14/7/12

Ο πλακωμός στην Ισπανία

Ο Πακιστανός πυροβόλησε και καλοπέρασε ...

Τα Κατασχεμένα




Έρευνες για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών δραστών, που διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ
Οι δράστες σε διαδοχικούς εντοπισμούς τους σήμερα τα ξημερώματα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν δύο (2) φορές κατά των αστυνομικών.
Μετά από καταδίωξη συνελήφθη ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν μέλος της εγκληματικής ομάδας
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, μία καραμπίνα, φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία
Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τρεις (3) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 15.000 ευρώ
Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν επτά (7) ακόμη άτομα μέλη της εγκληματικής ομάδας
Συνελήφθη, σήμερα (14-07-2012) νωρίς το πρωί σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η.

Η διανομή τροφίμων

Πιάστηκε ο ληστής

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για ένοπλη ληστεία σε εργαστήριο χρυσοχοΐας, στο Ηράκλειο.
Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
Οι δυο δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τραυμάτισαν τρία άτομα.
Συνελήφθη σήμερα (14-07-2012) το πρωί, στο Ηράκλειο, ένας 39χρονος ημεδαπός (Ρομά), δράστης ένοπλης ληστείας σε εργαστήριο - χρυσοχοείο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
Ειδικότερα σήμερα (14/07/2012), το πρωί, στο Ηράκλειο, οι δυο δράστες, που έφεραν απομίμηση όπλου (ρέπλικα) και ξύλινη ράβδο, εισήλθαν σε εργαστήριο - χρυσοχοείο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αφαίρεσαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα, αφού άσκησαν σωματική βία και τραυμάτισαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη και ένα 38χρονο ημεδαπό, πελάτη του καταστήματος.

Ειδικός Φρουρός με "Σίσα" και καμινέτο

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος Ειδικού Φρουρού και δύο ημεδαπών για ναρκωτικά.
Ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, σε βάρος δύο ημεδαπών (31χρονου άνδρα και 38χρονης γυναίκας) και ενός 26χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.
Ειδικότερα, τις βραδινές ώρες χθες (13-7-2012), αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ προσήγαγαν σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που κρίθηκε ύποπτο. Οδηγός ήταν ο 26χρονος Ειδικός Φρουρός, που είναι και ιδιοκτήτης του οχήματος.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από τον αστυνομικό έλεγχο στα τρία άτομα, βρέθηκαν στην κατοχή της 38χρονης, επιμελώς κρυμμένα, ένα φακελάκι με ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή ως «ΣΙΣΑ») και δύο χάπια άγνωστης χημικής συνθέσεως.

O Ιρανός που "βάπτιζε"

Τα πλαστά

Εντοπίσθηκε εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν , ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του
Βρέθηκε πλήθος πλαστών πιστοποιητικών και νομιμοποιητικών εγγράφων
Εντοπίσθηκε χθες (13-07-2012) το απόγευμα, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, εργαστήριο κατασκευής - κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων.
Μετά από επιχείρηση, συνελήφθη ένας 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, ενώ αναζητείται ομοεθνής συνεργός του.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση δύο αλλοδαπών υπηκόων Ιράν, οι οποίοι κατάρτιζαν και διακινούσαν σε αλλοδαπούς πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα έναντι χρηματικής αμοιβής, το ύψος της οποίας κυμαινόταν από 500 έως 1500 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και τη χώρα προέλευσης του πλαστού εγγράφου, αστυνομικοί του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα από κοινού με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, εντόπισαν διαμέρισμα 5ου ορόφου επί της οδού Μακεδονίας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, εντός του οποίου βρέθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς και πλήθος πλαστών εγγράφων.
Από την αστυνομική έρευνα, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστά διαβατήρια, ενώ εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Σαράντα (40) πλαστά διαβατήρια χωρών της Ε.Ε.
  • Τριάντα ένα (31) πλαστά δελτία ταυτότητας χωρών της Ε.Ε..
  • Δέκα (10) πλαστές άδειες οδήγησης διαφόρων χωρών.
  • Πέντε (5) πλαστά Δελτία Αίτησης Ασύλου.
  • Πέντε (5) πλαστές Άδειες Παραμονής.
  • Επτά (7) μήτρες.
  • Δύο (2) φορητοί Η/Υ.
  • Μία (1) οθόνη Η/Υ.
  • Μία (1) κεντρική μονάδα Η/Υ.
  • Δύο (2) εκτυπωτές.
  • Ένας (1) ηλεκτρονικός σαρωτής εγγράφων.
  • Πλήθος φωτογραφιών
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στη Λέσβο με συνεργούς γυναίκες

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ



Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου.
Συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, συνεργών του .
Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα πάνω από 12.000 ευρώ.
Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Εξαρθρώθηκε, χθες (13-07-2012) το απόγευμα, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τριμελής σπείρα, που δραστηριοποιούταν στην διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή Λέσβου.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, συνελήφθη, χθες (13-07-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα, είχε διαπράξει κλοπή σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, στη Μυτιλήνη.
Ο 30χρονος, μπήκε, παραβιάζοντας είσοδο στο χώρο της αντιπροσωπείας και αφαίρεσε από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των 525 Ευρώ.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 30χρονος συνεργαζόμενος με δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 33 και 34 ετών, διέπραξαν από κοινού τις παρακάτω κλοπές:
  • Νυχτερινές ώρες της 08-06-2012, αφαίρεσαν από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στο 3ο χ.λ.μ. επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Καλλονής, το χρηματικό ποσό των 1.250 Ευρώ και προκάλεσαν φθορές στην επιχείρηση αξίας 500 Ευρώ.
  • Νυχτερινές ώρες της 11/12-06-2012, αφαίρεσαν από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στο 7ο χ.λ.μ. επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, το χρηματικό ποσό των 3.000 Ευρώ.
  • Νυχτερινές ώρες της 23/24-06-2012, αφαίρεσαν από οικία 27χρονης ημεδαπής, στη Μυτιλήνη, κοσμήματα αξίας 300 Ευρώ.
  • Νυχτερινές ώρες της 26/27-06-2012, αφαίρεσαν από φανοποιείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού, έναν φορητό ηλεκτρονικό
  • υπολογιστή αξίας 850 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και έναν ενισχυτή αξίας 300 Ευρώ από υπό επισκευή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Νυχτερινές ώρες της 03-07-2012, αφαίρεσαν από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1.200 Ευρώ και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα αυτοκινήτου αξίας 1.000 Ευρώ.
  • Νυχτερινές ώρες της 02/03-07-2012, αφαίρεσαν από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στο 2ο χ.λ.μ. επαρχιακής οδού Λάρσου – Μόριας, το χρηματικό ποσό των 600 Ευρώ.
  • Νυχτερινές ώρες της 06/07-07-2012, αφαίρεσαν από συνεργείο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό Μόριας – Μυτιλήνης, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ήχου και εικόνας από υπό επισκευή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αξίας 2.500 Ευρώ.
  • Νυχτερινές ώρες της 10/11-07-2012, αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας επίπλων ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στην Παγανή της Λέσβου, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 400 Ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του 30χρονου και στην οικία της 34χρονης, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Σε βάρος των μελών τις σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.
Τις έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιές πράξεις.

Τους έπιασαν στην "μπούκα"

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης
Συνελλήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Οι δράστες διέπρατταν τις διαρρήξεις, πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι παθόντες βρίσκονταν εντός της οικίας τους.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Για την υπόθεση αυτή συνελλήφθησαν, χθες (13-7-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, τι στιγμή που έβγαιναν από οικία στην Αλεξανδρούπολη, την οποία μόλις είχαν διαρρήξει και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν:

Ο δολοφόνος χτύπησε πισώπλατα

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Το Crimes on air σας παρουσιάζει το ντοκουμέντο του αιφνιδιασμού. Ο 50χρονος επιχειρηματίας στο Ναύπλιο, δέχτηκε τις σφαίρες του δολοφόνου, μόλις που πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα για να μπει στην βίλα του. Τα κλειδιά είναι ακόμη στην πόρτα. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε πισώπλατα στον αυχένα.

Ο ένας από τους 3 κάλυκες από το πιστόλι του εκτελεστή

Τους ... βάπτιζαν

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος και ακόμα πέντε αλλοδαποί μετανάστες
Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, εγκληματική ομάδα, που διευκόλυνε μετανάστες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα, να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο (2) μέλη του κυκλώματος, μία 40χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 44χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ενώ αναζητείται ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων και της ομάδας πεζών περιπολιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Κλέφτης με δοκιμή

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε αφαιρέσει 11 μοτοσικλέτες και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε Αττική και Χαλκίδα
Ο 26χρονος παρουσιαζόταν ως υποψήφιος αγοραστής οχημάτων και με πρόσχημα τον έλεγχο καλής λειτουργίας, διέφευγε με τα οχήματα χωρίς να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους
Επιπλέον κατηγορούνται ακόμα τρία άτομα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Συνελήφθη, χθες (12-07-2012) το πρωί στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, με την συνδρομή αστυνομικών της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

13/7/12

Το ... χωράφι της Πόμπιας

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 
Ιδού και το πότισμα


Εντοπίσθηκε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πόμπιας Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, φυτεία δεκαέξι (16) δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών  για ύπαρξη φυτείας κάνναβης στην ευρύτερη αγροτική περιοχή «βιολογικού καθαρισμού» του Δημοτικού Διαμερίσματος Πόμπιας Δήμου Φαιστού, Αστυνομικοί

Εκτέλεση επιχειρηματία


Προσθήκη λεζάντας

  Από: argolidaportal.gr

Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας νυκτερινών κέντρων Γιώργος Κωστάκης. Ο Κωστάκης βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στην Πυργέλα Αργολίδας.Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό συγγενικό του πρόσωπο λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Κωστάκης ήλθε στο σπίτι του ( κάπου στις11-12.30 ) που είναι σε περιοχή χωρίς αλλά σπίτια ,διπλά είναι πορτοκαλιές,παρκάρισε το αυτοκίνητο του στο πίσω μέρος του σπιτιού μπήκε μέσα στο σπίτι και εκεί βρέθηκε νεκρός.
Ήταν χτυπημένος με 3-5 σφαίρες στον αυχένα και την ωμοπλάτη ,ίχνη παραβίασης δεν υπήρχαν.Αποκλείεται η περίπτωση ληστείας και εκτιμάται ή  ήταν συμβόλαιο θανάτου ή ότι  ήλθε σε αντιπαράθεση με κάποιον γνωστό του που ήταν μαζί του και τον πυροβόλησε.

Η φυτεία των "Απάτσι"

Σε βράχια στο  Δήμο Γόρτυνας

Έβαλαν και πλέγμα για να μην ... μαστουρώνουν τα αιγοπρόβατα


Αλωνίζει τα βουνά η αστυνομία της Κρήτης.
Εντοπίσθηκε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρότου Δήμου Γόρτυνας [Ν. Ηρακλείου], από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, φυτεία είκοσι (20) δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων  Μεσσαράς, ότι σε δύσβατη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρότου Δήμου καλλιεργούνται δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν χθες του πρωί, εντός χαράδρας, καλλιέργεια συνολικά είκοσι (20) δενδρυλλίων κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαινόταν από 0,30 μ. έως 2,1 μ., τα οποία και εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Πάτρα: κτήριο στις φλόγες [βίντεο]

Ξανασυνελήφθη ο Καλούσης


Συνελήφθη ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης και δύο ακόμη δικηγόροι, κατόπιν της μηνύσεως και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την... δικηγορική εταιρεία που έχει συστήσει ο επίμαχος δικαστής, ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπλοκή του στο

Δεν πέταξαν για Ρώμη

Οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ ακύρωσαν το ταξίδι στην Ιταλία των κκ Λιάχα και Μάρκου [φωτο αριστερά] που θα πήγαιναν για εκπαίδευση στην Ρώμη, για να διδαχτούν τα μυστικά της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας.
Η αμηχανία από τι άραγε να πηγάζει, από μετακίνηση σ' άλλη υπηρεσία ή από τυχόν

Στη Λέρο έκλεβε για το χασίς

Τα κλεμμένα

Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί για κλοπές, κλεπταποδοχή και ναρκωτικά, στη Λέρο.
Εξιχνιάστηκαν δυο (2) κλοπές από οικία και Ιερό Ναό.
Βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλεμμένων κοσμημάτων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (12.07.2012) στη Λέρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, δυο ημεδαποί ηλικίας 29 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών που διέπραξε ο 29χρονος και συγκεκριμένα:

Πουλούσε κοριούς και σε "κερατάδες"

Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαχειριστής ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού για παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας.
Διαφήμιζε και προωθούσε στην αγορά ειδικό λογισμικό για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones.
Παράλληλα το λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα «εμφάνισης» του τηλεφωνικού αριθμού των «απορρήτων» κλήσεων. 
Συνελήφθη χθες (12.07.2012) στο Ηράκλειο Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 33χρονος ημεδαπός, διαχειριστής ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας από εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε  ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones.

Παρίστανε τον δικηγόρο

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για τα αδικήματα της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτή
Από το Τμήμα Εξακριβώσεων και Τεκμηρίωσης Πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και μετά από καταγγελία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών για τα αδικήματα της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας και της άμεσης συνέργειας από κοινού σε αντιποίηση της άσκησης της δικηγορίας.
Χθες (12-7-2012) το πρωί διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής στα γραφεία της φερόμενης νομικής εταιρείας, κατά την οποία συνελήφθησαν οι ανωτέρω.

