22/10/16

Τιμήθηκαν ήρωες



Πολεμικό Μουσείο










Η Ελληνική Αστυνομία με επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (20 Οκτωβρίου) σε όλη τη χώρα, γιόρτασε την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πολεμικού Μουσείου. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην Ημερησία Διαταγή του, μεταξύ άλλων, τόνισε :
«….η Ημέρα αυτή, η 20η Οκτωβρίου, είναι ημέρα εορτής, ημέρα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και για όλους εμάς που υπηρετούμε σ’ αυτή, αλλά, παράλληλα, είναι και ημέρα απολογισμού, περισυλλογής, αυτοκριτικής, εσωτερικής ενατένισης….
….Η προστασία των πολιτών και η διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η εξασφάλιση της τάξης και της ευνομίας και γενικά η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ηρεμίας, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας, απαιτούν διαρκή ετοιμότητα, συνεχή και επίπονη προσπάθεια, σταθερό προσανατολισμό στο σκοπό μας…..

Πολύ μαστούρααααα!


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης




Φωτογραφίες από την πρώτη περίπτωση

Φωτογραφίες από τη δεύτερη περίπτωση

Tι δήλωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Παπαζαφείρης Χρήστος:
Καλή σας μέρα.
Σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε δύο νέες σημαντικές επιτυχίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα της καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Η πρώτη δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιούσε ως συσκευαστήριο, αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία αποτελούσε διαμετακομιστικό κόμβο στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας τόνος και 669 κιλά κάνναβης και συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και 46χρονος, που κατείχε κεντρικό ρόλο.

Χονδρέμποροι ...

Τα Ντοκουμέντα


Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν χθες (21-10-2016), στην περιοχή της Πυλαίας, οι δύο ημεδαποί, έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 48χρονου, καθώς και σε έρευνα της οικίας του και δύο αυτοκινήτων, που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Mολδαβοί τα ανατίναζαν

Αποτέλεσμα εικόνας για κριμεσ εκτακτο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από ΑΤΜ Τραπεζών με την πρόκληση έκρηξης (γνωστή ως μέθοδος “ PROFKRAAK ”) στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Μολδαβίας, μέλη της σπείρας
Κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες εκρηκτικής ύλης TNT , δύο (2) πυροκροτητές, καλώδια, μπαταρία και πλήθος διαρρηκτικών και αυτοσχέδιων εργαλείων

Αποτέλεσμα εικόνας για ανατιναξη ατμ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από ΑΤΜ Τραπεζών με την πρόκληση έκρηξης (γνωστή ως μέθοδος “ PROFKRAAK ”) στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της χώρας
Συνελήφθησαν στις 14-10-2016, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Μολδαβίας, ηλικίας 26, 31, 33 και 47 ετών, μέλη της σπείρας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί εκρηκτικών υλών και περί όπλων.
Ειδικότερα οι δράστες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες της 14-10-2016 στο Παλαιό Φάληρο, ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, να κινούνται ύποπτα με ΙΧΕ αυτοκίνητο, γύρω από σημεία που βρίσκονται εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Στάση Αγ. Βαρβάρα-Γλυφάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για κοκαινη μοντελο

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες των Νοτίων Προαστίων, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Συνελήφθη με ένταλμα, μεσημβρινές ώρες της 19-10-2016 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ένας 40χρονος ημεδαπός ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 17 και 18 ετών.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της κλοπής βάσει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Έσπρωχναν κοκό στη Μύκονο

Αποτέλεσμα εικόνας για κοκαινη μοντελο

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 20-10-2016 στην Ραφήνα και στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, άνδρας και γυναίκα ηλικίας 30 ετών αμφότεροι, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Μύκονο από αλλοδαπό, πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίσθηκε ο 30χρονος στο λιμάνι της Ραφήνας, την στιγμή που αποβιβάζονταν από το προερχόμενο από Μύκονο πλοίο και συνελήφθη. Ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, η οποία είχε δηλωθεί ως υπεξαιρεθείσα την 20-7-2016. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.450- ευρώ.

21/10/16

Αυτός δεν έπεσε απ' το μπαλκόνι

Όπως έγινε με την 49χρονη στη Λάρισα


Συνελήφθη, χθες (20-10-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 43χρονο να καλλιεργεί σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (1,7) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Λόγω Βγενόπουλου έδιωξαν αξιωματικό



Έδιωξαν αξιωματικό της ΕΛΑΣ γιατί τον επικαλέστηκε ο Βγενόπουλος
Η είσοδος της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας 

Σειρά ερωτημάτων προκαλεί η αιφνιδιαστική απομάκρυνση ύστερα από καταγγελλόμενη «άνωθεν πολιτική παρέμβαση» αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. από την Οικονομική Αστυνομία επειδή το όνομά του μνημονεύεται στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει τον Μάιο ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίαςΒασιλικής Θάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστικό έγγραφό του ο κ. Βγενόπουλος επικαλείται τη μαρτυρία τού εν λόγω αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. -όπως και μίας ιδιώτου από τη Βάρη- προκειμένου να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό περί «εκβίασης του από την κυρία Θάνου που κατέληξε σε χρηματισμό της». Καταγγελία που απέρριψε κατηγορηματικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η μηνυτήρια αναφορά

Στις 16 Μαΐου 2016 ο κ. Βγενόπουλος είχε καταθέσει Εισαγγελία Αθηνών τη μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα -όπως υποστήριζε- «της απόπειρας δωροληψίας, εμπορίας επιρροής, παράβασης καθήκοντος και απόπειρας εκβίασης» προκειμένου να μην εκδοθούν στην Κύπρο οι δύο στενοί συνεργάτες τουΕυθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, που κατηγορούνται για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Πρόκειται για την ίδια υπόθεση που έγινε και ο πολυσυζητημένος έλεγχος της κυρίας Θάνου στην εισαγγελέα Εφετών κυρία Γεωργία Τσατάνη (σ.σ. προσφάτως στόχος βομβιστικής επίθεσης από τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς).

Φυτεία με αντίσκηνα

Καβάλα






Συνελήφθησαν μεσημέρι, σε δασική περιοχή του νομού Καβάλας και την πόλη της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62, 46 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, στις εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας του 62χρονου και σε χώρους πέριξ αυτής, όπου εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 62 και 46 ετών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: