18/2/23

H παρουσίαση


 

Κολομβιανές για "φίλημα" ...

 

Η 1η επίσημη παρουσίαση του Γιάννη Σκούρα, νέου Διοικητή Ασφαλείας Αττικής, δίπλα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Κώστα Σκούμα

Κολομβιανές  έρχονταν στην Ελλάδα ως συνοδοί VIP προσώπων και κατέληγαν φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Αθήνας να εκπορνεύονται κάτω από άθλιες συνθήκες από Αλβανούς μαφιόζους που τις διαφήμιζαν μέσω γνωστής σελίδας ερωτικών ραντεβού. Μια «ροζ» βιομηχανία που είχαν στήσει από τον Μάιο του 2022, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αυτών των γυναικών, που όμως «κάρφωσε» στις αρχές «βαθύ λαρύγγι» της πιάτσας τον περασμένο Αύγουστο και σήμανε την αρχή του τέλους για το κύκλωμα των Αλβανών μαστροπών. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με αξιωματικούς της Εθνικής Αστυνομίας και αξιωματούχους της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των δυο Μ.Κ.Ο. κατάφεραν με μια κινηματογραφική επιχείρηση να «ξεδοντιάσουν» την εγκληματική οργάνωση και να απελευθερώσουν τις Κολομβιανές καλλονές.

Οι Λατινοαμερικάνες «πούλαγαν» ….

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αρχή του τέλους για τη «ροζ» δράση των Αλβανών βαρόνων ήταν όταν «τον Αύγουστο του 2022, περιήλθαν στην Υπηρεσία μας πληροφορίες αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία γυναικών, προερχόμενων από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τις παρασχεθείσες πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας και τις εγκαθιστούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής των Αθηνών, όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Εν συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία (ραντεβού) κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους. ​Η περαιτέρω έρευνα της Υπηρεσίας μας συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών πράξεων (άρση απορρήτου επικοινωνιών – καταγραφή δραστηριότητας εκτός κατοικίας με συσκευές ήχου και εικόνας)».

17/2/23

Μάνος Δασκαλάκης: "Μου έκανε μάγια η Ρούλα"

 

Πράματα και θάματα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη για τη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, από τον Αλέξη Κούγια στη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Ο πατέρας των τριών παιδιών την κατηγόρησε ότι ήθελε να του κάνει μάγια για να τον κρατήσει κοντά της και ότι έβαλε μπράβο για να τον δείρει, ενώ κάποια στιγμή δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως η κατηγορούμενη πίστευε πως αν σκότωνε τα παιδιά θα κέρδιζε τον ίδιο, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα μηνύματα που έστελνε στην αδελφή της και σε χαρτορίχτρες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο. "Έστειλε μήνυμα στην αδελφή της και την ρωτούσε αν είδε αν φορούσα τη βέρα μου. Της έλεγε ότι δεν θα με αφήσει μόνο μου με το παιδί. Το παιδί με ζητούσε, έκλαιγε και μου έστειλε μήνυμα να πάω να το δω. Πήγα το ίδιο απόγευμα", είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. Ανέφερε επίσης ένα περιστατικό, όταν η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ κι έδινε μάχη για τη ζωή της, που η κατηγορούμενη τού έστειλε μήνυμα, ζητώντας να την ξεμπλοκάρει, ώστε να τον συμπεριλάβει σε μια ανάρτηση στο Facebook για τα δύο χρόνια από τον θάνατο της Μαλένας. Ο πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα, υποστήριξε πως η εν διαστάσει σύζυγός του αντάλλασσε μηνύματα με χαρτορίχτρες από τις οποίες ζητούσε πίσω τα χρήματά της γιατί δεν έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους. Απίθανα πράγματα στην κατάθεση Δασκαλάκη που ξέσπασε σε κλάματα - "Ήθελε να πάρει το σπέρμα μου για να μου κάνει μάγια".