17/8/13

Στο Σουφλί με αποξηραμένο

 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/16082013mak.jpg
 
Συνελήφθη  σε χωριό του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 190,2 γραμμαρίων
  • Μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 1,1 γραμμαρίων
  • Ένα (1) αποξηραμένο φυτό κάνναβης, ύψους 1,5 μέτρου
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο
  • Είκοσι εννέα (29) κυνηγετικά φυσίγγια

Ταίραξε με τον Αλβανό Τσιγγάνο στις κλοπές

Τα κλεμμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/16-08-2013%20ionioB.JPG
Συνελήφθη   στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, ένας 27χρονος ημεδαπός ρομά για κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε βάρος παραθεριστών καθώς και για μία διάρρηξη εμπορικής επιχείρησης στον Λαγανά Ζακύνθου.
Ο 27χρονος εντοπίστηκε , ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, καθώς από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης διάρρηξης εμπορικής επιχείρησης στον Λαγανά Ζακύνθου την Τρίτη (13.08.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την οποία αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 500 ευρώ, έναν ενισχυτή ήχου αξίας 200 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.
Στην κατοχή του 27χρονου ρομά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας ενισχυτής ήχου και ένα ρολόι, τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως προϊόντα κλοπών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.
Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά, προέκυψε ότι ο 27χρονος, μαζί με ακόμη έναν αλλοδαπό ρομά, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα, ομάδα και επιδίδονταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε ενοικιαζόμενα συγκροτήματα καθώς και σε βάρος λουόμενων στην παραλία του Λαγανά Ζακύνθου.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις υποθέσεις κλοπών σε βάρος τεσσάρων παραθεριστών (τριών ανδρών και μίας γυναίκας) στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, κατά τις οποίες αφαίρεσαν:
  • Την Τετάρτη (31.07.2013) το πρωί από ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην Λιθακιά Ζακύνθου δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή συνολικής αξίας 1.200 ευρώ
  • Την Πέμπτη (01.08.2013) το πρωί από λουόμενο υπήκοο Σερβίας στην παραλία του Λαγανά Ζακύνθου δύο κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 900 ευρώ και

Το βίντεο στην Πρεμετή

 

Άρχισαν τα Αλβανικά αίσχη

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ





Στην Πρεμετή, η Ορθόδοξος Κοινότητα έγινε μάρτυρας και θύμα της πλέον βάναυσης παραβίασης κάθε έννοιας δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά αυτού της ελεύθερης άσκησης της πίστεως όπως είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα καθώς και των στοιχειωδών συνθηκών που θα πρέπει να διασφαλίζονται στα πλαίσια της ισοπολιτείας.

Απ’ το πρωί σήμερα, Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013, και ενώ όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα συνεχίζει να βιώνει το Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Πάσχα του Καλοκαιριού, ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής), με πρόσχημα ότι δήθεν εκτελούν κάποια δικαστική υπόθεση, άσκησαν ποικιλόμορφη βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής.

Όλη η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των πιστών της Ενορίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή και διαμαρτύρεται διότι σήμερα:
- με τρόπο βάρβαρο κτυπήθηκαν οι ιερείς της πόλεως αυτής,
- παρεμποδίστηκαν με βίαιο τρόπο οι πιστοί να εισέλθουν στο Ναό τους και να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα,
- αρπάχτηκαν αντικείμενα αυτού του ναού με πρόσχημα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ωστόσο έχουν παραγραφεί,
- συνέβησαν πράξεις ιεροσυλίας καθώς βάνδαλοι έβαλαν χέρι επί ιερών εικόνων, λατρευτικών σκευών κλπ.
- δυνάμεις σκοτεινές επικαλούμενες δήθεν δικονομικές διαδικασίες στην ουσία επιδιώκουν να απομακρύνουν βίαια τους, πιστούς απ’ τους λατρευτικούς τους χώρους και τα ιερά κτίσματα. Με ειδικό Νόμο η Πολιτεία έχει κατοχυρώσει την Συμφωνία μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου προτεραιότητα δίνεται στην διασφάλιση της ελευθερίας πρόσβασης στους ιερούς χώρους και της εγγύησης των λατρευτικών συνάξεων.

Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα εκφράζουμε την επιμονή μας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο ώστε το δικαίωμα μας ιδιοκτησίας και ελεύθερης χρήσης του Ναού της Ενορίας των Εισοδίων της Παναγίας, να γίνει πλήρως σεβαστό.

