7/9/13

Λένε κι άλλοι πως πιάνουν φορτία!

ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Τα 1.428 δενδρύλλια που ξερίζωσαν αστυνομικοί  της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης
 

Με πιστόλια καλλιεργούσαν

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το θερμοκήπιο ...

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/07-09-2013kannabi_krhth1.jpg

Είχαν και χορτοκοπτικό

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/07-09-2013kannabi_krhth3.jpg

Στην ... πένα η φυτεία

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/07-09-2013kannabi_krhth4.jpg

Με 1.428 δενδρύλλια στη Σητεία

Το Ντοκουμέντο
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/07-09-2013kannabi_krhth2.jpg
 
Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε θερμοκήπια, στο Λασίθι
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης επιχείρησης, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο
Σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε αγροτική περιοχή εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 1.428 δενδρύλλια κάνναβης
Επιπλέον, κατασχέθηκαν αποξηραμένα δενδρύλλια συνολικού βάρους 163 κιλών, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 14.925 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες
Συνελήφθησαν  σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 48 χρονών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων των περιοχών του Νομού Λασιθίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (06.09.2013) πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, δύο (2) ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι (θερμοκήπια), όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τετρακόσια είκοσι οκτώ (1.428) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 37χρονος και ο 48χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Επιπλέον, σε βοηθητικό χώρο, παραπλεύρως των θερμοκηπίων, όπου διέμεναν οι ανωτέρω καλλιεργητές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τακίμιασε με τον Βούλγαρο στην ηρωίνη

Το μισό κιλό της Κρήτης
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/07-09-2013nark_hrakleio.JPG
 
Συνελήφθησαν, χθες (06.09.2013) το απόγευμα, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, 47χρονος ημεδαπός και 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δεκαέξι (16) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες συνολική ποσότητα ηρωίνης 516,9 γραμμάρια,
  • το χρηματικό ποσό των πενήντα πέντε (55) ευρώ,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Επιπλέον στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων τριάντα (630) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Oι Εσωτερικές Υποθέσεις έπιασαν 2 στρατιωτικούς

Έκλεβαν και πουλούσαν οπλισμό

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος δύο (2) στρατιωτικών και ενός (1) ημεδαπού ιδιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Πρόκειται για έναν 41χρονο Ανθυπολοχαγό και έναν 41χρονο Αρχιλοχία, οι οποίοι υπηρετούν σε διαφορετικές στρατιωτικές Υπηρεσίες της Αττικής και έναν 50χρονο ιδιώτη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης οπλισμού από στρατιωτικούς και ιδιώτες, οργανώθηκαν χθες (06.09.2013) παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Καρδίτσα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης στο αυτοκίνητο του Ανθυπολοχαγού και στο γραφείο του Αρχιλοχία.
Πιο αναλυτικά, στην κατοχή του Αρχιλοχία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών οπλισμού και εξαρτημάτων πολεμικών όπλων, όπως συγκρατήρες, χειρολαβές, κοντάκια, γεμιστήρες, επαναληπτικά ελατήρια, κορμοί όπλων, κλείστρα, πύροι σφηνώσεως, εγχειρίδια για συντήρηση όπλων κ.α., για τα οποία δεν υπήρχαν δικαιολογητικά – παραστατικά κυριότητας από τις Στρατιωτικές Αρχές.
Στην κατοχή του Ανθυπολοχαγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) συσκευή εκτόξευσης ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ) και μία (1) συσκευασία με είκοσι πέντε (25) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) περίστροφο χωρίς φυσίγγια, για το οποίο δεν κατείχε σχετική άδεια, μια (1) πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος και ένα (1) μαχαίρι.
Σε συνεργασία με τις Στρατιωτικές Αρχές, διερευνάται εάν τα υλικά οπλισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του Αρχιλοχία, έχουν αφαιρεθεί από μονάδες του Ελληνικού Στρατού.
Ο Αρχιλοχίας μαζί με τον ιδιώτη οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ ο Ανθυπολοχαγός στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου.

Όλα για τα πετρέλαια



Πλιάτσικο και βιασμοί στον βρώμικο πόλεμο

Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός...
απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.
Στην περίπτωσή μας, ευτυχώς, ίσχυσε η εξαίρεση. Μικροπροβλήματα ήχου και εικόνας μόνο, που ελάχιστα επηρέασαν την επικοινωνία μας. Έτσι, για 50 ολόκληρα λεπτά είχα την ευκαιρία να μιλήσω μ' έναν παλιό, καλό φίλο από τους πολέμους, να "δω" με τα μάτια του και ν' ακούσω τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις του.


Υπάρχει μεγάλος πανικός αυτή την ώρα. Όλοι φοβούνται το χτύπημα των Αμερικανών. Λένε πως θα γίνει κόλαση ολόκληρη η περιοχή. Είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. Σήμερα μοιράσαμε και μάσκες. Στον κόσμο, στους πολεμιστές, σε όλους. Εφοδιάσαμε και το πρόχειρο νοσοκομείο μας με Ατροπίνη, Υδροκορτιζόνη, Πραλιδοξίμη, αντίδοτα, δηλαδή, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικό χτύπημα με χημικά. Από κάθε είδος έχουμε 20.000 φιαλίδια
Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Μόγνιε βρίσκεται στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Σ΄ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ντεράα, πολύ κοντά στην πόλη Μπόσρα αλ Χαρίρ που ελέγχεται από τους αντάρτες. Ασκεί την ειδικότητά του, δηλαδή χειρουργική πολέμου, σ' ένα πρόχειρο νοσοκομείο εκστρατείας μιας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής οργάνωσης ενώ ταυτοχρόνως εκπαιδεύει και συντονίζει την ομάδα των γιατρών και των νοσοκόμων που δουλεύουν μαζί του. Βλέπεις, οι καλοί γιατροί, οι γιατροί με ειδικότητα, έχουν εδώ και καιρό φύγει από τη Συρία. Αφενός διότι είχαν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν αφετέρου διότι δεν πιστεύουν σ' αυτήν την επανάσταση. Εξαρχής δεν την πίστεψαν. Εκείνοι που έμειναν πίσω είναι οι γενικοί γιατροί, οι άπειροι και οι φοιτητές. Το αντίθετο, δηλαδή, απ' ότι συνέβαινε στη Λιβύη. Εκεί, οι καλοί γιατροί του εξωτερικού γύριζαν μαζικά για να βοηθήσουν. Και μάλιστα δίχως αμοιβή. Σκέψου ότι εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα από μια αιμορραγία γιατί δεν υπάρχουν γνώστες να τη σταματήσουν. Στο νοσοκομείο μας, εκτός από εμένα, ειδικευμένοι είναι άλλοι δύο. Κι αυτοί ξένοι. Ένας ισπανός χειρούργος, κι ένας ινδονήσιος εντατικολόγος. Οι υπόλοιποι της ομάδας είναι σύροι. Δύο τελειόφοιτοι ιατρικής, δύο κτηνίατροι (!!) ένας φαρμακοποιός, ένας οδοντίατρος, ένας φοιτητής οδοντιατρικής και 20 τελείως άσχετοι με την ιατρική που τους έχουμε εκπαιδεύσει για να παρέχουν επί τόπου πρώτες βοήθειες. Για μένα είναι προδοσία η φυγή. Είσαι γιατρός. Πρέπει να κάτσεις να βοηθήσεις


Η εκτίμησή του για το αμερικανικό χτύπημα που έρχεται είναι πως μόνο βλαξ θα επιχειρούσε σοβαρή εμπλοκή τύπου Ιράκ στη Συρία. Μην ξεχνάς ότι εδώ στη μάχη είναι η Χεζμπολά. Και Χεζμπολά σημαίνει 100.000 πύραυλοι έτοιμοι να φύγουν από το το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. Και τότε το Ισραήλ θα χτυπήσει το Λίβανο. Και μετά θα γίνει το σώσε...


Και για το σώσε που γίνεται περίπου τρία χρόνια στη Συρία -τι λες;


Ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει σ' όλη μου τη ζωή είναι αυτός εδώ. Αντάρτικες συμμορίες που δεν ακούν κανέναν. Από 50 μέχρι 150 μέλη. Αυτοαποκαλούνται κατίμπα που σημαίνει διμοιρία. Ανεξέλεγκτες. Σκοτώνουν κι αλληλοσκοτώνονται, συνήθως γιατί δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά της λείας από τα σπίτια που έχουν κλέψει. Πάρα πολλοί πρώην κατάδικοι. Αλ Κάιντα οι περισσότεροι. Η Νούσρα, η Νταουλάτ αλ Ισλάμ φι Μπιλάντ αλ Σαμ και κάποιες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι αυτές που πρωτοστατούν. Η Νούσρα έχει ήδη επιβάλλει ισλαμικό νόμο στις περιοχές που ελέγχει και απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα. Κυρίως στη Ράκα και το Χαλέπι.'Επειτα, είναι οι βιασμοί. Πολλοί βιασμοί. Παιδιά, Γυναίκες. Στις αρχές του χρόνου εκπαίδευα γιατρούς στη Ράκα. Βόρεια Συρία. Γνωρίζω έναν καταπληκτικό άνθρωπο που προσπαθούσε να φυγαδεύσει τη γυναίκα και τις τρεις του κόρες στην Τουρκία. Κλαίγοντας και ουρλιάζοντας μου περιέγραφε πώς δεν τα κατάφερε, διότι ένας αντάρτης σ' ένα μπλόκο απαιτούσε για να τους αφήσει να προχωρήσουν να περάσει μία ώρα με μία από τις μικρές. Άκου κι αυτή την ιστορία. Μια κοπέλα μου φέρνει την τραυματισμένη αδελφή της στο νοσοκομείο. Και την επομένη μπαίνει κλαίγοντας στο γραφείο και μου λέει ότι ένας αντάρτης απέξω την απειλεί πως αν δεν πάει μαζί του θα κάνει κακό και στην τραυματία και σ' όποιον πετύχει από την οικογένειά τους. Έχουν θησαυρίσει αντάρτες. Με βαλίτσες περνάνε τα δολάρια στην Τουρκία για ν' αγοράσουν τάχα μου πετρέλαιο και είδη πρώτης ανάγκης. Κάθε καρυδιάς καρύδι είναι εδώ. Ιορδανοί, Υεμενίτες, Τσετσένοι, Τυνήσιοι, Λίβυοι. Μόνο οι Λίβυοι είναι 7000. Μαχητές που είχα γνωρίσει εκεί τους είδα κι εδώ. Ντοκτόρ Ντιμίτρις, ντοκτόρ Ντιμίτρις - μου φώναζε από μακριά ένας τις προάλλες. 
Βρε Ιμάντ εσύ είσαι;
Εγώ, ντοκτόρ. Τι κάνεις εδώ;
Τη δουλειά μου.
Κι εγώ τη δικιά μου ντοκτόρ...
Ένας άλλος, σύρος αυτός, μου έλεγε -ήταν ωραία χώρα η Συρία. Την καταστρέψαμε. 
Και γιατί πολεμάς τότε;
Ε, αφού παίρνω 1200 δολάρια το μήνα...
Και δεν είναι μόνο τα 1200, δηλαδή ο μισθός που τους κόβουν σαουδάραβες και καταριανοί που δεν θέλουν τον 'Ασαντ, είναι κι η λεία απ' το πλιάτσικο. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παρακαλάνε να μην τελειώσει ο πόλεμος. Όχι ότι το καθεστώς είναι καλύτερο... Γι αυτό σου λέω -ο πιο βρώμικος πόλεμος που έχω ζήσει μέχρι σήμερα.

Τον έψαχναν οι Ιταλοί τον Αλβανό

 Εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
 
Συνελήφθη   ξημερώματα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, παράνομους μετανάστες και γυναίκες για σεξουαλική εκμετάλλευση.

To βίντεο με τον ενεχυροδανειστή

Σικέ ο χορός ή μας φάινεται?

Βίντεο

6/9/13

Χασισοκαλλιεργητής στη Σαλαμίνα

Κατασχέθηκαν 29 δενδρύλλια
 
Συνελήφθη   στη Σαλαμίνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 63χρονος  ο οποίος καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του δενδρύλλια κάνναβης .
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι εννέα (29) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,30 έως 1,90 μ., ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.310 γραμμ., εργαλεία για την καλλιέργεια ναρκωτικών και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Με ηρωίνη στη Λήμνο

 Πολύ χρήμα ...
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06-09-2013%20makedonia_thrakiB.jpg
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης μία υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από τη Λήμνο στην Αλεξανδρούπολη.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν την 3-9-2013 το απόγευμα, στη Μύρινα Λήμνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας Λήμνου, δύο (2) ημεδαποί, ένας 27χρονος και μια 18χρονη, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και τη σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών, τη 2-9-2013, στην Αλεξανδρούπολη προέκυψε ότι ο 27χρονος έστελνε, από τη Λήμνο στην Αλεξανδρούπολη, στους δύο από τους παραπάνω δράστες, ηλικίας 48 και 29 ετών, δέματα, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης.
Την 3-9-2013 το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας Λήμνου, συνδράμοντας στη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 27χρονου, εντός του οποίου εντόπισαν τον ίδιο και την 18χρονη.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) συσκευασίες με ηρωίνη (βραχάκι), συνολικού βάρους 25,5 γραμμαρίων
  • Δύο (2) τρίφτες
  • Το χρηματικό ποσό των 1.560 Ευρώ
  • Δεκαεπτά (17) κενές νάιλον συσκευασίες.

Έπιασαν την όμορφη απατεώνισσα των 740.000 €


Μπράβο στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων
 
Συνελήφθη  στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , η 50χρονη  σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 20ου τακτικού Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα η ανωτέρω από τον Απρίλιο του 2009, συμμετέχοντας σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, κατάφερε να εξαπατήσει ημεδαπό αγοραστή και να του πουλήσει οικόπεδο στην περιοχή της Βούλας Αττικής, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού (740.000 ευρώ), παρουσιαζόμενη ψευδώς ως ιδιοκτήτρια του οικοπέδου και με δελτίο ταυτότητας (προϊόν υφαρπαγής) με τα στοιχεία της πραγματικής κατόχου του ακινήτου.
Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς της, για το σκοπό δε αυτό, μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες της.

Λούτσος ο παιδεραστής του Ναυπλίου


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 67χρονου ο οποίος συνελήφθη την 14.06.2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση.
Πρόκειται για τον:
ΛΟΥΤΣΟ Κωνσταντίνο του Βασιλείου, που γεννήθηκε στις 06.10.1946 και κατοικεί στο Άργος Αργολίδας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Και πήραν τα λύτρα και τον ακρωτηρίασαν

Τον πέταξαν σε σακούλα στη χωματερή
 
Συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός δράστης και αναζητούνται οι τέσσερις (4) συνεργοί του
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 27χρονου αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί ακρωτηριασμένο, μέσα σε σακούλα, στις 18-2-2011 στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στα Άνω Λιόσια.
Δράστες είναι πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές. Συνελήφθη στη Μύκονο ένας 29χρονος και αναζητούνται οι τέσσερις (4) συνεργοί του. Οι απαγωγείς δολοφόνησαν το θύμα για να αποτρέψουν την καταγγελία, αναγνώριση και σύλληψή τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε (5) δράστες στις 11-2-2011 το απόγευμα απήγαγαν το θύμα και το μετέφεραν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας με σκοπό να ζητήσουν λύτρα από μέλη της οικογενείας του στο Μπαγκλαντές.
Μετά την κατάθεση του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, οι δράστες δολοφόνησαν τον 27χρονο, ώστε να μην τους καταγγείλει στις αρχές. Μετά από συντονισμένες και πολύμηνες έρευνες οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας μετέβη στη Μύκονο και προσήγαγε τον 29χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Οπλουργός ήταν ο Καρδιτσιώτης?

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06092013thessalia4.jpg

Και όπλα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06092013thessalia5.jpg

Πολύ πράμα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06092013thessalia6.jpg

Και δακτυλίδια για νύφες!

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06092013thessalia3.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06092013thessalia2.jpg
 

Μαφιόζος ενεχυροδανειστής στην Καρδίτσα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/06092013thessalia1.jpg
Συνελήφθη ιδιοκτήτης παράνομου «ενεχυροδανειστηρίου» στην Καρδίτσα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παράνομη κατοχή όπλων και άλλα αδικήματα
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας, η προέλευση των οποίων διερευνάται, το χρηματικό ποσό των (8.705) ευρώ, καθώς και μεγάλος αριθμός όπλων και φυσιγγίων, τα οποία ο συλληφθείς κατείχε παράνομα
Συνελήφθη στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 52χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης παράνομου «ενεχυροδανειστηρίου», σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος βαρύνουσας μορφής, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της παράνομης κατοχής όπλων, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της λειτουργίας του καταστήματος - ενεχυροδανειστηρίου χωρίς άδεια.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας, η προέλευση των οποίων διερευνάται, μεγάλος αριθμός όπλων και φυσιγγίων, τα οποία ο συλληφθείς κατείχε παράνομα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (8.705) ευρώ.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την (03-09-2013) συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο κατάφερε να αποσπάσει εκβιαστικά από ανήλικο, συνολικά το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, δήθεν για να χρηματίσει αστυνομικούς οι οποίοι θα «κάλυπταν» υπόθεση κλοπής κοσμημάτων, που διέπραξε από την οικία του o ανήλικος, υποκινούμενος από τον ίδιο. Από την περαιτέρω διερεύνηση, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε πουλήσει τα κλοπιμαία στον 52χρονο ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο παραπάνω κατάστημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε συγκεκαλυμμένα σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα - αποθήκη, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα, αλλά και στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δεκαπέντε (15) κασετίνες, που περιείχαν πλήθος χρυσών κοσμημάτων (περιδέραια, σταυρούς, ρολόγια κ.α.) χρησιμοποιημένα και μη, για τα οποία ο συλληφθείς δε διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά,
  • ένα (1) κλειδωμένο μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, διαστάσεων 50 cmX 40 cmX 40 cm, το οποίο ήταν κενό,
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • δύο (2) φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • το χρηματικό ποσό των (2.105) ευρώ.
Ακολούθησαν έρευνες σε οικία, αλλά και στο αυτοκίνητο του, κατά τις οποίες βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο, διαστάσεων 140 cm Χ50 cm Χ60 cm και βάρους ενός τόνου περίπου, το οποίο απασφάλισε κλειθροποιός και περιείχε εβδομήντα εννέα (79) κασετίνες με χρυσά κοσμήματα, χρησιμοποιημένα και μη, όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, περιδέραια, αλυσίδες, σταυρούς, ρολόγια, ρουμπίνια κ.α., καθώς και πεντακόσια πενήντα (550) φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • τρεις (3) ακόμη θήκες – κουτιά με κοσμήματα,
  • ένα (1) 45αρι πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες,
  • ένα (1) περίστροφο replica,
  • δύο (2) αυτοσχέδια μακρύκαννα όπλα τύπου ‘’ flober ’’,
  • δύο (2) αεροβόλα όπλα, εκ των οποίων το ένα με ενσωματωμένη διόπτρα,
  • τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα,
  • ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 34 εκατοστών με λάμα μήκους 18 εκατοστών,
  • πεντακόσια πενήντα δύο (552) φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • διακόσια ογδόντα εννέα (289) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
  • τριάντα τέσσερα (34) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου “τύπου flober ”,
  • τέσσερις (4) κάλυκες πυροβόλου όπλου,
  • το χρηματικό ποσό των (6.600) ευρώ,
  • δεκαέξι (16) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, από τα οποία τα δώδεκα (12) ακυρωμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα (4) ενεργά, με καταθέσεις ποσών σε ευρώ,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και ημερομηνίες,
  • δύο (2) τραπεζικές επιταγές κι ένα (1) μπλοκ επιταγών,
  • πέντε (5) μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, από τα οποία τα δύο αυτοσχέδιας κατασκευής,
  • ένα (1) ζευγάρι κιάλια οράσεως,
  • ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • ένα πλήρες σύστημα βιντεοεπιτήρησης με καταγραφικό και πρόσθετο εξοπλισμό (δύο κάμερες σε εξωτερικό σημείο) για μετάδοση, αποθήκευση και κάθε είδους περαιτέρω επεξεργασία εικόνας και ήχου, το οποίο ήταν εγκατεστημένο στην οικία, παραβιάζοντας το ατομικό δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί σαράντα επτά (47) από τις ενενήντα τέσσερις (94) συνολικά ανευρεθείσες κασετίνες χρυσαφικών, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται. Σε αυτές τις σαράντα επτά (47) κασετίνες περιέχονται 750 κομμάτια κοσμημάτων, η αξία των οποίων εκτιμάται στα (220.000) ευρώ περίπου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή προέλευσης και ο τρόπος απόκτησης της πληθώρας των κοσμημάτων, αν δηλαδή αυτά αποτελούν προϊόντα κλοπής ή λαθρεμπορίας ή νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.
Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των κατασχεθέντων κοσμημάτων θα ενημερωθεί το αρμόδιο κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), για να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο και να προσδιορίσει το συνολικό ποσό των διαφυγόντων δασμών, φόρων και άλλων επιβαρύνσεων. Εκτιμάται πάντως ότι η ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από την παράνομη δραστηριότητα του 52χρονου είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Για την Ασφάλεια του Αγ. Παντελεήμονα

 Δεν έβρισκαν την άδεια οπλοφορίας μεγαλοδικηγόρου

Η φωτο είναι αρχείου και δεν έχει σχέση με το περιστατικό
Στην Ασφάλεια του Αγίου Παντελεήμονα, φαίνεται πως είναι μαθημένοι από την "διαχείριση" περιστατικών με λαθρομετανάστες και συμπεριφέρονται το  ίδιο και στους έλληνες. Πολύ γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών πήγε πριν λίγο  να παραλάβει την άδεια οπλοφορίας που του έχει εγκριθεί για κειμήλιο που τιμητικά του έγινε δώρο από τον Ελληνικό  Στρατό και η 23χρονη κοπελίτσα αστυνομικός του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη αναίδεια. "Τρία χρόνια -της είπε ο ποινικολόγος- περιμένω να παραλάβω την άδεια ..." και η απάντησή της: "Θα χρειαστεί να περιμένετε κι άλλο γιατί δεν την βρίσκω την  άδειά σας ...". Όταν δε ο δικηγόρος διαμαρτυρήθηκε, πετάχτηκε νεαρούλης αστυνομικός και του είπε: "Εδω δεν είναι σόου τηλεόρασης κύριε ...".
Στις εκκλήσεις του δικηγόρου το Τμήμα Όπλων της Ασφάλειας Αττικής στη Λ. Αλεξάνδρας του είχε πει: "Πως η άδειά σας εδώ και 3 μήνες έχει δοθεί στο αρμόδιο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα". Έτσι ο άνθρωπος έμαθε που είναι η άδειά του, αφού η 23χρονη και ο "νταής" συνάδελφός της, δεν ειδοποίησαν -ως όφειλαν- τηλεφωνικά τον

Τι τρέχει με τον Υπασπιστή?

κ
... Αθέατος παρέμεινε στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του υπουργού ο Υπασπιστής του, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναρωτιούνται: Τι τελικά συνέβη? Ακούγονται διάφορα και αναμένουμε με ενδιαφέρον ... Στην παρουσίαση του έργου της Οικονομικής Αστυνομίας  ο Υπασπιστής μπήκε και βγήκε από την αίθουσα και για 1η ίσως φορά δεν εμφανίστηκε σε κανένα

Μπήκαν στη ... θέση τους

Ένας αλλά Μάνος ...
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/03092013oikonomikh6.JPG
 
Κάποιους "Καρεκλοκένταυρους"  τους ξύνισε η αναφορά του Νίκου Δένδια ειδικά για το πρόσωπο του Μάνου Σφακιανάκη του ιδρυτή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο υπουργός είπε στην επίσημη συνέντευξη τύπου :
"Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ ονομαστικά και να ευχαριστήσω καταρχήν τον Ταξίαρχο Κοντογιάννη, τον επικεφαλής της Υπηρεσίας, όπως και τον Ταξίαρχο Σφακιανάκη που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια στο θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Νομίζω το αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Θα ήθελα επίσης να πω για τον κύριο Λιάχα και τον κύριο Μούρτο, τον Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή επίσης, ότι έχουν κάνει κατά τον δέοντα τρόπο το καθήκον τους και θα ήθελα αφού τους ευχαριστήσω και τους συγχαρώ, να τους παρακαλέσω θερμά να μεταφέρουν τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα στελέχη της Υπηρεσίας τους.
Μας έχετε κάνει υπερήφανους γι’ αυτό το οποίο κάνετε. Ιδίως δε την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της απόστασης του πολίτη από το κράτος, καταφέρατε δύο πράγματα τα οποία είναι κορυφαίας σημασίας για το Σώμα , για το Υπουργείο, για την Κυβέρνηση, τελικά για την κοινωνία: Το πρώτο είναι να δίνετε την εντύπωση ότι υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό το τόπο. Ότι ο παράνομος την ώρα της οικονομικής ανάγκης του ελληνικού λαού δεν μένει ατιμώρητος.
Και το δεύτερο κύριε Σφακιανάκη είναι ότι βρίσκεστε κοντά στα νέα παιδιά, στους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι ανεκτίμητη περιουσία για

Η "Συγνώμη" στον Α.Δ Κέρκυρας Σπύρο Μαρτίνη

Τον διερευνητικό Τρύφωνα Βέργη τον παρακολουθούμε χρόνια και, πως λάθος η εκτίμηση να πει πως ο νεός -τότε- αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας, δεν θα είναι "αποτελεσματικός" για το νησί. Εξάλλου, κάμποσες φορές όλοι οι δημοσιογράφοι κάνουμε τέτοια λάθη. Τα αποτελέσματα όμως ήρθαν πολύ γρήγορα για τον Σπύρο Μαρτίνη, όπως και η δημόσια συγνώμη του Τρύφωνα!  

Έρευνες σε καταυλισμούς

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 80 γραμμάρια ηρωίνης και 16 γραμμάρια κάνναβης
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/05092013_dyt.ellada2.JPG 
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/05092013_dyt.ellada1.JPG
 
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε (5-9-2013) το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση με εξειδικευμένα συνεργεία ελέγχων, σε καταυλισμούς της περιφέρειας της, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ιδίως στη διακίνηση των ναρκωτικών.
Στην εξόρμηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά, στα Σαγαίικα Αχαΐας, συμμετείχαν Αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Τροχαίας Πατρών, της Ο.Π.Κ.Ε., του Αστυνομικού Τμήματος της Κάτω Αχαΐας καθώς και η Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.
Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : 50 άτομα και 37 οχήματα
Προσήχθησαν : 33 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες
Συνελήφθησαν : 3 άτομα (δυο άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 50, 38 και 48 ετών κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν :
  • Οκτώ σακουλάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 80,8 γραμμάριων.
  • Δεκαέξι (16) γραμμάρια κάνναβης περίπου.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 825 ευρώ.

Βούλγαροι προαγωγοί στα κρατητήρια του Λευκού Πύργου

 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας δύο αλλοδαπές, ηλικίας 26 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Σωματεμπορίας», ενώ αναζητείται 33χρονος ομοεθνής τους, ηγετικό στέλεχος της παραπάνω ομάδας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους με σκοπό την κερδοσκοπία από την γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών.
Ειδικότερα, ο 33χρονος, μετέφερε από την Βουλγαρία στην Θεσσαλονίκη δύο αλλοδαπές ομοεθνείς του ηλικίας 28 και 24 ετών, παραπλανώντας αυτές μαζί με την 26χρονη και τις εξανάγκαζε να εκδίδονται προκειμένου να αποκομίζει παράνομο περιουσιακό όφελος, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τις συνόδευε στα σημεία που είχε συμφωνηθεί να έρχονται σε ερωτική συνεύρεση με πελάτες.
Ο ρόλος της 26χρονης ήταν η εποπτεία των δύο γυναικών και η μεταφορά τους στα διάφορα μέρη που επρόκειτο να συνευρεθούν με πελάτες, ενώ η 40χρονη επέβλεπε τις γυναίκες σε διαμέρισμα όπου κατακρατούνταν στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Πρωινές ώρες της 04-09-2013 η 28χρονη αφού κατάφερε να διαφύγει της εποπτείας από την 26χρονη, μετέβη στην παραπάνω Υπηρεσία, όπου και κατήγγειλε την σε βάρος της εκμετάλλευση.
Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η 26χρονη, ενώ στη συνέχεια εντοπίσθηκαν στο διαμέρισμα που κατακρατούνταν οι δύο γυναίκες στην περιοχή της Άνω Πόλης, τόσο η 40χρονη που επίσης συνελήφθη, όσο και η 24χρονη.
Επίσης, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, συγγενής της 26χρονης,

Με "Σίσα" στα Εξάρχεια

 
Πραγματοποιήθηκαν, από αστυνομικούς του Α.Τ. Εξαρχείων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έλεγχοι σε δύο εγκαταλελειμμένα κτίρια στην περιοχή του Λόφου του Στρέφη στα Εξάρχεια.
Εντός του πρώτου κτιρίου βρέθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί, στην κατοχή μίας (1) εκ των οποίων, Πολωνικής καταγωγής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας «σίσα» (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη).
Εντός του δευτέρου κτιρίου βρέθηκαν δύο (2) άτομα, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν και μία (1) ημεδαπή. Στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) τσεκούρι μήκους 39 εκατοστών και μία (1) λάμα μήκους 13 εκατοστών. Στην κατοχή της ημεδαπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας

Απόφαση για 24 υποθέσεις


Στη διευθέτηση ενός χρόνιου ζητήματος, που αφορά στο διορισμό ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, προχώρησε με Υπουργική Απόφαση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού κ. Νίκου Δένδια.
Με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενός μέλους κάθε οικογένειας αστυνομικού και πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία εκπληρώνει υποχρεώσεις με ιδιαίτερο ηθικό βάρος απέναντι στις οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.
Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 24 αιτήματα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από οικογένειες αστυνομικών και πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, περιλαμβάνονται συγγενείς των δύο ειδικών φρουρών, του Γεώργιου Σκυλογιάννη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, που υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και τραυματίστηκαν θανάσιμα την 1η Μαρτίου 2011 κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με τέσσερις δράστες.
Επίσης περιλαμβάνεται η περίπτωση του Υπαρχιφύλακα Σπυρίδωνα Θεοδώρου που υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στην Ομάδα Δ.ΕΛ.Τ.Α. και στις 3 Απριλίου 2009, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκε πυροβολισμούς από συνεργό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να καταλήξει στις 5 Ιουνίου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.
Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση του Υποπυραγού Ιωάννη Λεμονίδη που στις 20 Μαΐου του 1996 σκοτώθηκε σε επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενου ατόμου που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση Στρυμονικό του Νομού Σερρών, όπως και του Επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου που έχασε τη ζωή του την 9η Αυγούστου 2005 σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς, στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Τάκη Σινόπουλου στον Πύργο Ηλείας.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Εντός των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχουμε για προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ικανοποιήσουμε πρωτίστως το χρόνιο αίτημα των οικογενειών θανόντων αστυνομικών και πυροσβεστών, που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, για το διορισμό ενός μέλους τους στο Δημόσιο. Η απόφασή μας αυτή είναι χρέος και ηθική οφειλή σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δήλωσε επίσης για το ίδιο ζήτημα:

5/9/13

Σκουπίζουν για την ...έκθεση [βίντεο]



Παίζει μπάλα ο υπουργός



Τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo A.E., κύριοι Αναστάσιος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης,για να του παραδώσουν το σύμβολο (μια μπίλια) της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σύνθημα της οποίας είναι το: «Εδώ, όλα παίζουν». Ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τη διοίκηση του Εθνικού Εκθεσιακού μας φορέα για την «ευγενική», όπως είπε, χειρονομία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.
«Φέτος η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης επιχειρεί μια επανεκκίνηση, φιλοδοξώντας να γίνει και πάλι μόδα για τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Βορειοελλαδίτες. Η ΔΕΘ δεν ανήκει μόνο στην πόλη μας, αλλά  είναι “παιδί” συνολικά της Μακεδονίας και Θράκης. Για αυτό πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι, από τη Φλώρινα μέχρι τον Έβρο.  Χάρη στη συστηματική δουλειά που γίνεται από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του φορέα, είμαι σίγουρος πως ο θεσμός της Έκθεσης θα ανταποκριθεί πλήρως στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία και θα διαφημίσει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλον

Δίνεται αμοιβή για κλοπή ποδηλάτου

Εκεί φτάσαμε!
 
 To κλεμμένο ποδήλατο


Εάν αρμόζει στην πολιτική του ιστολογίου σας, παρακαλώ πάρα πολύ δημοσιεύστε την αναγγελία κλοπής του ποδηλάτου μου:
Εκλάπη μέσα από αποθήκη πολυκατοικίας μετά από παραβίαση κλειδαριάς στην περιοχή Γλυφάδας, χρώμα μαύρο/γκρι, carbon ακροτίμονα και παγουροθήκη, s-works carbon λαιμό, race face ίσιο τιμόνι, ηλεκτρική κόρνα, τσαντάκι σέλας pro, μαύρο smart φως εμπρός, ηλιακό πίσω, σέλα με τρύπα velo, v2c cateye ασύρματο κοντέρ, μαύρα πετάλια στιλ downhill, προστατευτικό ψαλιδιού αλυσίδας bbb,

Θέλουν τον Κούπα


Συνάντηση Δένδια με ομόλογό του
 
Την «κεφαλή επί πίνακι» του καταζητούμενου Ιλίρ Κούπα, ζήτησαν οι επιτελείς στην  Κατεχάκη μετά την συνάντηση που έγινε σήμερα με τον νέο υπουργού δημόσιας τάξης  Φαϊνίρ Ταχίρ.
Ο σοσιαλιστής υπουργός της γειτονικής χώρας φάνηκε να δείχνει κατανόηση στο ζήτημα του εντοπισμού του «πρωτοπαλίκαρου» του αρχιδολοφόνου Κόλα, αλλά ζήτησε χρόνο καθώς δεν πρόλαβε καλά καλά  να αναλάβει καθήκοντα.
 Αξιωματούχοι της Κατεχάκη παρέδωσαν φάκελο στον νέο υπουργό με τις ανθρωποκτονίες του Υπαχριφύλακα στο Δίστομο και της 25χρονης κοπέλας στην Κόρινθο, δολοφονικές ενέργειες που διέπραξε η ομάδα Κόλα μετά την … καταδρομική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων.
Με τον Φαϊνίρ Ταχίρ συζήθηκε διεξοδικά ακόμα και το ζήτημα κοινών αστυνομικών επιχειρήσεων στη μεθόριο για τον εντοπισμό καταζητουμένων [εγκλήματα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών].
Μάλιστα ο Νίκος Δένδιας ως ένδειξη καλής θέλησης, υποσχέθηκε στις αρχές Οκτωβρίου να επισκεφθεί τα Τίρανα.

Η [άλλη] εμπλοκή Καρατζαφέρη με το ΣΔΟΕ

 


Η (άλλη) εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη με το ΣΔΟΕ
Γράφει ο ειδικός συνεργάτης
Σε μια ακόμη υπόθεση ελέγχου από το ΣΔΟΕ «πρωταγωνιστεί» ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως προκύπτει από έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση του e-reportaz.
Η έφοδος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο ΛΑΟΣ με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει για το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης», δεν αποτελεί τον μοναδικό πονοκέφαλο του κ. Καρατζαφέρη με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Ωστόσο, η εταιρία ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ ΕΠΕ, την οποία σύστησε ο κ.Καρατζαφέρης το 2000, προκειμένου να εκδώσει περιοδικά και εφημερίδες και της οποίας εταίρος εμφανίζεται σήμερα ο γιος του Γιάννης, εμπλέκεται σε άλλη υπόθεση φορολογικής παράβασης καθώς το 2009 έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 109.640 ευρώ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το έγγραφο του ΣΔΟΕ.eggrafo 1
Η έφοδος των «Ράμπο» στη ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2009 ύστερα από επιχείρηση των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ σε διαφημιστική εταιρεία. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν να έχουν κοπεί τιμολόγια προς τη ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ.
sdoeeeeeeΤο επόμενο βήμα ήταν να κάνουν έφοδο στα γραφεία της ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ στην οδό Πραξιτέλους 58 στην Καλλιθέα, όπου παρέλαβαν 20 πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και δελτίων αποστολής. Στην ίδια διεύθυνση δηλώνει έδρα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ (πρώην Τηλεάστυ), όπου παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή ο κ.Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η αξία των φορολογικών στοιχείων ανέρχεται σε 109.640 ευρώ. Σύμφωνα με φοροτεχνικούς με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εξέπεσε του φόρου προστιθέμενης αξίας επί του συγκεκριμένου ποσού, καταχωρώντας τη συγκεκριμένη δαπάνη στα έξοδα της επιχείρησης.
Στις 23 Μαΐου του 2012 το ΣΔΟΕ συνέταξε έκθεση ελέγχου, ενώ το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το είδος της παράβασης. Οι λήπτες εικονικών στοιχείων χωρίζονται σε δύο περιπτώσεις, στους λήπτες ως προς το πρόσωπο και ως προς τη συναλλαγή. Στην πρώτη περίπτωση το τιμολόγιο κόπηκε για μία δουλειά που έγινε, π.χ. διαφημιστική καμπάνια, αλλά επειδή ο εκδότης δεν είχε τιμολόγιο, έκοψε από τρίτο πρόσωπο. Το πρόστιμο είναι ισόποσο της παράβασης. Στη δεύτερη περίπτωση, η δουλειά δεν έγινε ποτέ και το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και το πενταπλάσιο. Το τι ακριβώς αφορούσαν τα εικονικά τιμολόγια θα το δείξει η έρευνα του ΣΔΟΕ, η οποία είναι σε εξέλιξη, ενώ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται να είναι ο Γιάννης Καρατζαφέρης, γιος του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ.
Από την Άλφα Ένα στο ΑΡΤ
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2000, τρεις μήνες πριν ο κ.Γιώργος Καρατζαφέρης αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία, σύστησε τη ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ που έφερε το διακριτικό τίτλο CITY PRESS Ε.Π.Ε., προκειμένου να εκδώσει την εφημερίδα «ΆΛΦΑ ΕΝΑ».

Πουρνό ... πουρνό!




ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Ποιος Αξιωματικός στην Κατεχάκη και γιατί δεν ήταν κοντά στον υπουργό? 

Τι γύρευε στο γραφείο Ανδρεουλάκου ο αξιωματικούλης?



Ποιος αξιωματικός μετά την παρουσίαση του έργου της Οικονομικής Αστυνομίας-Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλείστηκε για περίπου για δυο ώρες στο γραφείο του γγ?
Μας θύμισε την περίοδο των κρίσεων τότε που στο κλειστό γραφείο του κυρίου Ανδρεουλάκου, έπεφτε στο τραπέζι η ... αξιολόγηση των αξιωματικών και φυσικά οι μεταθέσεις.
Ο αξιωματικούλης αυτός ξέρει από παρασκήνιο καθώς περιγράφεται ως ο σημερινός "Σουλτάτος" [βλεπε ΠΑΣΟΚικές λίστες] και φυσικά ο μοναδικός λόγος που  παραθέτουμε αυτή τη φωτογραφία  είναι επειδή τραβήχτηκε από την προχθεσινή επίσημη  συνέντευξη τύπου. Και γιατί αμέσως

Ο Τσούκαλης πετάει για Ρόδο

Λαθρέμποροι Ιστορίας
Φωτο-Ντοκουμέντο από την τελευταία υπόθεση του Γιώργου Τσούκαλη στη Λάρισα, με τα κατασχεμένα σπάνια ιστορικά αντικείμενα στα πόδια του και ύστερα από αγοραπωλησία με αρχαιοκάπηλο που συνελήφθη από την αστυνομία
 
Παρουσίαση βιβλίου στη Ρόδο. Ο Γιώργος Τσούκαλης είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του πολιτιστικού διημέρου «Επιρροές στο Χρόνο» - Δωδεκάννησα και πολιτισμός, το οποίο διοργανώνεται στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013 στη Ρόδο, υπό την αιγίδα των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciaca, με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ δήμου Ρόδου.
Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας παρουσιάζει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κατάλυμα Ισπανίας στη Παλαιά πόλη της Ρόδου το βιβλίο του Λαθρέμποροι Ιστορίας- Επιστροφή των είκοσι θησαυρών που κυκλοφορεί με επιτυχία από τις εκδόσεις Σιδέρη.
Στο διήμερο τιμώμενα πρόσωπα είναι επίσης ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας.

Είχαν ... τσάι σε βαζάκια και δεντράκια

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/5-9-2013%20peloponnisou%20-%20korinthos%20epixeirisi.JPG
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/5-9-2013%20peloponnisou%20-%20korinthos%20epixeirisi%202.JPG
 
Συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα, προσήχθησαν σαράντα τέσσερα (44) και έ γινε έλεγχος σε εβδομήντα ένα (71)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό οχημάτων και καταστημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν δώδεκα (12) παραβάσεις
Κατασχέθηκαν σχεδόν δύο κιλά και τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και λαθραία πακέτα τσιγάρων
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (4-9-2013) έως σήμερα (5-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα ένα (71) άτομα, εκ των οποίων είκοσι επτά (27) ήταν ημεδαποί και σαράντα τέσσερα (44) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε μεγάλο αριθμό οχημάτων και καταστημάτων.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) ήταν ημεδαποί και είκοσι οκτώ (28) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  • Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Εννέα (9) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δεκατρείς (13) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εικονικός γάμος με Γεωργιανή

 
Συνελήφθησαν στην Έδεσσα Πέλλας δύο άτομα για σύναψη εικονικού γάμου με σκοπό τη νομιμοποίηση υπηκόου Γεωργίας
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 69χρονος ημεδαπός ο οποίος προσπάθησε να τους συνδράμει στην επίτευξη του σκοπού τους
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού του εικονικού γάμου
Συνελήφθησαν χθες (04.09.2013) το μεσημέρι στην Έδεσσα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας Έλληνας ηλικίας 47 ετών και μία υπήκοος Γεωργίας ηλικίας 38 ετών, για σύναψη εικονικού γάμου με σκοπό τη νομιμοποίηση της 38χρονης στην Ελληνική Επικράτεια.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα 69χρονος έλληνας ο οποίος προσπάθησε να τους συνδράμει στην επίτευξη του σκοπού τους.
Αρχικά, ο 47χρονος και η 38χρονη, κατόπιν συνεννόησης και παρακίνησης από  56χρονο, την 03.08.2012 τέλεσαν εικονικό γάμο στο Δημαρχείο Αριδαίας προκειμένου η 38χρονη να εφοδιαστεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας διαμονής λόγω γάμου.
Την 04.09.2013 ο 47χρονος και η 38χρονη υποβλήθηκαν στην καθιερωμένη διαδικασία για την χορήγηση αδειών διαμονής (συνέντευξη), στην οποία έλαβε μέρος και ο 69χρονος  που γνώριζε για τις παράνομες προθέσεις τους και δηλώνοντας ψευδή γεγονότα για το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω διαδικασίας προέκυψε η εικονικότητα του γάμου.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 56χρονου  ως ηθικού αυτουργού των παράνομων πράξεων.