26/1/13

Oι βλαστοί του Γεωπόνου

Νέες ΦΩΤΟ

Στο 1ο στάδιο της υδροπονικής καλλιέργιας
 

Γεωπόνος με πανέμορφη Βιετναμέζα συνεργό

Γεωπόνος 37 χρονών από τη Ν. Μάκρη, γιος γιατρού των Ν. προαστίων και η 44χρονη πανέμορφη Βιετναμέζα ερωμένη του, που έχει στην ιδιοκτησία της εστιατόριο στο Μαρούσι, πιάστηκαν από άνδρες της Ασφάλειας Νίκαιας που διοικεί ο Δημήτρης Γιοβανίδης, με 1500 δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης. Η «Φυτεία δωματίου» που αποτελούνταν από τρία διαφορετικά εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργιας ήταν  σε τρια διαμερίσματα στη Γλυφάδα και τη Βούλα.
 Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ζευγάρι αναζητούσε «φορτηγατζή»  που θα του πρόσφερε 400 ευρώ το κιλό για να μεταφέρει στο Λονδίνο τα ναρκωτικά. Το ραντεβού κλείστηκε στη  λαχαναγορά   του Ρέντη και ως «οδηγός» εμφανίστηκε ο ίδιος ο Διοικητής Ασφαλείας Νίκαιας. Στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή ο γεωπόνος μέσα στη λαχαναγορά  προσέφερε … δοκιμαστικά 38 κιλά χασίς, για το πρώτο «παρθενικό» ταξίδι που θα έκανε. Το κιλό θα πωλούνταν στην Αγγλία για 5.000 ευρώ. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πιάστηκαν έξι  μέλη της σπείρας, εκτός από το ζευγάρι  ένας Αλβανός και άλλοι τρεις Βιετναμέζοι. Οι Βιετναμέζοι εκτελούσαν χρέη «κηπουρού’ υπό την καθοδήγηση πάντα του γεωπόνου.

Σε λίγο περισσότερα ...



TA 1500 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ

Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, που προέρχονταν από τρία (3) εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης που είχε εγκαταστήσει η σπείρα σε διαμερίσματα.
Συνελήφθησαν χθες (25-1-2013) το απόγευμα στην περιοχή του Α. Ι. Ρέντη, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας (1) ημεδαπός, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις (4)  αλλοδαποί υπήκοοι Βιετνάμ.
Εντοπίσθηκαν τρία (3) μεγάλης κλίμακας εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης που είχε εγκαταστήσει η σπείρα σε διαμερίσματα, με κατάλληλη τροποποίηση των χώρων, δύο (2) στη Γλυφάδα και ένα (1) στη Βούλα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

"Βλάκας" ο Άδωνης? Σας παρακαλώ κύριε Χαϊκάλη!



Η 17χρονη με το Νο13

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρουπόλεως, (13) περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών από χώρους λαϊκών αγορών στην περιοχή της Σταυρούπολης που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2012 – Ιανουαρίου 2013.
Συνελήφθη , πρωινές ώρες χθες σε χώρο λαϊκής αγοράς στη Σταυρούπολη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 17χρονη αλλοδαπή , ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί της , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών. Συγκεκριμένα, διέπραξαν (13) κλοπές πορτοφολιών, τα οποία περιείχαν το χρηματικό ποσό των (3.600) ευρώ, κάρτες – βιβλιάρια τραπεζών και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτήτων.

Από το Μπαγκλαντές στην Ομόνοια


Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 31 ετών, ενώ αναζητούνται δύο (2) ομοεθνείς συνεργοί του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω σπείρα κατασκεύαζε ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.
Σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι τέσσερα (24) Διαβατήρια Μπαγκλαντές.
  • Είκοσι τρείς (23) σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών αρχών.
  • Πλήθος εγγράφων.
  • Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου.

O Boύλγαρος Μαφιόζος που ήρθε στην Ελλάδα

Ο "Πάσσαρης" της Σόφιας 

Αυτή είναι η εικόνα του Βούλγαρου εγκληματία που πιάστηκε στα Διαβατά από την Ασφάλεια  Θεσσαλονίκης  και την ΕΚΑΜ Β. Ελλάδος. Οι αρχές της χώρας του τον θέλουν πάση θυσία, γι αυτό και είχαν κινήσει γη και ουρανό να τον βρουν εκτός συνόρων. Στο διαμέρισμά του στα Διαβατά είχε μεταχειρισμένο υποπολυβόλο Scorpion και πιστόλι καθώς και την 40χρονη

25/1/13

Το βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 

Άρπαξε το όπλο των ληστών ο βενζινοπώλης




Σε πολύ λίγο το Βίντεο

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δράστες της αποτυχημένης ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης  σε πρατήριο υγρών καυσίμων προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ το ίδιο αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες απο κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνουν καρέ – καρέ την ένοπλη επίθεση των δύο δραστών σε βάρος του πατέρα της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου επί της Λ. Μουρνιών.