16/8/13

Ο Πακιστανός οδηγός σκότωσε 18χρονο ποδηλάτη

Συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Αρτεσιανό Καρδίτσας και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος
Συνελήφθη  στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Ειδικότερα, χθες (16-08-2013) το βράδυ στο Αρτεσιανό Καρδίτσας, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο συλληφθείς μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του συγκρούστηκε νωτομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός, με συνεπιβάτη έναν 17χρονο ημεδαπό.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού του μοτοποδηλάτου.
Ο υπήκοος Πακιστάν αρχικά εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές. Αποτέλεσμα των αναζητήσεων ήταν ο εντοπισμός του και η σύλληψή του. Επιπλέον, το προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πίσω από μια αποθήκη σε αγροτική περιοχή.

Ερωτικό έγκλημα με 20χρονο και 25χρονη αεροσυνοδό

Ο 20χρονος ήταν σπουδαστής στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, η κοπέλα αεροσυνοδός αλλά παράλληλα εργαζόταν για τα προς το ζειν και σε εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως πληροφορείται το Crimes on air το ζευγάρι είχε χωρίσει και το βράδυ της εξαφάνισής της ο νεαρός κατάφερε να την παρασύρει μετά  την εργασία της  στο διαμέρισμα του ξαδέλφου του που είναι στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία ο δράστης διαμένει με την οικογένειά του. Ο ξάδελφλος του απουσίαζε από το σπίτι αλλά  του είχε δανείσει τα κλειδιά. Εκεί όπως ανέφερε ο 20χρονος προηγήθηκε διαπληκτισμός με αποτέλεσμα η 25χρονη -όπως είπε ο δράστης- να πέσει και να χτυπήσει σε μια γωνία από μάρμαρο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με μεγάλη δυσκολία καθώς  και ο οικογενιακός περίγυρος του νεαρού έδινε συγκεχυμένες πληροφορίες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

 
Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος 25χρονης ημεδαπής για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση προ ολίγων ημερών
Συνελήφθη ως δράστης 20χρονος ημεδαπός, σύντροφος του θύματος
Εξιχνιάστηκε κατόπιν συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανθρωποκτονία σε βάρος 25χρονης.
Συνελήφθη ως δράστης 20χρονος σύντροφος του θύματος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της «Ανθρωποκτονίας από πρόθεση»
Ειδικότερα, την 10-08-2013 δηλώθηκε από οικείους της 25χρονης η εξαφάνισή της στις αστυνομικές Αρχές και άμεσα αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διεξήγαγαν συντονισμένες έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών ήταν, ο εντοπισμός του πτώματος του θύματος βραδινές ώρες χθες (15-08-2013), σε ρείθρο παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου εξόδου Ευζώνων), σημείο που υπέδειξε ο 20χρονος και η μετέπειτα παράδοσή του σε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.
Κατά την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος πρωινές ώρες της 10-08-2013 ενώ βρισκόταν με την 25χρονη σε οικία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, προκάλεσε σε αυτήν θανάσιμο τραυματισμό και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλυτώσει

Από τον φονιά του πατέρα της
 
Συνελήφθη ο δράστης, ένας 18χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση και στην 33χρονη κόρη του θύματος
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 60χρονου  ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος χθες (15.08.2013) το πρωί, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε με την 33χρονη κόρη του, στην περιοχή της Καισαριανής.
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 18 ετών, τον οποίο φιλοξενούσε ο 60χρονος από τριμήνου στο σπίτι του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ύστερα από έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον 60χρονο για προσωπικές διαφορές, τον μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο Κερκυραίος είχε για βιτρίνα 3 Εγγλέζους

