8/8/15

Τους άλλαξαν τα φώτα

Μήλος

Μήλος: Αλβανοί «αετονύχηδες» έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας

Στη σύλληψη δύο Αλβανών «αετονύχηδων», που είχαν... ξαφρίσει το νησί, προέβη η Ομάδα Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου.

Οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν στο λιμάνι, λίγο πριν εγκαταλείψουν το νησί, μαζί με τα κλοπιμαία, για τα οποία είχαν βρει μια εξαιρετικά... σπάνια κρυψώνα: το φανάρι του αυτοκινήτου τους, μάρκας Golf.

Κοκάκιας ...

Η Απόδειξη
 
Συνελήφθη (07.08.2015) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Φόνος στην τύφλα τους

 
Συνελήφθη (07.08.2015) στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης σε βάρος 18χρονου ομοεθνούς του.
Ειδικότερα, χθες (06.08.2015) το μεσημέρι, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, βρήκαν νεκρό 18χρονο ομοεθνή τους εντός της οικίας που διέμεναν από κοινού, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Τον σκότωσε κατά λάθος

 
Συνελήφθη (07-08-2015) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος ενός 61χρονου επίσης ημεδαπού.
Ειδικότερα, ο 60χρονος, ευρισκόμενος μαζί με τον 61χρονο, σε πρόχειρη αγροικία (καλύβα) εντός αγροκτήματός του και ενώ περιεργάζονταν από κοινού κυνηγετικό όπλο του, πάτησε άθελά του τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 61χρονο θανάσιμα.

Ιδού το αποτέλεσμα



Πέτυχε ...




 
Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», όπως προκύπτει από την αποτίμηση της δράσης του κατά το πρώτο τρίμηνο της εφαρμογής του.
Ο θεσμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2015-2019) της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φιλοσοφία του βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνοντας σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα, για την προστασία και εξυπηρέτηση των κατοίκων σε γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς. Είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Το πρώτο τρίμηνο του πιλοτικού επανασχεδιασμού του προγράμματος (τέλη Μαρτίου - τέλη Ιουνίου 2015), ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» εφαρμόστηκε αρχικά σε 22 γειτονιές στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας – Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

7/8/15

Ο ... Στέρεος Επιθεωρητής της ΕΛ.ΑΣ

Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος

Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας [δίπλα στον Αντιστράτηγο Μιχαιρίνα] και πάνω απ' όλα, καλός άνθρωπος.

6/8/15

Οι ήρωες δεν πεθαίνουν

Ο Δάσκαλος της Βορείου Ηπείρου
Μια ζωή στους αγώνες ο 85χρονος Θεόδωρος, δάσκαλος ζωής και ακαταμάχητος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Β. Ηπείρου
Ο Θεόδωρος Μπεζιάνης, ένα από τα ηγετικά στελέχη της Ομόνοιας, άφησε την τελευταία του πνοή, σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο έγινε στον κεντρικό δρόμο Κακαβιάς Αργυροκάστρου, κοντά στους Γεωργουτσάτες.
Οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο, το οποίο έφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Θεόδωρου Μπεζιάνη.
Ο Θεόδωρος Μπεζιάνης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ομόνοιας κι ήταν ένας από κείνους που είχαν συλληφθεί από το καθεστώς Μπερίσα και οδηγήθηκαν στην περίφημη δίκη των πέντε στα Τίρανα, το 1994.

Στην Εύβοια ο Πανούσης






Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε χθες (5.8.2015) την Εύβοια, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικές υπηρεσίες αλλά και των επαφών του με τοπικούς φορείς.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας. Εκεί, συνεχάρη το προσωπικό για τις προσπάθειές του στις πρόσφατες πυρκαγιές και τόνισε ότι η παρουσία του έχει ως στόχο να αισθανθούν οι πυροσβέστες τη συμπαράσταση της Πολιτείας, που στέκεται στο πλάι τους. Επίσης, προανήγγειλε επανασχεδιασμό της πολιτικής για τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής τον Οκτώβριο, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Στου Ορχομενού τις κατηφόρες

 Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη, χθες (05-08-2015) το πρωί  Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 22χρονο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τους δάγκωσαν ...


Συνελήφθησαν, χθες (05-08-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 46 ετών, ιδιοκτήτες σκύλων, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα, δύο σκύλοι των παραπάνω ατόμων προκάλεσαν πολλαπλά δαγκώματα στα χέρια και τα πόδια δύο ημεδαπών, ηλικίας 80 και 47 ετών, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σε βάρος των συλληφθέντων ιδιοκτητών των ζώων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του περιστατικού απουσίαζαν, βεβαιώθηκαν επιπλέον διοικητικά πρόστιμα για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Για πούλημα!

