11/10/14

Χ.Α όπως λέμε ΛΟΚ

 

Εκπαίδευση στα όπλα από τη Χρυσή Αυγή
Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής. Η φωτογραφία περιέχεται στη δικογραφία και βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε υπολογιστή στελέχους της Χρυσής Αυγής
 
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονταν στα όπλα και στη σκοποβολή, σύμφωνα με επίσημα εσωτερικά ντοκουμέντα της ίδιας της οργάνωσης. Τα έγγραφα αφορούν μάλιστα χρήση όπλων από τον δραστήριο «πυρήνα» της Νίκαιας που φέρεται να συσχετίζεται με τη δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πούλαγε Βουλγαρικά ποτά με απορρυπαντικά

 
Στα ίχνη ατόμων που δραστηριοποιούνταν, κατά περίπτωση, στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων αλκοολούχων ποτών και στη συνακόλουθη σύλληψή τους, οδήγησε η πολυήμερη και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 58 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί «Τελωνειακού Κώδικα» και «Πλαστογραφία».
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος άντρας, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2014, εισήγαγε από τη Βουλγαρία αλκοολούχα ποτά, χωρίς να καταβάλει, ως όφειλε, τους αναλογούντες δασμούς.

Ήρθε και η οπλαποθήκη του 60χρονου

Έδεσσα-Γιανιτσά: Τα Ντοκουμέντα
 
 
Σε συνέχεια  της σύλληψης του 51χρονου στην Πέλλα, ο οποίος κατείχε μεγάλο αριθμό οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη χθες (10.10.2014) το πρωί στην Πέλλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τενεκεδένιος ...

Μοναστηράκι Βόνιτσας: Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθη στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

10/10/14

Χτύπησε σκυλί και τον 43χρονο

Συνελήφθη χθες (9-10-2014) το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων, απειλή και απλή σωματική βλάβη.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τραυμάτισε, με ξύλινη ράβδο, ένα αδέσποτο σκυλί, ενώ απείλησε και χτύπησε, με το ίδιο μέσο, 43χρονο ημεδαπό, που προσπάθησε να τον εμποδίσει.

Είχε πράμα η 34χρονη

Το χασίς του ισογείου
 
Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Αναζητείται ο 35χρονος ομοεθνής συνεργός της.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση πληροφορίας για ζευγάρι που διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντοπίσθηκε η 34χρονη, καθώς και το ισόγειο διαμέρισμα που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης των ναρκωτικών.
Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Και ο συνομήλικος αδελφός στο κόλπο

 
Συνελήφθησαν χθες (9-10-2014), στο Αγρίνιο και στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου Κρήτης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 25 ετών, αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Για την ίδια υπόθεση, έχει σχηματιστεί, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα συνεργών τους και πρόκειται για τον συνομήλικο αδερφό του 25χρονου συλληφθέντα και έναν 29χρονο ημεδαπό, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Παπαγιαννόπουλος ο νέος εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

 
Ο Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1984.
Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 2002.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2006.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Διαχείρισης Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών, Επειγουσών Καταστάσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013) και Υποψήφιος Διδάκτωρ του ιδίου Πανεπιστημίου (2014).

Παρθένης τέλος ...

Ο Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Παρθένης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 1996.
Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2002 με βαθμό επίδοσης «Άριστα» και 2ος στη γενική σειρά.
Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ως Αξιωματικός Εγκληματολογικών Πληροφοριών (Criminal Intelligence Officer) στην Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) στη Λυών Γαλλίας.

... Μύλος στη Μυτιλήνη


Σπ. Γαληνός: Η Πολιτεία αδιαφορεί για τους μετανάστες
Στη φωτογραφία μετανάστες από το Αφγανιστάν που κρατούνται έξω από φυλάκιο του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης
 
Για αδράνεια και αδιαφορία της Πολιτείας σχετικά σχετικά με το θέμα της υποδοχής και της φιλοξενίας των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας κάνει λόγο σε επιστολή του ο δήμαρχος Λέσβου Σπυρίδων Γαληνός προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια, Εσωτερικών Αργ.Ντινόπουλο και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη.

Τα ... ακατάλυπτα περί αεροψεκασμών

 

Ειδήμονες σε αεροψεκασμούς με αλουμίνιο και βουντού οι χρυσαυγίτες
 
Απαγόρευση διενέξεων, ανάλυση του «εφέ του ουρανού πάνω στο αλουμίνιο» αλλά και ο τρόπος αποφυγής του … «κεφαλιού πιλαφιού» επιβάλλεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής όπως προκύπτει από τα νέα «σπαρταριστά» εσωτερικά έγγραφα της οργάνωσης.
Στα κείμενα αυτά, που αποτελούν ένα ακόμη «λιβάδι με μαργαριτάρια», εμφανίζονται αλλοδαποί ως «θύματα βουντού» οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν δεχθεί με αυτό τον τρόπο επίθεση από μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι το μείζον θέμα που απασχολούσε την επονομαζόμενη «πράσινη πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής είναι οι αεροψεκασμοί με «στερεά» υλικά.

Είχε και κέρατα ο 51χρονος

Έσεσσα





Τον ... έδεσαν

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
 
 
 
Συνελήφθη χθες (09.10.2014) το μεσημέρι στην Πέλλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και της απείθειας.
Αρχικά, συνελήφθη γιατί αρνήθηκε να υποβληθεί σε αστυνομικό έλεγχο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου μεταξύ άλλων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων.
Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τι τα 'θελες τα όπλα παππού?

Λάρισα: Τα Κατασχεμένα
 
 
Συνελήφθη, χθες (09-10-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 82χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, πυροτεχνικών ειδών, καθώς και μεγάλου αριθμού όπλων -πυρομαχικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για παράνομη κατοχή αντικειμένων που εμπίπτουν στους νόμους περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, όπλων και κροτίδων –βεγγαλικών από τον 82χρονο, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του.
Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ο Τσιγγάνος πήγε στο Πάσιο

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού και δύο (2) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (9.10.2014) το μεσημέρι, στο Πάσιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας ανήλικος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Λήστεψαν 79χρονο μοτοποδηλάτη

Συνελήφθησαν χθες (09.10.2014) το μεσημέρι και προχθές (08.10.2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 17 και 24 ετών, για ληστεία.
Ειδικότερα, προχθές (08.10.2014) το μεσημέρι, σε χωριό των Σερρών, οι προαναφερόμενοι μαζί με ένα ακόμη άγνωστο συνεργό, αρχικά με την απειλή χρήσης βίας αφαίρεσαν το πορτοφόλι ενός 79χρονου, ενώ στη συνέχεια με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το δίκυκλο μοτοποδήλατο, στο οποίο επέβαινε.

Η άδεια του Μίλτου στα δεσποζόμενα

Πρόσβαση στις παραλίες

 
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,προωθείται νομοθετική ρύθμιση που επιλύει το ζήτημα της πρόσβασης των δεσποζόμενων ζώων σε παραλίες, καθώς για χρόνια παρατηρούνταν μια αναντιστοιχία μεταξύ υφιστάμενης νομοθεσίας και καθημερινής πραγματικότητας. Υπενθυμίζεται ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελούσε χρόνιο ζητούμενο για πολλούς πολίτες και τουρίστες που συντηρούν κατοικίδια ζώα, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η χώρα μας εναρμονίζεται στο θέμα αυτό με τη νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Χαλαρότης


Για τις ροές ...

Λουξεμβούργο
 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας, συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Λουξεμβούργο, 09/10/2014). Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών υλοποίησης του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα χρηματοδότησης, επιστροφών μέσω συμφωνιών Δουβλίνου, αλλά και σε τομείς όπως διεθνής προστασία προσφύγων, ανοικτές δομές φιλοξενίας, blacklog και στρατηγική αντιμετώπισης ασυνόδευτων ανήλικων.

9/10/14

Εκτός σχολείων οι 4 παιδόφιλοι


Σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικοί για υποθέσεις παιδοφιλίας
 
Τέσσερις ακόμη εκπαιδευτικούς που ενέχονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας εντόπισε το υπουργείο Παιδείας και τους θέτει άμεσα σε αργία.

Οι εκπαιδευτικοί θα απομακρυνθούν από τις τάξεις  πριν και έως ότου τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις εναντίον τους, όπως έγινε και με τις προηγούμενες επτά υποθέσεις που εντοπίστηκαν.

Από τις μπασκέτες και στις ρουκέτες

Εδώ Μισούνοφ
Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον ο παλαίμαχος παίκτης του Αρη ΜιχάληςΜισούνοφ και άλλα τρία άτομα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί όπλων, της κατοχής εκρηκτικών, της πλαστογραφίας και της κλοπής αυτοκινήτου, μετά τη σύλληψή τους το βράδυ της Δευτέρας. Στην κατοχή του ομογενούς καλαθοσφαιριστή βρέθηκαν δύο εκτοξευτήρες και μία ρουκέτα, γεγονός που κάνει τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνές τους ψάχνοντας στα κυκλώματα της νύχτας για τυχόν διασυνδέσεις με πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Π. Παναγόπουλου και για πιθανές συναλλαγές με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα. 

Με ... σοκολάτες ο Μισούνοφ

 
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του ΑΡΗ με την άσπρη μπλούζα
 
Τα Ντοκουμέντα
 
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, πέτυχαν χθες (08.10.2014) το μεσημέρι, τη σύλληψη ενός 50χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Κι άλλο κακόβουλο λογισμικό

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης [φωτο]   ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall».
Το συγκεκριμένο λογισμικό που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τους ομογενείς από την Τουρκία

Τέθηκε σε ισχύ, από την Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τη διαδικασία παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, των ομογενών υπηκόων Τουρκίας. Mε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επιλύονται χρόνια προβλήματα που ενέκυψαν από τη μέχρι σήμερα διαδικασία, που εφαρμόζονταν στον τομέα της χορήγησης τίτλων Αδειών Παραμονής Αλλοδαπού ή Δελτίων Ταυτότητας Αλλοδαπού στους ομογενείς από την Τουρκία.

Δεν τον άφησαν να μιλήσει ...

Για το τροχαίο στην Εγνατία
Πληροφορηθήκαμε πως το Αρχηγείο δεν έδωσε άδεια στον ΑΔ Ημαθίας Μπαντουβάκη για να εμφανιστεί στην TV σε "πρωϊνάδικο"  και να μιλήσει για το μακελειό με την νταλίκα στην Εγνατία Οδό. Και για να μη γίνονται παρεξηγήσεις

Ενταλματάκιας ...

Χαλκίδα
Συνελήφθη, χθες (08-10-2014) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης, για τα αδικήματα της διακίνησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.

Πήγε να την κοπανίσει

Τα Ντοκουμέντα

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και του αλλοδαπού διακινητή τους στις Οινούσσες
 
Ένας αλλοδαπός διακινητής και έντεκα (11) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών Χίου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο νήσου “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών, για ύπαρξη ύποπτου ταχυπλόου σκάφους, προερχόμενο από τα έναντι τουρκικά παράλια. Άμεσα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην εν λόγω περιοχή, όπου εντόπισε πνευστό μηχανοκίνητο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής του σκάφους, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς , με σκοπό την αποφυγή της σύλληψης. 

Φούντες και συλλήψεις στην Κατερίνη

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν χθες (08.10.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια, κατοχή και πώληση κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε χωριό της Πιερίας, εντοπίστηκε ο 58χρονος, όπου στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.355,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων δενδρυλλίων κάνναβης.

... Ξεζούμιζαν τις αντλίες

Άρτα λέω!
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας.
Η συστηματική αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, οι οποίοι αφαιρούσαν συστηματικά αντλίες και μηχανήματα ποτίσματος, από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.
Πρόκειται δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 44 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.