Τα Ντοκουμέντα στον Κάβο
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/15-08-2013%20ionioB.jpg
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα
Συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός και τρεις (3) υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, όλοι τους μέλη του κυκλώματος
Η εξάρθρωση της οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013, είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ περίπου, ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, καθώς και ένας φακός- tazer
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία επιδίδονταν στη συστηματική πώληση ναρκωτικών ουσιών κυρίως στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και κινητοποίησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την πάταξη του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών σε τουριστικές περιοχές του νησιού, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό παραθεριστών.
Ειδικότερα, από την αξιολόγηση των στοιχείων και ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση του κυκλώματος το τελευταίο τρίμηνο περίπου, τα μέλη του οποίου ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν,  σε περιοχές της νότιας Κέρκυρας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ένας 36χρονος ημεδαπός και άλλοι τρεις υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 30, 34 και 38 ετών.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 36χρονος ημεδαπός, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, διέθετε τρεις εμπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνες», για να νομιμοποιούνται τα παράνομα έσοδα που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και οι τρεις από αυτούς για παράνομη οπλοκατοχή.
Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και στα τρία καταστήματα «βιτρίνες», παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των (123.315) ευρώ
  • οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (387) γραμμαρίων περίπου
  • οκτώ συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (343) γραμμαρίων περίπου
  • πέντε συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 5 γραμμαρίων περίπου
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά
  • ένας φακός- tazer
  • τέσσερα σπρέι πιπεριού
  • 19 χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Σκότωναν 10 λαγούς την νύχτα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/14082013krhthl3.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/14082013krhthl1.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/14082013krhthl2.jpg
 
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δέκα (10) θηράματα, εννέα (9) κυνηγετικά όπλα, πολεμικό τυφέκιο με διόπτρα, (219) φυσίγγια, ένας ασύρματος, δύο (2) φακοί και ένας προβολέας
Συνελήφθησαν χθες (14.08.2013) πρωινές ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και Αποκορώνου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 48 και 34 ετών, για λαθροθηρία.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης θήρας, πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβη, αντίστασης και παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τα όπλα.
Ειδικότερα, είχε προηγηθεί σχετική τηλεφωνική καταγγελία στο Κέντρο Επικοινωνιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο λαθροκυνηγούς και τους συνέλαβαν.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν αντιστάθηκαν σθεναρά και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.
Στο σημείο της σύλληψης και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • έξι (6) παράνομα θηράματα (λαγοί)
  • μια (1) κυνηγετική καραμπίνα
  • διάφορα κυνηγετικά είδη - εξοπλισμός (κυνηγετικές ζώνες φυσιγγίων, κυνηγετικά σακίδια) και
  • δυο (2) ηλεκτρικοί φακοί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, κατά τη διάρκεια των οποίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • τέσσερα (4) θηράματα (λαγοί) πρόσφατα παρανόμως θηρευμένα
  • ένα (1) πολεμικό τυφέκιο, με προσηρτημένη διόπτρα
  • τρεις (3) κυνηγετικές καραμπίνες
  • τέσσερα (4) κυνηγετικά δίκαννα
  • ένα (1) κυνηγετικό μονόκαννο
  • ογδόντα οκτώ (88) κροτίδες
  • μία (1) ξιφολόγχη στρατιωτικού τυφεκίου με μήκος λάμας τριάντα δύο εκατοστών σε θήκη
  • διακόσια δεκαεννέα (219) φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων
  • ένας (1) ασύρματος
  • τρία (3) αεροβόλα τυφέκια
  • ένας (1) προβολέας και
  • σαράντα (40) κάλυκες φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ τα παράνομα θηράματα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Σκοτώνουν τα θηράματα με διόπτρες

Τα Ντοκουμέντα

Η φωτογραφία είναι από άλλο ομαδικό περιστατικό με παράνομο κυνήγι λαγών . Σε πολύ λίγο νέες φωτο

Συνελήφθη ένας λαθροκυνηγός, ημεδαπός 46 ετών, σε περιοχή των Χανίων
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία (3) θηράματα, μία (1) κυνηγετική καραμπίνα και μία (1) διόπτρα
Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και Αποκορώνου, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη θήρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, για την καταπολέμηση της παράνομης θήρας, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 46χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • τρία (3) παράνομα θηράματα (λαγοί)
  • μια (1) κυνηγετική καραμπίνα
  • δώδεκα (12) φυσίγγια πυροβόλου όπλου
  • ένα (1) φυσίγγιο κρότου
  • τριάντα έξι (36) κάλυκες πυροβόλων όπλων
  • δεκατρείς (13) κάλυκες κρότου και
  • μια (1) διόπτρα.

Νάρκωσαν ζώα και έκαναν έρανο



Συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαπές γυναίκες, Ρομά, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, επαιτεία και κακοποίηση ζώων στη Ρόδο
Οι δράστιδες εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην επαιτεία χρησιμοποιώντας μικρά ζώα
Συνελήφθησαν   από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, δυο γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, Ρομά, ηλικίας 30 και 36 ετών, κατηγορούμενες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, επαιτεία, παραβίαση της Νομοθεσίας περί προστασίας ζώων και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι χθες το απόγευμα στη πόλη της Ρόδου οι συλληφθείσες προέτρεπαν τα ανήλικα παιδιά τους να επαιτούν χρησιμοποιώντας μικρά ζώα συντροφιάς (ένα γατάκι και ένα κουτάβι), τα οποία διατηρούσαν σε κατάσταση ημινάρκωσης.
Επιπλέον οι κατηγορούμενες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ελαφρά μια 46χρονη  που ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση των ζώων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ τα ζώα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν για φροντίδα σε φιλοζωική εταιρεία.
Τονίζεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.

... Πούλαγε στον Τύρναβο

Ηρωίνη και χασίς
 
Συνελήφθη στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 31χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς διακινεί ναρκωτικά, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (12,5) γραμμαρίων και άλλα (0,3) γραμμάρια ηρωίνης σε σκόνη,
  • δύο (2) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (7,1) γραμμαρίων,
  • (16,5) ναρκωτικά δισκία,
  • δύο (2) κάρτες τηλεφωνίας, μία (1) σπάτουλα, μία (1) μαρμάρινη πλάκα και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.

Τούρκος απατεώνας στην Ρόδο

 
Συνελήφθη στη Ρόδο, 25χρονος υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη   στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 25χρονος υπήκοος Τουρκίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος διωκόταν με ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για πέντε (5) υποθέσεις απάτης που διέπραξε τα έτη 2007 και 2008.

Τι τρέχει στο Βελεστίνο?


Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βελεστίνο Μαγνησίας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε (5) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βελεστίνο Μαγνησίας.
Ειδικότερα, προχθες (14-08-2013) το μεσημέρι, τέσσερις από τους δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος και με την απειλή πιστολιών που έφεραν οι δύο από αυτούς, αφαίρεσαν από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό άνω των (300.000) ευρώ. Παράλληλα, ο πέμπτος δράστης, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», τους ανέμενε εξωτερικά του υποκαταστήματος και επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, διέφυγαν όλοι μαζί μετά την αφαίρεση των χρημάτων.
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση.

15/8/13

Πιάστηκε ο φυλακόβιος των ΑΤΜ

Το τελευταίο μηχάνημα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013atm1.JPG
 
Συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν λίγους μήνες από τις Φυλακές Κορυδαλλού και κατείχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα (10) ημεδαπούς, μέλη της ομάδας, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης τραπεζών (ΑΤΜ) από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην ομάδα αυτή, ένας 29χρονος ημεδαπός με αρχηγικό ρόλο, ο οποίος είχε προσαχθεί αρχικά, κατά τη διάρκεια προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στο Ζεφύρι, περιοχή στην οποία εντοπίστηκε ΑΤΜ που είχαν αφαιρέσει δράστες από χώρο σούπερ – μάρκετ στη Γλυφάδα, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ληστειών, εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, περιλαμβάνει ακόμα δέκα (10) ημεδαπούς, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς αναλαμβάνοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη, διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν τέσσερις (4) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών :
  • την 29.05.2013 νυχτερινές ώρες, διέρρηξαν την κύρια είσοδο κτιρίου στη Ραφήνα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το ΑΤΜ που βρισκόταν μέσα σε αυτό
  • την 09.07.2013 ξημερώματα, διέρρηξαν γυάλινη πόρτα εισόδου σούπερ – μάρκετ στην Αργυρούπολη και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δύο (2) ΑΤΜ που βρίσκονταν σε αυτό
  • την 21.07.2013 ξημερώματα, διέρρηξαν το εξωτερικό μεταλλικό πλέγμα και έθραυσαν τη γυάλινη είσοδο κτιρίου, όπου στεγάζεται ασφαλιστική εταιρεία στον Πειραιά και αφαίρεσαν ΑΤΜ που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.580 ευρώ
  • την 29.07.2013 ξημερώματα, διέρρηξαν την πόρτα του κεντρικού κτιρίου δημόσιας υπηρεσίας στον Περισσό, όπου αποκόλλησαν ΑΤΜ, που περιείχε 54.000 ευρώ, το φόρτωσαν σε όχημα της υπηρεσίας και διέφυγαν
  • την 05.08.2013 ξημερώματα, εισήλθαν σε εκθεσιακό κέντρο στην Παιανία και χρησιμοποιώντας κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έθραυσαν τον υαλοπίνακα του εκθεσιακού χώρου και αφαίρεσαν ΑΤΜ που περιείχε 22.210 ευρώ
  • την 12.08.2013 ξημερώματα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δύο (2) ΑΤΜ που βρίσκονται στο εσωτερικό σούπερ – μάρκετ στην Π. Ράλλη στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη
  • χθες (13.08.2013) τα ξημερώματα, έσπασαν με κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τον υαλοπίνακα σούπερ – μάρκετ στη Γλυφάδα και αφαίρεσαν ΑΤΜ που περιείχε 90.710 ευρώ. Το συγκεκριμένο ΑΤΜ μαζί με τα χρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν στο Ζεφύρι κατά τη διάρκεια χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης.

