8/6/12

Eίπε "ρεμάλι" τον ΜΑΤατζή

Το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς



Συνελήφθησαν στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 41 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός κουτιού παπουτσιών και κατασχέθηκαν:

Τον σκότωσε με καραμπίνα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, η ανθρωποκτονία του 48χρονου, ο οποίος την Δευτέρα (4-6-2012) το πρωί βρέθηκε νεκρός στον προαύλιο χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στο Σαρακηνάδο Ζακύνθου .
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι το βράδυ του Σαββάτου (02-06-2012) πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 48χρονο για προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Η κοκαΐνη της 70χρονης

Φωτο Ντοκουμεντο
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης 518,5 γραμμ.
Συνελήφθησαν χθες (07-06-2012) το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], τρια άτομα, ηλικίας 70, 21 και 36 ετών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν την 70χρονη ημεδαπή γυναίκα, και τη συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω κατά τη στιγμή που πωλούσε ποσότητα κοκαΐνης στους δύο (2) άνδρες.

Δεν είναι όλοι ίδιοι!

Από σοβαρό λάθος  αναφέρφθηκε πως ο άνδρας που συνελήφθη στη Νίκαια με ναρκωτικά, είναι σωφρονιστικός υπάλληλος. Ο δράστης όμως  είναι ιδιοκτήτης ψητοπωλείου. 

Υπό επιτήρηση η Κατεχάκη;

Οι εποχές όπου η αριστερά δεν είχε λόγο στην Κατεχάκη πέρασαν, γι αυτό και περίσσεψαν  τα χαμόγελα του κ. Παπαγιαννόπουλου. Εξάλλου μετά τις εκλογές έρχονται οι κρίσεις ..!
Από τη συνάντηση του περασμένου Μαΐου με την ΔΗΜ.ΑΡ
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε χθες  με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το Βουλευτή Α’ Πειραιώς Θεόδωρο Δρίτσα.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέστησαν και οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κώστας Μπίκας.

Στα ... κάγκελα ο Πικραμμένος

... Τρέμει τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, που έχει ως σύνθημά της: "κοντά στον έλληνα πολίτη"
Ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 7 Ιουνίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συναντήθηκε με τον Υπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της εντατικοποίησης της αστυνόμευσης, τόσο για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τονίσω πως η κυβέρνηση αυτή, όπως και κάθε κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην χαρίσει σε κανέναν τον ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του τιμητή της νομιμότητας. Η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας είναι δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας. Δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη. Διότι μόνο με περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να έχουμε και περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο για τα θέματα του υπουργείου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εργάζεται με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν: ο Υπουργός Επικρατείας Αντώνης Αργυρός, οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβης Κώστας Μπίκας και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών Αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Kιλά τα ναρκωτικά

Ηρωίνη και χασίς στο ψητοπωλείο και στο σπίτι του!
Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ της Ασφάλειας Νίκαιας



ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΚΟ ΓΙΟΒΑΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ 07/06/2012 ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ 1,5 ΚΙΛΟ ΤΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΗΡΩΙΝΗ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΑΒΗ 4,5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΙΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

Έταζαν συσκευές

Δικογραφία σχηματίσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος διαχειριστών ιστοσελίδας, για απάτη μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη [φωτο] σε βάρος διαχειριστών ιστοσελίδας, για απάτη μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι αν και είχαν παραγγείλει ηλεκτρονικές συσκευές, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, δεν τις παρέλαβαν ποτέ, ενώ σε επικοινωνίες που είχαν με τους υπευθύνους διαχειριστές, αυτοί προφασίζονταν διάφορους λόγους για τη μη παράδοση των προϊόντων.

Ληστείες στο Αριστοτέλειο

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στον ευρύτερο
χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες 20χρονος αλλοδαπός
και 21χρονος ημεδαπός
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν από 01-02-2011 έως 05-06-2012, στον ευρύτερο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω ληστειών 20χρονος αλλοδαπός και 21χρονος ημεδαπός , οι οποίοι συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας , διότι το μεσημέρι της 05-06-2012, αφαίρεσαν με την χρήση σωματικής βίας από 20χρονο  μια (1) χρυσή αλυσίδα.

