5/7/14

Στο "Δ" του Έβρου ο Κικίλιας



Στα κέντρα κράτησης

Σήμερα το πρωί

Αλληλοπελεκήθηκαν στα πέριξ του σκοπευτηρίου

Μαρκόπουλο
 
Συνελήφθησαν  στο Μαρκόπουλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκόπουλου, ένας 49χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο ανωτέρω συλληφθέντες, απογευματινές ώρες της 3-7-2014, εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ στην περιοχή Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου, του οποίου είναι κάτοικοι, διαπληκτίστηκαν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Εδώ Δράμα

Σήμερα το πρωί
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας ολοκλήρωσε σήμερα (05/07/2014) τη διήμερη επίσκεψή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταβαίνοντας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας και λαμβάνοντας ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ο Υπουργός κατά την αποχώρησή του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

... Μπουμπούκια οι 2 Αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ

 
Αναφορικά με προδικαστική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε επιπλέον η εμπλοκή δύο εκ των αστυνομικών (42χρονοι Αρχιφύλακες) σε υπόθεση απόπειρας διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Οι τρεις αστυνομικοί (34χρονος Αξιωματικός διοικητής Ασφάλειας Παιανίας και δύο 42χρονοι Αρχιφύλακες), καθώς και ο 52χρονος ημεδαπός ιδιώτης συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη και κλοπή σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα προώθησης παράνομων μεταναστών στο εξωτερικό, σε βάρος ενός 42χρονου υπηκόου Αιγύπτου και ενός 46χρονου υπηκόου Συρίας, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Αρχισυμμορίτης 20 ετών

Εδώ Άνω Λιόσια
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τη συνδρομή του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και εκβιασμούς στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Συνελήφθησαν προχθές (3-7-2014) το πρωί στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών και της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις (3) ημεδαποί, δύο 19χρονοι ημεδαποί ΡΟΜΑ και μία 21χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ συνεργοί τους, ηλικίας 20, 40 και 60 ετών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους.

Από το ΕΣΠΑ ο στόλος

Εδώ Έβρος

 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.
Στη συνέχεια, βρέθηκε ανάμεσα σε Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τους προβληματισμούς τους και δεσμεύτηκε για την αναζήτηση λύσεων. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας δήλωσε τα εξής:
«Είστε η κινητήριος δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, το παρόν και το μέλλον για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας σάς αποκαλεί τη ραχοκοκαλιά του Σώματος και συμφωνώ μαζί του.

Τα μυστικά μιας περίεργης Οργάνωσης

 

Τα μυστικά της οργάνωσης που χτύπησε τα γραφεία του ΠαΣοΚ
Αστυνομικοί ενώ έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χ. Τρικούπη, την Κυριακή 25 Μαΐου 2014.
 
«Πρόκειται για το έργο 2-3 αντιεξουσιαστών με μικρό επιχειρησιακό βεληνεκές που έκαναν ωστόσο μια ενέργεια μεγάλου ρίσκου με την επίθεση στα γραφεία του ΠαΣοΚ στις 25 Μαΐου. Αρχικά μας είχε δοθεί η εντύπωση ότι είναι έργο του 44χρονου καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη αλλά ορισμένες σπασμωδικές κινήσεις μας έκαναν να επανεξετάσουμε αυτό το σενάριο. Χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε οτιδήποτε και την προσπάθεια δημιουργίας ενός "εικονικού μετώπου οργανώσεων".

4/7/14

Χαβάη 5-0 στον Έβρο

Τα πρωϊνά Ντοκουμέντα




Η 1η του Μανούρα

Σιδεροκέφαλος
Με τα πολιτικά ανάμεσα στους ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού και τον υπουργό διακρίνεται ο νέος Υπασπιστής του Χρήστος Μανούρας

Σε ... δυσμενή μετάθεση ο Κικίλιας

 Στον Έβρο 
 
 




 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, σήμερα και αύριο (04 και 05 Ιουλίου 2014), στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Τον Υπουργό συνοδεύουν ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.  όπως ο Βοηθός Γενικού Επιθεωρητή Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ιωακείμ Τσουκνάδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος Γεώργιος Σαλαμάγκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Κουτούζος, καθώς και Διευθυντές και Διοικητές αστυνομικών Υπηρεσιών.

Έκλεβαν στην μάνικα τους οδηγούς

Ίλιον
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 2-7-2014 στο Ίλιον, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ένας 48χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, εργαζόμενοι σε πρατήριο υγρών καυσίμων, για κλοπή και απάτη κατά συναυτουργία και παράβαση του Ν. «περί οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών». Αναζητείται για τα ίδια αδικήματα η 41χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του πρατηρίου.
Προχθές (2-7-2014) το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ίλιον για έλεγχο.

Φρίκη στην Κοζάνη

Τι είπε ο Ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου

Του έσκαψαν και το λάκο

 
 
Εξιχνιάστηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, ανθρωποκτονία σε βάρος 52χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 02-06-2014 από το Καλονέρι Κοζάνης.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (26 και 51 χρονών) και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.
Συγκεκριμένα, την 09-06-2014 δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας από συγγενικό πρόσωπο του 52χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας η εξαφάνισή του.
Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Σωματοφύλακας εκδότη ο 52χρονος

Ο 52χρονος πυγμάχος, τυγχάνει να είναι και σωματοφύλακας πολύ γνωστού εκδότη και πολύ προβεβλημένου δημοσιογράφου.

Ο Διοικητής ως συνεργός των "3"

 
 
Ο Διοικητής της Ασφάλειας Παιανίας παραπλάνησε και καθυστέρησε 35χρονο σεσημασμένο για ναρκωτικά όταν αυτός πήγε να δώσει "παρών" στην υπηρεσία. Ο 35χρονος είχε αποσπάσει 3.000 € από Αρχιφύλακα που υπηρετεί στο Μπραχάμι, για να τον βάλει -όπως του είχε ζητήσει ο 42χρονος αστυνομικός- σε κύκλωμα λαθρομεταναστών. Ο Αστυνόμος όταν πήγε ο 35χρονος να δώσει το "παρών" ειδοποίησε τον Αρχιφύλακα ο οποίος μαζί μ' έναν άλλον ομοιόβαθμό του που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια, πήγαν στην Παιανία, έδεσαν με χειροπέδες τον σεσημασμένο και τον έδειραν. Μαζί τους εμφανίστηκε και 52χρονος πυγμάχος που

Στην Παιανία υπηρετεί ο Αστυνόμος

Σε λίγο περισσότερα

Δικογραφία για Αστυνόμο και 2 Αρχιφύλακες

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται προδικαστική έρευνα, σχετικά με την υπαιτιότητα τριών αστυνομικών και ενός ημεδαπού ιδιώτη, σε υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και κλοπής σε βάρος 35χρονου ημεδαπού καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.
Όσον αφορά στους εμπλεκομένους, πρόκειται για έναν 34χρονο Αστυνόμο Β΄ και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής καθώς και έναν 52χρονο ιδιώτη.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 35χρονου ημεδαπού, σχετικά με τη συμμετοχή των παραπάνω εμπλεκομένων σε έκνομες ενέργειες, σε βάρος του.

Τίγκαραν από λαθραίους

Στα Δωδεκάνησα
Διαμαρτυρία ένστολων στη Σύμη για την έλλειψη προσωπικού
Μετανάστες στη Σύμη
 
Συνεχίζονται στα Δωδεκάνησα οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και «ευαισθητοποίησης», όπως τις χαρακτηρίζουν λιμενικοί και αστυνομικοί, για την υποστελέχωση των Υπηρεσιών την ώρα που οξύνονται τα προβλήματα, ιδίως με την άφιξη μεταναστών από την Τουρκία.

Στη Σύμη πραγματοποιήθηκε κοινή ένστολη διαμαρτυρία για την έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με «τη συνεχιζόμενη τραγική κατάσταση με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης».

Σπουδαία τα λάχανα ...

Τα -462- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων
Σ' ολόκληρη Μύκονο δεν βρίσκουν ναρκωτικά και το ρίχνουν στις ... μαϊμούδες
Συνελήφθησαν χθες (3.7.2014) στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δυο 27χρονοι υπήκοοι Σενεγάλης κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής προϊόντων απομίμησης με σκοπό την εμπορία, καθώς και οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς άδεια ικανότητας.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, στον οποίο ανήκει το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Στο εφετείο ο Ν. Μιχαλολιάκος

Η επιθεώρηση του υπουργού

Έβρος, σήμερα πρωί
View image on Twitter
Προσθήκη λεζάντας

Κυνηγός λαθρομεταναστών ο Κικίλιας?

Έβρος

To δικό του λιθαράκι στο έργο φύλαξης των συνόρων έβαλε ο νέος υπ. Προστασίας του Πολίτης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αφού του φόρεσαν ένα σωσίβιο, επιβιβάστηκε σε σκάφος της αστυνομίας και απέπλευσε για περιπολία στον ποταμό Έβρο.

Λαθρομεταφορά 1 εκατ. €

Ιταλία: €1.000.000 το κέρδος των διακινητών στο ναυάγιο με μετανάστες
 
Ένα εκατομμύριο ευρώ κέρδισαν οι διακινητές από το «ταξίδι θανάτου» του αλιευτικού το οποίο κόστισε την ζωή σε 45 μετανάστες, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους από ασφυξία.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα των ερευνών κάθε μετανάστης υποχρεώθηκε να πληρώσει για το ταξίδι τουλάχιστον 1.500 ευρώ.
Με δεδομένο ότι οι διασωθέντες από τον τελευταίο αυτό διάπλου της Μεσογείου (που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή με την επέμβαση του ιταλικού ναυτικού) είναι 566 και οι νεκροί 45, τα έσοδα των δουλεμπόρων ανέρχονται σε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.
Βάσει μαρτυριών μεταναστών που κατάφεραν να σωθούν «οι επιβάτες που είχαν αναγκασθεί να μπουν στο αμπάρι πέθαναν από ασφυξία, δεν μπόρεσαν να βγουν να αναπνεύσουν, διότι η έξοδος είχε κλείσει με λουκέτο».
«Όταν σταμάτησαν να χτυπούν και να ζητούν βοήθεια κι όταν οι δουλέμποροι αποφάσισαν να ανοίξουν, ήταν πλέον πολύ αργά», προσθέτουν οι διασωθέντες.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από την αρχή του χρόνου έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο τουλάχιστον 500 πρόσφυγες, παρά την αρωγή που προσφέρεται από την ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ζήτησε την άμεση ενίσχυση της Frontex για την κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, λέγοντας ότι «οι τελευταίοι αυτοί νεκροί, εκτός από τους μετανάστες που κατάφεραν να σωθούν, ήθελαν να φτάσουν στην Ευρώπη, όχι απλά στην Ιταλία»

Τα θέλουν όλα δικά τους

Δικαστήρια Πειραιά
Αντιδράσεις στον Πειραιά για τα σχέδια μεταφοράς των δικαστηρίων
 
«Φουρτούνες» συνεχίζει να προκαλεί στον Πειραιά η πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μεταφερθούν τα δικαστήρια σε άλλη περιοχή παρά τις έντονες αντιδράσεις νυν και νεοεκλεγέντος δημάρχου και πλήθος φορέων όπως του Εμπορικού και Δικηγορικού συλλόγου της πόλης.

Έβγαλαν λίστα 1.700 της Χ.Α

Απ' την κοιλιά τους

Ανάμεσα τους ως "υποστηρικτής" και ο

Φυτεία στην Καλαμάτα

Το Ντοκουμέντο: Πολύ σπάνιοοοο!
... Λούηδες οι καλλιεργητές
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -315- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΕΣΠΑ λέω ...

17 απάτες από 2 αετονύχιδες
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που διοικεί ο Παναγιώτης Στάθης στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις εξακολουθητικής απάτης σε βάρος επιχειρηματιών, σχετικά με την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του Αναπτυξιακού Νόμου (Ε.Σ.Π.Α.), ενώ ταυτοποιήθηκε παράλληλα η δράση συγκεκριμένων ατόμων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (02.07.2014), στην περιοχή του Περιστερίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 53χρονος ημεδαπός ο οποίος παρουσιαζόταν στους επιχειρηματίες ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και ένας 63χρονος πολιτικός μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία απάτες, απόπειρα απάτης και εκβίασης. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 48χρονος ημεδαπός για άμεση συνέργεια σε απάτη.

Αμμωνιοδυναμίτιδα σε κιλά

Και το χασισόδεντρο σε λεκάνη
Συνελήφθησαν (03.07.2014) το πρωί στη Σητεία Λασιθίου, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 27 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατελήφθη ο 24χρονος κατά το χρόνο που εισερχόταν εντός εγκαταλελειμμένου καταλύματος, στο οποίο καλλιεργούντο δενδρύλλια κάνναβης (ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης), προβαίνοντας σε διαδικασία εργασιών στον εν λόγω χώρο.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, προέκυψε ότι ο 24χρονος καλλιεργούσε από κοινού με τον 27χρονο, τα συγκεκριμένα δενδρύλλια.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • 5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας,
  • 7 πυροκροτητές,
  • 102 κροτίδες,
  • 10 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης,
  • 139 πλήρη φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
  • 84 καψύλλια,
  • 13 μέτρα και 90 εκατοστά βραδύκαυστο φυτίλι,
  • 0,70 εκατοστά ακαριαίο φυτίλι και
  • 3 μέτρα και 40 εκατοστά φυτίλι πυροκροτητή.
Το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πυροβόλησαν ταχυδρόμο

Τα Ντοκουμέντα: Οι ληστές με το Χ5
 
 
 
 
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, η απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε  (01.07.2014) το πρωί, σε βάρος 54χρονου ταχυδρομικού διανομέα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 26, 23 και 18 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, απόπειρας ληστείας, παράβασης του νόμου για τα όπλα και κατοχής αρχαίων κινητών μνημείων που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 08:40΄το πρωί, την ώρα που ο 54χρονος διανομέας κινούταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό (εκτός κατοικημένης περιοχής), με σκοπό τη διανομή συντάξεων σε συνταξιούχους της περιοχής, δύο από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας φόρμες μίας χρήσης, αποπειράθηκαν αιφνιδιαστικά να ακινητοποιήσουν το όχημά του και να αφαιρέσουν τα χρήματα που μετέφερε.
Συγκεκριμένα, ο ένας από τους δράστες, πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι κατά του οχήματος, πλην όμως ο 54χρονος αντέδρασε, ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο χωρίς να τραυματιστεί.

... Πατριάρχης στην απάτη

ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέτα του Παναγιώτη, γεν. 14-10-1965, στην Αττική


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δύο (2) φωτογραφίεςπου απεικονίζουν 49χρονη ημεδαπή, η οποία από τον Ιούλιο του 2012, εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα, υποδυόμενη άλλοτε την εκπρόσωπο Πατριαρχείου και άλλοτε επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Την έψαξε ο σκύλος


 
45χρονη συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομων προϊόντων καπνού, πρωινές ώρες, εντός του λιμένα Μυτιλήνης, από στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.


3/7/14

Zεύγος κομπιναδόρων ...

Συνελήφθη χθες (02-07-2014) το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κρήτης, ζευγάρι ημεδαπών, οι οποίοι ως ιδιοκτήτες εταιρειών στο χώρο του τουρισμού, κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.
Πρόκειται για 64χρονο ημεδαπό και την 57χρονη σύζυγό του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, σε συνδυασμό με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. 
Όσον αφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μετέβη στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να διερευνήσει υπόθεση σχετικά με απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους του 64χρονου ημεδαπού, προερχόμενο από μη απόδοση Φ.Π.Α και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Οι 2 Έλληνες hackers έσπερναν ιούς

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο πολύμηνης συστηματικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατάφερε να εξιχνιάσει την παράνομη διαδικτυακή δράση, δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι δημιούργησαν και χρησιμοποίησαν με άνομους σκοπούς (Cracking), το παγκοσμίως διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό με την κωδική ονομασία “Lecpetex”.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, χθες (2-7-2014) το πρωί, σε περιοχές της Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απάτη με υπολογιστή, παραβίαση απορρήτου υπολογιστών, καθώς και  παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Για που τραβάει ο συνδικαλισμός?

Εδώ Κιλκίς
 
Κύριε Φωτόπουλε
Είμαι μέλος της ‘Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού μου και τα τελευταία χρόνια βλέπω την απογοήτευση των συναδέλφων μου προς τον θεσμό του συνδικαλισμού να γιγαντώνεται – και όχι άδικα. Η ένωση μας είναι ανύπαρκτη και αυτό που λέω δεν είναι υπερβολή καθότι τα μισά σχεδόν μέλη του Δ.Σ. έχουν παραιτηθεί και από όσο γνωρίζω δεν έχουν αντικατασταθεί με νέα. Οι συνάδελφοι που παραιτήθηκαν δεν το έπραξαν αποποιούμενοι την συνδικαλιστική τους ιδιότητα –κάθε άλλο μάλιστα- αλλά επειδή δεν  άντεχαν να συμμετέχουν στον εμπαιγμό των συναδέλφων τους.  Κ. Φωτόπουλε αναγκάζομαι να σας απευθυνθώ με αυτό τον τρόπο γιατί δοκιμάζοντας την πεπατημένη οδό στο παρελθόν δεν είδα δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα.

Ψάχνουν τα καλόπαιδα ...

Οινόφυτα
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται ευρείες αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο (2) επικίνδυνων κακοποιών, οι οποίοι χθες (02-07-2014) το μεσημέρι, διέπραξαν δύο ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, σε περιοχή της Θήβας.
Ειδικότερα οι δύο δράστες, χθες περίπου στις 12:10΄, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov , έθραυσαν με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο καταστήματος εμπορίας τσιγάρων, τροφίμων και άλλων ειδών στην περιοχή του Ταχίου Θηβών Βοιωτίας και αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου (3.000) ευρώ.

Τι τρέχει με τον Αθανασίου?

Τι απάντησε ο υπουργός!
hotdoc_56-cover_online.jpg
Σε μία σοβαρή αποκάλυψη για τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην αεροπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου προχωρά το HOT DOC που κυκλοφορεί, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην κατοχή του ερευνητικής ομάδας του περιοδικού, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού. Η ίδια καταγγελία έφτασε το 2008 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά παραπέμφθηκε στα …συρτάρια… και έκλεισε δίχως έλεγχο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του, 282 τ.μ. διαμερίσματος, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ. Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, εποχή που δεν είχαν εισοδήματα αφού ήταν …φοιτητές. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο έργο, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πλήθος τροπολογιών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών, καθώς αυτές οι τροπολογίες φαίνεται να εξυπηρετούν σε πολλές εκ των περιπτώσεων τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα»…
ΓΙΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.
Αυτή την φορά όμως η κριτική στο πρόσωπο του κ. Αθανασίου ξεπερνά την αμφιλεγόμενη πολιτικονομοθετική του δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί τον καταγγέλλουν για παρεμβατισμό τόσο όσο όταν ήταν δικαστικός, όσο και ως πολιτικός. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή τις «αθλιότητες» του περιοδικού Hot Doc και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ανακοίνωσε την Πέμπτη από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το δημοσίευμα φέρει τον κ. Αθανασίου να μην έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του 281 τ. μ. πολυτελούς κατοικίας, ενώ πηγές προσκείμενες στον υπουργό τονίζουν ότι πρόκειται για δημοσίευμα που στηρίζεται σε ανώνυμη καταγγελία που είχε υποβληθεί προ ετών στον Άρειο Πάγο και η οποία έχει ελεγχθεί και αρχειοθετηθεί δυο φορές.

Την αφορμή για να έλθει το δημοσίευμα στη Βουλή, έδωσε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας ότι «ο εν λόγω υπουργός συνδέεται με μια σειρά σκανδάλων που έχουν βρωμίσει την πολιτική ζωή της χώρας». Εξέφρασε μάλιστα απορία για το γεγονός ότι ο υπουργός παραμένει στη θέση του.

κ
 
«Για το ΗΟΤ DOC, για τον κύριο Βαξεβάνη και τις αθλιότητες του, αλλά και για τις αθλιότητες του ανώνυμου επιστολογράφου, δεν θα σας απαντήσω», απάντησε ο κ. Αθανασίου. «Αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να σας δω ως μάρτυρά του στη δίκη, η οποία θα γίνει όταν πάμε στη Δικαιοσύνη. Διότι εσείς τα ξέρετε και προαναγγέλλετε όλες τις αθλιότητες που έχουν κριθεί κατ΄ επανάληψη».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνέχισε πάντως την επίθεση: «δεν μου απαντήσατε όμως για τα 281 τ. μ. Είπατε για αθλιότητες Βαξεβάνη, τον οποίο δεν γνωρίζω και ούτε πρόκειται να πάω μάρτυρας σε κανέναν. Εδώ λέει για 281 τ. μ. που δεν έχουν δηλωθεί. Πες: το ξέχασα άνθρωπέ μου. Το ξέχασα εντάξει. Τι είναι 281 τ. μ., για εμάς τους υπουργούς του Μνημονίου. Για εμένα όμως σημαίνουν πολλά. Όχι 281 αλλά ακόμη και 5 τετραγωνικά γιατί μπορεί να είναι το κελί που θα με κλείσουν σήμερα ή την άλλη εβδομάδα» σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης