14/8/10

Ναρκωτικά με άρωμα γυναίκας

Συνελήφθησαν, σήμερα (14-08-2010) μεσημβρινές ώρες στο Δήμο Ν. Κυδωνίας - Χανίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, δύο (2) αλλοδαπές γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 40 και 22 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, σχετικά με την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τις συλληφθείσες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, αφού εντοπίστηκαν, τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.Σήμερα το μεσημέρι, η 40χρονη οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας της και κινούμενη στην περιοχή Κλαδισσός – Δήμου Ν. Κυδωνίας – Χανίων, αφού ακινητοποιήθηκε, υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα από γυναίκα αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν:Τριάντα δύο (32) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων,Κατασχέθηκε επίσης η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσω μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Εξήντα (60) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 220 γραμμαρίων,Δώδεκα (12) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 35 γραμμαρίων,μία (1) εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με ίχνη ηρωίνης στην επιφάνεια της,διάφορα μέσα κοπής και συσκευασίας ηρωίνης – κοκαΐνης,τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για διευκόλυνση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,το χρηματικό ποσό των τριακοσίων εβδομήντα (370) ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 40χρονη κατείχε και διακινούσε από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες, με την 22χρονη συλληφθείσα, κόρη της.Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν πρωινές ώρες αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Χτύπησε την υπάλληλο για να πάρει το ταμείο


Στην Αθήνα, οδός Πατησίων 219, άγνωστος δράστης εισήλθε στο S/M και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από μία υπάλληλο, χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Δεν πήγαν να παίξουν ΠΡΟ-ΠΟ αλλά να ληστέψουν


Στις Αχαρνές, οδός Φιλαδελφείας 85, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Του έκλεισαν τον δρόμο για να τον ληστέψουν


Στον Ασπρόπυργο, επί της Λεωφ. ΝΑΤΟ, (2) άγνωστοι δράστες, που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενήργησαν ελιγμό και προκάλεσαν φθορές σε όχημα, στο οποίο επέβαινε αλλοδαπός. Ακολούθως του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 € και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Δράστες αναζητούνται.

Είχαν ναρκωτικά για όλα τα γούστα

Συνελήφθησαν, για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, απογευματινές ώρες της 13-08-2010, δύο άτομα, ύστερα από διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια παράνομης συναλλαγής 41χρονου ημεδαπού εμπόρου ναρκωτικών με 23χρονο αλλοδαπό «προμηθευτή» ουσιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του 23χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ, το οποίο παρέλαβε από τον 41χρονο, προκειμένου να τον προμηθεύσει με ποσότητα ηρωίνης.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 41χρονου, στην περιοχή της Άνω Πόλης, όπου εντοπίστηκαν:
38 γραμμάρια ηρωίνης,
18 ναρκωτικά δισκία,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
7 τηλεκάρτες με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης,
6 νάιλον συσκευασίες, για συσκευασία ποσοτήτων ηρωίνης (φιξάκια) κα
μία κενή νάιλον συσκευασία με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης.
Σημειώνεται επίσης ότι, συνελήφθησαν δύο επιπλέον ημεδαποί, ηλικίας 51 και 30 ετών, διότι προμηθεύτηκαν μικροποσότητα ηρωίνης τον 41χρονο έμπορο ναρκωτικών, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Λαθραία μεταφορά αλλοδαπών με...τουριστικά λεωφορεία







Τουριστικά λεωφορεία με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εντοπίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση κυκλώματος, το οποίο με σκοπό το οικονομικό όφελος, προωθούσε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση τους, πρώτες πρωινές ώρες της 13-08-2010, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα σε δύο τουριστικά λεωφορεία, με πινακίδες κυκλοφορίας της αλλοδαπής, τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση στο 8ο χλμ της Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.
Στο εσωτερικό του ενός λεωφορείου, ακριβώς πάνω από τον χώρο χειραποσκευών (στην οροφή του οχήματος), εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, όπου είχαν στοιβαχθεί (μπρούμυτα) 11 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά. Σκοπός των λαθροδιακινητών ήταν η μετεπιβίβαση των λαθρομεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δεύτερου λεωφορείου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το ψυγείο του οχήματος.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το δρομολόγιο του πρώτου λεωφορείου είχε ως αφετηρία τη χώρα της Γεωργίας και τελικό προορισμό την Αθήνα. Προς αποφυγή πρόκλησης υπονοιών, στα καθίσματά του επέβαιναν νόμιμοι μετανάστες, ενώ προς αποφυγή εντοπισμού των παράνομων μεταναστών θα πραγματοποιούνταν η προαναφερθείσα μετεπιβίβασή τους στο δεύτερο λεωφορείο, σε προγραμματισμένη στάση στη Θεσσαλονίκη.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί των δυο λεωφορείων, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 51,27 και 55 ετών αντίστοιχα, με την κατηγορία της λαθροδιακίνησης, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

250.000 ευρώ η λεία τους απο την τράπεζα του Διακοπτού και διέφυγαν με όμηρο

Για την ληστεία από (2) άγνωστους δράστες, σε βάρος υποκαταστήματος τράπεζας, πράξη που έλαβε χώρα την 13-8-2010/12.10 στο Διακοπτό Αχαΐας, αναφέρεται συμπληρωματικά ότι, οι δράστες αφαίρεσαν από ταμείο και από χρηματοκιβώτιο, το χρηματικό ποσό των 250.000 €, ενώ κατά τη διαφυγή τους, με την απειλή όπλων εξανάγκασαν πελάτη της τράπεζας να τους ακολουθήσει, τον οποίο στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο σε κοντινή απόσταση. Επίσης οι μοτ-τες με τις οποίες διέφυγαν οι δράστες ήταν κλεμμένες, από την Πάτρα Αχαΐας και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, η δε κλοπή αυτών είχε καταγγελθεί την 10 και 12-8-2010 αντίστοιχα. Προαναφερόμενα δίκυκλα βρέθηκαν την 15.00 ώρα της ιδίας στην όχθη του Βουραϊκού ποταμού, ενώ στο σημείο ήταν διάσπαρτο το χρηματικό ποσό των 2.100 €. Δράστες αναζητούνται.

Εκπαιδευτικός πήγε στις διακοπές με... χασίς



Καθημερινό είναι τις τελευταίες ήμερες το φαινόμενο σύλληψης ατόμων που μαζί με τις αποσκευές των διακοπών τους έχουν και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διαδικασία επιβίβασης επιβατών στο πλοιάριο που εκτελεί το δρομολόγιο από την Παλαιόχωρα προς τη Γαύδο, άνδρες του Λιμενικού έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή ενός 35χρονου εκπαιδευτικού ποσότητα 13 γραμμαρίων χασίς. Ο εκπαιδευτικός από την Αθήνα ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο πλοίο για τη Γαύδο και, απ’ ό,τι φάνηκε, βρήκε... το δάσκαλό του στον ειδικά εκπαιδευμένο στην ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών σκύλο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, που αντιλήφθηκε ότι κάτι... περίεργο περιείχαν οι αποσκευές του. Ο 35χρονος κρατήθηκε από τους λιμενικούς, του έγινε ο έλεγχος και βρέθηκαν στην κατοχή του οι ναρκωτικές ουσίες. Είναι η δεύτερη φορά τη φετινή τουριστική περίοδο που κατάσχονται ναρκωτικά και γίνονται συλλήψεις στον απόπλου του πλοίου για τη Γαύδο. Εντωμεταξύ, από τους άνδρες του Λιμεναρχείου συνελήφθη και άλλο ένα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Πρόκειται για ένα Χανιώτη, ηλικίας 19 ετών. Εκτός του λιμανιού της Σούδας, όπου και έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου, κλιμάκια διενεργούν σε καθημερινή βάση περαιτέρω ελέγχους για την ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών σε αποσκευές επισκεπτών.


13/8/10

Αντιδράσεις για τη δολοφονία ομογενή στην Αλβανία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δολοφονία 35χρονου Έλληνα ομογενή που σημειώθηκε χθες στη Χειμάρρα. «Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες όπως αυτή [...] πρέπει να είναι καταδικαστέες από το σύνολο της αλβανικής κοινωνίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της», δήλωσε για το περιστατικό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χθες, το πρωί τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 35χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός και ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι τρεις Αλβανοί τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Τότε όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν.
Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για την υπόθεση, χωρίς όμως να εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος. Ο αλβανικός Τύπος σε σημερινά του δημοσιεύματα έκανε λόγο για δυστύχημα. Κάτοικοι της πόλης απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους εθνικιστικές ενέργειες σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε σήμερα στις 11 τοπική ώρα, ωστόσο οι κάτοικοι προειδοποίησαν με νέες κινητοποιήσεις.
Απονομή Δικαιοσύνης απαιτεί το ΥΠΕΞ
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, γνωστοποίησε ότι η πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα ζήτησε από τις αλβανικές αρχές την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβε χώρα η εγκληματική ενέργεια, τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.
Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει:
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχαν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές στην Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, ο Αριστοτέλης Γκούμας, 35 ετών, Έλληνας ομογενής, κάτοικος Χειμάρρας Αλβανίας τραυματίστηκε εκουσίως θανάσιμα χθες το βράδυ μέσα στην πόλη της Χειμάρρας. Το γεγονός αυτό και οι πληροφορίες ότι οι δράστες είχαν εθνοτικά κίνητρα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες όπως αυτή, έχουν σκοπό να διεγείρουν εθνοτική ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Πρέπει να είναι καταδικαστέες από το σύνολο της αλβανικής κοινωνίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της. Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, η οποία θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.Η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα ζήτησε από τις αλβανικές αρχές την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβε χώρα η εγκληματική ενέργεια, τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.Στους οικείους του θανόντος εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια.Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά και αδιάλειπτα όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία και υπογραμμίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των μελών της μειονότητας, πέραν από αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης της Αλβανίας προς τους πολίτες της, απορρέει τόσο από το διεθνές συμβατικό δίκαιο, όσο και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την ενσωμάτωση στο οποίο επιδιώκει η Αλβανία.
Αντιδράσεις στην Αλβανία
"Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, αφού οι δράστες από ημέρες προκαλούσαν τον δολοφονηθέντα", δήλωσε ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος.
"Τέτοιες αδικαιολόγητες, βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες από κάθε εχέφρονα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα της αρμονικής συνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουν αγωνισθεί. Και ακόμη απειλούν να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις και μίση στην περιοχή.", ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.
Πρόσθεσε δε, ότι "την κρίσιμη αυτή στιγμή απαιτείται από κάθε υπεύθυνο, νηφαλιότητα, αποφυγή αυτοδικιών, αναζήτηση της αλήθειας και επιβολή της δικαιοσύνης. Και ακόμα επιβάλλεται να ενταθούν οι ειλικρινείς προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της ελευθερίας κάθε πολίτη και όλων γενικώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Η κηδεία του 35χρονου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χειμάρρα.

Τέσσερις τραυματίες σε φιλικό παιχνίδι στην Πάτρα

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο γήπεδο της Αγυιάς μεταξύ οπαδών της Παναχαϊκής και του Παναιτωλικού πριν από τη διεξαγωγή του μεταξύ τους φιλικού αγώνα που τελικώς ματαιώθηκε. Από τα επεισόδια μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι τέσσερις οπαδοί στο νοσοκομείο του Ρίου, οι τρεις με ορθοπεδικά τραύματα και ένας μαχαιρωμένος στο χέρι.
Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 20 οπαδοί της ομάδας του Αγρινίου και καμιά πενηνταριά της Παναχαϊκής αντάλλαξαν αρχικώς υβριστικά συνθήματα και ακολούθως επιδόθηκαν σε ρίψη αντικειμένων. Οι συμπλοκές γενικεύτηκαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε η παρέμβαση των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων για να σταματήσει το ξύλο. Η αστυνομία άργησε χαρακτηριστικά να επέμβει."Πρόκειται για μια χούφτα αλητών που προσπαθούν να κάνουν κακό στην ομάδα, αλλά δεν πρόκειται να τους το επιτρέψω. Θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια" δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.
πηγή:http://www.enet.gr/

14.000 ευρώ η αξία..3 μηνών βρέφους

Συνελήφθησαν σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, στα Χανιά και στην Παλαιόχωρα-Χανίων, τρεις (3) αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31,32 και 35 ετών και τρεις (3) αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 49, 24 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγοραπωλησία και συμμετοχή σε αγοραπωλησία βρέφους.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, σχετικά με πώληση βρέφους από αλλοδαπούς στην περιοχή της Κρήτη, έναντι αμοιβής, διενεργήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές έρευνες, και εντοπίσθηκε ο 32χρονος πωλητής, υπήκοος Βουλγαρίας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υποδυόμενοι ζεύγος αγοραστών συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον 32χρονο, πριν δύο μέρες, και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί σε νέο ραντεβού η αγοραπωλησία ενός (1) βρέφους –αγοριού, ηλικίας τριών (3) μηνών, αντί του χρηματικού ποσού των δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) Ευρώ.
Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, και σήμερα και περί την 10:00 ώρα πραγματοποιήθηκε το ραντεβού, της αγοραπωλησίας, στα Χανιά, πλησίον πολυκαταστήματος πώλησης τροφίμων. Ο πωλητής κατά τη διάρκεια του ραντεβού απαίτησε την παρουσία μόνο της γυναίκας (την οποία υποδύετο η γυναίκα αστυνομικός) και αφού βεβαιώθηκε ότι έφερε μαζί της το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, την μετέφερε πλησίον του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και αφέθηκε να περιμένει.
Ο πωλητής με την σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος – αγόρι, τριών μηνών, στην γυναίκα αστυνομικό αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 14.000 Ευρώ.
Από τη συνέχιση της προανάκρισης, προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή στην αγοραπωλησία του βρέφους ενός άνδρα και μίας γυναίκας υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα στην Παλαιόχωρα-Χανίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, πρωινές ώρες αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ασύλληπτο! 15χρονη με ειδικές ανάγκες βιάστηκε από συμμαθητές της

Σοκαριστικό, ασύλληπτο, ανατριχιαστικό. 15χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες βιάστηκε από συμμαθητές του, στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου όπου φοιτά. Το θέμα έφερε σήμερα στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος, η οποία και δημοσιεύει αυτούσια της συγκλονιστική συνέντευξη - καταγγελία της μητέρας της ανήλικης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νεαρή είχε παρενοχληθεί από τα ίδια πρόσωπα πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από τα χέρια τους. Δεν τα κατάφερε όμως να αντισταθεί την δεύτερη φορά. Πριν από λίγες μέρες και ενώ η 15χρονη βρισκόταν στην αίθουσα διδασκαλίας, δύο αγόρια 17 και 18 χρονών - επίσης με ειδικές ανάγκες- φέρονται να μπήκαν στο χώρο και να την βίασαν μπροστά στα έντρομα μάτια τρίτου συμμαθητή τους. Η μικρή εκμυστηρεύτηκε τα όσα εφιαλτικά πέρασε σε φίλη της, η οποία το είπε αμέσως στη μητέρα της 15χρονης. Όπως καταγγέλλει η μητέρα, στο συγκεκριμένο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν παρατηρηθεί και άλλα κρούσματα κακοποίησης παιδιών, με τους υπεύθυνους να σφυρίζουν αδιάφορα. Η μητέρα της 15χρονης έχει ήδη καταγγείλει τον βιασμό στην αστυνομία.
Αστυνομία «η 15χρονη φέρει παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα»
Σε σχετικές δηλώσεις για το θέμα προέβη ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός. Όπως είπε, η επίθεση φαίνεται να διαπράχθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους από δύο αγόρια ηλικίας 17 και 18 χρόνων, επίσης με ειδικές ανάγκες. Η 15χρονη, δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε ότι φέρει παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα.Η Αστυνομία, πρόσθεσε, προχωρά στη διερεύνηση της υπόθεση και αναμένεται να ληφθεί από τη 15χρονη οπτικογραφημένη κατάθεση. «Πρόκειται για λεπτό και σοβαρό ζήτημα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από την Αστυνομία», τόνισε ο κ. Κατσουνωτός, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια και Πρόληψης Νεανικής Παραβατικότητας, το οποίο στελεχώνεται με ειδικούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, με εμπειρία χειρισμού παρόμοιων υποθέσεων.«Θα πρέπει επιμελώς να αποφύγουμε τη φωτογράφηση του θύματος και της οικογένειας του, τη διαπόμπευση ή τη θυματοποίηση οποιουδήποτε προσώπου», κατέληξε ο κ. Κατσουνωτός.

Σε γλάστρα τα δενδρύλια


Συνελήφθη, χθες (12-08-2010) το απόγευμα στην Ερμούπολη, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 22χρονο ημεδαπό βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα 2,1 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, στην Ερμούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 819,4 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, δυο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.
Η σύλληψη του, ήταν αποτέλεσμα των ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών στα νησιά των Κυκλάδων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Η έρευνες θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Την τιμητική τους στις ληστείες είχαν οι τράπεζες

Στα Καλάβρυτα Αχαΐας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στο Διακοπτό Αχαΐας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στη Λάρισα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας και επιδεικνύοντας στον ταμία χάρτινο σημείωμα, το οποίο ανέγραφε ότι έχει βόμβα, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Στο Καματερό, οδός Φυλής 163, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Μαιμού αστυνομικός


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, χθες (12.08.10) το βράδυ στο Μενίδι, ένας 43χρονος ημεδαπός και μια 31χρονη ημεδαπή, φίλη του, οι οποίοι κατηγορούνται για από κοινού κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, ο 43χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απάτη εις βάρος ιδιώτη, εν διαστάσει πατέρα ενός ανήλικου παιδιού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του 49χρονου ιδιώτη – προ ολίγων ημερών - στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 43χρονος ημεδαπός, που ήταν και ενοικιαστής διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στη β/α Αττική, παρίστανε τον Αστυνομικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με γνωριμίες στις Εισαγγελικές Αρχές, που θα μπορούσε να μεσολαβήσει για την έκδοση θετικής δικαστικής απόφασης επιμέλειας του ανήλικου τέκνου του. Για την επιτυχή έκβαση της δίκης, ο 49χρονος όφειλε να καταβάλλει – σύμφωνα με την καταγγελία - το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, που δήθεν θα δίνονταν στον Εισαγγελέα. Ο 43χρονος, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε και απέσπασε, για τη δήθεν μεσολάβηση, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνώντας την υπόθεση, ύστερα και από σχετική παραγγελία του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών, και αξιοποιώντας κατάλληλα σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν τον 43χρονο ημεδαπό και τη συγκάτοικο φίλη του, χθες το βράδυ στο Μενίδι, επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, την ώρα που έβγαιναν από καταυλισμό ΡΟΜΑ.
Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης, κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης ), συνολικού βάρους 15,6 γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και το όχημα των δύο συλληφθέντων - ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών -, κατασχέθηκαν.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.

Είχε μεγάλη καβάντζα απο χασίς



Aπογευματινές ώρες της 12/08/2010, στη Πετρούπολη Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ:
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους: –91.170- γραμμαρίων.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τον ανωτέρω αλλοδαπό, εντοπίσθηκε στην Ν. Σμύρνη και τέθηκε υπό επιτήρηση η οικία του , με αποτέλεσμα να εντοπισθεί και δεύτερο διαμέρισμα που διατηρούσε στην Πετρούπολη και χρησιμοποιούσε αποκλειστικά σαν χώρο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζα). Τελικά συνελήφθη κατά τη στιγμή της εξόδου του από αυτό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα 13/08/2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.-

Την πάτησε ο "φίλος"...

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 12-08-2010, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 36χρονος ημεδαπός, για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.
Αναλυτικότερα, στην περιοχή της Σταυρούπολης, συνεργός του 36χρονου, επικαλούμενος εργασιακή-φιλική σχέση με τον γιο 77χρονης, προσέγγισε την ηλικιωμένη ζητώντας χρήματα, δήθεν για λογαριασμό του γιου της.
Ακολούθως, αφού την έπεισε να επιβιβαστεί σε ΙΧ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 36χρονο, την οδήγησαν αρχικά στην οικία της για να παραλάβει βιβλιάριο καταθέσεων και στη συνέχεια σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Πολίχνης για ανάληψη χρηματικού ποσού, ύψους 1.500 ευρώ.
Η 77χρονη, κατά την είσοδό της στο εν λόγω Υποκατάστημα, αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της απόπειρα απάτης, ειδοποίησε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύσουν στο σημείο και να συλλάβουν επ΄αυτοφώρω τον 36χρονο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του .

Η "καλλιέργεια"χασίς καλά κρατεί...

Μεσημεριανές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου “Περί Ναρκωτικών”.
Ειδικότερα, στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, αλλά και στον ευρύτερο χώρο αγροικίας ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 205 δενδρύλλια κάνναβης, 385 γλαστράκια με φυλλόχωμα και σπόρους κάνναβης, έτοιμα προς καλλιέργεια και δύο μικροδέματα χασίς, συνολικού βάρους 43,3 γραμμαρίων, που κατείχε από κοινού με δύο αλλοδαπούς, 41 και 30 ετών, οι οποίοι ομοίως συνελήφθησαν.
Ακολούθησε έρευνα σε δεύτερη οικία του 56χρονου στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου βρέθηκε μικροποσότητα χασίς. Επίσης, στην οικία του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης κι ένα πιστόλι, τα οποία κατείχε ο 20χρονος γιος του, ο οποίος και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μεροκάματο του τρόμου καντάντησε


Στη 230 χ/θ Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται

Σημάδευε τα αεροπλάνα με leaser


Στη Θεσ-νίκη, περιοχή Σέιχ – Σου, συνελήφθη ημεδαπός, ετών 22, γιατί βρέθηκε στην κατοχή του (1) συσκευή LEASER, με την οποία παρενοχλούσε τα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια προσγειώσεων και απογειώσεων στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Πληθαίνουν οι ληστείες στα σπίτια

Στη Ν. Ιωνία, οδός Αλσουπόλεως, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν (1) χρυσό σταυρό. Δράστες αναζητούνται.
Στον Άλιμο, οδός Παπαδιαμάντη, άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλου και μαχαιριού, του αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, (2) κινητά τηλέφωνα και ενδύματα. Δράστες αναζητούνται.

Ληστεία με μαχαιριά στο στήθος

Στο 34ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, (2) άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν με μαχαίρι στο στήθος αλλοδαπό και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Παθών νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Δράστες αναζητούνται.

Τσεκάριζαν τα σπίτια πριν τα ανοίξουν







Συνελήφθησαν, χθες (11-8-2010) και περί ώρα 12.00 στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 22,25, 26 και 45 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, ύστερα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών «διαρρήξεων» το τελευταίο 5μηνο στην πόλη του Ρεθύμνου, με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού της πόρτας, συγκροτήθηκε μικτή ομάδα αστυνομικών, αποτελούμενη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, αφού επέλεγαν το σπίτι, κτυπούσαν το κουδούνι και εφόσον διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, έριχναν σπρέι – σκληρυντή μετάλλων - στον ομφαλό της κλειδαριάς και στην συνέχεια τον έσπαγαν.
Χτες, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών της μικτής ομάδας, εντοπίσθηκαν τέσσερα (4) άτομα, τα οποία επιχειρούσαν να διαρρήξουν σπίτι στην περιοχή της Καλλιθέας Ρεθύμνου. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Γεωργίας, που κατοικούν στα Μάλλια Ηρακλείου, οι οποίοι δρώντας ως οργανωμένη ομάδα, είχαν διαπράξει, με την παραπάνω μέθοδο στην περιοχή του Ρεθύμνου, τριάντα (30) διαρρήξεις σε κατοικίες, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα και φορητούς Η/Υ.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, οι παραπάνω δράστες χρησιμοποιούσαν παραπλανητικά δύο επιβατηγά αυτ/τα, όμοια με αυτά των υπηρεσιών ασφαλείας, ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για αστυνομικούς. Στα αυτοκίνητα αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι – σκληρυντής μετάλλων και μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, λεία των κλοπών που είχαν διαπράξει.
Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, στα Μάλλια Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αστυν. Δ/νση Ηρακλείου, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και επτά (7) συσκευασίες ηρωίνης, χασίς κλπ.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ερευνάται η συμμετοχή τους στην διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων με όμοιο τρόπο δράσης και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.
Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.

Ναρκωτικά στην Μύκονο


Συνελήφθησαν, χθες στη Μύκονο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Γραφείου Ασφαλείας της Μυκόνου, δυο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 38 ετών αντίστοιχα, που κατοικούν προσωρινά στο νησί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον 24χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, βρέθηκε στη κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης. Στην έρευνα που ακολούθησε στην προσωρινή κατοικία του, βρέθηκε ποσότητα 755 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω αστυνομικής έρευνας και της προανάκρισης που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από τον 38χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών σε ραντεβού που έκλεισαν. Στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 7 gr κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 1350€, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.
Στη έρευνα που ακολούθησε στην προσωρινή κατοικία του 38χρονου, βρέθηκαν 18 gr κοκαΐνης εντός 18 ισόβαρων νάιλον συσκευασιών, μια ζυγαριά ακριβείας, 462 κενές συσκευασίες όμοιες με αυτές που ήταν συσκευασμένη η παραπάνω ναρκωτική ουσία, καθώς και έντυπο υλικό στο οποίο αναγραφόταν μεγάλα χρηματικά ποσά της τελευταίας τετραετίας.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η έρευνα συνεχίζεται από το Α.Τ. Μυκόνου

Την τιμητική τους είχαν οι τράπεζες στις ληστείες


Στις Αχαρνές, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή χρήσης όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στον Αγ. Δημήτριο, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή χρήσης όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στο Σχηματάρι Βοιωτίας, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με δίκυκλο μοτ-το και αναζητείται.

12/8/10

Εγκατάλειψη βρέφους στο νοσοκομείο Λάρισας

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της μια 32χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία γέννησε πρόωρα το περασμένο Σάββατο.
Η 32χρονη μεταφέρθηκε από τη Λαμία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γέννησε με καισαρική και αφού συνήλθε εξαφανίστηκε. Οι άνδρες της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα να εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.
Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η 32χρονη δεν συνοδεύονταν από κανένα δικό της αλλά ούτε και δέχθηκε επισκέψεις,παρά μόνο συνεννοούνταν από το κινητό της τηλέφωνο.

Εκλεψαν 2 αυτοκίνητα



Στη Νέα Χαλκηδόνα, οδός Καραϊσκάκη 31, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων και αφαίρεσαν τα κλειδιά (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, με τα οποία διέφυγαν και αναζητούνται

Μπουκάρουν στα σπίτια εύκολα

Στην Παλλήνη, οδός Μελισσών 3, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά μη προσδιορισθείσης αξίας, καθώς και τα κλειδιά του οχήματός του, με το οποίο διέφυγαν και αναζητούνται.

Βραδυά τρόμου για ηλικιωμένο ζευγάρι


Στο Πηγάδι Αλμυρού, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένων και με την απειλή πιστολιού κρότου κατά δήλωση της ημεδαπής παθούσας, αφού τους έδεσαν, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, (2) φορητούς υπολογιστές και κοσμήματα μη προσδιορισθείσης αξίας. Δράστες αναζητούνται.

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο για 20 ευρώ


Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Αγορακρίτου και Αδμήτου, (3) άγνωστοι δράστες αφού τραυμάτισαν ελαφρά ημεδαπό, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20 €. Παθών διεκομίσθη σε Νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.

Τον φίμωσαν και έφυγαν με το αμάξι του

Στα Πατήσια, οδός Κύθνου 3, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην οικία αλλοδαπού και αφού τον έδεσαν με σχοινί, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, καθώς και τα κλειδιά του οχήματός του, με το οποίο διέφυγαν και αναζητούνται.

Εχουν όλοι απο ένα όπλο


Στον Κορυδαλλό, στη συμβολή των οδών Δερβενακίων και Τριών Ιεραρχών, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από ημεδαπό. Δράστες αναζητούνται.

Μην φοράτε χρυσαφικά οταν βγαίνετε απο το σπίτι


Στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδου και Παιωνίου, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία χρυσή αλυσίδα λαιμού από αλλοδαπή. Δράστης αναζητείται

11/8/10

Της άρπαξαν την ταχυδρομική τσάντα με βία


3 άγνωστοι δράστες στην Πάτρα προσέγγισαν πεζή ταχυδρομική διανομέα των ΕΛ.ΤΑ. και με χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν (1) ταχυδρομική τσάντα η οποία περιείχε χρηματικό ποσό. Παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταβεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Εστελναν στη Ρουμανία για ανταλλακτικά τις κλεμμένες μηχανές


Βραδινές ώρες της 10-08-2010 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 17, 25 και 29 ετών καθώς και ένας (1) ημεδαπός, ομογενής από τη Γεωργία, ηλικίας 20 ετών για κλοπές μεγάλου αριθμού δικύκλων που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο στην πόλη των Χανίων και στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε κατοικίες, αποθήκες και χώρους πέριξ αυτών, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί την 06-08-2010 από Χανιά.
Ανταλλακτικά και πλαστικά μέρη τεσσάρων (4) μοτοσικλετών οι οποίες είχαν κλαπεί το μήνα Απρίλιο μέχρι και Ιούλιο 2010 από την Κίσαμο Χανίων.
Πλήθος εξαρτημάτων προερχόμενα από κλοπές δικύκλων, επιμελώς τοποθετημένα σε χαρτοδέματα.
Μεγάλος αριθμός εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απόξεση αριθμών πλαισίου και κινητήρα των δικύκλων.
Από την μέχρι στιγμής προανάκριση έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομή και διαρκή δράση, με αποκλειστικό σκοπό τη κλοπή δικ/κλων μοτ/των. Οι δύο (2) από τους δράστες αφαιρούσαν τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια πωλούσαν την κάθε μία από αυτές έναντι χρηματικής αμοιβής 400 Ευρώ στους άλλους δύο (2), οι οποίοι αφού τις αποσυναρμολογούσαν τοποθετούσαν τα τμήματα αυτών σε χαρτοδέματα και με τακτική λεωφορειακή γραμμή απέστελλαν στη Ρουμανία. Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο στο Νομό Χανίων δεκαπέντε (15) κλοπές δικύκλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν απογευματινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Παθόντες των οποίων έχουν κλαπεί τα δίκυκλα το τελευταίο εξάμηνο από το Νομό Χανίων ακόμα και αν δεν έχουν δηλώσει την κλοπή παρακαλούνται να προσέρχονται στο κατάστημα της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων για υπόδειξη εξαρτημάτων και αναγνώριση (τηλέφωνο επικοινωνίας 2821025803).

Πατρινός ο hacker


Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η κακόβουλη επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, που έγινε κατά το διάστημα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Δράστης (cracker) είναι ένας 39χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».
Συγκεκριμένα, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως η ιστοσελίδα http://www.apografi.gov.gr/ δεχόταν συνεχείς κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου (cracker). Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και των ενδελεχών ψηφιακών αναλύσεων, που διεξήγαγαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος χρήστης του διαδικτύου (CRACKER), με ορμητήριο την Πάτρα, διείσδυσε παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή και επί μακρόν κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας http://www.apografi.gov.gr/ .
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στο χώρο εργασίας του, από ερευνητές αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος. Η/Υ, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.
Ο 39χρονος cracker, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών

Δάσκαλος πυροβόλησε νεαρούς γιατί τον ενοχλούσαν!

Οι τραγικές στιγμές που έζησαν, πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι στις Ράχες Φθιώτιδας, επαναλήφθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία στο Λιανοκλάδι.Ένας 49χρονος, δάσκαλος στο επάγγελμα, πυροβόλησε με την καραμπίνα του κατά δύο νεαρών ηλικίας 19 και 20 ετών, επειδή τον… ενοχλούσαν οι φωνές τους.Το περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας.Από τις σφαίρες του 49χρονου τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά οι δύο νεαροί στα χέρια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: lamiareport.gr

Επεφταν οι σφαίρες βροχή

Συνελήφθησαν, σήμερα και περί την 04.30 ώρα, ύστερα από έρευνες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι δύο (2) ένοπλοι ημεδαποί, που πυροβόλησαν κατά καφετέριας, εντός της οποίας υπήρχαν θαμώνες που διασκέδαζαν. Οι δύο (2) συλληφθέντες, ηλικίας 23 ετών, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Συνελήφθη, επίσης, μια 20χρονη ημεδαπή, φίλη των δύο δραστών, η οποία κατηγορείται για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση κατά των αστυνομικών που κατεδίωκαν τους δυο 23χρονους, καθώς και ο 60χρονος πατέρας της που, όπως προέκυψε στη συνέχεια, συμμετείχε στις πράξεις των δυο 23χρονων και έφερε γκλόμπ. Ο τελευταίος κατηγορείται για συνέργεια και παράνομη οπλοφορία.
Συγκεκριμένα, σήμερα (11.08.2010) και περί ώρα 01:00, οι δύο 23χρονοι, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, το στάθμευσαν απέναντι από την καφετέρια που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ε. Βενιζέλου και Μυρογιάννη στην περιοχή ¨Μακρύ Γιαλός¨ της Μυτιλήνης. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και, με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε δύο φορές προς την καφετέρια, εντός της οποίας διασκέδαζαν άτομα, ανάμεσα στους οποίους και πέντε (5) εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας αστυνομικοί και ένας αγροφύλακας, συμπτωματικοί θαμώνες του καταστήματος.
Οι αστυνομικοί, αντέδρασαν αμέσως και επιχείρησαν πεζή να καταδιώξουν τους δύο (2) ένοπλους, οι οποίοι, ωστόσο, κάνοντας αναστροφή επέστρεψαν εκ νέου και πυροβόλησαν άλλες δύο φορές προς την καφετέρια.
Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στη καταδίωξη, πυροβολήθηκε άλλες δύο φορές, χωρίς ωστόσο να τραυματισθεί, στη προσπάθειά του να καλυφθεί σε παρακείμενο χώρο μονοκατοικίας. Στη συνέχεια οι δύο 23χρονοι τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η 20χρονη ημεδαπή, που βρισκόταν πλησίον της καφετέριας αμέσως μετά το περιστατικό, με σκοπό να δυσχεράνει τις έρευνες, επιτέθηκε στους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Ο πατέρας της 20χρονης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συμμετείχε στους τελευταίους δύο πυροβολισμούς κατά του αστυνομικού συνδράμοντας τους δύο 23χρονους.
Από τις ευρείες αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίσθηκαν οι δύο 23χρονοι στην οικία τους και συνελήφθησαν.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι μεταξύ των δραστών και ενός νεαρού ιδιώτη, που πίστευαν ότι ήταν εντός της καφετέριας ύστερα από σχετικό ραντεβού, υπήρχαν προσωπικές διαφορές.
Το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Χτύπησαν ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης

Στον Αγ. Νικόλαο Μεσσηνίας, (2) άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτ-τα, μετέβησαν έξω από κέντρο διασκέδασης, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφού του ζήτησαν να εξέλθει, τον χτύπησαν με τα χέρια τους σε διάφορα σημεία του σώματός του. Δράστες στη συνέχεια πυροβόλησαν (2) φορές την είσοδο του καταστήματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται

Ο χαλκός πουλάει...

Κατά το χρονικό διάστημα από μήνα Μάρτιο τρέχοντος έτους έως 9-8-2010, σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, άγνωστοι δράστες παραβίασαν τις εισόδους υποσταθμών της Δ.Ε.Η και αφαίρεσαν (19) χάλκινα καλώδια, άγνωστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας. Δράστες αναζητούνται.

Αν θέλεις να πας κάπου πεζός..δεν μπορείς πια


Στην Αθήνα, οδός Ασωμάτων, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήσης σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζή αλλοδαπή, (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού.
Στην Αθήνα, οδός Ευπαλίνου, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζό, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται

Τον μαχαίρωσαν για να τον κλέψουν

Στο Βύρωνα, συμβολή των οδών Καισαρείας και Νεαπόλεως, (2) άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι στο χέρι αλλοδαπό και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό. Παθών μετέβη σε Κέντρο Υγείας. Δράστες αναζητούνται.

Πέταξε για Ουρουγάη με το 1,4 εκατ. ευρώ

Ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που υπεξαίρεσε το ποσό του 1,4 εκατομμυρίου ευρώ από τα ΕΛΤΑ Λάρισας δεν έμεινε στην Ελλάδα ο 35χρονος ταμίας.Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, την επόμενη ημέρα της υπεξαίρεσης..το Σάββατο 31 Ιουλίου – «πέταξε» από τη Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσο σταθμό τη Ζυρίχη κατέληξε στην Ουρουγουάη.Μαζί του ταξίδεψε και ο ένας συνέταιρός του.Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν τα ίχνη του 35χρονου σε συνεργασία με την Ιντερπόλ.

Φώτο απο τα ναρκωτικά που είχαν στην κατοχή τους οι 4 συλληφθέντες στα Χανιά