27/4/16

Ποια είναι η ξανθιά γαλανομάτα;





Αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης,Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα,

Ροζ ατζέντης

Τα  Ντοκουμέντα




Ο Διοικητής της αρμόδιας υπηρεσίας Φώτης Γραικούσης
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εντόπιζαν, στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές και ημεδαπές γυναίκες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.
Βραδινές ώρες της 23-4-2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν, δεκαεπτά (17) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί και ένδεκα (11) αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος ημεδαπός αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατρία (13) μέλη, επτά (7) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαποί.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

26/4/16

Βούλγαροι στην απάτη


Συνελήφθησαν χθες (25-4-2016) το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού πρόσωπου σε τροχαίο ατύχημα, με σκοπό την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς επίσης και σε άλλους τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, μέλη της ίδιας ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και απάτες, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Ειδικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη διάθρωση, διακριτούς ρόλους και σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, στην οποία ενέταξαν τους δύο συλληφθέντες με ρόλο «εισπράκτορα».

Έφαγε 200.000 €


Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ψευδούς καταγγελίας, στην οποία προέβη 61χρονος, σχετικά με υποτιθέμενη εξαπάτησή του.
Σε βάρος του 61χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς ανακοίνωσης στην Αρχή περί τέλεσης εγκλήματος.