29/1/11

Υπαρχηγός Πυροσβεστικής ο Μπονάτσος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος: Συνεδρίασε στις 28 Ιανουαρίου το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των κρίσεων έτους 2011 των Ανώτατων Αξιωματικών και αποστράτευσε τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Γεροκώστα Απόστολο, ενώ προήγαγε σε Υπαρχηγό του Π.Σ. τον Αντιστράτηγο Μπονάτσο Παναγιώτη.

Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε:

Α.

Προακτέους σε Αντιστρατήγους τους Υποστρατήγους του Π.Σ.

1. Τουλίκα Βασίλειο και

2. Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη

Β.

Διατηρητέους τους Υποστρατήγους του Π.Σ.

1. Πετρόπουλο Κων/νο και

2. Παπαδόπουλο Χρήστο (Υ/Γ)

Γ.

Προακτέους σε Υποστρατήγους τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ.

1. Ψυχογιό Χρήστο

2. Γιαννακόπουλο Ανάργυρο

3. Μαρματάκη Γεώργιο

4. Παπαγεωργίου Βασίλειο και

5. Γεωργακόπουλο Σωτήριο

Δ.

Ευδοκίμως τερματίσαντες τους Αντιστρατήγους του Π.Σ.

1. Κεσαπίδη Κων/νο και

2. Παπαγεωργίου Γεώργιο Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος

Ε.

και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Υποστρατήγους του Π.Σ.

1. Βορίση Διονύσιο

2. Ιωαννίδη Στυλιανό και

3. Βελή Παναγιώτη

Στους αποστρατευθέντες αξιωματικούς με τον βαθμό του Αντιστρατήγου και Υποστρατήγου, απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν.

Στη συνέχεια το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Π.Σ. έκρινε:

Α.

Διατηρητέους τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ.

1. Βλάχο Αναστάσιο

2. Καβέτσο Δημοσθένη

3. Βελέντζα Αργύριο

4. Βαλοδήμο Γεώργιο

5. Κούτρη Περικλή

6. Δούκα Νικόλαο

7. Νίκα Παναγιώτη

8. Γιαννακόπουλο Δημήτριο

9. Σταυρόπουλο Χρήστο

10. Παυλακάκη Βασίλειο

11. Μπέη Αθανάσιο

12. Δαριβιανάκη Μαρίνο (ΠΛ) και

13. Φαφούτη Κων/νο (ΥΓ)

Β.

και ευδοκίμως τερματίσαντες τους Αρχιπυράρχους του Π.Σ.

1. Αρσενίου Ιωάννη

2. Λιόντο Παναγιώτη

3. Κοτσώνη Θεόδωρο

4. Μαντή Ιωάννη

5. Κουλούρη Βασίλειο

6. Αναστασίου Μιλτιάδη

7. Καφήρα Νικόλαο

8. Ξύδη Χρήστο

9. Τζίφα Νικόλαο

10. Κουβέλη Νικόλαο

11. Λαζάρου Μιχαήλ

12. Παπαδάκη Αγγελο

13. Τσιρώνη Δημήτριο

14. Μαυρομάτη Πασχάλη και

15. Κουτσοκέρα Κων/νο (ΠΚ)

'Εκανε χασισόκηπο το διαμέρισμα

Πέθανε ο 43χρονος που πήδηξε από το μπαλκόνι 5ου ορόφου για να γλυτώσει την σύλληψη. Ο άνδρας μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ερμού καλλιεργούσε 48 χασισόδεντρα υδροπονικής κάνναβης. Όλα έγιναν όταν χθές το απόγευμα στη περιοχή του Π. Ράφτη από Αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού Επιχειρήσεων της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 48 ετών, ενώ επιχειρούσαν να πωλήσουν σε Αστυνομικό που παρίστανε τον αγοραστή ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους -2.461- γραμμαρίων. Στη συνέχεια Αστυνομικοί με Εισαγγελική Λειτουργό, μετέβησαν στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ερμού 86 στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα σε διαμέρισμα όπου σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούνταν από τους δράστες ως αποθηκευτικός χώρος ναρκωτικών. Εκεί, φθάνοντας στο διάδρομο που οδηγούσε στα διαμερίσματα, διαπίστωσαν ότι υπήρχε καγκελόπορτα, κλειδωμένη με λουκέτο και τότε εμφανίστηκε 43χρονος ημεδαπός ο οποίος τους υποσχέθηκε πως θα τους ανοίξει, αντ’ αυτού όμως εισήλθε στο διαμέρισμα και δεν ξαναβγήκε. Πεισθέντες οι Αστυνομικοί πως επρόκειτο για συνεργό των δραστών παραβίασαν το λουκέτο και μετέβησαν στην πόρτα του διαμερίσματος όπου τον κάλεσαν να τους ανοίξει. Τότε, προ του κινδύνου διαφυγής του υπόπτου, καταστροφής πειστηρίων και ενδεχόμενης σε βάρος τους επίθεσης, παραβίασαν την πόρτα και εισήλθαν στο διαμέρισμα όπου αντίκρισαν εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (με ειδικούς λαμπτήρες, ανεμιστήρα, σκευάσματα για την ανάπτυξη των φυτών κ.λ.π). Αντιλαμβανόμενοι ότι ο 43χρονος δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα κοίταξαν από το ανοιχτό παράθυρο και τον είδαν πεσμένο στον ακάλυπτο χώρο της διπλανής πολυκατοικίας, ενώ δίπλα του ήταν ριγμένες γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης. Άμεσα κάλεσαν σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., με τον οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένος, όπου αργότερα κατέληξε.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Σαράντα οκτώ (48) δενδρύλλια κάνναβης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Τετρακόσια τριάντα (430) φυσίγγια.
  • Ένα δακρυγόνο σπρέι.
  • Σαράντα οχτώ (48) χρυσές λίρες
  • Βιβλιάρια τραπεζών, πιστωτικές κάρτες και κάρτες ανάληψης χρημάτων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ισόγειο κατάστημα των συλληφθέντων επί της οδού Ερμού 86 βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Ένα (1) πιστόλι κρότου.
  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
  • Δέκα επτά (17) χρυσές λίρες.
  • Ένα (1) δακρυγόνο σπρέι.

Συνελήφθη Αστυνομικός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθη σήμερα (29-01-2011) στην Πρέβεζα Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, την 01.30΄ ώρα σήμερα, μετά τη διενέργεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στο Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε ο αστυνομικός και την αποχώρησή του από το χώρο, βρέθηκαν, πλησίον του σημείου ελέγχου στο έδαφος, πέντε (5) συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους (4,5) γραμμαρίων.

Μετά την ανεύρεση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο και την 05.10΄ ώρα, όταν ο Αρχιφύλακας επέστρεψε ως συνοδηγός σε άλλο όχημα και επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά, τον συνέλαβαν. Ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος, τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη μετά από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ τα ναρκωτικά και το όχημα του αστυνομικού, κατασχέθηκαν.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ήταν πολλοί στο κόλπο

Η ανακοίνωση της Ασφάλειας σχετικά με την υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό πεθαμένης. Στο κόλπο όπως αποκάλυψε το Crimes on air μετείχε τραπεζική υπάλληλος. Η απάτη αποκαλύφθηκε σε υποτατάστημα τράπεζας στην Αγίου Μελετίου, όταν ο συνεργός της τραπεζικού, πήγε να αποσπάσει χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμό της θανούσης. Ιδού η ανακοίνωση:
Βραδινές ώρες της 27-1-2011 και μεσημβρινές ώρες της 28-1-2011, στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, συνελήφθησαν μία (1) ημεδαπή γυναίκα ηλικίας 33 ετών και ένας (1) ημεδαπός άνδρας ηλικίας 40 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) επιπλέον ατόμων για «Σύσταση Εγκληματικής οργάνωσης» με σκοπό τη διάπραξη «πλαστογραφίας» και «απάτης», πράξεις από τις οποίες επήλθε ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική ζημία, παράβαση του Νόμου «περί προστασίας ατόμων από επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» και για «Απόπειρα απάτης από την οποία θα επέρχονταν οικονομική ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας». Ειδικότερα, από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι την 27-01-2011 η 33χρονη συλληφθείσα τραπεζική υπάλληλος μετέφερε, μετά από υπόδειξη 49χρονης ημεδαπής συνεργού της, από αδρανή λογαριασμό αποθανούσας υπερήλικης ημεδαπής το ποσό των 200.000 ευρώ, σε λογαριασμό που είχε ανοίξει σε κατάστημα της Τράπεζας την ίδια μέρα o 40χρονος συλληφθείς, με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών και τη χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας. Την ίδια ημέρα, ο 40χρονος, κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, εκταμίευσε από το παραπάνω κατάστημα το ποσό των 30.000 ευρώ, προκαλώντας αντίστοιχη οικονομική ζημία στη Τράπεζα και ζήτησε από τον Διευθυντή του καταστήματος την ανάληψη του ποσού των 170.000 ευρώ, για την επόμενη ημέρα, 28-1-2011. Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και των συνεργών τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Φώτο απο τα ευρήματα της συμμορίας των Αλβανών






Πρώτο το crimesonair σας ενημέρωσε για την σύλληψη της συμμορίας που είχε ρημάξει την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και πρώτο το crimesonair σας δείχνει φωτογραφίες απο τα ευρήματα των ερευνών της αστυνομίας.

To Kάιρο φλέγεται






Σε διαπραγματεύσεις πάλι για νέο χώρο εγκατάστασης

ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ

Σε αναζήτηση νέου χώρου βρίσκονται οι απεργοί πείνας παράνομοι μετανάστες, η επιτροπή αλληλεγγύης και οι ΜΚΟ που τους συμπαραστέκονται, αφού όπως υποστηρίζουν το τμήμα του ισογείου που τους παραχωρήθηκε, στο Μέγαρο Υπατία, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, δεν είναι κατάλληλο για τη διαμονή τους.

Από τους 237 ο συγκεκριμένος χώρος, όπως υποστηρίζουν, χωράει οριακά περί τα 90 άτομα, άλλοι τόσοι βρίσκονται σε άλλο σημείο, στο ημιυπόγειο του κτιρίου, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της επιτροπής αλληλεγγύης, στη γύρω περιοχή.

Οπως λένε οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και σε τουαλέτα, ενώ «δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι χημικές», υποστηρίζουν.

Παρόλα αυτά οι μετανάστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. «Χθες βγήκαν κερδισμένοι», λέει ο Αμπντούλ Χατζή, μετανάστης ο ίδιος, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, που συμπαραστέκεται στους απεργούς πείνας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης της Αστυνομίας και στην ομαλή έξοδο και μεταφορά των μεταναστών από τη Νομική Σχολή.

Οι απεργοί πείνας καταναλώνουν «μόνον νερό, ζάχαρη, αλάτι και τσάι», λέει ο κ. Χατζή, υποστηρίζοντας ότι με τέτοιου είδους διατροφή οι βιολογικές αντοχές ενός οργανισμού δεν ξεπερνούν τον ένα μήνα. Τονίζει μάλιστα ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν επιτύχουν στις διεκδικήσεις τους.

Απάτη e-shop παραγγελίες απο 28χρονο


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , ύστερα από μηνύσεις χρηστών του Διαδικτύου και έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Απάτη κατ΄εξακολούθηση».

Ειδικότερα, ο 28χρονος, αφού προέβαινε σε ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.α) σε Ιστοσελίδες του Διαδικτύου και έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του, να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα προϊόντα είτε εναλλακτικά, απέστελλε αγαθά σημαντικά μικρότερης αξίας.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα,

Ένας (1) σκληρός δίσκος,

Δύο (2) πιστωτικές κάρτες και

το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προερχόμενο από την έκνομη δραστηριότητά του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση 75 οι νεκροί σύμφωνα με το Ρόιτερς


Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση της χώρας και μέσα στην ημέρα ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση. Χθες το βράδυ ο κ. Μουμπάρακ, στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος από το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έκανε έκληση για ηρεμία και υποσχέθηκε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονταν ενώ μιλούσε, με πολλούς από τους διαδηλωτές να τον καλούν να φύγει από τη χώρα. Εντωμεταξύ, το πρακτορείο Ρόιτερς, σύμφωνα με τις πηγές του, ανεβάζει τους νεκρούς σε 74 κι όχι 35, όπως επικαλούνται οι επίσημες κυβερνητικές πηγές της χώρας

35 οι νεκροί και πάνω από 2.250 οι τραυματίες

Τριανταπέντε νεκροί και πάνω από 2250 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ταραχών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, αφού ακόμη δεν έχουν ακριβή πληροφόρηση από άλλες, απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, προσθέτοντας πως από τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, τραυματίστηκαν επίσης 750 αστυνομικοί και πάνω από 1500 πολίτες.


Τα πυρά της αστυνομίας της Αιγύπτου δέχονται διαδηλωτές στη διάρκεια διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Καΐρου. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, λίγες ώρες μετά την ομιλία του με την οποία απέπεμψε την κυβέρνηση. «Φύγε, φύγε», τραγουδούσαν ρυθμικά από το πρωί, καθώς συγκεντρώνονταν στην πλατεία Ταχρίρ απέναντι στα τανκ και τον στρατό που βγήκε στην πόλη για να καταστείλει την εξέγερση. Εντωμεταξύ, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο ανταποκριτής του στην Αλεξάνδρεια ισχυρίζεται είδε πάνω από 20 πτώματα σε κεντρικά σημεία της αιγυπτιακής πόλης. Η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές ταραχές, διέταξε να αποκατασταθούν μερικώς οι τηλεπικοινωνίες και κάποια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επαναλειτούργησαν. Σύμφωνα με το BBC, οι νεκροί από την έναρξη των ταραχών έχουν φτάσει στους 26. Μόνο την Παρασκευή 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σουέζ και πέντε στο Κάιρο.

Ισως και σήμερα αναμένεται ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης

Το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου θα υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του σε μία σύνοδο που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 12:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) και πολύ γρήγορα αναμένεται να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου, Μάχντι Ράντι. "Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Όμως ό,τι καταλαβαίνω από τον πρόεδρο (στην ομιλία του) είναι πως η κυβέρνηση θα σχηματιστεί πολύ γρήγορα σήμερα", είπε ο κ. Ράντι. Εντωμεταξύ, πριν λίγη ώρα, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην συγκεντρώνονται και να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές ταραχές, διέταξε να αποκατασταθούν μερικώς οι τηλεπικοινωνίες και κάποια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επαναλειτούργησαν.




Το διάγγελμα Μουμπάρακ

Στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος, μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων,ο Χόσνι Μουμπάρακ κάλεσε σε ηρεμία και υποσχέθηκε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Λυπούμαι για τα αθώα θύματα και τις απώλειες και στις δύο πλευρές, πολίτες και προσωπικό της αστυνομίας» είπε και, απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στο λαό, υποστήριξε ότι αντιλαμβάνεται πως του ζητά να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, να κάμψει την ανεργία και να προωθήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει «πρόοδος».

Υποστήριξε, όμως, ότι υπάρχει μια «λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην ελευθερία και το χάος» και δεν θα επιτρέψει την αποσταθεροποίηση της χώρας του. Σημείωσε, μάλιστα, ότι μόνο χάρη στις δικές του μεταρρυθμίσεις οι πολίτες «είναι σε θέση» να διαδηλώνουν.

Ακόμα, δήλωσε ότι οι Αιγύπτιοι πρέπει να γνωρίζουν «τι βρίσκεται γύρω μας... τα παραδείγματα αστάθειας γύρω μας».

Παρέμβαση Ομπάμα και απειλές

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, τον οποίο κάλεσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να εργαστεί για τον ευρύτερο εκδημοκρατισμό της χώρας. Επίσης, ζήτησε από τον Χ.Μουμπάρακ να προωθήσει μεταρρυθμίσεις αλλά και να φροντίσει ώστε να υπάρξουν περισσότερες οικονομικές «ευκαιρίες» για το λαό του.

«Αυτό που απαιτείται τώρα είναι στέρεα βήματα που θα προωθήσουν τα δικαιώματα του αιγυπτιακού λαού» δήλωσε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε, ακόμα, ότι ζήτησε από τον Αιγύπτιο ομόλογό του να σεβαστεί τα δικαιώματα του λαού και να αποφευχθεί η χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Τόνισε, ωστόσο, ότι υποχρέωση των πολιτών είναι να διαδηλώνουν ειρηνικά.

«Ο αιγυπτιακός λαός έχει δικαιώματα, που είναι παγκόσμια. Σ' αυτά περιλαμβάνονται το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης, το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και το δικαίωμα να επιλέγει την μοίρα του. Αυτά συνθέτουν τα δικαιώματα του ανθρώπου» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας:

«Σίγουρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα δικαιώματα του αιγυπτιακού λαού και να συνεργάζονται με την κυβέρνησή του, επιδιώκοντας ένα μέλλον πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο και πιο ελπιδοφόρο».

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε να αναστείλει τη βοήθεια που παρέχει στην Αίγυπτο εάν το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δεν σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί βία εναντίον των διαδηλωτών και δεν προωθήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς είπε ότι η Ουάσινγκτον θα αναθεωρήσει όλες τις μορφές βοήθειας προς την κυβέρνηση της Αιγύπτου. Οι ΗΠΑ παρέχουν στο Κάιρο πάνω από 1,5 δισ. δολάρια σε βοήθεια, κυρίως στρατιωτική.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις ενέργειες της κυβέρνησης, της αστυνομίας, όλων των υπηρεσιών ασφαλείας, και του στρατού» είπε ο Γκιμπς. «Οι ενέργειές τους μπορεί να επηρεάσουν τη βοήθεια που παρέχουμε και αυτό εξετάζουμε» πρόσθεσε.

«Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα για το τι πρέπει να συμβεί: η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να σταματήσει αμέσως και οι αδικίες πρέπει να αποκατασταθούν» κατέληξε.

πηγή:tovima

Ο αδελφός του τον είχε σκοτώσει με ένα ξύλο


Οι έρευνες που έγιναν και αφοράν ανεύρεση νεκρού σε αγροτική περιοχή της Νέας Μαγνησίας Θεσσαλονίκης, πράξη που έγινε την 27-1-2011/08.30, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο θανών είναι αλλοδαπός, υπήκοος Μπουργκίνα Φάσο, ενώ δράστης είναι ο αδελφός του, ο οποίος για προσωπικούς λόγους τον κτύπησε με ξύλο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Επίσης κτυπήματα με ξύλο δέχτηκε και ο δράστης, ο οποίος ακολούθως αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα με μαχαίρι. Δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος σε Νοσοκομείο.

Σέρβοι με πλούσιο βιογραφικό


Στη Θεσ-νίκη, οδός Μοναστηρίου, συνελήφθησαν (2) υπήκοοι Σερβίας, α) 34 ετών και β) 31 ετών, γιατί κατά την προσαγωγή τους στην έναντι Υπηρεσία, δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ επέδειξαν πλαστά δελτία ταυτότητας, εκδοθέντα από Βουλγάρικες Αρχές. Επίσης στην κατοχή του (α) δράστη βρέθηκαν και κατασχεθήκαν (2) ναρκωτικά δισκία suboxone, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης για διακριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλου και φυσιγγίων, αντίσταση και κατοχή πλαστής άδειας οδηγήσεως, ενώ η (β) δράστιδα είναι καταχωρημένη στο κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, με άρνηση εισόδου στο έδαφος schengen. Επιπλέον οι ανωτέρω δράστες εισήλθαν παράνομα στη Χώρα, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από τα σύνορα Σκόπια - Ελλάδος (περιοχή Νίκη Φλώρινας).

Τσάκωσαν τσαντάκηδες


Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (2) ημεδαπών, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 10-1-2011, διέπραξαν (2) αρπαγές τσαντών και (1) απόπειρα αρπαγής τσάντας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Φωτιές σε αυτοκίνητα χθές το βράδυ


Στην Αθήνα, οδός Φαλαισίας, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
Στη Λυκόβρυση, οδός Καραολή Δημητρίου, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.
Στην Αργυρούπολη, οδός Σαράφη, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.

Πήραν στην σειρά τα βενζινάδικα


Στον Πειραιά, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στη Μεταμόρφωση, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Στην Κηφισιά, άγνωστος δράστης εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στην Καλλιθέα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Ανοιγαν αυτοκίνητα στην Γλυφάδα


Στη Γλυφάδα, οδός Διαδόχου Παύλου, συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί, ετών 35, 19 και 21 αντίστοιχα, γιατί με συνεργό τους που αναζητείται, διέρρηξαν (2) οχήματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες είχαν διαρρήξει άλλα (3) οχήματα στην ίδια περιοχή.

Πουλούσαν κλεμμένα στο μαγαζί τους


Στην Αθήνα, οδός Πειραιώς 16-18, συνελήφθησαν (2) υπήκοοι Πακιστάν, 36 και 45 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας, ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (42) κινητά τηλέφωνα, (3) Η/Υ, (3) GPS και (3) φωτογραφικές μηχανές, τα οποία αποτελούσαν προϊόντα κλοπής.

Πάρτι με ανήλικες

Στριμωγμένος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την αποκάλυψη ότι στα πάρτι που διοργάνωνε στις βίλες του συµµετείχε και δεύτερη ανήλικη. Η αναφορά περιέχεται σε νέα έγγραφα που απέστειλε η εισαγγελία στην αρµόδια επιτροπή της ιταλικής Βουλής µε το αίτηµατης περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Η επιτροπήωστόσο επέστρεψε τον φάκελο στην εισαγγελία µε ψήφους 11-8, µεταφέροντας ουσιαστικά την ευθύνη για την απόφαση στην ολοµέλεια της ιταλικής Βουλής. Η αντιπολίτευση ζήτησε τηνπαραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού επισηµαίνοντας ότι οι θέσεις του είναι πλέον «αστήρικτες». Η νέα πέτρα του σκανδάλου χαρακτηρίζεται «γνωστή ιερόδουλη» από τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση και φέρει το όνοµα Ιρις Μπερνάντι. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εισαγγελία του Μιλάνου και απέστειλε στο Κοινοβούλιο, η γεννηµένη στις 28 ∆εκεµβρίου του 1991 Βραζιλιάνα συµµετείχε σε τουλάχιστον δυο πάρτι του Καβαλιέρε, στις 21 Νοεµβρίου και τις 13 ∆εκεµβρίου του 2009. Από το γεωγραφικό στίγµα του κινητού της προκύπτει ότι, ως ενήλικη το 2010, η Μπερνάντι είχε επισκεφθεί τουλάχιστον τριάντα φορές τη βίλα του Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο. Αστυνοµικός κατέθεσε εξάλλου ότι σε πάρτι την ηµέρα του Αγίου Βαλεντίνου «όλες οι κοπέλες φορούσαν κόκκινα µπέιµπι ντολ». Η αποκάλυψη ότι µια δεύτερη ανήλικη, µετά τη µαροκινή Ρούµπι, συµµετείχε στα πάρτι του Καβαλιέρε δεν είναι η µόνη εστία ανησυχίας του Μπερλουσκόνι. Σε τηλεφωνική συνοµιλία της µε βοηθό της, η Νικόλ Μινέτι φέρεται να στολίζει τον ιταλό πρωθυπουργό µε διάφορα επίθετα. Το πρώην σόου γκερλ και νυν περιφερειακή σύµβουλος, που «στρατολογούσε» κορίτσια για τα πάρτι, δηλώνει ότι ο Μπερλουσκόνι «έχει χ... επάνω του» µε τη Ρούµπι. Χαρακτηρίζει «τσόκαρα από τις φαβέλες» τις βραζιλιάνες χορεύτριες και τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι έναν «γέρο που συµπεριφέρεται σαν σκ... για να σώσει τον πλαδαρό κ... του».

Έκλεψαν τις καταθέσεις πεθαμένης



Τραπεζική υπάλληλος μαζί με τον συνεργό της σύμφωνα με το Crimes on air κρατούνται στη ΓΑΔΑ γιατί σήκωσαν 200.000 ευρώ από λογαριασμό πεθαμένης για να τα φάνε μαζί. Η απάτη αποκαλύφθηκε σε υποκατάστημα της Αγίου Μελετίου, απ' όπου 47χρονος άνδρας πήγε μέσα σε μια ημέρα να κάνει ανάληψη 30.000 ευρώ που αφορούσαν χρήματα τα οποία είχαν μπει στο λογαριασμό του την ίδια ημέρα. Ο τροφοδότης λογαριασμός ανήκε σε γυναίκα που είχε εγκαταλείψη τα εγκόσμια και ήταν γεννηθείς το 1925. Το λογαριασμό της θανούσης φέρεται να τίναξε στον αέρα 30χρονη τραπεζική υπάλληλος, που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η γιαγιά ζει και ότι πήρε αυτά τα χρήματα από το λογαριασμό της δήθεν για αγορά διαμερίσματος. Η διεφθαρμένη υπάλληλος μάλιστα έγινε ... σηκωτή από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε εκδήλωση για την κοπή πίτας. Το ίδιο "τσιμπητός" έγινε και ο συνεργός της όταν επισκέφθηκε το ίδιο υποκατάστημα για να ξανακάνει ανάληψη από τον τροφοδότη λογαριασμό της συγχωρεμένης. Και οι δυο θα πάνε πακέτο στον εισαγγελέα.

Έγινε του Καϊρου






Λύση για τον Χόσνι Μουμπάρακ δείχνει να αποτελεί πλέον ο αιγυπτιακός στρατός, καθώς μονάδες τεθωρακισμένων ξεχύνονταν ως αργά χθες το βράδυ στους δρόμους του Καΐρου και άλλων πόλεων της Αιγύπτου προκειμένου να καταστείλουν τους οργισμένους διαδηλωτές που έχουν ξεσηκωθεί κατά του καθεστώτος εν μέσω ενός πρωτοφανούς λουτρού αίματος. Αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τον πρόεδρο Μουμπάρακ με την ιδιότητά του ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, εκατοντάδες άνθρωποι παρέμειναν στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας απαιτώντας την απομάκρυνσή του από την εξουσία.
Στις φλόγες τυλίχτηκαν πολλά κτίρια, ανάμεσά τους και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στρατός και αστυνομία άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους. Δεκάδες οι νεκροί και περισσότεροι από 1.000 τραυματίες από τις χθεσινές συγκρούσεις, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές. Η ΕgyptΑir, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, «πάγωσε» τις πτήσεις από το Κάιρο για 12 ώρες, ενώ ξένες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους προς την Αίγυπτο. Εκατοντάδες άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, Εσωτερικών και της κρατικής τηλεόρασης στο Κάιρο προτού απομακρυνθούν από τον στρατό.
Πρόκειται για τις πλέον ογκώδεις και αιματηρές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα 30 χρόνια εξουσίας του προέδρου Μουμπάρακ, με δεκάδες χιλιάδες άτομα να διαδηλώνουν κατά της φτώχειας, της ανεργίας, της διαφθοράς και του περιορισμού της ελευθερίας. «Οι διαδηλώσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν πρόκειται και δεν μπορούν να ξεγελάσουν και πάλι τον λαό με αστείες παραχωρήσεις. Ο Χόσνι πρέπει να φύγει» είπε ο διαδηλωτής Μοχάμεντ Τάχα έχοντας μόλις ξεφύγει από επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων. «Εγώ είμαι 70 χρόνων και πρόκειται να πεθάνω αλλά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν για να ζήσουν» προσέθεσε.
Ο πρόεδρος Μουμπάρακ κατέφυγε για πρώτη φορά χθες στον στρατό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο δεν έγινε αμέσως ξεκάθαρο τι ρόλο θα διαδραμάτιζε στις συγκρούσεις. «Οι ένοπλες δυνάμεις πήραν θέσεις μάχης σε περιοχές του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Σουέζ ως πρώτο στάδιο της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας» ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Στο Κάιρο, περίπου 2.000-3.000 άτομα περικύκλωσαν ένα στρατιωτικό όχημα, σκαρφάλωσαν επάνω του και έδωσαν τα χέρια με τους στρατιώτες φωνάζοντας «Ο στρατός και ο λαός είναι ενωμένοι» και «Η επανάσταση έφθασε».
Oι φόβοι για εξάπλωση των ταραχών και σε άλλα αυταρχικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή επηρέασαν και τις διεθνείς αγορές, με τις μετοχές σε όλον τον κόσμο να σημειώνουν πτώση και τις τιμές του αργού πετρελαίου να ανεβαίνουν. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις Αρχές της Αιγύπτου να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου που διεκόπη εν μέσω των ταραχών. «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών από την αιγυπτιακή αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και καλούμε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τη σταματήσει. Καλούμε επίσης τις αιγυπτιακές Αρχές να επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να αποκαταστήσουν τις επικοινωνίες» είπε η κυρία Κλίντον.
Αποφασισμένος να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο πρόεδρος Μουμπάρακ. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι απολύει την κυβέρνηση και θα διορίσει μία άλλη, η οποία «θα προχωρήσει σε κοινωνικές,πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις».
Δήλωσε «υποχρεωμένος από το Σύνταγμα» να τηρήσει «τον νόμο και την τάξη» διαφορετικά, όπως είπε, «θα προκύψει εθνική καταστροφή». Επέμενε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν τμήμα ενός «οργανωμένου σχεδίου» για την ανατροπή του και απείλησε όσους παραμένουν στους δρόμους ότι ο στρατός έχει εντολή να τους διαλύσει.

Στον φράχτη λένε Ναι


Υπέρ της κατασκευής φράχτη στα σύνορά της Ελλάδας με την Τουρκία, τάσσεται ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράν Βοκιέ, μία ημέρα μετά από αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ.
«Τα ευρωπαϊκά σύνορά μας, εάν δεν τα προστατεύσουμε, θα γίνουν σουρωτήρια. Από το σημείο αυτό περνά κάθε χρόνο το 70% των λαθρομεταναστών» είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
«Ο σκοπός δεν είναι να ανακατασκευάσουμε το τείχος του Βερολίνου. Σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρώπης εγώ προτιμώ την αποτελεσματικότητα. Αυτό (ο φράχτης) θα επιτρέψει να προστατευθούν αυτά τα δώδεκα ευαίσθητα χιλιόμετρα και μου φαίνεται καλή ιδέα», πρόσθεσε ο Βοκιέ.
Προσθέτει δε ότι «ο τοίχος αυτός δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να λέμε στους Έλληνες 'κάντε κάτι' και ταυτόχρονα να τους μεμφόμαστε όταν παίρνουν μια πρωτοβουλία», εξήγησε.
Ο Γάλλος υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για μια θαυματουργή λύση, όμως θα μας επιτρέψει να προοδεύσουμε» και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να θέσουν στη διάθεση της Ελλάδας επιπλέον συνοριοφύλακες.
Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη. δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρις Ορτεφέ.
Σε δηλώσεις του στην Αθήνα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο είπε ότι «τα μέτρα προστασίας είναι προς την σωστή κατεύθυνση» , όπως είπε


28/1/11

Έπεσε από τον 5ο για να ξεφύγει


Από τον πέμπτο όροφο στον ακάλυπτο έπεσε στις 10.30 το βράδυ ύποπτος άνδρας που προσπάθησε να ξεφύγει από αστυνομική έφοδο σε διαμέρισμα της οδού Ερμού 86. Το πρωί άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών είχαν συλλάβει δυο συνεργούς του για 2,5 κιλά χασίς-σοκολάτα στο Πόρτο Ράφτη. Η κατ΄οίκον έρευνα στην Ερμού όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έγινε παρουσία εισαγγελλέα. Ο βαριά τραυματισμένος άνδρας είναι έλληνας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Φλέγεται η Αίγυπτος











Στο Κάιρο, χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, στους δρόμους του κέντρου- κοντά στο κοινοβούλιο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια- ακούγονται πυρά, ενώ μονάδες του στρατού ενισχύουν την αστυνομία. Η Αίγυπτος, με πρώτο το Κάιρο, παραδίδεται στη βία και την αναρχία, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 7 το πρωί σε όλες τις πόλεις .Αν και αρχικά η παρουσία των στρατιωτικών οχημάτων στο κέντρο του Καίρου προκάλεσε την ικανοποίηση των διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν καλέσει το στρατό, καταγγέλοντας τη βία των αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο στρατός, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, άνοιξε πυρ αφού πρώτα διαδηλωτές σκαρφάλωσαν σε άρματα μάχης.
Παραδίδονται στη βία οι πόλεις

Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σουέζ, Καφρ ελ Σείχ, Ασουάν, Μανσούρα, Νταμιέτα, Κομ Όμπο... Η μία μετά την άλλη οι πόλεις παραδίδονται στη βία, καθώς η χώρα διανύει την πλέον ταραγμένη περίοδο της τελευταίας 30ετίας. Είναι ταυτόχρονα και η πιο ισχυρή πρόκληση που δέχτηκε ποτέ το καθεστώς Μουμπάρακ.

«Είναι ώρα να αλλάξει η κυβέρνηση. Θέλω καλύτερο μέλλον για μένα και την οικογένειά μου», επισήμανε ο 22χρονος διαδηλωτής Αμάλ Άχμεντ.
Σκότωσαν τον αδερφό μου

«Σκότωσαν τον αδερφό μου», φώναζε στο Σουέζ ο διαδηλωτής. Γύρω του επικρατούσε το αδιαχώρητο: κάποιοι κρατούσαν το νεκρό σώμα ενός αιγυπτίου, που συμμετείχε κι αυτός στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις. Αυτή η εικόνα καταγράφηκε ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει άλλος ένας νεκρός από τις σημερινές ταραχές στο Κάιρο. Συνολικά τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα και τουλάχιστον 410 τραυματίστηκαν σήμερα στο Κάιρο.Σε όλες τις πόλεις, η κατάσταση εξελίσσεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Οι διαδηλώσεις των πολιτών που ζητούν να φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία συναντούν τη βίαιη απάντηση της αστυνομίας που χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων, άσφαιρα πυρά, αντλίες νερού και δακρυγόνα. Αναφέρθηκε πάντως και το εξής: στο κέντρο του Καίρου, κάποιοι αστυνομικοί έβγαλαν τις στολές τους και πέρασαν στην...απέναντι πλευρά, αυτή των διαδηλωτών.
Αξιωματούχοι της ασφάλειας επισήμαναν ότι πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 11 από τις 28 επαρχίες της χώρας.
Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων και Ίντερνετ τουλάχιστον στο Κάιρο.

Ο Μπαραντέι

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα με το τέλος των προσευχών της Παρασκευής, στις οποίες συμμετείχε και ο πρώην διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη σε κατ΄οίκον περιορισμό. Λίγο νωρίτερα είχε μείνει εγκλωβισμένος στο τζαμί, όπου προσευχήθηκε. Πολλά αυτοκίνητα κάηκαν έξω από το τέμενος και αρκετοί άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα ή λιποθύμησαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσες συλλήψεις έγιναν, ωστόσο ήταν πολλές. Για λίγο κρατήθηκαν και 4 γάλλοι δημοσιογράφοι, που κάλυπταν τα γεγονότα.

Ο Μπαραντέι, μόλις επέστρεψε από τη Βιέννη, όπου ζει μόνιμα, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας, εφόσον ο Μουμπάρακ αποχωρήσει.

Ο ίδιος ο 82χρονος πρόεδρος της Αιγύπτου δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, ούτε και έχει κάνει κάποια δήλωση από την Τρίτη, οπότε άρχισαν οι διαδηλώσεις. Παρατηρητές επισημαίνουν ότι αν και έχει ακόμη πιθανότητες να ξεπεράσει την κρίση, ωστόσο οι επιλογές του είναι περιορισμένες και όλες μάλλον θα οδηγήσουν στην χαλάρωση της απόλυτης εξουσίας του.

πηγή:τα νεα