22/9/12

Γιούχα στον Βουλευτή Κασαπίδη



Άλλος για Μαδαγασκάρη

Ακόμα σαράντα έξι (46) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε  από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν είκοσι δύο (22) πολίτες Μπανγκλαντές, ένας (1) πολίτης Νιγηρίας, ένας (1) πολίτης Ιράν, ένας (1) πολίτης Ιράκ, ένας (1) πολίτης Πακιστάν, δύο (2) πολίτες Αλγερίας, ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Μαδαγασκάρης, ένας (1) πολίτης Αφγανιστάν και δεκαπέντε (15) πολίτες Αλβανίας,  σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Παραδόθηκε ο συνομήλικοςδράστης

Συνελήφθη το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείτο, μετά τη συμπλοκή στο Ροτάσι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου ημεδαπού και τον τραυματισμό ακόμη τριών ημεδαπών .
Ο 17χρονος, έκτοτε αναζητείτο και σήμερα το απόγευμα, παραδόθηκε αυθορμήτως στις Αστυνομικές Αρχές.

Πατέρας και γιος με όπλα

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 76 και 49 ετών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα και πυρομαχικά ενώ αναζητείται ένας 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.
Αναλυτικότερα, σε διαδοχικές έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση και στην οικία των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κατά περίπτωση:
  • ένα ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας Walther , διαμετρήματος 9 x 19 mm , με μία γεμιστήρα.
  • ένα ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας Cvena Zastava , διαμετρήματος 7,65 mm , με τέσσερα φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και μία γεμιστήρα.

Δωμάτιο με ... θέα στη Μεταμόρφωση

Πιάστηκε  στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής [Αστυνόμος Β΄ Ηλίας ΛΥΤΡΑΣ], ένας 37χρονος, για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας μετά από αξιοποίηση πληροφορίας εντόπισαν στην οικία του στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης ( SKUNG ), αποτελούμενο από λαμπτήρες φωτισμού υψηλής ηλεκτροδυναμικής ισχύος, υλικό αντανάκλασης φωτός και θερμότητας, ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, ειδικό υπόστρωμα για φύτευση και ανάπτυξη σπόρων, ειδικά συστήματα εξαερισμού και μετρητές θερμοκρασίας και PH .
Κατασχέθηκαν:

Στη Ν. Φιλαδέλφεια είχαν στήσει ναρκωμάγαζο


Συνελήφθησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και δύο (2) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για σπείρα που διακινεί ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν τέσσερα (4) μέλη της σπείρας και δύο (2) διαμερίσματα στη Ν. Φιλαδέλφεια, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:

Άλλοι δυο σοβαρά

Χθες (21-09-2012) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροτασίου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, συνεπλάκησαν για μεταξύ τους διαφορές, συνολικά επτά (7) άτομα, οι τέσσερις ηλικίας 39, 23, 24, 44 ετών και οι τρεις 17 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου, το σοβαρό τραυματισμό του 39χρονου και του 23χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του έτερου 17χρονου.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω βρισκόμενοι σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροτασίου του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, όπου διατηρούσαν ποιμνιοστάσια σε γειτονική έκταση, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο αγνώστου τύπου, ποιμενικές ράβδους και μαχαίρια με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου, τον σοβαρό τραυματισμό του 39χρονου και του 23χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του έτερου 17χρονου.

Δεν φεύγουν Καστάνης και Ντζιμάνης


Η αδικία δεν πέρασε. Παραμένουν στις θέσεις τους ως διοικητές της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών και Αγρινίου οι κκ Καστάνης Γιώργος και Φώτης Ντζιμάνης. Οι δυο αξιωματικοί έκαναν προσφυγή στο ανώτατο συμβούλιο μεταθέσεων και δικαιώθηκαν μόλις χθες.

Τον γλύτωσαν!

Από βέβαιο θάνατο η ομάδα του Μάνου Σφακιανάκη έσωσε τον απελπισμένο 33χρονο
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απετράπη, σε περιοχή της Αττικής   το βράδυ της Πέμπτης, άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, ότι 33χρονος ημεδαπός, απέστειλε μήνυμα (e-mail) στη θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σταθμού, εκδηλώνοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει, διότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, ο 33χρονος εντοπίσθηκε σε περιοχή της Αττικής, υστέρα από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών του μηνύματος.

Τους πήρε και τους σήκωσε στη Λάρισα

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ




 
Στην Ελασσόνα Λάρισας, στα πλαίσια ευρύτερου σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση από μεικτά συνεργεία ελέγχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας (Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας, Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Ελασσόνας, με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου και την απομάκρυνση των αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

Ανήλικοι με γερές μπάζες


Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σπείρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούταν στην διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών στην πόλη της Μυτιλήνης.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών (Ρομά) ηλικίας από 11 έως 18 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ημεδαποί διέπραξαν από κοινού τις παρακάτω κλοπές:

Δέχτηκε πισώπλατη μαχαιριά;

Της Κατερίνας Μηναδάκη
[prisma news.gr]
 
Με μια πισώπλατη μαχαιριά φαίνεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος 17χρονος σήμερα αργά το μεσημέρι στην αγροτική περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου.

Η σωρός του 17χρονου που βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα στο νεκροτομείου του ΠΑΓΝΗ φαίνεται ότι έδωσε στα πλαίσια της προανάκρισης όλα τα στοιχεία για την άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο οικογένειες μόνο και μόνο για τις κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 17χρονος δολοφονήθηκε από κάποιον που κρατούσε μαχαίρι και το θανατηφόρο χτύπημα το δέχτηκε στην πλάτη.

21/9/12

Τους έπεσε βαριοπούλα

 
Τουρκία: Βαριές καταδίκες για την υπόθεση Βαριοπούλα

Ο πρώην διοικητής της Α' Στρατιάς της Τουρκίας, στρατηγός Εργκίν Σαϊγκούν (αριστερά), ο οποίος καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη, σε παλαιότερη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

 
     Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι πρώην διοικητές της Α΄ Στρατιάς, στρατηγοί ε.α. Τσετίν Ντογάν και Εργκίν Σαϊγκούν, του ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ και του ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα για τη γνωστή υπόθεση "Βαριοπούλα" στην οποία δικάζονταν συνολικά 365 άτομα (οι 250 υπό κράτηση) εκ των οποίων οι 14 είναι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και οι 66 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, με την κατηγορία της απόπειρας επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο τόπος του μεκελειού


 
Της Κατερίνας Μηναδάκη
[prismanews.gr]
 

Αιματηρή συμπλοκή με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες σημειώθηκε στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Πύργου Μονοφατσίου. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με αιτία τις κτηματικες διαφορές άνδρες από δυο οικογένειες συναντήθηκαν – άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες στην αγροτική περιοχή- με τον άγριο καυγά να καταλήγει σε μακελειό αφού τις διαφορές έλυσαν τα όπλα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συμπλοκή που ακολούθησε μεταξύ τουλάχιστον 5 με 6 ατόμων τραβήχτηκαν πιστόλια αλλά και μαχαίρια. Το μακελειό ήταν αναπόφευκτο.

Φόβοι για βεντέτα στην Κρήτη [φωτο]



 

Πάλι τα έβαλαν με τον Τσουκαλά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δήλωση του Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος κ. Δημήτρη Τσουκαλά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει όψιμο ενδιαφέρον και πάλι για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών.
Δυστυχώς όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή τη χώρα. Και όλοι γνωρίζουμε ποιος συστηματικά επιχειρεί να τους δυσφημίσει στην ελληνική κοινωνία, με ανεπίτρεπτες ύβρεις και κατηγορίες εις βάρος των Ελλήνων Αστυνομικών, όταν προσπαθούν να επιβάλλουν τη νομιμότητα.
Ας μην κουράζονται οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Το υποκριτικό ενδιαφέρον τους δεν πείθει κανέναν.

Οι δουλέμποροι ήθελαν να ξεφύγουν

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Το ΙΧ της φωτο είχε Γερμανικές πινακίδες

Βρέθηκαν και τα κουπιά στην πλαστική βάρκα τους
 
Συνελήφθησαν χθες (20-9-2012) το βράδυ, στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές (δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 40 και 43 ετών και ένας 39χρονος υπήκοος Αφγανιστάν), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Βιετνάμ, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Σομαλίας.
Ειδικότερα, η ομάδα των αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX , εντόπισαν, μία ομάδα δώδεκα (12) μη νόμιμων μεταναστών, να κινείται στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής με κατεύθυνση την Εγνατία Οδό, καθοδηγούμενη από τους τρεις (3) διακινητές. Λίγο αργότερα προσέγγισε στο σημείο, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δώδεκα μη νόμιμοι μετανάστες, με τη βοήθεια των τριών διακινητών και ακολούθως ξεκίνησε με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Είχε τα εργαλεία του σε βαλιτσάκι

Τα κλοπιμαία
ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Συνελήφθη, χθες (20-09-2012) το μεσημέρι στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και Νομοθεσία περί ραδιοσταθμών.

Ανατριχιαστικό!

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 79χρονης, η οποία διαπράχθηκε στις 21/22-8-2012, στην ισόγεια μονοκατοικία της, στην συμβολή των οδών Χίου και Γαργηττού στο Γέρακα.
Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί ROMA ηλικίας 17,17,20 και 25 ετών οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, καθώς οι δράστες πίστευαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έχει χρήματα και τιμαλφή στο σπίτι της. Για το λόγο αυτό, αποπειράθηκαν δύο (2) φορές να διαρρήξουν την οικία του θύματος, έγιναν όμως αντιληπτοί από αυτή και τράπηκαν σε φυγή. Την τρίτη φορά, διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου και μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη και την φίμωσαν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ασφυκτικό της θάνατο.

Δολοφόνησαν 17χρονο στην Κρήτη

Αιματοκύλισμα στην Κρήτη με τον φόνο 17χρονου σε επεισόδιο μ’ άλλη οικογένεια για τα βοσκοτόπια. Στο Ροτάσι Ηρακλείου, στις 3 το μεσημέρι οι αντίπαλες οικογένειες πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια τον πρώτο λόγο είχαν τα όπλα και τα μαχαίρια. Έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα, τα δυο πολύ σοβαρά.

Το βίντεο με τις μαϊμούδες στη Γερανίου



Έστελναν πολυτελή ΙΧ στην Καμπότζη

Τα κλεμμένα
 
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε συνεργασία με το 3ο Τμήμα της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας, με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε τρίτες χώρες (Ταϊλάνδη , Καμπότζη κ.λ.π.).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν συνολικά (7) μέλη της, πέντε -5- ημεδαποί ηλικίας 35, 47, 45,45 και 57 ετών, αντίστοιχα και δύο -2- αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39, 33 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Είχε προηγηθεί κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα λειτουργούσε με ιεραρχική δομή, έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου τα κλεμμένα αυτοκίνητα να «εμφανίζονται» ως προϊόν νόμιμης αγοραπωλησίας και συναλλαγής.

Στην Πιτίτσα η φυτεία


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, φυτεία καλλιέργειας κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια σαράντα (241) δενδρύλλια .
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (20-09-2012) το πρωί, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει ένας 35χρονος Αλβανός συνεργός τους ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν χθες (20-9-2012) τον 31χρονο και τον 35χρονο να εισέρχονται στο χώρο της φυτείας με σκοπό την περιποίηση των φυτών. Στη θέα των αστυνομικών οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 31χρονου μετά από πεζή καταδίωξη.

Βρήκαν τους ληστές της Μακρακώμης


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, από δύο δράστες, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην οικία του, στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών. Πρόκειται για δύο (2) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Ειδικότερα την 14-12-2011 το βράδυ, οι δύο δράστες, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην οικία του 76χρονου ιδιοκτήτη όταν αυτός έκλεισε το κατάστημα υγρών καυσίμων που διατηρεί στο ισόγειο της οικίας του.
Στη συνέχεια με την απειλή όπλου (πιστόλι) και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν τον 76χρονο ιδιοκτήτη και την 72χρονη σύζυγό του και αφαίρεσαν χρυσαφικά καθώς και το χρηματικό ποσό των 47.000 περίπου ευρώ (σχετικό το από 15-12-2011 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).

Οι γυναίκες τους πέθαναν και αυτοί εισέπραταν

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 52 και 72 ετών, στην Κρήτη, που αποσπούσαν από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων παράνομα ποσά ως σύνταξη των θανόντων συζύγων τους
Το συνολικό ύψος της ζημιάς για το Ι.Κ.Α. ξεπερνά τις 34.000 ευρώ

Συνελήφθησαν σήμερα (21-09-2012) πρωινές ώρες στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί, 52 και 72 ετών, οι οποίοι, τα τελευταία έξι και πέντε χρόνια, αντίστοιχα, αποσπούσαν παράνομα τη σύνταξη των θανόντων συζύγων τους από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Τα όπλα του 56χρονου


Ο 56χρονος καλλιεργούσε και (14) δενδρύλλια κάνναβης σε αγρόκτημά του.
Συνελήφθη χθες (20.09.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας, ένας ημεδαπός 56 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή βεγγαλικών, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου περί ραδιοσταθμών.
Ειδικότερα, στο Λιτόχωρο Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (2) πολεμικά τυφέκια,
  • (1) πολεμικό τυφέκιο από το οποίο υπολείπεται το κύριο σώμα αυτού,
  • (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο, του οποίου η νομιμότητα, κατοχής ερευνάται,
  • (1) ανενεργό περίστροφο,
  • (1) περίστροφο – ρέπλικα, τύπου αντίκα,
  • (261) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm για πολεμικό τυφέκιο,
  • (92) φυσίγγια διαμετρήματος 6,5 cal , για πολεμικό τυφέκιο,
  • (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 50 mm (ανενεργό),
  • (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 0,357 mm ,
  • (48) φυσίγγια περιστρόφου διαμετρήματος 0,38 mm ,
  • (136) φυσίγγια, τύπου FLOBER , διαμετρήματος 9 mm ,
  • (3) αυτοσχέδια φυσίγγια,
  • (1) ενεργό τροχιοδεικτικό αντιαεροπορικό βλήμα στρατιωτικών ασκήσεων, διαμετρήματος 30 mm ,
  • (3) φορητοί πομποδέκτες,
  • (2) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων – κροτίδων,
  • (28) κροτίδες,
  • (49) δυναμιτάκια,
  • (19) μαχαίρια , διαφόρων τύπων,
  • (3) μεταλλικές σιδηρογροθιές,
  • (1) συσκευή αναγόμωσης φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων, διαμετρήματος 12 cal ., με τα εξαρτήματά της,
  • (2) ανενεργές χειροβομβίδες,
  • (80) καψύλλια αναγόμωσης φυσιγγίων,
  • (1) συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (1,5) γραμμαρίων.
Ακολούθως σε αστυνομική έρευνα σε αγρόκτημα του 56χρονου στο Βαρικό Πιερίας εντοπίστηκαν:
  • (14) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (0,50) έως (2) μέτρα, τα οποία τα καλλιεργούσε επιμελώς καθώς και
  • (2) σκαπτικά εργαλεία και ένας (1) κουβάς.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Έμπασαν τον ανεπιθύμητο

Συνελήφθησαν χθες (20-09-2012) αργά το βράδυ στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών (Μπιζάνι), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 52 και 44 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, οι δύο διακινητές, ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, ελληνικής μεταφορικής εταιρείας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στην Αθήνα, διευκόλυναν τη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε έναν λαθρομετανάστη, υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών, έναντι του χρηματικού αντιτίμου των (600) ευρώ.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος λαθρομετανάστης ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών ενώ του είχε γίνει και άρνηση εισόδου στα σύνορα της χώρας μας για λόγους δημόσιας τάξης.

... Πλάκωσαν τα χασισόδεντρα

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
 
Συνελήφθησαν, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της 20-09-2012, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 23 ετών αντίστοιχα (άνδρας – γυναίκα) , σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Συγκεκριμένα, στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τσιρώνης τέλος?

Ο κ. Τσιρώνης [φωτο] μαθαίνουμε πως αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ανέλαβε ο κ. Παναγόπουλος πρώην διοικητής του Α.Τ Κηφισιάς. Ο κ. Τσιρώνης ως απόστρατος είχε προσληφθεί επί Κόκκαλη, αλλά μάλλον επί Μαρινάκη το ... κλίμα

Το έκανε θέμα ο δήμαρχος Σκύρου


Μήνυση κατά του βουλευτή Εύβοιας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου [φωτο]] κατέθεσε ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης στον Εισαγγελέα Χαλκίδας, επειδή όπως καταγγέλλει τον απείλησε τηλεφωνικά ακόμα και με χειροδικία επειδή έβαλε λουκέτο

Τους 826 η ... νομιμότητα τους μάρανε



Αποτελέσματα χθεσινών (20-09-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»
Ανακοινώνεται ότι χθες (20-09-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 860 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν 34 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.
  • Συνελήφθη 1 αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση
  • Διενεργήθηκαν 7 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ο Συριακός στρατός πολεμά τους μισθοφόρους της Τουρκίας



Οι βασανισμοί στις φυλακές Τυφλίδας [βιντεο]



Είδε το φως του!



Εδώ κανείς με τσίπα?

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας Μπάτσο Αχαλάια υπέβαλε την παραίτησή του, μετά τις αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια κρατουμένων σε φυλακή της Τιφλίδας οι οποίες έχουν ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου.
Ο Αχαλάια δήλωσε, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης, ότι αισθάνεται την ηθική και πολιτική ευθύνη «για το γεγονός ότι αποτύχαμε να εξαλείψουμε αυτήν την αποτρόπαια πρακτική».
Εξαιτίας των αποκαλύψεων είχε παραιτηθεί και η υπεύθυνη υπουργός ενώ η διεύθυνση της φυλακής και κάποιοι φρουροί συνελήφθησαν.

Ο Μπούτσικας στον Παναθηναϊκό?

Το Crimes on air πληροφορήθηκε πως ο πρώην Αττικάρχης Γιάννης Μπούτσικας ανέλαβε υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Συμπαθής άνθρωπος ο πρώην Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που ασφαλώς και δεν έχει καμία σχέση με τον εριστικό της αντίπαλης ομάδας. Το πιάσατε

Το «Δουβλίνο ΙΙ» ο φταίχτης

Στο «Δουβλίνο II» και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που φρόντισε να ασφαλίσει τα σύνορα των χωρών του Βορρά, αφήνοντας τις χώρες του Νότου και κυρίως την Ελλάδα να αντιμετωπίσουν τα ολοένα αυξανόμενα κύματα μεταναστών, αποδίδει το αμερικανικό περιοδικό New Yorker το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρας μας.
Με τίτλο «Η άλλη ελληνική κρίση», το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το «μποτιλιάρισμα» των μεταναστών που παρατηρείται στη χώρα μας «οφείλεται σε έναν σχεδιασμό της ΕΕ, που φαίνεται ότι είναι όσο λανθασμένος είναι και ο σχεδιασμός του ευρώ. Εχει τίτλο "Δουβλίνο 2" και υπεγράφη εν μέσω της οικονομικής ευφορίας που επικρατούσε το 2003. Ορίζει ότι όσοι ζητούν άσυλο στην ΕΕ μπορούν να το κάνουν μόνο στη χώρα εισόδου τους.

Θέλουν το ξεκουκούλιασμα οι κυβερνώντες

 
Επιμένει η κυβέρνηση περί ιδιώνυμου αδικήματος για την κουκούλα

      Επαναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου την πρόταση να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η κουκούλα στις διαδηλώσεις ακόμη και στην περίπτωση που δεν διαπράττεται ποινικά κολάσιμη πράξη από αυτόν που την φορά. Το θέμα έθεσε στην Βουλή κατά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποζημίωση των πληγέντων επαγγελματιών από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου επέμεινε ότι για να περιοριστεί η δράση των κουκουλοφόρων «γιατί να μην γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η κουκούλα και να τιμωρούνται οι κουκουλοφόροι μόνο που την φορούν και συμμετέχουν σε μια διαδήλωση, αφού ο νομοθέτης ούτως ή άλλως τον τιμωρεί για το ίδιο αδίκημα πιο αυστηρά;». Διευκρίνισε δε ότι δεν αναφέρεται «στην κουκούλα του τζάκετ ή της φανέλας του φοιτητή μας, του παιδιού μας», αλλά στην κουκούλα «που είναι ειδικά κατασκευασμένη, καλύπτει το πρόσωπο και έχει δυο οπές, μόνο και μόνο για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά».

Τα λεγόμενα του κ. Αθανασίου προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος τον ρώτησε αν αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα τιμωρείται αν φοράει κουκούλα ακόμη και αν δεν έχει διαπράξει κάποια πράξη, για να λάβει την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού: «Ναι, έτσι πρέπει». Ο κ. Αθανασίου αιτιολογώντας την πρότασή του είπε ότι μελέτησε την σχετική νομοθεσία άλλων χωρών και διαπίστωσε ότι είναι πολύ αυστηρή. Ωστόσο, επισήμανε ότι «δεν λέω να πάμε σε ακραίες περιπτώσεις, αλλά έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας».

Υπέρ της θέσπισης ενός αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου τάχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδ. Ψυχάρης, ο οποίος τόνισε ότι «εάν χρειάζεται να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να τιμωρούνται οι κουκουλοφόροι κι αυτοί που προκαλούν τους τραμπουκισμούς, να το κάνουμε». Και πρότεινε να βρεθεί μια κοινή νομοθετική φόρμουλα στην οποία να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά, που όπως υπογράμμισε, «κάνουν ζημιά στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και άρα σε όλους μας». «Να βρούμε έναν κοινό νόμο, κάτι που συμφωνούμε επιτέλους, να μην υπάρχουν κουκουλοφόροι και αυτοί να τιμωρούνται παραδειγματικά», κατέληξε.

Χτυπούσαν την ηρωίνη στο μίξερ

Η Ηρωίνη που βρήκαν άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου σε Αλβανικά χέρια

Στούμπωναν την πρέζα

Η υδραυλική πρέσα με όριο πίεσης 12 τόνων