7/6/14

Η δίκιλη ηρωίνη της 45χρονης

Τα Ντοκουμέντα
Συνελήφθη, χθες (6.6.2014) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) 45χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε όχημα, το οποίο οδηγούσε η 45χρονη. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες έξι (6) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους -1.950- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Χάπια δια αλληλογραφίας

Τα Κατασχεμένα
 
 
Συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 42 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών δισκίων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών δισκίων από τον 41χρονο συλληφθέντα, οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό επιτήρηση. Χθες (05.06.2014) το πρωί ο 41χρονος μετέβη με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο κεντρικό ταχυδρομείο της Λάρισας προκειμένου να παραλάβει ένα φάκελο. Αμέσως μετά την παραλαβή του φακέλου, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 41χρονο και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε δύο νάιλον συσκευασίες με (269) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.
Στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο αλλά και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 41χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν εκατόν έξι (106) ναρκωτικά δισκία και ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Ιός σε κινητά και tablets

 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού ( TROJAN ), με την ονομασία “Simplelocker”, το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και tablets (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ANDROID και κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη τους.
Ειδικότερα, με την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή γίνεται ανίχνευση για ύπαρξη εξωτερικού μέσου αποθήκευσης, όπως SD κάρτα μνήμης, σκανάροντάς την για αρχεία τύπου ".jpeg, .jpg, .png, .bmp, .gif, .pdf, .doc, .docx, .txt, .avi, .mkv, .3gp, .mp4". Αφού τα εντοπίσει, στη συνέχεια τα κρυπτογραφεί κατά πρότυπο AES και αλλάζει την κατάληξη (extension) τους με αποτέλεσμα να καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

6/6/14

... Άθεος ο αλλοδαπός

 
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σωρεία κλοπών πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης και με το πρόσχημα πώλησης αντικειμένων θρησκευτικού περιεχομένου.
Ως δράστης των έκνομων ενεργειών, ταυτοποιήθηκε 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθημεσημβρινές ώρες της 05-06-2014, στο κέντρο της πόλης. Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες κλοπές» και «Ψευδή ανωμοτί κατάθεση», ενώ διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ήδη καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Είναι γιος απόστρατου ο υπουργός

Ε, και!
Ο ΥΠΕΣ προτάσσει πως είναι γιος απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι μαθαίνουμε  πως ο Μιχελάκης κάθισε στην Αθήνα μπας και καταφέρει και διασωθεί από τον ανασχηματισμό και πάρει το …  αίμα του πίσω, διαδεχόμενος όπως πιστεύει τον Δένδια στο υπουργείο δημόσιας τάξης. Πάντως στην τελευταία δικογραφία Πάλλη, υπάρχει κατάθεση σύμφωνα με την οποία  ο Μιχελάκης είχε επισκεφθεί και την βίλα του λαθρεμπόρου όπλων στα Νότια προάστια,

Τι τρέχει με τη ληστεία στο Συκούριο!

Ξυπνούν μνήμες ...

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από ένοπλη ληστεία που έγινε την Πέμπτη στο Συκούριο Λάρισας, μια περιοχή με συμβολικό χαρακτήρα καθώς την είχαν «προτιμήσει» και τα μέλη της «17 Νοέμβρη» με την αφαίρεση πολεμικού υλικού από στρατόπεδο παραμονές Χριστουγέννων του 1989.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν, με βάση τη μεθοδολογία των δραστών, να εμπλέκεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, ενώ εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα.
Η ληστεία έγινε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη. Τρία άτομα που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν μεταμφιεσμένα με περούκες και ψεύτικα μουστάκια ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και έμειναν στο κατάστημα επί μισή ώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περίμεναν για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση. Στο διάστημα αυτό τέσσερις πελάτες μπήκαν στην τράπεζα και ακινητοποιήθηκαν και αυτοί από τους δράστες.
Τελικά αφαίρεσαν πάνω από 150.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο που είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο και πυρπόλησαν λίγη ώρα αργότερα.

Κάνει μούτρα στον Δένδια


 
 
Δεν πάτησε το πόδι του στο Λουξεμβούργο ο Μιχελάκης και αντ’ αυτού πήγε ο άσπονδος … φίλος του Γρηγοράκος. Το ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικό αφού ο ΥΠΕΣ διαδίδει αριστερά και δεξιά πως  τη δικογραφία του με την εμπλοκή του λαθρέμπορου όπλων Πάλλη την κρατά «ζωντανή» ο Νίκος Δένδιας στην προσπάθειά του –όπως διαδίδει ο κ. Μιχελάκης- να γίνει ο Κερκυραίος,  κυρίαρχος μελλοντικά στη Β’ Αθηνών. Έτσι ο Μιχελάκης δεν πήγε στη συνάντηση κορυφής  στο Λουξεμβούργο όπου συζητήθηκε το μέλλον του χώρου δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ από  τo Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο προήδρευσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Ο Μιχελάκης έστειλε τον Γρηγοράκο

Σε λίγο οι λεπτομέρειες ....

Λουξεμβούργο
 

Είναι οφθαλμαπάτη?


Πάλι του ξεγλύστρισε του Θανάση ο Πάτροκλος κατά Λουξεμβούργο μεριά.

Η συντηριτική Σεσίλια με τις ευαισθησίες

Λουξεμβούργο
Η ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ που ενδιαφέρεται πόσο καλά παιρνούν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και όχι για το ποιοί τους αφήνουν και μπαίνουν 

Θα τον πάρει το ποτάμι του ανασχηματισμού?

Στον Αθανασίου αναφερόμαστε
Η φωτο μας έρχεται από το Λουξεμβούργο και δεν τον βλέπουμε καλά τον κύριο Αθανασίου μετά τις καταγγελίες για ... μαγειρέματα και τα εκλογικά αποτελέσματα που δικαιώνουν τη Χρυσή Αυγή.

Στυλιστικό φάουλ από Τσακνάκη

Η ... ανηφορική πορεία της  γραβάτας προς το λαιμό
Η μπλε γραβάτα του Αρχηγού δεν είναι στο ύψος της. Η κανονική θέση της είναι αυτή που έχει ο κοστουμαρισμένος  Κώστας Κίτσιος στο ύψος της ζώνης. Εκτός αν  ο Αρχηγός συμβουλεύτηκε τον ... αιωνόβιο αρχισυνδικαλιστή Παπατσίμπα [στη φωτο με τα μπλου τζιν] που κοντεύει να πάρει αγκαλιά τον φίλο του που ανέβηκε στην κορυφή της ηγεσίας. Αν -λέμε αν- συνέβη αυτό το ... ατυχές περιστατικό λυπούμαστε αλλά έτσι την γραβάτα στα Γιάννενα όπου υπηρέτησε και ο κ. Τσακνάκης, την έβαζε ο καλλιτέχνης Γκλάνος, βιρτουόζος του κλαρίνου που ξεσήκωνε τον κόσμο στα πανηγύρια επί τρεις δεκαετίες.

... Πρόεδρος ο Δένδιας

Λουξεμβούργο
 
 
Το μέλλον του χώρου δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ εξέτασε χθες Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στο Λουξεμβούργο τo Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο προήδρευσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, επίσης, παρουσίασαν το πρόγραμμα εργασίας στα πεδία αρμοδιότητάς τους.
Κατά την κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου (Εσωτερικές Υποθέσεις και Δικαιοσύνη), οι Υπουργοί εξέφρασαν τις οριστικές τους απόψεις ως προς τις Στρατηγικές Κατευθυντήριες Γραμμές για την μελλοντική ανάπτυξη του χώρου ΔΕΥ στη Μετά-Στοκχόλμη εποχή.

Πότε ήταν η [προ]τελευταία φορά!




Πολύ καλή η τελευταία δουλειά του Αρχαιοκαπηλιών, όμως διακρίνουμε στατιστικά μια

Πήραν την ευλογία του ...


Συνάντηση Δ.Σ. με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριότατος δέχθηκε τους εκπροσώπους του ΣΕΦΕΑΑ με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πραγματοποιώντας επί μακρόν, διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αστυνομικοί και συμπολίτες μας. 

Πήγε φορτωμένος στη Λήμνο

Το Ντοκουμέντο

 
Συνελήφθησαν τρία (03) άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στη Λήμνο, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μύρινας.
   Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής παρακολούθησης από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελεχών του γραφείου ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, συνελήφθη 25χρονος, που είχε πρωτύτερα αποβιβαστεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Λαύριο και είχε επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό έναν 23χρονο,

Στις δόξες της η Οικονομική Αστυνομία

Τα Ντοκουμέντα
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως κάτι αλλάζει στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, από τον κατήφορο στον οποίο είχαν οδηγήσει την υπηρεσία τα δυο τελευταία χρόνια. Πιάστηκε 44χρονη που διακινούσε απομιμητικά συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας [φωτο].
Κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη καθώς εμφανιζόταν ως γιατρός, παρουσιάζοντας πλαστά πτυχία ιατρικής, ενώ διατηρούσε και παράνομο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.

Του άρπαξαν 150 πρόβατα

Στο δήμο Μίνωα
 
Εξιχνιάστηκε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, περίπτωση ζωοκλοπής, η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της 03.06.2014, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, ύστερα από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, όπου κατά τη διάρκεια αυτής, εντοπίστηκαν τα εκατόν πενήντα (150) αφαιρεθέντα ζώα (πρόβατα) ιδιοκτησίας του 50χρονου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Ο "ασφαλιστής" δάγκωσε 104

Τα Κατασχεμένα
 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος 2 ασφαλιστικών εταιρειών και 104 ιδιωτών.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος, ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, διέπραξε απάτες σε βάρος δύο ασφαλιστικών εταιρειών και 104 πελατών του, καταρτίζοντας πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, είτε κατάρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, είτε νόθευε γνήσια κενά ασφαλιστήρια συμβόλαια, που είχε αφαιρέσει από τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, με την οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τα διέθετε στους ανυποψίαστους πελάτες του ως γνήσια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Πήγαινε "4" ...

Το κατασχεμένο ΙΧ του
 
Συνελήφθη βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης , ένας 46χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 46χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Το τελευταίο ταξίδι ...

Λουξεμβούργο


 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο - τελευταίο κατά το διάστημα της ελληνικής προεδρίας - Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται  στο Λουξεμβούργο, στο οποίο συμπροεδρεύει με τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, δήλωσε τα εξής:


Της έσκασαν το λάστιχο και πήραν 18.000 €


Σε 73χρονη οδηγό
 
Τέλος στην εγκληματική δράση νεαρού ληστή έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν άμεσα υπόθεση ληστείας σε βάρος 73χρονης ημεδαπής, με λεία αναληφθέν χρηματικό ποσό.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 29χρονος ημεδαπός , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα , πρωινές ώρες της 03-06-2014, ο 29χρονος άντρας, αφού αντιλήφθηκε την είσοδο της ηλικιωμένης σε τραπεζικό υποκατάστημα της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια συνεργού του που αναζητείται, πλησίασε και προξένησε φθορά στο ελαστικό του σταθμευμένου αυτοκινήτου της, με σκοπό να δυσχεράνει τη μετακίνησή του.

5/6/14

Παγίδα μέσω Skype σε κοπέλες

 Τις εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις
 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης [φωτο] σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 28 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία.
Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τη δράση χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι σε συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα άτομα, τους αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και στην συνέχεια τα εξαναγκάζουν σε ερωτικές συνευρέσεις.
Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( « Skype» και το « Facebook» ), ταυτοποιήθηκε και διακριβώθηκε η δράση των δύο (2) εμπλεκομένων.

Έκανε τη γιατρό και "τούμπανο" τους πελάτες της

Τα Ντοκουμέντα της 44χρονης
 
 
 
Συνελήφθη, χθες (04-06-2014), από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη, νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.
Από την αστυνομική έρευνα και μετά από αξιοποίηση στοιχείων για διάθεση  απομιμητικών – νοθευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η 44χρονη διακινούσε, μέσω του διαδικτύου, απομιμητικά προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής συγκεκριμένης εταιρείας.
Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιάλες με άγνωστο υγρό, στις οποίες επικολλούσε σήματα της παραπάνω εταιρείας, με πιθανές περαιτέρω συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών.
Η εμφιάλωση των απομιμητικών αυτών προϊόντων πραγματοποιούταν στην οικία της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός κενών φιαλών, μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιριών.

Υπόθεση Δυτικής Αττικής

Ξανά μπροστά ... 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική σπείρα ημεδαπών Ρομά, που ενέχεται σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε βάρος διερχομένων οδηγών οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου.
Συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένες και ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές (03-06-2014) στην περιοχή του Ασπροπύργου, δεκαπέντε (15) ημεδαποί Ρομά, ηλικίας από 15 έως 22 ετών, ενώ αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική σπείρα δέκα (10) επιπλέον άτομα.
Στις επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους συμμετείχαν δυνάμεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής – ΔΙΑΣ, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, καθώς και ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και προσωπικό από τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και απόπειρας ληστείας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης κλοπής και απόπειρας κλοπής κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Με είδωλα γυναικείας μορφής

Στο Κατσικάνι Άργους
Στην περιοχή του Άργους, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δυο αρχαιοκάπηλων  και συγκεκριμένα ενός  33χρονου ημεδαπού και ενός 40χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, οι οποίοι κατείχαν και προσπαθούσαν να διαθέσουν προς πώληση μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων, ανεκτίμητης αξίας.
Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος, συνέλαβαν χθες (4-6-2014) το μεσημέρι, στην περιοχή Κατσικάνι Άργους τους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε (25) αρχαία αντικείμενα.
Προηγήθηκαν πολυήμερες συστηματικές έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν μεθοδικά πληροφορίες, ενδείξεις και όλα τα δεδομένα, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.
Αρχικά εντοπίστηκε ο 33χρονος ημεδαπός αρχαιοκάπηλος, τον οποίο προσέγγισε έντεχνα αστυνομικός του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, υποδυόμενος τον υποψήφιο αγοραστή. Στη συνέχεια, μέσω του πρώτου δράστη, ο αστυνομικός ήλθε σε επαφή και με το συνεργό του, τον 40χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.

Που τρέχει ο λογισμός του?



Kάπως προβληματισμένος είναι τελευταία ο κ. Τσακνάκης και σίγουρα αδυνατισμένος αφού στερείται του Θεσσαλονικιώτικου σπιτικού φαγητού. 

Εξαφανίζουν τα πειστήρια του εγκλήματος?

Ο καταζητούμενος που παραδόθηκε


Μια περίεργη κλοπή σημειώθηκε στο μουσείο - ναζισμού «Πάλλη». 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο και άδειασαν δύο κοντέινερ.
Ωστόσο κανείς ακόμα δεν γνωρίζει τι περιείχαν.
Στο πολεμικό μουσείο του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη είχε γίνει έφοδος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχαν κατασχεθεί δεκάδες όπλα.

Ο Mr Jet Set χτύπησε ...

"Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ιωάννη Λυκουρέζο, αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, τον Βαγγέλη Λινάρδο, αστυνομικό υποδιευθυντή Πειραιά, καθώς και τον Σταύρο Τουφεξή,αστυνομικό διευθυντή Καλαμάτας, για τη συνδρομή τους και τις ενέργειες τους που οδήγησαν στη διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας "επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης

Την περίοδο του Πάσχα έφτασε η πληροφορία στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ότι κάποιοι στη Καλαμάτα δραστηριοποιούνται με παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων.

Μετά από έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή και των συνεργατών του διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι έχουν στη κατοχή τους μια επιτύμβια πλάκα της περιόδου των Ελληνιστικών χρόνων.

Πολύ γέλιο από τους Πρεβεζάνους





Μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 21χρονο ημεδαπό, πλανόδιο πωλητή, να κατέχει προϊόντα παραεμπορίου. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος είχε στην κατοχή του (230) κιλά φράουλες, χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Εντυπωσιάστηκε και γγ Ανδρεουλάκος

Απών ο Πάτροκλος?

Όταν ο Τάκης είπε "καραγκιόζη" τον Μαρκογιαννάκη

Στο 32.30'

Με γόβα που σκοτώνει

Βουλή χθες
vouli-2
Η κοκκινομάλα Υπαστυνόμος συνοδεύει τον προϊστάμενό της ΑΔ που θυροκόλλησε στην είσοδο της Ολομέλειας το Προεδρικό Διάταγμα για τον τερματισμό των εργασιών της Βουλής 

Ο αλτρουϊστής αρσιβαρίστας που αγνοεί τη Β. Ήπειρο

Έρμη Χειμάρρα
dimas2
Αφορμή για να πληροφορηθούμε την ύπαρξή του στη Βουλή, στάθηκε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε  όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, επιτέθηκε φραστικά στον  Πέτρο Τατσόπουλο, οπότε ο Πύρρος Δήμας

Ο Μπαλτάκος κάνει δημόσιες σχέσεις

Χθες ... καιγόταν η Βουλή και αυτός έκανε μόστρα στον τελικό

Ασφαλώς και το γνωρίζουμε πως υπήρξε νομικός σύμβουλος των Αφοι Γιαννακόπουλου,

Ορμητήριο η οδός Στουρνάρη

Τα έγγραφα νομιμοποίησης ...
 
Συνελήφθησαν  μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, πέντε (5) αλλοδαποί, τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν και μια (1) Φιλιππίνων, για πλαστογραφία και κατοχή εγγράφων και διαβατηρίων τρίτων προσώπων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Στουρνάρη, βρέθηκαν οι πέντε ανωτέρω αλλοδαποί να κατέχουν:

Έκλεψαν τη μορφή οι Καλαματιανοί

Το Ντοκουμέντο
 
Η μαρμάρινη αυτή πλάκα είχε αφαιρεθεί τον μήνα Νοέμβριο του έτους 1997 από τον Κοιμητηριακό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Νόμια Κοίτας Οιτύλου Λακωνίας, όπου ήταν εντοιχισμένη.

Με sisha ο Πακιστανός

Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής τέσσερα (4) άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα:
1. Συνελήφθησαν στις 2-6-2014, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.105 γραμμ.
2. Συνελήφθη στις 1-6-2014, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε τη ναρκωτική ουσία κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( sisha ) συνολικού βάρους 971 γραμμ.

Skunk (σοκολάτα) και MDMA

Τα Ντοκουμέντα
 
Βραδινές ώρες  συνελήφθησαν στο Π. Φάληρο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 33χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ), κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και MDMA και ένας 31χρονος ημεδαπός, για αγορά και κατοχή κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Με 2 ναργιλέδες

Φωτο-Αποκάλυψη
 
Πιάστηκαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,, τρεις (3) άνδρες εκ των οποίων ένας ημεδαπός και δύο υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 29, 55 και 25 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα στο πλαίσιο στοχευόμενων δράσεων της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε τοξικοεξαρτόμενους.
Οι δράστες τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, κατά την διάρκεια της οποίας επετεύχθη ο εντοπισμός οικίας την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν.

Έστειλε αδιάβαστη την Ιρλανδέζα

 
Συνελήφθη στην Αθήνα 52χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ειδικότερα το μεσημέρι της 31-5-2014, κατόπιν ειδοποίησης του συλληφθέντα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στο διαμέρισμα που διέμενε στους Αμπελοκήπους και βρήκαν εντός αυτού, τοποθετημένο σε κρεβάτι, το πτώμα της 48χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ιρλανδίας συγκατοίκου του.