11/9/15

Eίναι φτωχός ο Αλβανός!

Έκθεση για μίζες μέσω αδελφού


Για άμεση ή έμμεση σχέση κορυφαίων πολιτικών στελεχών της Αλβανίας με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο κάνει λόγο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε πολυσέλιδη εμπιστευτική έκθεσή του, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Lapsi.al.

Η έκθεση, που συντάχθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο, δεν αποτελεί επίσημη θέση του ΟΑΣΕ, αλλά είναι αναμφίβολα μία από τις πλατφόρμες, πάνω στις οποίες αρκετούς μήνες τώρα, έχει ξεκινήσει η μάχη για την αποποινικοποίηση της πολιτικής στην Αλβανία.

Ο χρόνος που συντάχθηκε η έκθεση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της μάχης για την “εκκαθάριση” της πολιτικής, η οποία πήρε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση μετά την άφιξή στα Τίρανα, του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου.

Τραβάει κουπί η Υποστράτηγος


Δύσκολη η αποστολή για την Κλαδάρχη Τσιριγώτη [φωτο] που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Μυτιλήνη
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Ζώη συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου και της Προϊσταμένης του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,Υποστρατήγου κας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Eδώ Λέσβος


Τους πετούν το ψωμί

Ουγγαρία: Εικόνες ντροπής

... Επιδημία

Κέρκυρα: 47 δενδρύλλια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (10.09.2015) το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, ένας 47χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια φυτείας και κατοχή κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 47χρονου πραγματοποιήθηκαν κατά την εξέλιξη αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης χθες το απόγευμα, κατά την οποία διαπιστώθηκε η συστηματική καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή κάνναβης σε αποθήκη και σε προαύλιο χώρο της κατοικίας του .
Συνολικά εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (47) δενδρύλλια ύψους από (0,10) έως (3,00) μέτρα περίπου καθώς και εξοπλισμός ποτίσματος.

Τα σκάλιζαν ...

Τα Κατασχεμένα








Συνελήφθησαν, την 5 και 10-9-2015, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις (3) ημεδαποί , ηλικίας 47, 25 (άντρες) και 38 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της 5-9-2015, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι τον εντόπισαν να καλλιεργεί σε δύο (2) διαφορετικά σημεία, συνολικά 44 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80 έως 3,40 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στα 3,5 μέτρα το ύψος

Η φυτεία


Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή Ασπροχωρίου Μαλακάσας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

... Βιομήχανοι πλαστών

Τα Κατασχεμένα

Ο Διοικητής του Αλλοδαπών Ταξίαρχος Γρηγοράκης  έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε τέτοιες υποθέσεις

Εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά διαβατήρια και βίζες προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και παραμονή πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα.
Συνελήφθησαν στις 9-9-2015 το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Συρίας, μία 43χρονη και ένας 44χρονος και δύο (2) υπήκοοι Λιβάνου, ηλικίας 35 και 59 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας άγνωστος συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από το 2013 τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και στη διευκόλυνση εισόδου-εξόδου και παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, έναντι αμοιβής 500 έως 6.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Τον χτύπησε το ρεύμα τον Πακιστανό


Διαλευκάνθηκαν, μετά από πολύμηνες έρευνες, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι συνθήκες θανάτου 27χρονου υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος την 8-4-2013 σε παράπηγμα εντός αγροτεμαχίου στο Κορωπί. Το σώμα του έφερε τραύματα, εγκαύματα και εκδορές από προστριβή.

Περί φυτών ...

Τα Ντοκουμέντα





Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στην “ΑΝΩ ΜΕΡΙΑ” (ΡΕΜΠΟΥΤΖΑΔΙΚΑ) ν. Σαμοθράκης, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και χειριστή αστυνομικού σκύλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, 52χρονοςγια κατοχή ναρκωτικών.

Περί οστράκων

Αλεξανδρούπολη

 Ένας τόνος και τετρακόσια ογδόντα τρία κιλά (1.483 kgr) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωσηεντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις (04) άνδρες για κατοχή, μεταφόρτωση και μεταφορά από κοινού, με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από παρακολούθηση, εντόπισαν πρωινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή παραλίας Αρίστεινου, σκάφος τύπου πλάβας, άνευ λοιπών στοιχείων, με δύο επιβαίνοντες, καθώς και Ε.Ι.Χ. όχημα με έναν επιβαίνοντα να διενεργούν μεταφόρτωση τριάντα έξι (36) σάκων με όστρακα του είδους αχιβάδας (Ruditapes decussatus) από το ανωτέρω σκάφος στο όχημα, προκειμένου να τα μεταφέρουν – διακινήσουν, με σκοπό την πώληση – εμπορίαΟι ανωτέρω μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη, όπου συνελήφθη ο 56χρονος ιδιοκτήτης του ανωτέρω σκάφους και ο 48χρονος οδηγός του οχήματος.