682 τυφλοί στη Ζάκυνθο?

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση λήψης παράνομων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο


Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, με σκοπό τη διερεύνηση λήψης παράνομων επιδομάτων τυφλότητας από πολίτες της Ζακύνθου.

Η έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου και γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί η τέλεση εγκλημάτων ψευδούς βεβαίωσης, απάτης, απιστίας και παράνομης λήψης ωφελημάτων από διάφορα πρόσωπα (ιδιώτες και υπαλλήλους), τα οποία ελάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.

7/6/12

Ταξιτζής με 90 κιλά χασίς

Η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκε 


Συνελήφθη  στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] , 53χρονος  αυτοκινητιστής (οδηγός ταξί) για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν και συνέλαβαν τον 53χρονο.

Άλλα 10 σπίτια

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, χθες (6-6-2012) το βράδυ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δέκα (10) οίκους ανοχής και σε υπαίθριους χώρους για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οκτώ (8) οίκοι ανοχής λειτουργούσαν παράνομα, καθόσον είχαν παραβιασθεί οι σφραγίδες που είχαν τεθεί από την αρμόδια Αρχή.

Τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Απ' όλα στην Τοσίτσα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα και στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, κατά τους οποίους συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, εκ των οποίων τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Έκλεψαν γυναίκα ταχυδρόμο

Σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο δραστών ένοπλης ληστείας σε καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας
Οι δράστες λήστεψαν ταχυδρομική διανομέα που βρισκόταν στο καφενείο για τη διανομή συντάξεων
Κατά τη διάρκεια της ληστείας, τραυματίστηκε από το όπλο των δραστών ένας 67χρονος θαμώνας του καφενείου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από 41χρονη ταχυδρομική διανομέα και τραυμάτισαν 67χρονο θαμώνα σε κεντρικό καφενείο στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας.

Έκλεβαν το χαλκό του ΟΤΕ


Εξαρθρώθηκε τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές καλωδίων χαλκού
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπή – 506 – μέτρων καλωδίων χαλκού [φωτο] από εργοτάξιο του ΟΤΕ στην Ακτή Νηρέως Αλιβερίου Εύβοιας
Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -5- περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από εργοτάξιο και εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου
Σημειώνεται ότι η εκτιμώμενη ζημιά, από τις περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 145.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου με την συνδρομή αστυνομικών της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τριμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές καλωδίων χαλκού.

Πολυκατοικίες για λαθρομετανάστες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε διαμερίσματα της Αθήνας στα οποία διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών
Ελέγχθηκαν οι χώροι σε πέντε (5) πολυκατοικίες και
βρέθηκαν σε πέντε (5) διαμερίσματα δώδεκα (12) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός για κατοχή ποσότητας κάνναβης βάρους 150 γραμμαρίων.
Οι πολίτες μπορούν να καλούν στον αριθμό 100 για να καταγγέλλουν περιπτώσεις πολυάριθμης διαμονής ανθρώπων σε διαμερίσματα.
Έλεγχος σε διαμερίσματα του Κέντρου της Αθήνας, τα οποία αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης εξαιτίας της διαμονής υπεράριθμων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε  από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), του Δήμου Αθηναίων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Αττικής, με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών.

Λήστευαν με Hummer


      ΦΩΤΟ
 



Η Ασφάλεια Αττικής πριν από μερικές ημέρες κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση μίας από τις πιο σκληρές συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ.
Οι κακοποιοί φορούσαν στολές αστυνομικών και επέβαιναν σε θηριώδες τζιπ χάμερ. Με απίστευτο θράσος εισέβαλαν και λήστευαν σπίτια, άρπαζαν αυτοκίνητα, και λεηλατούσαν καταστήματα, κοσμηματοπωλεία και τράπεζες.

Σπίτι οπλοστάσιο

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Συνελήφθη  στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 54χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 54χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

6/6/12

Έκρυβε αποδείξεις ...

Οφθαλμίατρος έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την οικονομική αστυνομία για περίπου 200 αθεώρητες αποδείξεις.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιούνται συνεχείς και στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας που έχουν ποινικό υπόβαθρο και χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν χθες (05.06.2012), αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους σε δύο ιατρεία σε Αθήνα και Πειραιά, όπου σε ιατρείο μικροβιολόγου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταχωρηθεί ασθενείς στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών και δεν είχε εκδοθεί απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Τα 580 χασισόδεντρα

Η φυτεία των 580 δενδρυλλίων κάνναβης στον Κρουσώνα Μαλεβυζίου



Εντοπίσθηκε χθες (05-06-2012) το μεσημέρι, στην αγροτική τοποθεσία «Μπαΐση» του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρουσώνα Δήμου Μαλεβυζίου, φυτεία 580 δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου για την ύπαρξη φυτείας στην ευρύτερη περιοχή, Αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία εντός αγροτεμαχίου με ελαιόδεντρα, σε σημείο με φυσική περίφραξη αλλά και τεχνητή, από κλαδιά ελαιόδεντρων.
Μέσα στο χώρο υπήρχαν διακόσιοι εβδομήντα ένας (271) λάκκοι στο έδαφος εντός και εκτός των οποίων βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, (580) δενδρύλλια κάνναβης, επιμελώς καλλιεργημένα ύψους από 0,30 μ έως 1,10 μ.

Με ηρωίνη στη Συκούλα

Συνελήφθησαν στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (160) γραμμαρίων.

Ανεύρεση και εκρίζωση 427 φυτών


Σήμερα (6-6-2012) το πρωί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας εντόπισαν σε αγροτική περιοχή στο Κοκκινόχωμα Καβάλας τετρακόσια είκοσι επτά (427) αυτοφυή φυτά κάνναβης, ύψους από 0,6 έως 1,7 μ., τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον αεραγωγό έκρυβε τα λαθραία


Εντοπισμός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν 29.990 πακέτα τσιγάρων
Η ζημία σε βάρος του δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 105.644,86 ευρώ
Έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 29.990 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, σχετικά με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εντόπισαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταθμευμένο στο 14ο χλμ Εθνικής Οδού Δράμας – Νευροκοπίου.

Οι 9 οίκοι ήταν παράνομοι

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, χθες (5-6-2012) το βράδυ διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δεκαεπτά (17) οίκους ανοχής και σε υπαίθριους χώρους για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι εννέα (9) οίκοι ανοχής λειτουργούσαν παράνομα, καθόσον είχαν παραβιασθεί οι σφραγίδες που είχαν τεθεί από την αρμόδια Αρχή.

Κέντρα κράτησης σε Δεσκάτη και Κόνιτσα

Προχωρά η διαδικασία εξεύρεσης χώρων για την λειτουργία Κέντρων Κράτησης και Κλειστής Φιλοξενίας
Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριου Οικονόμου, κλιμάκιο Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε τη Δεσκάτη Γρεβενών και την Κόνιτσα για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων
Στο πλαίσιο της εξεύρεσης χώρων κατάλληλων για την κράτηση και τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, κλιμάκιο ειδικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, περιοχές της επικράτειας που οι τοπικές Αρχές με σχετική τους απόφαση συνηγορούν στη λειτουργία Κέντρων Κλειστής Κράτησης και Φιλοξενίας.

Έβγαλαν ... καταρράκτη

Ο Μάνος Σφακιανάκης  θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν καθηγητής οφθαλμολογίας και να ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα, γιατί με τόσα "μαθήματα" που έχει κάνει στην Ασφάλεια Αττικής,  έχει βγάλει "καταρράκτη" σε ομοιόβαθμούς του.
Η λεηλασία που έστησε η Γεωργιανή καμαριέρα στη Βούλα, ήταν κατ' εξοχήν υπόθεση του Τμήματος Ληστειών του περιβόητου ΥΔΕΖΙ. Και όμως την υπόθεση πήρε στα χέρια της

Έσπαγε με πέτρες τα τζάμια ο μικρός κλέφτης

Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα της Ξάνθης και τρεις (3) κλοπές δικύκλων.
Συνελήφθη 17χρονος  για διακεκριμένες κλοπές.
Ο 17χρονος διέπραττε τις διαρρήξεις κατά τις βραδινές ώρες σπάζοντας με πέτρα τζάμι από τα καταστήματα.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δεκατρείς (13) περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα και τρεις (3) κλοπές δικύκλων, στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 17χρονο δράστη να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε αφαιρέσει την 1-2/6/2012 το βράδυ από την πόλη της Ξάνθης.

Έκαναν το πλυντήριο χρηματοκιβώτιο

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Τα χιλιάδες ευρώ απλωμένα
Οι δεσμίδες στο πλυντήριο
Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κλοπή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ και κοσμημάτων μεγάλης αξίας από σπίτι στη Βούλα.
Συνελήφθησαν 3 άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα που δούλευε ως εσωτερική οικιακή βοηθός στο σπίτι.
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί συνολικά 576.500 ευρώ, που ήταν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη πλυντηρίου σε εταιρεία στάθμευσης αυτοκινήτων και στο σπίτι που έμεναν στον Κολωνό
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η κλοπή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ και κοσμημάτων μεγάλης αξίας από σπίτι στη Βούλα.
Συνελήφθησαν συνολικά 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, εκ των οποίων μία 33χρονη, η οποία είχε προσληφθεί στο σπίτι ως εσωτερική οικιακή βοηθός.

To δίλημμα!

 
Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας



Τελικώς, ορισμένοι πολιτικοί σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο μας, αλλά και τα υπόδουλα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι στις 17 Ιουνίου πρέπει να ψηφίσουμε έχοντας το άγχος που μας προκαλεί το ίδιο δίλημμα, διατυπωμένο με πολλούς τρόπους: «ευρώ ή δραχμή», «ευρώ ή θάνατος», «ευρώ ή συντέλεια του κόσμου» και άλλα τέτοια συμπαθητικά.

5/6/12

Έπιασαν μέλη της Γεωργιανής μαφίας

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης, συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι 3 Γεωργιανοί, που κατηγορούνται για κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων, άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, από σπίτι όπου μια Γεωργιανή εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Επίσης 573.800 ευρώ σε μετρητά, βρέθηκαν μέσα σε κρύπτη πλυντηρίου,

Εγκλωβίστηκαν στον Έβρο

Αστυνομική επιχείρηση διάσωσης τριάντα (30) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση διάσωσης τριάντα (30) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Ειδικότερα, προχθές (3-6-2012) το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια εποχούμενης περιπολίας, εντόπισαν τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες (είκοσι εννέα άντρες και μια γυναίκα), που ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.

Η Κύπρος στην προεδρία

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Στουρνάρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευθύμιο Φλουρέντζου και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ, ενόψει της ανάληψης από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν το πρόγραμμα και οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι θαλάσσιες μεταφορές, η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της Ε.Ε. και η ναυτιλιακή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος.
Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα, μετά τη σύσκεψη:

Aπό τον Άραξο στο Μπέργκαμο

Συνελήφθησαν χθες (4-6-2012) το μεσημέρι, στο Αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 20χρονος Αφγανός και ένας 30χρονος Σομαλός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, χθες (4-6-2012) το μεσημέρι, οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον Άραξο με προορισμό την πόλη Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Αλητεία από ελεγκτές



Ελεγκτές των αστικών λεωφορείων, όπως κατήγγειλε  στο Crimes on air 25χρονος Πακιστανός του «ΕΚΟΨΑΝ» πρόστιμο με … χαράτσι, επειδή δεν είχε εισητήριο. Ενώ όμως το προβλεπόμενο ποσό είναι 72 ευρώ, αυτοί «παντελόνιασαν» συνολικά 150 € απλώνοντας το χέρι τους στο πορτοφόλι του. Ο 25χρονος που δεν γνωρίζει ελληνικά κατάλαβε τι συνέβη, μόλις διαπίστωσε ότι στην απόδειξη, υπήρχε το ποσό των 72 και όχι των 150 €. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το μεσημέρι στην λεωφόρο Γαλατσίου και στη γραμμή «608». Όπως επίσης μας κατήγγειλε ο 25χρονος, απ’ έναν ινδό-παραβάτη, του άρπαξαν 30 ευρώ χωρίς να του δώσουν καμία απόδειξη!


Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με το πρόστιμο