21/12/13

Ο 16χρονος Αφγανός τον μαχαίρωσε

 
Συνελήφθη, χθες (20-12-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 16χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν διότι τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 18χρονο αλλοδαπό υπήκοο Γουινέας.
Ειδικότερα, ο 16χρονος μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι τον 18χρονο αλλοδαπό. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης.
Το χρησιμοποιηθέν μαχαίρι, συνολικού μήκους 25 εκατοστών και μήκος λάμας 13 εκατοστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στην Πρέβεζα έφθασαν οι Τσιγγάνες

 
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, περίπτωση κλοπής από σπίτι 63χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 26-10-2013, στην πόλη της Πρέβεζας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες της κλοπής, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 41 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τρεις περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου, ενώ φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (σχετικό το από 19-12-2013 Δελτίο Τύπουτης Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας) .
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων , οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο σπίτι της 63χρονης και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ και χρυσά κοσμήματα.
Σημειώνεται επίσης ότι, οι δύο γυναίκες κατά την παραμονή τους στο σπίτι της 63χρονης, επιχείρησαν να της προσφέρουν χυμό, που περιείχε αναισθητική ουσία, ώστε να εξουδετερώσουν την αντίληψή της και να δράσουν ανενόχλητες.

Τους ράβδιζε!

Tα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθη  στο Νότιο Κόμβο Ορεστιάδας της Εθνικής Οδού Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 48χρονου, περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, διότι κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) πιστόλι replica και μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ).

Ιδού ο παιδόφιλος


paiderastis

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 57χρονου Έλληνα.
υνελήφθη στις 27 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και σε βάρος ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή, τετελεσμένης και σε απόπειρα, στο πλαίσιο σχετικών ποινικών δικογραφιών.
paiderastis2
Πρόκειται για τον:
 
ΔΩΡΟΘΕΟΥ Αθανάσιο του Δημητρίου και της Σωτηρίας, που γεννήθηκε στις 21.9.1956 στο Βραχάτι Κορινθίας και κατοικεί ομοίως.
paiderastis1
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δεκαπέντε ημερών, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδίως των ανηλίκων, στην εξυπηρέτηση των

Γυναίκες με το κιλό την ηρωίνη

Οι σοκολάτες ...

Συνελήφθησαν, χθες (20-12-2013) το απόγευμα, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βορειοανατολικής Αττικής, τρεις ακόμα έμποροι ναρκωτικών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα» για πώληση και κατοχή ναρκωτικών (ηρωίνη).
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (έναν άνδρα και δυο γυναίκες) ηλικίας 48, 29 και 36 ετών αντίστοιχα.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι δράστες κατείχαν και πουλούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με το 48χρονο, όπου συμφωνήθηκε η αγορά 320 γραμμαρίων ηρωίνης έναντι του χρηματικού ποσού των 5.500,00 ευρώ.

Μελετημένη απάτη

Tα Ντοκουμέντα


Ένα οργανωμένο κύκλωμα ασφαλιστικής απάτης και παραοικονομίας, που είχε εξαπατήσει χιλιάδες συμπολίτες μας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Παράνομη «ασφαλιστική» εταιρεία, σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, ασφαλιστικούς πράκτορες και διαμεσολαβητές, εξέδιδαν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης σε ιδιοκτήτες οχημάτων, αποκομίζοντας με τη μεθοδολογία αυτή μεγάλα χρηματικά ποσά.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σημαντική ήταν η συμβολή των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, της Εποπτεύουσας Αρχής, της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.), της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων Φορέων και Αρχών της ασφαλιστικής αγοράς.
Προηγήθηκε συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα ενώ στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που εκτυλίχθηκε (19-12-2013), σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, συνελήφθησαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ζάκυνθο, ο αρχηγός της οργάνωσης, 42χρονος ημεδαπός καθώς και δεκαέξι (16) ακόμη ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 50 ετών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 40χρονος αστυνομικός, με ρόλο ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής. Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα αναζητούνται δύο (2) ακόμα ημεδαποί, 47 και 55 ετών, ενώ για την άμεση εμπλοκή τους στην εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης, κατηγορούνται άλλα δεκατέσσερα (14) άτομα.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικής φύσης για τα - κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) καθώς και ποινικές αλλά και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Αναφορικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2012 ενέχονται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα και πλαστογραφίες μετά χρήσεως, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αλλά και του Δημοσίου.
Ειδικότερα, ο 42χρονος αρχηγός της οργάνωσης, τον Οκτώβριο του 2012, συνέστησε μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα στου Ζωγράφου Αττικής. Η εταιρεία αποτελούσε υποκατάστημα μητρικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του 42χρονου, που εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπός του υποκαταστήματος στην Ελλάδα, φερόταν ότι είχε συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία στη Βουλγαρία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σύμβαση λειτουργίας του υποκαταστήματος ουδέποτε είχε υπογραφεί από εκπρόσωπο της ασφαλιστικής εταιρείας, ενώ έφερε πλαστογραφημένα στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου - συνεργού της οργάνωσης - που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής - καθώς και πλαστογραφημένα στοιχεία της εποπτικής βουλγαρικής Αρχής. Με αυτό τον τρόπο πετύχαινε να παραπλανά το καταναλωτικό κοινό, ως προς τη νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησής του, στον τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Μάλιστα για να νομιμοποιήσει τη λειτουργία της επιχείρησης, κατοχύρωσε το υποκατάστημα ως κοινή εμπορική επιχείρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, ενώ βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα έπρεπε να καταχωρηθεί ως επιχείρηση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Ο 42χρονος, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελούσαν στελέχη της εταιρείας καθώς και ιδιοκτήτες ή πράκτορες γραφείων διαμεσολάβησης και ασφαλιστικών γραφείων, εξέδιδαν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης οχημάτων με χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας σήματα της μητρικής εταιρείας και της Βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία ουδέποτε είχε καταβάλλει το απαιτούμενο κεφάλαιο εγγραφής της, αλλά ούτε και οι συνεργάτες της τα προβλεπόμενα ποσοστά ασφάλιστρων, στο Επικουρικό Κεφάλαιο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι σε περιπτώσεις τροχαίου ατυχήματος, που είχε εμπλακεί ασφαλισμένος στην εταιρεία, με υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή και θάνατο, οι αποζημιώσεις καλύπτονταν από έσοδα της εταιρείας.
Επιπλέον, στις περιπτώσεις τροχονομικών ελέγχων, που βεβαιώνονταν στους ιδιοκτήτες οχημάτων, ασφαλισμένων στην εταιρεία, συναφείς παραβάσεις, η εταιρεία αποζημίωνε τους εμπλεκόμενους ασφαλισμένους της, καταβάλλοντας ακόμη και το αντίτιμο των τροχονομικών κλήσεων.
Εκτιμάται ότι, από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα (Οκτώβριος 2012) μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει παραπάνω από (12.500) ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης, ενώ το συνολικό ύψος της ασφαλιστικής απάτης εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (4.000.000) ευρώ.
Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αποτελεί:

20/12/13

Τα πέταξε όλα η Αιγύπτια

Στο μέσον ...

Βαρύ κόστος για γυμνή φωτογράφηση πληρώνει μια 22χρονη Αιγύπτια
Η 22χρονη Αλιάα Ελμάχντι (στο κέντρο) και δυο Σουηδές μέλη των Femen μπροστά στο κτίριο της αιγυπτιακής πρεσβείας, στη Στοκχόλμη, τον Δεκέμβριο του 2012. «Η Σαρία δεν είναι Σύνταγμα» έγραψε τότε στο σώμα της, διαμαρτυρόμενη για τον ασφυκτικό συντηρητισμό που κυριαρχεί στην Αίγυπτο.
 
Η Αλιάα Ελμάχντι, η νεαρή Αιγύπτια που πριν από δυο χρόνια είχε αντιδράσει, όπως είπε, στον σκοταδισμό και τον συντηρητισμό που επικρατεί στη χώρα της, αναρτώντας συμβολικά μία γυμνή της φωτογραφία στο ιστολόγιό της, μίλησε στο γερμανικό Spiegel σχετικά με το βαρύ τίμημα που πληρώνει σήμερα για την ενέργειά της αυτή. Από τα περίχωρα της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, όπου ζει πλέον με άλλο όνομα, κυνηγημένη και διαγραμμένη σχεδόν απ' ολους - ακόμη και από την ίδια της την οικογένεια - μιλάει για τις απειλές και την τρομοκρατία που υπέστη από τη στιγμή που εμφανίστηκε στον κυβερνοχώρο η φωτογραφία ένα βράδυ του Οκτωβρίου του 2011.

Η Ελμάχντι εμφανιζόταν ανφάς, όρθια και φορώντας νάιλον κάλτσες και ίσια παπούτσια, σε μια καλλιτεχνική ασπρόμαυρη λήψη, όπου ξεχώριζαν μόνο τα χρωματισμένα κόκκινα παπούτσια και το κοκκαλάκι που στόλιζε τα μαλλιά της. Στο σύντομο κείμενο που συνόδευε την ανάρτηση με τίτλο «Ήρεμες εξομολογήσεις», η νεαρή Αιγύπτια, που συστήθηκε ως φοιτήτρια στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, δήλωνε τότε ότι λυπάται που γυμνά μοντέλα έχουν απαγορευτεί στις σχολές Καλών Τεχνών, που κάθε είδους γυμνό έχει εξοβελιστεί από τα βιβλία τέχνης και διεκδικεί, αναμφίβολα με βροντερό τρόπο, τη δική της «ελευθερία έκφρασης».

Η Αλιάα επίσης παραδεχόταν ότι ήταν «άθεη και ατομίστρια» και στρατευμένη «εναντίον μιας κοινωνίας βίας, ρατσισμού, σεξισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και υποκρισίας», σπάζοντας μονομιάς δύο μεγάλα ταμπού της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Από την επόμενη κιόλας μέρα η καθημερινή της ζωή τινάχτηκε στον αέρα. Εγινε στόχος όχι μόνο των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων, αλλά απλών πολιτών και των ίδιων της των γονιών.

«Άρχισα να λαμβάνω απειλητικά μηνύματα στο λογαριασμό μου στο Facebook από διάφορους άντρες», λέει στον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού στη Σουηδία, προσθέτοντας πως κάποιος έγραψε για την ίδια πως «το σώμα της πρέπει να ψηθεί στη Κόλαση». Κάπως έτσι, πήρε την απόφαση να φύγει από τη χώρα της και τον Μάρτιο του 2012 ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Στοκχόλμη. Βρήκε ένα μικρό διαμέρισμα, όπου έμεινε κρυμμένη για έξι μήνες, με τις κουρτίνες κλειστές και αποφάσισε να αποκοπεί από τον πολιτισμό. Δεν είχε δουλειά, οι γονείς της την είχαν διαγράψει, ενώ μόνο το αγόρι της ερχόταν πού και πού να τη δει, αφού διέμενε στη γειτονική Νορβηγία.

... Έγδαραν 12.500 οδηγούς

 
Σε λίγη ώρα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ θα κάνει γνωστό πως  περίπου στα 4 εκατ. ευρώ είναι το ύψος της απάτης με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων που αποκάλυψε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, έπειτα από καταγγελία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).
Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και αλλού, συνελήφθησαν περισσότερα από 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης ΕΠΕ με έδρα την οδό Παπάγου 25 και επωνυμία General Commodity Trade.
Σύμφωνα με στοιχεία η εν λόγω επιχείρηση συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και ενεγράφη (χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά) στα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως «εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».
Η εγγραφή της εταιρείας στα μητρώα του Επιμελητηρίου έγινε εξαιτίας πλημμελούς ελέγχου των δικαιολογητικών που κατέθεσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της μονοπρόσωπης ΕΠΕ.
Εχοντας εγγραφεί στα μητρώα του Επιμελητηρίου, η General Commodity Trade εμφανιζόταν να λειτουργεί νόμιμα ως «αντιπρόσωπος» μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, πουλώντας σε Ελληνες ιδιώτες ασφαλιστήρια συμβόλαια σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.
Κατά πληροφορίες, ο εγκέφαλος της απάτης και το δίκτυο των συνεργατών του κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 12.500 Ελληνες οδηγούς στους οποίους πούλησαν ασφαλιστήρια συμβόλαια «μαϊμού», χρησιμοποιώντας αυθαίρετα την επωνυμία της νόμιμης εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία.