Oι 2 πήγαιναν 14

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/14082013_anat.mak.jpg
 
Συνελήφθησαν σε οικισμό των Φερών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 44 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Αλγερίας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 44χρονο και συνοδηγό τον 20χρονο, ο οποίος, όπως προέκυψε, είχε επιβιβασθεί σε αυτό, εγκαταλείποντας, το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο (με βουλγάρικες πινακίδες) που οδηγούσε και μετέφερε μ΄ αυτό, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο αριθμός πλαισίου και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, αντιστοιχούν σε άλλα οχήματα, ενώ για τις παραπάνω πινακίδες έχει δηλωθεί κλοπή, την 10-8-2013, σε περιοχή της Αττικής. Επίσης προέκυψε ότι οι δύο αμφιβόλου γνησιότητας άδειες κυκλοφορίας, βουλγαρικών αρχών, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, έχουν εκδοθεί για έτερο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας
  • Δύο (2) άδειες κυκλοφορίας
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

14/8/13

O Πολωνός κτηνοβάτης


14.08.2013 - 15:00


Απο: Ζοοsos.gr  

Καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 53χρονος Πολωνός ο οποίος το περασμένο Σάββατο βίασε μια σκυλίτσα στο Ολυμπιακό Χωριό. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών εξαγοράσιμη έναντι του ποσού των πέντε ευρώ ανά μέρα και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου – καθώς ο δράστης δεν παρέστη στη δίκη – άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ο εισαγγελέας διάβασε στο δικαστήριο την κατάθεση του κτηνοβάτη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι άρπαξε το ζώο και ότι ακούμπησε το μόριο του στο αιδοίο της σκυλίτσας και αμέσως εκσπερμάτωσε χωρίς να διεισδύσει στον κόλπο του ζώου!

Από την Αλβανία η παιδοκτόνος και η γιαγιά

Δράστιδες είναι η 20χρονη μητέρα και η 44χρονη γιαγιά του βρέφους
 
fonisses-mana-korh-hleia

Ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω ... γι αυτό και τον "κυνηγούν" τα περιστατικά
 
Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών, η υπόθεση ανεύρεσης νεκρού βρέφους σε χωματερή της περιοχής.
Το νεκρό βρέφος (αγόρι), τυλιγμένο σε σεντόνι, εντοπίστηκε από αλλοδαπή γυναίκα προχθές (12-08-2013) το μεσημέρι, σε χωματερή των Λεχαινών.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (14-08-2013), δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Αμαλιάδας, η 20χρονη μητέρα και η 44χρονη γιαγιά του βρέφους, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παιδοκτονίας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι η 20χρονη μητέρα του βρέφους, μαζί με την 44χρονη μητέρα της, προαποφάσισαν, τη θανάτωση του αμέσως μετά τη γέννηση, την 08-08-2013, τοποθετώντας το σε κάδο σκουπιδιών, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον δηλαδή τον πατέρα.

Κι άλλο ευτράπελο ...

