12/5/12

Τσίμπησαν τους ληστές

Συνελήφθησαν στην περιοχή Ασπροπύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 25, 27 και 28 ετών κατηγορούμενοι για διάπραξη ένοπλης ληστείας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος και ο 28χρονος οι οποίοι εργάζονται ως υπάλληλοι πρατηρίου καυσίμων που βρίσκεται στο 43ο χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, έδωσαν την πληροφορία στον 27χρονο για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στο πρατήριο καυσίμων και οργάνωσαν από κοινού την ληστεία.

Φοροδιαφυγή στο Posidonio;


Το νυχτερινό κέντρο ανήκει στον 66χρονο Βασίλη Κοντόπουλο, έναν από τους πιο σοβαρούς και αξιόλογους επιχειρηματίες 
Για φοροδιαφυγή, κατηγορείται 47χρονος , προσωρινά υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (12-5-2012) το πρωί από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, από κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού στο Ελληνικό, στο οποίο προσωρινά υπεύθυνος είναι ο 47χρονος, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις που αφορούσαν κατανάλωση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, αξίας 10.716 ευρώ.

Μegaλο εργαστήριο ηρωίνης

Η πρέσα και οι ... πλάκες

Χθες το βράδυ συνελήφθησαν στο Παγκράτι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 25 και 24 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:

Με τη σφραγίδα της DEA

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ














Την έρευνα επόπτευε ο Αθηναγόρας Παζαρλής Διοικητής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D . E . A . Αθηνών, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και εξαγωγής αυτών σε ευρωπαϊκές χώρες για την περαιτέρω διακίνησή τους.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 41, 46, 31 και 51 ετών και 44χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών και του Νόμου Περί όπλων.

Kαι οι 10 ήταν οφειλέτες

Συνελήφθησαν την 10-5-2012, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δέκα (10) ημεδαποί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:
  • Συνελήφθη στα Γλυκά Νερά, από αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυκών Νερών 47χρονος ημεδαπός, ως μέτοχος σε ετερόρρυθμη εταιρεία, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο ύψους 153.053,24 ευρώ.
  • Συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 45χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης τυπογραφείου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 934.161,59 ευρώ.
  • Συνελήφθη στον Μαραθώνα από αστυνομικούς του Τ.Α. Μαραθώνα, 47χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 145.123,69 ευρώ.
  • Συνελήφθη στη Ραφήνα από αστυνομικούς του Τ.Α. Ραφήνας, 45χρονος ημεδαπός, ως ομόρρυθμο μέλος εταιρείας με αντικείμενο το εμπόριο κρεάτων, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο ύψους 205.313,24 ευρώ.
  • Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, 42χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης εστιατορίων, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο ύψους 722.486,56 ευρώ.
  • Συνελήφθη στην Αγ. Παρασκευή από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, 68χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. προς το Δημόσιο ύψους 319.490,40 ευρώ.

Τα κτήνη

Οι δολοφόνοι στον Ανακριτή

Η Καίτη που γνωρίσαμε


Το Crimes on air σας παρουσιάζει την εικόνα της Καίτης Δούβλη, όπως την γνώρισαν οι Γιαννιώτες. Μια μάνα που δούλεψε σκληρά για να βγάλει δυο γιούς οδοντίατρους

Οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος της Καίτης Δούβλη είναι  τρεις, η μία μάλιστα γυναίκα. Οι υπόλοιποι τέσσερις με τον τρόπο τους βοήθησαν σε αυτό. Όλα ξεκίνησαν από ένα ζευγάρι Γεωργιανών, το οποίο διέμενε στο διαμέρισμα που του είχε νοικιάσει η οικογένεια Δούβλη στην πολυκατοικία της. Ήταν γείτονες της Καίτης Δούβλη για αρκετό καιρό. Μια πόρτα τούς χώριζε. Τη γυναίκα, 33 χρονών, μάλιστα την είχε πάρει στη δούλεψή της ως οικιακή βοηθό. Ποιος θα το περίμενε ότι το κακό θα ξεκινούσε μέσα από το ίδιο της το σπίτι;

Θωρακίζουν τα παιδιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε πέντε (5) σχολεία της χώρας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στους κινδύνους που εγκυμονούν στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα συνομίλησε με τους μαθητές.