12/7/12

Η Σέρβα που έγινε καπνός

   Γυναίκα Σέρβα με 1,93 ύψος,   μέλος των «Ροζ Πανθήρων» [φωτο], υπόδικη για κλοπές, κατάφερε να αποδράσει σήμερα το απόγευμα  από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Όλα ξεκίνησαν όταν την επισκέφθηκε ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, με το πρόσχημα ότι ήθελε να της παραδώσει μπογιές, καθώς η ίδια απασχολούνταν εντός των φυλακών βάφοντας τοίχους και άλλες επιφάνειες.

Την ώρα που η φύλακας άνοιξε την κεντρική πύλη της φυλακής, ο άνδρας την κτύπησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Τότε η γυναίκα από τη Σερβία, άρπαξε την ευκαιρία και κατάφερε να διαφύγει μαζί με τον «άγνωστο επισκέπτη». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργός στην απόδραση έφερε πάνω του και όπλο, με το οποίο ενδεχομένως απείλησε τη σωφρονιστική υπάλληλο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο και αναμένει σχετικές αναφορές που ζήτησε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η Σέρβα είναι πρώην παίκτρια του μπάσκετ.

[Ξανα] έστησαν ρουλέτα στη Συγγρού?

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ 


Συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα σε κατάστημα στη Λεωφ. Συγγρού που λειτουργούσε ως «μίνι καζίνο »
Κατασχέθηκαν σαράντα (40) μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και δώδεκα (12) ηλεκτρονικές ρουλέτες
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκε χθες (11-7-2012) το βράδυ στην Λεωφ. Συγγρού, ένα μίνι καζίνο που λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα Ίντερνετ καφέ.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα .
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας (1) ημεδαπός υπεύθυνος του καταστήματος, ένας (1) αλλοδαπός που επιτηρούσε το χώρο εξωτερικά (τσιλιαδόρος), μία (1) αλλοδαπή εργαζόμενη και δεκατρία (13) άτομα (-9- ημεδαποί και -4- αλλοδαποί), που συμμετείχαν ως παίκτες στην διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Σε ποιο Θεό πιστεύουν?

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-07-20120) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλακιά Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, για την απελευθέρωση ενός 20χρονου υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος κρατείτο δεσμευμένος από έξι ομοεθνείς του, ηλικίας 18, 27, 22, 29, 23 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.
Ειδικότερα, ο 20χρονος είχε πέσει θύμα αρπαγής από τους ομοεθνείς του προχθές (10-07-2012) το βράδυ στην περιοχή του Πλακιά, όπου διέμενε. Οι δράστες ζητούσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από συγγενείς του στην πατρίδα του, για να τον απελευθερώσουν. Παράλληλα, εξέφραζαν απειλές για την σωματική ακεραιότητα του 20χρονου, σε περίπτωση μη καταβολής των λύτρων.

Οι Σέρβοι έκαναν ... τόπι τους Άγγλους

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Σερβίας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος δύο υπηκόων Μεγάλης Βρετανίας στον Λαγανά Ζακύνθου.
Συνελήφθησαν σήμερα (12.07.2012) το πρωί στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, δύο 19χρονοι υπήκοοι Σερβίας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος δύο υπηκόων Μεγάλης Βρετανίας, ηλικίας 19 και 20 ετών αντίστοιχα.
Όπως καταγγέλθηκε, οι δύο 19χρονοι Σέρβοι, διαπληκτίστηκαν αρχικά λεκτικά με τους δύο Βρετανούς και στην συνέχεια τους χτύπησαν από κοινού με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο.

Τσιμέντο καταπλάκωσε λεωφορείο

Πήγε στην Εξοχή τα λαθραία

Η κρύπτη με τα 17.500 πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη σήμερα (12-7-2012) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, 21χρονος ημεδαπός, για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 21χρονο, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, να οδηγεί λεωφορείο με γερμανικές πινακίδες και να επιχειρεί να εξέλθει από την χώρα.

Πιάστηκε για τον φόνο του Ιταλού

Ανακοινώνεται ότι συνελήφθη, την 10-07-2012 στη Νova Ζagora Βουλγαρίας, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς από κοινού με δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 38 και 43 ετών, την 18-10-2010 στη Σούρπη Μαγνησίας, είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος 68χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ιταλίας.
Την 19-10-2010 από φιλικά πρόσωπα του θύματος είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, με σκοπό την ληστεία, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του Δήμου Σούρπης, όπου του επιτέθηκαν με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Έστηναν καρτέρι σε οδηγούς

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών
Οι δράστες πετούσαν πέτρες και τοποθετούσαν τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος, προκειμένου να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων και να αποσπάσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τους
Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές σε βάρος εννέα (9) ημεδαπών και σε έξι (6) κηδεμόνες τους για παραμέληση της εποπτείας τους
Εξιχνιάστηκαν, χθες (11-07-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι εννέα (9) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων έξι ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών και τρεις ενήλικοι, ηλικίας 18, 20 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.

Τα έλυσαν όλα οι Γερμανοί ...

Οδηγός αναγνώρισης... νεοναζί!
Οδηγίες εντοπισμού υπόπτων για συμμετοχή σε νεοναζιστικές οργανώσεις εξέδωσαν οι τοπικές αρχές του Βραδεμβούργου, με σκοπό να βοηθήσουν τους ξενοδόχους και καταστηματάρχες να αποφύγουν ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το κρατίδιο του Βραδεμβούργου, το οποίο, μαζί με άλλες περιοχές της ανατολικής Γερμανίας, προβληματίζουν η ανάδειξη ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων και η εκτεταμένη βία κατά των μεταναστών μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989. Ιδιαίτερα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί νεοφασίστες εμφανίζονται πλέον ως συγχρονοι...«κραβάτεν-νάτζις», ναζί με γραβάτες, αφήνοντας πισω τους τα πρότυπα των «στίφελ-νάτσις», των ναζί με τις μπότες και τα ξυρισμένα κρανία.

O Aλβανός πουλούσε το χασίς

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Φωτο: Crimes on air



Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νικαίας [που διοικεί ο Δημήτρης Γιοβανίδης] 33χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για κατοχή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας,ο συλληφθείς κινούμενος με το αυτοκίνητό του, διακινούσε ποσότητες κάνναβης σε χρήστες στις περιοχές της Νίκαιας και της Δραπετσώνας.
Στη κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Η Επίτροπος δεν λέει να καταλάβει!

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια στις Βρυξέλλες
Συναντήθηκε με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εσωτερικών υποθέσεων κα. C. Malmstrom, ενώ είχε και σειρά συναντήσεων με άλλους Αξιωματούχους
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τη Σουηδή Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Eσωτερικών Yποθέσεων κα. C. Malmstrom.
«Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Να εκπλήξουμε την Ευρώπη ευχάριστα. Να δείξουμε ότι μπορούμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια, ότι μπορούμε να εκτελέσουμε τις υποσχέσεις μας.

Oι Αθίγγανοι έκαναν χρυσές δουλειές

Εξιχνιάστηκαν είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στη Λακωνία.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -74.000- ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 15, 21, 15, 24, 29 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, κατά συναυτουργία.

Ο Αθηναγόγρας για τα 168 κιλά κόκας

Εκβίαζε την 15χρονη να ενδώσει ...

Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 26χρονος  για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (11.07.2012) στη Δράμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.
Ειδικότερα, προ μηνός 45χρονη ημεδαπή, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «facebook», επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.
Όπως προέκυψε ο 26χρονος δράστης τηλεφώνησε στη 15χρονη, συστηνόμενος ως επαγγελματίας φωτογράφος και επιδιώκοντας συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Άλλοι 80 γύρισαν ...

Ακόμα ογδόντα (80) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που ολοκληρώθηκε χθες (11.07.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ένας (1) πολίτης Αγίου Δομίνικου, είκοσι οχτώ (28) πολίτες Αφγανιστάν και πενήντα ένας (51) πολίτες Πακιστάν, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Κατηγορία για βιασμό 14χρονης

Ανακοινώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενεργεί προανάκριση, μετά από σημερινή καταγγελία 14χρονης ημεδαπής, για βιασμό της το βράδυ της 09-07-2012 στα Χάνια.
Σύμφωνα με την καταγγελία, δράστες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 ετών,

11/7/12

Δεντράκια και ηρωίνη

Τα ναρκωτικά στην Τορώνη Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν χθες (10.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί 39 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην Τορώνη Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα των διαμερισμάτων των προαναφερόμενων σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Κιλά η σκόνη!


Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης
Συνελήφθησαν οι τρεις (3) εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης και ένα (1) περιφερειακό μέλος
Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου 168 κιλά κοκαΐνης, τα οποία προόριζαν για διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας
Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε στενή συνεργασία των ελληνικών Αρχών και του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε στενή συνεργασία των ελληνικών Αρχών και του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί - μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων οι τρεις (3) εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης, ηλικίας 43, 50 και 58 ετών και ένα (1) περιφερειακό μέλος ηλικίας 40 ετών. Οι δυο είναι υπήκοοι Ισπανίας και Πορτογαλίας, αντίστοιχα και οι άλλοι δυο υπήκοοι Βουλγαρίας.