Δόσεις

Συνελήφθη χθες (5-8-2015) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τον 41χρονο, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες. Κατά τη διάρκεια αυτών, συνέλαβαν τον δράστη, καθόσον σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατασχέθηκαν:

Έκρυβε η γυναίκα του τον δολοφόνο


Σχετικά με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη χθες (05-08-2015) το βράδυ στη Λάρισα, κατόπιν συστηματικών αναζητήσεων και αξιοποίησης στοιχείων, ο 31χρονος δράστης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή Λάρισας.

5/8/15

... Μοίραζε

Τα Ντοκουμέντα

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Πολυγύρου, εντοπίστηκε την 03-08-2015 45χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Χαλκιδικής, ο οποίος προ νομότυπης έρευνας στην οικία του παρέδωσε από αυτήν:

Γεωργιανοί νεο-λαλάδες

Τα σύνεργα


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών, στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, (04-08-2015), το απόγευμα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 39 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται και ένας ακόμα συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα οι συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού με τους συνεργούς τους, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μετέβαιναν οδικώς με ΙΧΕ αυτοκίνητα σε περιοχές της πόλεως του Αγρινίου, απασφάλιζαν τις κεντρικές θύρες εισόδου πολυκατοικιών με τη χρήση “τηλεκαρτών“, και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, παραβίαζαν με διαρρηκτικό εργαλείο “κάβουρα“ τις θύρες των αποθηκευτικών χώρων, αφαιρώντας πλήθος αντικειμένων.
Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του έτους 2015 μέχρι και την 04-08-2015, διέπραξαν συνολικά (44) διαρρήξεις υπόγειων αποθηκευτικών χώρων σε (14) πολυκατοικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν:
  •  -1.700- λίτρα ελαιολάδου σε δοχεία,
  •  διάφορα τιμαλφή και
  •  ηλεκτρικά – οικοδομικά εργαλεία.
Σημειώνεται ότι οι δράστες διέθεταν προς πώληση τα κλοπιμαία στην περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης κλοπών ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο οι δράστες επέβαιναν κατά την σύλληψη τους, καθώς και πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Τον ... Έδεσαν

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθη χθες (4-8-2015) το βράδυ στην Έδεσσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 57χρονος ημεδαπός, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας, σε όχημα ιδιοκτησίας του 57χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αρχαίο χρυσό νόμισμα.

Ο Αλβανός κουβαλητής της Καλαμπάκας

Το χασίς


Για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης, συνελήφθη σήμερα (5-8-2015) τα ξημερώματα στην Καλαμπάκα Τρικάλων, 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, μετά από συνδυασμένες και μεθοδικές ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων.

Τούμπα λέω ...

Το φυτώριο





,

Πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης διαπιστώθηκε ότι εγκατέστησε 39χρονος ημεδαπός, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της οικίας του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη  στην περιοχή της Τούμπας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης για παραβάσεις των Νόμων Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Περί Όπλων.
Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, βραδινές ώρες χθες, εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας τον 39χρονο άντρα, στην κατοχή του οποίου, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Καλοκαιριάτικες "μπόμπες"

Οι Αποδείξεις με τις βότκες




Παράνομο εμφιαλωτήριο – εργαστήριο παρασκευής οινοπνευματωδών ποτών αμφιβόλου ποιότητας, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από αξιοποίηση σχετικών στοιχείων και διακριτική επιτήρηση του χώρου.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 40, 44 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και οκτώ ακόμη εμπλεκομένων, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πλαστογραφία», «Παρεμπόριο» και παράβαση του Νόμου «περί Τελωνειακού κώδικα».
Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες χθες (03-08-2015), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη - αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι τρείς άντρες, σε αποθηκευτικό χώρο όπου είχαν εγκαταστήσει παράνομη μονάδα εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών.

4/8/15

To Tokaref του Αλβανού

Η Απόδειξη

Συνελήφθη χθες (03.08.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 31χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και για παραβίαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας καθώς και ένας ακόμη 29χρονος ομοεθνής του για συνέργεια στην παράνομη οπλοκατοχή.
Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατά την διάρκεια οργανωμένης κινητοποίησης που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 31χρονου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, κρυμμένο σε υπαίθριο σημείο ένα πιστόλι “ Tokaref ” με γεμιστήρα και (7) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm .

Αστυνομικίνα με 4 γάμους ...


Τέλος στο μεγάλο κόλπο αστυνομικών - και όχι μόνο - με τις «δημοφιλείς νύφες» και τους «στοργικούς πατέρες» προκειμένου να εξασφαλίζουν ευνοϊκές μεταθέσεις επιχειρεί να βάλει νέο νομοσχέδιο από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για μια «φάμπρικα» με εικονικούς γάμους και χωρισμούς και παιχνίδια με την επιμέλεια παιδιών ή την επίβλεψη ηλικιωμένων που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. και οδηγούσε στην «αποψίλωση» κρίσιμων υπηρεσιών.
Πρόκειται για  τους ενστόλους να χρησιμοποιούν διάφορα «προσωπικά» και ενδοοικογενειακά τρικ και να δημιουργούν παραπλανητική εικόνα για το συγγενικό περιβάλλον τους προκειμένου να χρησιμοποιούν «παράθυρα» του νόμου. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν μεταθέσεις στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και άλλες επιθυμητές υπηρεσίες παρακάμπτοντας έτσι πολλές φορές τις θέσεις άλλων συναδέλφων τους που είχαν υποβάλει βάσιμα αιτήματα.

Νέα κελιά VIP στον Κορυδαλλό!



Μυστήριο με κατασκευή νέων κελιών στους VIP των φυλακών Κορυδαλλού
Τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού

Μυστήριο καλύπτει την αιφνιδιαστική κατασκευή χώρου το τελευταίο 48ωρο στην Στ' πτέρυγα (την επονομαζόμενη «VIP») στον Κορυδαλλό για την κράτηση έξι επιπλέον ατόμων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, στον χώρο αυτό πιθανόν να διαμείνουν επιχειρηματίες που θα προφυλακισθούν σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ή τα εξοπλιστικά προγράμματα, όπου οι σχετικές έρευνες είναι σε εξέλιξη. Δεν αποκλείεται ωστόσο άλλου είδους χρήση και η παραμονή κρατουμένων από άλλες υποθέσεις.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Λαγανάς
,

Συνελήφθησαν σήμερα (04.08.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μία 35χρονη ιδιοκτήτρια και τέσσερις άνδρες, ηλικίας 21, 32, 39 και 45 ετών προσωρινά υπεύθυνοι, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ηχορύπανση.

Αποδίδει ο "ΑΕΤΟΣ"


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, κατά το πρώτο τρίμηνο της πιλοτικής εφαρμογής τους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων εντάσσεται στον κεντρικό στόχο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες επιτρέπουν την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.

Ρήμαζαν και τους ρήμαξαν

,
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, στις 31-7-2015 το πρωί στη Νίκαια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, ενώ λίγο αργότερα την ίδια μέρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας δύο (2) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 17 και 19 ετών, μέλη της σπείρας. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο (2) ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 18 και 23 ετών.

... Φόρτωμα

Το όχημα με τους 24
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/04082015_anatmak.JPG

Συνελήφθησαν χθες (3-8-2015), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 21 ετών και δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 38χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν.

Ληστής ο απόστρατος αστυνομικός


Συνελήφθη προχθές (1-8-2015) το απόγευμα στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 55χρονος ημεδαπός, συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος λίγο νωρίτερα, μαζί με τρεις (3) άγνωστους συνεργούς του, είχαν επιχειρήσει, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από αλλοδαπούς ενοίκους διαμερίσματος.
Ειδικότερα, στις 30-7-2015 το απόγευμα ο 55χρονος, από κοινού με τους συνεργούς του, που αναζητούνται, μετέβησαν σε διαμέρισμα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαμένουν αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας μάλιστα ένα δελτίο ταυτότητας αστυνομικού, τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ζήτησαν τα έγγραφά τους και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού. Με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις (3) αλλοδαπούς, συνολικά το χρηματικό ποσόν των 872 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και αποχώρησαν.

Ήθελε να τους κάνει ναύτες

,
Συνελήφθη, στις 31-7-2015 το πρωί, στην περιοχή της Κηφισιάς, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού, 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξαπατούσε πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε χρήματα προκειμένου να τους εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακή εταιρεία.
Ειδικότερα, στις 31-7-2015 το πρωί συναντήθηκε με ημεδαπή, προκειμένου να παραλάβει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την πρόσληψή της, ως σερβιτόρα σε ναυτιλιακή εταιρεία, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε, διότι συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Η οικία του Κεφαλονίτη

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/03082015ionia%201.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/03082015ionia2.JPG
,
Συνελήφθη το Σάββατο (01.08.2015) το πρωί στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, ένας 50χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων.
Αποτέλεσμα του αιφνιδιαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, το Σαββάτο το πρωί, στην κατοικία του 50χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι και πολλά ακόμη παράνομα αντικείμενα.

Τα πλαστά του Αλβανού

Οι Αποδείξεις
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/20150803plastakerkira.jpg
,
Συνελήφθησαν χθες (02.08.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ένας 26χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Λαγανά και στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά (18) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ.

Είχε δέλεαρ ...


 
Οικονομικά ταξίδια αναψυχής και αγορές προϊόντων, ήταν το δέλεαρ ημεδαπού άντρα σε βάρος οικείων του, στα ίχνη του οποίου έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ανακόπτοντας την παράνομη δράση του.
Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Υπεξαίρεσης».