30/7/11

Για το καλό του!

Υπεγράφη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επεκτείνεται το δικαίωμα χορήγησης της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου ή του μειωμένου ωραρίου και στους πατέρες αστυνομικούς, σύμφωνα πάντοτε με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και για τους δημοσίους υπαλλήλους

Η Βουλγάρα πήγε να δωροδοκήσει αστυνομικό

Από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενη για ενεργητική δωροδοκία.  

Ποντάρουν στα μπάνια του λαού


Κίνηση κατά των Αγανακτισμένων ήταν καλοκαιριάτικα η εκκένωση της πλατείας συντάγματος


Έπιασαν τον "παρακρατικό" της ΔΕΛΤΑ

Η "παρακρατική" σελίδα του 23χρονου Π.Κ που υπηρετεί στο Α.Τ Μεταμόρφωσης, που προέτρεπε συναδέλφους του να βιαιοπραγούν
Δικογραφία σχηματίζεται, από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 23χρονου αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο οποίος είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν, επί τετράμηνο περίπου, ομάδα με τον τίτλο «Ομάδα ΔΕΛΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα έπαιρναν ... μαύρα οι γιατροί

Σχηματίζονται δικογραφίες από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος δύο (2) ιατρών, για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων.

Εκκένωσαν νύχτα το Σύνταγμα

Στις 4 τα ξημερώματα δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συνέδραμαν και υποστήριξαν ενεργά, ύστερα από αίτημα του Δήμου Αθηναίων, την επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών, παραπηγμάτων, πανό και άλλων αντικειμένων από την πλατεία Συντάγματος και τον περιβάλλοντα χώρο.  

Συνέλαβαν συνεργάτη του Γιάννου για 123 κιλά κόκας


Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων  του ΣΔΟΕ Αττικής



Γράφει ο βασίλης χήτος

Τραπεζικό στέλεχος και πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπως αποκαλύπτει το Crimes on air συνελήφθη στην Φλώρινα για λαθρεμπόριο 123 κιλών κοκαΐνης. Την σύλληψη για την παρτίδα κοκαΐνης που προέρχεται από την Βολιβία έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων  του ΣΔΟΕ Αττικής.

Ο "Λούης" το αποκούμπι του Τριανταφυλλόπουλου


Ο Τριανταφυλλόπουλος πήγε να σώσει το VETO χέρι-χέρι με τον Λαυρεντιάδη

Ο πρώην συνέταιρος του Τριανταφυλλόπουλου αγκαλιά με τον Αμερικανό πρέσβη Σπέκχαρντ 

Το δίδυμο Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη
Ο "Ρομπέν των φτωχών" Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο γιος -όπως αυτοδιαφημίζεται- του δημοκράτη "μπάτσου" της Χωροφυλακής, συνεργάστηκε πρόσφατα με τον τωρινό  "Λούη" τραπεζίτη Λαυρεντιάδη. Οι μέχρι πρότινος πολυσυζητημένοι “μεγιστάνες” των ελληνικών ΜΜΕ Λαυρεντιάδης – Κυριακίδης τον χειμώνα του 2010 έριξαν σωσίβιο  και αγόρασαν (σε άγνωστη τιμή) το 49% των μετοχών του VETO ενώ  το 51% έμεινε  στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος τότε κράτησε και τη διοίκηση της εφημερίδας, μέχρι που την έκλεισε.
 Στο διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank  πριν λίγους μήνες τη θέση του  Λαυρεντιάδη ως μη εκτελεστικού προέδρου πήρε ο κ. Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πως τα φέρνει ο καιρός για τον  "προστάτη" των κυνηγημένων  Τριανταφυλλόπουλο, να συνδιαλέγεται με ανθρώπους , που κάποτε υποτίθεται πως τους έριχνε στην πυρά! 



Η καφετέρια ήταν οίκος ανοχής

Aπό Αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 24 ετών, κατηγορούμενος για «Σωματεμπορία», «Αρπαγή» και «Εκβίαση».

Ο 24χρονος αλλοδαπός μαζί με ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και την δεινή  οικονομική κατάσταση,  31χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, την οδήγησαν στη χώρα μας προκειμένου να εργασθεί, όπως της υποσχέθηκαν, σε καφετέρια.

Μετά την άφιξή της, με την χρήση και απειλή βίας, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε διάφορους οίκους ανοχής, στο κέντρο των Αθηνών, παρακρατώντας το σύνολο των χρημάτων που εισέπραττε.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2011, η ανωτέρω παθούσα κατάφερε να διαφύγει, οι δράστες όμως  την εντόπισαν, την 23-7-2011 και  την εκβίασαν, πως εάν δεν τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, θα σκοτώσουν την ίδια και την ανήλικη κόρη της στη Ρουμανία.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση του θύματος με τους δράστες και συνάντηση στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός, την στιγμή που παραλάμβανε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, που είχε συμφωνηθεί ως προκαταβολή.

Στην παθούσα παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.  

Η ΣΕΧΤΑ η απαγωγή και η φυγή στο Λονδίνο

Ο πολύς Λαυρεντιάδης τον περασμένο χειμώνα διέκοψε κάθε  τουλάχιστον εμφανή επιχειρηματικό δεσμό με την Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί πως φοβάται τη ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ αλλά  και απαγωγή τύπου Παναγόπουλου για τα παιδιά του.  Έτσι μετακόμισε και εμφανίζεται να διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο.

Παγώνουν τους λογαριασμούς Λαυρεντιάδη

Μία ακόμη εξέλιξη-βόμβα, η οποία μάλιστα αναδίδει έντονη οσμή σκανδάλου, είναι αυτή που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με κατεπείγουσα απόφαση -όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής ο Βασίλης Χιώτης- του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Proton Bank κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ.

Φοροεπιδρόμη της ΕΛ.ΑΣ

Απο τον Βασίλη Λαμπρόπουλο
Αρχίζει από τη Δευτέρα η μεγάλη «φορεπιδρομή» της ΕΛΑΣ με 2ΟΟ ειδικά εκπαιδευμένους «Ράμπο».

Εγγύηση "βόμβα"

Μια μολότωφ= πολλές βόμβες!
Το αποτέλεσμα της βόμβας στη ΘΕΑ
Την στιγμή που "μπράβοι" της Αττικής που βάζουν βόμβες, γλυτώνουν το ... φρέσκο με εγγύηση ελάχιστο τίμημα, οι δικαστικές αρχές εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους αναρχικούς, για ρήψη μολότωφ σε πορείες. Οι βόμβες που βάζουν τα "μπραβάκια" όμως με τις  ... κολοβές δικογραφίες του περιβόητου Τμήματος της Ασφάλειας Αττικής δεν τους πτοούν?

Τους ξηλώνουν τα γαλόνια



Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η σύγκρουση Ερντογάν και Στρατού στην Τουρκία. Σε μία κίνηση ασυνήθιστη, η ηγεσία των ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας - που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ - παραιτήθηκε σύσσωμη. [τοβημα].

29/7/11

Συνέλαβαν τον αρχηγό της Εταιρείας Δολοφόνων

Ο βασικός κατηγορούμενος τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικοιοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος (73 χρόνων σήμερα), δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.

Σκότωσε την γυναίκα του

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, η ανθρωποκτονία 37χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας, που έγινε το βράδυ της 23-7-2011 προς 24-7-2011, στο Λουτράκι Κορινθίας.

Κάνει τον οδοκαθαριστή ο Kαμίνης

Σε εμετικό πρωινό παραλήρημα επιδόθηκε ο Καμίνης ο οποίος δήλωσε ότι αποτελεί θέμα 24ωρων η απομάκρυνση των σκηνών στο Σύνταγμα. Σε ένα παραλήρημα που θα ζήλευε και ο προκάτοχος του Ν. Κακλαμάνης προανήγγειλε βίαιη εκκένωση της πλατείας χρησιμοποιώντας τη φράση ότι η  «κατασκήνωση στην πλατεία Συντάγματος θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» τα προσεχή 24ωρα.

Δεν έκοβαν αποδείξεις

Σχηματίζονται δικογραφίες από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος δύο (2) ιδιοκτητών καταστημάτων – εστιατορίων, για τη μη έκδοση (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών) φορολογικών στοιχείων.

Εκκένωσαν κτίριο του ΝΑΤ στην Πατησίων


Σήμερα  το πρωί, Αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και εκπροσώπου του Ν.Α.Τ., ενήργησαν έρευνα στο υπό κατάληψη κτίριο στην συμβολή των οδών Πατησίων αρ. 61 και Σκαραμαγκά, ιδιοκτησίας του Ν.Α.Τ., βάσει Παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με σκοπό την αποβολή των ενεργούντων την κατάληψη ατόμων και την παράδοση του κτιρίου στο νομικό εκπρόσωπο αυτού.  

Βουλγάρες με ... φρουτάκια

Τα κατασχεμένα φρουτάκια

Υπό την καθοδήγηση του Διοικητή κ. Μπάμπη Τάτση συνελήφθησαν  χθες  το βράδυ στην Αθήνα, από κλιμάκια ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (2) γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 43 ετών, για παραβάσεις που αφορούν τα απαγορευμένα παίγνια.  

Του έσπασε το μπουκάλι στο κεφάλι και τον σκότωσε


Συνελήφθη το πρωί, στην Μύκονο, ύστερα από ευρεία αναζήτηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 23χρονος, υπήκοος Ελβετίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Πιάστηκε και ο 73χρονος

Σε συνέχεια του από 27.07.11 Δελτίου Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας που αφορούσε την αρπαγή και παράνομη κατακράτηση, επί πεντάμηνο περίπου, 57χρονης γυναίκας σε διώροφη μονοκατοικία στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου Κορινθίας από τρεις επίσης έλληνες  που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, ανακοινώνεται ότι:

Βόλτα με ασημένια νομίσματα

Αυτά κουβαλούσαν μαζί τους

Συνελήφθησαν  στη διασταύρωση των οδών Β. Όλγας με Παρασκευοπούλου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 44, 51 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου για «την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».  

Eίχαν προηγούμενα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 30χρονου αλλοδαπού, υπήκοου Αλβανίας, που διαπράχθηκε την 14-3-2011, μέσα σε καφετέρια στην οδό Ευπαλίνου 21 στην Αθήνα, όταν πυροβολήθηκε ενώ έπινε καφέ με φίλους του.

Ο "μπράβος" ήταν ρουφιάνος της Ασφάλειας

Τον Ιούνιο του 2003, ένας βιοπαλαιστής σιδηρουργός, από το Ίλιον Αττικής, οπισθογράφησε 2 επιταγές, συνολικού ύψους 67.500€, μέσα σε πλαίσια επαγγελματικά και οικονομικής (συναδελφικής) διευκόλυνσης. Εκεί άρχισαν όλα. Επιφανής πολίτης μέσω “μπράβου” τον εκβίαζε να του επιστρέψει τα χρήματα.

Επιχείρηση: Βέλος

Λιώνουμε στη ζέστη στα Ηπειρωτικά παράλια, από την επιχείρηση: Βέλος! 

Σαρώνουν και τις φλέβες με ... αποτυπώματα

Ξεχάστε πλέον το χάσιμο χρόνου για την εύρεση του ιατρικού φακέλου κάποιου ασθενούς. Ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης φέρνει έναν νέο και πιο γρήγορο τρόπο αναζήτησης, βασιζόμενο στις παλάμες των ασθενών.

Η ΔΙΑΣ τους έκανε τσακωτούς στα Μουδανιά

4 λαθρομεταναστες που στερουνταν νομιμων εγγραφων παραμονης συνελαβε  η ομαδα ΔΙ.ΑΣ Μουδανιων.
Στη θεα των αστυνομικων που διενεργουσαν περιπολια σε παραλιακο οικισμο τραπηκαν σε φυγη 2 αλλοδαποι.

Τους έλουσε κρύος ιδρώτας

Στο πλαίσιο της διενέργειας εντατικών τροχονομικών ελέγχων, στις 28-7-2011 και ώρα 09.30΄ καταλήφθηκε από Αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στη Νέα Χαλκηδόνα (Λ. Αχαρνών και Δεκελείας),

Ο Εθελοντής Ακτοφύλακας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ιδρύεται ο θεσμός του Εθελοντή Ακτοφύλακα.Μάλιστα αναρτήθηκε από χθές  Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, στον ιστότοπο www.opengov.gr και το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη «Σύσταση και Λειτουργία Επικουρικής [εθελοντικής] Ακτοφυλακής».

Περί άσυλου

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.
Στο συγκεκριμένο φυλλάδιο περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κάθε αιτών ή εν δυνάμει αιτών άσυλο.

Κρυβόταν στο δάσος ο φύλακας της χασισοφυτείας

Σ' αυτήν τη φυτεία βρέθηκαν περισσότερα από 1.200 δενδρύλλια
Αμείωτες είναι οι έρευνες  που γίνονται υπό την καθοδήγηση του Φώτη Ντζιμάνη διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, για τον εντοπισμό των Αλβανών που συμμετείχαν στη σπείρα που καλλιεργούσε την τεράστια χασισοφυτεία στη δύσβατη περιοχή απέναντι από τα Λουτρά του Τρύφου στο Ξηρόμερο.

Συλλήψεις στο Γαλάτσι μέσω Αγρινίου

Nέα σημαντική επιτυχία σημείωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου, αυτή τη φορά στην .Αθήνα. Αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που συνέλεξε το τελευταίο διάστημα έφθασε στα ίχνη κυκλώματος αλλοδαπών εμπόρων ηρωίνης.

Ο Άκης γλυτώνει το Ειδικό Δικαστήριο

Με τη ... βούλα παραγεγραμμένη θεωρείται η πράξη της δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό, κ. Ακη Τσοχατζόπουλο στην υπόθεση των υποβρυχίων, σύμφωνα με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Αυτοεκτίμηση μηδέν

Αρκετοί Νορβηγοί θέλουν να δουν τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να σαπίζει στη φυλακή, κάποιο μάλιστα ζητούν να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο πατέρας του ακροδεξιού τρομοκράτη δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερα αν είχε αυτοκτονήσει» και αρνήθηκε να τον ξαναδεί.