10/9/15

Προφυλακίστηκε ο αθλητής-μοντέλο



Νέο πρόσωπο στην υπόθεση εισαγωγής 27 κιλών κοκαΐνης
Από την προσαγωγή στον ανακριτή των συλληφθέντων στην αποθήκη του Ασπροπύργου όπου βρέθηκαν 27 κοκαΐνης

Στοιχεία για την εμπλοκή ενός νέου προσώπου, ενός 38χρονου έλληνα ανέργου, φέρεται να προέκυψαν τις τελευταίες ώρες από τη δικαστική διερεύνηση της εισαγωγής των 27 κιλών κοκαΐνης από τη Γουιάνα που αποκαλύφθηκε προ μίας εβδομάδας από την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο και βρισκόταν μέσα σε ποσότητα σκραπ που είχε φθάσει στη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο από τη συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Για συμμετοχή στη διακίνηση κατηγορήθηκαν 38χρονος έλληνας αθλητής που είχε εργασθεί και ως μοντέλο και δύο ακόμη άτομα από τη Γουιάνα και την Ολλανδία οι οποίοι αναζητούσαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης από τη συγκεκριμένη χώρα της Νοτίου Αμερικής στην Ελλάδα». Ο Έλληνας συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Η δικαιοσύνη έλαμψε ...

Ελεύθερος ο ναρκωβαρόνος για την ... αποσυμφόρηση Παρασκευόπουλου


Πληροφορίες για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.
Ο Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα. Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.

Κίνηση ανθρωπιάς




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, επισκέφτηκε σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα ΤΖΕΛΕΠΗ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», της εταιρείας Hellenic Seaways, και έπειτα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της εταιρείας ΑΝΕΚ, προερχόμενο από τη Μυτιλήνη όπου αποβίβαζε 2.500 περίπου πρόσφυγες.

Ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στο Α' Λιμενικό Τμήμα, ευχαρίστησε τον Διοικητή και τα στελέχη του εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και της κυβέρνησης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε μια δύσκολη περίοδο. Επεσήμανε την αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία του, κάτι που δεν θα μπορούσε εύκολα να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού αλλά και το φιλότιμο των στελεχών του.

Οι 9 εμφύλιοι που γεννούν πρόσφυγες

Οι συγκρούσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Νοτιοανατολική Τουρκία, Υεμένη, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Νιγηρία εξανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους

Οι εννέα εμφύλιοι που γεννούν το κύμα των προσφύγων
Οσο συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ιράκ και στη Συρία τόσο θα συνεχίζεται η μαζική έξοδος των κατοίκων τους

Αυτή τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή εννέα εμφύλιοι πόλεμοι συνταράσσουν τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και την Ασία, γι' αυτό εκατομμύρια άνθρωποι εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Ρεπορτάζ στη βρετανική εφημερίδα «The Independent» εξετάζει από ποιες χώρες προέρχονται οι πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη αλλά και τους λόγους πίσω από τη μαζική έξοδό τους. Οι μισοί από τα 23 εκατομμύρια κατοίκους της Συρίας έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους, με τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες να αναζητούν ήδη άσυλο σε άλλες χώρες.

Καταγγελίες στα χαμένα ...


Το Λιμενικό για τις καταγγελίες περί «πειρατείας» σε βάρος Σύρων
Διάσωση σύρων προσφύγων στην Κω τον περασμένο μήνα

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό Τύπο σχετικά με «πειρατικές» επιθέσεις σε βάρος προσφύγων από άνδρες που έφεραν στολή όμοια με εκείνη των ειδικών ομάδων του Λιμενικού. Από πλευράς του αρχηγείου του Σώματος εκδόθηκε δήλωση-απάντηση το απόγευμα της Τετάρτης, στην οποία επισημαίνεται ότι τα καταγγελλόμενα «λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και εξετάζονται».

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της «Daily Mail» στην Κω Χάνα Ρόμπερτς, πρόσφυγες από τη Συρία ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, «μασκοφόροι άνδρες που έμοιαζαν με μέλη των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού Λιμενικού»μετατράπηκαν σε «πειρατές», πραγματοποιώντας επιθέσεις σε βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες από τους οποίους απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Πεδίον του Αρεως η πλατεία Βικτωρίας

Τους πέταξαν στο δρόμο

Πεδίον του Αρεως Νο 2 η πλατεία Βικτωρίας
Πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στη σκιά των δέντρων, ανάμεσα σε πεταμένα άδεια σακουλάκια από τα σάντουιτς που πρόλαβαν να πάρουν

«Αν είναι δυνατόν! Το νέο Πεδίον του Αρεως θα γίνουμε» μονολογεί μια κυρία ανεβαίνοντας τα σκαλιά του ηλεκτρικού στη Βικτώρια και περνώντας ανάμεσα στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει κάτω από τα δέντρα της πλατείας τις τελευταίες ημέρες. Μιλάει μάλιστα σχετικά δυνατά ώστε να γίνει αντιληπτή από δημοσιογράφους και φωτογράφους που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να καταγράψουν τη διανομή φαγητού που διοργάνωσε την Τρίτη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Οπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, περνά μέσα από τα παρτέρια προσπερνώντας παιδάκια που παίζουν, ανθρώπους που κοιμούνται επάνω σε χαρτόκουτα, άλλους που περπατούν πάνω-κάτω μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουν. Λίγοι παππούδες κάθονται στα παρτέρια δίπλα στους πρόσφυγες - στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν - και διαβάζουν την εφημερίδα τους. Από τους συρμούς αποβιβάζονται συνεχώς άνθρωποι που με σακούλες ή μπόγους στα χέρια ψάχνουν, σαν να μην ξέρουν προς τα πού να πάνε, ένα σημείο να εναποθέσουν τα υπάρχοντά τους και να προστατευθούν από τη ζέστη.

Την έφαγε η λεζάντα στη ΔΕΘ

Ξέχασε να δηλώσει την υποψηφιότητα της 

Ήθελε να πάρει απ' τη δόξα των Στρατηγών

Εδώ δίπλα στον Αντιστράτηγο Β. Ελλάδος κ. Σοφιό

... Βόμβα στο debate

Είσοδος ΕΡΤ

ΕΡΤ: Τηλεφώνημα για βόμβα κατά την διάρκεια του debate
Eιδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας έλεγξε τους χώρους, αλλά δεν βρήκε κάτι ύποπτο.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 21:35 στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ενώ ήταν ήδη σε εξέλιξη η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτίριο της ΕΡΤ, η οποία θα εκραγεί στις 22:30.

Ο Γερμανός παιδόφιλος της Κρήτης

... Δρακουμέλ 


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος αλλοδαπού, γερμανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κρήτη, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

"Μήλα" Αγιάς!

Τα Ντοκουμέντα





Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς Λάρισας.
Συνελήφθησαν σήμερα (09-09-2015) το πρωί και το μεσημέρι κοντά στο χώρο της φυτείας και στη Λάρισα αντίστοιχα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, δύο ημεδαποί ως δράστες, ηλικίας 64 και 51 ετών.

Τιμούν τους πεσόντες



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τα Διεθνή Βραβεία  ‘Giuseppe Sciacca’ σας προσκαλούν στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 19:30 στον Ιερό Ναό των Αγίων Σοφίας, Πίστεως Ελπίδας και Αγάπης  στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Το Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών είναι δωρεά του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, φιλοτεχνήθηκε από τον διεθνούς φήμης γλύπτη Γιάννη Μπάρδη. Η εκδήλωση έχει στόχο να αποδοθεί φόρος τιμής στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το έργο του Έλληνα Αστυνομικού που υπερασπίζεται την ασφάλεια του πολίτη.

Άνδρος λέω ...

Η φυτεία





Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντοπίσθηκε πρόσφατα σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή της Άνδρου, οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία).
Η φυτεία ήταν ανεπτυγμένη σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους-επίπεδα, όπου άγνωστοι δράστες αφού αφαίρεσαν τη φυσική βλάστηση, φύτεψαν και καλλιεργούσαν συστηματικά -89- δενδρύλλια κάνναβης.

Ναρκωσκούπα ...


Συνελήφθησαν στην Λευκάδα, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, έξι άνδρες, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούσαν τον εντοπισμό στην Λευκάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, ενός 51χρονου ημεδαπού στην κατοχή του οποίου καθώς και σε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (11,6) γραμμαρίων περίπου και ενός 31χρονου υπηκόου Η.Π.Α, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, (8) ναρκωτικά χάπια καθώς κι άλλα αντικείμενα χρήσης.

... Ευρωπαϊκό σύμπλεγμα


Σκοπός του Δικτύου είναι η ύπαρξη ενός «ευρωπαϊκού συμπλέγματος» από συμβουλευτικές ομάδες των Εθνικών Αστυνομιών της Ε.Ε. για την συνεργασία και ανταπόκριση σε περιπτώσεις απαγωγών, ομηριών και εκβιάσεων και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας σε επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό επίπεδο
Πραγματοποιήθηκε χθες (08-09-2015) με ευθύνη του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αίθουσα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συμβουλευτικών Ομάδων “European Network of Advisory Teams” (Eu.N.A.T.), με τη συμμετοχή των δεκαεπτά (17) μελών του.
Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει από το 2005, με τακτικό εκπρόσωπο-σύνδεσμο από το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ., στο Ευρωπαϊκό αυτό Δίκτυο, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της EUROPOL και στο οποίο επίσης συμμετέχουν οι περισσότερες Αστυνομίες των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9/9/15

Φύτεψαν τα Γεράνεια Όρη

Τα Κατασχεμένα





Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε στα Γεράνεια Όρη, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.
Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν, εντός χαράδρας σε δύσβατη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, δύο ανοικτοί χώροι, όπου είχαν αποψιλωθεί πεύκα και είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 εκατοστά έως 1,5 μέτρο.