Τον αποφυλακίζουν


Απελευθερώνεται ο Μ. Χοντορκόφσκι με «χάρη» Πούτιν
 
Υπεγραφή το πρωί της Παρασκευής από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το προέδρικό διάταγμα χορήγησης χάρης στον άλλοτε μεγιστάνα των πετρελαίων και επικριτική του Κρεμλίνου,Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της Kommersant, ο Χοντορκόφσκι πιέστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες να καταθέσει σχετικό αίτημα.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε απροσδόκητα την Πέμπτη ότι ο Μιχαήλ Χοντορκόφκι, ο οποίος επρόκειτο να αποφυλακισθεί τον Αύγουστο 2014, τού υπέβαλε πρόσφατα αίτηση χάριτος , πράγμα που κατά το παρελθόν είχε αρνηθεί να κάνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση στις αρχές Δεκεμβρίου πληροφορίων, ότι η ρωσική δικαιοσύνη διεξάγει νέες έρευνες κατά του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, οι οποίες είναι πιθανόν να καταλήξουν σε απαγγελία νέων κατηγοριών και τη διεξαγωγή τρίτης δίκης, μέλη των ρωσικών υπηρεσιών είχαν συνομιλία με τον πρώην ολιγάρχη, αποκάλυψαν μη κατονομαζόμενες πηγές, που επικαλείται η Kommersant.

Τα πρόσωπα αυτά τον πληροφόρησαν ότι η υγεία της μητέρας του επιδεινώνεται και τού μίλησαν για πιθανή νέα ποινική του δίωξη. 

«Αυτή η συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρων, έπεισε τον Μιχαήλ Χοντορκόφκσι να καταθέσει αίτηση χάριτος» σύμφωνα με την εφημερίδα.

Λίγο πριν ανακοινώσει ότι θα χορηγήσει χάρη στον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο φυλακισμένος πρώην μεγιστάνας δεν θα αντιμετωπίσει τρίτη δίκη.

Άγκυρα στην Καλλιθέα έριξε ο βαρόνος

Συνελήφθη στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 29χρονος  σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Κυπριακών Αρχών, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Ολλανδία στην Κύπρο.

Nαρκωοδηγώντας ...

 

 Στις εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν από ελικόπτερο της τροχαίας, διακρίνεται οδηγός, που παίρνει ηρωίνη έχοντας δώσει το τιμόνι στο συνοδηγό. Ένας άλλος οδηγός οδηγεί με το …γόνατο και την ίδια ώρα φτιάχνει τσιγάρο μαριχουάνας. Μέσα σε μία εβδομάδα, η αστυνομία έκοψε πρόστιμα σε 2.400 άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

... Πολυβόλο ο Λαγός


Της Γιάννας Παπαδάκου

Ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε αίτηση για την αποφυλάκισή του
Σχόλιο Crimes on air: Υποδειγματικό το αίτημα από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βουλευτή της Χ.Α. Η αίτηση είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί λόγω ... κλίματος αλλά ο νομικός κόσμος τρίβει τα μάτια του από το αίτημα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα
 
Ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ περιέχει αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος χαρακτηρίζει την προφυλάκισή του «αντισυνταγματική». Μεταξύ των φωτογραφιών περιέχεται και ανέκδοτη από τη δολοφονία των δύο μελών της οργάνωσης Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη, τα άψυχα κορμιά των οποίων εικονίζονται στον τόπο της δολοφονίας πριν μεταφερθούν στο ασθενοφόρο.

«Το Βήμα» δημοσιεύει ολόκληρο το «αρχείο» Λαγού, ο οποίος επιτίθεται με εικόνες εναντίον όλου του πολιτικού φάσματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) στοχοποιώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα τους οποίους δείχνει να χαιρετούν με υψωμένη γροθιά. Τον χαιρετισμό τον χαρακτηρίζει «σταλινικό» (!) στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και «μαρξιστικό-λενινιστικό» στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Με τις φωτογραφίες ο βουλευτής επιχειρεί να παραλληλίσει δραματικές ιστορικές στιγμές της χώρας με την πρόσφατη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής. Η αίτηση δεν μοιάζει με καμιά από τις προηγούμενες, αφού επιχειρεί να αρνηθεί τη ναζιστική ιδεολογία και να αποδώσει εκδηλώσεις για τις οποίες κατηγορείται η οργάνωση και σε άλλα κόμματα...

Η αίτηση Λαγού χαρακτηρίζει ως γεγονός που «προκαλεί θυμηδία» το πόρισμα Βουρλιώτη και «εξωφρενική» την κατηγορία για ανατροπή του πολιτεύματος που αναμένεται να τους αποδοθεί.

"Νονοί" των αποβλήτων οι δήμοι

 
Συνελήφθησαν χθες (18-12-2013) το μεσημέρι στη Φυλή, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, επτά (7) ημεδαποί , οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι οκτώ (8) ημεδαποί.
Ειδικότερα, χθες (18-12-2013) το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας μετέβη στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο αυτού.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκαν επτά (7) φορτηγά οχήματα ( έξι τύπου press container και ένα απορριμματοφόρο), ιδιοκτησίας Δήμων, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, να διαθέτουν στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α., νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από επτά (7) Νοσοκομεία.
Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι εντός μαύρων πλαστικών περιεκτών, των παραπάνω Νοσοκομείων, υπήρχαν νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.
Με εντολή της Εισαγγελέως Περιβάλλοντος, τα παραπάνω απόβλητα μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλούς διαχείρισης.

Στα σύνορα με την ΟΠΚΕ

Δείτε το ρεπορτάζ που έκανε το ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ για την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος των Ιωαννίνων, με συνέντευξη του επικεφαλής της, επιχείρηση προς εντοπισμό υπόπτων έπειτα από κλήση, αλλά και έλεγχο διερχομένων αυτοκινήτων. 


 




Ρεπορτάζ Τρύφωνας Τιπούρτης.
Κάμερα Παπαχαρίσης Βασίλης.
Φωτογραφίες Σουτόπουλος Νίκος.
-Καλησπερίζουμε τον επικεφαλής της Ομάδας...
Πρόληψης. Αστυνόμε θέλω να σε ρωτήσω ποιά είναι η αποστολή της ομάδας επιχειρησιακά, και γιατί είστε ξεχωριστό κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ.; 
- Η κύρια αποστολή της Ομάδας Πρόληψης της εγκληματικότητας είναι να συμμετέχει σε διάφορα σοβαρά περιστατικά - εγκλήματα που συμβαίνουν και όταν καλείται από διάφορες άλλες υπηρεσίες να συμμετέχει και να συνδράμει σε επιχειρήσεις ασφαλείας. 

Δεν είμαστε ακριβώς ξεχωριστό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΟΠΚΕ είναι μια ειδική ομάδα η οποία φέρει βαρύτερο οπλισμό από τις συνήθεις αστυνομικές περιπολίες. Είναιεφοδιασμένη με υποπολυβόλα και πολεμικά τυφέκια και κάνει περιπολίες συνήθως κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. Η ομάδα στελεχώνεται με κάποια άτομα τα οποία έχουν περάσει μια ειδική εκπαίδευση. 





-Μιλήστε μας για την εκπαίδευσή σας. Είναι κοινή με τα άλλα τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, γίνεται ξεχωριστά με άλλα ειδικά τμήματα, όπως τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, το Λιμενικό, με το ΕΚΑΒ προς εκμάθηση παροχής πρώτων βοηθειών;
- Το προσωπικό της ΟΠΚΕ έχει περάσει μια ειδική εκπαίδευση όχι μόνο σε θέματα αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής, σκοποβολής, αυτοάμυνας, αλλά και σε κάποια άλλα θέματα όπως έρευνες υψηλού κινδύνου, σε επικίνδυνα άτομα, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ημέρα και νύχτα, σε εισαγωγές κτηρίων, και γενικά σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις. 
Η εκπαίδευση γίνεται δυό φορές το χρόνο και κάποιες συντηρητικές.
Επίσης το προσωπικό της ομάδας επεμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις εγκλημάτων σε εξέλιξη. Πολλές φορές λειτουργούμε κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ανεξαρτήτως αν είναι μέρα ή νύχτα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με σκληρούς και επικίνδυνους κακοποιούς, και αυτό όπως καταλαβαίνετε δυσκολεύει την αποστολή μας. 



-Πείτε μας αν υπάρχει επάρκεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Αν υπάρχει ρουχισμός, εξοπλισμός από την υπηρεσία.
- Υπάρχει κάποια επάρκεια εξοπλισμού, καθώς είμαστε μια ειδική ομάδα, πάντα βέβαια υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης. 
Η ομάδα είναι εφοδιασμένη με ατομικά πιστόλια, έχουμε υποπολυβόλα, πολεμικά τυφέκια και όλοι οι συνάδελφοι είναι εφοδιασμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα καθώς και με κάποιες επιπλέον προστατευτικές πλάκες για προστασία από διαμετρήματα πολεμικών τυφεκιών διαμετρήματος 7.62. Είμαστε εφοδιασμένοι με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τις οποίες χρησιμοποιούμε σε ειδικές περιπτώσεις.

Επίσης έχουμε κυάλια νυχτερινής όρασης τα οποία χρησιμοποιούμε όταν κάποιοι κακοποιοί καταφεύγουν σε δύσκολες, δύσβατες και ορεινές περιοχές, και τους κυνηγάμε την νύχτα. Τα οποία κυάλια μας βοηθούν πάρα πολύ στη δουλειά μας. 



-Θέλω να σας ρωτήσω αν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί σε άντρες της ομάδας της περιοχής μας. 
- Όχι. Στη δικιά μας ομάδα ευτυχώς δεν έχουμε τραυματισμό κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων και αυτό είναι ευτύχημα γιατί κατα καιρούς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σκληρούς κακοποιούς, αλλά όλα πήγαν κατ΄ευχήν. 

-Αυτό βέβαια ίσως να συνεπάγεται την πολύ καλή εκπαίδευσή σας.
-Βεβαίως. Πάντα η εκπαίδευση παίζει το βασικότερο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε βοηθά, και αυτό το βλέπεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια πραγματική καταστάση. 

Oι δράστες

Τα πρόσωπά τους

1) ΧΡΗΣΤΙΔΗ Φώτιο του Γεωργίου και της Σεβαστής, γεν. 01-01-1963 στον Πειραιά Αττικής

2) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Παγώνας, γεν. 27-01-1962 στον Πειραιά Αττικής,
3) ΜΙΑΡΗ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Σταματίας, γεν. 10-08-1958 στο Περίβολο Κέρκυρας

4) αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας (επ) KREKA (ον) ARBEN του HASAN και της FATIM Ε, γεν. 09-03-1976 στην Αλβανία

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στις απάτες σε καταστήματα και επιχειρήσεις εμπορίας χρυσού και συνελήφθησαν στα Τρίκαλα την 17-12-2013.

Σε βάρος των παραπάνω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και παράνομη κατοχή μαχαιριού από κοινού, πράξεις που έλαβαν χώρα τουλάχιστον από 16-05-2013 έως 17-12-2013 ανά την ελληνική επικράτεια.

Φούμαρα ο χρυσός

Τα Ντοκουμέντα
Εξαρθρώθηκε ομάδα ατόμων που δραστηριοποιούνταν στις απάτες σε καταστήματα και επιχειρήσεις εμπορίας χρυσού και συνελήφθησαν τα μέλη της,  (17.12.2013) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 50, 51 και 55 ετών, και έναν 37χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν βραδινές ώρες προχθές, ύστερα από εξαπάτηση υπαλλήλων καταστημάτων αγοράς χρυσού της πόλης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες  μετέβησαν σε δύο καταστήματα αγοράς χρυσού στην πόλη των Τρικάλων και εξαπατώντας τους υπαλλήλους τους κατάφεραν να πουλήσουν δύο επιχρυσωμένες (κίβδηλες) αλυσίδες χειρός ως χρυσές, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (555) ευρώ. Επιπλέον, στα ίδια καταστήματα αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να πουλήσουν ακόμη μία αλυσίδα χειρός και δύο βέρες.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, ύστερα από σχετική ενημέρωσή τους, ήταν άμεση με αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι τέσσερις δράστες και να συλληφθούν.
Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :