16/10/10

BAΡΙΟΠΟΥΛΑ Νο2: Τα βρώμικα σχέδια των Τούρκων

ImageΑπο: DefenceNET.gr

Η δημοσιοποίηση στις 20 Ιανουαρίου 2010 του τουρκικού σχεδίου ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ που προέβλεπε – μεταξύ άλλων – την εισβολή στην Ελλάδα το 2003 και την κατοχή του Βόρειου Έβρου, έχει «στοιχειώσει» από τότε την ελληνική αμυντική σχεδίαση. Όπως αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, κατόπιν μελέτης του ΓΕΣ διαπιστώθηκε ότι όντως η τουρκική ενέργεια θα είχε «υψηλή πιθανότητα επιτυχίας»! Kαι το χειρότερο, ότι μέχρι τότε, σχεδόν κανένας δεν το είχε αντιληφθεί. Ταυτοχρόνως όμως οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών - που επιτέλους κινητοποιήθηκαν - έχουν συλλέξει πλειάδα στοιχείων για αλλαγή του τουρκικού δόγματος επιχειρήσεων στην Θράκη το οποίο αποδίδει κορυφαίο και κρίσιμο ρόλο στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις με παράλληλη αξιοποίηση των μειονοτικών εξτρεμιστών ολόκληρης της περιοχής από τον Νέστο μέχρι τον Έβρο. Διαβάστε πως το ΓΕΣ εσπευσμένα άλλαξε τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό στην Θράκη και τον κρίσμο ρόλο που αναλαμβάνουν στον νέο σχεδιασμό του ΓΕΣ οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις και το κυριότερο, οι έφεδροι των ειδικών δυνάμεων. Επίσης στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε:

ENAΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η παρουσία της Τουρκίας στη Θράκη έχει – από την περίοδο της Συνθήκης της Λωζάννης μέχρι σήμερα – πολυποίκιλες όψεις. Με βασικό άξονα των ενεργειών της το προξενείο στην Κομοτηνή, η Τουρκία προσπαθεί να έχει παρέμβαση στον πολιτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα με κατακόρυφη αύξηση των κρατικά κατευθυνόμενων επενδύσεων σην περιοχή.


Έκρυψε 1 κιλό χασίς σε προαύλιο σχολείου

Συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 19χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός της βαλίτσας που είχε στην κατοχή του, τρεις πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους 2.830 γραμμαρίων (900 γραμ. – 900 γραμ. - 1030 γραμ.). Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο εν λόγω αλλοδαπός αποπειράθηκε να διαφύγει της σύλληψης χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Στο μεταξύ μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Διοίκησης Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, συνελήφθη στην περιοχή του Γαλατσίου, 20χρονος αλλοδαπός. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αλλοδαπός εντοπίστηκε να παραλαμβάνει ναρκωτικές ουσίες (ακατέργαστη ινδική κάνναβη), οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε φρεάτια των υπαίθριων νιπτήρων στον προαύλιο χώρο σχολείου, συνολικής ποσότητας 734 γραμμαρίων.

Πήγαιναν καλά οι πωλήσεις


Στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδ-νσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Α.Δ.Α., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες, στην οικία των οποίων, στα Πατήσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –33.801- γραμμαρίων.

· Το χρηματικό ποσό των -7.110- ευρώ .

· Οκτώ (8) συσκευές κινητής τηλεφωνίας .

Επίσης κατασχέθηκαν :

· Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.· Μία (1) μοτοσυκλέτα.

Το χασίς που κουβαλούσε ο 19χρονος









Αυτοί οι ταξιδιωτικοί σάκοι με τα 80 κιλά χασίς που σας παρουσιάζει το Crimes on air θα στείλουν για κάμποσα χρόνια στη φυλακή το 19χρονο Αλβανόπουλο, που με κλεμμένο αυτοκίνητο προσπάθησε να τους μεταφέρει στην Αθήνα από τα σύνορα της Θεσπρωτίας. Όπως μας ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλης Μίαρης, οι λαθρέμποροι για 5.000 ευρώ έπεισαν τον νεαρό να τους κάνει τη μεταφορά. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον λόγος. Επειδή πίστευαν που θα περνούσε απαρατήρητος από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, λόγω ηλικίας. Ο 19χρονος διέμενε μόνιμα στην Αθήνα στα Βριλήσσια.

Άνοιγμα Ραχωβίτσα στη Βουλγαρία


Στο Βασίλειο του οργανωμένου εγκλήματος στη Βουλγαρία, βρέθηκε ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που κουβαλά στην πλάτη του εικοσάχρονη πορεία στην Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής. Η τριήμερη επίσκεψη του Αντιστράτηγου Ιωάννη Ραχωβίτσα, ολοκληρώθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπαρχηγός συνοδευόμενος από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Δημήτριο Παπαδόπουλο, και το Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή Αθηναγόρα Παζαρλή, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Georgiev Kalin, το Διευθυντή Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, κ. Florov Stanimir, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος. Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά, καθώς και άλλα ζητήματα διμερούς αστυνομικού ενδιαφέροντος. Και επειδή κάποια ονόματα στην ΕΛ.ΑΣ δεν είναι τυχαία να θυμίσουμε πως ο Θεσσαλονικάρχης Δημήτριος Παπαδόπουλος όταν ήταν Διοικητής Ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα συνέλαβε τον Βασίλη Παλαιοκώστα και την παρέα του για την απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου Γιώργου Μυλωνά. Παιδί της ένδοξης Χωροφυλακής ο Ραχωβίτσας υπηρέτησε και ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, από το 1982 εως το 1986 όταν αποφοίτησε από τη σχολή Αξιωματικών.

Όχι και το Playstation ρε παιδιά…


Τελικά οι κλέφτες που κυκλοφορούν τελευταία στην Ηλεία δεν έχουν όρια, δεν είναι επιλεκτικοί και τελευταίως αποδεικνύονται πολύ τυχεροί…
Μετά τον Πύργο το Αστυνομικό Δελτίο κατέγραψε νέο περιστατικό με σοβαρή κλοπή κοσμημάτων, αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα. Βέβαια συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όμως καταγράφηκε χθες. Από διαμέρισμα τρίτου ορόφου πήραν κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και ανάμεσα σε αυτά αλυσίδες από λευκόχρυσο, παιδικές ταυτότητες, μονογράμματα, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες, δαχτυλίδια κ.α. Κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ πήραν και από σπίτι στον Κακόβατο, καθώς και ένα «πενηντάρι» που βρήκαν μπροστά τους.
Στο Τραγανό, οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι αλλοδαπής και της έκλεψαν δέκα χρυσά ανδρικά δαχτυλίδια, άλλα δέκα γυναικεία, τέσσερα βραχιόλια, δύο ζευγάρια σκουλαρίκια και πέντε σταυρούς με χρυσή αλυσίδα. Η αξία των παραπάνω είναι 3.000 ευρώ. Στα Άγναντα Πηνείας, οι διαρρήκτες δεν αρκέστηκαν στα 4.500 ευρώ που υπήρχαν στο συρτάρι ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα μονοκατοικίας. Πήραν και το Playstation, μαζί με ένα στερεοφωνικό και ένα ξύλινο τραπεζάκι. Άλλα το Playstation θέλει και κουβέρτα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ,γι' αυτό και πήραν και τα κλινοσκεπάσματα, όλα τα παραπάνω αξίας 2.000 ευρώ.
Στα Λεχαινά ακόμα δεν πιστεύουν οι παθόντες πως ,αλλά κυρίως γιατί, δύο άντρες και μια γυναίκα έκλεψαν από την πίσω πλευρά του σπιτιού τους 500 τούβλα… Εδώ δεν έχει ουσία το κόστος αλλά το ότι έφτασαν να κλέβουν πράγματα που θεωρητικά δεν έχουν αξία για έναν κλέφτη. Μάλλον ανήκουν στην ομάδα που έκλεψε πλακάκια και κόλλα προχθές στον Πύργο.
Ο σημερινός «μπαξές» του αστυνομικού δελτίου είχε και «μαϊμούδες». Δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν στον Πύργο με 49 ζευγάρια απομίμηση γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών. Οι «μαϊμουδιάρηδες» μας είχαν έρθει από το Αίγιο, όπου μένουν μόνιμα.

Ληστεία με λεία 240.000 ευρώ

240.000 ευρώ άρπαξαν σήμερα το μεσημέρι δύο άγνωστοι από το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης στη πλατεία Παναγοπούλου στο Αγρίνιο. Οι άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας με βαριοπούλα και κατέφεραν να αρπάξουν τα χρήματα την ώρα που ένας υπάλληλος πραγματοποιούσε ανεφοδιασμό του Α.Τ.Μ.Στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την Τρίτη η δίκη για την "αυτοκτονία" που τελικά... ήταν φόνος!

Δράστης που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Μάϊο του 2008 το δασοπυροσβέστη Βασίλη Γκότση και στη συνέχεια έκαψε το αυτοκίνητό του για να φανεί σαν αυτοκτονία, θα καθίσει την Τρίτη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Καρύδα που κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Σεπτέμβριο, μερικές εβδομάδες μετά την αναπαράσταση που είχε διενεργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε πάρει φωτιά το όχημα. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως άδικα κατηγορείται για το φόνο του 34χρονου. Ωστόσο ΄πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση και μάλιστα συγγενής του, έδωσε μαρτυρική κατάθεση στην Πυροσβεστική και υπέδειξε αυτόν ως τον δράστη της δολοφονίας. Υποστήριξε μάλιστα πως βρισκόταν σε κοντινή απόσταση με το όχημα. Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί και αφού ο πρώτος τον είχε χτυπήσει ή πνίξει, έβαλε φωτιά και τον έκαψε. Η πόρτα του οδηγού ήταν κλειδωμένη και του συνοδηγού ανοιχτή. Στο αυτοκίνητο μάλιστα είχε τοποθετηθεί χειρόφρενο και ταχύτητα.

15/10/10

Γιατί Μέρκελ άσπλαχνη;


Αποκαλυπτικό NON PAPER για την ελληνική οικονομία:

Τι συζητήθηκε με μυστική σύσκεψη στην ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας, και γιατί η Άγκελα Μέρκελ επιθυμεί να τεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη στη Ρηγίλλης

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε πριν από λίγα λεπτά στη Ρηγίλλης δίπλα από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η υπόπτη βαλίτσα όμως περιείχε ρούχα.

Σκότωσε δυο ο Αλβανός


Αλληλομαχαιρώματα Αλβανών στη Σάμο, αφού βρέθηκε και δεύτερο πτώμα από την συμπλοκή της περασμένης Τρίτης. Ο 3Οχρονος εντοπίστηκε στις 07.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Σάμου, το πτώμα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε λάβει μέρος στη συμπλοκή που έγινε την 12-10-2010 στην παραλιακή οδό έναντι του Λιμένα Σάμου. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του ανωτέρω θανόντος είναι ο ίδιος με εκείνον της ανθρωποκτονίας του 23χρονου Αλβανού, που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ίδιας συμπλοκής.

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ...



Ο Χρήστος Παπουτσής στην πολιτική του πορεία, ειδικά τα τελευταία χρόνια υπήρξε πολύ ξεκάθαρος, μέχρι που χρειάστηκε να συγκρουστεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα για τις ρεαλιστικές και δίκαιες θέσεις του. Τώρα όμως που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται πως είναι πιο στρογγυλοποιημένος στις δηλώσεις του. Και αυτό αν κρίνουμε από την απάντηση που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αθ. Πλεύρη, για την διαφαινόμενη κατάργηση ή περικοπή των επιδομάτων στα πενθήμερα και τα νυχτερινά των αστυνομικών. Ο υπουργός προαναγγέλει αλλά με τρόπο πως έρχονται και άλλες "δύσκολες ημέρες" αφήνει μετέωρη την επίλυση του ζητήματος ενώ μπλέκει και το έκτακτο εκλογικό επίδομα, λες και επιδιώκει με τα λεγόμενά του να μπερδέψει το νεαρό Βουλευτή του ΛΑΟΣ. Ακολουθεί η απάντηση του κ. Παπουτσή που έδωσε στη Βουλή. "Το πρόβλημα ωστόσο υπήρξε λόγω της υπέρβασης του προϋπολογισμού της αστυνομίας όπως είχε εγγραφεί. Δεν ήταν πρόβλημα επειδή άλλαξε η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, ούτε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, για την απόδοση των επιδομάτων και κυρίως για την αναγνώριση, την οποία οφείλουμε όλοι μας να έχουμε προς εκείνους οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν και αναλαμβάνουν κινδύνους στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος. Όσον αφορά στο θέμα του εκλογικού επιδόματος στο οποίο επίσης αναφερθήκατε, όπως γνωρίζετε το εκλογικό επίδομα δεν είναι γενικό επίδομα όπως τα προηγούμενα τα οποία συμπεριελήφθησαν στη γενική μείωση που είχε η κυβέρνηση. Όσον αφορά στα γενικά επιδόματα ήδη ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος έχει κάνει τις ανάλογες δηλώσεις και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει το θέμα των αστυνομικών υπαλλήλων και του εκλογικού επιδόματος. Εκείνο που εγώ έχω να σας πω εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ότι η δική μας προσπάθεια είναι να σεβαστούμε –όπως και προηγουμένως ανέφερα- κάθε υπηρεσία η οποία προσφέρεται αναλαμβάνοντας κινδύνους και αναλαμβάνοντας υποθέσεις στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος. Το εκλογικό επίδομα δεν εντάσσεται στην κατηγορία των γενικών επιδομάτων, είναι έκτακτο επίδομα, έκτακτης απασχόλησης υψίστης εθνικής σημασίας , υψίστης σημασίας για τη δημοκρατίας μας και ούτως ή άλλως ουδείς έχει πει ότι πρόκειται να καταργηθεί. Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε όλοι μας και δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς, αφορά τους πάντες, όλους τους Έλληνες πολίτες και τους βουλευτές και τους πάντες, είναι ότι όλες οι δαπάνες του κράτους εντάσσονται στο γενικό πρόγραμμα του ορθολογισμού των δαπανών και της ορθολογικής αξιοποίησης του δημοσίου χρήματος και αυτό θα γίνει και στην προκειμένη περίπτωση εφ όσον χρειαστεί. Στα πλαίσια αυτά τα επιδόματα, τα εισοδήματά τους δεν μπορούν να έχουν δυσμενέστερη αντιμετώπιση απ΄ ότι τα υπόλοιπα, από τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας και ο ελληνικός λαός. Ως εκ τούτου όπου υπήρξαν μειώσεις –δεν αναφέρομαι για όπου υπάρχουν ή θα υπάρξουν- ήταν στα πλαίσια των γενικών μειώσεων, τις οποίες αποδέχτηκε , συνεισέφερε και συνεισφέρει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Στα πλαίσια αυτά θα ισχύει πάντοτε η δική μας δέσμευση ότι με την πρώτη βελτίωση, με τις καλύτερες προϋποθέσεις που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας, που ελπίζουμε να έχουμε στους επόμενους μήνες, στα επόμενα χρόνια, θα υπάρχει και η δυνατότητα της αποκατάστασης αυτών των οποίων χάθηκαν".

