13/3/10

Για τα μπάζα η παραλία















Δήμος Συβότων



Στα παράλια της Ηπείρου το πιό όμορφο τουριστικό θέρετρο βρίσκεται στα Σύβοτα.
Εκεί ο Δήμος έχει ως έδρα του την πανέμορφη παραλιακή Πλαταριά που είναι το τελευταίο χωριό της Θεσπρωτίας το οποίο συναντά ο επισκέπτης πριν κατευθυνθεί για τα εξωτικά Σύβοτα.
Η Πλαταριά τα τελευταία τριάντα χρόνια φημίζεται για το φρέσκο της ψάρι και οι ταβέρνες της αποτελούν πόλο έλξης για κάθε απαιτητικό τουρίστα. Αυτό το καλοκαίρι όμως απ' ότι φαίνεται οι ντόπιοι επαγγελματίες θα απομείνουν με τις ...αναμνήσεις.
Με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος αποφάσισε απο τον περασμένο Νοέμβρη να "ξηλώσει" όλη την πλακόστρωτη παραλία στα καλά καθούμενα. Το έργο θα κοστίσει πολλά χρήματα και πολλοί αναρωτιούνται τι σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετεί στο να ξεκινήσει ένα έργο που δεν ήταν καν αναγκαίο, αφού η παραλία ήταν ήδη πλακοστρωμένη ομοιόμορφα και σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Tο ζητούμενο όμως τώρα είναι πως αυτή η πανέμορφη παραλία έγινε για τα μπάζα και η σεζόν πηγαίνει χαμένη, καθώς οι εργασίες βρίσκονται ακόμη στο "ξήλωνε".

Ο ληστής με το 45αρι

Απο το 2006 το επάγγελμα του ήταν "ληστής". Η δράση του σταμάτησε ...άδοξα για λίγα μέτρα, αφού δεν πρόλαβε να διαπράξει την έκτη του κατά σειρά ληστεία. Άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής η στιγμή που έμπαινε στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην οδό Φαρσάλων 61.
Ο 46χρονος που δήλωνε "έμπορος" κουβαλούσε κρυμμένο πάνω του ένα 45αρι πιστόλι με πέντε σφαίρες, ενώ ήταν εφοδιασμένος με στιλέτο και αναισθητικό σπρέϊ.
"Για εμάς -μας λέει αξιωματικός της Ασφάλειας- θα ήταν πιο εύκολο να τον αφήναμε να διαπράξει και άλλη μια ληστεία. Δεν το διακινδυνεύσαμε όμως γιατί αν κάτι δεν πήγαινε καλά θα μπορούσε και να πυροβολίσει κάποιον υπάλληλο ή κανένα πελάτη".
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο "έμπρορος" ...ζούσε απο τις ληστείς τραπεζών. Τώρα κατηγορείται πως έκανε συνολικά πέντε ληστείες.
Στο "crimes on air" μίλησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Βασίλης Χαλάτσης ο οποίος μας δήλωσε πως: " Ο δράστης απο τις πέντε ληστείες αρνείται μόνο τη μία. Συνολικά είχε αποσπάσει 80.000 ευρώ. Στο σπίτι του βρήκαμε και άλλα ρούχα μεταμφίεσης.
Ο 46χρονος με το 45αρι ήταν σεσημασμένος και για να μη κινεί τις υποψίες διέφευγε με ένα μοτοποδήλατο, που έκρυβε σε κάποιο στενό κοντά στα υποκαταστήματα που λήστευε.