Μετά την ληστεία σε βάρος του δημάρχου Πύλου

Έχει και συνέχεια με τον   Σαμαρικό δήμαρχο Πύλου Καφαντάρη, που απείλησε αστυνομικούς για να του βρουν τους κλέφτες που του ... άδειασαν την βίλα του, ενώ αυτός γλεντούσε στο πανηγύρι του χωριού του. Στο ίδιο πανηγύρι στην περιοχή Ρωμανού, πήγε οι ΟΠΚΕ και έκανε προσαγωγές κάποιων Αλβανών, με αποτέλεσμα ο ξάδελφος του Καφαντάρη να θιχτεί γιατί τους γνώριζε και να αρχίζει να φωνάζει. Στο τέλος όμως πήγε

Και με SLK στο Ζεφύρι [Βίντεο]



Με τροχούς το άνοιξαν



Το φόρτωσαν σε ΒΑΝ

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013atm3.JPG
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013atm4.JPG

 

Πήραν σπίτι τους το ΑΤΜ


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013atm1.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013atm2.JPG

Μπήκαν στους καταυλισμούς

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013zef6.JPG

Με BMW και Golf οι Αθίγγανοι

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013zef5.JPG

Έλεγχοι σε ΙΧ

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013zef4.JPG

Πήγαν Ζεφύρι

Τα Ντοκουμέντα
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013zef1.JPG
 
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013zef2.JPG
 
Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) το οποίο άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν χθες  τα ξημερώματα από σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα
Από τις πρωινές ώρες χθες  στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού στο Ζεφύρι Αττικής, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από (100) αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Αττικής, καθώς και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :
Ελέγχθηκαν : 285 άτομα και 688 οχήματα
Προσήχθησαν : 110 άτομα
Συνελήφθησαν : 2 άτομα εκ των οποίων :
  • ένα (1) άτομο για ναρκωτικά και
  • ένα (1) άτομο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση.
Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς επίσης κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων :
  • βεβαιώθηκαν εκατόν πενήντα (150) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και
  • αφαιρέθηκαν εννέα (9) άδειες κυκλοφορίας, εννέα (9) άδειες οδήγησης και ένα (1) ζευγάρι πινακίδων.
Οι παραπάνω συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκε το κέλυφος και ανέπαφο το εσωτερικό αυτόματου μηχανήματος ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), το οποίο άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν σήμερα τα ξημερώματα, από σούπερ – μάρκετ στην περιοχή της Γλυφάδας.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα έξι άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Φ. αυτ/το (τύπου VAN), I.X.E. αυτ/το και δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού πήγαν στο συγκεκριμένο σούπερ-μάρκετ και αφού ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος με το Ι.Χ.Φ. και αφαίρεσαν το Α.Τ.Μ. που βρισκόταν στο σημείο.

Πήρε σειρά ο Βέρτης

 
Την περίεργη αυτή υπόθεση ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος.
Άνδρες του λιμενικού, φέρονται να εμπόδισαν αστυνομικούς, να κάνουν έλεγχο σε συναυλία του Νίκου Βέρτη στη Μυτιλήνη!
Η υπόθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του emprosnet.gr, καταγγέλθηκε εγγράφως με αναφορά αστυνομικού.
Τα τηλεφωνήματα για παράπονα ήταν μόνο η αρχή


Αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου και το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έχει πάρει φωτιά από δεκάδες τηλεφωνήματα-καταγγελίες, για τη μετατροπή της Μυτιλήνης σε πίστα νυχτερινού μαγαζιού.

Από το Κέντρο στέλνεται περιπολικό της Αστυνομίας, στελέχη της οποίας κατά την άφιξή τους στο χώρο της συναυλίας στο εμπορικό λιμάνι, διαπιστώνουν σειρά παρατυπιών και παρανομιών, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διατάραξη της κοινής ησυχίας μιας ολόκληρης πόλης.
Μεγάλο μέρος του χώρου της συναυλίας, έχει μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, καρέκλες, γκαρσόνια και μπουκάλια ποτών, δηλαδή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάταια οι Αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν κάποιον υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν. Ο οποίος υπεύθυνος και όταν βρίσκεται τελικά, το μόνο που έχει να επιδείξει, είναι ένα συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έναντι 5.000 ευρώ.

Άνδρες του λιμενικού... σταμάτησαν τον έλεγχο!


Τότε ήταν, που σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του emprosnet.gr παρενέβησαν ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που παρευρίσκονταν στο χώρο, με πολιτικά ρούχα!
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διενεργών τον έλεγχο αστυνομικός, στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας του,
η διαδικασία ελέγχου σταμάτησε και κάθε συνέχειά του απετράπη, διότι, όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε,
ο χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και όχι της Αστυνομίας.

Κάλεσαν δε, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν αμέσως, γιατί, όπως και πάλι χαρακτηριστικά λέχθηκε ότι ειπώθηκε, τα πάντα έχουν ελεγχθεί και είναι νόμιμα!

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων


Οι Αστυνομικοί αποχώρησαν, ενημέρωσαν όμως κατ’ αρχάς το κέντρο πως δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, μετά από παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος τα οποία και κατονόμασαν.
Στη συνέχεια δε, επανήλθαν αναφέροντας γραπτώς όλα τα παραπάνω, κατονομάζοντας επίσης γραπτώς τα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που απέτρεψαν την πραγματοποίηση ελέγχων στο χώρο της συναυλίας του Νίκου Βέρτη. Σημείωσαν δε ιδιαίτερα, το ότι τους είπαν πως τα πάντα ελέγχθηκαν και βρέθηκαν νόμιμα.

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί, αλλά προωθήθηκε προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, στην οποία και άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ζήτησαν το σύνολο των ενεργειών που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος από την Αστυνομία, καθώς και τη γραπτή αναφορά των αστυνομικών.

ΕΠΕΙΓΟΝ

 
Όλη η Ελλάδα εύχεται να ζήσει η 17χρονη από το Άργος
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΙΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ .. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6943189050

13/8/13

Τους ... χάλασαν φυτεία με 828 στον Μυλοπόταμο

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013-dendr2.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013-dendr4.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13082013-dendr3.jpg
Εντοπίστηκε, σήμερα (13.08.2013) το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μυλοποτάμου, φυτεία κάνναβης και κατασχέθηκαν οκτακόσια είκοσι οκτώ (828) δενδρύλλια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του Νομού, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν σε δασώδη – δύσβατη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από τρείς (3) ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς συνολικά οχτακόσια είκοσι οκτώ (828) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως τρία (3) μέτρα, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Σκότωσαν τον καρπό του εκτός γάμου παιδιού?


Ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος στο σημείο της φρίκης


Στο πρόσωπο της 20χρονης μητέρας αλλά και της 44χρονης γιαγιάς του νεογέννητου που βρέθηκε χθες νεκρό σε χωματερή στα Λεχαινά Ηλείας επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας.
Ήδη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο έχουν προσαχθεί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Υπενθυμίζεται ότι χθες, η σορός του νεογέννητου είχε βρεθεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ το εντόπισαν Βούλγαροι που βρίσκονταν στο σημείο και αμέσως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.
Τις λεπτομέρειες του εγκλήματος αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους που βρέθηκε πεταμένο στη χωματερή των Λεχαινών Ηλείας. Σύμφωνα με τα ευρήματα το νεογνό γεννήθηκε κανονικά και κάποιος το παράτησε μέσα σε κάδο σκουπιδιών.
Η εξέταση έδειξε πως το βρέφος ήταν αγοράκι και εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου δύο ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος περίπου 50 εκατοστά και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο». Αυτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σημαίνει ότι είχε γεννηθεί ζωντανό, ύστερα από κύηση εννέα μηνών.

Από Κρήτη τα πιστόλια!


To ένα από τα δυο πιστόλια που θα κατέληγαν στην παλιά Ντεβ Σολ, είχε χρησιμοποιηθεί το 2005 για  εκφοβιστικό πυροβολισμό στην πρόσοψη κρεοπωλείου στην Κρήτη σε νυχτερινή ώρα που

Κουβαλούσε χειροβομβίδα

 
 
Συνελήφθη χθες (12.08.2013) το πρωί, σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων (κατοχή χειροβομβίδας), απείθεια και αντίσταση.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν τον 41χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, αυτός τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν τελικά σε παράδρομο της Λ. Κηφισού, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά και επιτέθηκε εναντίον τους.
Στην κατοχή του και σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  μία (1) χειροβομβίδα αμυντικού τύπου με ενσωματωμένο πυροκροτητή και
  •  ένα κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, σε κοντινό σημείο βρέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο ( Smart phone ) το οποίο πέταξε ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια που επιχειρούσε να διαφύγει.

Έπιασαν απατεώνισσα στο Μαρούσι

Καταδίκες σε Γιάννενα-Άρτα
Χθες (12-8-2013) το πρωί, συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 46χρονη   διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Άρτας κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, μία (1) απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων με ποινή κάθειρξης τριών (3) ετών για το αδίκημα της απάτης καθώς και μία (1) καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας με την οποία είχε καταδικασθεί συνολικά σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών για το αδίκημα της δόλιας αποδοχής παροχών.

Ξεσάλωσε ο δήμαρχος

Ο ομορφάντρας δήμαρχος που νομίζει πως είναι «πρωθυπουργός της Μεσσηνίας» τηλεφώνησε νυχτιάτικα στον Υποστράτηγο Γεωργόπουλο [φωτο] και άρχισε να φωνάζει του στιλ: «είμαι φιλος του Σαμαρά και θα πάρω τώρα τον Δένδια …». Αποτέλεσμα η ΟΠΚΕ εκείνο την νύχτα αντί να τελείωσει στις 2 τα ξημερώματα, την κράτησαν μέχρι το πρωί, λες και οι κλέφτες θα πιάνονταν το ίδιο ξημέρωμα.

Του βγήκε ξυνό το πανηγύρι

 
 Θαυμάστε τον!

 Ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης που σήμερα υποδέχεται για τις διακοπές του, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πήγε σε πανηγύρι προχθές το βράδυ και όταν γύρισε του είχαν αδειάσει την βίλα του στην περιοχή του Ρωμανού. Μάλιστα απείλησε και ανώτατο αξιωματικό. Σε λίγο περισσότερα  

Ο κολλητός του πρωθυπουργού έπεσε θύμα

Σε πολύ λίγο: Ποιον φίλο του Αντ. Σαμαρά λήστεψαν?

Η σπορά του Τριπολιτσιώτη

Τον έπιασαν οι άνδρες του Κατσαντώνη
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13-08-2013_arkadia2.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13-08-2013_arkadia3.jpg
 
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/13-08-2013_arkadia1.jpg
 
Κατασχέθηκαν συνολικά -67- δενδρύλλια, κορμοί αποξηραμένων δενδρυλλίων, ποσότητα κάνναβης κ.α
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης που διοικεί ο Λάμπρος Κατσαντώνης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, αποτελούμενη από -67- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, προχθές (11-8-2013) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν αρχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
Στη συνέχεια, προχθές το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης , συνέλαβαν τον ανωτέρω, που όπως προέκυψε καλλιεργούσε την φυτεία, σε δύο (2) επίπεδα, η οποία αποτελούνταν συνολικά από -67- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1,5- έως -3- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επτά (7) κορμοί αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.
Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 42χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης, βάρους -173,2- γραμμαρίων, καθώς και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.

Ανυπασπιστής απατεώνας

O Ανθυπασπιστής υπηρετούσε σε μονάδα του Έβρου αλλά εδώ και έναν χρόνο -όπως πληροφορείται το Crimes on air-   τέθηκε σε αργία για εκβίαση. Tον τελευταίο καιρό ζούσε στο Σαντάσκι αφού είχε συνάψει σχέση με Βουλγάρα 
Με το πρόσχημα της αποκατάστασης συγγενικών τους προσώπων που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών ή τιμαλφών
Συνελήφθη έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου, 43χρονος στρατιωτικός, ενώ αναζητείται συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας» και «Απάτης».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω είχαν ως σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, με το πρόσχημα της αποκατάστασης συγγενικών τους προσώπων, που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.
Ειδικότερα, ο συνεργός του 43χρονου, προσποιούμενος ιατρό νοσοκομείου, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τα θύματά τους, πρωινές και απογευματινές ώρες, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό και την ταραχή τους και τους ανήγγειλε ψευδώς ότι στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας ζητώντας την άμεση καταβολή χρημάτων ή τιμαλφών, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονται για την αποκατάσταση των ασθενών. Στη συνέχεια, ο 43χρονος, μετέβαινε κατ’ εντολή του συνεργού του στις οικίες των υποψήφιων θυμάτων για την παραλαβή των χρημάτων.
Με τον παραπάνω τρόπο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αποπειράθηκαν την 12-08-2013 σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, να εξαπατήσουν σε επτά (7) περιπτώσεις, ηλικιωμένα κυρίως άτομα.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου μεσημβρινές ώρες της 12-08-2013, εντοπίσθηκε και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 43χρονος σε είσοδο οικίας ενός εκ των υποψήφιων θυμάτων όπου αποπειράθηκε να παραλάβει χρηματικό ποσό.