20/2/10

Ο Αξιωματικός των «Καμπαρέ»


Γράφει ο βασίλης χήτος



Βίος και πολιτεία είναι τα μετάλλια που θα μπορούσαν να απονεμηθούν για την πλούσια καριέρα του, σε υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί σε μεγάλο νησί και έχει τη φιλοδοξία, στις επερχόμενες κρίσεις του Μαρτίου να σκαρφαλώσει στην πυραμίδα της ιεραρχίας και να διαδεχθεί μετά και τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον Βύρωνα, τον Διοικητή Ασφαλείας κ. Γιάννη Δικόπουλο.
Ο αστυνομικός αυτός γνωστός και …εύθυμος θαμώνας των «στριπ –σόου» που σε προηγούμενες κρίσεις προήχθη σκανδαλωδώς αλλά εκσφενδονίστηκε εκτός Αττικής, είναι τόσο θρασύς που εξακολουθεί να δημιουργεί κλίμα υπέρ του και να διαδίδει πως όχι μόνο θα προαχθεί εκ νέου αλλά και θα επανέλθει στην Αθήνα ως ο απόλυτος ρυθμιστής στη νέα δομή που θα πάρει η Ασφάλεια, με την ένταξή της στην υπο σύσταση Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Για την πρόκληση εντυπώσεων μάλιστα έφτασε στο σημείο να εκδηλώνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης όπου τώρα υπηρετεί, τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Αρχηγό της αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου.
Επίσης αν και οι επαφές του με τον τοπικό αλλά ισχυρό τύπο είναι σε οριακό σημείο σύγκρουσης, όταν του δίδεται η ευκαρία, δεν παραλείπει να υπενθυμίζει πως διαθέτει και την ανάλογη πολιτική επιρροή, αφού η σύζυγός του, έχει κοινό τόπο καταγωγής με υπουργό της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Η κακή του φήμη ως «διεφθαρμένου» όμως είναι τέτοια που όπως αποκαλύπτει το «Crimes on air» είχε προκληθεί επεισόδιο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κρατήθηκε μυστικό, όταν προσπάθησε να εισχωρήσει σε γραφείο τη στιγμή που έγκριτος ποινικολόγος, μετά την πολυήμερη παραμονή του στο νοσοκομείο, είχε κληθεί να καταθέσει για την σε βάρος του δολοφονική ενέργεια από πληρωμένους μπράβους.
Στη θέα και μόνο αυτού του αξιωματικού ο ποινικολόγος ζήτησε το λόγο της παρουσίας του στον ίδιο χώρο και ενώ ήταν αποφασισμένος να αποκαλύψει ποιοί κρύβονται πίσω από το μαφιόζικο χτύπημα, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή δεν το έπραξε και αποχώρησε εκνευρισμένος χωρίς καν να δώσει μια έστω τυπική κατάθεση.

O γνωστός ποινικολόγος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τα οργανωμένα κυκλώματα των σωματεμπόρων και τους "προστάτες " τους, καθώς το γραφείο του έχει χειριστεί τις μεγαλύτερες υποθέσεις με πρωταγωνίστριες τις καλλίγραμμες αλλοδαπές χορεύτριες, που εξωθούνται στην πορνεία και αποτελούν τον αναπόσπαστο κρίκο στην αλυσίδα του μαύρου χρήματος.

Πρόσφατα μάλιστα στο έμπειρο νομικό του επιτελείο, ανατέθηκαν δυο πολύκροτες υποθέσεις με...διεθνή [μέσο διαδικτύου] κολ γκέρλς που πουλούσαν το κορμί τους, όχι μόνο στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων της Αθήνας αλλά και εν πλω με κρουαζερόπλοια.
Απ’ όσες θέσεις πάντως και να πέρασε ο αξιωματικός αυτός δεν έκρυβε την αδυναμία του στο ποτό, στα «στριπτιζάδικα» αλλά και τις ύποπτες συναλλαγές του με άτομα της νύχτας.
Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων του είχε κλονιστεί τόσο πολύ που τον έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, αν και υπηρετούσαν στο ίδιο κρίσιμο Τμήμα, του είχαν αποκρύψει ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο τσαντάκι διαβόητου καταζητούμενου και το οποίο «έδειχνε» για ...συνεργό άλλον επίορκο αστυνομικό.
Στη σύλληψη αυτή οι διωκτικές αρχές έδωσαν τεράστια σημασία αφού τότε διερευνούσαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας.
Για την ίδια υπόθεση μάλιστα όταν κλιμάκιο μυστικών αστυνομικών από την Αθήνα, μετέβη στη Β/Δυτική Ελλάδα και συνέλαβε συνεργό του Παλαιοκώστα, ο «δακτυλοδεικτούμενος» αξιωματικός διέκοψε από μόνος του την άδεια του, επιδιώκοντας να …καπηλευτεί αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
Είναι ενδεικτική η κάκιστη εντύπωση που είχε προκαλέσει σε συναδέλφους του, όταν ο ίδιος και με απώτερο σκοπό τις δημόσιες σχέσεις, είχε και…ενυπογράφως, παραστεί στην κατάθεση που είχαν δώσει δυο συγγενικά πρόσωπα επιχειρηματία ο οποίος είχε απαχθεί.
Στα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «Crimes on air» φαίνεται το ονοματεπώνυμο και η υπογραφή του, αλλά για ευνόητους λόγους καλύπτουμε τα στοιχεία της ταυτότητας του.
Το ίδιο έπραξε ο αξιωματικός αυτός και όταν ο μεγάλος οικονομικός παράγοντας απελευθερώθηκε λίγες ημέρες μετά και περιέγραψε εγγράφως στους αστυνομικούς τη φρικτή εμπειρία που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του.
Στο πρόσφατο παρελθόν ο εν λόγω αστυνομικός κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης παραμονής του σε υπηρεσίες των Αθηνών, είχε «φωτογραφηθεί» από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για τον περίεργο ρόλο που είχε παίξει σχεδόν μεθυσμένος σε κατάστημα «στριπ-σόου» στην περιοχή του «Χίλτον».
Η εφημερίδα είχε βασικό τίτλο: Δούρειος Ίππος στα ψηλά της ΕΛ.ΑΣ ;
Ο υπότιτλος στη σελίδα επίσης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αφού ανέφερε ότι « Ερευνούν για: ροζ προστασία αλλά και για τρικοπλοδιές σε σοβαρές επιχειρήσεις της Αστυνομίας ».
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Μαρνέλλου ο αξιωματικός ως φανατικός πελάτης υποδέχτηκε με άγριες διαθέσεις χαμηλότερους στο βαθμό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, που προσπάθησαν να διεξάγουν προγραμματισμένη έρευνα για τον αν οι ξένες χορεύτριες βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας αλλά και τι είδους υπηρεσίες προσφέρουν.
Η έρευνα τότε για τη «ροζ προστασία» δεν επεκτάθηκε μπροστά στον κίνδυνο να προκληθεί μέγα σκάνδαλο, όχι τόσο για τον ίδιο αλλά και για τους ανωτέρους του που την περίοδο εκείνη του είχαν εμπιστευτεί μια εξαιρετικά νευραλγική θέση στην ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» υπήρξε και συνέχεια όταν: «Τρεις διοικητές
διαφορετικών αστυνομικών μονάδων της περιοχής Αθηνών, ανέφεραν στους ανωτέρους του ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός τους είχε υποδείξει να μην κάνουν ελέγχους σε συγκεκριμένα καμπαρέ, διότι αποτελούσε το κέντρο συλλογής των πληροφοριών του».
Ο αξιωματικός αυτός μπήκε για ένα διάστημα στο «ψυγείο» αλλά μετά όταν οι παλιές αμαρτωλές ιστορίες ξεχάστηκαν έλαβε τον επόμενο βαθμό του και τον απομάκρυναν από την Αθήνα μπροστά στον φόβο να βάλει ξανά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε τροχιά περιπέτειας.






19/2/10

Τους φώναξε να "ασημώσουν" το μωρό

Η Βάσω Γιαννακοπούλου [φωτο] είναι η γειτόνισσα που αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί της 38χρονης από το Αιγάλεω δεν ήταν δικό της, με αποτέλεσμα η έρευνα της αστυνομίας να φέρει γρήγορα αποτελέσματα πέντε μόλις ώρες μετά την αρπαγή του νεογνού από το μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ».
Η κ. Γιαννακοπούλου αυτό το εκμυστηρεύτηκε στη νεαρή φίλη της Δήμητρα Π… που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία. Εκείνη με τη σειρά της συμβουλεύτηκε γνωστό της αστυνομικό, ο οποίος και την προέτρεψε για να γίνει η επώνυμη καταγγελία τηλεφωνικά στη ΓΑΔΑ.
Χθες το πρωϊ μάλιστα το διαμέρισμα της οδού Δωρίδος, πριν την εισβολή της αστυνομίας, είχαν προλάβει να επισκεφτούν οι ανυποψίαστοι γονείς του λογιστή, για να «ασημώσουν» το νεογέννητο κοριτσάκι. Στο διαμέρισμα βρισκόταν και ο γιός τους, ο οποίος δεν είχε καταλάβει πως η 38χρονη Ανθούλα του εμφάνισε ως δικό τους ξένο παιδί, για να μην μπορέσει να την χωρίσει.
Η γειτόνισσα δεν είχε κανένα ενδοιασμό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της αφού όπως δήλωσε αυτό το έκανε για την πραγματική μητέρα που έχασε από την αγκαλιά της το σπλάχνο της.

Η Στιγμή τής επιστροφής στήν αγκαλιά τής μάνας (βίντεο)

EXCIUSLVE



18/2/10

Η Στιγμή τής επιστροφής στήν αγκαλιά τής μάνας


EXCIUSLVE






Η Στιγμή τής επιστροφής στήν αγκαλιά τής μάνας

EXCIUSLVE









'Aρπαξε το νεογνό για τον έρωτα της

…Eρωτοχτυπημένη ήταν η ευτραφής Ανθούλα από το Αιγάλεω που τα ξημερώματα άρπαξε από την αγκαλιά νεαρής μάνας το νεογέννητο μωρό της στο μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ».
Η 38χρονη που είναι διαζευγμένη και μητέρα δυο παιδιών, είναι σφόδρα ερωτευμένη με λογιστή στο Αιγάλεω και όταν εκείνος πριν από λίγους μήνες της διαμήνυσε πως θέλει να χωρίσουν, εκείνη για να τον κρατήσει του είπε ψέματα πως έμεινε έγκυος μαζί του.
Όταν όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου του ανέφερε πως πηγαίνει για να γεννήσει στο «ΕΛΕΝΑ». Το αρρωστημένο της σχέδιο όμως το είχε ήδη καταστρώσει.
Βολιδοσκόπησε το χώρο και μπήκε στον θάλαμο όπου κοιμόνταν τρεις μητέρες έχοντας δίπλα τους τα νεογνά τους, αφου είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο δημόσιο μαιυετήριο δεν διαθέτει ξεχωριστό θάλαμο νεογνών.
Απ’ εκεί άρπαξε το ολίγων ωρών κοριτσάκι που η μητέρα του είναι αλβανικής καταγωγής, το έβαλε κάτω από τη μπλούζα της και έγινε καπνός με σκοπό να το εμφανίσει ως δικό της παιδί στον αγαπημένο της λογιστή.
Από την πρώτη στιγμή έσπευσε μετά την απίστευτη καταγγελία στο μαιευτήριο ο Διοικητής της Υπ/νσης Ανηλίκων Γιώργος Τζανακάκης ο οποίος απέσπασε χρήσιμες πληροφορίες από το νοσηλευτικό προσωπικό που ανέφεραν πως τις προηγούμενες ημέρες περιφερόταν ύποπτα στους διαδρόμους μια υπέρβαρη γυναίκα. Την ίδια στιγμή γιατρός της κλινικής απεκάλυψε πως πριν από μια εβδομάδα έκανε τεστ εγκυμοσύνης σε μια γυναίκα με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά βγήκε αρνητικό.
Ο έμπειρος αξιωματικός προσέτρεξε στο φάκελο της, αλλά εκείνη είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία.
Καταλυτική όμως ήταν η τηλεφωνική καταγγελία μιας γειτόνισσας που άκουσε το περιστατικό στις πρωϊνές εκπομπές και ανέφερε στην Άμεση Δράση πως η συγκεκριμένη 38χρονη απέκτησε ξαφνικά παιδί.
Ο Αστυνομικός Υπ/ντης Τζανακάκης από δαιμόνιο αστυνομικό ένστικτο, στο μυαλό του δεν είχε καμία αμφιβολία πως πρόκειται για τη γυναίκα-φάντασμα που ψάχνει.
«Μπούκαρε» στο διαμέρισμα αλλά η Ανθούλα οδύρονταν πως το κοριτσάκι είναι δικό της.
Το νεογνό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του «166» στο μαιευτήριο όπου αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του, κάτω από τη επευφημίες ακόμη και επισκεπτών που είχαν βγεί στους διαδρόμους.
Η αστυνομία φάνηκε αντάξια του ρόλου της και πήρε στο «ΕΛΕΝΑ» το χειροκρότημα που τις άξιζε.

Το βαρίδι της οδού Κατεχάκη



Γράφει ο βασίλης χήτος




Εικόνα πλήρους διάλυσης εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία, αφού μετά το χάσιμο της μάχης με το αποκαλούμενο «Έγκλημα του δρόμου» τώρα δείχνη ανίσχυρη να καταπολεμήσει και το οργανωμένο έγκλημα ενώ το κυριότερο μειονέκτημα της, είναι πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας απέναντι τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το αδιέξοδο στο θέμα της ένοπλης βίας εκδηλώθηκε στη Λεωφόρο Συγγρού όταν η …άγουρη ομάδα της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την εντυπωσιακή βομβιστική επίθεση στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η δυναμική ενέργεια ήταν ένα χαστούκι, σ’ όσα κυβερνητικά στελέχη, είχαν βασιστεί αποκλειστικά στο κομματικό, υψηλόβαθμο πράκτορα της Ε.Υ.Π που τους καθησύχαζε και τους διαβεβαίωνε πως «Το θέμα: τρομοκρατία και ασφάλεια είναι δική μου υπόθεση».
Οι κακές εκτιμήσεις αλλά και οι παρενέργειες που έχει προκαλέσει η εμπλοκή του και σ’ άλλα υπηρεσιάκα θέματα της ΕΛ.ΑΣ έχει ενοχλήσει τόσο πολύ, που δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, το στέλεχος αυτό να καταγγελθεί με το όνομα του, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ο ίδιος βέβαια τις νύχτες συνηθίζει να κατεβαίνει πολύ συχνά τη Λ. Συγγρού όχι όμως για να διακρίνει με το έμπειρο μάτι του, τυχόν εναπομείναντα χρήσιμα υπολείμματα της βόμβας στην Εθνική Ασφαλιστική ή να ανακαλύψει πιθανούς νέους στόχους, αλλά ως θαμώνας μπουζουξίδικων και με ιδιαίτερη προτίμηση στην εκρηκτική Σάσα Μπάστα.
Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ πλέον έχει πέσει τόσο πολύ στα μάτια τους που τον περιγράφουν ως τον παρακμιακό «Νταλικιέρη» που κινείται πλέον με …σπασμένα τα φρένα.
Ο αξιωματούχος αυτός όμως των Μυστικών Υπηρεσιών διέλυσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετατείθοντας και εκδιώκοντας ικανά άτομα, επειδή δεν ήταν της αρεσκείας του.
Η αρνητική επιρροή είναι τόσο έντονη που με τις επιλογές του τον περασμένο Νοέμβρη έφερε το απόλυτο σκοτάδι στις έρευνες. Από την Αντιτρομοκρατική ξήλωσε ακόμη και τον αξιωματικό του κέντρου επιχειρήσεων και τον μετέθεσε σε περιοχή της Β/Α Αττικής ως διοικητή Ασφαλείας. Τη θέση του στην Αντιτρομοκρατική κατέλαβε με απόσπαση ο μέχρι τότε διοικητής της ίδιας υπηρεσίας Ασφαλείας.
Η απόσπαση του νεόφερτου προϊσταμένου ωστόσο δεν ανανεώθηκε στην Αντιτρομοκρατική, με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες, ο αξιωματικός αυτός να επιστρέψει πίσω όχι όμως ως διοικητής αλλά ως υφιστάμενος του αδικημένου αστυνόμου.
Στο αστυνομικό αυτό κτήριο αυτής της περιοχής είχε γίνει μια πολυσυζητημένη τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
Το στέλεχος της Ε.Υ.Π που ευθύνεται γι αυτό το χάος, έχει καταστεί πλέον το απόλυτο βαρίδι στην οδό Κατεχάκη και αυτό τελευταία φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και ο δημοφιλής πολιτικός που έχει πολύ υψηλές βλέψεις στα άμεσα σχέδια του.

17/2/10

Στο μικροσκόπιο το όπλο του αστυνομικού

Από πυρά αστυνομικού είναι το πιο πιθανό πως έπεσε ο 25χρονος αθώος πολίτης στον Βύρωνα, σε συμπλοκή που είχαν άνδρες της Ασφάλειας με επικίνδυνους Αλβανούς ληστές.
Η ιατροδικαστική έκθεση κατέδειξε πως ο νεαρός πατέρας δέχτηκε εννέα συνολικά σφαίρες, οι πέντε εκ των οποίων διαπέρασαν το κορμί του, ενώ οι τέσσερεις προκάλεσαν τυφλά τραύματα, ανάμεσα στη μέση και το λαιμό του άτυχου υδραυλικού.
Το σημαντικό και καθοριστικό στοιχείο όμως στη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο Φίλιππος Κουτσαύτης προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, είναι ότι όταν ο 25χρονος δέχτηκε όλες τις βολίδες, βρισκόταν με γυρισμένη την πλάτη του, προς το φονικό όπλο.
Σύμφωνα με την αυτοψία πίσω από τον υδραυλικό ήταν τοποθετημένος στην αυλή πολυκατοικίας, αστυνομικός με πολιτικά που σημάδευε και πυροβολούσε τον έναν από τους δυο ληστές ο οποίος είχε ταμπουρωθεί με τις χειρομβοβίδες ακριβώς απέναντί και μέσα στο φούρνο.
Ο ανυπεράσπιστος πολίτης από το σταθμευμένο του αυτοκίνητο προσπάθησε να διασχίσει πεζός προς τον φούρνο τον μικρό δρόμο όταν δέχτηκε τις σφαίρες.
Κάτι που σημαίνει πως ο 25χρονος μπορεί να βρέθηκε κατά λάθος στο πεδίο βολής του αστυνομικού ή το πιο πιθανό ο άνδρας της Ασφάλειας να τον πέρασε για συνεργό του ληστή και να τον γάζωσε με σφαίρες, θέλοντας να προστατέψει τη ζωή άλλου συναδέλφου που ήταν ήδη πεσμένος δίπλα στο δρόμο και βαριά τραυματισμένος.
Η επιβεβαίωση ή όχι της εκδοχής οι βολίδες να προέρχονται από το πιστόλι του αστυνομικού θα φανεί από τη βαλλιστική εξέταση αλλά και τη σύγκριση με το όπλο του κακοποιού που κατασχέθηκε.

16/2/10

Έβαλε μπουρλότο στην ΕΛ.ΑΣ



Γράφει ο βασίλης χήτος



Τα σκαλοπάτια και οι διάδρομοι στο κτήριο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ είναι …σπαρμένα όχι με χειρομβοβίδες αλλά με νάρκες.
Στο κτήριο της οδού Κατεχάκη επικρατεί πολεμική ατμόσφαιρα για τον «ένοχο» αυτής της κρίσης που εκδηλώθηκε μέσα σε 24 ώρες. Απο τον αφοπλισμό των αστυνομικών στο Μαρούσι, μέχρι τη συμπλοκή στο Βύρωνα και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αθώου πολίτη, που βρέθηκε όπως πολύ περίοικοι ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.
Ο «Σαμποτέρ» με την ισχυρή πολιτική πρόσβαση, βρίσκεται όχι στα θεμέλια του μεγάρου αλλά στο ρετιρέ και μάλιστα στα υψηλότερα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απο εκεί λύνει και δένει για το ποιος αξιωματικός θα προαχθεί αλλά και σε ποια καίρια πόστα, ακόμη και της Ασφάλειας, θα τοποθετηθεί.
Το στέλεχος αυτό ευθύνεται για τη διάλυση στο κτήριο της ΓΑΔΑ της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει ο ίδιος ένα παράκεντρο εξουσίας, που θα έχει αποκλειστικά το χειρισμό του κεφαλαίου «Τρομοκρατία» μέσα στις Μυστικές Υπηρεσίες.
Αυτό μαρτυρά και η ενέργεια του, να μεταθέσει ομαδικά με την ανάληψη των καθηκόντων του, άνδρες απο την Αντιτρομοκρατική στην Ε.Υ.Π.
Μόλις πριν απο λίγες ημέρες αντικαταστάθηκε στον τελευταίο όροφο της ΓΑΔΑ μέρος των κενών θέσεων, με την τοποθέτηση 49 αστυνομικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν …μαύρα μεσάνυχτα σε θέματα ένοπλης βίας. Ενώ θα έπρεπε να είχε συμβεί το αντίθετο, οι νέοι δηλαδή αστυνομικοί να μετατεθούν εξ αρχής στην Ε.Υ.Π για να μη στερηθεί η Δ.Α.Ε.Ε.Β. απο το αξιόμαχο δυναμικό της.
Είναι τέτοια η αδυναμία για την κάλυψη των κενών θέσεων, που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση στόχων, ακόμη και άνδρες που είναι επιφορτισμένοι με τη γραμματειακή υποστήριξη και την καταγραφή των πληροφοριών.
Ο αξιωματούχος της Ε.Υ.Π βέβαια τα έκανε όλα αυτά επειδή είχε την προσδοκία, πως θα…ακουμπούσε τους τρομοκράτες. Οι προβλέψεις του όμως διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι «αντάρτες των πόλεων» έχουν αποκτήσει και διασυνδέσεις με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.
Είναι τέτοια η δυσφορία ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που σε εφημερίδα της περασμένης Κυριακής, διοχέτευσαν ένα εξίσου αποκαλυπτικό αλλά και πικάντικο σχόλιο.
Ο περιβόητος πράκτορας εθεάθη καθήμενος στο κέντρο όπου εμφανίζεται η λαϊκή τραγουδίστρια Σάσα Μπάστα και μάλιστα όταν ήρθε στο τσακίρ κέφι εκδήλωσε την …ευθυμία του, αναποδογυρίζοντας δύο τραπέζια. Το αξιοσημείωτο όμως –σύμφωνα με το δημοσίευμα- είναι πως για συντροφιά του είχε γυναίκα αξιωματικό που υπηρετεί στην Ε.Υ.Π. ως Τμηματάρχης.
Δεν είναι τυχαίο όπως σχολιάστηκε στην ίδια εφημερίδα πως ο αξιωματούχος
αυτός έχει το προσωνύμιο «Νταλικιέρης» εξ αιτίας του παρουσιαστικού του αλλά και των χρυσών αλυσίδων που φορά στο λαιμό και τον καρπό του.
Στην παρωδία του Αμαρουσίου φανερώθηκε η βεβαιότητα της Αντιτρομοκρατικής πως πρόκειται για δράστες-τρομοκράτες. Το ολέθριο λάθος ήρθε να διορθώσει η ηγεσία της αστυνομίας με την πρεμούρα να συλλάβει η Ασφάλεια τους κοινούς Αλβανούς ληστές και να προκληθεί το αιματοκύλισμα με το βομβαρδισμένο τοπίο στον Βύρωνα.

Eπιχειρήσεις του ... ποδαριού

Στο …πόδι στήθηκε η επιχείρηση-φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στο Βύρωνα, καθώς όπως αποδείχτηκε οι διωκτικές αρχές γνώριζαν εκ των προτέρων πως πρόκειται για τους Αλβανικής καταγωγής δράστες που χθες το βράδυ στο Μαρούσι, με το μανδύα του «τρομοκράτη» άρπαξαν τα όπλα από το πλήρωμα του περιπολικού που τους παρακολουθούσε.
Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το πώς οι αστυνομικοί προτίμησαν να προβούν στη σύλληψη ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο, με αποτέλεσμα από την ανταλλαγή των πυρών να σκοτωθεί αθώος περαστικός. Οι δράστες για να ξεφύγουν πετούσαν τις χειρομβοβίδες σαν κουκουνάρια, ενώ όπως προέκυψε στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν άλλες τριάντα τέτοιες χειρομβοβίδες καθώς και τέσσερα Καλάσνικοφ.
Οι δράστες που χθες βράδυ στην εφορία Αμαρουσίου, έδρασαν στα πρότυπα τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι οι «Ληστές με τις βαριοπούλες» και κατάφεραν να κάνουν άνω κάτω μια αστυνομία και ένα ολόκληρο υπουργείο.

Tους έπιασε...κρίση

Βαρύ είναι το κλίμα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καθώς πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες απο τον αφοπλισμό αστυνομικών τα μεσάνυχτα στο Μαρούσι, το απόγευμα σκοτώθηκε αθώος πολίτης στον Βύρωνα όταν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής ήρθαν σε συμπλοκή με δυο ληστές που παρακολουθούσαν.
Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε στη συμβολή των οδών Παλαιών Πατρών Γερμανού και Ζωοδόχου πηγής, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τους δυο κακοποιούς. Ένας από απ’ αυτούς απασφάλισε τη χειρομβοβίδα του και την πέταξε στα τυφλά.
Αν και οι δράστες έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών, σκοτώθηκε κάτοικος της περιοχής που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ δυο από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.
Τα … βάρη απ’ αυτήν την αποτυχημένη επιχείρηση, που έχει αρκετά κοινά σημεία με τον Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέϊ και τον θάνατο της Αμαλίας Γκινάκη στα Πατήσια, έγινε προσπάθεια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ριχτούν αποκλειστικά στην Ασφάλεια Αττικής, γι αυτό και υπέδειξαν στον Διοικητή της Γιάννη Δικόπουλο να προαναγγείλει συνέντευξη τύπου, πριν καν συμπληρωθούν
δυο ώρες από το τραγικό περιστατικό.
«Οι επιτυχίες μας έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι αποτυχίες έναν» σχολίαζε επιχειρησιακός αξιωματικός.
Το ωστικό κύμα όμως εκτονώνεται αναπόφευκτα και στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη καθώς εξ αρχής η νέα πολιτική ηγεσία, αποποιήθηκε των όποιων ευθυνών που θα προέκυπταν, αφού δια στόματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη επαναλάμβανε συνεχώς ότι: «Οι αρχές Ασφαλείας βρίσκονται σε τέλμα».
Το σίγουρο πάντως είναι πως τα δυο απανωτά περιστατικά θα σηματοδοτήσουν ανατρεπτικές εξελίξεις στην Αστυνομία, που θα εκδηλωθούν στις επερχόμενες κρίσεις, στις αρχές του Μαρτίου.

Λάφυρα τα όπλα αστυνομικών

Με τα νεύρα των διωκτών τους φαίνεται πως παίζουν οι ένοπλες οργανώσεις στην Αττική καθώς όπως όλα δείχνουν, μέλη τους κρύβονται πίσω από την εντυπωσιακή αφαίρεση οπλισμού σε πλήρωμα περιπολικού, δεκαπέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφορίας Αμαρουσίου, στον αριθμό 32 της Λεωφόρου Κηφισίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Crimes on air» οι δυο δράστες «έδωσαν» ραντεβού με τους δυο άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος στον πολυσύχναστο δρόμο, ύστερα από τηλεφωνική κλήση που έγινε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε πως «κάτι ύποπτο συμβαίνει στην ΔΥΟ Αμαρουσίου».
Όταν το πλήρωμα του περιπολικού κατέφθασε στο σημείο επικρατούσε απόλυτη ησυχία, ξαφνικά όμως ξεπρόβαλαν οι φιγούρες των δυο ενόπλων, που με φωνές κάλεσαν τους ένστολους να παραδώσουν τα όπλα τους αλλά και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν.
Οι δράστες κουβαλώντας ως λάφυρα, τον ατομικό οπλισμό των δυο αστυνομικών, χάθηκαν στο σκοτάδι και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μεταφορικό μέσο.
Κατά μια άλλη εκδοχή οι αστυνομικοί που περιπολούσαν εποχούμενοι, εντόπισαν τα δυο ύποπτα άτομα στο σημείο, δίπλα σ' ένα σταθμευμένο ασημί αυτοκίνητο και αφοπλίστηκαν όταν απο μόνοι τους επιχείρησαν αιφνιδιαστικά να διενεργήσουν σωματικό έλεγχο.
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σε σήμα καταδίωξης που έκαναν στη συνέχεια μέσω του "100" το ασημί όχημα βρέθηκε να κινείται λίγα λεπτά μετά στην κάθοδο της Κηφισίας στο ύψος του Νέου Ψυχικού. Ένας απο τους επιβάτες μάλιστα πυροβόλησε κατά μοτοσυκλετιστών της ομάδας "ΔΙΑΣ" στην Λεωφόρο Κηφισίας 173 με αποτέλεσμα η καταδίωξη να πάρει τέλος.
Οι δυο πρώτοι αστυνομικοί πάντως στο σημείο της εφορίας Αμαρουσίου διέκριναν μόνο δυο άγνωστα άτομα, το πιο πιθανό όμως είναι να υπήρχε κρυμμένη και υποστηρικτική ομάδα για παν ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τις περιγραφές του πληρώματος οι ένοπλοι μιλούσαν καλά ελληνικά, αλλά με προφορά που παραπέμπει σε δεύτερης γενιάς μετανάστες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες των αρχών που θέλουν στη νέα φουρνιά των ομάδων ένοπλης πάλης να έχουν εισχωρήσει συγκεκριμένοι Αλβανοί. Ο ένας μάλιστα απ' αυτούς αναζητείται ήδη για τη συμμετοχή του στους "Πηρύνες της Φωτιάς".
Η συμβολική αλλά άκρως επικίνδυνη ενέργεια των ενόπλων, θυμίζει χτύπημα σοβαρής τρομοκρατικής οργάνωσης που στόχο έχει να απαξιώσει τους λίγους –ευτυχώς- αξιωματούχους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που με τις…μεγαλοστομίες επιμένουν πως θα είναι οι τελικοί νικητές στην μάχη με τους τρομοκράτες.
Η αρπαγή οπλισμού είναι η πρώτη ενέργεια που έκαναν οι αποκαλούμενοι «Νεοτρομοκράτες» κατά αστυνομικών, μετά την αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

15/2/10

Θάνατος στο Λιστόν

Το παιχνίδι της μοίρας …σημάδεψε 24χρονο φοιτητή που σπούδαζε στις Η.Π.Α αλλά είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Κέρκυρα για να επισκεφθεί την οικογένεια του.
Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός πριν από είκοσι ημέρες σε διαμέρισμα σ’ ένα από τα καντούνια στην περιοχή του «Λιστόν». Όπως αποκάλυψε φίλος του στους αστυνομικούς, το προηγούμενο βράδυ έκαναν ομαδική χρήση ηρωϊνης και έπεσαν για ύπνο αλλά ο φοιτητής δεν ξύπνησε ποτέ.
Ο χρήστης που κατέληξε, πριν από δώδεκα χρόνια «έπαιξε» για πρώτη φορά με το θάνατο σε ηλικία έντεκα ετών, όταν κάνοντας μπάνιο στο νησί με την γιαγιά του στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, παρασύρθηκαν από τα κύματα στα βαθιά νερά.
Για να τους γλυτώσει στα νερά έπεσε και ο παππούς του, που μαζί με την ηλικιωμένη γυναίκα του πάλευαν για να κρατήσουν το εγγονάκι τους στην επιφάνεια.
Οι υπόλοιποι κολυμβητές που έσπευσαν σε βοήθεια πρόλαβαν το αγοράκι, ο παππούς και η γιαγιά του όμως βρήκαν υγρό θάνατο.
Στο νησί οι τοπικές αρχές εκφράζουν τη μεγάλη ανησυχία τους καθώς μετά απ’ αυτό το τραγικό περιστατικό, 18χρονη κόρη γυναίκας που υπηρετούσε στο αστυνομικό σώμα οδηγήθηκε στο θάνατο, πιθανόν από χρήση σκληρών ναρκωτικών και κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες. Όλοι φοβούνται για νοθευμένη δόση που σκοτώνει χρήστες-παιδιά.
Πριν από τους δυο θανάτους ο Διοικητής Ασφαλείας Κέρκυρας Δημήτρης Μπινιέρης σχολιάζοντας τη σύλληψη για κλοπές 15χρονων που είχαν μπλέξει στα δίχτυα της ηρωϊνης, είχε πει προφητικά : « Έρχονται χειρότερες ημέρες στη νησί. Οι διωκτικές αρχές περιοριζόμαστε στην καταστολή, η κοινωνία όμως και οι φορείς πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούν ».

14/2/10

Θάνατος-μυστήριο 18χρονης

Νεκρή σε χωράφι εντοπίστηκε το Σάββατο το απόγευμα 18χρονο κορίτσι στον Άγιο Προκόπιο της Κέρκυρας . Η μητέρα της που είναι συνταξιούχος αστυνομικός είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης μια ημέρα νωρίτερα. Όπως όμως είπε στην Ασφάλεια του νησιού, η 18χρονη είχε να επικοινωνήσει με το σπίτι της μια εβδομάδα, αλλά εκείνη ως μητέρα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα επειδή το παιδί της το συνήθιζε, αφού είχε μπλέξει με κακές παρέες.
Το άτυχο κορίτσι δεν έφερε εμφανή ίχνη κακοποίησης ενώ εξετάζεται και η περίπτωση ο θάνατος της να οφείλεται σε κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.
Αν ισχύει αυτό το ενδεχόμενο όμως το ζητούμενο για τις τοπικές αρχές είναι ποιος ήταν ο προμηθευτής της και κάτω απο ποιες συνθήκες το κορίτσι βρέθηκε σε μια αγροτική περιοχή με την οποία δεν είχε καμία σχέση.
Το κακό προηγούμενο με το μυστηριώδη θάνατο κοπέλας στο Αγρίνιο, υποχρέωσε τις διωκτικές αρχές να καλέσουν εσπευσμένα στο νησί τον καθηγητή της ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος μεταφέρθηκε απο την Ηγουμενίτσα όχι με πλοίο της γραμμής, αλλά μετά απο εισαγγελική παραγγελία, με ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων έκανε αυτοψία στο χώρο, ενω θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την αιτία θανάτου, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή αλλά κυρίως τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.