17/11/12

Έτρεχαν να προλάβουν



Κορώνα γράμματα την ζωή τους στο τιμόνι κόντεψαν να παίξουν δυο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, όταν το αυτοκίνητό τους στην περιοχή Ωραιόκαστρο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Οι αστυνομικοί έτρεχαν να προλάβουν σε διασταύρωση ύποπτο όχημα για το οποίο υπήρχε η πληροφορία πως κάτι πονηρό

Έκρυβαν στον τοίχο ηρωίνη και χρήμα

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Σε έρευνες που έγιναν σε δύο οικίες του συλληφθέντος σε Βόλο και Καρδίτσα βρέθηκαν πάνω από (300) γραμμάρια ηρωίνης, (3) ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (35.000) ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Συνελήφθη, χθες (16-11-2012) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 59χρονος  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που έγιναν σε δύο οικίες του συλληφθέντος σε Βόλο και Καρδίτσα βρέθηκαν (324,8) γραμμάρια ηρωίνης, τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (35.000) ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντος στο Βόλο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε ξύλινη τοιχοποιία υπνοδωματίων και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (267) γραμμαρίων, μία (1) ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των(5.000) ευρώ.

Έπιασαν τον δραπέτη των κρατητηρίων

Συνελήφθη χθες (16-11-2012) το απόγευμα, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, 36χρονος ημεδαπός, ένας από τους κρατούμενους που είχαν αποδράσει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής την 4-10-2012 το απόγευμα .

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος ασφάλειας Κομοτηνής μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου, εντόπισαν τον 36χρονο δραπέτη και τον συνέλαβαν.

Κλέφτες στον Άγιο Μάμα

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής έξι περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες και μάντρες που βρισκόντουσαν σε περιφραγμένα οικόπεδα καθώς και μία κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον Άγιο Μάμα και στο Διονύσιο Χαλκιδικής.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος βραδινές ώρες της 20/21-09-2007 καθώς και το χρονικό διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου 2011 έως τα τέλη Αυγούστου 2012 αφαίρεσε συνολικά από έξι αποθήκες εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές και άλλα αντικείμενα, ενώ αφαίρεσε και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία έλυσε σε μέρη, ορισμένα από τα οποία κράτησε στην οικία του, ενώ άλλα τα πέταξε σε απόμερο σημείο.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ύψος των (4.540) Ευρώ.

Πήγε να ξεφύγει

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας, ένας υπήκοος Συρίας 26 ετών, που διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας οκτώ μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λεπτοκαρυάς Πιερίας), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, με οδηγό τον προαναφερόμενο. Σε αστυνομικό σήμα στάσης που του έκαναν προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, ο 26χρονος δεν συμμορφώθηκε και επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν.

Και άλλος φόνος με δράστες Πολωνούς

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους, ανθρωποκτονία αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος χθες και πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, εξέπνευσε ύστερα από σοβαρό τραυματισμό.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (16-11-2012) το πρωί, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 54 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ομοεθνής τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε υπόγειο εγκαταλειμμένου κτηρίου στο οποίο διέμεναν, μετά από λογομαχία που είχαν με το θύμα, τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι, με άσκηση σωματικής βίας και χτυπώντας τον με αντικείμενο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους.

Διαρρήκτης με ιστορία

Συνελήφθη  στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Το ένταλμα αφορούσε διακεκριμένες κλοπές - διαρρήξεις , που είχε διαπράξει ο δράστης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, σε τουλάχιστον (16) σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας (Σχετικό το από 14-11-2012 Δελτίο της Γενικής Αστυνομικής

Οι Τσιγγάνοι πήραν ότι βρήκαν

Το αγροτικό ... κλάταρε

Συνελήφθησαν στο Ύπατο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 46 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη 39χρονου συνεργού τους, επίσης ημεδαπού ROMA , σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από εργοστάσιο.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε ανενεργό εργοστάσιο, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας και αφαίρεσαν μεταλλικά καλούπια και εργαλεία, βάρους ενός (1) τόνου τα οποία φόρτωσαν στο όχημά τους, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα του εργοστασίου, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντόπισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών να εξέρχεται από το εργοστάσιο. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το όχημά τους και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, ενώ ο 39χρονος συνεργός τους εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

... Καθάρισαν με τις φυτείες στην Ηλεία

και έπιασαν τα τσιγάρα
Τα τσιγάρα του πλανόδιου Βούλγαρου

Ποιον κοροϊδεύουν? Στην Κρήτη η αστυνομία παραδίδει μαθήματα και στον Πύργο βαράνε το "ντέφι"...  Συνελήφθη   στο Κουρτέσι Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 45 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα για την σύλληψη του 45χρονου, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σε αγροτική περιοχή στο Κουρτέσι Ηλείας κατά την οποία ο δράστης εντοπίστηκε να κατέχει για πώληση 1147 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιριών και συνελήφθη.
Όλα τα τσιγάρα που κατασχεθήκαν δεν είχαν επικολλημένη την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Έφερνε χάπια από την Ινδία

H «αλπραζολάμη» και  δισκία των οποίων η χημική σύνθεση διερευνάται
 
Συνελήφθη  στο Άρμα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 52χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών δισκίων στη χώρα μας και παραβίαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε πριν από λίγες ημέρες, από υπαλλήλους του Τελωνείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Ινδία. Στο δέμα υπήρχαν (60) δισκία που περιείχαν την ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» και είχε τελικό προορισμό το Άρμα Βοιωτίας.
Χθες το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά του δέματος, το οποίο παραδόθηκε στον 52χρονο Ινδό. Ο δράστης μόλις παρέλαβε το δέμα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, ενώ τα ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα, όπου διέμενε ο 52χρονος στο Άρμα Βοιωτίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (10) ναρκωτικά δισκία, που περιείχαν επίσης την ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» και (32) ακόμη δισκία τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η χημική τους σύνθεση.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά τον Φεβρουάριο του 2012 και στην συνέχεια τον Απρίλιο του 2012, εξαρθρώθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δισκίων που, χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, μετέφεραν τα ναρκωτικά δισκία από την Ινδία στην χώρα μας αεροπορικώς, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός και τρεις (3) υπήκοοι Ινδίας στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας και κατασχέθηκαν (2.064) ναρκωτικά δισκία (σχετικό το από 25-02-2012 Δελτίο Τύπου Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας).
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Ινδίας και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και κατασχέθηκαν (6.924) ναρκωτικά δισκία (σχετικό το από 10-04-2012 Δελτίο Τύπου Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας).

Οι δήλωσεις για τον φαρμακοποιό



Τα κτήνη πήγαν να παραπλανίσουν

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας
σχετικά με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του φαρμακοποιού, στις 13 Ιουνίου 2012
«Καλησπέρα σας.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του φαρμακοποιού, που δολοφονήθηκε στις 13 Ιουνίου το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη, συστηματική και συνδυαστική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στην υπόθεση εμπλέκονται έξι (6) άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άντρες- αδέρφια και μία γυναίκα, ηλικίας 23, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, και τρεις υπηκόους Αλβανίας, δύο άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 33 και 26 ετών αντίστοιχα.
Χθες το πρωί, προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τρεις Έλληνες και οι δύο από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας (η 26χρονη και ο 29χρονος), ενώ χθες το βράδυ συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας και ο τρίτος υπήκοος Αλβανίας (33χρονος).

16/11/12

Aλβανοί σε ριφιφι

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξαμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία επί πεντάμηνο τουλάχιστον, διέπραττε διαρρήξεις σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία και με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης και Φωκίδας .

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 27 έως 35 ετών, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο (2) ομοεθνείς συνεργοί τους ηλικίας 28 και 37 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Από τη συστηματική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011, με σκοπό τη διάρρηξη χρυσοχοείων με την μέθοδο του ριφιφί αφαιρώντας χρυσαφικά συνολικής αξίας (196.000).

Κάλυψε με τσιμέντο το φόνο



Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-11-2012) συνελήφθη στην Αρτέμιδα από αστυνομικούς του Τ.Α. Αρτέμιδος 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο πριν είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε ομολογήσει την δολοφονία 20χρονου αλλοδαπού Ρουμανικής καταγωγής.
Όπως εξακριβώθηκε, ο 28χρονος  το μεσημέρι της 12-11-2012, τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο τον 20χρονο αλλοδαπό, μέσα στο χώρο του ξυλουργείου ιδιοκτησίας του πατέρα του στην Αρτέμιδα και στη συνέχεια τον τοποθέτησε μέσα σε λάκκο, στο χώρο της τουαλέτας, τον οποίο κάλυψε με τσιμέντο.

Εδώ οι ναρκωέμποροι του πολυτεχνείου


Το εργαστήριο των Αλβανών
 
Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) Αλβανικής και ένας (1) Ιρακινής καταγωγής,  ηλικίας 29, 31 και 33  ετών αντίστοιχα,  για κατοχή με σκοπό την πώληση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης  και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. είχαν εντοπίσει προ εβδομάδος αλλοδαπό Ιρακινής καταγωγής που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης σε εξαρτημένα άτομα στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση τον συνέλαβαν, την στιγμή που προμηθευόταν από τους δύο Αλβανικής καταγωγής αλλοδαπούς, ποσότητα ηρωίνης βάρους 50 γραμμαρίων. Μετά από έρευνα σε διαμέρισμα που διατηρούσαν, εντοπίσθηκε εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

Βρήκαν τους δολοφόνους του φαρμακοποιού


Συγγενείς του 52χρονου Σπύρου Πουκαμισά στο σημείο του φόνου [13-6-2012] 

Συνελλήφθησαν από το  ΥΔΕΖΙ Τμ. ανθρώποκτονιών σε συνεργασία με το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα ένας Έλληνας και ένας Αλβανός για την δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ρέντη. Όπως ομολόγησε ο Έλληνας είναι αυτός που έχει κάψει το κίτρινο PEUGEUOT το οποίο βρεθηκέ πλησίον το οποίο ανήκει στην κοπέλα με την οποία διατηρούσε σχέσεις ο Αλβανός. και  δυο ομολόγησαν ότι βρίσκονταν στην ληστεία ωστοσο για την ανθρωποκτονία ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο.

Το βίντεο με τα "μαϊμού" προϊόντα



Έδωσαν υπόθεση με γυαλιά στο Α.Τ Ομονοίας

Μπας και ... βλέπουν  καλύτερα!
Κατασχέθηκαν (16.880) ζευγάρια γυαλιών ηλίου
Τα κατασχεμένα και μια από τις αποθήκες
 

 
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», εντοπίσθηκαν  τρείς (3) αποθηκευτικοί χώροι σε πολυκατοικία στην οδό Γερανίου αριθ. 2 στην Πλατεία Ομονοίας με παραποιημένα προϊόντα.
Ειδικότερα, στις παραπάνω αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -16.880-ζευγάρια γυαλιών ηλίου, τα οποία αποτελούν προϊόντα παραποίησης αυθεντικών ειδών γνωστών εταιρειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Τ.Α. Ομονοίας, που συνήθως κάνει τα στραβά μάτια στους κάθε λογής κακοποιούς, σωματέμπορους, κλέφτες, ληστές

Πήγαιναν το χασίς στην Ολλανδία


Τα 422 κιλά κάνναβης
 
Εξαρθρώθηκε  από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] , εγκληματική οργάνωση εμπόρων ναρκωτικών. Η σπείρα διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της Ελλάδας.
Συνελήφθησαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στον Βόλο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και της Ο.Π.Κ.Ε Βόλου έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, τρεις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22, 25, 30 και 18 ετών αντίστοιχα και δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 57 και 58 ετών.
Μετά από πολύμηνες έρευνες εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που έκανε εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Τις τελευταίες ημέρες είχαν παραλάβει φορτία κάνναβης από την Κόρινθο και τον Βόλο, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Ολλανδία. Τα μέλη όμως της σπείρας εντοπίσθηκαν κατά την παραλαβή του φορτίου κάνναβης και με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους -422- κιλών και -454- γραμμ.
  • Τρία (3) ΙΧΕ αυτοκίνητα
  • Το χρηματικό ποσό των -2.900- ευρώ
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα

Το 24ωρο ενός "Μπράβου"

 
Το απίστευτο 24ωρο ενός νονού της νύχτας
 
       
Ενας αστυνομικός τον πληροφορεί για την έρευνα που γίνεται σε βάρος του. Άλλος, απόστρατος αυτός, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τον ενθαρρύνει να ξυλοφορτώσει κάποιον... ασυνεπή ενοικιαστή.

Ενας δεύτερος πρώην αξιωματικός τού μιλά για διακίνηση ναρκωτικών. Τρεις ιδιώτες του τηλεφωνούν για να του παραγγείλουν να χτυπήσει ανθρώπους, που τους χρωστούν λεφτά.

Ενας ανταγωνιστής του τον απειλεί να μην τολμήσει να «πουλήσει» προστασία σε νυχτερινό κέντρο, που ανήκει στο δικό του... τομέα ευθύνης.

Δύο κρατούμενοι από φυλακές της επαρχίας τον καλούν να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες που έχει μαζί τους...

Τους έφαγε η Φαρκαδόνα


Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά σαράντα έξι (46) πλαστά χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ.
Συνελήφθησαν   στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 18 και 22 ετών, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στη Φαρκαδόνα και σε αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά σαράντα έξι (46) πλαστά χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ.
Τα κατασχεθέντα πλαστά χαρτονομίσματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.

Ο ένστολος ληστής

 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ενός 31χρονου Ειδικού Φρουρού και ενός 29χρονου ιδιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι στις (15.11.2012) τα ξημερώματα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ από αλλοδαπό υπήκοο Ιράν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, έχει προκύψει ότι ο Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, έχει διαπράξει στην ίδια περιοχή, άλλες δύο ληστείες σε βάρος αλλοδαπών. Ειδικότερα, τις βραδινές ώρες της 25.09.2012, αφαίρεσε από υπήκοο Αλγερίας το ποσό των (250) ευρώ και τις βραδινές ώρες της 12.11.2012 από υπήκοο Μπαγκλαντές μία τραπεζική κάρτα ΑΤΜ, με την οποία στη συνέχεια έκανε ανάληψη (1.000) ευρώ.

Τι γίνεται στα Τρίκαλα?



ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

"Tα πραγματα στη φυλακη Τρικαλων πανε απο το κακο στο χειροτερο,καθε μερα και ενα περιστατικο.Πλεον στη φυλακη κουμαντο κανουν οι κρατουμενοι,εχουν παρει την αδεια του αρχυφυλακα και του βοηθου του.
Εχετε ενημερωθει οτι την Δευτερα 12-11-2012 η Δ' Πτερυγα εγινε καλοκαιρινη.Οι κρατουμενοι εσπασαν μεχρι και τη σταση φυλακα,κατεστρεψαν καμερες και οτι αλλο υπηρχε και το καλυτερο απο ολα ηταν η τιμωρια τους,δυο ημερες στο πειθαρχειο.Δηλαδη αν θα αφαιρουσαν και ζωη υπαλληλου θα τους τιμωρουσαν αλλες δυο ημερες.
Ντροπη τους αλλα τι τους νοιαζει αυτοι καθονται στις καρεκλες τους στο Αρχυφυλακιο και παιζουν πασιεντζες μεχρι να ερθει η ωρα να φυγουνε και να δινουν εντολες στους υπαρχυφυλακες να αφηνουν τις γυναικες των Βιλανακιδων της γνωστης οικογενειας να κανουν ελευθερα επισκεπτηρια χωρις να τα δικαιουνται και να περνανε και τα πραγματα τους χωρις να ελεγχονται.Ασε και το αλλο οσον αφορα την Υπηρεσια απο τοτε που την ανελαβε ο βοηθος εχει αναστεναξει το προσωπικο εχει την εντυπωση οτι ειναι ο θεος,απαλασει τους κολητους και τις κολητες απο τις νυχτες και τις κανουν τα υπολοιπα κοροιδα.Αυτος λεει διαταζει στη δικη του φυλακη  εχει το οκει απο την Αθηνα και ολοι πρεπει να στεκονται προσοχη μπροστα του σε εναν υπαλληλο 12 ετων.

15/11/12

Έκλεψαν τον πατέρα της "Ωραίας Ελένης"


 Η "Ωραία" των  Βιλανάκιδων πήρε από την βίλα του 250.000 €

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στον οποίο έβγαλαν πιστόλι
Δυο μέλη της Τσιγγάνικης οικογένειας των Βιλανάκιδων και η συμμορία τους ευθύνονται για την κλοπή των 230.500 € σε μετρητά, σε βάρος του πατέρα της Θεσσαλονικιάς Βουλευτίνας Έλενας Ράπτη, ενώ η ίδια ληστρική οργάνωση απείλησε με πιστόλι τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, όταν από το κτίριο της ιεράς Μητρόπολης «σήκωσαν» δυο χρηματοκιβώτια.  Υπό την καθοδήγηση του Ταξίαρχου Αθηναγόρα Παζαρλή εξαρθρώθηκαν  μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο «αυτόνομες» εγκληματικές οργανώσεις Τσιγγάνων, οι οποίες ενέχονται σε πλήθος διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Με την συνδρομή στελεχών της ΕΚΑΜ Β. Ελλάδος πιάστηκαν στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης  συνολικά οκτώ  άτομα, ανάμεσά τους άνδρας της οικογένειας Βιλανάκη αλλά και η πανέμορφη Τσιγγάνα, αδελφή μάλιστα μέλους της διαβόητης Τσιγγάνικης οικογένειας που έχει ως έδρα της τη Λάρισα. Η 33χρονη είναι  αυτή που κατηγορείται πως άρπαξε τα μετρητά από την βίλα των γονιών της Ράπτη στην περιοχή Πλαγιάρι.

Μολότοφ με ... σκάγια?

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 26 και 21 ετών, για κατοχή δύο (2) αυτοσχέδιων εμπρηστικών – εκρηκτικών βομβών και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με το οποίο κινούνταν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκαν :
  •  δύο (2) αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές βόμβες «μολότοφ», οι οποίες βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, σε γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν οινόπνευμα, πετρέλαιο και ύφασμα και
  •  εκατόν είκοσι δύο (122) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος.

Η προσαγωγή της Κρητικής μαφίας



Πακιστανός δουλέμπορος στην Εγνατία


Συνελήφθη, σήμερα  λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Εγνατία Οδό (πλησίον της πόλης της Ηγουμενίτσας), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις υπηκόους Αφγανιστάν και έναν υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τελικό προορισμό την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Κατασχέθηκαν:
  •  το I . X . E . αυτοκίνητο.
  •  το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή.
  •  δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ληστής ο Ειδικός Φρουρός

Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί στο Α.Τ Ν. Σμύρνης λήστευε αλλοδαπούς και πιάστηκε τα ξημερώματα κάτω από τον Άγιο Παντελεήμονα.

Από ... ανασκαφή της ΔΕΗ


 
 
Ο Γίωργος Τσούκαλης είχε την χρήσιμη πληροφορία για την επιτύμβια στήλη
Οι δυο αρχαιοκάπηλοι πυνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ηλικίας 46 και 53 ετών, είχαν κλέψει την αρχαία πλάκα από ... ανασκαφή της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.
Και οι δυο κατείχαν παράνομα από κοινού εντός οικίας, ένα αρχαίο αντικείμενο και συγκεκριμένα :
Μία (1) λίθινη ενεπίγραφη επιτύμβια στήλη με μέγιστο ύψος 97 εκ. και μέγιστο πλάτος 34 εκ., η οποία φέρει στο κατώτερο μέρος της ανάγλυφη παράσταση ανδρικής μορφής εντός αρχιτεκτονικού πλαισίου με τριμερή τριγωνική απόληξη, ενώ σχηματίζεται ανάγλυφο τρίγωνο στο κέντρο του οποίου υπάρχει κυκλικός κόμβος. Στη στήλη αναγράφεται το όνομα του νεκρού και συγκεκριμένα διακρίνεται «ΠΑΡΔΑΛΙΣ ΑΡΕΙΣΤΕΙΩΝΟΣ».
Οι συλληφθέντες διαπραγματεύονταν την πώλησή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 100.000 ευρώ.
Το κατασχεθέν αντικείμενο, επιδείχθηκε σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού , ο οποίος αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογείται τον 1ος π. Χ. – 3ος μ. Χ. αιώνα (ΡΩΜΑΪΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ).

Ο Ρουμάνος πιάστηκε

 
Συνελήφθη   στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 32χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου.
Το ένταλμα αφορούσε τα αδικήματα της ληστείας, σωματικής βλάβης, απόπειρα κλοπής και έργω εξύβριση, που είχε διαπράξει ο δράστης από κοινού με άλλα άτομα, στις 27-04-2008 στην περιοχή Φηρά Θήρας.

Διδυμότειχο ... μπλουζ για τους ληστές!

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ληστεία, η οποία είχε διαπραχθεί την 25/10/2012 το βράδυ, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό του Διδυμοτείχου.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες την 25/10/2012 το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, όπου με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ακολούθως διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τσιγγάνος 16 ετών "μπουκαδόρος"


Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) διαρρήξεις οικιών στην Ρόδο
Δράστης είναι ένας 16χρόνος Ρομά, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο έχει κατηγορηθεί συνολικά για -47- κλοπές και διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Ρόδου
Συνελήφθη   από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας ανήλικος 16χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές και στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, προσήγαν τον 16χρονο και κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι έχει διαπράξει τις ακόλουθες κλοπές και απόπειρες κλοπών από οικίες στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα:
  • Την 13-11-2012 αφού διέρρηξε παράθυρο οικίας στην συνέχεια αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο
  • Την 11-11-2012 διέρρηξε δυο οικίες, χωρίς να αφαιρέσει αντικείμενα ή χρήματα. Στην μια περίπτωση έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή
  • Την 10-11-2012 απογευματινές ώρες διέρρηξε οικία ημεδαπής χωρίς να γίνει αντιληπτός
  • Την 03-11-2012 αφού μπήκε σε οικία ημεδαπού από μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό ων 480 ευρώ
  • Πριν από περίπου έναν μήνα διέρρηξε παράθυρο οικίας, αλλά έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και τράπηκε σε φυγή.
  • Επίσης πριν από ένα περίπου μήνα μπήκε σε ημιυπόγεια οικία από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ
  • Πριν από περίπου δυο μήνες μπήκε σε ισόγεια οικία από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ

Έκανε ... γνήσια τα 50ευρα η 57χρονη

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 
 
Η ... ναυαρχίδα του Αλλοδαπών που με πολύ κόπο δημιούργησε ο Αστυνομικός Υποδ/ντης Βασίλης Λάππας [φωτο], έφτασε μέχρι τη Νέα Μάκρη, όπου  από άξιους αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής [Αστυνόμος Λύτρας], συνελήφθη  57χρονη ελληνίδα, η οποία κατάρτιζε πλαστά χαρτονομίσματα και εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Σε έρευνα στο σπίτι της στη Νέα Μάκρη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ.
  • Ογδόντα οκτώ (88) πλαστά εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Πλήθος μέσων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην κατάρτιση πλαστών χαρτονομισμάτων (ασημοτυπίες, μελάνια, διαφάνειες, , συσκευή κοπής χάρτου, θερμοκολλητής, πλαστικοποιητής).
  • Πέντε (5) σφραγίδες Ελληνικών Δημόσιων Υπηρεσιών.
  • Δύο (2) συσκευές αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • Ένας (1) εκτυπωτής.
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου.
  • Σαράντα (40) φυσίγγια.

Είχαν ... φυλακτό τα σκευάσματα

Εντοπίστηκε «καβάντζα» με 22.177 δισκία και 33 φιαλίδια
 
Στο πλαίσιο αστυνομικής περιπολίας εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Φυλακτού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, επιμελώς κρυμμένος σε ειδικό χώρο, «καβαντζα» ένας σάκος με μεγάλη ποσότητα δισκίων διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Ειδικότερα, κατά την καταμέτρηση προέκυψε ότι ο σάκος περιείχε 22.177 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων και 33 φιαλίδια διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε υγρή μορφή.
Πραγματοποιούνται εκτεταμένες έρευνες, από τις αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Τα σύνεργα ...





Τα ιχ της Θεσσαλονικιών κακοποιών




Μέρος των κλοπιμαίων


Λήσταρχοι με σβώλους χρυσού και G 3

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε πλήθος διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών
Πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του «εγκεφάλου» μιας εκ των δύο ομάδων, της οποίας η λεία υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ
Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων
Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε πλήθος διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Πραγματοποιήθηκε χθες (14-11-2012) ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας και με τη συνδρομή ανδρών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, της ΔΙ.ΑΣ. και της Ε.Κ.Α.Μ., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα.
Σχηματίσθηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ (8) συλληφθέντων, αλλά και επιπλέον άλλων δέκα (10) ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο 29χρονος «εγκέφαλος» της μίας οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», «Ληστείας», παράβασης Νόμων «Περί Όπλων» και «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών» και «Αντίστασης».
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
Διαπιστώθηκε ότι η πρώτη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από δώδεκα (12) μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2011, με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφαιρώντας ως επί το πλείστον χρηματοκιβώτια, υπό την καθοδήγηση του 29χρονου.
Ειδικότερα προέκυψε ότι, από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν συνολικά σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, καθώς και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα εισήλθαν σε δέκα (10) ιδιωτικές εταιρίες – επιχειρήσεις, ένα (1) Δημόσιο Νοσοκομείο, δύο (2) Δημόσιες Επιχειρήσεις, ένα (1) ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μία (1) Ιερά Μητρόπολη καθώς και σε μία (1) οικία.
Ενδεικτικά από την παράνομη δράση τους ιδιοποιήθηκαν:
  •  δώδεκα (12) χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 192.300 ευρώ περίπου,
  •  επιπλέον χρηματικό ποσό 230.500 ευρώ περίπου,
  •  μία (1) ράβδο χρυσού και τρεις (3) σβώλοι χρυσού,
  •  τέσσερις (4) ηλεκτρονικούς εγκέφαλους αυτοκινήτων,
  •  δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  •  μία φυσιγγιοθήκη με δώδεκα (12) κυνηγετικά φυσίγγια
  •  ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά.
Κατά τη διάρρηξη της Ιεράς Μητρόπολης, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ιερωμένους και προκειμένου να διαφύγουν, ένας εξ αυτών απείλησε με πιστόλι τον Μητροπολίτη.
Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια του 5ΟΥ Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) από αυτούς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από έξι (6) μέλη, τρεις (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν, προέβαινε κυρίως σε διαρρήξεις οικιών και κλοπών πινακίδων οχημάτων, με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας και Κατερίνης.
Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν το τελευταίο τετράμηνο (28) περιπτώσεις κλοπών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου και οκτώ (8) κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων οχημάτων.
Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης και στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο G 3,

Μαχαίρωμα στην Αλικαρνασσό


   
Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Νέας Αλικαρνασσού. Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένας ... πόλεμος "συμμοριών" με συγκρούσεις και απειλές. Το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου. Το τελευταίο διάστημα, αλλοδαποί προχωρούν σε χτυπήματα συγκρατουμένων τους σε μία άτυπη διαμάχη ... ισχύς.
Ο πιο δυνατός θα επιβιώσει είναι το μήνυμα αλλά παράλληλα και η αγωνία άλλων κρατουμένων για τα τελευταία περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, στις φυλακές Ν.Αλικαρνασσού έχουν σημειωθεί τρία περιστατικά επιθέσεων, όλα σε βάρος αλλοδαπών, ενώ στο σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκονται επί ποδός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν μεγάλο καυγά που καιρό είχε να γίνει στις φυλακές. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί καθώς οι "φίλοι" του σοβαρά τραυματισμένου Ιρακινού,φώναζαν