11/5/12

Ρίζωσαν οι καλλιεργητές

Φωτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Συνελήφθησαν στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25, 44 και 34 ετών αντίστοιχα (δύο άνδρες και μία γυναίκα), για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • εννέα (9) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 3.176 γραμμαρίων,
  • δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης ύψους είκοσι (20) έως (70) εκατοστών, τα οποία ο 25χρονος καλλιεργούσε σε γλάστρα.

Οι πλάκες του χασίς

Συνεχίζονται από τις Αστυνομικές Αρχές οι έρευνες για την υπόθεση μεταφοράς
90 κιλών κάνναβης από όχημα που εξετράπη στο Αιτωλικό.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν συλληφθεί για εμπλοκή τους στην υπόθεση τρεις συνολικά δράστες.
Συνολικά κατασχέθηκαν 92.125 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού δυο αδέλφια άνδρας – γυναίκα ηλικίας 26 και 38 κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη χθες (10-5-2012) νωρίς το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου για μεταφορά και κατοχή άλλων 83 κιλών κάνναβης (σχετικό το από 11-5-2012 δελτίο τύπου μας).
Υπενθυμίζεται ότι προχθές (8-5-2012) το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού επελήφθησαν σε τροχαίο ατύχημα-εκτροπή οχήματος στην περιοχή Άγιος Δημήτριος της Επαρχιακή Οδό Αστακού-Λεσινίου.

Το θρίλερ σε συνέχειες ...

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, προσήχθησαν στο Τ.Α. Εξαρχείων δεκατέσσερις (14) εκδιδόμενες γυναίκες (επτά αλλοδαπές και επτά ημεδαπές). Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα και εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Του έφραξαν το δρόμο

Εντοπίστηκε από τις Αστυνομικές Αρχές «καβάτζα» με ογδόντα δέματα κάνναβης.
Συνελήφθη ένας 43χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 83 κιλά κάνναβης.
Συνελήφθη  στην Επαρχιακή Οδό Αστακού – Αιτωλικού, θέση «Φράξος», από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, προχθές (9-5-2012) το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν σε χωμάτινη οδό, κοντά στην Επαρχιακή Οδό Αστακού – Αιτωλικού, κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα δέματα που περιείχαν κάνναβη.

Τα πλαστά της Κυψέλης

Πιάστηκαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί εκ των οποίων τρεις (3) υπήκοοι Ερυθραίας, ένας (1) Σενεγάλης, ένας (1)Σρι Λάνκα και ένας (1) Σομαλίας για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν μέσα σε καφετέρια στην Κυψέλη δραστηριοποιούντο στη προμήθεια πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων σε αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι εργαζόμενοι στην καφετέρια, η οποία όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε σαν βιτρίνα των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων, ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης αυτής.

Του δρόμου ...

Πραγματοποιήθηκε  συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εντοπισμό εκδιδόμενων γυναικών σε υπαίθριους χώρους.
Στο πλαίσιο αυτής, βεβαιώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα σε βάρος έξι (6) αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

Λόχος από Καλάσνικοφ


Τα όπλα που κατασχέθηκαν
Βραδινές ώρες της 10-5-2012 συνελήφθησαν στα Κ. Πατήσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], τέσσερις (4) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 27, 25, 19 και 38 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας SKUNK .
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. μετά από  αξιοποίηση πληροφορίας, για κύκλωμα αλλοδαπών, που διακινεί ποσότητες κάνναβης σε άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.

Έπιασαν τον μαστροπό

Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης , 52 χρόνος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, όπως προέκυψε από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση συνολικής ποινής φυλάκισης (10) ετών και χρηματικής ποινής 50.000 ευρώ, για τα αδικήματα της μαστροπείας και της σωματεμπορίας.

Έπιασαν τους ληστές των διοδίων

Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και Ιράκ ηλικίας 23 ετών κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία.
Ειδικότερα οι δύο ανωτέρω αλλοδαποί, πρώτες πρωινές ώρες της 9-5-2012 επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, μετέβησαν στα Διόδια της «Ολυμπίας Οδού» στην περιοχή της Μάνδρας και με την απειλή όπλου ανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ. Ακολούθως διέφυγαν με τη μοτοσυκλέτα, η οποία εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης εγκαταλελειμμένη στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Πλησίον της μοτοσυκλέτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και δύο κράνη μοτοσυκλέτας.

Με διόπτρες νυχτερινής όρασης


Έναν λαθροθήρα... υψηλής τεχνολογίας συνέλαβαν στις 27 Απριλίου άνδρες της θηροφυλακής της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, αφού μετά από πληροφορίες που είχαν για την παράνομη δραστηριότητά του τον εντόπισαν με μια κυνηγετική καραμπίνα στην οποία είχε προσαρτήσει μια κάμερα νυχτερινής όρασης που επικοινωνούσε ασύρματα με διόπτρες που φορούσε στο κεφάλι του για να πληροφορείται την απόσταση που έχει από τους αγριόχοιρους που κυνηγούσε αλλά και να τους βλέπει κατά τη διάρκεια της νύχτας.Ο συγκεκριμένος λαθροθήρας είναι μεγάλης ηλικίας, κάτι που έκανε εντύπωση στους θηροφύλακες ενώ σύμφωνα με τους ίδιους τους εξομολογήθηκε πως χρησιμοποιούσε το σύστημα αυτό για πάρα πολλά χρόνια.

Ο Γ.Γ δικαιώθηκε αλλά εξαγριώθηκε

Το  REUTERS ... συνέλαβε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, λίγο πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους, το βράδυ των εκλογών.

Η επέτειος της νίκης

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εορτασμοί για την επέτειο της νίκης των Σοβιετικών ενάντια στους Ναζί και το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Ο φιλοξενούμενος "παλιάτσος" της ΓΑΔΑ!


Ποιος είναι ο ατημέλητος και απεριποίητος διοικητής που στεγάζεται εκεί ψηλά στον ουρανοξύστη της ΓΑΔΑ; Λένε πως κυκλοφορεί με βρώμικα αθλητικά παπούτσια και φορά επί τρεις ημέρες το ίδιο μπλουζάκι ή πουκάμισο με αποτέλεσμα οι υφιστάμενοί του να αποφεύγουν να

Δαγκωτό Χρυσή Αυγή οι αστυνομικοί

  Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Ενας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»
Την «Χρυσή Αυγή» ψηφίζουν πολλοί αστυνομικοί όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών
 

Περισσότεροι από ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»! Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο φαίνεται να προκύπτει από την ανάλυση των ψήφων σε εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας-κυρίως στις περιοχές των Αμπελοκήπων και στην Καισαριανή- όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Στα περισσότερα από τα τμήματα στα οποία ψηφίζουν οι αστυνομικοί -όπως κι άλλοι πολίτες- το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» κυμαίνεται από 19-24% κι είναι το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οργάνωση σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας ή η Κυψέλη, όπου θεωρείται ότι έχει ισχυρά ερείσματα, συγκεντρώνει ποσοστό από 15 έως 18%!

Υδροπονική καλλιλέργια κάνναβης

Οι γλάστρες στην ντουλάπα 
Το Crimes on air σας παρουσιάζει τις αποκαλυπτικές φωτο


Συνελήφθη    στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός καλλιεργεί στην οικία του κάνναβη, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου σε αυτοσχέδια ξύλινη ντουλάπα, ειδικά διαμορφωμένη με επένδυση αλουμινόχαρτου στο χώρο του υπνοδωματίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην Τανάγρα ο Ρουμάνος είχε τον σκοπό του!

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Συνελήφθη 33χρονος Ρουμάνος, μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.
Κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού βάρους – 600 – κιλών, η οποία είχε αφαιρεθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ που εξυπηρετεί ανάγκες του ΟΣΕ στην Οινόη Βοιωτίας.
Εκτιμάται ότι η ζημιά ξεπερνάει το (1.000.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές στη σηματοδότηση υπήρχε κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) τουλάχιστον συνεργοί του 33χρονου.
Συνελήφθη  στην Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου με την συνδρομή αστυνομικών της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 33χρονος Ρουμάνος, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Επιστροφή στο Αλγέρι

Η επιστροφή ακόμη τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, επέστρεψαν δύο (2) πολίτες Αλγερίας, πέντε (5) πολίτες Αφγανιστάν, οκτώ (8) πολίτες Κίνας, δεκαπέντε (15) πολίτες Μπαγκλαντές, δύο (2) πολίτες Νιγηρίας, τρεις (3) πολίτες Ρουμανίας, ένας (1) πολίτης Βουλγαρίας, ένας (1) πολίτης Ιράν και δύο (2) πολίτες Πακιστάν, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Τον πήρε ο πόνος για τους νόμους;

Στριμώχτηκε ο Ευαγγελάτος

10/5/12

Ενέχυρο η παρανομία ...

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου για φορολογικές παραβάσεις.
Δεν είχε εκδώσει παραστατικά, όπως αποδείξεις, τιμολόγια και δελτία αποστολής, τουλάχιστον σε 30 περιπτώσεις και δεν είχε υποβάλλει Δηλώσεις Τελών και Χαρτοσήμου για το 2011.
Συνελήφθη σήμερα (10.05.2012) το πρωί, στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού χρυσού και λοιπών τιμαλφών, για φορολογικές παραβάσεις.

Άλλες 5 στη λίστα του θανάτου

 Σχετικά με πραγματοποίηση κοινής δράσης Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία κατά πέντε (5) εκδιδομένων γυναικών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων, καθότι βρέθηκαν HIV οροθετικές, δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες τους.
Πρόκειται για τις :
1. ΨΥΧΑ Ευγενία του Ευαγγέλου και της Παρασκευής, γεν. 27/7/1985 στον Καναδά.
2. ΚΑΤΙ Μαργαρίτα του Κωνσταντίνου και της Μάριον, γεν. 15/10/1988 στη Γερμανία.



3. ΜΕΜΕΤΟΓΛΟΥ Δήμητρα του Παύλου και της Σοφίας, γεν. 13/08/1974 στην Ξάνθη.

4. BUDUROI ANDREA του Andrian και της Κ armen , γεν.18/06/1989 στη Ρουμανία.


5. VASILOIU SUNITA του Aurel και της Ioanna , γεν. 11/04/1981 στη Ρουμανία.





Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
  • Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.



... Χασικλήδες οι Αλβανοί

Τα  26 κιλά
Συνελήφθησαν χθες (9-5-2012) το μεσημέρι στην Νίκαια Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης], δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 36 και 30 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για αλλοδαπούς που διακινούν ποσότητες κάνναβης σε άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.

Π. Καμμένος: "Δεν μπαίνω σε παιχνίδια"

Tην πρόθεσή του να μην ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, εξέφρασε ο... πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Οι διερευνητικές εντολές έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και δύο ημέρες. Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Καμμένος,

Και δολοφόνοι και ληστές

Τα κλεμμένα

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στο Ρέθυμνο.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου αλλοδαπού και ενός 28χρονου ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ο 23χρονος και ο 28χρονος είναι ήδη προφυλακισμένοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ηλικιωμένης στο Ρέθυμνο.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονης ημεδαπής για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού για παρασιώπηση ανεύρεσης.

Όπλα από τη Βουλγαρία

Φωτο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Μεσημβρινές ώρες της 9-5-2012 συνελήφθησαν στην περιοχή του Κερατσινίου, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κορυδαλλού, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας γιατί μετά από έρευνα σε οικία βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού:

  • Δέκα (10) πιστόλια.
  • Τριακόσια πενήντα τέσσερα (354) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Ποσότητα πυρίτιδας βάρους -475- γραμμ.
  • Πλήθος εξαρτημάτων όπλων (κάννες, λαβές, γεμιστήρες, μηχανισμοί κλείστρων, ελατήρια, μηχανισμοί επικρουστήρα κλπ).
  • Πλήθος εργαλείων (τόρνοι, τρυπάνια κλπ) τα οποία χρησιμοποιούσαν για μετατροπή και κατασκευή όπλων.
  • Το χρηματικό ποσό των -1.700- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Έκλεψαν 91 αποθήκες

Πρώτες πρωινές ώρες της 8-5-2012 συνελήφθησαν στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Β΄Α.Τ. Γλυφάδας τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, εντός αποθήκης διαμερίσματος πολυκατοικίας, την οποία προ ολίγου είχαν διαρρήξει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Γλυφάδας προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, φιάλες ποτών, καθώς και άλλα αντικείμενα.

«Εγέρθητω, ρε, εδώ είναι Ελλάδα» άκουσαν οι αλλοδαποί

Το είπε ελεγκτής "χρυσαυγίτης" στη γραμμή 13
«Εγέρθητω, ρε, εδώ είναι Ελλάδα» και οι επιβάτες του τρόλεϊ πάγωσαν
Ωρα 1 το μεσημέρι και στη γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας μπαίνει ο ελεγκτής. Για καλή τους τύχη δύο νεαροί Μπαγκλαντεσιανοί μάλλον, που έχουν μπει στο τρόλεϊ χωρίς εισιτήριο δέχονται την προσφορά δύο κυριών που τους δίνουν από τα δικά τους. Αλλά, φεύ, το ακυρωτικό μηχάνημα έχει ήδη κλείσει με την εμφάνιση του ελεγκτή, με αποτέλεσμα και άλλοι επιβάτες - αλλοεθνείς και ημεδαποί - οι οποίοι κρατούσαν τα μαγικά χαρτάκια στα χέρια να μην προλάβουν να τα «χτυπήσουν» για να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο των 75 ευρώ ως λαθρεπιβάτες.

Ο 42χρονος της Νιγηριανής απάτης

Ο Μάνος Σφακιανάκης που διοικεί την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 42χρονος αλλοδαπός για διαδικτυακή απάτη.
Ο 42χρονος προσποιούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο ήταν κληρονόμος μεγάλης περιουσίας στη Νιγηρία, αποσπούσε χρήματα από χρήστες του διαδικτύου.
Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως «Νιγηριανές Απάτες».
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Συνελήφθη χθες (9-5-2012) το πρωί στην Αθήνα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ιδιοκτήτης ίντερνετ-καφέ, για διαδικτυακές απάτες, σε βάρος άλλων χρηστών του διαδικτύου.
Με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως «Νιγηριανές Απάτες», ο 42χρονος προφασιζόμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι κληρονόμος μεγάλης περιούσιας στη Νιγηρία, έπειθε χρήστες του διαδικτύου να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά, για την αποδέσμευση της δήθεν κληρονομιάς.
Επιπλέον για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Άλλες 5 ιερόδουλες φορείς του AIDS

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποιήθηκαν την 8-5-2012, στοχευμένοι έλεγχοι σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, προσήχθησαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής είκοσι δύο (22) εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές). Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα και εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Μαζεύουν τα μπογαλάκια τους

Στην Οικονομική Αστυνομία
Όχι δεν καταλάβουν μάχιμη θέση, το αβέβαιο μέλλον τους σκέφτονται
Κάποιοι αξιωματικούλιδες στην Οικονομική Αστυνομία μαζεύουν τα μπογαλάκια τους, πριν τους τα πουν ... μαζεμένα! Τον λόγο αυτής της απρόσμενης [;] εξέλιξης θα σας τον διατυπώσουμε άλλη φορά, σημασία όμως έχει πως και κάποιοι Τμηματάρχες, προετοιμάζουν τη σίγουρη φυγή τους, πριν τους ... φύγουν.