22/6/13

Πολλά τα κιλά στο Βόλο

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθη 40χρονος έλληνας για διακίνηση ναρκωτικών στο Βόλο
Αναζητείται ακόμη ένας 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας κι ένας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων άνδρας.
Κατασχέθηκαν πάνω από (6) κιλά κάνναβης και περισσότερα από (112) γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθη χθες (21-06-2013) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών .
Αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη δύο συνεργοί του, ένας 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας κι ένας άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, κλειστός χώρος πάρκινγκ (γκαράζ), ιδιοκτησίας του 40χρονου ημεδαπού χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα».
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο, τον οδήγησαν στο χώρο πάρκινγκ και παρουσία του διενεργήθηκε έρευνα σε σταθμευμένο στο εσωτερικού του γκαράζ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 54χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· επτά (7) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (6.221,2) γραμμαρίων και
· δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (112,3) γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του ιδιοκτήτη του γκαράζ.

... Σήκωσαν 225.000 € από λογαριασμό 81χρονης

Πιάστηκαν στη Λευκάδα
Ενέργεια που ισοδυναμεί με πραγματική ληστεία!
 
Πραγματοποίησαν ανάληψη ύψους 225.000 από τραπεζικό κατάστημα στην Λευκάδα με πλαστά δικαιολογητικά
Συνελήφθησαν στην Λευκάδα από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, 53χρονη ημεδαπή και δύο ακόμη ημεδαποί 56 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και κατά περίπτωση για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, καθώς και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Λευκάδας, οι τρεις ημεδαποί την στιγμή που πραγματοποιούσαν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, από τον λογαριασμό 81χρονης , με πλαστή συμβολαιογραφική πράξη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, η 53χρονη ημεδαπή ενεργώντας από κοινού με τ o ν 56χρονο και τον 31χρονο, έκανε χρήση πλαστής αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και πλαστού πληρεξουσίου, το οποίο της έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανάληψη 225.000 ευρώ από τον λογαριασμό της 81χρονης.
Στην κατοχή της 52χρονης καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε μεγάλος αριθμός πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και άλλων εγγράφων, για τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ στην οικία του 56χρονου βρέθηκαν επιπλέον 8 κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Πιτσιρικάδες οι δολοφόνοι του 15χρονου Τσιγγάνου



Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 15χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος την 09.00 ώρα της 14-12-2012, εντός του καταυλισμού στο Βλυχό Μεγάρων, σε μικρή απόσταση από την οικία που φιλοξενείτο. Το θύμα έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, σε πολλά σημεία του σώματος και του προσώπου του. Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 19 ετών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν προσωπικές διαφορές του 15χρονου με το θύμα. Ο 15χρονος συνελήφθη χθες (21-6-2013) το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Ο 19χρονος συνελήφθη επίσης χθες, στη Σαλαμίνα από αστυνομικούς του Τ.Α. Σαλαμίνας. Πλησίον της οικίας του 15χρονου βρέθηκαν περιτυλιγμένες εντός σεντονιού και θαμμένες στο χώμα, πέντε (5) κυνηγετικές καραμπίνες, οι οποίες απεστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πήγαν στην Κάτω Αχαΐα

Τους άναψαν φωτιές οι φασαρίες με τους ξένους εργάτες της φράουλας

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε χθες (21-06-2013), η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρείες παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Κάτω Αχαΐας, για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δεκαοχτώ (18) εταιρείες, όπου διαπιστώθηκαν έξι (6) περιπτώσεις παράβασης της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Πιο αναλυτικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους:
  • στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά τρεις (3) παραβάσεις σχετικά με μη καταχώρηση (13) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.
  • στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά τρεις (3) παραβάσεις σχετικά με μη καταχώρηση (10) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Ο Αρχιλοχίας "Δράκος" του Facebook

Τα κατασχεμένα του Αρχιλοχία
 
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 31χρονος Αρχιλοχίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ναρκωτικά.
Μέσω προφίλ στη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης « Facebook» συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια και προσέβαλε με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την 20.06.2013 το πρωί στην Κω, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 31χρονος  στρατιωτικός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης « Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, προσβάλλοντας με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά της .
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου ημεδαπού.
Ακολούθησε έρευνα χθες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Κω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,4) γραμμαρίων περίπου,
  • μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης μεικτού βάρους (1,3) γραμμαρίων περίπου,
  • ένας (1) τρίφτης κάνναβης που έφερε υπολείμματα – ίχνη κάνναβης,
  • δυο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ,
  • μία (1) συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων ( USB ),
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
  • μια (1) κάρτα SIM η οποία αντιστοιχεί στην επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση
  • μια (1) κάρτα μνήμης ( micro - SD ).
Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε (5) ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο (2) προφίλ που διαχειριζόταν στην παραπάνω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλούσε μαζί τους, απευθύνοντας τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ναρκωτικά θα αποσταλούν αντίστοιχα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.

Καβάντζα με 638 κιλά χασίς στη Βόνιτσα


Άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και άνδρες της Ομάδας Δίας,με βάση πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν μία μεγάλη «καβάντζα» στον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας.Η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση καθώς ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν οι διακινητές.Το μεσημέρι της Παρασκευής στο σημείο όπου είχαν αποθηκευτεί τα ναρκωτικά έφτασε ένα άτομο, Αλβανικής καταγωγής, για να τα παραλάβει και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Ο Αλβανός διέμενε στο Νυδρί της Λευκάδας.