12/3/10

Παραιτήσεις στη δίκη Γρηγορόπουλου




Γράφει ο βασίλης χήτος

Βαριές έπεσαν οι σκιές εναντίον της έδρας του κακουργοδικείου Άμφισσας που εκδικάζει την υπόθεση για το φόνο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο χαμηλών τόνων συνήγορος της πολιτικής αγωγής Χρήστος Μυλωνόπουλος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί απο τα καθήκοντα του, όταν το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του, να κατηγορηθεί για ψευδορκία γυναίκα κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, που στην ακροαματική διαδικασία έπεσε σε σειρά αντιφάσεων, σε σχέση με την αρχική κατάθεσή της. Η πρώτη κατάθεση ήταν επιβαρυντική για τον βασικό κατηγορούμενο ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα, καθώς η γυναίκα ανέφερε πως είδε τον ανήλικο πεσμένο δίπλα ακριβώς απο μια τσιμεντένια μπάλα.
Το στοιχείο αυτό συνηγορούσε υπέρ της άποψης ότι ο Κορκονέας πυροβόλησε ευθεία και ότι η βολίδα δεν εξοστρακίστηκε αφού πρώτα βρήκε σε κάποιο ψηλό τοίχο.
Η μάρτυρας ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε πίσω αυτήν την κατάθεση, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει την αντίδραση του διακεκριμένου συνηγόρου. Όταν μάλιστα απορρίπτηκε το αίτημα του περί δίωξης για ψευδορκία, κατηγόρησε το δικαστήριο ότι "μεροληπτεί'.
Η απόφαση Μυλωνόπουλου βρήκε σύμφωνο και τον δεύτερο συνήγορο Αλέξανδρο Κατσαντώνη, αν και ο τελευταίος απουσίαζε απο την τελευταία συνεδρίαση.
Απο τα λεγόμενα του συνηγόρου όμως θίχτηκε η πρόεδρος της έδρας που υπέβαλε αίτημα αποχής της απο την διαδικασία.
Τι σημαίνει αυτό; Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνέλθει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για το αν ή όχι κάνει δεκτή την αίτηση και αντικαταστήσει την πρόεδρο μ' άλλον δικαστή.
Ο Χ. Μυλωνόπλουλος πάντως εμμένει στη θέση του λέγοντας με νόημα ότι: " Με την παρουσία μας δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε μια διαδικασία που δεν μας βρίσκει σύμφωνους".
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η άμεση συνέχιση της διαδικασίας θα θεωρηθεί αδύνατη καθώς η μητέρα του Αλέξη θα πρέπει να αναζητήσει νέους δικηγόρους για να την εκπροσωπήσουν.

Στη βαλίτσα έκρυβε την "κόκα"

Στη βαλίτσα του ο 27χρονος Αλβανός δεν έκρυβε ρούχα αλλά ναρκωτικά. Αυτό το γνώριζαν οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, που αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες την μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη.
Στην Καλαμαριά εντόπισαν τον λαθρέμπρο ναρκωτικών που επέβαινε στο αυτοκίνητό του και τον καταξίωξαν. Μέσα σε μια βαλίτσα είχε σε οχτώ νάυλον συσκευασίες 14 κιλά ινδικής κάνναβης, καθώς και 287 γραμμάρια κοκαϊνης. Το ακριβό αυτό ναρκωτικό ήταν σε μορφή "βράχου" κάτι που σημαίνει πως με την ανάλογη πρόσμιξη , η ποσότητα αυτή σχεδόν διπλασιάζεται. Ο Αλβανός διακινούσε τα ναρκωτικά στη συμπρωτεύουσα. Η ...πρόωρη σύλληψη του, ήρθε να δικαιώσει την αξία του Ταξίαρχου Βασίλη Χαλάτση που ανέλαβε τα ηνία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας μόλις πριν απο μια εβδομάδα.
Ο ίδιος αξιωματικός παλαιότερα που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Λάρισας είχε πραγματοποιήσει συλλήψεις λαθρεμπόρων ακόμη και στο...άβατο των Αθηνών.

Ψάχνουν για γιάφκα

Στη γιάφκα της οργάνωσης και σε συνεργούς επιχειρούν να φθάσουν οι διωκτικές αρχές, που το πρωί αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα και νέες πιο πρόσφατες φωτογραφίες του Λάμπρου Φούντα. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται απο το προσωπικό του άλμπουμ που κατασχέθηκε απο το σπίτι του στους Αμπελόκηπους. Η αστυνομία θεωρεί πως αν σε κάποιον πολίτη θυμίζει κάτι περίεργο το πρόσωπο του 35χρονου, αυτός δεν θα δυσκολευτεί έστω και ανώνυμα να μιλήσει τηλεφωνικά και να αποκαλύψει γεγονότα που του κίνησαν την περιέργεια. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πάντως μεταβιβάζεται απο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η δικογραφία με την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη. Οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ή στη ...χειρότερη περίπτωση να ανήκε στη "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ". Ο ειδικός επιστήμονας ήταν τόσο προσεκτικός που δακτυλικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν σε καμία απο τις έξι σφαίρες που είχε τοποθετήσει στο όπλο Zastava. Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή την περίπτωση της κοπέλας με την οποία φέρεται να είχε σχέση και διερευνούν αν ο 35χρονος την ημέρα της συμπλοκής της είχε πει πως είχε ζητήσει μονοήμερη άδεια απο το εργαστήριο στο οποίο εργαζόταν. Στην δουλειά του ο βιολόγος ανέφερε πως την περασμένη Τετάρτη έπρεπε να μεταφέρει τη μητέρα του στην ιδαίτερη τους πατρίδα στο Κεφαλόβρυσο της Αιτωλοακαρνανίας. Στο χωριό αυτό αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού του, όπως επίσης και στο εξοχικό της οικογένειας στο Ζούμπερη Αττικής, αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα.

Οπλα και ναρκωτικά στον Ασπρόπυργο



Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μετά απο έφοδο στον Ασπροπυργο συνέλαβε 4 άτομα γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν:


1)Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: –30.799- γραμμαρίων.
2)Δύο (2) πιστόλια με γεμιστήρες και είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια.
3)Ένα (1) KALASNIKOV με γεμιστήρα και με προσαρμοσμένη ξιφολόγχη και τριακόσια εξήντα τρία (363) φυσίγγια.
4)Μία (1) στρατιωτική αραβίδα αμερικανικής προέλευσης με γεμιστήρα και εννέα (9) φυσίγγια.
5)Το χρηματικό ποσό των –17.930- € ως προερχόμενο από πωλήσεις ναρκωτικών.
6)Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
7)Δύο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Οι νέες φωτογραφίες του Λάμπρου Φούντα

Η αστυνομία στην προσπάθεια της να συλλέξει πληροφορίες γύρω απο το πρόσωπο του Λάμπρου Φούντα έδωσε και νέες φωτογραφίες στην δημοσιότητα.

[11-March-2010] - Strike- Η Αθήνα μετά..

Ενα βιντεο που βρηκαμε στο youtube.com για τα σημερινα επεισοδια

11/3/10

Ανοιξαν κεφάλια

Τεταμένη είναι η κατάσταση μέχρι και αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας,απο επεισόδια που σημειώθηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.Σε οδομαχίες που έγιναν με τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξαν τραυματισμοί ενω προκλήθηκαν καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.Μέχρι τις 4 το απόγευμα στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α. οδηγήδηκαν 16 άτομα.

Καθαρό το όπλο του 35 χρονου

Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές – βαλλιστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε ότι αφορά την ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή της Δάφνης, προέκυψαν τα ακόλουθα:
1) Το περίστροφο που βρέθηκε δίπλα στον θανάσιμα τραυματισθέντα Φούντα Λάμπρο έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και τέσσερα φυσίγγια, διαμετρήματος 0,38 special , και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις
2)Οι τέσσερις από τους πέντε κάλυκες που βρέθηκαν στη Σκηνή του περιστατικού ανήκουν στα δύο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή. Ο πέμπτος έχει βληθεί από πιστόλι, τύπου GLOCK .
3) Οι δύο βολίδες και ένα μεταλλικό θραύσμα βολίδας έχουν βληθεί από υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, ενώ οι άλλες δύο έχουν βληθεί από το παραπάνω περίστροφο.
4) Στo γάντι που έφερε στ o δεξί χέρι του ο θανάσιμα τραυματισθείς βρέθηκαν σωματίδια κατάλοιπων πυροβολισμού.

10/3/10

"Φακελάκι ..και κρατητήριο

Στη σύλληψη ιατρού, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 15.00΄ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην υπηρεσία, ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, είχε απαιτήσει το ποσό των 1.200 ευρώ από την κόρη ασθενούς του, τον οποίο είχε χειρουργήσει λίγες μέρες πριν. Η καταγγέλλουσα του είχε δώσει ήδη τα 200 ευρώ, αμέσως μετά την εγχείριση του πατέρα της.
Επίσης, η 44χρονη κατήγγειλε πως και τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο ίδιος Ιατρός είχε χειρουργήσει και πάλι τον πατέρα της, είχε απαιτήσει από την ίδια και είχε λάβει, το ποσό των 600 ευρώ.
Τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ που ζήτησε ο ιατρός προσημειώθηκαν από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και παραδόθηκαν από την καταγγέλλουσα, παρουσία αστυνομικού της Διεύθυνσης στον ιατρό

Ο νεκρός της πρωϊνης συμπλοκής στην Δάφνη.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ατόμου που έπεσε νεκρός στήν πρωϊνή συμπλοκή στη Δάφνη με άνδρες της αστυνομίας.
"Σε συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με το σημερινό περιστατικό στη Δάφνη Αττικής ανακοινώνεται ότι ο θανάσιμα τραυματισθείς είναι ο Λάμπρος Φούντας του Γεωργίου και της Σοφίας γεννηθείς την 23/05/1975 στην Αθήνα.

Θρίλερ με τον νέκρο στην Δάφνη

Θρίλερ με την υπόθεση του 35χρονου Έλληνα που τα ξημερώματα έπεσε νεκρός στην Δάφνη
σε ανταλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.
Αρχικά οι αρχές για να ''θολώσουν'' τα νερά
διέρρευσαν την πληροφορία πως πρόκειται για αλβανό ληστή.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές διαθέτουν σημαντικά στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο Λ.Φ. με τους καταζητούμενους
" ληστές με τα μαύρα" και ποιό συγκεγκριμένα με τους αδελφούς Σεϊσίδη .
Ο 35χρονος που ανήκε στον χώρο των αντιεξουσιαστών πρίν απο 15 χρόνια είχε πάρει μέρος σε επεισόδια στο πολυτεχνείο.

Πυροβόλησαν δεσμοφύλακα στον Κορυδαλλό

Καρτέρι σε σωφρονιστικό υπάλληλο έστησαν λίγο πρίν απο τις 2 το μεσημέρι 2 δράστες στον Κορυδαλλό.Ο δεσμοφύλακας είχε σχολάσει απο την υπηρεσία του στις φυλακές Κορυδαλλού
και επέστρεφε σπίτι του.
Στην οδό Κουντουργιώτου έξω απο το σπίτι του δέχτηκε διαδοχικούς πυροβολισμούς στα πόδια και στη μέση.
Το θύμα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο ,ενώ δεν αποκλείεται πίσω απο την ενέδρα να κρύβεται κρατούμενος που είχε πάρει άδεια απο τις φυλακές.

Στρατιωτικός ανάμεσα στους...πειρατές.

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες για ένδεκα (11) ημεδαπούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι (6) κατηγορούμενοι για τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.Ανάμεσα τους είναι και ενας στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στην βόρεια Ελλάδα.
Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα www.gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).
Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών ,Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή.
Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Σακελλάκος Ιωάννης παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.





Ελληνας ο νεκρός ληστής

Γράφει ο βασίλης χήτος

Ελληνας είναι ο δράστης ο οποίος και έπεσε νεκρός απο τις σφαίρες πληρώματος περιπολικού το πρωί στη Δάφνη.
Το στοιχείο που εξετάζεται με προσοχή είναι ότι στο
αυτί του υπήρχε πιθανόν ενδοσυννενόηση, με το κινητό του τηλέφωνο, κάτι που σημαίνει πως αν ήταν ενεργοποιημένη υπήρχε και τρίτος συνεργός που διέφυγε στην άριστα δομημένη συμμορία. Ο δράστης φορούσε στρατιωτικό τζάκετ, φόρμα παραλλαγής, σκούφο και γάντια. Όταν έγιναν αντιληπτοί απο τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης είχαν ήδη προλάβει να παραβιάσουν το αυτοκίνητο που πήγαιναν να κλέψουν. Οι αστυνομικοί έδρασαν με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, πλησιάζοντας το σταθμευμένο όχημα με τις δύο ανδρικές φιγούρες και άναψαν πρώτα το φάρο του περιπολικού. Τότε οι ύποπτοι πετάχτηκαν έξω και άρχισαν να τους πυροβολούν. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα ο δράστης φέρει τυφλό τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη. Η εξέλιξη για τους αστυνομικούς θα ήταν χειρότερη αν ο δράστης είχε προλάβει να τραβήξει και την χειρομβοβίδα που είχε κρυμμένη στο τσαντάκι του.

Είχε και χειρομβοβίδα ο κακοποιός


Στο τσαντάκι του νεαρού βρέθηκε και μια χειρομβοβίδα, ενώ το όπλο που κρατούσε είναι maghum 357 το οποίο και διαθέτει μεγάλη δύναμη πυρός.
Το γεγονός όμως πως πήγε να κλέψει με το συνεργό του, ένα φθηνό μεταχειρισμένο κόκκινο SEAT και ήταν τόσο καλά οπλισμένοι προβληματίζει τις αρχές. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η αξία του δεν ξεπερνά τα 700 €.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Συμπλοκή με νεκρό στη Δάφνη

Αιματηρή συμπλοκή στις 4.40 τα ξημερώματα στη Δάφνη, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ένας απο τους δυο δράστες που πυροβόλισε κατά αστυνομικών. Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Μακρυγιάννη, όταν πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης προσπάθησε να κάνει έλεγχο σε δυο ύποπτα άτομα που περιεργάζονταν
σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο όπως αποδείχτηκε μετά ανήκε σε κάτοικο της περιοχής. Ένας απο τους δράστες τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών,που ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Δίπλα του βρέθηκε το πιστόλι του, ενώ ο δεύτερος συνεργός κατάφερε να χαθεί στα γύρω στενά τρέχοντας.Η αστυνομία θεωρεί πως πρόκειται για κλέφτες αυτοκινήτων.

9/3/10

Φονικές μαχαιριές στο Παγκράτι

Νεαρός Αλβανός βρήκε το βράδυ στο Παγκράτι φρικτό θάνατο από μαχαιριές που του κατάφερε ο δολοφόνος του.
Το θύμα που αιφνιδιάστηκε από την επίθεση βρέθηκε στην είσοδο του διαμερίσματός του στον δεύτερο όροφο στην συμβολή των οδών Πρατίνου και Ευτυχίδου.
Όλα δείχνουν πως ο 22χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ενώ δεν αποκλείεται ο δράστης να ήταν γνωστός του και να τον μαχαίρωσε μέσα στο διαμέρισμα του, ενώ στη συνέχεια βγήκε χτυπημένος έξω για να ζητήσει βοήθεια.
Η Ασφάλεια εξετάζει μια κοπέλα με την οποία ο 22χρονος διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Γυναίκα πίσω απο τη δολοφονία

Η γυναίκα που θέλησε να στήσει συμμορία στα πρότυπα της διαβόητης "Εταιρείας Δολοφόνων" έκανε το λάθος που περίμεναν οι αστυνομικοί και έπεσε στην παγίδα τους, όταν πήγε να ρευστοποιήσει επιταγή του θύματος.
Οι άνδρες του Tμήματος Ανθρωποκτονιών τρείς μήνες μετά κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία 66χρονου επιχειρηματία, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-12-2009, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Ιππώνακτος 34, στο Νέο Κόσμο όπου βρέθηκε δεμένος στα χέρια και στα πόδια, ενώ ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία, λόγω απόφραξης των αεροφόρων οδών.
Η ελληνίδα γυναίκα-εγκέφαλος είχε βάλει στο "κόλπο" και τα δυο της παιδιά που τώρα αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.
Δράστες είναι συνολικά πέντε άτομα: τρεις ημεδαποί, η 62χρονη μητέρα, ο 28χρονος γιος και η 30χρονη κόρη της αλλά και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μία 19χρονη και ένας 30χρονος. Απ' αυτούς συνελήφθη η 62χρονη ως ηθική αυτουργός και ομολόγησε με λεπτομέρειες τις πράξεις τους.
Οι δράστες αφού ενοικίασαν όχημα από τη Βουλγαρία, μετέβησαν στην Αθήνα, την ημέρα της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να διαπράξουν ληστεία σε βάρος του επιχειρηματία και να αφαιρέσουν προϊόντα και μηχανήματα από την αποθήκη της εταιρείας, που διατηρούσε.
Το βράδυ της δολοφονίας, η 62χρονη η οποία είχε εμπορικές συναλλαγές με το θύμα, υπέδειξε στους υπόλοιπους δράστες την αποθήκη και στη συνέχεια απεχώρησε από το σημείο για να μην γίνει αντιληπτή, αφού το θύμα την γνώριζε. H 19χρονη αλλοδαπή ακολούθησε και έπεισε το θύμα να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός του και τότε ο 30χρονος αλλοδαπός ο οποίος περίμενε κρυμμένος στις σκάλες της πολυκατοικίας τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Η 19χρονη τον έδεσε με αυτοκόλλητες ταινίες στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.
Οι δυο δράστες αφαίρεσαν από την οικία χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επιταγές, πιστωτικές κάρτες του θύματος και τα κλειδιά της αποθήκης. Στη συνέχεια, μαζί με τα παιδιά της 62χρονης που ανέμεναν έξω από την πολυκατοικία, μπήκαν στην αποθήκη και αφαίρεσαν μηχανήματα και προϊόντα, τα οποία μετέφεραν στη Βουλγαρία. Αμέσως μετά την αφαίρεση των πιστωτικών καρτών από το σπίτι του θύματος, οι δυο νεαρές γυναίκες (η 30χρονη κόρη και η 19χρονη αλλοδαπή), τις χρησιμοποίησαν για την ανάληψη χρημάτων από αυτόματα μηχανήματα τραπεζών (ΑΤΜ) καθώς και για την αγορά ρούχων και καλλυντικών.
Η 62χρονη συνελήφθη κατά την προσπάθειά της να εξαργυρώσει σε τράπεζα στο Ελληνικό, μία από τις επιταγές που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του θύματος ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστωτικές κάρτες του θύματος.
Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και παραχάραξη.


Τις έβγαζε στο ...κουρμπέτι

Μετά από διακριτική συλλογή στοιχείων και αιφνιδιαστική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθησαν 4 αλλοδαπές, ηλικίας από 24 ως 28 ετών , οι οποίες, χωρίς να πληρούν τις οριζόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις, παρείχαν ερωτικές υπηρεσίες, σε αυστηρά επιλεγμένους πελάτες, σε «Ινστιτούτο παροχής Υπηρεσιών Μασάζ» , όπου εργάζονταν.
Τα επ΄αμοιβή ερωτικά ραντεβού, καθορίζονταν μέσω αριθμού κινητού τηλεφώνου, από την 42χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία μάλιστα, με σκοπό το κέρδος , διευκόλυνε την ως άνω ερωτική δραστηριότητα, παραχωρώντας κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για την έκδοση των γυναικών . Προέκυψε μάλιστα ότι, η 42χρονη, η οποία βαρύνεται μεταξύ άλλων και με την κατηγορία της «Μαστροπείας» , αρχικά προσέλαβε και στη συνέχεια προήγαγε στην πορνεία (για πρώτη φορά) δυο από τις ανωτέρω συλληφθείσες.
Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργούμενη αστυνομική έρευνα, το κατάστημα στερούνταν άδειας λειτουργίας Ινστιτούτου «Μασάζ» και απασχολούσε προσωπικό χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες εργασίας και τα απαραίτητα βιβλιάρια υγείας.
Σε βάρος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, η οποία συνελήφθη αλλά και των εκδιδόμενων γυναικών, σχηματίζεται δικογραφία.

Τράνταγμα το ξημέρωμα

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 4.55 τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας αλλά και της Αττικής, εξαιτίας του σεισμού των 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Εύβοιας.
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 12 χλμ βορειοανατολικά στο Μαντούδι. Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, γι αυτό και έγινε ιδαίτερα αισθητός όχι μόνο στην Εύβοια αλλά στην Αθήνα και σ' άλλες πόλεις όπως η Λαμία και ο Βόλος.
Στην περιοχή παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα και οι ειδικοί επιστήμονες μελετούν με προσοχή το φαινόμενο.

Πρόστιμα μετά μουσικής

Πρόστιμα-μαμούθ επιβλήθηκαν την Παρασκευή ,το Σάββατο και την Κυριακή από Αστυνομικούς της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής, στα πλαίσια ελέγχων σχετικά με την δημιουργία προβλημάτων από την στάθμευση οχημάτων, γύρω από τα κέντρα διασκέδασης.
Εκατοντάδες κυρίως Αθηναίοι πλήρωσαν ακριβά την επιθυμία τους να ξενυχτήσουν ακούγοντας τον βασίλη Καρρά, τον Μακρόπουλο αλλά και άλλους λαϊκούς καλλιτέχνες.
Βεβαιώθηκαν εννιακόσιες δέκα επτά (917) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και αφαιρέθηκαν διακόσια ενενήντα δύο (292) ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας.
Στα πλαίσια ελέγχων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος :
Ελέγχθηκαν τρείς χιλιάδες τριακόσιοι είκοσι εννέα (3.329) οδηγοί, από ογδόντα τέσσερα (84) συνεργεία ελέγχων.
Βεβαιώθηκαν δεκαοκτώ (18) παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος (για επτά ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία).
Επιβλήθηκαν ογδόντα δύο (82) διοικητικά πρόστιμα.
Οι έλεγχοι όπως ανακοίνωσε η Τροχαία θα συνεχισθούν και τα επόμενα Σαβατοκύριακο.
Γι αυτό προσοχή στο πάρκινγκ και στο ποτό.

8/3/10

Πλάκωσε τους ληστές στις μπαταριές

Βρήκαν το μάστορα τους οι ληστές που χθες το βράδυ, μπούκαραν σε μονοκατοικία 47χρονου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, προσπαθώντας να «σηκώσουν» κάθε πολύτιμο αντικείμενο από το εργαστήριο χρυσοχοϊας που διατηρεί σε ειδικό χώρο του σπιτιού του.
Τους ληστές πήρε γρήγορα «χαμπάρι» ο 47χρονος που αμυνόμενος, αναζήτησε και βρήκε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να τους πυροβολεί. Οι δράστες έφυγαν άπραγοι αλλά όμως τα σκάγια βρήκαν έναν απ’ αυτούς που αιμόφυρτο τον κουβάλησαν φεύγοντας, με κλεμμένο αυτοκίνητο που λίγη ώρα μετά βρέθηκε εγκαταλελειμένο στην ίδια περιοχή.
Η μονοκατοικία του 47χρονου θυμίζει φαρ ουέστ καθώς η ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχίστηκε και στην αυλή. Εκεί εξάλλου τραυματίστηκε ο ληστής. Καραμπίνα όμως διέθεταν και οι δράστες αφού στο κλεμμένο όχημα βρέθηκαν 12 κάλυκες κυνηγετικού όπλου αλλά και ένας κάλυκας πιστολιού.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο σοβαρά τραυματισμένος ληστής μεταφέρθηκε από τους συνεργούς του, σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο ληστής νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι συνεργοί του.

Oι εμπρηστές είναι μαθητές

Δεκατρία συνολικά άτομα πήραν μέρος στην πυρπόληση καταλύματος στην Σπάρτη, όπου διέμεναν Ασιάτες μετανάστες.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην επίθεση συμμετείχαν δέκα μαθητές [ηλικίας 14-17 ετών] και τρεις ενήλικες από τους οποίους οι δυο είναι επίσης μαθητές.
Η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας ανακοίνωσε πως το περιστατικό έγινε «χάριν αστεϊσμού» και επομένως δεν είχε καμία σχέση με ρατσιστική επίθεση.
Η επίθεση από την εγκληματική αφέλεια αυτών των παιδιών που κόντεψε να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, έγινε στις 9 το βράδυ στις 5 Φεβρουαρίου, με οινόπνευμα και πανί.
Οι νεαροί δράστες ανάρτησαν μάλιστα στο διαδίκτυο το «κατόρθωμά » τους καθώς τη στιγμή της επίθεσης ένας απ’ αυτούς βιντεοσκοπούσε όλη τη διαδικασία με την κάμερα κινητού τηλεφώνου.
«Από τις συνομιλίες στο βίντεο– αναφέρει στέλεχος της Ασφάλειας- είναι φανερό πως οι δράστες δεν δείχνουν μίσος για τους μετανάστες, αφού γελάνε ενώ παράλληλα ακούγεται και ένας βλέποντας τις φλόγες, να τους λέει πως κάναμε βλακεία.
Πως θα μπορούσε να είναι ρατσιστική επίθεση από τη στιγμή, που κάποια από τα πρόσωπα των εμπρηστών φαίνονται πεντακάθαρα στο βίντεο και αυτό δεν είναι οπτικοακουστικό υλικό που κατασχέσαμε εμείς, αλλά που από μόνοι τους το φανέρωσαν σε ιστοσελίδα …κοινής θέας».
Η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα γίνει και ειδική αναφορά προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, για το ζήτημα της επιμέλεια των ανηλίκων και τις ευθύνες που έχουν και οι γονείς τους.

Oι λαθρέμποροι του χαλκού

Χρυσές δουλειές με το χαλκό στήνουν λαθρέμποροι στη Δυτική Αττική, που συνήθως χρησιμοποιούν αθίγγανους για να κλέβουν νύχτα τις τεράστιες ποσότητες καλωδίων που κυρίως βρίσκουν «παρατεταγμένα» στους δρόμους διαφόρων περιοχών, σε δημόσια έργα που έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.
Αυτή τη φορά όμως το «ζημιογόνο θύμα» ήταν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, που έχει αναλάβει το τεράστιο έργο του προαστιακού σιδηρόδρομου.
Άνδρες της τοπικής Ασφάλειας το Σαβατοκύριακο, έκαναν μια εκτεταμένη έρευνα και συνέλαβαν στην ίδια περιοχή 29χρονο, στη μάνδρα του οποίου βρέθηκαν: 3 τόνοι με τεμαχισμένα ηλεκτροφόρα καλώδια, 3 τόνοι με καμένα καλώδια σε σωρούς και δέκα βαρέλια χωρητικότητας 250 λίτρων που χρησίμευαν για τη συστηματική καύση των καλωδίων.
Στο «crimes on air» μίλησε αξιωματικός της Ασφάλειας ο οποίος και μας έδωσε την πραγματική διάσταση που έχουν αυτές οι συνεχόμενες κλοπές καλωδίων:
« Οι κλοπές αυτές ξεκίνησαν αποσπασματικά από τους αθίγγανους που έβγαιναν τη νύχτα παγανιά με τα φορτηγάκια τους και μάζευαν ότι έβρισκαν σε δημόσια έργα.
Έκαιγαν τα καλώδια στους καταυλισμούς, το πλαστικό έλιωνε και αυτή έπαιρναν τον καθαρό χαλκό, που στη συνέχεια πουλούσαν σε καλή τιμή στο παραεμπόριο.
Μπορείτε να το διανοηθείτε πως δήμαρχοι της περιοχής μας κάνουν παράπονα πως καθυστερούν τα έργα, εξ αιτίας τέτοιων κλοπών;
Να φανταστείτε από τον προαστιακό…σήκωσαν ακόμη και κομμάτια από ράγες για να τις πουλήσουν ως ατόφιο σίδερο. Τώρα όμως…ξύπνησαν και ορισμένοι παρακμιακοί μαντράδες που κάνουν τη βρώμικη δουλειά μόνη τους, βγάζοντας απ’ έξω τους αθίγγανους. Οι αθίγγανοι έχουν όμως ένα βασικό…ατού. Δεν έχουν έδρα αφού είναι περιπλανώμενοι και βρίσκουν για δικαιολογία πως τα καλώδια ήταν δήθεν πεταμένα από εδώ και από εκεί ».
Μόνο την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Ασπροπύργου, πέρασαν χειροπέδες σε τρεις δράστες και κατάσχεσαν και τα τρία φορτηγά τους.
Μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν ένας 57χρονος που έκανε και τη διαφορά κλέβοντας 2.000 κιλά αλουμινίου σε πόρτες και κάσες παραθύρων. Στο φορτηγό του δεύτερου δράστη βρέθηκαν 500 κιλά χάλκινα και μπρούτζινα αντικείμενα, ενώ στο βαρύ όχημα ενός 36χρονου εντοπίστηκαν 1000 κιλά καμένα καλώδια και χαλκοσωλήνες.
Σύμφωνα με την προανάκριση ο 36χρονος θα ήταν ο κλεπταποδόχος και των υπολοίπων δυο φορτίων, καθώς θα αναλάμβανε το ξεπούλημα τους στη μαύρη αγορά.

7/3/10

Αμαρτίες "Αγγέλων"

Βίοι παράλληλοι με αμαρτωλούς πρωταγωνιστές στην Ορθόδοξη και την Καθολική εκκλησία.
Στο Βατικανό ξέσπασε γκέι σκάνδαλο, με πρωταγωνιστές τον «δαιμονισμένο» Άντζελο Μπαλντούτσι, ακόλουθο του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος αναζητούσε άνδρες συντρόφους, με τη μεσολάβηση Νιγηριανού που είναι μέλος της ξακουστής χορωδίας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Η ανδρική πορνεία αποκαλύφθηκε στην Αγία Έδρα από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκαναν οι Ιταλοί καραμπινιέροι, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε έργα για το κοινό όφελος.
« Ο ιερός πατέρας μοιράζεται την οργή, την προδοσία και την ντροπή που νιώθουν οι περισσότεροι πιστοί » είχε δηλώσει εκπρόσωπος του Πάπα μόλις το περασμένο φθινόπωρο, όταν στην Ιρλανδία ξέσπασε σάλος για κάτι που παρέμενε κρυφό επί πέντε χρόνια. Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς συστηματικά κακοποιούσαν σεξουαλικά, μικρά παιδιά απο το 1975 έως το 2004.
Στο Βατικανό τα πρόσωπα πάγωσαν για το νέο ομοφυλοφιλικό σκάνδαλο, που αυτή τη φορά, είχε τη ρίζα του στην καρδιά της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Και στην εν Ελλάδι ορθόδοξη εκκλησία όμως δεν είναι λίγες οι φορές που οι Άγιοι πατέρες υπέπεσαν σ’ αυτό το αμάρτημα. Ο έρωτας βέβαια δεν είναι αμαρτία.
Στη συνείδηση του κλήρου όμως είναι ασυγχώρητο ιερείς και αρχιερείς να μοιράζονται τα ίδια ομοφυλοφιλικά πάθη, ενώ για πιστούς και μη είναι κάτι παραπάνω από έγκλημα να είσαι παιδεραστής με ράσο.
Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως καθώς την τελευταία Παρασκευή του προσεχούς Μαρτίου στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα καθίσει ο μοναχός Νήφων που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ως «παιδεραστής».
Ο ρασοφόρος που ήταν γέροντας στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, αντιμετωπίζει τη βαριά κατηγορία, με θύμα του 13χρονο αγοράκι που από την άνοιξη του 2004 το είχε υποτίθεται υπό την προστασία του, σ’ ένα από τα κελιά της μονής.
Ο Νήφων κατηγορείται πως μέχρι το καλοκαίρι του 2007 εξανάγκαζε το «αποπαίδι» του σε ασελγείς πράξεις, όχι μόνο μέσα στο μοναστήρι αλλά και στην Ικαρία όπου διαθέτει εξοχικό σπίτι.
Ο εισαγγελέας που συντάσσει το κατηγορητήριο είναι ο Σπύρος Μουζακίτης που συμπτωματικά πριν από λίγες ημέρες είχε πάρει μέρος στην επεισοδιακή δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα, όπου περίοπτη θέση είχε το όνομα του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Ο επιχειρηματίας Γ.Μπολέτσης στην προαναγγελία για την καταδίκη του και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης για τον πρώην βουλευτή Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, άρχισε να φωνάζει «διεφθαρμένο» τον πρόεδρο της έδρας.
Για την περίπτωση του Νήφωνα κάποιες εκκλησιαστικές φωνές προτάσσουν πως είναι «παλαιοημερολογίτης». Κλείνουν τα μάτια και τα αφτιά τους όμως για τα σημεία και τέρατα που φανερώθηκαν στο ξέσπασμα της υπόθεσης του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
Σε καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες «Άγιος» που ανήκε σε μητρόπολη πέριξ της Αττικής, ακούγεται ολοκάθαρα με ακατανόμαστα λόγια να εκλιπαρεί παθιασμένα νεαρό για την επανάληψη άλλης μιας …κολασμένης νύχτας.

Νυχτιάτικα προσαγωγές

Τράβηξε μακριά η νύχτα για τις δυνάμεις της αστυνομίας, αφού στον απόηχο των επεισοδίων της Παρασκευής στη Βουλή, κουκουλοφόροι στη μια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια έκαψαν τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω απο το Πολυτεχνείο.
Η εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ερεσσού.
Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ 45 νεαρά άτομα.
Στο αρμόδιο υπουργείο πάντως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση σε τέτοιου είδους φαινόμενα.