Με δόσεις στην Αρτάκη

   Στη σέλα του κλεμμένου ΜΟΤΟ από τον Αγ. Παντελεήμονα



 
Συνελήφθη μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης στελεχών του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στη Ν.Αρτάκη Ευβοίας 23χρονος άνδρας, ο οποίος κατείχε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης 6,8 γραμμαρίων και σε νάυλον συσκευασία φερόμενη κοκαΐνη βάρους 1,00 γραμμαρίου. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, το οποίο αποτελεί έσοδο από πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Εν συνεχεία αναζητήθηκε κι εντοπίστηκε στην περιοχή της Ν.Αρτάκης σταθμευμένο δίκυκλο όχημα, εντός του οποίου και εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάυλον σακούλες με 123 μικρότερες νάυλον συσκευασίες με ισομερείς ποσότητες φερόμενης ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 1.445,1 γραμμαρίων. Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εντός πλαστικού κουτιού 42 νάυλον συσκευασίες φερόμενης κοκαΐνης συνολικού βάρους 38,5 γραμμαρίων. Επιπρόσθετα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ελληνικό διαβατήριο.

Ο "Πάσσαρης" της Βουλγαρίας


O Αρχιγκάκνστερ της Βουλγαρίας, με δράση παρόμοια μ’ αυτή του Πάσσαρη, πιάστηκε στα Διαβατά από άνδρες του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας  Θεσσαλονίκης και της ΕΚΑΜ. Βαρύνεται με φόνο, απαγωγή, ληστείες αλλά και βιασμό, ενώ στο διαμέρισμά του εκτός από το μαύρο πιστόλι και το υποπολυβόλο SCORPION βρέθηκε για πρώτη φορά και ηλεκτρονική συσκευή που με τις παρεμβολές της καθιστά αδύνατη την καταγραφή συνομιλιών μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι αρχές θεωρούν πως τα όπλα είναι … εισαγώμενα αλλά πάνω απ’  όλα «χρησιμοποιημένα» όπως εξάλλου και ο σιγαστήρας. Αυτό όμως προϋποθέτει συγκριτική βαλλιστική εξέταση στη Σόφια. Μαζί του ο 44χρονος που οι Ελληνικές αρχές τον θεωρούν ως τον  «Πάσσαρη της Βουλγαρίας»  είχε και την 40χρονη ερωμένη του αλλά και δυο συμπατριώτες του 57 και 38 3τών. Για την σύλληψή του η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ήταν σε … ανοικτή γραμμή  με τον Αξιωματικό σύνδεσμο

Οι Αλβανοί πήγαν Αργοστόλι

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/25012013KEFALONIA.JPG
 
Συνελήφθησαν στην Κεφαλονιά, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άντρας και μία γυναίκα) ηλικίας 36 και 30 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους, ηλικίας 31 και 29 ετών, που αναζητούνται, για διακεκριμένες διαρρήξεις κατά συναυτουργία.
Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου ταυτοποιήθηκαν οι δύο αλλοδαποί που αναζητούνται, ως οι δράστες διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι οι δύο αλλοδαποί διέμεναν προσωρινά στην οικία των δύο συλληφθέντων ομοεθνών τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες και συγκεκριμένα:
  • Σε οικία στα Σβορωνάτα Κεφαλονιάς, το βράδυ της Παρασκευής (18.01.2013), όπου αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή, χρήματα και χρυσαφικά αξίας 1.200 ευρώ
  • Σε οικία στην Σπαρτιά Κεφαλονιάς, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (19.01.2013), όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 100 ευρώ
  • Σε οικία στις Κεραμειές Κεφαλονιάς, το βράδυ του Σαββάτου (19.01.2013), όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ

Γιος πήγε χασίς στον πατέρα

 
Συνελήφθη στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 32χρονος γιος ο οποίος επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.
Αναλυτικότερα, ο 32χρονος, μετέβη στα παραπάνω κρατητήρια και παρέδωσε στους αστυνομικούς διάφορα τρόφιμα και ροφήματα, προκειμένου να δοθούν στον 58χρονο πατέρα του, κρατούμενο σε αυτά. Μεταξύ των τροφίμων και ροφημάτων, υπήρχε και μία χάρτινη συσκευασία αναψυκτικού, στο εσωτερικό της οποίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, εντόπισαν μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,2 γραμμαρίων, που είχε αποκρύψει ο δράστης.

Ναρκωβαρόνος ο Αλβανός ληστής

Η "σπαστή" καραμπίνα
 

 Συνελήφθησαν, χθες (24.01.2013) το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, δύο έλληνες  ηλικίας 28 και 33 ετών και ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία και για υπόθαλψη εγκληματία κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, χθες (24.01.2013) το βράδυ δύο άγνωστα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Χανιά, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, για τον εντοπισμό των δραστών, όπου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) εντοπίστηκε στη πόλη των Χανίων και ελέχθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις (3) προαναφερόμενοι συλληφθέντες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) διαμετρήματος 12 cal,
  • Μία γεμιστήρα με πέντε (5) πλήρη φυσίγγια,
  • Το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ,
  • Ένα (1) μαχαίρι,

  • Δύο (2) κουκούλες,
  • Δύο (2) ζευγάρια γάντια και ρούχα τα οποία όπως προέκυψε στη συνέχεια έφεραν οι δράστες κατά την διάρκεια της ληστείας.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με τον 24χρονο, ήταν τα δύο (2) άτομα τα οποία διέπραξαν την ανωτέρω αξιόποινη πράξη και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον 28χρονο συνεργό τους, που τους περίμενε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία είχε αφαιρεθεί το βράδυ της 23/24.01.2013 από περιοχή των Χανίων.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητος, έχει δραπετεύσει από τις φυλακές Πάτρας. Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα (10) ετών και έξι (6) μηνών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Πλακώθηκαν στο ξύλο με τους Πακιστανούς


 
Συνελήφθησαν χθες (24-01-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, οκτώ (8) νεαρά άτομα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένων φθορών. Πρόκειται για έναν 23χρονο ημεδαπό και ακόμη επτά (7) ανήλικους ημεδαπούς, ηλικίας από 16 έως και 17 ετών.
Ειδικότερα, χθες (24-01-2013) περί ώρα 20.00, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για συμπλοκή μεταξύ ατόμων έξω από κατάστημα «μίνι – μάρκετ», ιδιοκτησίας 47χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο, απ’ όπου προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, από τα οποία δώδεκα (12) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι οκτώ (8) από τους ημεδαπούς προσαχθέντες, οι οποίοι και συνελήφθησαν, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που βρίσκονταν στο «μίνι – μάρκετ», με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά τον ένα απ’ αυτούς, ηλικίας 34 ετών και να προξενήσουν φθορές στο κατάστημα (θραύση μπουκαλιών).

Ο βούλγαρος με το SCORPION

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
 
Συνελήφθη, έπειτα από πολυήμερες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Αξιωματικό σύνδεσμο των Βουλγαρικών Αρχών στη χώρα μας και τον Αξιωματικό σύνδεσμο της χώρας μας στη Βουλγαρία, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, 44χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Βουλγαρίας για τις κακουργηματικές πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ληστειών, που έλαβαν χώρα στην επικράτεια της Βουλγαρίας.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (24-01-2013), πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδος Θεσσαλονίκης και αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα στην περιοχή των Διαβατών, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 44χρονος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPION με γεμιστήρα που περιείχε συνολικά εννέα φυσίγγια,
  • ένα πιστόλι μαύρου χρώματος, με ένα σιγαστήρα μαύρου χρώματος και δύο γεμιστήρες φέροντες έκαστος οκτώ φυσίγγια,
  • μία ηλεκτρονική συσκευή τύπου jammer (παρεμβολέας κινητών τηλεφώνων)

Τον έψαχναν για τη Γένοβα


Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Την 24-01-2013 το απόγευμα, στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ανθρωποκτονία, και παράνομη οπλοκατοχή, πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα την 07-01-1999 στη Γένοβα Ιταλίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής

Πήρε τη σκυτάλη ...


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-01-2013MOTO6.jpg

Μεγάλωσε και ο Δημήτρης που κάποτε έκανε ... αταξίες. Αν και πλουσιόπαιδο του αφιερώνουμε καλοπροαίρετα τους στίχους του Νικόλα Άσημου: "Μαλλιά άφησες μακριά κόντρα στη μαμά. Μετά θα μεγαλώσεις και εσύ όπως όλα τα παιδιά ...".


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-01-2013MOTO5.jpg




 

Είναι κανείς ταρίφας που δεν κλέβει?

Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, ένας (1) ημεδαπός οδηγός ταξί, διότι είχε επέμβει στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο). Επίσης κατά τον τροχονομικό έλεγχο επέδειξε καταφανώς πλαστή ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω οδηγός είχε τοποθετήσει μία αυτοκόλλητη μαύρη ταινία επί της οθόνης του ταξίμετρου και συγκεκριμένα στην ένδειξη όπου

24/1/13

Δωρεά Γιαννακόπουλου

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-01-2013MOTO4.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-01-2013MOTO2.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/24-01-2013MOTO1.jpg
 
 


Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος, Αδαμάντιος Σταματάκης παρέλαβε σήμερα (10) δίκυκλες μοτοσικλέτες, δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. - Βιομηχανία Φαρμάκων
Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-01-2013) το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης παρέλαβε, ως δωρεά, από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου & Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.- Βιομηχανία Φαρμάκων, κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, (10) καινούργιες δίκυκλες μοτοσικλέτες.
Από τις μοτοσικλέτες, οι οκτώ θα διατεθούν στην Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες δύο στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης , παρέδωσε στον κ. τιμητική πλακέτα Δημήτριο Γιαννακόπουλο , επισημαίνοντας τα ακόλουθα :
«…..Εκ μέρους του κ. Αρχηγού και εγώ προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την παραχώρηση - δωρεά των δέκα (10) δίκυκλων μοτοσικλετών προς την Ελληνική Αστυνομία…..….Η ευγενική σας χειρονομία να δωρίσετε τα οχήματα αυτά στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί μία έμπρακτη κίνηση, η οποία αναδεικνύει την αξία και το ρόλο της επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης σε σημαντικά ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι η ασφάλεια του πολίτη….

Ανέλαβαν την ευθύνη

 
«Κείμενο που περιμέναμε από τη μετεξέλιξη της 12 Φλεβάρη»
     
       
Η σύμπραξη των αναρχικών ομάδων «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», οι οποίες ποτέ ξανά δεν είχαν προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφής επίθεση, ανέλαβαν τη ευθύνη -με ανάρτηση σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών- για την βομβιστική επίθεση στο Mall την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013,το πρωί. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στην μη ανάληψη της ευθύνης για την απόπειρα επίθεσης με ρουκέτα στα γραφεία της ΝΔ –πριν από μια εβδομάδα- από άλλη ένοπλη ομάδα με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος νέου ένοπλου κτυπήματος.

Αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι η «Άγρια Ελευθερία» και οι «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων» είναι μετεξέλιξη του «Κινήματος 12 Φλεβάρη» που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό, τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για «προβλέψιμο κείμενο» και εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στις προκηρύξεις των δύο οργανώσεων. Ομοιότητες που αφορούν στις εκτεταμένες αναφορές στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν για την αποφυγή τραυματισμού των πολιτών αλλά και τις συνεχείς κατηγορίες στους «κρατικούς καταπιεστές» και στους «κατασταλτικούς μηχανισμούς».

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για την ίδια «ιδεολογική πλατφόρμα» στα δύο κείμενα. Μάλιστα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι «τα μέλη της νέας αυτής "σύμπραξης οργανώσεων" δεν αναφέρουν οτιδήποτε για την προέλευσή τους, όμως σε ένα σημείο του κειμένου επισημαίνουν ότι "πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων" σαν να έχουν επαναλάβει ένα παρόμοιο εγχείρημα».

Στο κείμενό της η οργάνωση αναφέρει, ακόμη, ότι είχε προχωρήσει σε δύο επιπλέον προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από αυτά που δημοσιοποιήθηκαν: στα γραφεία του Mall και στην εφημερίδα «Ποντίκι» όπου όμως το τελευταίο «εκλήφθη σαν φάρσα». Ακόμη υποστηρίζουν ότι άτομα από την ομάδα κρούσης της οργάνωσης ήταν στο σημείο τοποθέτησης της βόμβας μέχρις ότου φτάσουν οι αστυνομικοί.

Μήνυμα σε Δένδια μέρος 2ο




Ως νέο … χτύπημα κατά Δένδια, ερμηνεύεται η αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτό Κακουργιοδικείου Χαλκίδας  που αθώωσε ομόφωνα 4 νεαρούς που αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες για τα «Δεκεμβριανά» του 2008 και για την κατάληψη της Νομικής σχολής μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.  Μάλιστα ο Σταύρος Γεωργίου, εκ των συνήγορων υπεράσπισης σχολίασε με σφοδρότητα την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την καταδίκη τους στην αγόρευσή του.  «Άσμημη στιγμή κύριε Εισαγγελέα, επιλέξατε –ανέφερε ο ποινικολόγος των Αθηνών- να πλέξετε το εγκώμιο της αξιοπιστίας της αστυνομίας την στιγμή που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγκρούεται δημόσια με τον πολιτικό της προϊστάμενο …».  Οι τέσσερεις νεαροί –ανάμεσά τους και ένας 23χρονος Σύριος- κατηγορήθηκαν πως στις 18 Δεκεμβρίου του 2008 έκαναν τα εξής βαριά αδικήματα:
 
Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση [μολότοφ, ποινή 10-20 χρόνια κάθειρξης] κατοχή εκρηκτικών υλών [ποινή 5-20 χρόνια] , αντίσταση και διατάραξη κοικωνικής ειρήνης.  Η  δίκη ξεκίνησε στις 4 του μήνος και ολοκληρώθηκε σε 5 δικασίμους. Αρχικά υπήρχε και 5ος κατηγορούμενος που ήταν  ανήλικος Αλβανός αλλά είχε απαλλάχτηκε ήδη από το Μονομελές δικαστήριο Ανηλίκων. Στους κατηγορούμενους ήταν και ο ανιψιός του πρώην διοικητή Ασφαλείας Ηλιούπολης, την περίοδο που εκεί είχε σημειωθεί η αλληλοεξόντωση των διαβόητων «Μπράβων» [ΑΦΟΙ Γρηγοράκου] με εκρήξεις βομβών.

Ταξίδευαν με το χασίς


Πλήγμα σε κύκλωμα εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο Ελλήνων ηλικίας 24 και 23 ετών, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους, οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συστηματικής αστυνομικής έρευνας,
που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Οι δράστες συνελήφθησαν σε συντονισμένες επιχειρήσεις στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες (23-01-2013) το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 20χρονο αλλοδαπό, μέσα στο οποίο βρέθηκε τόσο στο χώρο των αποσκευών όσο και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (168) κιλά.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή και υπό την καθοδήγηση των λοιπών μελών της σπείρας, οι οποίοι από κοινού είχαν οργανώσει την εισαγωγή κάνναβης στην Ελληνική Επικράτεια και τη διοχέτευσή της σε στέκια τοξικομανών στην Αθήνα.
Κατασχέθηκαν:
  • πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -157- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -168.679- γραμμαρίων.
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Το παράκαναν για 2 παιδιά

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ο αστυνομικός-μοτοσυκλετιστής κλώτσησε εν κινήσει το μοτοποδήλατο των παιδιών που τώρα νοσηλεύονται στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Χθες (23.01.2013) το βράδυ, περίπου την 23.20 ώρα, στην περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν δυο άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο επιχειρούσε επικίνδυνους ελιγμούς ενώ επιπλέον δεν είχε αναμμένα φώτα και πινακίδα κυκλοφορίας.
Ο οδηγός του μοτοποδηλάτου αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών και κατευθύνθηκε προς την Παραλιακή Λεωφόρο, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Το μοτοποδήλατο, αφού διέφυγε αρχικά, εντοπίστηκε εκ νέου να κινείται στην Παραλιακή Λεωφόρο, με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο Στάδιο. Οι αστυνομικοί έκαναν επανειλημμένα χρήση της ηχητικής σειρήνας, χωρίς όμως ο οδηγός να σταματήσει.
Στη συνέχεια την 23.30 ώρα περίπου, επί της Παραλιακής Λεωφόρου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου, με αποτέλεσμα να εκτραπεί δεξιά της πορείας του και να πέσει από ύψος σε παράπλευρο χώρο.

Βασάνιζαν τα θύματα τους

Πίσω και από τους  δυο φόνους κρύβεται  Αλβανική ληστρική συμμορία αφού πριν λίγες ώρες μέλη της  …ταυτοποιήθηκαν και για την «ορφανή» ανθρωποκτονία 52χρονου, στο Λαλιώτη Κορινθίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2011.  Οι ίδιοι Αλβανοί στς 18 Ιουνίου τα ξημερώματα μπούκαραν  στον Πύργο Κορινθίας,  στο σπίτι όπου διέμενε 82χρονος και τον σκότωσαν χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού του όπλου, που βρήκαν μέσα. Οι κακοποιοί  τραυμάτισαν ελαφρά  την 92χρονη γυναίκα του και στην συνέχεια, αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα  και διέφυγαν. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια της 61χρονης κόρης του ηλικιωμένου ζυεγαριού, την οποία και δεν χτύπησαν. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Α.Τ Κιάτου, προέκυψε επιπλέον ότι, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, την 5-12-2011 το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου διέμενε στο ισόγειο ένας 53χρονος  και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, με τη χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο.

Έκανε τον ζόρικο ο Ρουμπέτης


Στην προσπάθεια των αστυνομικών να  ακινητοποιήσουν τον Ρουμπέτη  ο συλληφθείς αρχικά τράπηκε σε φυγή και όταν εγκλωβίστηκε αντιστάθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Έπιασαν τον ταξιτζή για τον φόνο Φιλόπουλου




Συνελήφθη στη Νίκαια ο ταξιτζής Bασίλης Ρουμπέτης που είχε καταδικαστεί σε  12 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία Φιλόπουλου στις 29-3-2007 στη Λεοφώρο  Λαυρίου στην Παιανία. Ο 28χρονος που ήταν καταζητούμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πάρει μέρος στον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου, του οπαδού
του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, από

Αρχιλήσταρχοι με δυο φόνους

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, η ανθρωποκτονία 53χρονου, που είχε γίνει την 5-12-2011 το πρωί, στο Λαλιώτη Κορινθίας, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, κλοπών, κλοπής οχημάτων και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται ακόμα στην ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού και σωρεία ένοπλων ληστειών, σε Κορινθία και Φθιώτιδα, που εξιχνιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί την 8-9-2012 στο Κιάτο Κορινθίας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Με 131 κιλά χασίς οι 4 Αλβανοί

 Τα κατασχεμένα ναρκωτικά στος δάσος

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες  το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή στη θέση «Γκλάβα» Ωραιοκάστρου Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 23, 26 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε καβάντζα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών για εισαγωγή κάνναβης από την Αλβανία και μετά από συστηματικές έρευνες, εντόπισαν στην παραπάνω περιοχή, υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), με (103) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (131,040) γραμμαρίων.

Παγιδεύουν το e-banking

1η φορά και στην Ελλάδα
 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη [φωτο], μετά από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, ανακοινώνεται ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό, που εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να υφαρπάζει τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, χωρίς την έγκριση του δικαιούχου.

Διευκρινίζεται ότι οι παραβιάσεις ή επιθέσεις έχουν εντοπιστεί σε χρήστες υπηρεσιών internet banking και όχι σε υπολογιστικά συστήματα Ελληνικών Τραπεζών.

Φοβού τον Γενικό ...


Την Πρωτοχρονιά έπιασε τον ασύρματο της ΓΑΔΑ για τις ευχές και τώρα τις ... επιθεωρήσεις!

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος πραγματοποίησε  (22/23-01-2013) επίσκεψη σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες και προέδρευσε συσκέψεων στις έδρες Αστυνομικών Διευθύνσεων της Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας, Υποστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο.
Ειδικότερα, επισκέφτηκε το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, στην Κόρινθο, όπου είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας και τις δομές του Κέντρου, καθώς και τις συνθήκες παραμονής των μεταναστών. Παράλληλα, ενημερώθηκε γενικότερα για όλα τα επιμέρους θέματα, που αφορούν στη φιλοξενία και τη διαμονή τους.
Επιπλέον, οι υπηρεσια
κές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν, τόσο στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όσο και στις έδρες των οικείων Αστυνομικών Διευθύνσεων Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας, με τη συμμετοχή των Διευθυντών, των Διοικούντων Αξιωματικών και λοιπών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μας δουλεύουν χοντρά στην Α.Δ Ορεστιάδας

Τα φαρμακευτικά χάπια κατάσχονται. Η Τουρκική ηρωίνη?
 
Στο πιο ακριτικό σημείο με την Τουρκία, τα ... τσακάλια επικεντρώθηκαν στο φουκαρά που ήθελε αυτά τα ... χάπια του στο κρατητήριο

Συνελήφθη Τρίτη το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, 37χρονος  ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας.
Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, επιχείρησε να προμηθεύσει 34χρονο κρατούμενο, με ένα σάκο που περιεί
χε είδη ρουχισμού, εντός του οποίου βρέθηκαν είκοσι επτά (27) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOXONE , τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα πουλερικών

 
Συνελήφθησαν   στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, τέσσερις ημεδαποί 16 και 17 ετών για τρεις κλοπές και μία απόπειρα διάρρηξης σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Νάουσας.
Ως δράστες των κλοπών ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 16 και 17 ετών, τις οποίες διέπρατταν στη Νάουσα έχοντας διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.
Ειδικότερα, στη Νάουσα, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισαν τους τέσσερις προαναφερόμενους ημεδαπούς, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:
  • Την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα αρτοποιείο από το οποίο αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και τρόφιμα.
  • Την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα λογιστικό γραφείο από το οποίο αφαίρεσαν μία κεντρική μονάδα υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι.
  • Την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν το κυλικείο του Κ.Α.Π.Η. Νάουσας από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των (70) Ευρώ.
  • την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα πώλησης υπολογιστών.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από το λογιστικό γραφείο βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.
Επίσης όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με έναν 17χρονο υπήκοο Αλβανίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραξαν τρεις επιπλέον κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα στη Νάουσα. Συγκεκριμένα:
  • την 17.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα αρτοποιείο χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
  • την 17.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα κατάστημα πώλησης πουλερικών από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (320) Ευρώ και διάφορα έγγραφα.
  • την 19.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν το κυλικείο του Γυμνασίου της Νάουσας από το οποίο αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, προϊόντα κυλικείου αξίας (250) Ευρώ και έναν αποκωδικοποιητή τηλεόρασης.

Λαθραία ... Μανωλάδας

Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθη στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα για την σύλληψη του 31χρονου, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη επιχείρηση των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σε αγροτική περιοχή στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας κατά την οποία εντοπίστηκε να κατέχει 690 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων εταιριών και συνελήφθη.
Όλα τα τσιγάρα που κατασχεθήκαν δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Πολύ ζέστη στο Μiami

23/1/13

Και η Αντιτρομοκρατική στην έρευνα για τα "Στέφανα"

 Μιλάει ο Ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής
 

Σεσημασμένοι


Συνελήφθησαν, το Σάββατο (19-1-2013) το απόγευμα, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας, ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα, για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες και τουρίστες σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για εντοπισμό «πορτοφολάδων» σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Ερμού, στους σταθμούς του Η.Σ.Α.Π «Μοναστηράκι» και «Θησείο» καθώς και στη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, συνέλαβε τους δύο (2) αλλοδαπούς, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από τη τσάντα γυναίκας, αστυνομικού της παραπάνω Υπηρεσίας.
Όπως εξακριβώθηκε, οι ανωτέρω δράστες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο δίμηνο άλλες επτά (7) κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στους ίδιους χώρους.

Με είδη προικός στα Αγιοβασιλιώτικα

Και ρευματοκλοπή στα Βραχναίικα

Σήμερα (23-1-2013) το πρωί, στις περιοχές Βραχναίικα Αχαΐας και Άγιο -Βασιλιώτικα Αγρινίου πραγματοποιήθηκαν ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας και Ακαρνανίας, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Ασφάλειας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς και Αστυνομικών των λοιπών Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
· Στα Βραχναίικα Αχαΐας,
Ελέγχθηκαν : 20 άτομα και 5 οχήματα.
Προσήχθησαν : 12 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : 3 άτομα για ρευματοκλοπή και παράνομη κατοχή όπλου.
Κατασχέθηκαν : Ένα κυνηγετικό όπλο
Διενεργήθηκαν: 11 κατ’ οίκον έρευνες.
· Στα Αγιοβασιλιώτικα Ακαρνανίας
Ελέγχθηκαν : 15 άτομα και 12 οχήματα.
Προσήχθησαν : 4 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Κατασχέθηκαν : Πληθώρα κλοπιμαίων όπως έπιπλα, είδη προικός και πολυεργαλεία αξίας μεγαλύτερης των 70.000 ευρώ