Με το δικηγόρο μου



Mε τα μεγαθήρια της ποινικής δικηγορίας δύσκολα τα βγάζεις πέρα. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η ουσία της ακροαματικής διαδικασίας με την εξέταση μαρτύρων στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Σήμερα για άλλη μια φορά η δίκη διεκόπη, επειδή ο Σάκης Κεχαγιόγλου ήταν αδύνατο να παραστεί στον Κορυδαλλού εξαιτίας άλλης σημαντικής επαγγελματικής του υποχρέωσης. Ο κατηγορούμενος πελάτης του Απόστολος Πετράκης που ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή και τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων ευρώ, σηκώθηκε από το εδώλιο και όπως είχε δικαίωμα απαίτησε να συνεχιστεί η δίκη μόνο παρουσία του δικηγόρου του. Έτσι η δίκη θα ... ξεκινήσει εκ νέου την Τετάρτη.

Υπουργός ελέγχεται για σχέσεις με την Ιταλική μαφία














Γράφει ο βασίλης χήτος



Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η εντυπωσιακή Majlinda Bregu [φωτο 1,2] υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα, που τις προσάπτουν επιχειρηματικές οικογενειακές σχέσεις με τον Ιταλό αρχιμαφιόζο Αλμπίνο Προυτεντίνο ο οποίος από την Ελλάδα κατέφυγε στην Αλβανία, όπου και συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, καταζητούμενος επί δέκα ολόκληρα χρόνια. Το αρχηγικό μέλος της μαφιόζικης οργάνωσης Sacra Corona Unita [ Ένωση για το ιερό στέμμα] στις 18 Νοεμβρίου του 1999 είχε συλληφθεί σε εξοχική κατοικία στην Πάτρα όπου και διέμενε, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης κατηγορούμενος για κοντραμπάντο τσιγάρων. Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο Πατρινός ποινικολόγος Ντίνος Αργυρόπουλος που πέτυχε την αποφυλάκιση του πελάτη του, αφού μετά από μια άκρως περίεργη … παράλειψη οι Ιταλικές αρχές, απέστειλαν το αίτημα για την έκδοσή του, μετά από σαράντα ημέρες, αφού δηλαδή είχε παρέλθει η προβλεπόμενη προθεσμία. Από τότε ο Προυτεντίνο [φωτο 3]πήρε τον ενήλικα γιό του [φωτο 4] και έγινε άφαντος, εγκαταλείποντας την ηρεμία της βίλας τους στον Άγιο Βασίλειο έξω από το Ρίο. Αστυνομία και ΣΔΟΕ αναζήτησαν τα ίχνη του λίγο καιρό μετά αλλά μάταια. Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταγεγραμμένες συνομιλίες του Αλμπίνο με Έλληνα επιχειρηματία τον οποίο και ενέπλεκαν σε λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ο επιχειρηματίας αυτός ήταν ο Στέλιος Κολοβός που το 1992 είχε κατηγορηθεί για το «ριφιφί του αιώνα» στην τράπεζα Εργασίας στην οδό Καλλιρόης . Η υπόθεση στην Ελλάδα δεν είχε καμία δικαστική τύχη απόντος του Ιταλού αρχιμαφιόζου. Μέχρι που τα ίχνη του εντοπίστηκαν πριν λίγες ημέρες στην Αυλώνα στα παράλια της Αλβανίας, παριστάνοντας με ψεύτικο όνομα τον έμπορο παγωτών. Όπως προέκυψε ο Προυτεντίνο είχε συνεταιριστεί με τον γαμπρό [σύζυγο της αδελφής ] της εμφανίσιμης υπουργού Majlinda Bregu. H γυναίκα βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού κόμματος, έχει αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο σάλος που προκλήθηκε έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν αποκαλύφθηκε πως ο γαμπρός της υπουργού είναι μέτοχος σε εταιρεία στοιχημάτων του καταζητούμενου Ιταλού. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στην προσπάθειά του να εναρμονίσει τη νομοθεσία της χώρας του μ’ άλλα σύγχρονα κράτη, υποτίθεται πως θέσπισε αυστηρό νόμο για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που προβλέπει να κατάσχετε η περιουσία όχι μόνον για τους πρώτου βαθμού συγγενείς, αλλά μέχρι και για τους συμπεθέρους. Το θέμα τώρα δεν είναι αν κατασχεθεί η περιουσία του γαμπρού, αλλά αν ο Μπερίσα «ξηλώσει» από τη θέση της την κυρίαρχη καλλονή του Αλβανικού υπουργικού συμβουλίου.

Τα κλοπιμαία των Ρουμάνων





Δεν είναι μύθος η σύλληψή τους

Στην Κρήτη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας πιάστηκαν δύο Ρουμάνοι ετών 19 και 21 αντίστοιχα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, οι οποίοι ενεργούσαν εποχούμενη περιπολία στην Ιεράπετρα και στην ευρύτερη περιοχή για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, συνέλαβαν την 14-10-2010 και ώρα 01:00΄ τους ανωτέρω δράστες, την στιγμή που επιχειρούσαν από κοινού να διαρρήξουν το κατάστημα ενός ημεδαπού στους Μύθους - Ιεράπετρας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες διέπραξαν από κοινού, το τελευταίο δίμηνο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και της Σητείας άλλες επτά (7) κλοπές σε καταστήματα , αφαιρώντας από αυτά τρόφιμα, οινοπνευματώδη ποτά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρηματικά ποσά από τις ταμιακές μηχανές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 20.000 € περίπου, κατ’ εκτίμηση των παθόντων. Σε νομότυπες έρευνες που ενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα, προϊόντα κλοπών, ήτοι:

  • Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα (1) ενσύρματο Router .
  • Τρία (3) CD Player .
  • Πέντε (5) DVD Player .
  • Μία (1) οθόνη H / Y .
  • Τρεις (3) ψηφιακοί αποκωδικοποιητές τηλεόρασης.
  • Ένα (1) πλήρες σύστημα H / Y (κεντρική μονάδα, πληκτρολόγιο, ηχεία, τροφοδοτικό).
  • Ένα (1) ποδήλατο.
  • Δύο (2) τηλεχειριστήρια.
  • Δύο (2) τηλεοράσεις 20΄΄ και 42΄΄.
  • Ένα (1) ηχοσύστημα με πέντε (5) ηχεία.
  • Δύο (2) φωτογραφικές μηχανές.
  • Ένα (1) Laptop.
  • Μία (1) βιντεοκάμερα.
  • Ένα (1) ρολόι.
  • Ένα (1) Play station με τηλεχειριστήριο.
  • Ένα (1) radio CD.
  • Ενενήντα (90) κιλά κρέας.
  • Είκοσι (20) σαμπάνιες.
  • Πέντε (5) φιάλες ουίσκι.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας κλήθηκαν οι παθόντες από κλοπές για αναγνώριση – απόδοση σε αυτούς των παραπάνω αντικειμένων. Οι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές που έχουν διαπραχθεί στην περιφέρεια της Ιεράπετρας και της Σητείας.


Είχαν γούστο οι μακρυχέρηδες


Συνελήφθησαν στην περιοχή Αλυκές της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 33, 25 και 30 ετών, αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπές. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες εντόπισαν τους ανωτέρω συλληφθέντες, εντός ερειπωμένης και εγκαταλελειμμένης οικίας, που βρίσκεται στις Αλυκές Κέρκυρας. Στην κατοχή των ανωτέρω κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μεγάλη ποσότητα ενδυμάτων και υποδημάτων επώνυμων καταστημάτων, μέρος εκ των οποίων έφεραν ετικέτες με την τιμή, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.
  • Μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη σακούλα, επώνυμου καταστήματος, ειδικά διαμορφωμένη με αυτοσχέδια αλουμινένια επένδυση στο εσωτερικό της, η οποία χρησιμοποιείται από δράστες κλοπών, προκειμένου μην ενεργοποιηθεί το αντικλεπτικό σύστημα κατά την έξοδό τους από καταστήματα.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι, οι δράστες κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός, επισκέφθηκαν αρκετές φορές, ακόμα και την ίδια ημέρα, επώνυμα καταστήματα στην πόλη της Κέρκυρας και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν είδη ένδυσης και υπόδησης, συνολικής αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 ευρώ]

19χρονος με 80 κιλά χασίς


Οι Αλβανοί λαθρέμποροι δοκιμάζουν τα πάντα για να περάσουν ινδική κάνναβη στην Ελλάδα. Αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν ... βαποράκι ένα παιδί 19 χρονών. Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν 19χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος αλλοδαπός οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε πινακίδα και να τραυματισθεί ελαφρά. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στον χώρο αποσκευών και καμπίνας επιβατών τρεις σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ογδόντα (80) κιλών περίπου.

...Καλωδιωμένοι και οι Ρουμάνοι


Δυο Ρουμάνοι ηλικίας 19 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εκτελώντας περιπολία κατά μήκους του σιδηροδρομικού δικτύου, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σταθμευμένο σε χωματόδρομο πλησίον του Χ/Σ 134+000 και έθεσαν αυτό σε διακριτική παρακολούθηση. Με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος εμφανίστηκαν οι ανωτέρω δράστες, εξερχόμενοι από το σιδηροδρομικό δίκτυο, μεταφέροντας αυτοσχέδιες κουλούρες χάλκινων εναέριων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, τις οποίες απέκρυψαν σε πρανές παρακείμενης αερογέφυρας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους ακινητοποιήσουν, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Το όχημα ακολουθήθηκε μέχρι και την περιοχή της Θήβας, όπου και ακινητοποιήθηκε. Ο 20χρονος συνοδηγός του οχήματος συνελήφθη ενώ 19χρονος οδηγός τράπηκε πεζός σε φυγή. Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του διαφεύγοντος δράστη, ο οποίος και συνελήφθη στην περιοχή της Θήβας, απογευματινές ώρες της ιδίας με την συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών. Στο σημείο όπου αρχικά είχαν εντοπιστεί οι δράστες, ανευρέθηκαν έξι (6) αυτοσχέδιες κουλούρες εναέριων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, συνολικού μήκους διακοσίων πενήντα (250) μέτρων περίπου. Τα καλώδια και το αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν.

Στα Χανιά οι οπλοφόροι είχαν απ' όλα





Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, στο Δήμο Βουκολιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 50 ετών, για κατοχή όπλων και ναρκωτικών [φωτο]. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ότι οι παραπάνω κατέχουν όπλα και ναρκωτικά, αφού εντοπίστηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούν, ακολούθησαν έρευνες παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο τύπου KALASNIKOV
  • Ένα (1) περίστροφο Αμερικανικής προέλευσης, μάρκας SMITH & WESSON
  • Ένα (1) πιστόλι, Ιταλικής προέλευσης, μάρκας BERETTA ,
  • Ένα (1) πιστόλι Ιταλικής προέλευσης, μάρκας ARMI GRATELLI
  • Ένα (1) πιστόλι Ιταλικής προέλευσης , μάρκας BBM
  • Επτακόσια σαράντα εννέα (749) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
  • Επτά (7) γεμιστήρες διαφόρων τύπων όπλων
  • Ένα (1) κιλό ζελατοδυναμίτιδα (μασούρι)
  • Μία (1) ενεργή εκπαιδευτική χειροβομβίδα
  • Διάφορα εξαρτήματα πολεμικών τυφεκίων – πιστολίων - περιστρόφων
  • Τέσσερις (4) δερμάτινες θήκες πιστολίων – περιστρόφων
  • Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 0,60 m καλλιεργούμενο σε γλάστρα και
  • Τριάντα τρία (33) γρ. ακατέργαστη κάνναβη.

...Πληρώνει αμαρτίες άλλων



Βάσανα για την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για τον 52χρονο στο σπίτι του οποίου στη Νέα Σμύρνη βρέθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό. Ο 52χρονος Π.Κ που παλαιότερα ήταν στο περιβάλλον του Γεράσιμου Αρσένη [συζύγου της Λούκα] δήλωνε ψευδώς πως είναι και διευθυντής του πολιτικού της γραφείου. Από τη θητεία της στο προηγούμενο υπουργείο Οικονομίας η συμπαθής πολιτικός είναι συνηθισμένη σε τέτοιους πονοκεφάλους. Η αδελφή της Νόρα Κατσέλη πρώην βουλευτής είχε κληθεί να υπερασπιστεί μαζί με την Μαρία Δαμανάκη την κατηγορούμενη Νίκη Ρουμπάνη [φωτο] που ως πρόεδρος συλλόγου κακοποιημένων γυναικών, ήταν σε κρυφή και άριστη συνεργασία με σωματέμπορους. Η κ. Ρουμπάνη κατηγορήθηκε πως το δίκτυο της το χρηματοδοτούσαν προαγωγοί για να νομιμοποιούν αλλοδαπές χορεύτριες που εμφάνιζαν τις κοπέλες ως δήθεν κακοποιημένες μόνο και μόνο για να χαρακτηριστούν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων πετυχαίνοντας έτσι τη μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα. Μετά την «κακοποίησή» τους μάλιστα βρίσκονταν να εργάζονται και να εκδίδονται σε μαγαζιά strip show που ανήκαν σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2007 είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπόρων και όλως τυχαίως ήταν ο βασικός χορηγός του Δικτύου!

Τους έπιασε ... αδιάβαστους



Mε το στόμα ανοιχτό έμειναν χθες το μεσημέρι ορισμένοι δικηγόροι στη δίκη που διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Κάποιοι εκ των συνηγόρων φαίνεται πως αγνοούσαν πως οι πελάτες τους που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά παράλληλα κατηγουρούνται για μεταφορά, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, τώρα κινδυνεύουν να καταδικαστούν με ισόβια, αφού τα αδικήματα αυτά εμπίπτουν στις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος περί τρομοκρατικών ενεργειών. Οι βαριές κατηγορίες φανερώθηκαν με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου για τον καθένα χωριστά κατηγορούμενο, από τον έμπειρο Εισαγγελέα της έδρας κ. Μπαρδάκη. Κάποιοι τότε από τους συνηγόρους ζήτησαν διευκρινήσεις από τον κ. Εισαγγελέα και έτσι φανερώθηκε πως αγνοούσαν το κατηγορητήριο όπως αυτό διατυπώνεται στο σχετικό βούλευμα. Επι παραδείγματι αναφέρουμε [χωρίς ασφαλώς να αφήνουμε οποιαδήποτε μομφή για κάποιον απο τους δικηγόρους του] πως ο μεγαλοεργολάβος Γιώργος Τρομπούκης αντιμετωπίζει και αυτός αυτή τη βαριά κατηγορία των ισοβίων δεσμών, εκτός φυσικά και από τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που επιφέρει ποινή από 10-20 έτη κάθειρξης.

14/10/10

Ψάχνουν γυναίκα υπουργό για τη MAFIA






Mην το χάσετε: Γυναίκα υπουργός στο μικροσκόπιο για σχέσεις με την Ιταλοελληνική μαφία και το λαθρεμπόριο.
Το Crimes on air θα σας παρουσιάσει το όνομα και τη φωτογραφία της υπουργού, χωρίς "αράχνη" στο πρόσωπό της.

Αποσυναρμολογούσε κλεμμένα φορτηγά και ΙΧ


Από το Τ.Α. Μαρκόπουλου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε χώρο συλλογής κατεστραμμένων οχημάτων ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 11-10-2010 στο Τ.Α. Παλλήνης. Επιπλέον στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα τριών (3) ακόμα Ι.Χ.Φ. και πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Ασφάλειας.

Οπλοστάσιο στα Καμίνια

Tέσσεροις Αλβανοί εντοπίστηκαν στα Καμίνια, έχοντας στο διαμέρισμά τους στην οδό Παπάζογλου 21, δυο Καλάσνικοφ και δυο χειρομβοβίδες. Νωρίτερα μέσα στο αυτοκίνητό τους είχαν βρεθεί δυο πιστόλια.Στους συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα.

Όλη η γκάμα των ναρκωτικών


Συλλήψεις Αλβανών στη Νίκαια Αττικής, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Η παραπάνω φωτογραφία είναι αποκαλυπτική για τους πιστολάδες λαθρέμπορους ναρκωτικών. Εντοπίστηκαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 39 ετών και δύο (2) αλλοδαπές ηλικίας 46 και 47 ετών, υπήκοοι Αλβανίας και οι τέσσερις (4), για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, κατεργασμένης, ακατέργαστης κάνναβης και όπλων. Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες, στη κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ΚΟΚΑΪΝΗ: βάρους –2.082- γραμμαρίων.
  • ΗΡΩΙΝΗ :βάρους –110- γραμμαρίων.
  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους –6.270- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -52.530- ευρώ .
  • Σκόνη άγνωστης χημικής συνθέσεως, βάρους –154- γραμμ.
  • -8- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • -2- εύχρηστα πιστόλια άνευ μάρκας των 9mm, με αντίστοιχους γεμιστήρες και –29- φυσίγγια
  • -6- φυσίγγια των 22mm
  • -2- ηλεκτρικοί αναμείκτες
  • -3- χειροκίνητοι μηχανικοί μύλοι θρυμματισμού στερεοποιημένων υλών
  • -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • -1- πτυσσόμενο γκλοπ

Έπιασαν 19χρονο μπουρλοτιέρη


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 19χρονος ημεδαπός, για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού – εκρηκτικού μηχανισμού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για “Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης”, “Εμπρησμό”, “Έκρηξη”, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, κατασκευή-κατοχή-χρήση εκρηκτικών υλών, “Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς” και Παράβαση του νόμου “Περί Όπλων”. Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος 19χρονος, μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς-εκρηκτικούς μηχανισμούς σε δύο οχήματα Δημόσιας Επιχείρησης (ΔΕΗ), τα οποία βρισκόταν σε αίθριο, περιφραγμένο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεών της, στην περιοχή κέντρου πόλης. Οι δύο μηχανισμοί εξερράγησαν και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε ένα από τα δύο προαναφερόμενα οχήματα. Για την ίδια υπόθεση, από την προανάκριση, προκύπτει εμπλοκή τεσσάρων ακόμη ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με το προαναφερόμενο κατηγορητήριο. Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία 24χρονης ημεδαπής, συγγενικού προσώπου του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες των 9 mm , οι οποίοι στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.

Λούκα Κατσέλη: Δεν κατέχει επίσημη θέση

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την ανακοίνωση περί σύλληψης “συζύγου συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας” για θέμα που αφορά στο ηλεκτρονικό έγκλημα, από το Γραφείο Τύπου της Υπουργού διευκρινίζεται ότι ο αναφερόμενος δεν κατέχει καμία θέση στο Υπουργείο ή στο πολιτικό της γραφείο».

Τον παρέλαβε από τον άνδρα της πρώην υπουργό

Από τον άνδρα της επίσης υπουργό αλλά πρώην...κληρονόμησε η σημερινή υπουργός τον στενό της συνεργάτη στο διαμέρισμα του οποίου στη Νέα Σμύρνη, εντοπίστηκε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό. Την ευθύνη βέβαια για το υλικό ανέλαβε η σύζυγος του συνεργάτη αφού η σύνδεση ίντερνετ ήταν στο όνομά της. Η σημερινή υπουργός πάντως βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για το συνεργάτης της, που σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του crimes on air γνώριζε πολλά χρόνια πριν απ' όταν ο άνδρας της ήταν υπουργός και τον είχε μάλιστα τοποθετήσει σε νευραλγικό πόστο.

Η σύνδεση στο όνομα της

Στο όνομα της γυναίκας ήταν η σύνδεση της γραμμής ίντερνετ μέσα από την οποία ανιχνεύτηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.Το διαμέρισμα ανήκει στον σύζυγό της που είναι Διευθυντής σε γραφείο υπουργού της κυβέρνησης. Τυπικά η γυναίκα του είναι η υπεύθυνη, εξ αιτίας της σύνδεσης που ήταν στο όνομα της. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση που έχει σοβαρότερη διάσταση, είναι ανεξάρτητη από την επιχείρηση "Σφυροκόπημα" στην οποία εμπλέκονται 177 παιδόφιλοι σ' όλη την Ελλάδα.

Στη Ν. Σμύρνη η έφοδος

Στη Νέα Σμύρνη έγινε η έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σύλληψη της γυναίκας του Διευθυντή του γραφείου σε υπουργό της κυβέρνησης. Στο διαμέρισμα του ζευγαριού βρέθηκαν 5 σκληροί δίσκοι με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό. Κατηγορούμενη είναι η γυναίκα αλλά ο σύζυγος φέρεται να γνώριζε πολλά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Περίεργη εμπλοκή συνεργάτη υπουργού σε παιδική πορνογραφία

Γυναίκα ο άνδρας της οποίας είναι Διευθυντής σε πολιτικό γραφείο παραγωγικού υπουργού της κυβέρνησης, είναι η κατηγορούμενη για παιδική πορνογραφία. Φημολογείται έντονα πως ο σύζυγός της γνώριζε το κουσούρι της... σε μεγάλο βαθμό.

Γυναίκα με παιδική πορνογραφία

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική έρευνα στην περιοχή της Αττικής όπου συνελήφθη ημεδαπή, για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. , όπως τροπ. με Ν. 3625/07 « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» Από ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο Αστυνομικής Επιχείρησης διαπιστώθηκε η εμπλοκή ημεδαπής χρήστριας του Ιντερνετ για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. PAIKOΥ Ελένης, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία της ανωτέρω ημεδαπής, όπου διενήργησε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από την διενεργηθείσα έρευνα, κατασχέθηκαν πέντε (5) σκληροί δίσκοι οι οποίοι διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων, για να διαπιστωθεί εάν η εμπλεκόμενη συνεργάζονταν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Έπιασαν τους δολοφόνους του Αλβανού


Στο Καρλόβασι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 29, 19 και δύο (2) 22χρονοι, για ανθρωποκτονία σε βάρος 23χρονου συμπατριώτη τους. Ειδικότερα, την 23:20 ώρα της 12-10-2010, ανωτέρω δράστες, επιτέθηκαν με μαχαίρι εναντίον του 23χρονου θύματος, στην παραλιακή οδό έναντι Λιμένα Σάμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πρωινές ώρες χθες (13-10-2010) συνελήφθη ο ανωτέρω 29χρονος στην περιοχή Μεσοκάμπου Πυθαγορείου Σάμου και εξεταζόμενος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία και το οποίο έφερε κηλίδες αίματος. Απογευματινές ώρες χθες (13-10-2010) συνελήφθησαν στο Καρλόβασι Σάμου και οι υπόλοιποι τρεις (3) δράστες, οι οποίοι εξεταζόμενοι ο ένας 22χρονος ομολόγησε ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία και οι άλλοι δύο (2) ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία.

Μάχες σε θάλασσα και ξηρά για την κόκα


Στα Σύβοτα της Λευκάδας παραπέμπουν οι δυο ξεχωριστές υποθέσεις κοκαϊνης, σε Αυστραλία και Περού. Ήταν στα μέσα του περασμένου Ιουλίου όταν η Διωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατέσχεσε 85 κιλά κοκαϊνης σε μικρό ιστιοφόρο που από τη μακρινή Λατινική Αμερική κατέπλευσε στα Σύβοτα. Όλο το φορτίο προοριζόταν για την Αθήνα απ΄όπου και η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 11 άτομα που αποτελούσαν το "καρτέλ της κόκας". Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Mισός τόνος κοκαΐνης εντοπίστηκε αυτή τη φορά σε γιοτ, το οποίο και ακινητοποιήθηκε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας από δυνάμεις της ακτοφυλακής και της αστυνομίας.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι τα ναρκωτικά "μεταγγίστηκαν" στο γιοτ, σε συνάντηση ... κορυφής με άλλους διακινητές που επέβαιναν σε καταμαράν, 800 χλμ. ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ.
Ένας Γερμανός και ένας Κοσταρικανός υπήκοος, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες μετά την κατάσχεση της ποσότητας των ναρκωτικών, που περιγράφεται ως η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Αυστραλίας.
Η αγοραστική αξία των 464 κιλών κοκαΐνης -από τα οποία μπορούσαν να παραχθούν περίπου 500.000 δόσεις- ανέρχεται στα 160 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, ή τα 155 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Στο μεταξύ συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή Ουαγιάγκα από άνδρες της αστυνομίας του Περού κορυφαίο στέλεχος της μαοϊκής αντάρτικης οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι».
Πρόκειται για τον Έντγκαρ Μεχία, γνωστός και ως «σύντροφος Ισούλα», ο οποίος θεωρείται πως ηγήθηκε των ανταρτών σε δύο μάχες με την αστυνομία τα τελευταία χρόνια στις οποίες 11 αστυνομικοί κι ένα στέλεχος της εισαγγελίας είχαν σκοτωθεί.
Στις περιοχές του Περού όπου καλλιεργείται κόκα, στο Άλτο Ουαγιάγκα, στο Ένε και στην κοιλάδα του ποταμού Απουρίμακ, άνδρες της αστυνομίας και του στρατού εμπλέκονται συχνά σε μάχες με λαθρέμπορους κοκαΐνης και αντάρτες του Φωτεινού Μονοπατιού, μιας οργάνωσης που διεξήγε πόλεμο κατά του κράτους τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 αλλά η δράση της είχε ατονήσει.
Αν και η πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών του Φωτεινού Μονοπατιού συνελήφθησαν και η οργάνωση δε θεωρείται πλέον από τη Λίμα «απειλή» για τη σταθερότητα του κράτους. Ο στρατός και η αστυνομία θεωρούν την περιοχή όπου καλλιεργείται κόκα «εμπόλεμη» ζώνη και υποστηρίζουν ότι διεξάγουν επιχειρήσεις για να επιβάλλουν την «ειρήνη».

Έμειναν ατιμώρητοι



Ύποπτες διακρίσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί-συνοδοί του 17χρονου Αθίγγανου που είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια της Νίκαιας, για 11 ληστείες σε γριούλες του Πειραιά από τις οποίες αφαιρούσε τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν, με συνεργό τον θείο του. Τη μεταγωγή στα δικαστήρια ανέλαβαν δυο αστυνομικοί από τα Τμήματα Ρέντη και Μοσχάτου. Ο 17χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος κατά την επιστροφή του στα κρατητήρια του αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, σε φωτεινό σηματοδότη κατάφερε να ανοίξει την πίσω πόρτα και να γίνει καπνός, με αποτέλεσμα να τεθούν μετά από πολύ σκέψη σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί. Την Δευτέρα τα μεσάνυχτα σε προγραμματισμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθηνών, απέδρασαν στον Ασπρόπυργο 65 Ασιάτες λαθρομετανάστες, με τους δουλέμπορους καθ' οδόν να αφοπλίζουν [για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη] και τους αστυνομικούς που χύμα πήγαν και κατέσχεσαν το φορτηγό θέλοντας να συλλάβουν τους λαθρομετανάστες, που νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί από καράβι στην Κορινθία στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Γι αυτό το φιάσκο δεν άνοιξε μύτη, αντιλαμβανόμαστε τους δυο λόγους, αλλά θα περιμέναμε οι κομματικές σκοπιμότητες να μην είναι τόσο οφθαλμοφανείς στην ΕΛ.ΑΣ. Επίσης οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Επιτελάρχη, κ. Νίκου Παπαγιανόπουλου. Θεσμικά ο Αντιστράτηγος έχει αυτη την αρμοδιότητα. Γιατί όμως μέχρι τώρα κάθε φορά η διαθεσιμότητα γινόταν μόνο με απόφαση του Αρχηγού κ. Λευτέρη Οικονόμου; Απομένει να λυθεί ο γρίφος του δεύτερου λόγου. Να ανήκει άραγε στη σφαίρα των προσωπικών σχέσεων. Λέμε μήπως?

13/10/10

Στην Ουρουγουάη οι ληστές του 1,5 εκατ. €


Στην Ουρουγουάη πήρε ανάσα ο ταμίας των ΕΛΤΑ Λάρισας που είχε τσεπώσει το 1,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Μαζί του βρέθηκε και ο συνεργός του. Πιο συγκεκριμένα οι δύο (2) Έλληνες, ηλικίας 35 ετών, συνελήφθησαν σήμερα (13-10-2010), στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, διωκόμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης των ελληνικών αρχών για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (1.397.181,51 ευρώ) ο πρώτος και για συνέργεια στην πράξη αυτή ο δεύτερος. Τα διεθνή εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, μετά από προανάκριση που είχε διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας για υπεξαίρεση από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Λάρισας την 30-07-2010. Ως δράστης αναζητείτο έκτοτε υπάλληλος του συγκεκριμένου καταστήματος και ως συνεργός του έτερος ημεδαπός, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, είχαν διαφύγει στο εξωτερικό, με πιθανή χώρα προορισμού την Ουρουγουάη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Interpol Ελλάδας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στο Μοντεβιδέο, ενημερώθηκαν σχετικά οι αντίστοιχες αστυνομικές υπηρεσίες της Ουρουγουάης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι διεθνώς διωκόμενοι ημεδαποί. Από την Interpol Ελλάδας θα ενημερωθούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους.

Kαλή η απομίμηση στο Βοτανικό


Στα πλαίσια των ειδικών δράσεων που διενεργούνται στο κέντρο της Αθήνας από τη Γ.Α.Δ.Α., με την παρουσία Εισαγγελέα, του Δήμου Αθηναίων, της Δ/νσης Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και του Σ.Δ.Ο.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών, για τον έλεγχο κτιρίων που έχουν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης - μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα, κατόπιν αξιοποιήσεως πληροφορίας εντοπίστηκε κτίριο στην περιοχή του Βοτανικού επί της οδού Δημαράκη αρ.12, έκτασης 5.000 τ.μ., όπου διακινούνταν παράνομα προϊόντα. Πρωινές ώρες σήμερα 13-10-2010, από τη Γ.Α.Δ.Α. με την παρουσία Εισαγγελέα, ελέγχθηκε κτίριο στο εσωτερικό του οποίου ανευρέθησαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων γνωστών ξένων οίκων, όπως τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια, γυαλιά κ.λ.π. Στη συνέχεια, στο χώρο προσήλθε κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. καθώς και του Δήμου Αθηναίων, όπου και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για προϊόντα απομίμησης. Η λεπτομερής καταμέτρηση-καταγραφή των εμπορευμάτων θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, ενώ εκτιμάται ότι οι ποσότητες των εμπορευμάτων ξεπερνούν αυτές που ανευρέθησαν την 06-10-2010 στην οδό Κολωνού αρ.16

Δίκη βάσανο



Νίκη κατά κράτος στη μάχη των εντυπώσεων έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι συνήγοροι των κατηγορουμένων της Ελληνικής "Κόζα Νόστρα" που απήγαγε τον μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, παρά το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους. Ο δικηγόρος Γιώργος Αλφαντάκης [υιός του γνωστού ποινικολόγου] και υπερασπιστής του Μανώλη Σκαρλάτου, ζήτησε σήμερα απο την πρόεδρο του δικαστηρίου να του επισημάνει και να εξειδικεύσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο καθένας χωριστά από τους κατηγορούμενους. Η πρόεδρος με φανερή αμηχανία έστρεψε το βλέμμα της στους δυο συναδέλφους της δικαστές και αναγκάστηκε εκ νέου να αναβάλει τη δίκη για σήμερα τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να δοθεί η απάντηση. Τη Δευτέρα στην ακροαματική διαδικασία ο έγκριτος δικηγόρος Διονύσης Γκούσκος [πρώην Βουλευτής Κεφαλονιάς] υποχρεώθηκε να διαμαρτυρηθεί στην πρόεδρο, πως ο πελάτης του Σοϊλέδης δεν κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση όπως εσφαλμένα ανέφερε η ίδια. Χρειάστηκε και πάλι να γίνει ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας και επιστρέφοντας η πρόεδρος στην έδρα να ζητήσει συγνώμη για το λάθος της στον κ. Γκούσκο.

Με Thomson o δημοτικός υπάλληλος



Δημοτικός σύμβουλος στο Μεγάλο Πεύκο ήταν 0 32χρονος αρχαιοκάπηλος. Αριστερα στην πρώτη φωτογαρφία διακρίνεται ο υποπολυβόλο THOMSON που είναι ανάλογο με τα πολεμικά όπλα που στο τέλος της δεκαετίας του 1970 μοίραζε ο Ελληνικός Στρατός στα κατά τόπους Τάγματα Εθνοφυλακής γνωστά ως ΤΕΑ. Εδώ βέβαια η προέλευσή του είναι αντικείμενο έρευνας.

Μας κλέβουν και οι Βούλγαροι



Και στην Βουλγαρία γίνεται από την Ελλάδα παράνομη εξαγωγή χαλκού. Το πολύτιμο υλικό πωλείται στη μαύρη αγορά, από σπείρες που λεηλατούν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας. Και δεν φτάνει αυτό κάθε φορά που κόβουν νύχτα αυτά τα χάλκινα καλώδια ακινητοποιούνται αμαξοστοιχίες και ταλαιπωρούνται οι επιβάτες. Στην περιοχή Λιβαδειάς Βοιωτίας, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 30 και 37 ετών αντίστοιχα και αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής τους, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σταθμευμένο σε χωματόδρομο πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου. Έξωθεν του οχήματος βρισκόταν η 37χρονη, αναμένοντας τους άλλους δύο συνεργούς της, οι οποίοι κινούνταν πεζοί προς το όχημα. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους ακινητοποιήσουν, ο 36χρονος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή. Οι άλλοι δύο (2) συνελήφθησαν. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε χωματόδρομο. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, ανευρέθηκε ένα σακβουαγιάζ το οποίο περιείχε κομμένα τμήματα εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε., συνολικού βάρους εκατό (100) κιλών, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει – κόψει προ ολίγου από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στο ύψος του Χ/Σ 132+000. Καλώδια, τα οποία προορίζονταν προς πώληση στη Βουλγαρία, και το αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν. Στο προαναφερθέν σημείο, δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες που εκτελούσαν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, προσέκρουσαν σε κομμένα καλώδια ηλεκτροκίνησης, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν για περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Δεκάχρονος από τα Ανώγεια έφτασε στην Πάτρα


Συναγερμός στα Ανώγεια της Κρήτης όταν το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, ενημερώθηκε από την υπεύθυνη Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Ανωγείων, ότι ένας 10χρονος ανήλικος αλλοδαπός αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, από το προαναφερόμενο ίδρυμα στο οποίο διέμενε, χωρίς να γίνει αντιληπτός την 08.30 ώρα της 12-10-2010. Άμεσα εκδόθηκαν αναζητήσεις από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο σε συνεργασία με λοιπούς αρμόδιους φορείς, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα AMBER – ALERT HELLAS . Πρωινές ώρες της σήμερον 13-10-2010 το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ότι αστυνομικού της, εντόπισαν τον 10χρονο ανήλικο αλλοδαπό και έθεσαν αυτόν σε προστατευτική φύλαξη, ενώ από το Σύλλογο « Χαμόγελο του Παιδιού » απεστάλη εκπρόσωπος προς υποστήριξή του.

Στο Πέπλο έπιασαν δουλέμπορους στο ποτάμι


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι τεσσάρων (24) λαθρομεταναστών, με βάρκες. Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν, ομάδα είκοσι τεσσάρων (24) λαθρομεταναστών επί του τουρκικού εδάφους, έναντι αγροτικής περιοχής Πέπλου Έβρου, η οποία κατευθυνόταν προς την ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Οι δύο (2) δράστες - διακινητές, αφού επιβίβασαν σε δύο (2) πλαστικές βάρκες από δώδεκα (12) λαθρομετανάστες, τους μετέφεραν στην ελληνική όχθη του ποταμού. Κατόπιν τους οδήγησαν σε θαμνώδη περιοχή, όπου τους απέκρυψαν. Κατά την επιστροφή τους στην Τουρκία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ενώ ακολούθως συνελήφθησαν και οι είκοσι τέσσερις (24) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Φοβού τους βάρβαρους


Μόνο όσοι Ξανθιώτες φίλαθλοι διαθέτουν εισητήρια διαρκείας θα μπορέσουν να δουν την ομάδα τους το Σάββατο με αντίπαλο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Στο στάδιο της πόλης δεν θα λειτουργήσουν καν εκδοτήρια, για τον φόβο επεισοδίων. Να ζεις στην πόλη σου να θες να απολαύσεις τόσο σημαντικό παιχνίδι και να μην σε αφήνουν οι χούλιγκανς μισθοφόροι-βάρβαροι. Ιδού η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σας ενημερώνει ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12.10.2010/11.00’ στα γραφεία του γηπέδου της Π. Α. Ε. SKODA Ξάνθης, στην οποία συμμετείχαν: α) εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθης, β) εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠ/ΙΑΚΟΣ, γ) εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β., δ) εκπρόσωπος της Super League ε) ο υπεύθυνος ασφαλείας της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, αποφασίστηκε όπως κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το πρωτάθλημα SUPERLEAGUE, περιόδου 2010 - 2011, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/10/2010 και ώρα 19:30, στο γήπεδο της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, στα Πηγάδια – Ξάνθης»:

· Κατ’ εφαρμογή της υπ. αριθ. 122 από 07.10.2010 Απόφασης του κ. Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, η μη χορήγηση και διάθεση εισιτηρίων εκ μέρους της γηπεδούχου Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη στη φιλοξενούμενη Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η συνακόλουθη μη μετακίνηση φιλάθλων αυτής (Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) για τη συγκεκριμένη αγωνιστική αναμέτρηση, για σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης.

Υπενθυμίζεται δε ότι, επειδή δεν θα λειτουργήσουν εκδοτήρια εισιτηρίων σε καμία θύρα, απαγορεύεται η πρόσβαση και η προσέγγιση στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, με οποιοδήποτε τρόπο, στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αλλά και στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη που δεν κατέχουν κάρτα μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης θα ληφθούν μέτρα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας με προελέγχους σε επιλεγμένα σημεία και δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση στο γήπεδο της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθης σε κανένα φίλαθλο, που δεν θα έχει μαζί του την κάρτα μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη ή εισιτήριο και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο για αντιπαραβολή των ατομικών τους στοιχείων. Στους κατόχους κάρτας μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη, υπενθυμίζουμε επίσης ότι, για την προστασία των φιλάθλων, των αθλητών και των λοιπών αθλητικών παραγόντων, θα διενεργείται αυστηρός έλεγχος σε όλους τους προσερχόμενους φιλάθλους και δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε οποιονδήποτε κατέχει πανό με συνθήματα, εκτός από αυτά που αναφέρονται στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα καθώς και οποιουδήποτε άλλου συναφούς αντικειμένου που απαγορεύεται από την σχετική περί αθλητισμού νομοθεσία (βεγγαλικά, κροτίδες καπνογόνα, εύφλεκτες ύλες και αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες).