1/7/16

Από την Αντιτρομοκρατική στο Έγκλημα


Στην συνάντηση με τους Γεωργιανούς Αξιωματούχους συμμετείχε και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

30/6/16

Tα 'παν με τους Γεωργιανούς




Προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον A’ Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Γεωργίας, Besik Amiranashvili, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου μας.  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται κυρίως με την ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της  αντιμετώπισης όλων των μορφών του οργανωμένου εγκλήματος και της διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο ανταπόκρισης των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

29/6/16

Έφεραν σοδειά ...

Η Απόδειξη

Συνελήφθη, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 30χρονος υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ντόχα Κατάρ.

Από το Σάο Πάολο

Το Ντοκουμέντο

Συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 22χρονος υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ντόχα Κατάρ.

H Bουλγάρα φαρμακοχέρισσα


Συγκεκριμένα πρόκειται για την:
(επ) TOPALOVA (ον) YULIYA του LUBOMIR ή LYUBOMIROVA και της MINCA ή MINKA γεννηθείσα στις 14-3-1968 στην Βουλγαρία

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 48χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη στις 11-6-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη χρήση υπνωτικών χαπιών.
Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, την 11 Ιουνίου 2016, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, 47χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών χαπιών.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης για ληστεία, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης επίσης για ληστεία.

28/6/16

Διονύσιος Κούγκας, ο Μέγας

Η εικόνα που αρμόζει σε σοβαρό Αξ/κο

Σπάνια περίπτωση ένστολου ο Διοικητής της Σχολής

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέφθηκε χθες τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Τον κ. Αρχηγό υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο οποίος τον ενημέρωσε εκτενώς για την εκπαιδευτική δραστηριότητα της Σχολής και τον προγραμματισμό των μετεκπαιδεύσεων και επιμορφώσεων του αστυνομικού προσωπικού.

Makarov, όνομα και πράμα ...


Συνάντηση του επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγου Alexander Makarov, με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Ταξίαρχο Αναστάσιο Αναστασάκο, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016.
Σημειώνεται ότι η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι η Υπηρεσία που ασχολείται με αδικήματα που διαπράττουν αστυνομικοί (όχι γενικά δημόσιοι υπάλληλοι).

27/6/16

Πήγαν στον παππού!

Στην πλατεία Αμερικής


 Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Τσούκαλη

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 23-6-2016 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 79χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων από ημεδαπό, εντοπίσθηκε ο 79χρονος στην Πλατεία Αμερικής, να έχει αποθηκεύσει εντός φορτηγού αυτοκινήτου, πλήθος αρχαίων αντικειμένων και συνελήφθη.
Εντός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: