27/4/13

Ο Σάκης στις μεγάλες υποθέσεις



Στην υπόθεση Φράγκου  και της Διονυσίας Κουκίου «Σταρ Ελλάς» του 2008, έχει  συμμετοχή ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, όπως και η στενή του σνυνεργάτιδα Λίζα Κωσταρλίδου, που ασχολήθηκε ενεργά με την πολύμηνη δίκη στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Η Κουκίου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Η Διονυσία Κουκίου είναι η "Σταρ Ελλάς" που κατηγορείται για "υπόθαλψη"

Η "Σταρ Ελλάς" για υπόθαλψη



Την νεαρή ψηλή ξανθιά  που αναδείχθηκε  «Σταρ Ελλάς» κατηγορούν με την έγγυο αδελφή της και τον αρραβωνιαστικό της, οι αρχές για την «υπόθαλψη» του Αλέξη Φράγκου που πιάστηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα της οδού Αγίου Ιωάννη στο Μπραχάμι.  Το μοντέλο ακολούθησε  παράλληλη πορεία με την Ρία Αντωνίου αλλά στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν … Ο Φράγκος  φέρεται ότι στις 20-04-2013 το μεσημέρι στην οδό Ανθέων στην Πάτρα να σκότωσε εν κινήσει τον 38χρονο Παναγιώτη Τσίρκα ενώ τραυμάτισε και δυο φίλους του τελευταίου ανάμεσά τους και 26χρονο αδελφό του καταζητούμενου για ληστείες τραπεζών Δημήτρη Βαρβαρέσου. Ο Φράγκος σκότωσε τον Τσίρκα σε αντίποινα για το φόνο του αδελφού του Κώστα που είχε δολοφονηθεί μόλις  τρεις ημέρες πριν μαζί με φίλο του έξω από μπαρ της Πάτρας. Λέγεται πως τη δολοφονία των δυο «παρήγγειλε» ο Παν. Τσίρκας, αδελφός εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στην Πάτρα. Η «Σταρ Ελλάς»  διέμενε στο Μπραχάμι μαζί με την αδελφή της και τον γαμπρό της που είναι «μετρ» σε πολύ γνωστό κέντρο διασκέδασης. Για «υπόθαλψη» κατηγορούνται και άλλα δυο άτομα που είχαν πάει επίσκεψη  στο διαμέρισμα. Είναι ο Πατρινός πρωταθλητής πυγμαχίας Τάσος Μπερδέσης  που πήγε με την φίλη του στο Μπραχάμι, καθώς με τον Φράγκο υπήρξαν συναθλητές.  Το μοντέλο κρατείται όπως και οι άλλοι 4, σε αντίθεση με την αδελφή της που είναι έγκυος και αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Η δίκη τους έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη στο αυτόφωρο. Τον πυγμάχο υπερασσπίζεται οι ποινικολόγοι Σάκης Κεχαγιόγλου και Λίζα Κωσταρλίδου, που περιορίστηκαν να δηλώσουν  πως  « …η συμπωτατική παρουσία θα αποδειχθεί στη διάρκεια της διαδικασίας».

 

 

 

Ο 32χρονος απέβαλε ...

 
Συνελήφθη, χθες (26-04-2013) το πρωί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός των φυλακών.
Ειδικότερα, κατά την επιστροφή του στις φυλακές Λάρισας από άλλο Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας στο οποίο είχε μεταχθεί και θεωρούμενος ως ύποπτος εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών, ο 32χρονος τέθηκε σε ειδικό θάλαμο των φυλακών. Κατά τον έλεγχο που του διενεργήθηκε εκεί, βρέθηκαν στην κατοχή του παρελκόμενα κινητού τηλεφώνου (μία μπαταρία, μία ηλεκτρονική πλακέτα και ένα πληκτρολόγιο) και ένα (1) ασύρματο ακουστικό « bluetooth ». Επιπλέον, ο συλληφθείς απέβαλε μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (3,4) γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (0,4) γραμμαρίων.
Οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες προορίζονταν για εμπορία, καθώς και τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Μπαρουταποθήκη στη Μήλο

Τα Ντοκουμέντα
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν όψει των εορτών του Πάσχα, η εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού με στοχευμένους ελέγχους, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γ ια την κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών
Συνελήφθη στη Μήλο 43χρονος  για παράνομη κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών που προορίζονταν για την κατασκευή αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων
Κατασχέθηκαν, 200 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας, 175 κιλά εκρηκτική αμμωνία, 648 πυροκροτητές, 1.027 μέτρα φιτίλι κ.α.
Στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, σ υνελήφθη χθες (26-04-2013) στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, ένας 43χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στη Μήλο, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, σε αποθήκη επιχείρησης του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Οκτώ (8) χάρτινα κιβώτια που περιείχαν ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας συνολικού βάρους 200 κιλών
  • Επτά (7) χάρτινα κιβώτια που περιείχαν ποσότητα εκρηκτική αμμωνία συνολικού βάρους 175 κιλών
  • Εννέα (9) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 648 πυροκροτητές
  • Φιτίλι συνολικού μήκους 1.027 μέτρων
  • Πέντε (5) κυνηγετικά όπλα
  • Ένα (1) αεροβόλο τυφέκιο
  • Δεκαεννέα (19) φυσίγγια πυροβόλων όπλων
  • Τριακόσια εξήντα πέντε (365) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων
  • Εννέα (9) αβολίδοτα φυσίγγια πυροβόλου όπλου
  • Εκατό πενήντα (150) μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου τυφεκίου
  • Το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 43χρονος κατείχε τις παραπάνω εκρηκτικές ύλες προκειμένου να κατασκευάσει αυτοσχέδια πυροτεχνήματα, εν όψει εορτασμού του Πάσχα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή. 

Με εξαρτησιογόνες ουσίες

Τα ΚΑΤΑΣΜΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός ηλικίας 43 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».
Ειδικότερα, στην κατοχή των ανωτέρω καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) δέμα κάνναβης συνολικού βάρους (320) γραμμάριων,
  • Ένα (1) μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους (6) γραμμάριων,
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • Το χρηματικό ποσό των (2.585) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής για τον οποίο δηλώθηκε κλοπή την 12-04-2013.

Βρήκαν την Καινή Διαθήκη

Η άρτια παλαίτυπη Καινή Διαθήκη  τυπωμένη στα 1765
 
Συνελήφθησαν, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριώ από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην Τερπνή Σερρών και στη Θεσσαλονίκη, δύο άνδρες, ηλικίας 28 και 57 ετών, καθώς επίσης και 33χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και «Εγκληματική Ομάδα».
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου στην περιοχή της Τερπνής Σερρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) άρτια παλαίτυπη Καινή Διαθήκη, σωζόμενη σε πολύ καλή κατάσταση, τυπωμένη στα 1765 και
  • Πέντε (5) χρυσά νομίσματα,
τα οποία εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της Ε.Π.Κ.Α. Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος αναζητούσε αγοραστή μέσω του 57χρονου και του 33χρονου συνεργών του, στις οικίες των οποίων πραγματοποιήθηκαν έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) τμήματα ανιχνευτών μετάλλων και
  • Τρεις (3) ανιχνευτές μετάλλων

Ήθελε μερτικό ο επίορκος

 
Συνελήφθησαν , από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της 26-04-2013, στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός ηλικίας 42 και 47 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Δωροδοκία για νόμιμες πράξεις», «Αντιποίηση» και «Αντίσταση».
Προηγήθηκε καταγγελία στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, 42χρονου επιχειρηματία σύμφωνα με την οποία, ο 42χρονος συλληφθείς προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ, μεταχειριζόμενος απειλές κατά της επιχείρησης του καταγγέλλοντα απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρηση του.
Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε την 26-04-2013 στην περιοχή της λαχαναγοράς, προκειμένου να καταβληθεί από τον 42χρονο επιχειρηματία το παραπάνω χρηματικό ποσό, παρουσιάστηκε ο 42χρονος, όπου και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω, θα μοιραζόταν το παραπάνω ποσό με 47χρονο ημεδαπό, υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος και συνελήφθη, πλησίον σημείου προκαθορισμένου ραντεβού εντός οχήματος της υπηρεσίας του.
Στην κατοχή του 42χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Έκοβαν πλαστό χρήμα


Συμμορία που εκτύπωνε σε "μήτρες" χαρτονομίσματα κυρίως των 500 € εντοπίστηκε στο Κιλκίς. Στο εργαστήριο όμως βρέθηκαν και  475.000 πλαστά δολλάρια ΗΠΑ, έτοιμα προς διάθεση. Οι παραχαράκτες διακινούσαν τα χρήματα

Η 45χρονη είχε ζητήματα ...

 
Συνελήφθη χθες (26.04.2013) το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 45χρονη, ιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών αργυραμοιβού (ενεχυροδανειστηρίου), για φορολογικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ελέγχου που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στη συγκεκριμένη επιχείρηση που εδρεύει στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
  • μη έκδοση σαράντα έξι (46) παραστατικών αγοράς συνολικής καθαρής αξίας 8.546,66 ευρώ,
  • μη έκδοση τουλάχιστον ενός (1) Δελτίου Αποστολής για τιμαλφή συνολικής καθαρής αξίας 4.095,70 ευρώ και
  • μη ορθή τήρηση του Ενιαίου Βιβλίου αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και απασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών.

Έκλεψαν 210.000 € από τον ανάπηρο θείο τους

Την αποζημείωση από εργατικό ατύχημα
 
Συνελήφθησαν την 25-4-2013 στο Πέραμα και στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, πέντε (5) έλληνες  (τέσσερις (4) άνδρες και μία (1) γυναίκα), ηλικίας 21, 26, 27, 30 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, ληστείας και ηθικής αυτουργίας σε ληστεία.
Ειδικότερα, ο 26χρονος συλληφθείς, από κοινού με την 29χρονη και τον 30χρονο, οργάνωσε και διέπραξε κλοπή σε βάρος του 38χρονου  θείου του, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι τρεις (3) συλληφθέντες, στις 24-4-2013 τα ξημερώματα, ευρισκόμενοι μέσα στην οικία του θύματος, και ενώ εκείνος κοιμόταν, αφαίρεσαν τεχνηέντως κάτω από το στρώμα του κρεβατιού, το χρηματικό ποσό των 210.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε σε αποζημίωση που είχε λάβει στο παρελθόν για εργατικό ατύχημα. Τα χρήματα τα απέκρυψαν στο σπίτι της 29χρονης.
Στη συνέχεια για να αποπροσανατολίσουν την αστυνομική έρευνα και για να μην καταστούν ύποπτοι, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν τη διάπραξη ληστείας. Για το σκοπό αυτό έπεισαν, έναντι χρηματικής αμοιβής 600 ευρώ, τον 21χρονο και τον 27χρονο να εισέλθουν στο σπίτι του θύματος και να τον ληστέψουν, αφαιρώντας του ένα κινητό τηλέφωνο και δύο (2) χρυσές αλυσίδες, δημιουργώντας παράλληλα αναστάτωση στο χώρο.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 189.900 ευρώ.

Οι Αφγανοί την κοπάνησαν ...



Πολύ γέλιο. Τρεις Αφγανοί χθες βράδυ αναρριχήθηκαν σε κολόνα και υπερπήδησαν την περίφραξη του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο.

Έπιασαν τον Φράγκο

Στον Παν. Τσίρκα [φωτο] αποδίδεται η εντολή για την εκτέλεση του Κώστα Φράγκου και του Σινούρη έξω από μπαρ. Ο Αλέξης Φράγκος πήρε το αίμα του αδελφού του πίσω ...


Ο 31χρονος Αλέξης Φράγκος συνελήφθη τα ξημερώματα στο Μπραχάμι ως δράστης της δολοφονίας του Παναγιώτη Τσίρκα στην Πάτρα. Στο διαμέρισμα πιάστηκαν και άλλα πέντε άτομα για υπόθαλψη. 

26/4/13

Μέχρι μανικετόκουμπα ...

Τα κατασχεμένα
 
 
Συνελήφθη στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 35χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, απόπειρα κλοπής, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, ο 35χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να επιχειρεί να διαπράξει κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο 39χρονου ημεδαπού και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω διαρρηκτικά εργαλεία:
  • ένα (1) σιδερένιο καλάμι είκοσι έξι (26) εκατοστών,
  • μία (1) φαλτσέτα με μήκος λάμας (7,5) εκατοστών,
  • ένας (1) φακός κεφαλής,
  • ένα (1) ζευγάρι υφασμάτινα γάντια,
  • ένα (1) ζευγάρι γυαλιών ηλίου και
  • ένα (1) κασκόλ λαιμού μηχανής.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • έξι (6) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές «laptop»,
  • τρία (3) υπολογιστές τύπου «notebook»,
  • περιφερειακά μέρη ηλεκτρονικού υπολογιστή (δύο κεντρικές μονάδες, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μία οθόνη υπολογιστή, εννέα ποντίκια, πέντε πληκτρολόγια κι ένα τροφοδοτικό υπολογιστή),
  • είκοσι μία (21) θύρες USB,
  • τρία (3) τρυπάνια,
  • μία (1) φωτογραφική μηχανή,
  • δύο συστήματα πλοήγησης ( GPS),
  • μία (1) ηλεκτρονική συσκευή MP3,
  • δύο (2) ζευγάρια κιάλια,
  • επτά (7) ζευγάρια γυαλιών ηλίου,
  • οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα, πέντε (5) φορτιστές και δώδεκα (12) κάρτες SIM ,
  • δεκαεπτά (17) ρολόγια χειρός,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • εκατόν ενενήντα επτά (197) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (DVD) και διακόσιοι ένας (201) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD),
  • το χρηματικό ποσό των (900) ευρώ,
  • δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (4,2) γραμμαρίων,
  • δεκαοχτώ (18) ναρκωτικά χάπια,
  • επτά (7) χάπια αγνώστου συνθέσεως,
  • μία (1) συσκευή «lazer» τύπου στυλό και
  • ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι «σουγιάς» και
  • διάφορα αξεσουάρ ένδυσης (μανικετόκουμπα, παραμάνες).

Σωκράτη εσύ ... σούπερ σταρ!

Η Intralot διεκδικεί και το ιπποδρομιακό στοίχημα

Κούρσα για δύο το ιπποδρομιακό στοίχημα

Δύο κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον την Παρασκευή για την εκχώρηση της άδειας ιπποδρομιακού στοιχήματος από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την κοινοπραξία της γαλλικής PMU με την  νοτιοαφρικανική Phumelela και την κοινοπραξία της Intralot μαζί με τον αργεντίνικο Ιππόδρομο. Σε ό,τι αφορά τον ιππόδρομο στην Ελλάδα θα ακολουθηθεί το γαλλικό μοντέλο όπου θα υπάρχει ένας διοργανωτής στοιχήματος αλλά θα δίδεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν περισσότερα του ενός ιπποδρόμια με διαφορετικούς ιδιοκτήτες. 
Στο πλαίσιο αυτό καθορίστηκε με σχέδιο νόμου ο φόρος του ιπποδρομιακού στοιχήματος στο 30% των καθαρών εσόδων (έσοδα από στοιχήματα μείον κέρδη νικητών). Το 25% του φόρου θα καταβάλλεται στην Φίλιππο Ενωση (1,5%), για την πληρωμή των επάθλων στους δικαιούχους (22%) και σε ασφαλιστικά ταμεία (1,5%). Το υπόλοιπο 5% θα πηγαίνει στον ΟΔΙΕ για τη μίσθωση του ιπποδρόμου.

Τι τρέχει στην Πάτρα?

 
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ απειλούν αξιωματικούς στην Πάτρα
Η σκηνή της δεύτερης δολοφονικής επίθεσης προ ημερών στην Πάτρα
     
 
 
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απειλούν άλλους αξιωματικούς για τον θάνατο «νονών της νύκτας». Τα πρωτοφανή περιστατικά απασχολούν τα τελευταία 24ωρα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και είναι απόρροια των δύο αιματηρών επιθέσεων στην Πάτρα που κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα και τον τραυματισμό δύο ακόμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, δύο αστυνομικοί που είναι συγγενείς ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης φέρεται να εκτόξευσαν ευθείες απειλές εναντίον πρώην και νυν αξιωματικών που υπηρετούν στην Αχαΐα. Ανάμεσα στα άλλα οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί - με σημαντικές θέσεις στην Αχαΐα αλλά και σε νησί - ούτε λίγο ούτε πολύ «έδωσαν περιθώριο στους συναδέλφους τους να φύγουν μέσα σε λίγες ημέρες από την Πάτρα γιατί αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες». Αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει έκτακτη φρούρηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ορισμένοι από τους οποίους μένουν στην περιοχή του Ρίου.
Οι «οργισμένοι αστυνομικοί» κατηγορούν τους συναδέλφους τους ότι «αφενός είχαν κατηγορήσει άδικα στο παρελθόν για έκνομες ενέργειες τον άνθρωπό τους, αφετέρου είχαν μεταθέσει δυσμενώς τους ιδίους από σημαντικά πόστα της ΕΛ.ΑΣ.». Σύμφωνα με το σκεπτικό των αστυνομικών-«εκδικητών», αν είχαν παραμείνει στις θέσεις που κατείχαν θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη δολοφονία του συγγενούς τους. Παράλληλα αποδίδουν στους συναδέλφους τους «άλλες, ύποπτες μεθοδεύσεις στον κόσμο των παρανόμων».

Στη Ν.Υόρκη ο Δένδιας

Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για την Ασφάλεια του Πολίτη και το Κράτος Δικαίου
 
Τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας έναντι των σοβαρών προκλήσεων επισήμανε κατά την ομιλία του στο Κολλέγιο Ποινικής Δικαιοσύνης John Jay του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (City University of New York) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας.
Τον Έλληνα Υπουργό προλόγισε ο ελληνικής καταγωγής K αθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ποινικής Δικαιοσύνης του Κολλεγίου George Andreopoulos, Διευθυντής του Center for International Human Rights, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Κολλεγίου με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και στην κοινή με το ΚΕΜΕΑ διοργάνωση Συνεδρίου τον Ιούνιο του 2014 στην Ελλάδα, για θέματα ασφάλειας.
Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Κολεγίου John Jay με το ΚΕΜΕΑ.
Ο κ. Δένδιας, κατά την ομιλία του, αναφερόμενος στο ζήτημα στάθμισης εννόμων αγαθών, υπογράμμισε ότι η ασφάλεια της κοινωνίας και του κράτους επιβάλλει τη λήψη κατάλληλων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, μέτρο για τη νομιμότητα των οποίων σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί η τήρηση της αρχής της αναλογικότητας, όπως η τελευταία είναι κατοχυρωμένη σε διεθνή και εθνικά νομικά κείμενα και επεξεργασμένη από τη δικαστηριακή νομολογία, όπως του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε, περαιτέρω, την εξελισσόμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο η τελευταία να απαγκιστρωθεί από το στατικό μοντέλο της δεκαετίας του 1980, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, να αποκτήσει νέα οργανωτική δομή, να γίνει πιο κινητική και να αξιοποιήσει νέες δυνατότητες στους τομείς της εγκληματολογικής έρευνας, της συλλογής και διάθεσης πληροφοριών.
Έδωσε έμφαση ακόμα στην πρόκληση που συνιστούν διεθνώς η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, με τις νέες μεθόδους δράσης τους. Για τον ίδιο λόγο απηύθυνε έκκληση στενότερης συνεργασίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος μέσω εναρμόνισης της νομοθεσίας, αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.α.

Ο Βρετανός καλλιεργούσε στο σπίτι

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Στην περιοχή των Καμίνιων Αττικής, συνελήφθη από ειδική ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Ι. Ρέντη, αλλοδαπός άνδρας Βρετανικής καταγωγής, διότι ύστερα από αξιοποίηση ανώνυμης πληροφορίας και κατόπιν διενέργειας κατ’ οίκον έρευνας σε διαμέρισμα 6ου ορόφου, στο οποίο διέμενε ο ανωτέρω, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της οικίας του: 
α) Μία (1) χάρτινη συσκευασία, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους δεκαπέντε γραμμαρίων (15 γρ.), 
β) Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μάρκας «KINLEE», 
γ) Το χρηματικό ποσό των είκοσι-επτά χιλιάδων εκατόν πενήντα ευρώ (27.150€), το χρηματικό ποσό των χιλίων επτακοσίων δολλαρίων (1.700$) και το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων πενήντα πέντε λιρών Αγγλίας (1.505£), προερχόμενο πιθανώς από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, 
δ) Τριάντα-δύο (33) μικρές νάιλον συσκευασίες, δύο (2) μεγάλες νάιλον συσκευασίες και τέσσερις (4) πλαστικές διαφανείς κυλινδρικές συσκευασίες, οι οποίες προφανώς χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 
ε) Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους δεκαεπτά εκατοστών και πέντε χιλιοστών (17,5 cm), 
στ) Ένας (1) κόπτης, χρώματος κόκκινο, ο οποίος χρησιμοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης 
ζ) Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, μάρκας «BLACKBERRY», τα οποία προφανώς χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση των τηλεφωνικών ραντεβού, 
η) Μία (1) νάιλον συσκευασία, περιέχουσα πέντε (5) σπόρους προφανώς κάνναβης και μία (1) χάρτινη συσκευασία εμπορίου, με την επωνυμία «FLASΗ», περιέχουσα ένα (1) φιαλίδιο εντός του οποίου βρίσκονται τρεις (3) σπόροι κάνναβης ταχείας ανάπτυξης, 
θ) Μία (1) οθόνη καταγραφής εικόνας, μάρκας «AVIDSEN», που συνδεόταν ασύρματα με μία (1) κάμερα, χρώματος γκρι, της ιδίας μάρκας, η οποία ήταν τοποθετημένη επάνω και δεξιά από την πόρτα του διαμερίσματος του και κατέγραφε μέρος του κοινόχρηστου διαδρόμου της πολυκατοικίας και 
ι) Ένα (1) εργαστήριο καλλιέργειας και παραγωγής κάνναβης, με όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό (αγωγοί εξαερισμού, λυχνίες ενταντικού φωτισμού, θερμοστάτες, ανεμιστήρες, χρονομετρητές κ.λ.π.), εντός του οποίου υπήρχαν οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης.

Πυροβόλισαν Αλβανό τραυμάτισαν θαμώνα


 
Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η απόπειρα  ανθρωποκτονίας σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, που διαπράχθηκε νυκτερινές ώρες της 19-2-2012, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
Συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο, τρείς (3) δράστες πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον 27χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισαν στον δεξιό μηρό. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε επίσης στην σπονδυλική στήλη 50χρονος έλληνας θαμώνας παρακείμενου καφενείου.
Χθες το μεσημέρι συνελήφθη στην περιοχή της Ακρόπολης από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ο ένας (1) από τους τρεις (3) δράστες που πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητείται και μία 19χρονη αλλοδαπή επίσης Αλβανικής καταγωγής, για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

 

Έκαναν τον αλλοδαπό να τρέχει

Σύλληψη για ρατσιστική βία στη Ν. Σμύρνη

Συνελήφθη χθες (25-4-2013) το πρωί στη Νέα Σμύρνη 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απειλής, της εξύβρισης και της παράβασης των διατάξεων «περί όπλων» και «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις».
Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος από διμήνου περίπου, διέπραξε, μαζί με δύο συνεργούς του, τουλάχιστον (8) επιθέσεις με σωματική και ψυχολογική βία, χρησιμοποιώντας και αυτοσχέδια μεταλλική ράβδο, σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές, μικροπωλητή σε σηματοδότη, στη συμβολή των οδών Ν. Πλαστήρα και Κ. Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη, λόγω της εθνικής του καταγωγής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

Ο έγκλειστος γιατρός άναψε φωτιές

Ο Ανθεμίδης Ηρακλής καταδικασμένος  σε 17 χρόνια κάθειρξης για  πλαστογραφία και απάτες "διέγνωσε" πως κατά τον έλεγχο της ΕΚΑΜ στα Γρεβενά έπεσε ξύλο. Ε όχι και έτσι γιατρέ μου, είπαμε έγιναν ... υπερβολές αλλά όχι τόσες πολλές! Πάντως απ' ότι πληροφορούμαστε ο έγκλειστος γιατρός έχει κάμποσες υποδίκες να αντιμετωπίσει
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που επαναφέρουν ή/και «συντηρούν» το ανύπαρκτο θέμα της κακοποίησης -από αστυνομικούς- κρατουμένων στις Φυλακές Γρεβενών, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου το Σάββατο 13-04-2013, υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:
  • Όπως έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών,
  • οι έλεγχοι έγιναν από τον Διευθυντή των Φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.
  •  
Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημες αναφορές και υπηρεσιακά έγγραφα των αρμοδίων εντεταλμένων και θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας (δικαστικών και αστυνομικών), στα οποία επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία σε βάρος κρατουμένων.
Ωστόσο, κάποιοι επιμένουν να υιοθετούν άκριτα ανώνυμες ή άλλες καταγγελίες ή επιστολές ή και «γνωματεύσεις» κρατούμενου γιατρού (έγκλειστου στις συγκεκριμένες Φυλακές, με πολυετή ποινή κάθειρξης για σοβαρά ποινικά αδικήματα), τον οποίο παρουσιάζουν ψευδώς ως «γιατρό των φυλακών» !
Κάποιοι άλλοι εμφανίζονται ως «ειδικοί», διατυπώνοντας μάλιστα και προσωπικές εκτιμήσεις περί των υποτιθέμενων τραυμάτων.

Τους ρήμαξε η "άγουρη" συμμορία


Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που είχε διαπράξει τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον (12) διαρρήξεις επιχειρήσεων και καταστημάτων σε προάστια της πόλης των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές, προχθές (24-04-2013) το απόγευμα τρεις (3) Έλληνες, ηλικίας 24, 32 και 17 ετών, μέλη της σπείρας. Επίσης, αναζητούνται να συλληφθούν επιπλέον τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (δυο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 23 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας), τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε περιοχές περιμετρικά των Ιωαννίνων (Ελεούσα, Βουνοπλαγιά), όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, παραβιάζοντας καταστήματα με τη μέθοδο της διάρρηξης (θραύση παραθύρων – διάρρηξη πόρτας χρήση αιχμηρού αντικειμένου), ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής τους και σε άλλες περιοχές.
Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η δράση τους στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
  • διάρρηξη ζαχαροπλαστείου στο 10ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κόνιτσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 24-04-2013, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (190) ευρώ από την ταμειακή μηχανή και αναψυκτικά.
  • διάρρηξη σε συνεργείο αυτοκινήτων στο 8ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κόνιτσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 24-04-2013, απ’ όπου αφαίρεσαν μία κάμερα ασφαλείας.
  • διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κόνιτσας - Ιωαννίνων την 06-04-2013, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
  • διάρρηξη σε κατάστημα επίπλων στην Ελεούσα Ιωαννίνων την 4/5-07-2012, από όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των (235) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
  • διάρρηξη τυροκομείου στην Ελεούσα Ιωαννίνων την 24/25-05-2012, από όπου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και δύο τραπεζικές επιταγές.
  • διάρρηξη σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου την 21-05-2012 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από όπου απέσπασαν από τους κερματοδέκτες των μηχανημάτων, το χρηματικό ποσό των (1000) ευρώ και ένα μηχάνημα.
  • διάρρηξη σε Δημοτικό Σχολείο της Ελεούσας την 12/13-03-2012, από όπου αφαίρεσαν από το κυλικείο το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και διάφορα προϊόντα.
  • διάρρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στα Ιωάννινα την 03-03-2012, από όπου αφαίρεσαν από τους κερματοδέκτες των αυτόματων πλυντηρίων, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.
  • διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 6ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας την 29-12-2011, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.375) ευρώ.
  • διάρρηξη σε περίπτερο στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων την 09-11-2011, από όπου αφαίρεσαν πεντακόσια (500) πακέτα τσιγάρων, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα προϊόντα.
  • διάρρηξη πριν από ένα χρόνο περίπου, σε αρτοποιείο στην Ελεούσα, από όπου αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.
  • κλοπή σε κατάστημα εμπορίας τζακιών – μαρμάρων στην Ελεούσα πριν από δύο περίπου χρόνια, από όπου απέσπασαν (300) ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Λιμενικός έγινε μάρτυρας?

Με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη των λεγόμενων Locos με φυσιολογική εξέλιξη και μία έκπληξη.

Το φυσιολογικό έγκειται στο γεγονός ότι εξετάστηκαν γονείς και συγγενείς των κατηγορούμενων, που όλοι «έπεσαν απ’ τα σύννεφα» μαθαίνοντας για τις κατηγορίες κατά των παιδιών τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν αντιληφθεί πως έμπλεξαν με ναρκωτικά.

Η έκπληξη όμως ήρθε με την εξέταση ενός φίλου γονέα κατηγορούμενου, ενός από τα «σκληρά καρύδια» των «Locos», του μόνου στον οποίο είχε εμπιστοσύνη ο αρχηγός για τις λεγόμενες «καβάτζες» της κοκαΐνης, σύμφωνα με την κατάθεση του Γιώργου Κεβόπουλου, Διοικητή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης εμφανίστηκε ο λιμενικός που ως υπηρετών επί 10ετία και πλέον –όπως είπε- στο τμήμα Ασφαλείας του Λιμεναρχείου, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τίποτα μεμπτό για τον κατηγορούμενο, βεβαιώνοντας το δικαστήριο ότι είναι καλό παιδί και ότι ουδέποτε είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κάτι που θα γνώριζε, λόγω της φύσεως της δουλειάς του.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον οποίο υπεράσπισε, σημειώνεται ότι είχε συλληφθεί στη Χίο στις 16 Οκτωβρίου του 2009 για προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια συνελλήφθη στη Μυτιλήνη για παρόμοιο αδίκημα και παράνομη οπλοφορία.

Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι ο συγκεκριμένος λιμενικός, Παναγιώτης Τσουκαλάς, ήταν θύμα ξυλοδαρμού από τους Locos τον Μάιο του 2011, έξω από καφετέρια στην Προκυμαία και εκκρεμεί ήδη προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του και ΕΔΕ από το Λιμεναρχείο για συμμετοχή με άλλους πολίτες, εισβολής σε σπίτι μεταναστών, τους οποίους εκφόβιζαν να εγκαταλείψουν το νησί στο όνομα της «Χρυσής Αυγής», πέρσι το Νοέμβριο.

Πήγαιναν τριάδα ...

Τα ΙΧ των διακινητών
 
 
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και 31χρονος αλλοδαπός ως ηγετικό στέλεχος.

Συγκεκριμένα  αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και ήλεγξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο επί της Εγνατίας οδού, εντός του οποίου επέβαιναν τρεις μη νόμιμοι μετανάστες και 26χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος της οργάνωσης.

Από την αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, τα οποία έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν, το ένα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, πλησίον του κόμβου Μακρύγιαλου – Πιερίας και το άλλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Λαμίας και Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, στην Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στα οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί διακινητές (2 άνδρες – 1 γυναίκα), ηλικίας 48, 37 και 37 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς και τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Αθήνα, ενώ ο 26χρονος θα λάμβανε για κάθε μη νόμιμο μετανάστη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ από τον 31χρονο αναζητηθέντα – ηγετικό στέλεχος.

Έκαναν ... καλοκαιρινά τα περίπτερα

Συνελήφθησαν  στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 33 και 22 ετών και ένας (1) 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί λίγο πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν περίπτερο στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Χαϊδαρίου, οι συλληφθέντες μαζί με τρείς (3) ακόμα συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα, έχει διαπράξει συνολικά οκτώ (8) διαρρήξεις περιπτέρων στην περιοχή του Χαϊδαρίου, από τα οποία αφαίρεσαν εμπορεύματα, χρήματα, κάμερες ασφαλείας και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ.

Ζευγάρι λήστεψε 45χρονη στις Κουκλίνες

Συνελήφθησαν  στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας Κέρκυρας, δύο Έλληνες  (ένας άντρας και μία γυναίκα) ηλικίας 38 και 35 ετών για ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος 45χρονης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα αφού από την αξιολόγηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν οι δύο ημεδαποί ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 45χρονης.

Οι δύο ημεδαποί την Τρίτη  το μεσημέρι στις Κουλίνες Κέρκυρας με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από 45χρονη που κινούνταν πεζή το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (tablet pc) αξίας 300 ευρώ.

25/4/13

Η δίκη των «Locos» στη Χίο



Μύηση… στα μυστικά και στον τρόπο δράσης της οργάνωσης έκανε ο διοικητής Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου Γ. Κεβόπουλος. Ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των λεγόμενων «Locos» ξετύλιξε το κουβάρι της δράσης των κατηγορουμένων.
Ο Γ. Κεβόπουλος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι υπήρχε ηγετική ομάδα που δρούσε οργανωμένα, ενώ αναγνώρισε πως μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων ήταν χρήστες.
Εξηγώντας για τον τρόπο δουλειάς τους σημείωσε ότι υπήρχαν πολλές κρυψώνες για τις ναρκωτικές ουσίες, κύρια ινδική κάνναβη αλλά και κοκαΐνη, ενώ μεγάλος αριθμός νεαρών εμπλέκονταν με την οργάνωση, και μάλιστα από το χώρο των σχολείων!
Ο Γ. Κεβόπουλος  επισήμανε ότι τον Αύγουστο του 2011 ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μπορέσουν να εξαρθρώσουν την οργάνωση, που από το 2007 είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη Χίο.
Η δράση την ίδια περίοδο μιας (και στη συνέχεια και 2ης  ) αλβανικής οργάνωσης που κύρια προμήθευε ναρκωτικά, άλλαξαν και τα δεδομένα στον τρόπο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νησί.
Σημαντικό στοιχείο ότι τα απλά μέλη- βαποράκια πολλές φορές ναρκωτικών ουσιών- είχαν «τυφλή» πίστη στον αρχηγό της ομάδας και έκαναν ότι μπορούσαν για να κερδίσουν την εύνοια και προσοχή του, παίρνοντας πάνω τους για παράδειγμα την ευθύνη για μικροποσότητες χασίς όταν συλλαμβάνονταν.

 Υπερασπιστική γραμμή

Ένα στοιχείο στο οποίο προσπάθησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ορισμένων κατηγορουμένων να στηριχτούν, ήταν το γεγονός ότι ακόμα και τα άτομα που φέρονται να είναι «υπαρχηγοί» στην οργάνωση, προπλήρωναν πολλές φορές τις ποσότητες ναρκωτικών που προμηθεύονταν από τον «αρχηγό».
Όπως επίσης ότι στις συλλήψεις που έγιναν οι δράστες είχαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
«Είναι πολλά τα 4 γραμμάρια κοκαΐνης», ρώτησε για παράδειγμα δικηγόρος για τον πελάτη του. «Εξαρτάται. για άλλους είναι πολλά’, σημείωσε ο κ. Κεβόπουλος, επιμένοντας ότι δεν δρούσε ο καθένας ξεχωριστά.
Μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την ομάδα, σαν «αρκετά σκληρή’ και όχι ‘ομαδούλα ερασιτεχνική’, όπως χαρακτηριστικά έθεσε την ερώτηση συνήγορος υπεράσπισης.
Περνώντας στις μεμονωμένες περιπτώσεις κατηγορουμένων, η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε σχεδόν στο σύνολό της να αποδείξει ότι δρούσαν μόνοι τους άρα δεν συνιστούσαν εγκληματική οργάνωση και πως το έκαναν για τη δόση τους.
Σε ορισμένες δε περιπτώσεις προσπάθησαν να κερδίσουν τη συμπάθεια του δικαστηρίου με αναφορές στο ποιόν των οικογενειών των κατηγορουμένων.

Και αν κατά τη σχετική συνέντευξη τύπου της αστυνομίας, στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 είχε γίνει προσπάθεια να μην τονιστεί πως πρόκειται για οικογένειες μονογονεϊκές, με οικονομικά προβλήματα, εντούτοις κατά το τριήμερο της ακροαματικής διαδικασίας είναι ένα στοιχείο που αναφέρεται κύρια από τους συνηγόρους υπεράσπισης.
Βέβαια ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, δείχνοντας το βάθος στο οποίο έχει απασχοληθεί με την υπόθεση, αναφέρθηκε και στον καθένα ξεχωριστά, για τις δυνατότητες που φαίνεται να έχουν σαν άτομα, το ότι ώρες έχει συζητήσει μαζί τους, ακόμα και εις βάρος των δικών του παιδιών και πέρα από το υπηρεσιακό καθήκον.

«Για τους πιο πολλούς από αυτούς έχω αφιερώσει πιο πολύ χρόνο από ότι έχω αφιερώσει στα παιδιά μου. Τους έχω μιλήσει, τους έχω συμβουλέψει, έχω καλέσει τους γονείς τους, κάποιοι μου έχουν δώσει το λόγο τους ότι δε θα ασχοληθούνε ξανά, μερικοί το προσπαθούν, άλλοι μπορεί να το καταφέρουν,

Βρήκαν τη ληστρική συμμορία

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 



Ο Ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής που διοικεί υποδειγματικά την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης
 





Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, τριάντα τέσσερις (34) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οικιών, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιο – Απρίλιο τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής.
Συνελήφθησαν , πρωινές ώρες χθες (24-04-2013), μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στις περιοχές Διαβάτων και Εύοσμου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 17 έως 41 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι τρεις (3) συνεργοί τους , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωση», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος» και «Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές κυρίως σε οικίες. Συγκεκριμένα, διέπραξαν (12) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και (2) απόπειρες, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, δύο κυνηγετικά όπλα και ικανό χρηματικό ποσό. Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν ( 18) κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, η εν λόγω ομάδα χρησιμοποιούσε ως μεταφορικά μέσα στα πλαίσια της εγκληματικής της δράσης, δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας ενώ στα ανωτέρω οχήματα πραγματοποίησαν ιδιαίτερες μηχανολογικές τροποποιήσεις (μεγάλου κυβισμού και αυξημένης ιπποδύναμης).
Τα εν λόγω οχήματα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και διάπραξης έκνομων ενεργειών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών,
  • Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,
  • Τρία (3) πιστολιά,
  • Έντεκα (11) φυσίγγια,
  • (165,2) γραμμάρια κάνναβης καθώς και
  • Τέσσερις (4) πινακίδες κυκλοφορίας.

Τον λήστεψαν στο δρόμο

 
Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου, μία υπόθεση ληστείας και πέντε περιπτώσεις κλοπών στο κέντρο της πόλης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τον τρέχοντα μήνα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία» και για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Ειδικότερα , πρώτες πρωινές ώρες χθες (24-04-2013) , στην περιοχή του κέντρου, εντοπιστήκαν από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι ανωτέρω να περιεργάζονταν σταθμευμένα οχήματα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
  • Ένα (1) κατσαβίδι ,
  • Τέσσερα (4) διαβατήρια ,
  • Μια (1) φωτογραφική μηχανή ,
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και
  • Το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την παραπάνω Υπηρεσία, οι συλληφθέντες:
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 23-04-2013, πλησίασαν 52χρονο ημεδαπό ο οποίος βρίσκονταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφά του.
Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 11-04-2013 έως 23-04-2013 διέπραξαν επιπλέον πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή του κέντρου, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και δημόσια έγγραφα των ιδιοκτητών.

Οι Χιώτες προετοιμάζονται για πυρ ...

 
Ποινικοποιούν το έθιμο?
 
Χθες (24-04-2013) το απόγευμα, στην περιοχή του Βροντάδου της Χίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση, χρήση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, βρήκαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο:
  • Ενενήντα οκτώ (98) ρουκέτες έτοιμες προς ρίψη
  • Έντεκα (11) ξύλινες ράβδοι (ρουκετόξυλα)
  • Διακόσια έξι (206) καλούπια αυτοσχέδιων ρουκετών, έτοιμα προς γέμιση
  • Μία (1) ξύλινη κατασκευή, η οποία χρησιμοποιείται στη γέμιση των ρουκετών.
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου

Πήγαν για εκβιασμό

 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας περίπτωση εκβίασης σε βάρος 52χρονου  ιδιοκτήτη καταστήματος στη Βέροια.
Συνελήφθησαν, δύο άτομα 39 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στη Βέροια Ημαθίας την 23.04.2013, σε προκαθορισμένο ραντεβού του 39χρονου με 52χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 39χρονος, διότι παρέλαβε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, εξαναγκάζοντας τον 52χρονο να του το παραδώσει με την απειλή βίας. Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό κατασχέθηκε.
Από την αστυνομική έρευνα επιπλέον προέκυψε ότι ο συλληφθείς από 14.04.2013 έως 20.04.2013 προέβη τέσσερις φορές στην ίδια πράξη αποσπώντας από τον 52χρονο συνολικά το χρηματικό ποσό των (220) Ευρώ.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος ενεργούσε για λογαριασμό του 38χρονου, ο οποίος είχε οικονομικές διαφορές με τον 52χρονο. Ο 38χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες 24.04.2013.

Πάνε πακέτο πίσω ...



Επιπλέον τριάντα εννέα (39) αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (24.04.2013), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις χώρες τους επέστρεψαν τριάντα τρεις (33) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Αιγύπτου, ένας (1) πολίτης Λιθουανίας, ένας (1) πολίτης Αλβανίας, ένας (1) πολίτης Αλγερίας και δύο (2) πολίτες Μπαγκλαντές, για τους οποίους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή των είκοσι εννέα (29) από τους τριάντα τρεις (33) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν πραγματοποιήθηκε μέσω κοινής ευρωπαϊκής επιχείρησης με ειδική πτήση «Charter» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τη Λαχώρη – Ισλαμαμπάντ, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί πολίτες επέστρεψαν στις χώρες τους με εμπορικές πτήσεις, με προορισμούς τη Λαχώρη, το Κάιρο, τη Βίλνιους, τα Τίρανα, το Αλγέρι και τη Ντάκα.