5 νεκρές στον Άγ. Στέφανο

Την 03.00 ώρα σήμερα (22-6-2013), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 41χρονη, που κινείτο στην οδό Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο, στο ύψος του αριθμού 39, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια σε τοιχίο, με συνέπεια την ανατροπή του επί της οδού.
Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 41χρονης οδηγού του αυτοκινήτου, καθώς και των τεσσάρων (4) 16χρονων ημεδαπών κοριτσιών [το ένα ήταν κόρη της] που επέβαιναν σε αυτό.

21/6/13

Συνάδει για τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων;

Ερώτημα!

Ο κ. Παπιγκιώτης με σπορ πολιτική περιβολή στην άκρη δεξιά με το έγχρωμο πουκάμισο δίπλα στον ελεγχόμενο [από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ] περιφεριάρχη. Και μια άσχετη επισήμανση: Ο Λευτέρης  Ζαγορίτης με τα "μποτάκια βουνού" δίνει την εντύπωση πως η κοιλιά του είναι έτοιμη να ... σκάσει! Από το πρήξιμο, το πάχος, τα χρόνια ή από το κάτσιμο στην κερκίδα των μονίμως πλέον αναπληρωματικών;
Το να φωτογραφίζεται ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ασφαλώς και δεν είναι κακό και πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων, που την περιοχή του  επέλεξε για άλλη μια φορά ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του. Αυτό επιβάλεται για λόγους φιλοξενίας και όχι μόνο. Το θέμα όμως είναι, αν συνάδει να  πηγαίνεις να συνατήσεις τον Κώστα Καραμανλή, με τον περιφερειάρχη  Ηπείρου Καχριμάνη  που την ίδια ώρα και με επίκεντρο τον ίδιο αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ως πρώην νομάρχης, γίνεται έλεγχος από την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για καμία 200αριά βιβλιάρια υγείας που εκδόθηκαν επί των ημερών του σε Αλβανούς για να μην πληρώνουν δεκάρα στα νοσοκομεία μας; Ο κ. Παπιγκιώτης εξάλλου  είναι γνωστό στην πόλη, πως και πριν ακόμη γίνει αστυνομικός διευθυντής, υπήρξε και  παραμένει φίλος του περιφερειάρχη Καχριμάνη. Γι αυτό και του έχουμε προτείνει, πέρα από τις καλώς εννοούμενες δημόσιες σχέσεις, να ζητήσει από τον περιφερειάρχη οικονομική βοήθεια και για περιπολικά που δεν έχουν λάστιχα να καταδιώξουν Αλβανούς λαθρέμπορους και δολοφόνους

Απατεώνες ...

 

Οι συλληφθέντες κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των (13.450) ευρώ, καθώς και χρυσαφικά αξίας (9.500) ευρώ
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους
Συνελήφθησαν, προχθές (19-06-2013) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 29 ετών, οι οποίοι μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα προέβαιναν σε απάτες, απόπειρες απάτης και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της.
Τα μέλη της ομάδας με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά πλησίαζαν τους ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς, είτε τους λογιστές, είτε οικείους συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προέβαιναν σε κλοπές χρημάτων και κοσμημάτων με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν προχθές από τους αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα κοντά σε χώρο λαϊκής αγοράς, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου συνελήφθησαν, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη μέρα (18-06-2013) με το ίδιο όχημα πλησίασαν 77χρονη ημεδαπή και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα τακτοποιούσαν οφειλή συγγενικού της προσώπου. Μάλιστα, οι δράστες απαίτησαν αρχικά από αυτήν το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ και με το αυτοκίνητό τους την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου αυτή προέβη τελικά στην ανάληψη των (600) ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε (σχετ. το από 19-06-2013 Δελτίο Τύπου).
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, κατασχέθηκε.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν ακόμη έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης, απόπειρας απάτης και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων:
  • Την 30-10-2012 , οι συλληφθέντες πλησίασαν 79χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι εφοριακοί και φίλοι συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας (1.500) ευρώ,
  • Την 22-11-2012 , οι δράστες εισήλθαν στην οικία 79χρονης ημεδαπής και με το πρόσχημα ότι τους είχε στείλει οικείο πρόσωπό της ως λογιστές του, προκειμένου να τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητές του, απέσπασαν από την 78χρονη το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ. Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν ακόμη (300) ευρώ από τσάντα της. (σχετ. το από 23-11-2012 Δελτίο Τύπου),
  • Την 21-12-2012, πλησίασαν 90χρονη ημεδαπή και αφαίρεσαν από την τσέπη της το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ. Στη συνέχεια, την οδήγησαν με το αυτοκίνητό τους σε υποκατάστημα τράπεζας και με το πρόσχημα ότι γνωρίζουν συγγενικά της πρόσωπα, την έπεισαν να κάνει ανάληψη (3.000) ευρώ, τα οποία και της απέσπασαν,
  • Την 18-01-2013 , ο ένας από τους συλληφθέντες με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής συγγενικού προσώπου 77χρονης ημεδαπής, τη μετέφερε με αυτοκίνητο σε τράπεζα, όπου η ηλικιωμένη προέβη σε ανάληψη του χρηματικού ποσού των (2.800) ευρώ, το οποίο στη συνέχεια του παρέδωσε, για την εξόφληση δήθεν οφειλής του συγγενή της στην Εφορία. (σχετ. το από 19-01-2013 Δελτίο Τύπου)
  • Στα τέλη του μηνός Ιανουαρίου του 2013 , οι δράστες πλησίασαν 77χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
  • Την 13-02-2013 , ένας από τους συλληφθέντες προσέγγισε 81χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι χειρίζεται υπόθεση συγγενικού της προσώπου στην Εφορία, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ. (σχετ. το από 14-02-2013 Δελτίο Τύπου)
  • Την 21-03-2013 , οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλησίασαν 82χρονη ημεδαπή και προσποιούμενοι τους λογιστές συγγενικού της προσώπου, κατάφεραν να την πείσουν να επιβιβαστεί στο όχημά τους, με το οποίο μετέβησαν στην οικία της. Εκεί η ηλικιωμένη τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ για διευθέτηση υποτιθέμενης οφειλής.
  • Την 02-04-2013 , οι δράστες προσέγγισαν 78χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι απεσταλμένοι συγγενικού της προσώπου, απαίτησαν από αυτήν το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, για υποτιθέμενη ρύθμιση δανείου, χωρίς τελικά να καταφέρουν να το αποσπάσουν. Στη συνέχεια εισήλθαν στην οικία της ηλικιωμένης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας (8.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
  • Την 03-06-2013 , ένας από τους συλληφθέντες πλησίασε 77χρονη ημεδαπή έξω από την οικία της και προσποιούμενος το λογιστή συγγενικού της προσώπου, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, με το πρόσχημα της τακτοποίησης οφειλής στην εφορία.
  • Την 12-06-2013 , οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλησίασαν 89χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, κατάφεραν να την πείσουν να επιβιβαστεί στο όχημά τους, με το οποίο μετέβησαν στην οικία της, όπου, αφού ερεύνησαν τους χώρους διέφυγαν, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 13-06-2013 , οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από 92χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού του προσώπου.

Πάλι με κόκα ο Αλβανός στη Χαλκίδα

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008 είχε συλληφθεί για διακίνηση ηρωίνης και είχε προφυλακισθεί στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα
 
Συνελήφθηστη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν τον 24χρονο να κινείται πεζός σε περιοχή της Χαλκίδας και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, καθαρού βάρους (45,1) γραμμαρίων και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος κατείχε την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την διάθεσή της σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008, ο 24χρονος είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους συνεργούς του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και πάλι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην κατοχή του τότε είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, πάνω από (600) γραμμάρια ηρωίνης.

27 Tαξιτζήδες "υπόδειγμα"

Τα τσιπάκια
 
Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής είκοσι επτά (27) οδηγοί ΤΑΞΙ γιατί είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 19 και 20-6-2013, μπροστά από τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, είκοσι επτά (27) ημεδαποί οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.
Ειδικότερα, είκοσι τρεις (23) από τους παραπάνω οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Τρεις (3) εξ αυτών είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός (1) οδηγού βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -11,9- γραμμαρίων και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.

Μέχρι το Ημεροβίγλι έφτασαν οι Αλβανοί

 

 
Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνολικά δέκα (10) υποθέσεις κλοπών από τις οποίες τέσσερις διαρρήξεις και δυο απόπειρες διαρρήξεων δωματίων σε ξενοδοχεία, καθώς και τέσσερις κλοπές μοτοσικλετών στη Θήρα.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος πέντε (5) υπηκόων Αλβανίας, οι τέσσερις από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για άτομα ηλικίας από 24 έως 26 ετών, ενώ τα στοιχεία του πέμπτου ερευνώνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής - συνδυαστικής έρευνας, κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και στοχευμένων – συντονισμένων αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα, κατά τη διερεύνηση σχετικών καταγγελιών, εντοπίσθηκαν - προσήχθησαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενος και εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα τους.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ενεργώντας, είτε από κοινού με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είτε ξεχωριστά ο καθ' ένας, διέπραξαν τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών που εξιχνιάστηκαν και συγκεκριμένα:
  • Τον Ιούνιο του 2012 αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα που βρίσκονταν σταθμευμένη επί της επαρχιακής οδού Πύργου-Μεγαλοχωρίου
  • Τον Απρίλιο του 2012 και τον Απρίλιο του 2013 στο Μεγαλοχώρι αφαίρεσαν από ξενοδοχειακή επιχείρηση συνολικά τρεις τηλεοράσεις
  • Την 16-05-2013 αφαίρεσαν από ενοικιαζόμενο δωμάτιο της παραπάνω επιχείρησης όπου διέμενε αλλοδαπός διάφορα τιμαλφή, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές
  • Την 18/18-05-2013 αφαίρεσαν δυο μοτοσικλέτες (μια τετράτροχη και μια δίκυκλη) από τις περιοχές Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι
  • Την 21/22-05-2013 στο Μεγαλοχώρι αφαίρεσαν από ενοικιαζόμενο δωμάτιο επιχείρησης (που είχαν διαρρήξει και κατά το παρελθόν) όπου διέμενε αλλοδαπός διάφορα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές
  • Την 26/27-05-2013 αφαίρεσαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή Εμπορείου
  • Την 24-05 και την 04-06-2013 στο Μεγαλοχώρι ένας από τους δράστες αποπειράθηκε να εισέλθει σε διαφορετικά ενοικιαζόμενα δωμάτια με σκοπό τη κλοπή, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή
Στην κατοχή των κατηγορουμένων και σε έρευνα που έγινε στις 06-06-2013, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκαν διάφορα κλεμμένα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και τα αφαιρεθέντα από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν, καθώς επίσης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα αντικείμενα φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Μόνον ΡΟΜΑ πιάνουν οι Σπαρτιάτες?

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στη Σπάρτη και στην Κοκκινόραχη Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20-6-2013) τις πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 16 και 20 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς τους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, προχθές (19-6-2013) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντοπίστηκαν χθες (20-6-2013) τις πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 13-6-2013 το απόγευμα, στην Κοκκινόραχη Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Με κοκαΐνη το Αλβανικό ζεύγος


 
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί  στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (30χρονος και 24χρονη), για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος και στο οποίο επέβαιναν η 24χρονη και ακόμη ένα άτομο, το οποίο στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα κοκαΐνης βάρους 120 γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ως μέσα επικοινωνίας για την μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων εβδομήντα (1.470) ευρώ.

Έσπρωχναν την 20χρονη για έξω ...


 
Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 33χρονος αλλοδαπός - μέλος εγκληματικής ομάδας διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της «Προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», «Διευκόλυνσης εξόδου από την χωρά» και άλλα συναφή αδικήματα περί πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (20-06-2013), ο 33χρονος, μετέβη με 20χρονη αλλοδαπή στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 5.000 ευρώ.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αλλοδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη, έφερε πλαστό διαβατήριο Ευρωπαϊκών Αρχών και εισιτήριο, προκειμένου να ταξιδέψει σε Χώρα της Ε.Ε.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος μαζί με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος προ λίγων ημερών συναντήθηκαν με την 20χρονη στην περιοχή της Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό της από το εσωτερικό της Χώρας σε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον σκοπό αυτό, την εφοδίασαν με πλαστό διαβατήριο και την βοήθησαν να μεταβεί την 19-06-2013 σιδηροδρομικώς στην Θεσσαλονίκη.

Πανέτοιμος ο Κονιτσιώτης!


Ασφαλώς και η πιθανολογούμενη έλευση του  Michel θα συνδιαστεί με τον Λευτέρη Οικονόμου, τουλάχιστον ως γενικό γραμματέα.  
 

Έρχεται ο Μichel στην Κατεχάκη!

Φίδι που τους έφαγε ορισμένους ...
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο αδιαμφισβήτητος διάδοχος στην Κατεχάκη την οποία και "έχτισε" με επιτυχίες. Και για όσο ακόμη θα είναι πρωθυπουργός ο Καλαματιανός, ο Michel αν αναλάβει το πόστο έχει ξεκαθαρίσει όπως πάντα πως θα είναι

Φεύγει ο Δένδιας για το δικαιοσύνης?


Όπως όλα [;] δείχνουν ο Νίκος Δένδιας θα αντικαταστήσει στο δικαιοσύνης τον Ρουπακιώτη. Ο Κερκυραίος θα ξαναπάρει μαζί του τον Α. Ανδρεουλάκο, που για πρώτη φορά τον έχρισε γεν. γραμ.  σ' αυτό το υπουργείο, όταν συνυπήρξαν παλαιότερα.
 

Με 1,5 μέτρο ύψος

Τα χασισόδεντρα του 60χρονου
 
Συνελήφθη   στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 60χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 60χρονος κατελήφθη να κατέχει στην οικία του δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους 1 και 1,5 μέτρου, καθώς και μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 1,7 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ασκητική ζωή του πρωταθλητή [βίντεο]



Παλαιστής έγινε Μοναχός στο Άγιο Όρος

alt
alt



1Συνέντευξη στο Γιώργο Θεοχάρη

Από το βάθρο του πρωταθλητή στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους. Ο πατήρ Βασίλειος, κατά κόσμον Παναγιώτης Λαζαρίδης, με 11 μετάλλια στην ελεύθερη πάλη, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιλέξει τη σωτηρία της ψυχής του από τη δόξα των ανθρώπων.

Ο πατέρας Βασίλειος ζει σε στα ξακουστά Κατουνάκια στο Αγιο Ορος. Μια απόκρυμνη περιοχή που ζουν οι ασκητές. Εγκατέλειψε τις  κοσμικές δόξες και τιμές που του χάρισε η ζωή μέσα απο τον πρωταθλητισμό και κατέφυγε

Και αριστούχος και κούκλα!

 

Παμπόνηρος ο Δένδιας

Στον Μπαλτάκο η ωραία με το σπαθί
Αν όχι εκλογές, ο ανασχηματισμός θεωρείται σίγουρος τους επόμενους 2-3 μήνες και ο Δένδιας φρόντισε να εντυπωσιάσει τον φίλο του πρωθυπουργού και γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου

Δεν πτοήθηκε από το εγκεφαλικό ο Τραγάκης


Εμφανώς αδυνατισμένος μετά και την περιπέτεια υγείας που τον βρήκε στην Κύπρο ο Ιωάννης Τραγάκης, ανηφόρισε για την Αμυγδαλέζα. Μίλησε κανείς για εκλογές; 


Έσκασε και χαμόγελα ο αντιπρόεδρος της Βουλής

 

Ο Οικονόμου δηλώνει "Παρών"

Και ο Παπουτσής [πρώην υπουργός και Βουλευτής] στην Αμυγδαλέζα!
Ο Λευτέρης δίχως αμφιβολία μπορεί να έχει ρόλο στην πολιτική, ο Παπουτσής όμως τι γύρευε στην χθεσινή ορκωμοσία των νέων αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα? Ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε δίπλα-δίπλα αν και οι βίοι τους δεν είναι παράλληλοι. Και ο Λευτέρης όμως κάτι ... υποψιάστηκε και έσπευσε να επανεμφανιστεί δημόσια μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.
 



 

Έτσι ... ξεδοντιάζει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής!

Που είναι το ΥΔΕΖΙ?
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε δημόσιους οργανισμούς και διαρρήξεις-κλοπές χρηματοκιβωτίων από Σούπερ Μάρκετ
Συνελήφθησαν έξι (6) μέλη της σπείρας και αναζητούνται τέσσερις (4) συνεργοί τους
Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες σε υποκαταστήματα της Δ.Ε.Η. πέντε (5) διαρρήξεις-κλοπές χρηματοκιβωτίων Σούπερ Μάρκετ και οκτώ (8) απόπειρες
Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων ανέρχεται στα 500.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε δημόσιους οργανισμούς και διαρρήξεις-κλοπές χρηματοκιβωτίων Σούπερ Μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν την 17-6-2013 το απόγευμα, στις περιοχές του Αλίμου και του Ν. Ηρακλείου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 28, 30, 32 και 38 ετών και ένας (1) ημεδαπός 35 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους (τρεις αλλοδαποί και μία ημεδαπή).
Συγκεκριμένα, λίγο νωρίτερα, δύο (2) από τους συλληφθέντες είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία με την απειλή αυτόματου όπλου και πιστολιού σε υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. Περιστερίου αφαιρώντας μεγάλο χρηματικό ποσό. Μετά τη σύλληψή τους το σύνολο του ποσού βρέθηκε σε ένα από τα κατασχεμένα αυτοκίνητα και αποδόθηκε στη Διευθύντρια του υποκαταστήματος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, από το έτος 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος Δημοσίων Οργανισμών και διαρρήξεις-κλοπές χρηματοκιβωτίων από Σούπερ Μάρκετ. Για το σκοπό αυτό είχαν προμηθευθεί όπλα, κλεμμένες μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, πλαστογραφημένα έγγραφα, γάντια, κουκούλες κλπ. Επίσης ενοικίαζαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής που τα χρησιμοποιούσαν άλλα ως κρησφύγετα και άλλα ως ορμητήρια για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει μία (1) ένοπλη ληστεία και πέντε (5) διαρρήξεις-κλοπές χρηματοκιβωτίων. Συγκεκριμένα διέπραξαν:
  • Την 21-12-2012 ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. στη Νίκαια.
  • Την 3-2-2012 κλοπή χρηματοκιβωτίου από Σούπερ Μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο.
  • Την 9-12-2012 κλοπή χρηματοκιβωτίων από Σούπερ Μάρκετ στο Μαραθώνα.
  • Την 16-12-2012 διάρρηξη-κλοπή χρηματοκιβωτίου σε Σούπερ Μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο.
  • Την 12-5-2013 κλοπή χρηματοκιβωτίου από Σούπερ Μάρκετ στην Καλλιθέα.
  • Την 4-6-2013 κλοπή χρηματοκιβωτίου από Σούπερ Μάρκετ στο Μαραθώνα.
Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων, από τις παραπάνω ληστείες και κλοπές, ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.
Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο πραγματοποίησαν άλλες οκτώ (8) απόπειρες διαρρήξεων χρηματοκιβωτίων σε Σούπερ Μάρκετ. Συγκεκριμένα:
  • Την 25-11-2012 σε Σούπερ Μάρκετ στο Γαλάτσι.
  • Την 9-12-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στη Νέα Ιωνία.
  • Την 17-2-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στο Νέο Κόσμο.
  • Την 18-2-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στο Ίλιον.
  • Την 24-2-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στη Δραπετσώνα.
  • Την 7-4-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στο Παγκράτι.
  • Την 12-4-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στη Βάρη.
  • Την 28-4-2013 σε Σούπερ Μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο.
Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια και στα οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό από την ένοπλη ληστεία στη ΔΕΗ Περιστερίου.
  • Είκοσι επτά (27) κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
  • Πλαστά διαβατήρια και διάφορα άλλα έγγραφα.
  • Ένα (1) μαχαίρι.
  • Γάντια και μία (1) κουκούλα.
  • Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Μία (1) μοτοσυκλέτα.
Σε βάρος του 28χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν τέσσερα (4) εντάλματα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Πακιστανοί φυλάκισαν Σύριους


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, υπόθεση αρπαγής τριών (3) νεαρών υπηκόων Συρίας, ηλικίας 22, 20, και 19 ετών αντίστοιχα, που έλαβε χώρα προ δεκαημέρου στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε προχθες (19-06-2013) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Σχηματαρίου, ο χώρος όπου κρατούνταν οι τρεις απαχθέντες και απελευθερωθήκαν.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη ένας 52χρονος υπήκοος Πακιστάν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο συνεργών του. Πρόκειται για έναν 24χρονο ομοεθνή του και έναν 53χρονο υπήκοο Ινδίας, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Σε βάρος των τριών δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, απειλής και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 15:00΄το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, μετέβησαν σε αγροτική τοποθεσία στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου εντόπισαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, παράπηγμα μέσα στο οποίο κρατούνταν παράνομα οι τρεις απαχθέντες.
Οι αστυνομικοί βρήκαν τους τρεις υπηκόους Συρίας κλειδωμένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του παραπήγματος και τους απελευθέρωσαν, ενώ ο 52χρονος υπήκοος Πακιστάν που τους επιτηρούσε προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν εντός του παραπήγματος και κατασχέθηκαν ένα ξίφος με λάμα μήκους (43) εκατοστών καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα του 52χρονου συλληφθέντα και των δύο συνεργών του.

Στο Καρακόνερο τα κλοπιμαία

Τα κλεμμένα
 
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 28χρονου Ρομά, για διακεκριμένη κλοπή
Τα κλεμμένα εξαρτήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν
Εξιχνιάστηκε   από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση κλοπής χάλκινων εξαρτημάτων από αποθηκευμένους μετασχηματιστές στη Ρόδο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για διακεκριμένη κλοπή.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε κατά τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, ο 28χρονος περί τα τέλη Μαΐου του 2013, παραβίασε χώρο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στη Ρόδο και αφαίρεσε από αποθηκευμένους μετασχηματιστές διάφορα χάλκινα εξαρτήματα, με αποτέλεσμα να τους καταστρέψει ολοσχερώς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, όπου διαμένει ο κατηγορούμενος, τα ακόλουθα εξαρτήματα μετασχηματιστών:
  • Είκοσι έναν (21) ακροδέκτες
  • Πενήντα (50) βάσεις
  • Τριάντα επτά (37) παξιμάδια
Επίσης στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα (διαρρηκτικά) εργαλεία:
  • Μια ( 1) πένσα
  • Ένας (1) κάβουρας
  • Δυο (2) γαλλικά κλειδιά
  • Μια (1) λίμα
  • Δυο ( 2 ) κατσαβίδια

Σημεία και τέρατα στις φυλακές Ναυπλίου

Από  αντιεξουσιαστές η βόμβα στον "Rex" σωφρονιστικό υπάλληλο! 

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με το χτύπημα στο ΙΧ

Αγριεύουν τα πράγματα στις φυλακές! Tην ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στις 21.20 το βράδυ της Τετάρτης στο Άργος και πιο συγκεκριμένα σε πάροδο της οδού Γούναρη, ανέλαβε εγχώρια ομάδα ένοπλου "αντάρτικου πόλεων" με "προκήρυξη" τους στο γνωστό αντιεξουσιαστικό site του διαδίκτυου.
Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε Ι.Χ., το οποίο ήταν καλυμμένο με κουκούλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα ανήκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Ναυπλίου.Από την ισχυρή έκρηξη δεν τραυματίσθηκε κανείς, ενώ το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες ζημιές.
 ΟΛΗ Η "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ"
"ΣΧΕΔΙΟ "ΦΟΙΝΙΚΑΣ" - ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και την ανατίναξη του αυτοκινήτου του γνωστού ανθρωποφύλακα Αργύρη Γκέλμπουρα που υπηρετεί στις φυλακές Ναυπλίου. Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος του "Σχεδίου Φοίνικας" που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Η επιλογή να χτυπήσουμε το συγκεκριμένο ανθρωποφύλακα δεν έγινε τυχαία. Ο  (γνωστός και με το ψευδώνυμο Rex) είναι εδώ και χρόνια ένα πιστό μαντρόσκυλο της εξουσίας. Είναι ένας απ' τους υπεύθυνους για τους δεκάδες ξυλοδαρμούς κρατουμένων στις φυλακές και παράλληλα διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τους μπάτσους της ασφάλειας Ναυπλίου. Συχνά χρησιμοποιεί κρατούμενους - τσιράκια του με σκοπό να φοβίσουν ή να χτυπήσουν άλλους φυλακισμένους που διεκδικούν τα αυτονόητα "δικαιώματά" τους ή απλά δεν ανήκουν στο δικό του κύκλωμα επιρροής μέσα στις φυλακές. Ο ... είναι ένας ψευτοτραμπούκος με στολή. Αν κάποιοι ανθρωποφύλακες επιμείνουν να έχουν παρόμοιες συμπεριφορές και να βγάζουν τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους πάνω στους κρατούμενους θα τους επισκεφθούμε με χειρότερες διαθέσεις. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Οι εχθροί της ελευθερίας έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση...
Παράλληλα με αυτό το χτύπημα, θέλαμε να σπάσουμε το πέπλο σιωπής που καλύπτει τους βασανισμούς και τις άθλιες συνθήκες ζωής των κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου (και όχι μόνο). Οι φυλακές Ναυπλίου είναι ένας τσιμεντένιος τάφος που έχουν "θαφτεί" περίπου 600 κρατούμενοι (την ίδια στιγμή που οι "προδιαγραφές" του κτιρίου είναι για 300). Στα κελιά που είναι χωρητικότητας 2 - 3 ατόμων μένουν 6 - 7 κρατούμενοι που οι μισοί από αυτούς κοιμούνται στο πάτωμα.
Πριν από λίγους μήνες στις 04/03 ένας νεαρός κρατούμενος στο Ναύπλιο αφέθηκε να πεθάνει εξαιτίας της δολοφονικής αδιαφορίας κάποιων σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος έπασχε από φυματίωση και διαμαρτυρόταν επί μέρες ότι πονάει και δεν αισθάνεται καλά. Η απάντηση της υπηρεσίας και του γιατρού της φυλακής ήταν η ίδια που αντηχεί κοροιδευτικά σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. "Πάρε ντεπόν (αν έχει η υπηρεσία) και κάνε υπομονή". Το "ντεπόν" στις φυλακές θεραπεύει τα πάντα... Μέχρι και τη φυματίωση. Την ίδια μέρα ο 26χρονος κρατούμενος πέθανε από ανακοπή καρδιάς όταν μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο. Την Τρίτη 05/03 οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α' και Γ' εξεγέρθηκαν για το θάνατο του νεαρού και δεν μπήκαν στα κελιά τους. Η απάντηση των υπευθύνων του υπουργείου Δικαιοσύνης και της φυλακής Ναυπλίου ήταν τόσο απλή όσο και τα "ντεπόν" μόνο που τώρα ονομαζόταν "ΜΑΤ". Έτσι δύο διμοιρίες απ' τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ εισέβαλαν στη φυλακή και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους. Η τάξη και η ασφάλεια θριάμβευσε στις φυλακές Ναυπλίου. Στη συνέχεια και για διάστημα περίπου 1,5 μήνα οι ανθρωποφύλακες του καγκελόφραχτου τσιμεντένιου μπουρδέλου του Ναυπλίου ξυλοκοπούσαν επανειλλημένα κρατούμενους για να πάρουν εκδίκηση για την εξέγερση και να ξαναθυμήσουν σε αυτούς που το αμφισβήτησαν έστω και για λίγο, ποιός είναι το αφεντικό. Η κοινωνία μπορεί να συνεχίσει ήσυχη τον αιώνιο ύπνο τη. Άλλωστε όλη η ασχήμια της βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στις φυλακές της δημοκρατίας, εκεί που η εκδίκηση ονομάζεται δικαιοσύνη και η τιμωρία σωφρονισμός.
Στις φυλακές οι περισσότεροι κρατούμενοι γίνονται πειραματόζωα στις σαδιστικές ορέξεις του κάθε αρχιφύλακα ή του κάθε υπαλλήλου. Δεν είναι μόνο ο υπερπληθυσμός, η άθλια διατροφή, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αλλά και οι καθημερινές τιμωρίες της υπηρεσίας που γυρίζουν σαν τσεκούρι πάνω απ' το κεφάλι των κρατουμένων. Γιατί ο κρατούμενος μέσα στη φυλακή δεν έχει να ξεπληρώσει μόνο την ποινή που του επέβαλαν τα σκιάχτρα της δικαιοσύνης, αλλά συχνά βγάζει διπλή φυλακή εξαιτίας των πειθαρχικών που του επιβάλλουν οι αυτόκλητοι μικροί τύραννοι που φοράνε στολή ή γραβάτα και ονομάζονται δεσμοφύλακες, αρχιφύλακες, διευθυντές και εισαγγελείς φυλακών.
Πειθαρχικά, απομονώσεις, ξυλοδαρμοί, εξευτελιστικές έρευνες, αιφνιδιαστικές μεταγωγές - απαγωγές αποτελούν κομμάτι της αιχμάλωτης καθημερινότητας των κρατουμένων. Όμως η εξουσία των μικρών τυράννων δε σταματάει μόνο εκεί. Δηλητηριάζει ακόμα και τις πιο μικρές καθημερινές στιγμές των αιχμαλώτων. Σε κάθε φυλακή ανάλογα με το σαδισμό του κάθε αρχιφύλακα ή διευθυντή οι απαγορεύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η κάθε απαγόρευση συνοδεύεται πάντα με την ίδια απάντηση: "Αδύνατον για λόγους ασφαλείας". Ανεμιστήρες για το καλοκαίρι, σόμπες για το χειμώνα, μαγειρικά μάτια και σκεύη, βάρη για τη γυμναστική, στρώματα για ύπνο... "Αδύνατον για λόγους ασφαλείας".
Οι αρνήσεις και ο παραλογισμός συνεχίζονται ακόμα και για τις αγορές των κρατουμένων από το μπακάλη. Σε άλλες φυλακές επιτρέπεται να παραγγείλεις κάποια τρόφιμα ενώ σε κάποιες άλλες τα ίδια τρόφιμα απαγορεύονται. Βέβαια δεν είναι λίγες φορές που ο παραλογισμός συναντάει το δέλεαρ των οικονομικών συμφερόντων. Οι οικονομικές συμφωνίες και οι προμήθειες κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στους προμηθευτές και τους διευθυντές ή τους αρχιφύλακες είναι γνωστές στον κόσμο των φυλακών. Όλα είναι γνωστά και στα ανάκτορα του υπουργείου Δικαιοσύνης του ευαίσθητου αριστερού κλόουν Α. Ρουπακιώτη. 'Αλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο υφιστάμενός του γ. γραμματέας Κανελλόπουλος τσέπωσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ απ' τον Β. Μηλιώνη και την υπόλοιπη κλίκα της ENERGIA που έφαγαν 560 εκατομμύρια ευρώ απ' την κοινωνία των εθελόδουλων, λάδωσαν εισαγγελείς και δικαστικούς κύκλους ώστε να αποφυλακιστούν, την ίδια στιγμή που χιλιάδες φτωχοδιάβολοι στοιβάζονται στις φυλακές. Κανείς φυσικά δε μιλάει και όλοι σκύβουν για άλλη μια φορά το κεφάλι. Όμως κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας. Για αυτό και εμείς διαλέγουμε το δρόμο του μοναχικού λύκου. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για ειρηνικές αλλαγές και δίκαιες ύσεις απ' την εξουσία. Ακόμα κι αν η δημοκρατία κατασκεύαζε μια "χρυσή" φυλακή με ίσα δικαιώματα για τους κρατούμενους, με ζεστό νερό, με καθαρά στρώματα και μεγαλύτερα προαύλια, θα παρέμενε για πάντα φυλακή, ένας τόπος αιχμαλωσίας. Δεν ψάχνουμε λοιπόν για καλύτερες λύσεις, αλλά για όλου εκείνους τους τρόπους που μπορούμε να γκρεμίσουμε τις φυλακές, με δυναμίτη, με ΤΝΤ, με όπλα, με μπουλντόζες...

20/6/13

Η δολοφονία στο Δίστομο τους ένωσε

Έδωσαν όρκο και δεν έλειψε κανείς!





Ορκίστηκαν σήμερα οι νέοι Υπαστυνόμοι Β΄
της Ελληνικής Αστυνομίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών
Στη τελετή παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος
Ν. Δένδιας : «Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της θα στηρίξει τους νέους Αξιωματικούς»
Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι διακόσιοι δεκαεννέα (219) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-06-2013) το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.
Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ακολούθως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος .
« Είχα τη μεγάλη χαρά και την τιμή να παραστώ σήμερα στην ορκωμοσία των νέων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα ήθελα να πω ότι είναι μια στιγμή συγκινητική για όλους. Τα νέα στελέχη αποδίδονται στην Ελληνική κοινωνία για να υπερασπίσουν τη ζωή και τη περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους νέους αυτούς αξιωματικούς και να τους πω ότι από την πλευρά της, η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, θα τους στηρίξει στο έργο τους », δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας.
Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο τέως Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Τσουκαλάς, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, ο κ. Πέτρος Μούγιος, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Νταβλούρος και Δημήτριος Κυριαζίδης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Ρένα Ασημακοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Χρυσικός, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου και οι πρώην Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Χρήστος Παπούτσης και Ελευθέριος Οικονόμου.
Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Γεωργακόπουλος.
Επίσης, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, Καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Υπαστυνόμων.
Αφού οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 4ετής Δοκίμους Υπαστυνόμους, στη συνέχεια, μετά τον όρκο τους, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Ταξίαρχος Νικητάκης Φώτιος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο.
Σημειώνεται ότι τα πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους απένειμε χθες (19.06.2013), ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.
Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα κόσκινα στην Αγ. Παρασκευή


Τον έβαλαν στην ... πρέσα

Η Ηρωίνη των 9 κιλών
 
Χθες (19-6-2013) το μεσημέρι συνελήφθη στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και για εγκατάσταση στην οικία του, εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση πληροφορίας, για αλλοδαπό ο οποίος διακινεί ναρκωτικές ουσίες, στην περιοχή των βορείων προαστίων, εντοπίστηκε αυτός, καθώς και όχημα που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -9.087- γραμμ.
  • Σκόνη λευκού χρώματος άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους -286- γραμμ.
  • Tο χρηματικό ποσό των -2.320- ευρώ.
  • Πλήρες εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ΗΡΩΙΝΗΣ (υδραυλική πρέσα, ηλεκτρικοί αναδευτήρες, ζυγαριές, κόσκινα, μεταλλικά καλούπια, διάφορα εργαλεία).
  • Δύο -2- κινητά τηλέφωνα

Έπιασαν Αλβανίδα στην Καισαριανή

Η ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2.615 γραμμ.

 
Βράδυ συνελήφθη στην Καισαριανή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 28 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για αλλοδαπούς διακινητές μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, εντόπισαν το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν, ως τόπο απόκρυψης της κοκαΐνης και συνέλαβαν την 28χρονη. Επιπλέον αναζητούνται δύο (2) ομοεθνείς της, εκ των οποίων ο ένας έχει κατά το παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -2.615- γραμμ.
  • Μία -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Τρία -3- κινητά τηλέφωνα
  • Δύο -2- Ι.Χ.Ε. αυτ-τα

Πήγαν 14 να "σηκώσουν" 2 ΑΤΜ

 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. από Τράπεζες, που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ηράκλεια Σερρών.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκατεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 24 έως 41 ετών για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των αποπειρών κλοπών, ύστερα από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Η δράση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακόπηκε τον Δεκέμβριο ύστερα πολύμηνη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση της οργάνωσης και την εξιχνίαση πλήθους περιπτώσεων κλοπών και αποπειρών κλοπών Α.Τ.Μ. από Τράπεζες καθώς και άλλων συναφών περιπτώσεων. (Σχετικό το από 19.12.2010 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης)
Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του Απριλίου του 2010, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία και δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η τέλεση διακεκριμένων κλοπών οχημάτων και Α.Τ.Μ. Τραπεζών.
Ειδικότερα, από κοντινή περιοχή με το Α.Τ.Μ. αφαιρούσαν αρχικά φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο μαζί με συρματόσχοινα χρησιμοποιούσαν για την αποκόλληση και ρυμούλκηση του Α.Τ.Μ. Για την προσέγγιση και διαφυγή από το χώρο της κλοπής, χρησιμοποιούσαν όχημα μεγάλου κυβισμού, στο οποίο τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.
Επιπλέον, εκτός από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει με την ίδια μεθοδολογία και τις εξής περιπτώσεις:
  • απόπειρα αφαίρεσης Α.Τ.Μ. τις βραδινές ώρες της 12.04.2010 από τραπεζικό υποκατάστημα στην Ηράκλεια και
  • απόπειρα αφαίρεσης Α.Τ.Μ. τις πρώτες πρωινές ώρες της 09.12.2010 από τραπεζικό υποκατάστημα στην Ηράκλεια.
Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν τις πράξεις τους, λόγω έγκαιρης παρέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το σκότος και το μεγάλου κυβισμού όχημα διαφυγής τους.

Ελληνοαλβανική ...φιλία στην Κατερίνη!

Τα Κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε έπειτα συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Πιερίας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα, πέντε ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών (διακίνηση και κατοχή) και της παράβασης του Κ.Ο.Κ..
Συνελήφθησαν χθες (19.06.2013) τέσσερις ημεδαποί, από τα έξι μέλη της οργάνωσης ηλικίας 19, 20, 20 και 23 ετών κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ένας ημεδαπός 27 ετών και ένας άγνωστος υπήκοος Αλβανίας.
Όπως διαπιστώθηκε από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών οι ανωτέρω προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια μέρος αυτών τις προόριζαν για διάθεση και εμπορία σε διάφορους τοξικομανείς της Πιερίας.
Αρχικά, στην Κατερίνη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί 19, 20 και 20 ετών, διότι επιβαίνοντας σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο προσπάθησαν να παραλάβουν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα δέμα που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους (1.193) γραμμαρίων.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο 20χρονοι παρέλαβαν το προαναφερόμενο δέμα που είχαν αποκρύψει σε αγροτική περιοχή στην Κονταριώτισσα Πιερίας και το μετέφεραν στην Κατερίνη με έτερο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 23χρονου και ύστερα από συνεννόηση με τον 27χρονο. Επίσης, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να παραλάβουν το δέμα από το προαναφερόμενο σημείο με σκοπό να το παραδώσουν σε έναν άγνωστο δράστη υπήκοο Αλβανίας.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατασχεθείσα ποσότητα είναι υπόλοιπο ποσότητας τριών κιλών ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχαν προμηθευτεί πρόσφατα ο ένας από τους 20χρονους και ο 27χρονος από τον αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, οι τελευταίοι μετέφεραν την παραπάνω ποσότητα και την έκρυψαν σε αγροτική περιοχή της Κονταριώτισσας και την διέθεταν σε διάφορους τοξικομανείς της περιοχής.
Στην κατοχή του 20χρονου και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (16,5) γραμμαρίων. Επιπρόσθετα, ο προαναφερόμενος στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν: