27/11/10

Φόνος όπως στη Μύκονο


Έγκλημα στην Πάτρα -σύμφωνα με πηγή του Crimes on air- το οποίο παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με την δολοφονία στη Μύκονο του Μίμη Ζουγανέλη, στην οποία και πρωταγωνίστησε η στρίπερ και ερωμένη του από την Πολωνία. Και στην Πάτρα Θύμα έπεσε εισοδηματίας αλλά όχι του ιδίου μεγέθους. Την εξαφάνιση του Πατρινού είχε δηλώσει η αδελφή του από την περασμένη Τρίτη. Το μεσημέρι αστυνομικός της Ασφάλειας βρήκε τον νεκρό άνδρα 50 μέτρα από το πάρκινγκ του σπιτιού του στην οδό Αργινουσών. Στην αστυνομία τηλεφώνησε πανικόβλητη η αδελφή του 53χρονου, λέγοντας πως ο διαχειριστής την ειδοποίησε πως κάτω από το σπίτι υπήρχε παραβιασμένο το πολυτελές τζιπ μάρκας Mercedes του αγνοούμενου. Μέχρι τότε η γυναίκα πίστευε πως ο αδελφός της ίσως να έμπλεξε στην Ουκρανία όπου ταξίδευε πολύ συχνά απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες ως τουρίστας. Η αστυνομία αναζητά αν ο άνδρας συνήθιζε να φιλοξενεί στην Ελλάδα κάποια γυναίκα από την Ουκρανία. Το πτώμα του 53χρονου βρέθηκε σε γειτονικό αγρόκτημα και ο Ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως τα χτυπήματα στο κρανίο του, προέρχονται ή από τσεκούρι ή από σκεπάρνι. Το αξιοπερίεργο -όπως παρατήρησε στο Crimes on air Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ- είναι πως δίπλα από τον νεκρό άνδρα υπήρχε παραβιασμένο το μικρό χρηματοκιβώτιο του, ένδειξη που ερμηνεύεται πως ίσως το κουβαλούσε μαζί του όταν έβγαινε ή έμπαινε στο διαμέρισμά του. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση οι δράστες αφού τον σκότωσαν στο πάρκινγκ να τον έσυραν μέχρι το αγρόκτημα και στη συνέχεια να του αφαίρεσαν τα κλειδιά, για να εισβάλουν στο σπίτι του. Ο 53χρονος δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια και αν και διέθετε ένα απλό περίπτερο στην περιοχή Δεμένικα ήταν οικονομικά αναξάρτητος, ενώ το διαμέρισμά του στην περιοχή Εγλυκάδα είναι από τα καλύτερα της πόλης. Η αστυνομία δεν αποκλείει και την περίπτωση ο φόνος να σχετίζεται με οικονομικές διαφορές στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Το τούνελ των ναρκωτικών


Δείτε το φοβερό τούνελ της διαδρομής των ναρκωτικών απο την Τσιχουάουα του Μεξικού στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρναι μήκους 32 χιλιομέτρων. Αυτή ήταν η ακριβη διαδρομή του θανάτου με σιδηροτροχιές για τα βαγονέτα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Κατά την είσοδο των διωκτικών αρχών βρέθηκε μαριχουάνα ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αποβάλουν τους Παναθηναϊκούς

Γνωρίζεται ότι την Κυριακή 28-11-2010 και ώρα 19,30΄, θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, ο ποδοσφαιρικός αγώνα για το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Σύμφωνα με την από 22-11-2010 σχετική Απόφαση του Αστυν. Δ/ντή Κέρκυρας, ύστερα από προηγηθείσα σύσκεψη των αρμοδίων Αρχών και φορέων αποφασίσθηκε ότι, δε θα χορηγηθούν εισιτήρια στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Επίσης, με την υπ΄αριθ. 149 από 23-11-2010 Απόφαση του κ. Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού αποφασίσθηκε η μη χορήγηση και διάθεση εισιτηρίων εκ μέρους της γηπεδούχου Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ στη φιλοξενούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ως εκ τούτου η μη μετακίνηση φιλάθλων για τη συγκεκριμένη αγωνιστική αναμέτρηση, για άκρως σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης. Για τον αγώνα αυτό επειδή δε θα λειτουργήσουν στο Ε.Α.Κ.Κ. τα εκδοτήρια εισιτηρίων σε καμιά θύρα, απαγορεύεται η πρόσβαση και η προσέγγιση στο γήπεδο ατόμων που δεν κατέχουν εισιτήριο. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως οι φίλαθλοι που δεν κατέχουν εισιτήριο να μην προσέλθουν στο Ε.Α.Κ.Κ. για να παρακολουθήσουν την εν λόγω αναμέτρηση, προς αποφυγή ταλαιπωρίας, καθόσον θα υπάρχει προέλεγχος εισιτηρίων και δε θα τους επιτραπεί να προσεγγίσουν το Εθνικό Στάδιο Κερκύρας. Οι φίλαθλοι που κατέχουν εισιτήρια παρακαλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας για την παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα, καθόσον θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από 16,00΄ ώρα της 28-11-2010, καθώς και η στάθμευση αυτών τόσο εντός του Ε.Α.Κ.Κ. όσο και στους γύρω δρόμους. Από την Αστυν. Δ/νση Κέρκυρας θα ληφθούν αυστηρότατα μέτρα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας με προέλεγχο σε επιλεγμένα σημεία και δε θα επιτραπεί σε κανένα φίλαθλο η προσέγγιση στο Ε.Α.Κ.Κ. που δε θα έχει μαζί του εισιτήριο και Δελτίο Αστυνομική Ταυτότητας ή Διαβατήριο για αντιπαραβολή των ατομικών του στοιχείων. Στους κατόχους εισιτηρίων υπενθυμίζουμε ότι για την προστασία των φιλάθλων, των αθλητών και των λοιπών αθλητικών παραγόντων θα διενεργείται αυστηρός έλεγχος σε όλους τους προσερχόμενους φιλάθλους στο Ε.Α.Κ.Κ. και δε θα επιτραπεί η είσοδος σε οποιονδήποτε κατέχει πανό με συνθήματα, εκτός από αυτά που αναφέρονται στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, καθώς και οποιουδήποτε άλλου συναφούς αντικειμένου που απαγορεύεται από τη σχετική περί Αθλητισμού Νομοθεσία (βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα, εύφλεκτες ύλες και αντικείμενα που μπορούν να επιφέρουν σωματικές βλάβες).

Ληστές "Νίντζα"


Σύγχρονους "Νίντζα" θύμιζαν οι Αλβανοί ληστές που με το πιστόλι αλλά κυρίως το μαχαίρι [φωτο] που χρησιμοποιούσαν προκαλούσαν τρόμο στα θυματά τους. Ευτυχώς όμως συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλιβερίου, από Αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος και της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Οι δυο (2) άνδρες υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 21 και 26 ετών τις βραδινές ώρες της 22-11-2010, στη Δάφνη Αυλωναρίου, μαζί με τρίτο συνεργό τους αγνώστων στοιχείων μέχρι τώρα, εισήλθαν ένοπλοι σε οικία ηλικιωμένων και αφού τους χτύπησαν με τα χέρια, τους εξανάγκασαν να τους παραδώσουν με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού μήκους 40 εκατοστών, χρήματα και χρυσαφικά. Μετά τη σύλληψή τους, ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους όπου βρέθηκαν κρυμμένα σε ψευδοροφή και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, εννέα (9) φυσίγγια, ένα (1) μαχαίρι μήκους 40 εκ. και ένα (1) αναισθητικό σπρέι. Οι παθόντες, αναγνώρισαν τους συλληφθέντες ως δράστες της ληστείας σε βάρος τους, καθώς και τα κατασχεθέντα όπλα, που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξή της. Να σημειωθεί πως την περασμένη Τετάρτη στο Αλιβέρι, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ζεύγους υπερήλικων ημεδαπών με σκοπό την ληστεία. Αφού εξερεύνησαν τους χώρους στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από οικείο πρόσωπο των παθόντων την 11.35 ώρα της ιδίας ανευρέθη δεμένος και φιμωμένος ο σύζυγος, ενώ η σύζυγός του ανευρέθη νεκρή σε ύπτια θέση, χωρίς να φέρει εξωτερικές κακώσεις, κατάγματα ή ευρήματα στραγγαλισμού. Πιθανόν ο θάνατος της να οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο, βλέποντας τους ληστές να φιμώνουν και να δένουν τον άνδρα της.

Aλβανοί για όλες τις δουλειές


Στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος ότι κατά το τελευταίο επτάμηνο, έχει διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες έχει αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα. Η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ. Επίσης συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός που κατά το τελευταίο τετράμηνο, έχει διαπράξει στη περιοχή των Εξαρχείων, έξι (6) διαρρήξεις οικιών και δύο (2) οχημάτων από τα οποία έχει αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα.

"Aποκαλύψεις της Κυριακής": Χωρίς αποζημίωση οι απολυμένοι

Οι κρίνοντες κρίνονται

Γράφει ο Τάκης Χατζής
(Απο: New Post)
Αθήνα 27/11/2010
Αγαπητέ συνάδελφε,
Διάβασα-σε πολλά sites και blogs- τα δημοσιεύματα σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά την οποία θα καταθέσετε- μπορεί και να το έχετε κάνει ήδη- εναντίον του...
συναδέλφου Βασίλη Μπόνιου.
Πραγματικά η κίνηση σας αυτή μου έκανε ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση.
Φυσικά θα μπορούσα να δεχτώ οτι ο συνάδελφος ήταν πολύ σκληρός μαζί σας στην κριτική που σας άσκησε. Να δεχτώ επίσης οτι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Βασίλη Μπόνιου να σας δημιούργησε ποικίλα προβλήματα. Αλλά πρέπει να έχεις το κουράγιο να είσαι δημοφιλής. Και σεις δείχνετε οτι μάλλον δεν το έχετε. Αλλά αυτό είναι άκρως προσωπικό σας ζήτημα.
Αυτό που ενδιαφέρει είναι η χειρονομία σας. Υπήρξατε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας. Και μάλιστα σε μια εφημερίδα που ακόμα και σήμερα διατείνεται οτι οι συντάκτες της είναι ελεύθεροι να γράψουν και να ασκήσουν κριτική χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Αυτό υπηρετήσατε τόσα χρόνια. Και ξαφνικά έρχεστε σήμερα να εκδικηθείτε έναν συνάδελφο γιατί τα όσα έγραψε για σας δεν σας άρεσαν. Δίκαιο να αντιδράτε αλλά άδικο να θέλετε να περιφέρετε την δημοσιογραφική αξιοπρέπεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Θα πρέπει ακόμα να σας υπενθυμίσω οτι πολλοί συνάδελφοι έχουν υποστεί σκληρή κριτική και ενίοτε άδικη απο συντάκτες της εφημερίδας την οποία εσείς διευθύνατε και μπορεί κάποιοι εξ αυτών να έχασαν την δουλειά τους. Υπάρχουν τα παραδείγματα και είναι στην διάθεσή σας όποτε τα ζητήσετε. Αλλά κανένας απο αυτούς δεν σας πήγε στα δικαστήρια. Απλά υπέμειναν μέχρι να τους δικαιώσει η ίδια η ζωή.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω οτι πολλοί φύγαμε απο τον χώρο “των σαλτιμπάγκων” γιατί βαρεθήκαμε τα ωραία παραμύθια και τον νυσταλέο φολκλορισμό που απλόχερα παρέχει η ιδεολογία της δήθεν εξουσίας του Τύπου. Μήπως θα πρέπει να τιμωρηθούμε γι' αυτό;
Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις σας.

"AΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" την Κυριακή


Η εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ», είναι έτοιμη για το νέο μεγάλο βήμα. Την αγορά των Κυριακάτικων εκδόσεων. Ημέρα για τη νέα Αρχή η Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010. Οι «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» θα κυκλοφορούν, εφεξής, ως κυριακάτικη έκδοση με νέο, ανανεωμένο προφίλ. Με περισσότερες σελίδες και νέα ένθετα και με σημαντικές και ενδιαφέρουσες προσφορές. Οι αναγνώστες θα μπορούν να επιλέξουν την απλή έκδοση ή την πλούσια έκδοση. Η τιμή της πλούσιας έκδοσης θα είναι 3€ και της απλής έκδοσης 1,50€. Αυτή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου οι «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» κυκλοφορούν και με μία μεγάλη και πρωτότυπη μουσική προσφορά:

ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ, σε συλλεκτική θήκη των 4 CD με 65 μοναδικά ρεμπέτικα από 20 σπουδαίους συνθέτες και 18 θρυλικούς ερμηνευτές.

Πάρτυ κάνουν οι ληστές σε όλη την Ελλάδα


Στην Αθήνα, οδός Δεριγνύ 29-31, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από αλλοδαπό, το κινητό του τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, Λεωφ. Αθηνών, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου αφαίρεσε από περίπτερο ιδιοκτησίας ημεδαπής, μικρό χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στην Αθήνα, οδός Βασιλειάδου 32, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν ημεδαπή, που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το και της αφαίρεσαν (1) φορητό Η/Υ. Δράστες αναζητούνται.
Στις Αχαρνές, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατ-μα τροφίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Διόσκουρων και Πάνος, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε την τσάντα ημεδαπής. Παθούσα μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο.
Στο Κορωπί, (4) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα σιδηρικών και με την απειλή όπλων αποπειράθηκαν ν’ αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το, πυροβόλησαν (2) φορές στον αέρα και αναζητούνται.
Στην Αργυρούπολη, Λεωφ. Αλίμου 91, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από αλλοδαπό υπάλληλο, χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στο Περιστέρι, συμβολή των οδών Ευκαλύπτων και Βασιλικών, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λεωφ. Θηβών 193, (3) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από ιδιοκτήτη περιπτέρου, άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στην Αθήνα, οδός Λυσιμαχείας 28, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, γιατί με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής.
Στη Βούλα, (5) άγνωστοι δράστες με χρήσης σωματικής βίας αφαίρεσαν από ημεδαπό, άγνωστο χρηματικό ποσό. Παθών μετέβη σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
Στη Θεσ-νίκη, οδός Θησέως 26, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ημεδαπή την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 € και προσωπικά της αντικείμενα. Δράστες αναζητούνται.
Στη Θεσ-νίκη, οδός Καραολή Δημητρίου, άγνωστος δράστης εισήλθε σε ψητοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στην Πάτρα, άγνωστος δράστης με την απειλή συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης, αποπειράθηκε ν’ αφαιρέσει από ημεδαπό ιδιοκτήτη περιπτέρου, χρηματικό ποσό. Παθών συνεπλάκη με τον δράστη ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.
Στην Πάτρα, άγνωστος δράστης τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στο λαιμό ημεδαπή και της αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό της τηλέφωνο. Δράστης αναζητείται.
Στη Χαλκίδα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατ-μα τροφίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το, που οδηγούσε άγνωστος συνεργός τους και αναζητούνται.

Γκέτο γύφτων στο στάδιο Αγρινίου










Γράφει ο νίκος κανής


Στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Κυριακής ένας 37χρονος πατέρας μαζί με τα ανήλικα παιδιά του ηλικίας 10 και 7 χρονών ,αφού τέλειωσαν την γυμναστική τους στο Στάδιο Αγρινίου βγήκαν απο την κεντρική πόρτα και κατευθύνθηκαν στο αυτοκίνητο τους.Τα παιδιά μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και πριν προλάβει να μπεί ο πατέρας τον περικύκλωσαν 15 περίπου γύφτοι με απειλητικές διαθέσεις.Αρχισαν να τον απειλούν και να του ζητούν χρήματα.Οταν εκείνος τους είπε οτι δεν έχει χρήματα μαζί του τον απείλησαν οτι θα του σπάσουν το αυτοκίνητο θα του πάρουν οτι έχει μέσα και το κάψουν."Λυπηθείτε τα παιδιά μου"τους είπε ο άνθρωπος και πράγματι δύο απο τους μεγαλύτερους γύφτους έριξαν μια ματιά στο αυτοκίνητο και έιδαν τρομαγμένα τα δύο ανήλικα παιδάκια.Τότε έκαναν νόημα στους υπόλοιπους και αποχώρησαν.Ο 37χρονος έκανε καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ζητά να μάθει πως και απο ποιους προστατεύεται ο πολίτης.Μέχρι στιγμής την μόνη απάντηση που πήρε απο αρμόδιο ήταν"Μην ξαναπάς στο στάδιο.Πήγαινε σε κάποιο ιδιωτικό προπονητικό κέντρο στην πόλη και πλήρωσε".Σωστά!Και αν οι γύφτοι μπούν στο σπίτι μας θα πάρουμε την ίδια απάντηση απο τους αρμόδιους"Ασε το σπίτι σου και πήγαινε να νοικιάσεις άλλο".

Μιλάν όλοι...

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η κρίση εθνικισμού και αλυτρωτισμού που έχει κυριεύσει την αλβανική πολιτική ελίτ στα βαλκάνια μετά από τη συνέντευξη που έδωσε ο Αρχηγός του αλβανικού κόμματος “Vetëvendosje” (Αυτοδιάθεση) Albin Kurti σε Γερμανό δημοσιογράφο. Το συγκεκριμένο κόμμα θα συμμετάσχει στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Κόσοβο στις 12 Νοεμβρίου. Όπως εξήγησε στη συνέντευξη του ο Albin Kurti το κόμμα του δεν τάσσεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο όμως όπως επισήμανε “Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας”. Σύμφωνα με το κόμμα Vetëvendosje θεωρείται αυτονόητη η δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας” ή και “Φυσικής Αλβανίας” όπως λένε συχνότερα οι ίδιοι και αυτό το όνειρο το Vetëvendosje θεωρεί ότι είναι ένας από τους βασικούς του στόχους. Άξιο απορίας πάντως είναι η παντελής απουσίας οποιασδήποτε αντίδρασης από τον διεθνή παράγοντα όσον αφορά όλα αυτά τα αναθεωρητικά οράματα που οι αλβανικοί πολιτικοί κύκλοι καλλιεργούν μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Ειδικότερα στην Ελλάδα ένας ολόκληρος πολιτικός, ακαδημαϊκός και δημοσιογραφικός κόσμος είχε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αντίθεση του για τον ελληνικό και το σερβικό εθνικισμό. Τώρα μπροστά σε αυτόν το δεδηλωμένο αλβανικό εθνικισμό επικρατεί απλά απόλυτη σιωπή σαν να μην φαίνονται τα σύννεφα μίας νέας εθνικιστικής σύγκρουσης στα Σκόπια και στη νότια Σερβία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η μπιζουτιέρα και ο ξεμονταριστής



Τώρα οι κλέφτες ψάχνουν για παράλληλο επαγγελματικό προσανατολισμό γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Σε μια περίπτωση έκλεψαν ξεμονταριστή ελαστικών, ενώ σε άλλη βούτηξαν όλη τη μπιζουτιέρα με τα χρυσαφικά.

Στην Ανδραβίδα οι κλέφτες έσπασαν τη γυάλινη πόρτα αποθήκης και πήραν τον ξεμονταριστή ελαστικών που όσο να ‘ναι τα έχει τα λεφτάκια του… δηλαδή 7.000 ευρώ. Και τώρα οι κλέφτες αλλάζουν και μπαλώνουν λάστιχα.

Στον Κακόβατο η μπιζουτιέρα έκανε «φτερά». Οι διαρρήκτες μπήκαν από το παράθυρo της κρεβατοκάμαρας και... καρφί για τη μπιζουτιέρα. Η οποία παρεμπιπτόντως ήταν και γεμάτη με χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ. Ήταν η κακιά η ώρα που η ιδιοκτήτρια είχε βγει για λίγο έξω.

Στην Αλφειούσα η αποθήκη ήταν γεμάτη με καλούδια για τους κλέφτες. Άρπαξαν δύο αλυσοπρίονα, διάφορα εργαλεία και ένα βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό, καβάλησαν και ένα μηχανάκι που ήταν αραγμένο μέσα και όπου φύγει – φύγει.

Στην Αμαλιάδα οι διαρρήκτες απέδειξαν πως «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Άγνωστο πως, κατάφεραν να μπουν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας που είχε παρκάρει ο ιδιοκτήτης του, με στόχο το τσαντάκι του, που βρισκόταν σε ντουλαπάκι. Όμως όλα τα τσαντάκια δεν έχουν και λεφτά μέσα. Έτσι έφυγαν με κάτι που περιείχε μόνο έγγραφα του οχήματος. Οπότε τζάμπα κόπος…

πηγή:http://www.iliatora.gr


O Oθωμανικός δάκτυλος

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο εργάζεται η τουρκική εξωτερική πολιτική όσον αφορά τις σχέσεις της γειτονικής χώρας με την Ελλάδα. Αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτική και οικονομική ελίτ της Ελλάδας σε συνδυασμό με ορισμένα ΜΜΕ που επιλέγουν να ακούσουν και να μεταφέρουν στην ελληνική κοινή γνώμη αυτά που θα επιθυμούσαν και όχι αυτά που πραγματικά εκπέμπουν οι γείτονες μας η Τουρκία συνεχίσει το διμέτωπο παιχνίδι της με την Ελλάδα. Από την μία οι εμφανέστατοι δυτικού στυλ υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς τρόπους και την ευρωπαϊκή γλώσσα να μιλάνε για φιλία, για συνεργασία, για κοινές business ακόμα και στα γεωγραφικά σημεία που έχουμε διαφορές. Οι άνθρωποι αυτοί ενημερωμένοι από τους ειδικούς αναλυτές που το τουρκικό κράτος διαθέτει, πατούν με τα ωραία λόγια τους πάνω στην νεοελληνική κουλτούρα του «ωχ βρε αδελφέ παράτα μας με τα προβλήματα, ας δούμε πως θα βγάλουμε κανένα ευρώ». Από την άλλη πλευρά όμως έχουμε την αληθινή, υπόγεια, οθωμανικού, συνομωτικού στυλ προετοιμασία του εδάφους από την Τουρκία για τη διεθνή στήριξη των διεκδικήσεων της από την Ελλάδα. Σκοπός της πολιτικής αυτής είναι η αποκοίμιση της ελληνικής κοινής γνώμης με τα όμορφα τα λόγια που όλοι θα ήθελαν να γίνουν πραγματικότητα και από την άλλη η προετοιμασία του εδάφους στο εξωτερικό για την δαιμονοποίηση και υπονόμευση της εικόνας και του κύρους της Ελλάδας, όσον αφορά τα δικαιώματα και την ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Για του λόγου το αληθές ακολουθεί δημοσίευμα της μειονοτικής γνωστής για τις σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο εφημερίδας Μπιρλίκ, η οποία στις 25 Νοεμβρίου δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο το οποίο μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε στα ελληνικά από την ιστοσελίδα tourkikanea. «Στις 31 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης – μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης -, ο σύλλογος Εστία του Αζερμπαϊτζάν, το Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Συλλόγων Αγγλίας, και το Μέτωπο Τουρκμένων του Ιράκ, οργάνωσαν στο Imperial College του πανεπιστημίου του Λονδίνου, διάσκεψη με τίτλο «Τούρκοι του εξωτερικού».

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ.

Στην διάσκεψη που οργανώθηκε από κοινού από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Τουρκοκυπριακών Συλλόγων Αγγλίας Αχμέτ Μπαστούρκ, από τον εκπρόσωπο των Τουρκμένων του Ιράκ Σουντούς Αμπάς, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δυτικοθρακιωτών Αγγλίας Ριντβάν Χατζημπεντέλ, και από τον πρόεδρο της Αζερμπαϊτζανής Εστίας Αλή Τεκίν Αταλάρ, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στο Λονδίνο Αχμέτ Ντεμιρόκ, ο ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο Κερέμ Κιρατλί και άλλοι διπλωμάτες.

Την εναρκτήρια ομιλία στην διάσκεψη αυτή όπου συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα των Τούρκων της Βόρειας Κύπρου, του Ιράκ, της Δυτικής Θράκης και του Καυκάσου, την έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρκοκυπριακών Συλλόγων Αγγλίας Αχμέτ Μπαστούρκ. Ο Μπαστούρκ είπε πως παρόμοιες εκδηλώσεις που περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι που ζούνε έξω από την Τουρκία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, να οργανωθούνε και πέραν του Λονδίνου σε άλλα σημαντικά κέντρα όπως στο Βερολίνο και στη Χάγη. Έτσι είπε ο Μπαστούρκ, θα γίνει προσπάθεια να ακουστούνε τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, του Ιράκ, της Κύπρου και του Αζερμπαϊτζάν. Στην διάσκεψη Γκιζντέ Κιλίτς Γιασίν από το Ινστιτούτο Τουρκίας του 21ου αιώνα αναφερόμενος στις πολιτικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας είπε πως έχουν εστιαστεί στη θεολογική σχολή της Χάλκης και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ανέφερε πως είναι ανάγκη να συζητηθούνε περισσότερο τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο Γιασίν λέγοντας πως ο ξένος τύπος εκτιμά πως οι συνομιλίες Τουρκίας και Ελλάδας εστιάζονται στην θεολογική σχολή της Χάλκης, είπε πως θα έπρεπε τα προβλήματα των μουφτήδων, των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, καθώς και τα άλλα εκπαιδευτικά θέματα να τίθενται στην επικαιρότητα από τον ξένο τύπο».

Αυτά γιατί τα ωραία παραμύθια είναι ένας τομέας στον οποίο διαπρέπουν οι λαοί της Ανατολής και ειδικότερα οι λαοί της εγγύτερης Ανατολής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μεγαλοαπατεώνες στο επάγγελμα



Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας, δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 48 ετών, για “απάτη κακουργηματικής μορφής”. Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελία 36χρονου ημεδαπού και επισταμένη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 21-10-2010 έως και σήμερα (26-11-2010), ενεργώντας από κοινού, εξαπάτησαν τον 36χρονο με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος και με την υπόσχεση της εκταμίευσης δανείου, του απέσπασαν 307.454 ευρώ. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, οι συλληφθέντες, με παρόμοιο τρόπο, εξαπάτησαν τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 51 και 45 ετών, αποκομίζοντας παράνομα το συνολικό χρηματικό ποσό του 1.300.000 ευρώ, καθώς κι ένα οικόπεδο αξίας 800.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι, ο 48χρονος άντρας, κατά το πρόσφατο παρελθόν, προφυλακίστηκε για παρόμοια αδικήματα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γραφείο που διατηρούσαν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11.050 ευρώ, προερχόμενα από παράνομες συναλλαγές και πλήθος φακέλων και εγγράφων, σχετιζόμενα με υποθέσεις δανειοδότησης άλλων προσώπων. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

26/11/10

Πτώμα στα Ζωνιανά


Σε χαράδρα αγροτικής περιοχής του Δ.Δ. Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής πτώμα αγνώστου ατόμου και φύλου σε πλήρη αποσύνθεση. Διενεργείται έρευνα. Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Γεροποτάμου.

Σκότωσαν 19χρονο


Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Κορδιγκτώνος και Αριστοτέλους, (2) άγνωστοι δράστες αφού τραυμάτισαν με μαχαίρι στον ώμο 19χρονο αλλοδαπό υπήκοο Σομαλίας, αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο. Παθών μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πατησίων για παροχή Α΄ βοηθειών, όπου την 09.45 ώρα της ιδίας κατέληξε.

Τα κλαρίνα του Βλαστάρη





Ο πρώην Διευθυντής της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" Γιάννης Βλαστάρης συνεπικουρούμενος από την άλλοτε "κομπανία" του, φέρεται να υπέβαλε μυνητήρια αναφορά σε βάρος του Βασίλη Μπόνιου ιδρυτή της ηλεκτρονικής εφημερίδας " Koυρδιστό Πορτοκάλι". Ο πρώην Διευθυντής [φωτο] φέρεται να θίχτηκε για να δημοσιεύματα του Βασίλη Μπόνιου, ο οποίος απλώς αναπαρήγαγε μεταξύ άλλων και τις καταγγελίες της μετέπειτα Διευθύντριας της καθημερινής Ελευθεροτυπίας Κύρας Αδάμ. Το αντιφατικό είναι πως επί παντοδυναμίας του κ. Βλαστάρη προθυμοποιήθηκαν να καταθέσουν για μάρτυρες κατηγορίας τρείς δημοσιογράφοι του συγκροτήματος που ακόμη και τώρα παραμένουν στην Ελευθεροτυπία. Στο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας όμως εξακολουθεί να είναι η Κύρα Αδάμ που τότε κατείγγειλε ανοιχτά για περίεργα πολιτικά παιχνίδια τον Βλαστάρη, πως πετσόκοβε τα κείμενά της που αφορούσαν το διπλωματικό ρεπορτάζ που κάλυπτε επί χρόνια. Ανάμεσα στους πρόθυμους μάρτυρες υπέρ Βλαστάρη, είναι και μια γυναίκα συντάκτρια που το όνομά της παραπέμπει σε τραγουδίστρια που παίζει τα άσματα της στα κλαρίνα.

Τεκές στην Κομοτηνή


Η φωτογραφία τα λέει όλα για το σπίτι-τεκέ. Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί 28 και 33 χρονών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σε νομότυπη αστυνομική έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του 28χρονου υπολείμματα κάνναβης καθαρού βάρους (0,1) γραμμαρίων. Στη συνέχεια παρουσία Δικαστικού Λειτουργού διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου βρισκόταν και ο 33χρονος και βρέθηκε στην κατοχή του μία (1) νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε κάνναβη σε φυτικά αποσπάσματα μεικτού βάρους (51,2) γραμμαρίων. Επίσης κατά την έρευνα στην οικία βρέθηκαν : δέκα επτά (17) αυτοσχέδια τσιγάρα τα οποία περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, διάφορες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά κάνναβη μεικτού βάρους (64) γραμμαρίων καθώς και σπόροι κάνναβης, δύο (2) φυσίγγια κρότου – αερίου 9 mm , δύο (2) πίπες καπνίσματος που περιείχαν υπολείμματα κάνναβης, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας 13 cm και λαβή 12 cm , ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 7 cm και ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 8 cm . Σε αύλειο χώρο της οικίας κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά κάνναβη (132,4) γραμμαρίων, είκοσι ένα (21) ξεραμένα φυτά κάνναβης ύψους έως είκοσι (20) cm έκαστο, ένα πιστόλι κρότου – αερίου και ένα φυσίγγιο κρότου – αερίου.

Τι 20 τι 30 τι 40 εκ. τα λύτρα

Απο: New Post

"Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους χρησιμέψουν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να σταματήσουν την παραβατικότητα και να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία". Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, που δεν έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην δίκη του λεγόμενου νέου "συνδικάτου του εγκλήματος", τόνισε στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι "δεν έχω αισθήματα εκδίκησης για κανέναν" από τους απαγωγείς του, τους οποίους δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει. Όπως κατέθεσε από την αρχή, το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 μέχρι και την τελευταία στιγμή, στις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι που τον κρατούσαν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. "Ήταν για μένα 3 σκιές". Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αμέσως μόλις τον έβαλαν στο βαν, οι απαγωγείς του, του είπαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και ότι ζητούν 40 εκατομμύρια ευρώ. Στον χώρο που τον κρατούσαν άρχισαν οι διαπραγμετεύσεις και, όπως είπε ο μάρτυρας, κάποια στιγμή είχαν κανονίσει να πάρουν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Η "τιμή' όμως, συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος, ανέβηκε για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβε, δύο μέρες πριν την απελευθέρωση του στις 20 Ιανουαρίου. Σε ερώτηση του Εισαγγελέα για το πού οφείλεται η αλλαγή του ποσού, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι προφανώς "ήταν μία επιχειρηματική πρωτοβουλία των απαγωγέων να ανέβουν δέκα εκατομμύρια". Αργότερα, ο Απόστολος Πετράκης, είπε στον μάρτυρα πως το ποσό ανέβηκε γιατί η σύζυγος του εφοπλιστή σε συνομιλία που είχαν, του είπε πως έχει μαζέψει τα 30 εκατομμύρια. Ο Πετράκης και ενώπιον του εφοπλιστή ανέλαβε την ευθύνη για την σύλληψη, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της απαγωγής και υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του -που τους αποδίδεται η ηθική αυτουργία- Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Ο Σκαφτούρος ρώτησε τον εφοπλιστή πώς θα μπορούσε να κάνει απαγωγή ενώ ήταν έγκλειστος για να λάβει από τον μάρτυρα την απάντηση "Δεν έχω κάνει ποτέ απαγωγή, δεν μπορώ να ξέρω..Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχω κάνει απαγωγή". Και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και "αρχηγός" του "συνδικάτου" Παναγιώτης Βλαστός δήλωσε στον κ. Παναγόπουλο πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην απαγωγή του και ότι το μόνο που έκανε ήταν πάρει κάποια χρήματα από τα λύτρα για να "τα ξεπλύνει". "Ευχαριστώ που μου το διευκρινίζετε" ήταν η απάντηση του μάρτυρα. Ο Βλαστός εκνευρίστηκε όταν η πρόεδρος του ζήτησε να καθίσει και είπε πως δικάζεται για όλα "ως εγκέφαλος" και ότι δεν τον νοιάζει να καταδικαστεί άλλα 300 χρόνια αλλά "θέλω να δικαστώ δίκαια και δεν το βλέπω". Λίγη ώρα αργότερα, ο Βλαστός, με εντολή της προέδρου, απομακρύνθηκε από την αίθουσα γιατί παρενέβη σε διάλογο που είχε ο Πετράκης με τον εφοπλιστή για τα λύτρα. Ο κ. Παναγόπουλος είπε στον Πετράκη, που είχε αναφερθεί στα λύτρα, ότι δεν έχουν παρά να του τα επιστρέψουν. Ο Πετράκης άρχισε να λέει πως "τα λύτρα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα...". Ο Βλαστός εκνευρισμένος τον διέκοψε λέγοντας "αν επιστρέψει τα λύτρα θα αθωωθώ εγώ; παραδωσέ τα ρε παιδί μου (προς τον Πετράκη) να τελειώνουμε και εμείς!" Προς το τέλος της κατάθεσης του εφοπλιστή, ζήτησε τον λόγο ο εκ των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Μουστάκας, που νωρίτερα παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εκ των τριών που κρατούσαν τον απαχθέντα και είπε: "Κύριε Παναγόπουλε ευχαριστώ για τις ευχές σας. Η μεγαλιώδης στάση σας μου έδωσε ένα μάθημα ζωής". Ο μάρτυρας του απάντησε "Σας εύχομαι ό,τι καλό. Την διάθεση την έχετε". Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος του εφοπλιστή κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Oι Αγροφύλακες του δάσους


Καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή , οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στο Υπουργείο περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ασκούνται από τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες. Το προσωπικό της μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του. Συγκροτείται ένας ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Πυροσβέστες με βούλα.

Συνιστάται στο Πυροσβεστικό Σώμα μία ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού με την ονομασία «Επικουρικοί Πυροσβέστες», η οποία προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του Εποχικού Πυροσβέστη.
  • Κύριο καθήκον: η δασοπυρόσβεση και η δασοπροστασία. Θα επικουρούν όμως παράλληλα το πυροσβεστικό προσωπικό και σε όλα τα λοιπά καθήκοντά του, στην άσκηση των οποίων παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό αυτό.
  • Το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί έτσι να καλύψει με επάρκεια πολλές από τις ελλείψεις του, εάν οι προσλαμβανόμενοι προέρχονται από εποχικούς πυροσβέστες, που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και έχει αποκτήσει πολύτιμη σχετική εμπειρία.
  • Η πρόσληψη θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια. Η σχετική διαδικασία διενεργείται υπό τον έλεγχο και την ευθύνη ανεξάρτητης επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Οι Αδιάφθοροι χτυπούν την ... ασυλία.


Yπο την επίβλεψη δυο Ανώτατων δικαστικών λειτουργών ιδρύεται γραφείο για την αντιμετώπιση αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχετικό Σχέδιο Νόμου. Παράλληλα διευρύνονται και οι αρμοδιότητες της πολλά υποσχόμενης Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.που θα έχουν στο εξής το δικαίωμα να ελέγχουν ακόμη και ξένους διπλωματικούς υπαλλήλους, αν και απολαμβάνουν το δικαίωμα της ασυλίας.

Α . Συστήνεται Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, το οποίο υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

  • Σε αυτό καταγγέλλονται περιστατικά προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή βασανιστηρίων ή άλλων περιστατικών αυθαιρεσίας από το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λ.Σ.) σε βάρος πολιτών, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ.
  • Έτσι δημιουργείται ένας ανεξάρτητος, φερέγγυος και ανεξάρτητος μηχανισμός λογοδοσίας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις κατευθυντήριες αρχές των Ευρωπαϊκών Οργάνων που διαμορφώθηκαν με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διερεύνηση καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
  • Το Γραφείο θα έχει τη δυνατότητα να επιλαμβάνεται και αυτεπαγγέλτως όταν υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο ή σε ΜΜΕ.
  • Το Γραφείο λειτουργεί υπό την ευθύνη Τριμελούς Επιτροπής υψηλού κύρους και συγκροτείται από έναν επίτιμο αρεοπαγίτη, ως πρόεδρο και ως μέλη τον Νομικό Σύμβουλο του κράτους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από έναν επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή Εφετών.
  • Το Γραφείο δεν διερευνά σε καμία περίπτωση το ποινικό σκέλος της υπόθεσης
  • Αν πρόκειται για αξιόποινη πράξη, η καταγγελία διαβιβάζεται αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα
  • Η άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου παραμένει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του οικείου Σώματος, και υπάρχει δέσμευση να εξετάζονται οι υποθέσεις αυτές κατά απόλυτη προτεραιότητα
  • Η Τριμελής Επιτροπή θα υποβάλλει κατ΄ έτος αναλυτική έκθεση πεπραγμένων, διαπιστώσεων και προτάσεων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Β. Διευρύνεται η αποστολή Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σε άλλα αδικήματα των υπαλλήλων και λειτουργών του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και των υπαλλήλων και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της διαφθοράς, σύμφωνα με τη σύμβαση του Ο.Η.Ε. κατά της διαφθοράς, η οποία κυρώθηκε από τη χώρα μας με το Ν.3666/2008.

  • Η ρύθμιση αυτή εντάσσεται στη δέσμευση της κυβέρνησης για τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών και πρακτικών μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο, η οποία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της κοινωνίας, υπονομεύει τους θεσμούς , τις ηθικές αξίες και της αξίες της δημοκρατίας και αντιστρατεύεται τις αρχές της ορθής διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων και τις δημόσιας περιουσίας, της διαφάνειας και της ισότητας ενώπιον του νόμου.

Ο "γκαντέμης" αστυνομικός και η "ροζ" περιπέτειά του!

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν κρατούμενο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, την ερωμένη του, έναν αστυνομικό... και τον δεύτερο φίλο (είχε πέραση η νεαρή) της όμορφης και καλλίγραμμης ερωμένης!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας", όλα συνέβησαν προ ημερών αρχικά στην Αστυνομία! Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν και συνέλαβαν τον νεαρό ο οποίος μάλιστα δεν ήταν ένα «απλό» πρεζόνι, αλλά ένας ευκατάστατος χρήστης ναρκωτικών ουσιών! Στους διαδρόμους της Αστυνομίας περιφερόταν και η νε

αρή φίλη του, η οποία αγωνιούσε... για την τύχη του νεαρού, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν... «ξεπεταρόνι»!

Αστυνομικός «εντόπισε» την κυρία, και όντας καλός στο «ψηστήρι» της έπιασε κουβέντα για να «ψαρέψει»! Η νεαρή «τσίμπησε» και του πρότεινε το εξής καταπληκτικό: «Να πάρει τα κλειδιά του κρατούμενου» φίλου της (από το ντουλαπάκι φύλαξης) και να πάνε να ζήσουν τον έρωτά τους... στο διαμέρισμά του! «Ξαναμμένος» ο αστυνομικός και μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, δέχθηκε την πρόταση! Αλλωστε μέχρι να οδηγηθεί ο κρατούμενος στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω... είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους.

Και πού να ήξεραν τι τους περίμενε! Γιατί αυτό που δεν γνώριζε ο αστυνομικός είναι ότι η «νεαρή» είχε και... δεύτερο εραστή! Ο οποίος, προφανώς, γνώριζε τα «καμώματα» με τον πλούσιο κρατούμενο, είχε μάθει πού ήταν το σπίτι του και... παρακολουθούσε! Άγνωστο πώς, είχε την υποψία ότι η κυρία θα πήγαινε στο συγκεκριμένο σπίτι (μπορεί να νόμιζε ότι θα ερχόταν με τον δεύτερο φίλο χωρίς να έχει πληροφορηθεί την περιπέτειά του) και είχε στήσει καρτέρι! Η κοπέλα και ο αστυνομικός ανέβηκαν στο διαμέρισμα, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... εραστή! Ο οποίος άρχισε να φωνάζει, να βρίζει την κοπέλα και να πετάει πέτρες στην πολυκατοικία (στην περιοχή της οδού Λευκωσίας).

Προφανώς, το παράνομο (!) ζευγάρι φοβήθηκε, πίστεψε ότι ο νεαρός θα βαρεθεί και θα φύγει και δεν βγήκαν από το διαμέρισμα! Έλα ντε, όμως, που οι γείτονες φοβήθηκαν και κάλεσαν την Αστυνομία!

Τους «μπουζούριασαν» και βρήκαν και πλαστό 50ευρο


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης με αποτέλεσμα οι ένστολοι να συλλάβουν την ερωμένη, τον «βασικό» εραστή... και τον συνάδελφό τους! Προφανώς, δεν υπήρξε κατηγορία για τον αστυνομικό παρά μόνο για τον εραστή, όμως δεν αποκλείεται σε βάρος του να έχει διαταχθεί ΕΔΕ με αφορμή τα όσα συνέβησαν με τα κλειδιά του διαμερίσματος του συλληφθέντος για ναρκωτικά. Αλλά στο «βασικό» εραστή υπεβλήθη μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας ενώ σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε ότι κατείχε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Έπιασαν τους ληστές των ξενοδοχείων

Στο Γαλάτσι από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23 και 21 ετών, κατηγορούμενοι σωρεία ληστειών.

Οι δράστες μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπρατταν ληστείες, απογευματινές και νυχτερινές ώρες κυρίως, με την απειλή όπλου ή μαχαιριού σε βάρος υπαλλήλων ξενοδοχείων.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω δράστες, την ώρα που εξέρχονταν από ξενοδοχείο στη περιοχή του Ελληνικού προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι διέπραξαν :

· Επτά (7) ληστείες στη Κυψέλη σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδοχεία, πεζούς.

· Τρείς (3) ληστείες στα Πατήσια σε πρατήρια υγρών καυσίμων και κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ.

· Δύο (2) ληστείες στη Καλλιθέα σε οίκο ανοχής και σε βάρος πεζού ατόμου.

· Μια (1) ληστεία στη Ν. Ερυθραία σε ξενοδοχείο.

· Μια (1) ληστεία στη Κηφισιά σε ξενοδοχείο.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

· Το χρηματικό ποσό των 10 Ευρώ.

· Μία (1) κάρτα SΙΜ κινητής τηλεφωνίας.

· Κοσμήματα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Τρία (3) πιστόλια REPLICA

· Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι

· Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Καταιγίδες, χαλάζι και ριπή 13ων μποφόρ!


Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου. Στο Κατάκολο και στην πόλη του Πύργου σημειώθηκε πριν από λίγο πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Κατα την διάρκεια της καταιγίδας οι άνεμοι στο Λιμάνι του Κατακόλου έφτασαν μέση ένταση τα 40 χιλιόμετρα την ώρα (6 μποφόρ) με μέγιστη ριπή τα 140 χιλιόμετρα την ώρα (13 μποφόρ)!!! Πολύ πιθανό να δημιουργήθηκε για ελάχιστα λεπτά σίφωνας (υδροστρόβιλος), επιρρεπής η περιοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Οι καταιγίδες συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ιδιαίτερα ραγδαίες βροχοπτώσεις. Σε λιγότερο από 10 λεπτά καταγράφηκαν 15 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης ενώ η βροχόπτωση αυτή την στιγμή συνεχίζεται με μικρότερη ένταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για προβλήματα ή ζημίες.

πηγή:www.iliatora.gr

Του έριξαν πετρέλαιο στο πρόσωπο για να τον ληστέψουν


Στη Βέροια Ημαθίας, άγνωστοι δράστες προσέγγισαν ημεδαπό, την στιγμή που εισέρχονταν στο Συνεταιρισμό Βέροιας και αφού του έριξαν πετρέλαιο στο πρόσωπο, με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του ένα κινητό τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.

Τα πιο πολλά θύματα ληστειών καταλήγουν στο νοσοκομείο


Στην Αθήνα, οδός Δωδώνης, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφού την τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι με την λαβή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Παθούσα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.
Στο Περιστέρι, οδός Πελασγίας, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από υπάλληλο περιπτέρου το χρηματικό ποσό των 100 €. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.
Στο Παγκράτι, στη συμβολή των οδών Πολεμοκράτους και Ελλανίκου, άγνωστος δράστης προσέγγισε πεζή ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Η παθούσα στην προσπάθειά της να συγκρατήσει την τσάντα της, έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστης αναζητείται.
Στα Πατήσια,στη συμβολή της Λεωφ. Ηρακλείου με την οδό Αγίου Αντωνίου, άγνωστος δράστης προσέγγισε πεζή ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο. Δράστης αναζητείται.
Στο Κερατσίνι, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και 25ης Μαρτίου, (2) άγνωστοι δράστες προσέγγισαν αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και με την απειλή μαχαιριού, καθώς και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 € και το κινητό του τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.

«Γυναίκα, μας πήραν την κουζίνα!»


Ανάστατες οι νοικοκυρές μετά τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων, μιας και οι κλέφτες αποφάσισαν να κάνουν τη ζωή τους δύσκολη, κλέβοντας από φούρνους και χύτρες μέχρι ηλεκτρικές σκούπες!

Στο Κατσαρού οι διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου και πήραν δύο φούρνους (εντοιχιζόμενο και μικροκυμάτων), μία εστία κουζίνας, τρεις χύτρες ταχύτητας κι ένα τηγάνι, συνολικής αξίας 1200 ευρώ ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές 500 ευρώ ...

Στη Γαστούνη η μόνη λεία των αγνώστων που μπήκαν σε εξοχική κατοικία ήταν η ...ηλεκτρική σκούπα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η αξία των κλοπιμαίων από κατάστημα υδραυλικών ειδών της ίδιας πόλης, αφού οι τριάντα σωλήνες χαλκού που εκλάπησαν κοστολογούνται στα 4.000 ευρώ.

Στα Λεχαινά οι διαρρήκτες αφαίρεσαν την τηλεόραση, το DVD player, το κινητό και την ταυτότητα του ενοίκου.

Τέλος (αν και "Τέλος" στις καθημερινές διαρρήξεις στο νομό δεν φαίνεται στον ορίζοντα) στο Λεβεντοχώρι άγνωστοι έκαναν έφοδο σε αγροικία και στο διπλανό μοτερόσπιτο και έκλεψαν ένα πλυστικό μηχάνημα, ένα θαμνοκοπτικό και φυσικά το ... αλυσοπρίονο.

πηγή:http://www.iliatora.gr/

Έβαλε φωτιά στη γυναίκα του


Διαβάστε τι έπαθε μια 56χρονη απότον μεθυσμένο άνδρα της στη Βέροια Ημαθίας. Κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε διαμέρισμα ζεύγους ημεδαπών (άνδρας ετών 58 – γυναίκα ετών 56) από την Π.Υ. Βέροιας, διαπιστώθηκε ότι, ο ημεδαπός ευρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης, αφού περιέλουσε τη γυναίκα του και τον ίδιο με εύφλεκτο υγρό, έβαλε φωτιά στα ρούχα τους, καθώς και σε εύφλεκτα υλικά του σπιτιού, με αποτέλεσμα να υποστούν αμφότεροι εγκαύματα. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου η ημεδαπή νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα, ενώ ο σύζυγός της νοσηλεύεται φρουρούμενος με ελαφρά εγκαύματα. Ενεργείται προανάκριση από το Τ. Α. Βέροιας.

Στραγγάλισε Βουλγάρα


Το παράδειγμα του Αφγανού που στην Πάτρα έπνιξε με καλώδιο τη Βουλγάρα φίλη του ακολούθησε στον Όλυμπο ντόπιος κάτοικος. Στην ορεινή περιοχή Ολύμπου Βρόντους Πιερίας, συνελήφθη ημεδαπός, ετών 38, γιατί περί ώρα 15.00 της ιδίας, αφού διαπληκτίστηκε με 31χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, με την οποία διατηρούσε σχέσεις από 5ετίας, χρησιμοποιώντας καλώδιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου την στραγγάλισε, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδ/νση Ασφ. Κατερίνης.

Η ... τύχη τους δουλεύει

Από έρευνα που ενήργησε η Ασφάλεια προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 14-9-2008 έως 15-5-2010 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσ-νίκης, οι : α) ημεδαπός, ετών 32, β) αλλοδαπή, ετών 19 και οι υπήκοοι Αλβανίας γ) ετών 26 δ) ετών 21, ε) αλλοδαπός, ετών 28 και στ) ετών 30, διέρρηξαν (10) οικίες - καταστήματα, αφαιρώντας ηλεκτρονικά αξίας 2.000 €, κοσμήματα αξίας 40.000 €, σωλήνες χαλκού αξίας 3.000 € και το χρηματικό ποσό των 24.050 €, ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους 7.000 € περίπου. Δράστες συνελήφθησαν την 2-6-2010 στη Θεσ-νίκη. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, παράβαση του Νόμου περί όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση. Ανωτέρω δράστες είναι ήδη προφυλακισμένοι.

25/11/10

Της σχίστηκε το κεφάλι


Την 25-11-2010/12.00 στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσ-νίκης, 3η οδός, άγνωστος δράστης αφαίρεσε την τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρηματικό ποσό, που ανήκει στην εταιρεία, όπου εργάζεται. Παθούσα στην προσπάθειά της να καταδιώξει το δράστη, έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. Δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, όπου τον ανέμεναν άλλοι (2) συνεργοί του, διέφυγαν και αναζητούνται.

Έκαναν...συλλογή τις εξωλέμβιες


Από έρευνα που έκανε η αστυνομία προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 22-7-2010 έως Οκτώβριο 2010 στην περιοχή της Ανατολικής Θεσ-νίκης, οι υπήκοοι Ρουμανίας : α) ετών 39 και β) ετών 25, διέρρηξαν (11) επιχειρήσεις πώλησης θαλάσσιων σκαφών και αφαίρεσαν (47) εξωλέμβιες μηχανές, αξίας 100.000 € περίπου, διάφορα ηλεκτρονικά, (9) βεγγαλικά και (3) καπνογόνα, ενώ προκάλεσαν φθορές ύψους 2.000 € περίπου. Ο (α) δράστης συνελήφθη την 24-11-2010, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσ-νίκης, ενώ ο (β) δράστης αναζητείται.

Του έσκαψε το λάκκο


Στην περιοχή «Λάκκος» Δ.Δ. Παλιουριάς του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών, ημεδαπός, ετών 58, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, από αμέλειά του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα 36χρονο ημεδαπό. Ενεργείται προανάκριση από το Α. Τ. Δεσκάτης.

Βγήκαν κουμπούρια στην Κατεχάκη



Γράφει ο βασίλης χήτος


Έβγαλαν τα πιστόλια τους ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου και ο Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας. Σε μια κρίση που υποβόσκει εδώ και καιρό ήρθε να προστεθεί το περιστατικό με τη σύλληψη Αμερικανίδας διαδηλώτριας ,το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα. Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, το τελευταίο μπλοκ της πορείας δέχτηκε την βίαιη επίθεση αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Τότε η Αμερικανίδα χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι, το λαιμό και το στομάχι. Όπως καταγγέλθηκε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την χτύπησαν από πίσω και στη συνέχεια την κλότσησαν, ενώ βρισκόταν

ξαπλωμένη στο δρόμο. Ο Εισαγγελέας που ήταν παρών στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ την ίδια ώρα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπουτσή πως θα ζητήσει να συλληφθούν οι αστυνομικοί που χτύπησαν την κοπέλα. Στο θέμα παρενέβη ο δημιουργός της ΔΙΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας που αντέδρασε άμεσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κ. Παπουτσής ζήτησε αυτοσυγκράτηση και αναμονή μέχρι που προέκυψε ότι η Αμερικανίδα μετέχει σε αντιεξουσιαστικό μπλογκ. Τότε ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός φέρεται να επέπληξε τον Λευτέρη Οικονόμου για την ... βιασύνη του. Ο Αρχηγός ενοχλήθηκε σφόδρα αφού έκρινε πως ανεξάρτητα από το αν η διαδηλώτρια ήταν του αναρχικού χώρου, το αδίκημα του ξυλοδαρμού είχε τελεστεί και από τη στιγμή μάλιστα που ήταν και Αμερικανίδα θεωρούσε διπλό το κακό. Το θέμα έκλεισε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Στη ενδιάμεσο βέβαια προστέθηκαν και οι αναρτήσεις στο Ιndymedia όπως ότι: "Πρόκειται για μια φασιστικής εμπνεύσεως αστυνομική δύναμη, την οποία και σύστησε στις αρχές του 2009, ο τότε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Γ. Ραχωβίτσας, υπό τις ευλογίες πάντοτε του τότε υφυπουργού Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκη, με πρόσχημα τη θωράκιση των μεγάλων αστικών κέντρων κατά της εγκληματικότητας". Το

θέμα έκλεισε αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Ο Υπαρχηγός πάντως του τι φύλαγε του Αρχηγού καθώς μια ημέρα μετά τη σύλληψη του δίδυμου Αργυρού-Τσάκαλου στο Παγκράτι, με απόφαση του κ. Οικονόμου κλήθηκε να επιληφθεί ενός απλού πυροβολισμού από Αλβανό αδειούχο των φυλακών σε βάρος ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Ραχωβίτσας τέθηκε εκτός του λεπτού θέματος της τρομοκρατίας, αν και ενώ ο κ. Οικονόμου απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο Τέλ Αβίβ, ο Υπαρχηγός αλλά και η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της σύλληψης του διδύμου που ταχυδρομούσε τους φακέλους -βόμβα. Πιστεύουμε πάντως να μην καταλήξει και η αστυνομία όπως κάποτε και η Πυροσβεστική υπηρεσία, με το αχτύπητο δίδυμο Κόη-Φούρλα.