2/11/13

... Χτύπησαν ναρκωεμπόρους στην Κέρκυρα

Η δομή της Αλβανικής Μαφίας

Εξαρθρώθηκαν δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνταν τα τελευταία χρόνια, στη συστηματική διακίνηση κυρίως ναρκωτικών στην Κέρκυρα
O κεντρικός πυρήνας των οργανώσεων αποτελείται από τέσσερα (4) ηγετικά στελέχη (δύο σε κάθε οργάνωση) -3 ημεδαπούς και 1 αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής- και δεκαοκτώ (18) βασικά εκτελεστικά μέλη -13 ημεδαπούς και 5 υπηκόους Αλβανίας, ενώ εμπλέκονται συνολικά, ακόμη πενήντα εννέα (59) άτομα
Συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, που πραγματοποίησε τις πολύμηνες έρευνες, εννέα (9) κεντρικά στελέχη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι δύο αρχηγοί της μιας οργάνωσης
Σημειώνεται ότι τα ηγετικά στελέχη της άλλης οργάνωσης είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί για κατοχή κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και όπλων πριν από ένα μήνα περίπου και όπως προέκυψε εξακολουθούσαν να συντονίζουν τη δράση των υπολοίπων μελών
Τα κέρδη των δύο οργανώσεων εκτιμάται ότι αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2011 διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 12 κιλά ηρωίνης και 150 κιλά κάνναβης
Εξαρθρώθηκαν ύστερα από συστηματική πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, που διοικεί ο Αστυνόμος Θωμαΐδης,  δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες αποτελούσαν οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Κέρκυρας.
Οι εξαρθρώσεις αυτές είναι συνέχεια των διαδοχικών συλλήψεων ατόμων και του εντοπισμού επιμέρους ομάδων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες «σκληρών ναρκωτικών», το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κέρκυρα.
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ταυτοποιήθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, καθώς και ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών, δύο επιμέρους δομημένων οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών.
Παράλληλα συστηματοποιήθηκε ο τρόπος δράσης τους και η μεθοδολογία εισαγωγής στην Κέρκυρα ναρκωτικών, από την Αλβανία και την Αθήνα, καθώς και η μετέπειτα διάθεσή τους στην τοπική «αγορά».
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, εμπλέκονται συνολικά ογδόντα ένας (81) ημεδαποί και αλλοδαποί, τους οποίους, κατά περίπτωση και ανάλογα με το ρόλο τους, βαρύνουν οι κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, της αγοράς ναρκωτικών ουσιών, της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), καθώς και της εκβίασης.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οργανώσεις ξεκίνησαν τη συστηματική τους δράση από το 2011 και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, έχοντας ως βάση τους το βόρειο τμήμα του νησιού. Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, όπλων, καθώς και της νεοεμφανιζόμενης ουσίας MDNA (μεθαμφεταμίνη), ενώ το εκτιμώμενο κέρδος από την παράνομη δράση τους υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1.500.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δύο οργανώσεις, ακολουθούσαν ως προς τη δομή, τη λειτουργία και τη συγκρότηση τους, ιεραρχική σχέση, η οποία αποτελείται από τα ηγετικά στελέχη (αρχηγούς), τους βασικούς λειτουργικούς «βραχίονες» αγοραστές-μεταφορείς-διακινητές, καθώς και τους τελικούς αποδέκτες - πελάτες. Επιπλέον, δύο από τα βασικά στελέχη εμφανίζονται και στις δύο οργανώσεις, αποτελώντας τους συνδετικούς κρίκους.
Η βασική λειτουργία της δράσης των οργανώσεων στηρίζεται στην καθοδήγηση και το συντονισμό τους από τα διευθυντικά στελέχη και στην συνέχεια την εφαρμογή και υλοποίηση των κατευθύνσεων από τα κεντρικά μέλη.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη οργάνωση αποτελούμενη από δύο (2) ηγετικά στελέχη, ημεδαπούς 26 και 56 ετών, εννέα (9) κεντρικά στελέχη, τέσσερις (4) απλούς συνεργούς (ηλικίας από 18 έως 32 ετών) και σαράντα ένα (41) βασικούς αγοραστές, εμφανίζει από το 2011 διαπιστωμένη συστηματική δράση, έχοντας στο ενεργητικό της διακινήσει περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης με κέρδη που αγγίζουν τις 700.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, καθώς και ένα από τα κεντρικά μέλη, είχαν συλληφθεί στις 03.10.2013 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.
 Στην οικία του 56χρονου «αρχηγού», τότε είχαν κατασχεθεί μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι μπρελόκ, ένα πιστόλι, καθώς επίσης 352 γραμμάρια κοκαΐνης και 3,5 κιλά κάνναβης σε 44 συσκευασίες.
Για την υπόθεση αυτή οι συλληφθέντες είχαν προφυλακιστεί και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε συνέχιζαν να συντονίζουν και να δίνουν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Η δεύτερη οργάνωση είχε ως διευθυντικά στελέχη έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 25χρονο ημεδαπό, ενώ τον λειτουργικό της πυρήνα αποτελούσαν πέντε (5) ημεδαποί (ηλικίας από 22 έως 28 ετών) και δεκαοχτώ (18) βασικοί αγοραστές με περιφερειακό ρόλο. Υπολογίζεται ότι από το 2011 διακίνησαν περισσότερα από 150 κιλά κάνναβης, με κέρδη που ξεπερνούν τις 750.000 ευρώ, καθώς και μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.

Τι είπε ο Αστ/κος Επιθεωρητής Ηπείρου

Ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης
 

Τον "Κινέζο" η αστυνομία του Αγρινίου

Ta Ντοκουμέντα της Ασφάλειας Άρτας
 
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές και αποσυναρμολογήσεις οχημάτων, τα οποία είτε διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τροποποιούσε τους αριθμούς αναγνώρισης τους και τα έθετε στην κυκλοφορία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους .
Η σπείρα διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική ιεραρχική δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους στα επιμέρους στάδια κλοπής, μεταφοράς και αποσυναρμολόγησης των οχημάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης για να αποκρύπτουν ή/και να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.
Ως μέλη της σπείρας έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 25, 35, 39 και 43 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις (3), ενώ αναζητείται ο 43χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» και συντονιστής – στρατολόγος της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Επιπλέον, σε βάρος του 39χρονου ιδιοκτήτη συνεργείου – μάνδρας αυτοκινήτων στο Αγρίνιο, σχηματίστηκε δικογραφία και για παράνομη οπλοκατοχή.
Όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οργάνωση δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, με γεωγραφικό πεδίο δράσης διάφορες περιοχές της Αττικής, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, προχθές (31-10-2013) τα ξημερώματα, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 25 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να κλέψουν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
 Οι δύο συλληφθέντες είχαν μεταβεί στο σημείο με όχημα εταιρείας οδικής βοήθειας, στην οποία εργαζόταν ως υπάλληλος ο 35χρονος, με σκοπό να μεταφορτώσουν σε αυτό το κλεμμένο φορτηγό.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές οχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ηγετικό μέλος της οργάνωσης είναι 43χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πρέβεζα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» για τις παράνομες δραστηριότητές του, ενώ στρατολογούσε μέλη, τα οποία, κατόπιν παραγγελίας του, επέλεγαν και έκλεβαν συγκεκριμένους τύπους και μοντέλα οχημάτων.
Στη συνέχεια, τα κλεμμένα οχήματα, πάντα υπό την καθοδήγηση του 43χρονου, μεταφέρονταν με τη χρήση άλλων οχημάτων ως προπομπούς, προκειμένου να ελέγχουν τη διαδρομή και το δρομολόγιό τους, σε συνεργείο - μάντρα αυτοκινήτων στο Αγρίνιο, ιδιοκτησίας του 39χρονου συλληφθέντα.
Στο συνεργείο είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους, είτε τοποθετούν σε αυτά εξαρτήματα που προέρχονταν από ιδίου τύπου τρακαρισμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε μικρότερες τιμές από αυτές που διατίθενται στην αγορά, προκειμένου να πετύχουν άμεση πώλησή τους, ενώ από κάθε όχημα αποκόμιζαν όφελος από 600 ευρώ έως 2000 ευρώ.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ (18) κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, στον υπαίθριο χώρο του συνεργείου - μάντρα οχημάτων του 39χρονου στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Φουντούλης με την ανάπηρη αδελφή του


fountoulis3

foudoulis

Αυτή η οικογένεια θρηνεί απόψε (μόνη της, τα κανάλια κρύβουν το θέμα). Δείτε την αδερφή του…
αυτό το κοριτσάκι με σύνδρομο down, που αγκαλιάζει ο νεκρός πια Φουντούλης και σκεφτείτε πώς θα νοιώθατε και τι θα κάνατε αν ήσασταν πατέρας της.
Για αυτή την αδερφή του, δούλευε ο νεαρός στον κόκκινο κύκλο, που δολοφόνησαν άνανδρα οι τρομοκράτες και οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του αποτρόπαιου (ενός ακόμη) εγκλήματος.
Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του νεκρού Φουντούλη,

... Γλένταγε με την σύνταξη της συχωρεμένης

Συνελήφθη  από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον Ωρωπό, 63χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για δέκα περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας θανάτου της πρώτου του συζύγου) αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2004), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
Μετά από επτά περίπου μήνες (7/9/2004) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.
Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στην οικία του 63χρονο στον Ωρωπό και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, (300) δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δύο (2) τραπεζικές κάρτες αναλήψεων.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται στις (83.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Στο γραφείο του Αρβανιτόπουλου η 50χρονη

Λαβράκι από την Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων ΣΔΟΕ Αττικής
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απάτη-εκβίαση στον Οίκο Ναύτου


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην απάτη στον Οίκο Ναύτου [ΝΑΤ] που αποκάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής είχε ξανθιά 50χρονη που σήμερα είναι απεσπασμένη στο γραφείο του υπουργού παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, αλλά συνέχιζε και σήμερα να πηγαινοέρχεται στο Ναυτικό Ταμείο, κινώντας τα νήματα ως μόνιμη  υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ. Η 50χρονη είχε αναπτύξει σχέσεις στον Οίκο Ναύτου καθώς παλαιότερα υπήρξε εκεί απεσπασμένη στον ασφαλιστικό οργανισμό των Ναυτικών. Τώρα όμως απολάμβανε την ευνοϊκή  απόσπασή της στο γραφείο του υπουργού παιδείας αλλά παράλληλα ήταν και αυτή που οργάνωσε τον εκβιασμό και την απάτη με τον κλινικάρχη ο οποίος και κατέφυγε στο ΣΔΟΕ. Μάλιστα η 50χρονη ήταν αυτή που με άνδρα συνεργό της παρέλαβε την μπλε βαλίτσα και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο στο Αιγάλεω με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 205.570 ευρώ. Η Δίωξη Ναρκωτικών στο ΣΔΟΕ Αττικής είχε παγιδεύση με κάμερες χώρους στους οποίους απεικονίζεται η 50χρονη με εικόνα αλλά και ήχο να κάνει τις … διαπραγματεύσεις. Μάλιστα το υλικό αυτό υπό την μορφή DVD αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δικογραφίας που για λόγους απόλυτης αντικειμενικότητας υποβλήθηκε σε συνεργασία με τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Έκανε εισαγωγή από SKUNK

Τα 3,5 κιλά
 
 
Συνελήφθη  στην περιοχή της Μενεμένης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο συστηματικών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε ΙΧΦ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, όπου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δέματα υδροπονικής κάνναβης ( SKUNK ), συνολικού βάρους 3 κιλών και 884 γραμμαρίων.

Με 2 κιλά κόκας οι γυναίκες

 Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας: Οι πλάκες 
Στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπές (26 και 24 χρονών), υπηκόους Ρουμανίας και Αλβανίας αντίστοιχα, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένη επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Αλβανία - Ελλάδα - Τουρκία και διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθείσες που επέβαιναν στο λεωφορείο, είχαν στην κατοχή τους μέσα στις χειραποσκευές τους, δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Μπροστά οι Λαρισαίοι

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις ημεδαποί αδέρφια, ηλικίας 33, 32 και 23 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους συλληφθέντες, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία τους κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Με μαχαίρι ο ναρκωφόνος


Εξιχνιάσθηκε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 51χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 20-10-2013 στην Κυψέλη.
Δράστες είναι ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (31-10-2013) στο κέντρο της Αθήνας και ένας (1) άλλος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) δράστες, την 07:00 ώρα περίπου της 20-10-2013, μετέβησαν στο χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στην Κυψέλη που ζητιάνευε το θύμα. Στη συνέχεια, ο 30χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα, το οποίο είχε ακινητοποιήσει ο συνεργός του, προκαλώντας του τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο 51χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο οίκος των κλεφτών

 
Από μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σ.Δ.Ο.Ε. συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην περιοχή του Αιγάλεω, τρεις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου και ένας ιδιώτης, τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 205.570 ευρώ.
Οι συλληφθέντες ήταν ενταγμένοι σε εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τον Οίκο Ναύτου, ενώ το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό αποτελούσε μέρος της παράνομης αμοιβής τους σε ανάλογη υπόθεση εξαπάτησης του Οίκου Ναύτου.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ακόμα ένας υπάλληλος του Οίκου Ναύτου και ένας ιδιώτης, οι οποίοι συνελήφθησαν στη συνέχεια των ερευνών.
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απιστία στην Υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, απόπειρα εκβίασης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης εξελίχθηκε τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε., επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου πρότειναν σε ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής να συναινέσει σε εξαπάτηση του Δημοσίου, καθώς είχαν τη δυνατότητα λόγω της θέσης τους να εκταμιεύσουν και να διαθέσουν παράνομα στην κλινική του, μεγάλο χρηματικό ποσό, χρησιμοποιώντας παραστατικά νοσηλείας ασφαλισμένων του Ταμείου, τα οποία είχαν ήδη εξοφληθεί σε προγενέστερο χρόνο.
Ζήτησαν επιπλέον από τον επιχειρηματία, ως αμοιβή, το ήμισυ του ποσού που θα εκταμίευαν παράνομα και συγκεκριμένα τα χρήματα, τα οποία προσημειώθηκαν και βρέθηκαν στην κατοχή τους τη στιγμή της σύλληψης τους .

Ζastava το πιστόλι του διπλού φόνου

Το 9αρι πιστόλι που σκότωσε τα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν ένα και μάρκας Zastava. Σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση δεν χρησιμοποιήθηκε σ' άλλη ενέρεγια!

Με 9αρι πιστόλι [12 κάλυκες]

Ο Μάνος Καπελώνης
Ο Γιώργος Φουντούλης


ΣΟΚ

Ν. Ηράκλειο


Οι δυο δολοφονημένοι νέοι δίπλα δίπλα

Στον τόπο του εγκλήματος



(Άνδρες της αστυνομίας στο σημείο της δολοφονίας)

(Το σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι δύο νεαροί Γ. Φουντούλης και Μ. Καπελώνης)

(Αποκλεισμένη η περιοχή)

(Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική)

Οι Φουντούλης-Καπελώνης

(Οι Γεώργιος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης)

Οι δυο νεκροί της Χ.Α

ς!

Σοκ με δυο νεκρούς!
Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων – μελών της Χρυσής Αυγής στη μέση του δρόμου, σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στην λεωφόρο Ηρακλείου 426, όταν δύο άνδρες με κράνη που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ κατά τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ένα ακόμη άτομο χαροπαλεύει  στο Νοσοκομείο.
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και διερευνούν τις συνθήκες που έγινε το έγκλημα. Οι δράστες διέφυγαν με την μηχανή, μαύρου χρώματος και αναζητούνται. Σημειώνεται ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν κλειστά την ώρα του περιστατικού, ενώ με ανάρτησή της η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδά της αναφέρει ότι τα θύματα είναι δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών.
«Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».
Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους» αναφέρεται.
Νεκροί από τα πυρά των αγνώστων έπεσαν οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης. 
Δείτε τον Γιώργο Φουντούλη
Γιωργος-Φουντουλης-2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γιωργος-Φουντουλης
Δείτε τον Μανώλη Καπελώνη 
καπελωνης 2
Ο Φουντούλης πριν από μόλις δύο εβδομάδες έκλεισε τα 27 του

Γνώριζαν ...

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

«Περιμέναμε το χτύπημα» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί στο σημείο που έγινε η ένοπλη επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής
 
«Εγινε αυτό που φοβόμασταν τον τελευταίο καιρό, όταν και αναμέναμε ένοπλη αιματηρή επίθεση μεγάλου βεληνεκούς από οργάνωση αντάρτικου πόλης. Αρχικώς ο σχεδιασμός των ενόπλων ήταν πιθανόν άλλος - πιθανόν οικονομικός ή πολιτικός. Ομως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από 40 ημέρες άλλαξε τη στόχευσή τους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πιο αιματηρή δολοφονική επίθεση μετά την εξάρθρωση της 17Ν η οποία είχε σκοτώσει πολιτικούς και επιχειρηματίες, μαζί με τους οδηγούς τους».

Αυτό επεσήμαναν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τις συνθήκες της αιματηρής επίθεσης με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου 426.

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Νέας Ιωνίας, Περισσού, Νέου Ηρακλείου και Λυκόβρυσης για τον εντοπισμό των δύο επιβατών μηχανής μεγάλου κυβισμού οι οποίοι σκότωσαν δύο και τραυμάτισαν άλλους δύο υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού τύπου Χόντα Βαραντέρο και φέρεται να χρησιμοποίησαν πολυβόλα όπλα, πιθανόν τύπου Καλάσνικοφ.

Η επίθεση στη ΝΔ

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδέουν την επίθεση με δράση μελών οργάνωσης αντάρτικου πόλης. Ως αρχικό σενάριο εξετάζεται η περίπτωση να πρόκειται για έργο της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς με Καλάσνικοφ, τον περασμένο Φεβρουάριο, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ίσως μέλος αυτής της οργάνωσης είναι ο άφαντος 42χρονος αντάρτης πόλεων Νίκος Μαζιώτης που συμμετείχε στην εξαρθωθείσα οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και το όνομα του οποίου ενεπλάκη προσφάτως σε ληστείες τραπεζών.

Ο 42χρονος αντιεξουσιαστής προσφάτως είχε αναρτήσει δύο ηλεκτρονικά κείμενα σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών στο ένα εκ των οποίων καταφερόταν κατά της Χρυσής Αυγής και στο άλλο για να αρνηθεί τη συμμετοχή του στις ληστείες.

Η υποψία

Σημειώνεται ότι οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο ένοπλο κτύπημα είχαν ξεκινήσει προ τριμήνου όταν είχε βρεθεί αποτύπωμα του άφαντου Ν. Μαζιώτη στη ληστεία τράπεζας στα Μέθανα στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την πρόσφατη αποστολή του ηλεκτρονικού κειμένου για τη δράση της Χρυσής Αυγής από τον Ν. Μαζιώτη σήμαναν νέα «κινητοποίηση» πιθανολογώντας ένοπλη επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής.

Ομοιότητες με την επίθεση του 2009

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκουν ακόμη σημαντικές ομοιότητες της επίθεσης αυτής με την επίθεση που σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2009 από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με στόχο αστυνομικούς των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού, οπότε και τραυματίσθηκε σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης. Η επίθεση αυτή θεωρήθηκε ανταποδοτική για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δύο μήνες νωρίτερα στα Εξάρχεια.

1/11/13

Με την σφραγίδα της τρομοκρατίας!

 
Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα. 

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την οποία σταμάτησαν απέναντι από τα γραφεί της Χρυσής Αυγής. Με τα πόδια διέσχισαν τον δρόμο και κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τρία άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν και δολοφόνησαν τα δύο άτομα ενώ τραυμάτησαν σοβαρά το τρίτο και στη συνέχεια διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Σύμφωνα με τους γιατρούς, έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν γεννημένος το 1986 και ο άλλος το 1991.

Ο τραυματίας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον γιατρό που τον παρέλαβε ότι «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε». 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., «την 1.11.2013 και ώρα 19.00 στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου».

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας –η οποία και ανέλαβε τις έρευνες– και μεγάλη δύναμη αστυνομικών. Στον χώρο όπου σημειώθηκε η επίθεση βρέθηκαν 15 κάλυκες από όπλο των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να εντοπιστεί το όπλο και να ταυτοποιηθεί. 

Λίγο αργότερα, στις 20.40, βρέθηκε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση, στην οδό Αυξεντίου, και εξετάζεται από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άλλο ύποπτο δίκυκλο βρέθηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου, το οποίο επίσης εξετάζεται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης στο σημείο της επίθεσης συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε, στην περιοχή παρέμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις και το σημείο είναι αποκλεισμένο για τις έρευνες.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της Εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η Αντιτρομοκρατική, ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Εισαγγελία Πρωτωδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστα Τζαβέλλα και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Από τη Χρυσή Αυγή δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

Στο Κιλκίς με χασίς

 
seleo nark kilkis
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας 45χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε χωριό του Κιλκίς, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε έρευνα στο σπίτι του, καθώς και σε αστυνομικό έλεγχο του ίδιου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (397,3) γραμμαρίων,
ένα τεμάχιο δενδρυλλίου κάνναβης (κλαδιά - φύλλα) βάρους (150) γραμμα

Είναι Rolexάκι?

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Άνευ δόλου η ερώτηση!



Tην Τετάρτη ο υπουργός εμφανίστηκε με καινούργιο ρολόι. Την Τρίτη το μεσημέρι όμως είχαν προηγηθεί δυο συναντήσεις του με ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.  Ο υπουργός ήταν παρών όταν ο κ. Παπαγιαννόπουλος παρέλαβε για λογαριασμό της  Ελληνικής Αστυνομίας, δέκα (10) επιβατικά αυτοκίνητα, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας από τον  Πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge .
Αμέσως μετά όμως, επιπλέον οκτώ (8) επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε  η Ελληνική Αστυνομία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου με την παρουσία  του Πρέσβη του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever. Είθισται πάντως οι ξένες αντιπροσωπείες σ' όλο τον κόσμο να κάνουν συμβολικά και προσωπικά δώρα στους υπουργούς. Ο "δωρητής" όμως είναι πρέσβης ή ο υπουργός γιόρταζε καμία επέτειο? Πάντως η οικογενειακή κατάσταση του υπουργού και λόγω πατρός δικαιολογεί

To απλό ρολόι του υπουργού




Γενικά ο Νίκος Δένδιας δεν προκαλεί με πολυτέλειες στο ντύσιμό του και μάλιστα μέχρι τώρα και ειδικά μέχρι την Τρίτη  φορούσε ένα απλό ρολόι τύπου  Swatch.
 

Ξαναμπάζει ο Έβρος!

Χώρεσαν και οι 12 στο ΙΧ
 
Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Νομού Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Μπαγκλαντές.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, με οδηγό τον 27χρονο, να κινείται σε επαρχιακή οδό του Νομού Ροδόπης και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 27χρονος διακινητής, δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, κινήθηκε προς την Εγνατία οδό και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στο 23ο χλμ της Εγνατίας Οδού Μέστης – Κομοτηνής, μετά από βλάβη που υπέστη το όχημα στο ελαστικό του, ο δράστης το ακινητοποίησε και διέφυγε πεζός στους παρακείμενους αγρούς, αποφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη.