19/1/17

Πρεζόνια στο φόνο

Αποτέλεσμα εικόνας για μαχαιρι φονος

Στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας 67χρονου, τα ξημερώματα της Κυριακής, μέσα στο σπίτι του στην Κατερίνη, έφθασε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήδη προσήχθησαν, ομολόγησαν την πράξη τους και αναμένεται να συλληφθούν μόλις εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα, ένας 28χρονος Γεωργιανός και μία 30χρονη Ρωσίδα.

Οι δράστες, και οι δύο χρήστες ναρκωτικών, υπέδειξαν στους αστυνομικούς το φρεάτιο μέσα στο οποίο είχαν πετάξει το μαχαίρι με το οποίο σκότωσαν -με περισσότερα από δέκα χτυπήματα κυρίως στην κοιλιακή χώρα- τον άτυχο 67χρονο, καθώς και το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που του αφαίρεσαν -του πήραν επίσης 40 ευρώ και μία αλυσίδα.

Ο 63αρης με τους 10 σάκoυς

Οι Αποδείξεις



Η αυτόφωρη σύλληψη τριών εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-01-2017) το μεσημέρι στη Βροσίνα και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, απέτρεψε την εισαγωγή και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας περισσοτέρων από (213) κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 63χρονο ημεδαπό καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, ο 63χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, (10) σάκους που περιείχαν (132) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (213.800) γραμμαρίων.

Την εκβίαζε

Αποτέλεσμα εικόνας για εκβιασμος

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος 42χρονης ημεδαπής.
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Εκβίασης».
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία της 42χρονης στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος πρώην σύντροφός της, το χρονικό διάστημα από 10-01-2017 έως 18-01-2017, απαιτούσε από αυτήν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει στο εργασιακό της περιβάλλον φωτογραφικό υλικό, που απεικόνιζε προσωπικές της στιγμές.

Έκαναν πατατοπόλεμο στις λαϊκές

Αποτέλεσμα εικόνας για πατατες λαικη

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (5) μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέθεταν προς πώληση ποσότητες αγροτικού προϊόντος κοινοτικής προέλευσης (πατάτα), απατηλά δηλούμενο κατ΄εξακολούθηση ως προϊόν εγχώριας παραγωγής, καθώς επίσης και για έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες και συντονισμένες έρευνες σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, ενώ επακολούθησε διασταυρωτικός έλεγχος των οικονομικών δεδομένων της εμπορικής δραστηριότητας (4) επιχειρήσεων, για τα έτη 2014 και 2015.
Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν από το έτος 2014, με ιεραρχική δομή και διακριτή δράση, ενώ το ρόλο των αρχηγικών μελών είχαν (2) ημεδαποί, εταίροι επιχείρησης με δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων.
Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιούνταν ως «όχημα» για την «ελληνοποίηση» του προϊόντος, προβαίνοντας στην έκδοση εικονικών παραστατικών, στα οποία το προϊόν δηλώνονταν ως εγχώριας παραγωγής. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν και στην επεξεργασία του προϊόντος ώστε αυτό να προσομοιάζει εξωτερικά με αυτό της εγχώριας παραγωγής.

17/1/17

Nεκρός δ/ντης φυλακών


Φωτογραφία από τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας 

Σοκ στο υπουργείο Δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε ο τραγικός θάνατος 53χρονου διευθυντή των φυλακών Μαλανδρίνου σε γκρεμό του 50ού χλμ. της οδού Αντιρρίου - Ιτέας.

Κύκλωμα «δουλεμπόρων» της ΕΛ.ΑΣ. στη Σαντορίνη



Οι Σκανδιναβοί που γίνονταν Αραβες, τα διαβατήρια με τις... κλωστές και οι σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή
Κύκλωμα «δουλεμπόρων» της ΕΛ.ΑΣ. στη Σαντορίνη

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άφηναν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή να ταξιδεύουν παρανόμως με διαβατήρια Αφρικανών, να χρησιμοποιούν ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν φωτογραφίες κακοραμμένες με κλωστή(!), αλλά και Σκανδιναβούς να μετατρέπονται σε Αραβες προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα.

Αυτά είναι ορισμένα από τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο που κυκλώματα αστυνομικών αλλά και ιδιωτών επέτρεπαν - με το αζημίωτο - επί σειρά ετών σε χιλιάδες παράτυπους μετανάστες να ταξιδεύουν παρανόμως στην Ισπανία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.

Εντυπωσιακό είναι ακόμη ότι οι ένστολοι είχαν διασυνδέσεις με ανθρώπους της νύχτας, με μέλη της Χρυσής Αυγής, εκπαιδεύονταν μαζί στα όπλα ενώ φέρεται να εκβίαζαν και καταστηματάρχες.

16/1/17

Selfi με τουρίστριες στην Ακρόπολη


Αποτέλεσμα εικόνας για crimes αποκαλυψη

Για καλό σκοπό
16114490 246022652502956 1687894111310035033 n

Τη "μεγάλη" Παρασκευή οι κρίσεις!

Ο Τόσκας στο Τελ Αβίβ 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟΣΚΑς

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ, αύριο και μεθαύριο, 17 και 18 Ιανουαρίου 2017.

Στα ξακουστά Καλύβια Αγρινίου

Με ανιχνευτή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Πλάτανο Καλυβίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40, 59 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους τρεις δράστες να κινούνται με αυτοκίνητο στον Πλάτανο Καλυβίων και σε έρευνα που τους πραγματοποίησαν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής:

Mε αποθηκάριο 70χρονο στην Γαλάζια Ακτή

Λαγονήσι



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (μεταφορά, αποθήκευση, εμπορία-διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.
Κατόπιν των ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 14-1-2017, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 26, 29 και 70 ετών και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 36 και 42 ετών.
Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 29χρονος εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Βουλιαγμένης να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους ελέγξουν και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, εμβόλισαν το υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσαν σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Τελικά ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9- κιλά και -50- γραμμάρια κάνναβης.

Πάλι μπροστά ο Καλλιακμάνης


Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας βράβευσε το Γιώργο για την προσφορά του και το ημερολόγιο που έβγαλε...

Ακούμπησαν πρώτα στη γυναίκα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιάκωβου Εμμανουήλ,

Tρία άτομα -ανάμεσά τους και μια γυναίκα- τελικά βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του 40χρονου επιχειρηματία, Ιάκωβου Εμμανουήλ, που την περασμένη Τρίτη βρέθηκε νεκρός – άγρια χτυπημένος – σε ένα ρυάκι στη Ροδιά Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στην ταυτότητα των δραστών από τα δύο πρώτα 24ωρα των ερευνών ωστόσο περίμεναν τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου θέλοντας να εξετάσουν όλα τα στοιχεία προκειμένου να δεθεί η υπόθεση και να φτάσουν σε ασφαλές συμπέρασμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι συλλήψεις των τριών ανδρών ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ – που έχει καταγωγή από την Κρήτη αλλά δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα – κατέβηκε στο Ηράκλειο προκειμένου ν’ ανοίξει μία επιχείρηση με έναν φίλο του στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, μαζί με τον συνεργάτη του, άνοιξαν στην οδό Μητσοτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου ένα γραφείο ενώ ο ίδιος πηγαινοερχόταν στην Αθήνα προκειμένου να βλέπει την σύντροφό του και το μικρό παιδί του.

Έτσι την έπιασαν



Πώς έσφιξε ο κλοιός της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από την Πόλα Ρούπα
Η Πόλα Ρούπα και η συνεργός της κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά τη σύλληψή τους

Μια άγνωστη σύλληψη αντιεξουσιαστών στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, ένα «μοιραίο» τηλεφώνημα σε μια πιτσαρία και οι συζητήσεις για «κουφέτα» και «κουκούτσια», η παραλαβή ενός εγκαταλελειμμένου «ορειβάτη» κοντά στο τελεφερίκ της Βαρυμπόμπης, η μοιραία συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην πλατεία Νέας Σμύρνης, οι καταγραφές από τις κάμερες ενός καταστήματος στους Αμπελοκήπους και ένα βίντεο όπου καταγράφεται επίσκεψη σε γιατρό της Ηλιούπολης συνθέτουν το παρασκήνιο τής προ 13 ημερών πολυσυζητημένης σύλληψης της Πόλας Ρούπα.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους τις τελευταίες ημέρες στο να τεκμηριώσουν την εμπλοκή τριών συνεργών της 48χρονης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, όπως και να βρουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα 50 «στικάκια» από τα καταλύματα του ηγετικού μέλους του Επαναστατικού Αγώνα κείμενα προκηρύξεων αλλά και νέα σχέδια για επιθέσεις. Κύριο μέλημα ωστόσο είναι να συγκεντρωθούν αποδεικτικά στοιχεία αλλά και το οπλοστάσιο - πιθανόν στα Εξάρχεια - που αφορούν τρεις υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, οι οποίοι ενδεχομένως να ανήκουν στους «πολιτοφύλακες» του κέντρου της Αθήνας. Η οργάνωση αυτή έχει μετατραπεί σε φόβητρο της ΕΛ.ΑΣ., αφού θεωρείται ότι έχει «δεσμούς» με τον Επαναστατικό Αγώνα, κοινό τροφοδότη όπλων, και είναι έτοιμη να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή έχοντας ορμητήριο τα Εξάρχεια.

Οι έρευνες για τη Ρούπα

Για να φθάσουν στα ίχνη της Π. Ρούπα, που είχε εξαφανισθεί μαζί με τον σύντροφό της Ν. Μαζιώτη (συνελήφθη το 2014 στο Μοναστηράκι) από το καλοκαίρι του 2012, οι αστυνομικοί ανέλυσαν τα δεδομένα του φακέλου της απαγωγής του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργου Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, διότι είχαν ανακαλύψει από κλοπές ΙΧ και όπλων αλλά και από τις ενδείξεις σε μια παρτίδα ρουκετών ότι η ένοπλη ομάδα του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα είχε επαφές και κοινούς τροφοδότες όπλων με τον Επαναστατικό Αγώνα των Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και άλλων στην πρώτη φάση δράσης του την περίοδο 2004-10. Δεύτερον, επειδή από την έρευνα την τελευταία τριετία είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κύριος «βοηθός» του Ν. Μαζιώτη σε ληστείες και πιθανόν σε επιθέσεις ήταν ο ασύλληπτος το 2008 συνεργός του Β. Παλαιοκώστα Γιώργος Πετρακάκος.

Οταν άρχισαν να ψάχνουν ποιος μπορεί να συμμετέχει στο σύστημα υποστήριξης της «μόνης» πλέον Π. Ρούπα, επέστρεψαν στην ομάδα απαγωγής που είχε συγκροτήσει ο Β. Παλαιοκώστας και έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε ένα πρόσωπο, ο ρόλος του οποίου είχε αναδειχθεί από ένα τηλεφώνημα σε μια πιτσαρία στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αντελήφθησαν ότι τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να επικοινωνούν με την οικογένεια του απαχθέντος κ. Μυλωνά έκαναν αναπάντητη κλήση και σε αυτή την πιτσαρία, πιθανόν για να ενεργοποιηθούν οι κάρτες sim.

Από την ανάλυση των συγκεκριμένων κλήσεων προέκυψε ότι ένα από τα καρτοκινητά επικοινωνούσε - από λάθος του Β. Παλαιοκώστα - και με έναν κρατούμενο στα Τρίκαλα. Αυτός μιλούσε μέσα από τη φυλακή για όπλα που έφερνε από τη Σερβία (κυρίως Zastava) και τα ονόμαζε «κουφέτα», «σπόρια», «κουκούτσια», «στραγάλια», «εβραϊκά» και «κοντά». Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο κρατούμενος συνομιλητής του Β. Παλαιοκώστα ήταν ο 37χρονος (τώρα) Γιώργος Χ., παλιός συγκρατούμενος αυτού και του Γ. Πετρακάκου - με τον δεύτερο έκαναν μαζί ληστείες σε σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη. Ο 37χρονος καταδικάστηκε σε νέα φυλάκιση για τον ρόλο του - μέσα από τη φυλακή - και στην απαγωγή του κ. Μυλωνά.

Ο «τροφοδότης» όπλων

Την τελευταία διετία οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να δείχνουν νέο ενδιαφέρον για αυτόν. Εμαθαν ότι έπαιρνε άδεια από τις φυλακές και άρχισε να έχει πάλι επαφές με αντιεξουσιαστές που συναντούσαν την Π. Ρούπα αλλά και τον Γ. Πετρακάκο και άλλους συνεργούς τους. Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι πιθανόν αυτός τροφοδοτούσε με όπλα γνωστό αναρχικό που είχε εξαφανισθεί τον Μάρτιο του 2013 από τα Εξάρχεια και έναν φίλο του αντιεξουσιαστή σε συναντήσεις τους στην πίσω πλευρά του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Μερικές από αυτές τις στιχομυθίες είχαν καταγραφεί από το σύστημα υποκλοπών της Αστυνομίας. Η σύλληψη των αναρχικών όμως δεν ανέδειξε στοιχεία για «άμεση εκμετάλλευση», με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να έχει εστιασθεί στο πρόσωπό του.
Ο επόμενος «συναγερμός» σήμανε όταν ο 37χρονος τροφοδότης ποινικών και αναρχικών με όπλα παραβίασε τον Σεπτέμβριο του 2015 άδεια από τις φυλακές Χανίων και εξαφανίστηκε. Η ενέργειά του προκάλεσε υποψίες καθώς επέκειτο η οριστική αποφυλάκισή του και αυτό σήμαινε ότι είχε κάποιον πιεστικό λόγο να εξαφανισθεί. Πιθανολογείται ότι συνέβη επειδή τότε έγιναν διαδοχικά πλήγματα της ΕΛ.ΑΣ. στην ένοπλη ομάδα των υποστηρικτών του Επαναστατικού Αγώνα και ανεζητείτο νέο ένοπλο δυναμικό.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του «τροφοδότη» εντατικοποιήθηκαν μετά τη διαπίστωση ότι ήταν αυτός που βρισκόταν στο πλευρό της Π. Ρούπα και πιθανόν της 25χρονου συνεργού της Κωνσταντίνας Αθ. (συνελήφθησαν την ίδια ημέρα) στη ληστεία σε τράπεζα της Μαλεσίνας τον Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000 ευρώ. Εκεί όπου η 48χρονη αναρχική έσβηνε με υγρό «μαντιλάκι» τα ίχνη της ίδιας και των συνεργών της.

Δύο υπηρεσίες, ένας ύποπτος

Τους τελευταίους μήνες η Αντιτρομοκρατική βρέθηκε στα ίχνη του 37χρονου μέσα από αναλύσεις κλήσεων και από καρτοτηλέφωνα με καλουμένους άτομα κυρίως στην Ηλιούπολη, στη Γλυφάδα και στον Πειραιά. Στο κατόπι του όμως βρέθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο και η Ασφάλεια Αττικής ύστερα από σύλληψη μελών μίας σπείρας με Ελληνες και Ρωσοπόντιους που λήστευε σουπερμάρκετ και πυροβολούσε αστυνομικούς. Ανακάλυψε το κατάλυμά του στη Βούλα, όπου διέμενε από το καλοκαίρι, και εντόπισε το δίκτυο των συνεργών του, ένας από τους οποίους, αγνώστου ταυτότητας, διαφεύγει τη σύλληψη.

Με τον κίνδυνο να υπάρξει «καταστροφική» εμπλοκή δύο αστυνομικών υπηρεσιών στην ίδια έρευνα, παρενέβη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., που έδωσε «προτεραιότητα» στην Αντιτρομοκρατική και στην ανακάλυψη της Π. Ρούπα.
Από την παρακολούθηση του 37χρονου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προέκυψε η συνάντησή του με την 25χρονη βοηθό του δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη της Π. Ρούπα. Αστυνομικοί παρακολούθησαν τη νεαρή φοιτήτρια η οποία αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο σπίτι της συντρόφου του Ν. Μαζιώτη στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί όμως δεν ήξεραν ακόμη ποιος ήταν ο ένοικος. Αρχισαν να το παρακολουθούν και βιντεοσκόπησαν μία έξοδο της Π. Ρούπα (δεν είχε καμιά μεταμφίεση, όπως δημοσιεύθηκε) με προορισμό γειτονικό ιδιωτικό ιατρείο. Από την εξέταση του βίντεο αντελήφθησαν ότι επρόκειτο χωρίς αμφιβολία για την καταζητούμενη και δρομολογήθηκε η σύλληψή της λίγες ώρες αργότερα.

Το ταξί στην Πάρνηθα

Κλειδί για τη σύλληψη της 48χρονης αναρχικής στάθηκαν τα ευρήματα μετά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2016. Επιβιβάστηκε στο ρουμανικού νηολογίου ελικόπτερο στο Πόρτο Χέλι και φερόταν να έχει τελικό προορισμό την Κύθνο. Οπως είναι γνωστό, στο ύψος των Ερυθρών εκείνη προέταξε το όπλο της στον πιλότο, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός. Αυτός αντέδρασε, ακολούθησε συμπλοκή και πυροβολισμοί στο πιλοτήριο. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις Ερυθρές, όμως μετά απογειώθηκε εκ νέου για να αποβιβάσει στη Θήβα την Π. Ρούπα. Από μαρτυρίες περιοίκων και από αναλύσεις κλήσεων προέκυψε ότι η 48χρονη καταζητούμενη κάλεσε ταξί από την περιοχή.

Ζήτησε από τον οδηγό ταξί να κατευθυνθεί στην Αθήνα, όμως στη συνέχεια του είπε να κινηθεί προς την περιοχή της Χασιάς, σε ορεινό σημείο κοντά στη Βαρυμπόμπη, προκειμένου να παραλάβει έναν συγγενή της για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι «έκανε ορειβασία με φίλους του οι οποίοι στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν». Επρόκειτο για συνεργό της, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ο οποίος θα συμμετείχε στο σχέδιο της απόδρασης με το ελικόπτερο - στην ανάρτηση που έκανε για την υπόθεση δεν ανέφερε τίποτε από όλα αυτά.

Ακολούθως κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Αμπελοκήπων αποφεύγοντας, με εντολή της Π. Ρούπα, την Αττική οδό και άλλα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όμως εντόπισαν βίντεο που καταγράφει την αποβίβασή τους από το ταξί και άλλα σημαντικά στοιχεία από τη χρήση των τηλεφώνων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν σαφείς ενδείξεις για την ταυτότητα του συνοδού της. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να αντλήσουν αξιοποιήσιμα επιβεβαιωτικά στοιχεία από το ταξί, καθώς πριν εντοπισθεί από τους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του είχε κάνει στο όχημα - προς απογοήτευσή τους - βιολογικό καθαρισμό.

Ποιοι είναι οι τέσσερις συνεργοί

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ως συνεργοί της Πόλας Ρούπα είναι και τέσσερα άτομα από τον αναρχικό χώρο. Τα στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών εκτιμούν ότι πέρα από τη συνδρομή των ποινικών και αντιεξουσιαστών, το όνομα των οποίων είχε αναμιχθεί στους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου», η Π. Ρούπα πλαισιωνόταν από άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου. Βασικό κριτήριο ήταν να μη γίνονται αντιληπτά από τις αρχές, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με τους Λάμπρο Φούντα και Αντώνη Σταμπούλο, οι οποίοι συμμετείχαν στον Επαναστατικό Αγώνα.
Με αυτό το κριτήριο εκτιμήθηκε ότι επελέγη η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθ. που συνελήφθη μαζί με την Π. Ρούπα, η οποία είχε προσαχθεί μόνο στις 9 Ιανουαρίου 2013 στην εκκένωση κατάληψης στην οδό Πατησίων, όπου βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χώροι «αναρρίχησης», όπως και άλλα δωμάτια οργανωμένης διαβίωσης νεαρών. Σε αυτή την κατάληψη φέρεται να είχε επαφές με άτομα από το περιβάλλον των «Πυρήνων» και άλλους αναρχικούς. Η φοιτήτρια, σύμφωνα με αστυνομικούς, έδινε το «παρών» στο ακροατήριο δικών με κατηγορουμένους «αντάρτες πόλης».

Για την παρουσία της 25χρονης σπουδάστριας Φιλοσοφικής έδωσαν αναλυτικές καταθέσεις δύο στενοί συγγενείς της που ανέφεραν ότι είχε εξαφανισθεί την τελευταία διετία από το σπίτι της. Φέρεται να εργαζόταν σε καφετέρια στα Εξάρχεια και τον τελευταίο καιρό δήλωνε ότι είχε έσοδα από διόρθωση κειμένων.

Το πρόσωπο του ταξί

Το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο εστιάζουν το ενδιαφέρον τους τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο ηλικίας 35 έως 40 ετών άνδρας που φέρεται να την υποβοήθησε στην απόδραση με ελικόπτερο και τον οποίο μετέφερε με το ταξί στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Εχουν δημιουργήσει το «προφίλ» του υπόπτου, πάλι από τον αναρχικό χώρο, και ίσως με έμμεση σχέση και με άλλη ένοπλη οργάνωση.

Ηγετικά στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι ήδη υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την ταυτότητα των δύο ατόμων, φωτογραφίες των οποίων είχαν βρεθεί σε πλαστές ταυτότητες στο σπίτι της Π. Ρούπα με τα ονόματα «Παπαδόπουλος Ιωάννης» και «Τριαντόπουλος Ευστάθιος».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ένα άτομο που είχε θεωρηθεί ύποπτο για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014 και είχε γίνει έλεγχος στο σπίτι του, με τον εντοπισμό αλεξίσφαιρων γιλέκων, δεν φαίνεται να πλαισιώνει τώρα την Π. Ρούπα.

Ψάχνοντας ηλεκτρονικά

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν κρίσιμο στοιχείο τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα δεκάδες στικάκια κυρίως στο σπίτι του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα.

Στα ηλεκτρονικά αρχεία θεωρείται ότι πιθανόν θα βρεθούν σχέδια για επόμενες ένοπλες επιθέσεις, πέντε τουλάχιστον κείμενα που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο με την υπογραφή της αλλά και πιθανόν προκηρύξεις της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), που έχει εκτιμηθεί ότι ίσως έχει σχέση με τον Νίκο Μαζιώτη, τον Γιώργο Πετρακάκο (αρνείται κάθε εμπλοκή) και άλλους ενόπλους, χωρίς όμως κανένα στοιχείο.

Η «αισιοδοξία» αυτή των αστυνομικών στηρίζεται από το γεγονός ότι στην πρώτη επίθεση της ΟΛΑ στα τότε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού στις αρχές του 2013 είχε βρεθεί κάλυκας που συνδέθηκε με έναν παλιό συνεργό του Γ. Πετρακάκου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2008 για ληστεία στην Παιανία, αλλά και από αναλύσεις που δείχνουν ότι κείμενα της ΟΛΑ έχουν σημαντικές ομοιότητες με αυτά του Επαναστατικού Αγώνα που ήταν γραμμένα από τη σύντροφο του Ν. Μαζιώτη.

Δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο σε ηλεκτρονικό αρχείο να βρεθεί προσχέδιο κειμένου για την τοποθέτηση ισχυρής βόμβας, η οποία δεν εξερράγη, προ ενός μηνός έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Ετοίμαζαν απαγωγή γνωστού εφοπλιστή

Απαγωγή, ίσως και το επόμενο δίμηνο, ενός εφοπλιστή που είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης και το 2013 σχεδίαζαν οι ένοπλοι που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν σημειώματα για εκείνον και τη σύζυγό του (γνωστή στον κοσμικό χώρο), για μετακινήσεις τους, όπως και αναφορές για πρόσφατη ανέγερση οικήματος.

Το συγκεκριμένο εύρημα ήταν αυτό που σκόρπισε τη μεγαλύτερη ανησυχία στα στελέχη της Αστυνομίας σε σχέση με τις ενέργειες που σχεδίαζαν οι «αντάρτες πόλης». Βρέθηκαν και σχέδια τα οποία πιθανόν σχετίζονται με αρπαγή γνωστού γόνου οικογένειας ιδιοκτητών φαρμακευτικής εταιρείας.

Προσφάτως η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει σε γιάφκα ενόπλων (συσχετίστηκαν με τον Νίκο Μαζιώτη) στον Μαραθώνα άλλη λίστα υποψήφιων στόχων για απαγωγή που έχει περίπου πέντε κοινά πρόσωπα με τη «λίστα Ρούπα». Εκείνη η ένοπλη ομάδα όμως έχει αναδειχθεί ότι κρυβόταν πίσω και από την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013. Ακόμη στις σημειώσεις της Ρούπα, πέρα από αναφορές για επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, βρέθηκαν στοιχεία για δημόσιους φορείς και κινεζικές τράπεζες που συνδέονται με αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στοιχεία για τις σχέσεις πολιτικών και γνωστών επιχειρηματιών.

Το «παπάκι 2511» και η αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. στα  Εξάρχεια

«Πώς να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε τους δράστες τής αιματηρής επίθεσης στην κλούβα των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη όταν το μόνο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που... τολμά να εισέρχεται στα Εξάρχεια είναι ένα δίτροχο με τον κωδικό "2511" όπου επιβαίνει αστυνομικός του Τμήματος Εξαρχείων; Με ένα "παπάκι" τι να βρούμε και τι να αποτρέψουμε;».

Αυτό επεσήμανε μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» στέλεχος υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην περιοχή των Εξαρχείων μετά και την επιδρομή δύο ενόπλων το πρωί της Τρίτης με στόχο «στατική» αστυνομική δύναμη έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ. Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και υπάρχουν φόβοι για νέο «δίδυμο» χτύπημα αλλά και νέα επίθεση από τους «Πυρήνες» ως ανταπόδοση για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Οι διωκτικές αρχές έχουν σαφείς ενδείξεις για τους συμμετέχοντες στην Επαναστατική Αυτοάμυνα από τις αναλύσεις των τριών προηγούμενων επιθέσεών της (πάλι στα γραφεία του ΠαΣοΚ, στις πρεσβείες του Μεξικού και της Γαλλίας) αλλά και από δεδομένα της δράσης τμήματος των «πολιτοφυλάκων των Εξαρχείων». Οι τελευταίοι πριν από έναν χρόνο προχωρούσαν σε επίδειξη όπλων στα Εξάρχεια με σύνθημα «το μέλλον είναι εδώ».

Υπότροπος στα Smart

Αποτέλεσμα εικόνας για σμαρτ αυτοκινητα

Υπότροπος στο ίδιο ακριβώς αδίκημα, δηλαδή τις κλοπές και τη «διάλυση» αυτοκινήτων μάρκας Smart, είναι ένας 33χρονος που συνελήφθη προ διημέρου ύστερα από συντονισμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ντοιοανατολικής Αττικής. Ο συλληφθείς ήταν ιδιοκτήτης συνεργείου –χωρίς άδεια–

Παγιδούλα στην Τριανταφυλλούλα

Tα Ντοκουμέντα


Άλλο ένα καίριο πλήγμα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και τη σύλληψη τριών δραστών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (15-01-2017) στην περιοχή Τριανταφυλλούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 44 ετών καθώς και μία 42χρονη ημεδαπή, μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σ την εισαγωγή και μεταφορά, με σκοπό τη διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας, περίπου (392) κιλών κάνναβης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι "κορυφάδες" του Καρπενησίου

Τα αποξηραμένα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (13 και 14-01-2017), τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 33 και 54 ετών, μετά από διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, σε περιοχές της Ευρυτανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Επιπλέον οι συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (ο 30χρονος και ο 33χρονος), καθώς και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα (ο 54χρονος και ο 30χρονος).
Οι συλλήψεις τους είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
Αναλυτικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε προχθές το απόγευμα στην οικία του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τα Λιβαδιότικα

Οι Κρύπτες του




Συνελήφθη  λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης από τον 44χρονο, τις οποίες προμηθεύεται από περιοχή των Αθηνών, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε ο δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Οι ... φτερωτές λίρες

Αποτέλεσμα εικόνας για λιρες

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η αξιοποίηση στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού, χρυσών λιρών και κοσμημάτων, από σπίτι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και εκβίασης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος δράστης, το απόγευμα της 15-09-2016, εισήλθε σε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό, δεκατρείς χρυσές λίρες και κοσμήματα.

15/1/17

Κλέφτης ΙΧ και χασικλής

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένας 33χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές οχημάτων, συγκεκριμένης μάρκας και επιπλέον διακινούσε ποσότητες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αναζητούνται οι συνεργοί του.
Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί η δράση, στα Νότια Προάστια, εγκληματικής ομάδας που έκλεβε ή αφαιρούσε εξαρτήματα από αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα, προκειμένου να εντοπίσει και συλλάβει τους δράστες.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι στη Γλυφάδα λειτουργούσε συνεργείο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, στερούμενο αδείας λειτουργίας, που επισκεύαζε αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας. Όπως διαπιστώθηκε, για την επισκευή των προαναφερόμενων αυτοκινήτων χρησιμοποιούσε ανταλλακτικά-μηχανικά μέρη και αξεσουάρ που σε προγενέστερο χρόνο είχαν κλέψει, από ιδίου τύπου και μοντέλου αυτοκίνητα, συνεργοί του που αναζητούνται.
Από την έρευνα στο συνεργείο καθώς και στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Τα Βολιώτικα

Οι Αποδείξεις

Εντοπίστηκε στις (13-01-2017) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Βόλου, υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης μέσα σε οικία.
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της οικίας, ημεδαπός ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 33χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.
Κατά την έρευνα εντοπίστηκε σε δωμάτιο της οικίας ειδικά διαμορφωμένος χώρος – «θερμοκήπιο» καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενος από έναν λαμπτήρα φωτισμού, ένα τμήμα αεραγωγού-σωλήνα, ένα φίλτρο άνθρακα-αέρος, ένα ηλεκτρικό μοτέρ προώθησης αέρα, έναν ανεμιστήρα, μία ανακλαστική μεμβράνη προστασίας με μεταλλικές ράβδους στηριγμάτων, έναν μετασχηματιστή ηλεκτρικής τάσης και έναν αυτόματο χρονοδιακόπτη.

Bρε τον Κιλκισσιώτη!

Η μίνι φυτεία του

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 51χρονου, για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, (13-01-2017) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 51χρονος και σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην ίδια περιοχή, διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.
Από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν: