20/10/12

Αφοι λαθρέμποροι μέσω ΟΣΕ

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πενταμελής εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία και διακινούσε λαθραία οινοπνευματώδη ποτά στην εγχώρια αγορά.
ια την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά είκοσι (20) ημεδαπών, ηλικίας από 30 έως 79 ετών, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-10-2012), στη Θεσσαλονίκη, επτά (7) εξ αυτών, ηλικίας από 39 έως 74 ετών [πέντε (5) αποτελούν μέλη της συμμορίας, ένας (1) είναι οδηγός Δ.Χ λεωφορείου ΟΣΕ και ένας (1) καταστηματάρχης].
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, οι πέντε (5) από τους συλληφθέντες, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την παράνομη εισαγωγή λαθραίων και αμφίβολης ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών και τη περαιτέρω διάθεση τους στην εγχώρια αγορά, καθώς τα διένεμαν σε διάφορα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Από την παράνομη δράση τους αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ για να διευκολύνουν τη διακίνηση των λαθραίων ποτών διατηρούσαν και χώρους αποθήκευσης και διάθεσης τους.
Στα πλαίσια της εγκληματικής τους δράσης, δύο από τα μέλη της συμμορίας, ηλικίας 47 και 44 ετών (αδέλφια), μετέβαιναν συστηματικά στην Βουλγαρία, για να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες των λαθραίων ποτών. Την παραλαβή από την συγκεκριμένη χώρα πραγματοποιούσαν δύο (2) οδηγοί Δ.Χ λεωφορείου του ΟΣΕ, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Φιλιππούπολη – Θεσσαλονίκη, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδιδαν τα λαθραία εμπορεύματα στους συνεργούς τους.
Χθες (19-10-2012) πρωινές ώρες τα δύο αδέλφια, μετέβησαν στην Βουλγαρία, όπου πραγματοποίησαν τις παραγγελίες των λαθραίων εμπορευμάτων και κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, μετέβησαν στο σταθμό του ΟΣΕ, απ’ όπου παρέλαβαν από τον συλληφθέντα οδηγό του λεωφορείου (282) φιάλες οινοπνευματώδη ποτά, που ο ίδιος εισήγαγε και μετέφερε από τη Βουλγαρία.

Τον σκότωσαν και τον κλωτσούσαν

Ο Σουγιάς
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου η υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών, που συνέβη χθες το απόγευμα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Ρόδου.
Συνελήφθη άμεσα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της αξιοποίησης στοιχείων ένας 26χρονος, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δυο νεαροί ηλικίας 20 και 31 ετών κατηγορούμενοι για συμπλοκή.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην πόλη της Ρόδου ο 26χρονος αφού συνεπλάκη με το θύμα για ασήμαντη αφορμή το τραυμάτισε θανάσιμα τρεις φορές με σουγιά.

Αίνιγμα η σύλληψη στον Πολύγυρο

Και με αλεξίσφαιρο ο 47χρονος



 
Συνελήφθη   από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, άνδρας 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο Νεοχώρι Χαλκιδικής,έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τους λήστευαν στα ΙΧ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες, ενώ εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις ληστείας σε βάρος πολιτών, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
Συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, μετά από ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρεις (3) ημεδαπούς ΡΟΜΑ, μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι δύο από τους οποίους είναι ανήλικοι.

Σκοπιανός ο ληστής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει την 14-5-2012 το πρωί στο Δρέπανο Αργολίδας, σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 56χρονου ημεδαπού και ενός (1) 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου FYROM , για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι ανωτέρω, την 14-5-2012 το πρωί, στο Δρέπανο Αργολίδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Επιπλέον, ο 56χρονος είναι ήδη κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, καθόσον είχε συλληφθεί την 21-7-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου.

Πυρομανής ο 44χρονος?

Εμπρησμός (23) οχημάτων (2) τροχόσπιτων και (2) βαρκών




 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, είκοσι επτά (27) περιπτώσεις εμπρησμών που έλαβαν χώρα την 10-08-2012 και την 12-08-2012 στο Ανήλιο και τον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, αντίστοιχα.
Οι περιπτώσεις αφορούν τον εμπρησμό (23) οχημάτων, 2 τροχόσπιτων και 2 βαρκών.
Μετά από τις συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών, συνελήφθη  την Πέμπτη  το μεσημέρι, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ως δράστης των εμπρησμών, 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση.

19/10/12

Με ... χόρτο στο Γηρομέρι

Συνελήφθη  στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 29χρονος, κατηγορούμενος για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Γηρομερίου Θεσπρωτίας και τον σταμάτησαν για έλεγχο. Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντόπισαν (155) συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (166.930) γραμμαρίων.
Συνολικά , κατασχέθηκαν:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφορά το AIDS



Ο εξαφανισμένος γιατρός

Το θύμα των απαγωγέων
Ο άτυχος γιατρός ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μάριο-Παρασκευά του Αλέξανδρου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Ο γιατρός δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και όλα είναι πιθανά ...
Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής, β) αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων,

Κτήνος Νο1

Ο εγκέφαλος ΜΙΧΑΛΕΑΚΟ Πέτρο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία. Δεν σεβάστηκε πως έχει δυο άξιους γιούς στην αστυνομία.

Κτήνος Νο2

ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Ευγενία του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά

Κτήνος Νο3

ΚΟΡΕΝΤΙΟ Αριστείδη του Γεωργίου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια 

Κτήνος Νο4

ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Βασίλειο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά 

Κτήνος Νο5

ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Γεράσιμο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια 

Κτήνος Νο6


  • ΜΠΑΣΑΝΤΗ Αναστάσιο του Μιλτιάδη και της Μεγαλουσιάνας, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων 



Κτήνος Νο7

  • ΧΑΪΚΑΛΗ Παναγιώτη του Λεονάρδου και της Ισμήνης, που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους

Σχετικά με την εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής 26χρονου ημεδαπού, ανακοινώνεται ότι με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των επτά (7) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για τους:

Με ZASTAVA και TOKAREV οι Ροζ Πάνθηρες

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2012) το μεσημέρι, στο Ελληνικό και στο Καβούρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τέσσερις (4) αλλοδαποί εκ των οποίων μια 43χρονη Σερβικής καταγωγής, δύο 24χρονοι Σερβικής καταγωγής και ένας 25χρονος Σλοβενικής καταγωγής  ως δράστες ένοπλης ληστείας.
Ειδικότερα οι τέσσερις ανωτέρω αλλοδαποί πρωινές ώρες της 17-10-2012, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full-face ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών 53χρονο ιδιοκτήτη εργαστηρίου χρυσοχοΐας στην Αργυρούπολη και αφαίρεσαν από τις προθήκες και από το εσωτερικό των χρηματοκιβωτίων χρηματικό ποσό και μεγάλης αξίας κοσμήματα. Ακολούθως επιβιβάσθηκαν σε δύο οχήματα και διέφυγαν.

Ο δραπέτης έγινε και ληστής


Συνελήφθη, χθες (18-10-2012) το βράδυ στη Χίο, μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου , ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή μοτοσικλέτας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο 29χρονος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστείες στις φυλακές της Χίου, αναζητούνταν από τις Αρχές καθώς είχε παραβιάσει, από τον περασμένο Αύγουστο (2012), 9ημερη άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Έκανε τεκέ το Π. Φάληρο

Τα 89 κιλά χασίς

 
Συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 28 ετών για κατοχή μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από έρευνες για αλλοδαπό που διακινεί ναρκωτικά, εντόπισε τον 28χρονο, καθώς και το διαμέρισμα που είχε μισθώσει στην περιοχή του Π. Φαλήρου και χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και τον συνέλαβε .
Κατασχέθηκαν:

Έκρηξη στην Αγ. Παρασκευή


Ισχυρη έκρηξη αναστάτωσε την Αγία Παρασκευή στις 5:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής!
Όπως προέκυψε άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονταν σε κιόσκι στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Στη συνέχεια άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Έπεσε ξύλο στην Ευκαρπία Θεσ/κης



Βρήκαν τον Γερμανό τους!

Πατέρας και γιος στου Γκύζη έταξαν διορισμό στην Βουλή σε 45χρονο Γερμανό παθολόγο, που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα δικηγόρο, καταφέρνωντας να του αποσπάσουν περίπου 5.000 €. Το ζευγάρι απευθύνθηκε στον ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη [φωτο], που μετά από έρευνα διαπίστωσε πως η οικογενειακή υπόθεση ήταν απάτη. Πατέρας και γιος πιάστηκαν επ' αυτοφώρο από αστυνομικούς των Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας,

Βρήκαν τον Αρχιλήσταρχο



Ο λήσταρχος Ιωάννης Παπάς είναι ο δράστης σε μία από τις μεγαλύτερες ένοπλες ληστείες που έγινε τον Αύγουστο του 2005, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα Ευβοίας, από την οποία είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των – 450.000 – ευρώ. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 42χρονο Παπά Ιωάννη ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας και προφυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Την ληστεία αυτή την διέπραξε με τον σεσημασμένο Σαμπάνη. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Ειδικότερα την 22-08-2005 το πρωί, ο 42χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται, εισέβαλαν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη μοτοσικλέτας, στην τράπεζα και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και πιστολιού , ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (450.000) ευρώ.

Το ηλεκτροσόκ του Guardian και οι προβοκάτσιες!

Αυτό λέγεται απλώς "εκχυμώσεις" όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας και μάλιστα εκτός ΓΑΔΑ, αν κρίνουμε και από την εσωτερική έρευνα, σωθήκαμε ...

Κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης  της Ολομέλειας της Βουλής για την Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις μεταθέσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2012, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian , καθώς και για τους κουκουλοφόρους.
Ειδικότερα:
  • Για το δημοσίευμα του Guardian :
«Δεν δέχομαι ότι είναι δυνατόν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - και δεν έχει έννοια να σας το αποδίδω προσωπικά- να υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα καταρχήν την καταγγελία του GUARDIAN - η οποία διαψεύδεται στο ίδιο δημοσίευμα από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας- που μιλάει για βασανισμούς με ηλεκτροσόκ και με αναπτήρες που καίνε τους κρατουμένους!
Σας προλέγω και θα το δείτε –διότι διεξήχθη η έρευνα- ότι, από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο.

Έκλεβαν μικροί και μεγάλοι

 
Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σπείρα αποτελούμενη από έξι άτομα, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα έντεκα συνολικά κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών, ηλικίας 36, 30, 24, 24, 17 ετών και ενός 27χρονου Αλβανού, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, οι πέντε ημεδαποί είχαν συστήσει, τον τελευταίο μήνα, σπείρα με διαρκή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε κατ’ εξακολούθηση, διαρρήξεις και κλοπές σε αγροικίες και αποθήκες.

Έκαναν τουλούμι την υπηρέτρια


 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, η ληστεία που έγινε χθες πρώτες πρωινές ώρες σε βάρος 63χρονης οικιακής βοηθού που εργαζόταν σε οικία ημεδαπών στην πόλη της Κω.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από αξιολόγηση στοιχειών, συνελήφθη χθες το απόγευμα ο ένας από τους δράστες, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την οικιακή βοηθό. Πρόκειται για ένα 18χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη έξι (6) ατόμων, συνεργών του συλληφθέντα, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα προχθες πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Κω, ο 18χρονος από κοινού με ακόμη έξι νεαρά άτομα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένων, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και στην συνέχεια δέσμευσαν και χτύπησαν στο κεφάλι την οικιακή βοηθό, ενώ ο ιδιοκτήτης κοιμόταν σε παρακείμενο υπνοδωμάτιο και η σύζυγός του απουσίαζε.

Δουλεμπόριο στην Κορνοφωλιά

Συνελήφθησαν βράδυ στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης–Ορμενίου (διασταύρωση Κορνοφωλιάς), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο αλλοδαποί, ένας 18χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 25χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Ιράν.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγαρικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 18χρονο αλλοδαπό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, προωθούσαν, στην ενδοχώρα, είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Έκανε το βαποράκι η γριά

Τα ναρκωτικά της 73χρονης
 
Συνελήφθη   στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, μια 73χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και κοκαΐνης).
Ειδικότερα στην πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που οργανώθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, εντοπίστηκε η 73χρονη να έχει στην κατοχή της τρεις συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικά και συγκεκριμένα:
  • Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους ενός κιλού και σαράντα γραμμάριων (1.040)
  • Ποσότητα κοκαΐνης 215 γραμμαρίων

Περιόρισαν το έγκλημα?


Σημαντική θεωρείται η συμβολή της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Αττική και κυρίως στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων αδικημάτων, που επηρεάζουν το «περιβάλλον» ασφάλειας, όπως οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις.
Από την ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων και των χαρακτηριστικών της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», προκύπτει ότι παράγει θετικά αποτελέσματα και στη μείωση της εγκληματικότητας, πέρα από το βασικό της στόχο, που αφορά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Πιο συγκεκριμένα, η συστηματική διενέργεια ελέγχων - ερευνών σε άτομα και χώρους και ιδίως η αυξημένη αστυνομική παρουσία και δράση, συμβάλλουν ώστε να ενισχύεται η πρόληψη - αποτροπή και να περιορίζονται σημαντικά οι «ευκαιρίες» και η συχνότητα διάπραξης αδικημάτων, όπως οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις.
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, το μήνα Σεπτέμβριο 2012 (δεύτερο μήνα εφαρμογής της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, καταγράφεται αισθητή μείωση στα αδικήματα αυτά, ως εξής:
  • οι κλοπές και διαρρήξεις υποχώρησαν σε ποσοστό 21,4% και ειδικότερα από 4.626 σε 3.637
  • οι κλοπές οχημάτων υποχώρησαν σε ποσοστό 18,2% και ειδικότερα από 1.795 σε 1.468
  • οι ληστείες υποχώρησαν σε ποσοστό 11,3 % και ειδικότερα από 407 σε 361 .

Μ' ένα ... κάρο παπούτσια

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην Αττική στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», βρέθηκε στον Κορυδαλλό, αποθήκη με παραποιημένα προϊόντα.
Ειδικότερα, στους χώρους της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 225 κιβώτια, που περιείχαν συνολικά -3.375- ζευγάρια υποδημάτων τα οποία αποτελούν προϊόντα παραποίησης αυθεντικών ειδών.

Toν φιλοξενούσε και τον σκότωσε

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 17-6-2012, στη Λακκιά Θεσσαλονίκης, σε βάρος 60χρονου. Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 47χρονος αλλοδαπός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης, που κατά το τελευταίο διάστημα, φιλοξενούταν από το θύμα, μετά από φραστική διένεξη που είχε μαζί του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε θώρακα και κεφάλι, με θλων όργανο.

18/10/12

Βαράει όπου βρει ο ΜΑΤατζής



Το 'χε συνήθεια ...

Συνελήφθη, χθες (17-10-2012) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 22χρονος , για απόπειρα βιασμού σε βάρος 19χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, χθες (17-10-2012) το απόγευμα, ο 22χρονος προσπάθησε να βιάσει τη 19χρονη έξω από την οικία της, όμως αυτή τον απώθησε και κατευθύνθηκε στο εσωτερικό της. Στη συνέχεια, ο 22χρονος προέβη σε ασελγείς χειρονομίες στον προαύλειο χώρο της οικίας της.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας εντόπισαν λίγο αργότερα τον 22χρονο σε άλλο σημείο της πόλης και τον συνέλαβαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος πριν τέσσερις ημέρες στη Λάρισα είχε προβεί σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος άλλης μίας 19χρονης ημεδαπής.

Βρέφος 11.000 €

Συνελήφθησαν σήμερα (18.10.2012) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 31 και 24 ετών, για πώληση βρέφους.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με 31χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» βρέφους 36ημερών.

Έδωσαν ονόματα ...


ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ


Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για παιδική πορνογραφία «φιγουράρει» και το όνομα γιου ανώτατου δικαστή. Η υπόθεση αφορά  την αστυνομική επιχείρηση « Cyber - Touch » της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Με σχετικές Διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των τριών από τους συλληφθέντες, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους.


Πρόκειται για τους:

  • ΖΑΓΚΛΗ Αντώνιο του Ιωάννη και της Ζαχαρούλας, ο οποίος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και κατοικεί στις Αχαρνές Αττικής
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Θεοδώρου και της Βασιλικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1984 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα
  • ΛΑΜΝΑΤΟ Αναστάσιο του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα.

Ο νους πηγαίνει στο κακό ...


Στο σκοτάδι είναι οι έρευνες του  Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει ομολογία για την τύχη του 26χρονου, που είχε απαχθεί από τον Αύγουστο.
Συνελήφθησαν   ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στην απαγωγή, επτά (7) ημεδαποί (έξι άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα στις 10 του περασμένου Αυγούστου, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των (620.000) ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.
Την προηγούμενη ημέρα ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Τα δικαιώματα του Αλί Χασάν



Ξεδόντιασαν τους "Ροζ Πάνθηρες"

Ο Μπάκας και τ' άλλα παιδιά

Η λησταρχίνα μπασκετομπολίστρια από τη Σερβία [φωτο], μέλος της διαβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» που στις 12 Ιουνίου απέδρασε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, πιάστηκε σήμερα στο Ελληνικό από άνδρες της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής που διοικεί ο Αντώνης Μπάκας. Μαζί της εντοπίστηκαν άλλοι τρεις Σέρβοι [οι δυο στο Καβούρι] που χθες από κοινού έκαναν ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αργυρούπολη. Η λησταρχίνα που συμμετείχε και η ίδια στην ληστεία, απέδρασε το καλοκαίρι ενώ   εκτελούσε εργασίες βαφής στον προαύλιο χώρο της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών. Γυναίκα δεσμοφύλακας έκανε το λάθος να ανοίξει την κεντρική πύλη των φυλακών σε άνδρα συνεργό της λησταρχίνας, με το πρόσχημα ότι θα της δώσει    κουτιά με χρώματα που του είχε παραγγείλει τηλεφωνικά.

Μολότοφ στο Μουσείο

TA NTOKOYMENTA

Αυτές είναι λίγες από τις 9 συνολικά μολότοφ, έτοιμες προς χρήση που βρέθηκαν μέσα σε σακίδιο σε πεζόδρομο στην οδό Μάρνη, στην περιοχή του Μουσείου Αθηνών. Το σακίδιο βρήκαν  περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας

Έχασαν το θύμα της απαγωγής


Θύμα απαγωγής 25 ετών αγνοείται αν και από χθες τα εφτά μέλη της σπείρας απαγωγέων έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.
Στις αρχές Αυγούστου,  ο 25χρονος γιος γυναίκας γιατρού έπεσε θύμα απαγωγής. Οι δράστες του «έκλεισαν» ραντεβού κι εκεί, τον απήγαγαν. Αμέσως επικοινώνησαν με την οικογένεια του θύματος, ζητώντας από τη μητέρα του λύτρα 500.000€ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Φοβούμενη πως οι απαγωγείς θα έκαναν κακό στο γιο της, η μητέρα του 25χρονου δεν επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία, αλλά 10 μέρες μετά την απαγωγή. Όμως οι έρευνες δεν έφεραν αποτέλεσμα. Πέντε μέρες μετά, χάθηκαν τα ίχνη του 25χρονου.
Η αστυνομία συνέχισε να ψάχνει και οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη, το πρωί της Τετάρτης, των επτά απαγωγέων, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, ένας 72χρονος άνδρας, στενός φίλος της οικογένειας!

H Boυλγάρα άσκησε βια σε αστυνομικό

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 39 ετών και μία 26χρονη ομοεθνής του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση δικογραφία για μαστροπεία, παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, αντίσταση και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Δράμας (διασταύρωση Κρηνίδας Σερρών) , ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχεδιάστηκε επιχείρηση και συνελήφθη ο 39χρονος διότι προήγαγε στην πορνεία 26χρονη υπήκοο Βουλγαρίας έναντι χρηματικού ποσού.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης η 26χρονη, στην προσπάθεια της να αποφύγει την βεβαίωση της παράβασης, αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας βίαια τον αστυνομικό, ενώ όπως προέκυψε είναι καταχωρημένη στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.