνδος απαγωγέας


 Συνελήφθη, στο Σχηματάρι από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, 55χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 25-06-2013.

Εδώ Βέροια

 Το χασίς
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/24032015kentriki.JPG

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, 61χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και να εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από στοχευμένες έρευνες και αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε ο 61χρονος χθες το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης 69 γραμμαρίων, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία του στην Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Τρικαλινός ...

Τα όπλα του
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/23032015trikala.jpg

Συνελήφθη,  νωρίς το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 41χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

23/3/15

Ο πατέρας νταής



Συνελήφθη, σήμερα (23.03.2015) το πρωί, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα (23.03.2015) το πρωί, συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, από τέσσερις αστυνομικούς και δυο υπηρεσιακά οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, δραστηριοποιείτο σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα.
Κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, ο 50χρονος (πατέρας του ελεγχόμενου) διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Tην έδεσαν στα κάγκελα



Συνελήφθησαν την 21-3-2015 το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 65 και 26 ετών (πατέρας και υιός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη βία, παράνομη κατακράτηση και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από σχετική καταγγελία, μετέβησαν στην οικία των δύο δραστών, που βρίσκεται σε χωριό της Δράμας, όπου εντόπισαν τη 18χρονη κόρη του 65χρονου, δεμένη με σχοινί στα κάγκελα της αυλόπορτας.

Αλβανοί με ηρωίνη

Οι αποδείξεις

Συνελήφθησαν  στο Αιγάλεω και στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 26χρονος ημεδαπός και ένα 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τσιγγάνοι μκε χασίς

Τα Ντοκουμέντα
Συνελήφθησαν, χθες (23-03-2015) το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 29 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Oι διαπραγματευτές ...





Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η συντηρητική εκπαίδευση διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Λ. Θρακομακεδόνων 101 – Αχαρνές), το χρονικό διάστημα 09 έως 21-03-2015.
Το πρόγραμμα συντηρητικής εκπαίδευσης, το οποίο υλοποιήθηκε σε τέσσερις εκπαιδευτικές σειρές, διάρκειας τριών ημερών η καθεμία, παρακολούθησαν συνολικά ενενήντα οκτώ (98) Αξιωματικοί - διαπραγματευτές και έντεκα (11) ψυχίατροι - ψυχολόγοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως παρατηρητές.