4/4/15

Η Κατεχάκη οδεύει για το Δικαιοσύνης



Με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις φυλακές θα γίνει η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και η συζήτησή του αρχίζει τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να ψηφιστεί από την Ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Εξέτασαν τη "Νίκη"



Μία γυναίκα μαζί με τη μητέρα της προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να εξεταστούν εάν βοήθησαν τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη γυναίκα είναι... πρώην εργαζόμενη του ψυχιατρείου και είχε αντικλείδι για το λουκέτο της μπαλκονόπορτας από την οποία διέφυγε η Βίκυ Σταμάτη. Η πρώην νοσηλεύτρια έδωσε στην Σταμάτη το κλειδί για να ανοίξει το λουκέτο στα κάγκελα του μπαλκονιού και στη συνέχεια την μετέφερε στο σπίτι της κόρης της στο Χαιδάρι. Μάλιστα, φέρεται να είπε ψέμματα στην κόρη της όταν αυτή την ρώτησε ποια ήταν η γυναίκα που τη συνόδευε. 

3/4/15

Υπαινιγμοί Κώστα Μπακογιάννη


Τιμή στην ΕΜΑΚ

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/03042015_upourgos007.jpg

Πήγε Λαμία

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/03042015_upourgos002.jpg


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα (3/4/2015) τη Χαλκίδα και τη Λαμία, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας.
Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Επίσκεψη στη Χαλκίδα:

Ιδού το φασόν

Οι Αποδείξεις
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/03042015_fason001.jpg

Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, σήμερα (3.4.2015) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», ιδιοκτησίας 48χρονης η οποία στεγάζεται στην περιοχή του Κολωνού Αττικής.

Μαθήματα Ιατροδικαστικής

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/03042015%20ekpaideusi.jpg

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία, εκπαίδευση προσωπικού Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με αντικείμενο θέματα ιατροδικαστικής.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 19-01-2015 έως 02-04-2015 και την παρακολούθησαν συνολικά διακόσια ενενήντα τέσσερα (294) στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σε (10) εκπαιδευτικές σειρές.

Για "κωμικοτραγωδία" μιλά ο Κούγιας

Με δήλωσή του, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε την παραίτησή του από συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.  Ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην "απόδρασή-παράδοση" της κάνει λόγο για "κωμικοτραγωδία" και αφήνει αιχμές για "όσους την συμβουλεύουν".
Διαβάστε τη δήλωσή του:

Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως - παραδόσεως  της Βασιλικής Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της.
Τόσο προσωπικά εγώ όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου έχουμε αμετάκλητα αποφασίσει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.

Κουρασμένη ...

Η Βίκυ Σταμάτη στο περιπολικό - ΦΩΤΟ

Πήρε πίσω το βαρυσήμαντο άρθρο του!


Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γιάννη Πανούση:

«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της.

Το μήνυμα ...

 Η Βίκυ Σταμάτη χάραξε σε κορμό, δέντρου, στο προαύλιο της εκκλησίας, το μήνυμά της: «Μάνα=10 ζωές και κάτι περισσεύει - Vicky Stam Tso.

Και ο Γρηγόρης Πεπόνης στην Παναγίτσα

Το Ντοκουμέντο 

Η Βίκυ Σταμάτη κρυβόταν στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου λίγα μέτρα μακριά από το Δρομοκαϊτειο. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της απόδρασης (πλημμέλημα). Στις15.40 η Βίκυ Σταμάτη έφυγε από την Παναγίτσα με αυτοκίνητο της Αστυνομίας ενώ τη συνόδευαν, σε άλλο αυτοκίνητο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών κ.
Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τον δικηγόρο της.

Δουλέμποροι με ουρά ...

 Tα Ντοκουμέντα
O Διοικητής της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Φλωτης Γραικούσης

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, με τη μορφή διεθνικού δικτύου.
Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρώπης (κυρίως Γερμανία και Αυστρία), μέσω Π.Γ.Δ.Μ., Σερβίας και Ουγγαρίας.
Στο πλαίσιο της προδικαστικής έρευνας, συνελήφθησαν χθες (02-04-2015), πρωινές ώρες, έντεκα (11) αλλοδαποί, (4 υπήκοοι Συρίας, 6 υπήκοοι Πακιστάν και 1 υπήκοος Ιράκ), ηλικίας από 25 έως 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Κώδικα μετανάστευσης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο υπήκοοι Συρίας, 38 και 30 ετών, που αποτελούν τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

Έκαναν και φόνους

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/03042015%20yaoeea.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/03042015%20ydezi.jpg
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ανθρωποκτονίες, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απάτες, πλαστογραφίες και διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και παράνομων μεταναστών.
Συνελήφθησαν στις 2/4/2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, στα Πετράλωνα και στο Κερατσίνι δέκα (10) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων έξι (6) υπήκοοι Συρίας, ένας (1) Ιράκ, ένας (1) Αφγανιστάν, ένας (1) Λιβάνου και ένας (1) Αλγερίας. Επιπλέον, οκτώ (8) μέλη της οργάνωσης, άπαντες αλλοδαποί, βρίσκονται έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δεκατέσσερα (14) μέλη της οργάνωσης, επίσης αλλοδαποί.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείας, κλοπής κατά συρροή και κατά συναυτουργία και παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Η Βίκυ πέταξε



Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η κατεπείγουσα έρευνα που διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο.
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί και κρατείτο από το 2012 για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατάφερε φύγει από τη μπαλκονόπορτα του δωματίου της ανενόχλητη, ενώ το λουκέτο που υπήρχε στην πόρτα βρέθηκε ανοιχτό.
Οι αρχές εκτιμούν ότι η απόδραση έγινε μετά τη 01:30 τα ξημερώματα, καθώς τότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος, ενώ οι φρουροί αντιλήφθηκαν ότι έχει φύγει στις 05:50, όταν έγινε η αλλαγή της βάρδιας.
Φέρεται, δε, να είχε τοποθετήσει μαξιλάρια κάτω από την κουβέρτα του κρεβατιού της, έτσι ώστε σε περίπτωση ελέγχου οι φρουροί να θεωρήσουν ότι κοιμάται. Τα σενάρια για την απόδρασή της είναι δύο:

Την έβριζαν ...

Έτσι μαχαιρώθηκαν οι νοσοκόμες!


"Την έβριζαν, την λοιδορούσαν, είχαν φτάσει στο σημείο ακόμη και να ...
την χτυπήσουν" δήλωσε συγκλονισμένη η μάνα της 22χρονης, που μαχαίρωσε συμμαθήτριές της σε σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη.

«Είχαν φτάσει σε σημείο ακόμα και να την χτυπήσουν» λέει η μητέρα της 22χρονης που επιχείρησε να μαχαιρώσει συμμαθήτριές της, σε σχολή του ΟΑΕΔ στο Ρέντη. Μάλιστα, η ίδια αποκαλύπτει ότι η κόρη της, δεχόταν «βρισιές, κοροϊδίες την έλεγαν κωλοπόντια» κι όλα αυτά γιατί «ήταν κλειστή, δεν έβαζε ανοιχτά ρούχα, δεν έβαζε μακιγιάζ και δεν είχε σχέσεις με αγόρια».

Τα σπάει

 



                 Νεαρή αξιωματικός που υπηρετεί στα γραφεία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.  το τελευταίο τρίμηνο ξημεροβραδιάζεται στα μπουζουκομάγαζα!
                   Με  τέτοιες παρέες ( ακόμη και υπόδικοι είναι μαζί της) και με  συμπεριφορές που προσβάλλουν την ίδια, αλλά περισσότερο την Αστυνομία.

Το οργάνωσε καλά



ΕΛ.ΑΣ: Ερευνά οργανωμένο σχέδιο απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη



 
  Πιθανή δράση οργανωμένου κυκλώματος πίσω από την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο τα ξημερώματα της Πέμπτης εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός ότι στα χέρια της συζύγου του φυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε αντικλείδι στην κλειδαριά της εξωτερικής μπαλκονόπορτας, το εύρημα ότι τα ρολά του δωματίου της -κλείνουν από κεντρικό χειρισμό του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας- ήταν ανοικτά αλλά και ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος ή ένδειξη του τρόπου αναχώρησής της από την περιοχή του ψυχιατρείου δείχνουν ότι ίσως υπήρξε οργάνωση της μεγάλης φυγής της.

Πιθανολογούν ότι υπάρχει και ειδικό σχέδιο υπόθαλψής της και αποφυγής του εντοπισμού της. Και αυτό με το δεδομένο ότι είχε διαπιστωθεί από προηγούμενη έρευνα επαφή του Άκη Τσοχατζόπουλου με κρατούμενους μεγαλοποινικούς στις φυλακές Κορυδαλλού και η οργάνωση εγκληματικών επιθέσεων.

Τι θέλει να πει ο υπουργός;


Πανούσης: Αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα
O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μιλά στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, στο υπουργείο, στην Αθήνα, την Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015. Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και παραιτήσεις αξιωματικών ζήτησαν ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης




Με αφορμή την ένταση από τις κινητοποιήσεις υπέρ των απεργών πείνας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης εξαπολύει βολές κατά ανθρώπων «χωρίς πρόσωπο» που εκδίδουν «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης».

Ο jet set Tsoukalis πήγε Posidonio





Εκεί και ο κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος  ετήσιος χορός της Ένωσης Νοτ/κής Αττικής την 30/03/2015 στο Posidonio Music Hall.
H Ένωσή μας ευχαριστεί εγκάρδια τον επιχειρηματία κ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο, που μετά την διαμεσολάβηση του Μαρίνου ΚΑΚΑΒΑ, προσέφερε την επιχείρησή του, με πολύ χαμηλό αντίτιμο εισιτηρίου και χωρίς καμία   επιβάρυνση για την Ένωση, για  να διασκεδάσουν τα μέλη της και οι καλεσμένοι τους.
Αφού ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος τόνισε ότι η διασκέδαση είναι απαραίτητο συστατικό στη ζωή κάθε ανθρώπου και ειδικότερα για τους Αστυνομικούς , που χρειάζονται αποφόρτιση εξαιτίας του στρεσoγόνου  επαγγέλματός τους.

2/4/15

Πατέρας τύραννος





Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη αξιοποίηση της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εξιχνιάστηκε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 13χρονης ανήλικης.
Όπως πρόεκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης, δράστης είναι ο 41χρονος πατέρας της ανήλικης, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (1-4-2015) απογευματινές ώρες, μέσω του «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την οικία της.

Mαχαιριές από νοσοκόμα



Μια 22χρονη μαθήτρια της σχολής νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη 83 στον Ρέντη τραυμάτισε στις 16.50 της Πέμπτης με μαχαίρι εν ώρα μαθήματος τρεις συμμαθήτριές της στα χέρια. Η δράστις συνελήφθη και ανακρίνεται στο ΑΤ Ρέντη. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και τα θύματα της επίθεσης, δύο αλβανικής καταγωγής και μία ελληνικής ηλικίας 20-21 ετών, διακομίστηκαν στο Αττικό νοσοκομείο για να τους τοποθετηθούν ράμματα. Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν για καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.


Οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η 22χρονη ήταν θύμα bullying ωστόσο όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα αίτια της επίθεσης ερευνώνται. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επίθεση δεν προκύπτει να ήταν αποτέλσμα κάποιου γεγονότος κατά τη διάρκεια του μαθήματος και οι αστυνομικοί έχουν στρέψει τις έρευνες σε κάτι που συνέβη πρωτύτερα.

Με φυτά και κανναβούρια ...

Τα Ναρκωτικά
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/02042015narkotikapelopon.jpg

Συνελήφθησαν, χθες (1.4.2015), σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 54 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 45χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Διώκονται δεσμοφύλακες



Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. 

Δυο για τρομοκρατία


Δύο συλλήψεις για προμήθεια όπλου στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»




 
Δύο αλλοδαποί ένας 27χρονος και μια 24χρονη συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί, μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή.
Οι δυο τους κατείχαν από κοινού πολεμικό τυφέκιο με σκοπό τον εφοδιασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πάει και η Βίκυ



Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο - Εξηγήσει δίνουν  4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι



 
 
Στις 5 το πρωί έφυγε από το Δρομοκαίτειο όπου κρατούνταν η Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου .
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραβίασε το λοκέτο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Είχε επικοινωνήσει στις 9 το βράδυ με το συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση με τον οποίο συζήτησαν την για πέμπτη φορά χτες απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος αποφυλάκισής της .

 «Δεν θα πεθάνω στη φυλακή» του ειπε «εγώ θα βρεθώ κοντά στο παιδί μου» . Εκείνος δεν έδωσε σημασία διότι του τα είχε πει πολλές φορές . Ο συνήγορός της της κάνει έκκληση να μην κάνει κακό στον εαυτόν της, διότι «το παιδί της την χρειάζεται!» 

Όταν τον ρωτήσαμε πού πηγαίνει μας ειπε ότι «πρέπει να κατευθύνεται ή στο παιδί της ή στη Βουλή να διαμαρτυρηθε!»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χθες βράδυ η Βίκυ Σταμάτη επικοινώνησε εκτός από τους δικηγόρους της και με τον σύζυγό της Ακη Τζοχατζόπουλο ο οποίος προσπάθησε να την πείσει να μην απογοητεύεται λόγω της συνεχούς απόρριψης των αιτημάτων της και ότι σε λίγο τα πράγματα θα είναι αρκετά ευνοϊκά για την ίδια όμως εκείνη επέμενε ότι θέλουν να την αφήσουν να πεθάνει στη φυλακή και ότι δεν θα το αφήσει αυτό να συμβεί.

Η Βίκυ Σταμάτη κρατείται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών από τον Απρίλιο του 2012 όταν και προφυλακίστηκε . Σήμερα έχει φυλακιστεί μετά από καταδίκη σε πολυετή κάθειρξη και η δίκη της διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πηγές  του Νοσοκομείου απέδρασε από το ισόγειο και άφησε σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους της πράξης της . Οι άνθρωποι του Νοσοκομείου εξηγούν ότι «δεν είμαστε φυλακή» και είναι φυσικό να μην τηρούνται αυστηροί κανόνες ασφαλείας.


Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία για τις ευθύνες των φρουρών

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απόδραση της Σταμάτη:

«Σχετικά με την απόδραση κρατουμένης από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:
Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.
Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.
Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».


1/4/15

To μισό κιλό ηρωίνης

Ιδού

Συνελήφθη, χθες (31-03-2015) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 58χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ηρωίνης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Με ντουλάπα και σαμάρι

Τα πειστήρια
Συνελήφθησαν  απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών – κροτίδων.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 25χρονου στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε στο υπόγειο, ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ντουλάπα), στον οποίο είχε εγκαταστήσει σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών (υγρασίας – φωτισμού - θερμότητας), για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

«Καρφώνει» ΕΥΠ για ξέπλυμα λύτρων απαγωγής



Το αναφέρει πληροφοριοδότης σε αγωγή του κατά της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας €4,5 εκατ.
«Καρφώνουν» την ΕΥΠ για ξέπλυμα λύτρων απαγωγής
Κατηγορούμενοι για την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου οδηγούνται στον ανακριτή. Ο κατά δήλωσή του πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι είχε επιχειρήσει μέσω ελβετικής τράπεζας να ξεπλύνει μέρος των λύτρων για λογαριασμό της ΕΥΠ!

Ενα εντυπωσιακό δικαστικό έγγραφο ενός επιχειρηματία που ζητεί 4,5 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο ως αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με την εξάρθρωση έξι εγκληματικών οργανώσεων, ανάμεσα σε αυτές και εκείνη που προχώρησε στην απαγωγή του εφοπλιστή κ.Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Μάλιστα υποστηρίζει ότι είχε επιχειρήσει για λογαριασμό της ΕΥΠ να ξεπλύνει μέρος από τα λύτρα των 30 εκατ. ευρώ για την απαγωγή Παναγόπουλου μέσω ελβετικής τράπεζας.
Στην πολυσέλιδη αγωγή του ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Αργολίδα περιγράφει τις συνεννοήσεις του με δεκάδες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ προκειμένου να παρεισφρήσει σε κυκλώματα, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές αξιωματούχων, για «αθετήσεις συμφωνιών» και για «παρακρατήσεις χρημάτων» που έπρεπε να του δοθούν.

Απάνθρωπο ...

Στις 30 Απριλίου 2015 με τις καταθέσεις μαρτύρων θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της υπόθεσης του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμππου είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του και τον γιο του στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με τη συνήγορο του αιγύπτιου εργάτη, ο Ουαλίντ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ό,τι φρικτό του συνέβη εκείνη την ημέρα στη Σαλαμίνα, ενώ πρόσθεσε πως έγινε προσπάθεια από την πλευρά της υπεράσπισης να μετατραπεί ο θύτης σε θύμα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι φθάσαμε στο σημείο να ακούσουμε ότι το βασανισμένο θύμα που βρέθηκε δεμένο σε ένα δέντρο με την αλυσίδα είναι υποκριτής και παριστάνει το θύμα ρατσισμού για να πάρει άδεια παραμονής.

Η συνήγορος της πολιτικής αγωγής δήλωσε επίσης ότι σημαντική ήταν η κατάθεση την Τρίτη στο δικαστήριο της ειδικής επιστήμονος από το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας που περιέγραψε με επιστημονικό τρόπο το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών στην υπόθεση αυτή και την ιδιαίτερη σκληρότητα αυτού του περιστατικού που το έκανε να ξεχωρίζει ακόμα και από τα υπόλοιπα γεγονότα ρατσιστικής βίας που έχει καταγράψει στην περίοδο εκείνη το δίκτυο.

Έκλεβαν βάνες


Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) δράστες κλοπών, ενώ επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ατόμου, για παρόμοιο αδίκημα. Συγκεκριμένα:

Σκότωσε 2 στην κρίση των πυραμίδων


Συνελήφθη πρωί στην περιοχή του Παπάγου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της διπλής ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Στη Χρυσούπολη με αρχαία

Τα Κατασχεμένα


Συνελήφθη  στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης (διασταύρωση Χρυσούπολης), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος με τη συνδρομή της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, των νόμων περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με κατοχή και πώληση αρχαίων αντικειμένων από τον 46χρονο, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι διέθεσε, έναντι 45.500 ευρώ, σε αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, μια (1) μαρμάρινη στήλη.

Ο Πρόξενος είδε Γενικό

δδ
Με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειο Τόλιο,συναντήθηκε  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Καραίτσης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

31/3/15

Και άστεγος και παιδόφιλος



Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μετά από σχετική τηλεφωνική καταγγελία και εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενήλικο άνδρα, για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού.
Πρόκειται για 58χρονο άστεγο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Αποπλάνησης Παιδιών».
Καθοριστικό ρόλο για την αυτόφωρη σύλληψη του δράστη διαδραμάτισε η παρατηρητικότητα περίοικου και η έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών από τον ίδιο, καθώς απογευματινές ώρες της 29-03-2015, αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις ενηλίκου, ο οποίος ασελγούσε σε βάρος ανήλικου παιδιού σε υπαίθριο χώρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Παλαιός Σταθμός).

Με SCORPION στη Γόρτυνα

Ta Kaτασχεμένα

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας , δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 39 ετών , κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, στις οικίες των συλληφθέντων και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 30χρονου.

Εκδήλωσε πρόθεση


 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από χρήστη του διαδικτύου.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε πρόσφατα μέσω του «Cyber Alert», ότι άγνωστο άτομο, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του ατόμου, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και σωματικής του ακεραιότητας. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του.

To ... πιστόλι της βεντέτας

Πιάστηκε από το Τμήμα Αναζητήσεων της ΓΑΔΑ

Ο 44χρονος καταζητούμενος είχε διαπράξει τα εγκλήματα στο πλαίσιο της  αλβανικής βεντέτας με την επωνυμία “Κανούν”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κουνιάδος του καταζητούμενου, είχε σκοτώσει τον αδελφό του 44χρονου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ορκιστεί στην οικογένεια του εκδίκηση.

Σκότωσε το κουνιάδο του και στην συνέχεια στενό συγγενή του θύματος, ενώ δεν κατάφερε να σκοτώσει και τρίτο συγγενικό πρόσωπο που φέρεται να είχε εμπλακεί στην δολοφονία του αδελφού του. Όλα αυτά μέσα σε μπαρ όπου εισέβαλε ο δράστης οπλισμένος με Καλάσνικοφ και θέρισε ζωές.

Eίδε ίσιωμα τη θάλασσα


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Β΄Λιμενικό Τμήμα (Κερατσινίου) του Κεντρικού

Λιμεναρχείου Πειραιά, πως Ε.Ι.Χ. όχημα το οποίο οδηγούσε μία 34χρονη, έπεσε στη

θαλάσσια περιοχή “Ιχθυόσκαλας” Κερατσινίου, λόγω κακού χειρισμού.

Πανούση, μας πιάσανε ...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').
Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κτήριο.
Τη Δευτέρα οι πρυτανικές αρχές ήταν σε διαβούλευση με την Αστυνομία και τον εισαγγελέα. Γύρω από την πρυτανεία αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, δεν ζητήθηκε επέμβαση.

Το αγαπημένο παιδί του Σαμαρά



Ερευνα σε βάρος Παπασταύρου διέταξε ο οικονονικός εισαγγελέας
Ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σταύρος Παπασταύρου 

Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, κ.Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γαληνός Μπρης.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή.