27/10/12

Καραγκιοζιλίκια!

Απο: Nonews
Βαθιά νυχτωμένη η ΕΛΑΣ αλλά και η εισαγγελία, μετά από σχεδόν ένα 24ωρο, ανακοινώνει πως ψάχνει για να συλλάβει τον Κ. Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικου HOT DOC.
Προαναγγελία σύλληψης στα πλαισια του αυτοφωρου, είναι μάλλον πολύ πρωτότυπή.
Η... δε άλλη πρωτοτυπία είναι ότι στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναγνωρίζεται (!!!) πως τα ονόματα που δημοσιοποιεί ο κύριος Βαξεβάνης είναι πράγματι

Ο Δραγατάκης ξαναχτύπησε ...

Ο Αξ/κος που πάτησε πόδι στην Τσιγγάνικη συμμορία
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που διοικεί ο Χρήστος Δραγατάκης, σε συνεργασία με το Τ.Α. Άνω Λιοσίων εγκληματική οργάνωση,  της διαβόητης Τσιγάνικης οικογένειας Ράμου, η οποία διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά είκοσι τριών (23) ατόμων , για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής, απάτης και παράβαση του Ν. περί όπλων.
Πρωινές ώρες της 23-10-2012, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, κατά την οποία διενεργήθηκαν έρευνες σε πέντε (5) σπίτια και συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 49 ετών.

Λιγοστές οι συλλήψεις


Ανακοινώνεται ότι χθες (26-10-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 487 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Διενεργήθηκαν 14 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 44.734 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 3.505 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 26 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 364 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Tους έταζαν φωτοβολταϊκά


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν ενοικιάσει γραφεία στο Περιστέρι και εμφανίζονταν ως πληρεξούσιοι στην Ελλάδα μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας
Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητούνται άλλα τέσσερα (4).
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά έξι (6) ατόμων , για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 24-10-2012, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, δύο (2) εξ αυτών, ημεδαποί ηλικίας 50 και 51 ετών , την στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Τι συνέβη στο Πεντελικόν!



Επί τάπητος η λαθρομετανάστευση


Παρουσίαση των τελευταίων αποτελεσμάτων της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Μετανάστευση στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο
« Ακούσαμε για πρώτη φορά σε Συμβούλιο Υπουργών καλά λόγια για αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας παρουσίασε στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες  τα τελευταία αποτελέσματα της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, καθώς και το ελληνικό σχέδιο ΙΩΝΗ.
Ο κ. Δένδιας, μετά τη λήξη των πρωινών εργασιών του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε:
«Σήμερα στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε δύο θέματα, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η κατάσταση στη Συρία και πως μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τον διαφαινόμενο κίνδυνο μεταφοράς προσφύγων στις όχθες της Ευρώπης.

... Σκάλωσαν οι δράστες


Συνελήφθησαν  στη Σκάλα Αταλάντης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, τρία (3) άτομα, εκ των οποίων δύο ημεδαποί ROMA (μία 29χρονη και ένας 25χρονος) και ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα προχθες περίπου στις 13:00΄ το μεσημέρι, οι τρεις δράστες επιβαίνοντας σε Ι. Χ. Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε οικία 82χρονης  στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με το όχημα τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αλβανοί οι ληστές

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπόθεση ληστείας, που είχε διαπραχθεί την 03-10-2012 στην Αμνάτο του Δήμου Ρεθύμνου, από τρία (3) άτομα, σε βάρος 72χρονου .
Ειδικότερα, ύστερα από την μεθοδική αστυνομική έρευνα και από την εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι δράστης της αναφερομένης αξιόποινης πράξης, είναι 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο (2) άτομα, για την ίδια υπόθεση.

Άλλη εκδοχή για αδελφό Κασιδιάρη

Ο Ανθυπολοχαγός αδελφός του Κασιδιάρη ενώ εξασκείται στην σκοποβολή
Η περιγραφή που ακολουθεί από "αυτόπτη μάρτυρα" αναρτήθηκε χθες βράδυ σε ιστοσελίδα. Δεν την υιοθετούμε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την παραθέσουμε. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στις 7/10/2012 ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη, Αλέξανδρος, δεν παρευρισκόταν σε κανένα fast food, ούτε τον είδε τυχαία εκεί μπάτσος, με όπλο στην κατοχή του. Βρισκόταν με δυο φίλους του, στο Μεγάλο Πάρκο Κρήτης, επί των οδών Καρακάση και Κρήτης, και τραμπούκιζε δύο νεαρούς, καταγόμενους από την Αλβανία.
Οι νεαροί αυτοί είναι μαθητές του 19ου λυκείου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το πάρκο Κρήτης.

26/10/12

Εντόπισαν διακινητές


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , μετά από πολυήμερη εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οργανωμένο κύκλωμα, που δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα.
Συνελήφθησαν την 23-10-2012 το μεσημέρι, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, πέντε (5) μέλη του κυκλώματος (2 υπήκοοι Ιράκ, 2 υπήκοοι Ιράν και 1 υπήκοος Βουλγαρίας), ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος.
Από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες και τα υπόλοιπα μέλη που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία μετέφερε στη Χώρα μας δια μέσω Τουρκίας αλλοδαπούς, τους οποίους με την άφιξη τους και έναντι χρηματικής αμοιβής, τους προμήθευε με διαβατήρια, προκειμένου οι ίδιοι να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες νομιμοποίησης στη Χώρα μας. Όπως εξακριβώθηκε τα διαβατήρια, είτε τα γνήσια είτε πλαστά, τα έστελναν στη χώρα μας από την Τουρκία.

Την έφερνε με το πλοίο


TO NTOKOYMENTO

 
Συνελήφθη   στο Ηράκλειο , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ένας 22χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 22χρονου είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών που διαχειρίστηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σχετικά με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην πόλη του Ηρακλείου.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε σήμερα (26.10.2012) τα ξημερώματα, συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, όπου εντοπίστηκε ο συλληφθείς κατά την έξοδο του από πλοίο της γραμμής Πειραιάς - Ηράκλειο.

Υποψιάζεται την προσωπική του ασφάλεια


Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λιακουνάκος, υποψιάζεται  πως άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας του έκλεψε από την βίλα του στο Ψυχικό, πολύτιμα αντικείμενα από την … μπιζουτιέρα και ενώ αυτός απουσίαζε Αυγουστιάτικα  στο φτωχικό Ντουμπάι μετά της συζύγου του. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δυο άνδρες κρατήθηκαν επι 24ωρου στα γραφεία της Ασφάλειας Β/Α Αττικής στο Μαρούσι ως «ύποπτοι». Ο ένας ήταν στην προσωπική ασφάλεια του Λιακουνάκου, αλλά μετά την «βελούδινη» κλοπή απομακρύνθηκε. Μάθαμε πάντως πως έγινε έρευνα και σε κατετέρια στο Κολωνάκι και οι αστυνομικοί έψαχναν κάτι «φθηνά» ρολόγια

Δικηγόρος με Κινέζικα αναβολικά

TA NTOKOYMENTA






Νεαρός δικηγόρος που έκανε εξάσκηση σε δικηγορική εταιρεία πρώην ευρωβουλευτή συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων  του Σ.Δ.Ο.Ε.  ΑΤΤΙΚΗΣ για λαθρεμπόριο αναβολικών [φωτο] και για παράβαση του Νόμου περί ντόπινγκ. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Γαλλικές Τελωνειακές Αρχές εντόπισαν στο αεροδρόμιο στο Παρίσι, αυτό το ταχυδρομικό δέμα της φωτογραφίας προερχόμενο από τη Κίνα και το οποίο περιείχε 3 κιλά 153 γραμμάρια της ουσίας ΜΕΘΑΝΔΙΕΝΟΝΗ που ανήκει στον πίνακα των αναβολικών – στεροειδών. Το δέμα είχε ως παραλήπτη τον 31χρονο δικηγόρο. Η μεταφορά του χάρτινου κουτιού από το Παρίσι στην Αθήνα ήταν «ελεγχόμενη» αφού στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο των Σπάτων και το παρέδωσαν στην  δικηγορική εταιρεία  στο κέντρο των Αθηνών όπου εργαζόταν ο 31χρονος που συνελήφθη την ίδια στιγμή. Ο ίδιος ανέφερε πως η παραγγελία είχε γίνει από 33χρονο φίλο του ασφαλιστή που αναζητείται.

Έπαιζαν τον παπά με τις εικόνες

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Ακόμη επτά (7) εκκλησιαστικές εικόνες βρέθηκαν στη Σάμο και αφορούν την προχθεσινή σύλληψη δύο ημεδαπών στη Λάρισα για αρχαιοκαπηλία
Ακόμη επτά (7) εκκλησιαστικές εικόνες βρέθηκαν στη Σάμο και αφορούν την προχθεσινή σύλληψη ενός ιερέα από τα Φάρσαλα και μιας 52χρονης φίλης του, οι οποίοι επιχείρησαν να πουλήσουν σε αστυνομικό, εκκλησιαστικές εικόνες, έναντι του χρηματικού ποσού των 450.000 ευρώ.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου, κατόπιν παραγγελίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία και σε κτήμα της 52χρονης συλληφθείσας στη Σάμο, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν επτά (7) εκκλησιαστικές εικόνες. Από αυτές η μία (1) υπάγεται στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με εκτίμηση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σάμου.

Έκαναν οχτάδα ...

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ



 
Συνελήφθησαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίων Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, οκτώ (8) ημεδαποί ηλικίας από 22 έως και 65 ετών, για παράβαση του Ν. περί αρχαιοτήτων, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, ότι άγνωστα άτομα έχουν στην κατοχή τους αρχαία αντικείμενα, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, σήμερα (25-10-2012), το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσαράς, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς και Ρεθύμνου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και οχήματα, των ανωτέρω συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δραπέτης από το 1997

Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση Αττικής ,από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του έχει εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της παράνομης κατοχής όπλων.
Ο 53χρονος αλλοδαπός, την 27-4-1990 στην Αλβανία, ύστερα από διαπληκτισμό πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ομοεθνή του. Για τα παραπάνω αδικήματα συνελήφθη στην Αλβανία την 7-5-1990 και παρέμεινε στις φυλακές έως το 1997, οπότε και απέδρασε, στη διάρκεια του ξεσηκωμού των Αλβανών από τις παρατράπεζες

Ο 38χρονος "έφαγε" χαλκό

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

 
Συνελήφθη στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή χαλκού από εργοστάσιο, που βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κόκκινου Βοιωτίας.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, υπάλληλος του εργοστασίου ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ότι δύο άγνωστοι δράστες, που στη θέα του τράπηκαν σε φυγή, είχαν διαπράξει κλοπή χαλκού από δύο μετασχηματιστές και δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποσυμπιεστών του εργοστασίου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενήργησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. Από τους αστυνομικούς βρέθηκε πλησίον του χώρου της κλοπής ένα Ι. Χ. Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, δίπλα στο οποίο εντοπίστηκε ένας τόνος χαλκού, που οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το εργοστάσιο και είχαν συσκευάσει, προκειμένου να τον φορτώσουν στο όχημά τους.
Επιπλέον στον χώρο της κλοπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και συγκεκριμένα:

Ξεχαρβαλώνουν την ΔΕΗ

 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, τρεις ημεδαποί 31, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων (ύψος Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης), σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν τρία (3) συρμάτινα φύλλα χαλκού (πηνία) βάρους ογδόντα (80) κιλών περίπου, τα οποία είχαν αφαιρέσει από μετασχηματιστές από κολώνες της Δ.Ε.Η. στην περιοχή του Άσπρου Κιλκίς νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Τρύπωναν οι Αλβανοί

Οι αλυσίδες ...


 
Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από οικίες και λογιστικό γραφείο.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος δυο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε διέμεναν παράνομα στην χώρα και συνελήφθησαν.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, αξιοποίησης στοιχειών και αστυνομικών ερευνών εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες ενεργώντας καθένας ξεχωριστά διέπραξαν τρεις κλοπές στην Θήρα και συγκεκριμένα:
  • Ο 32χρονος την 22-10-2012 απογευματινές ώρες αφού διέρρηξε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 3.000 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
  • Ο 26χρονος την 19/20-10-2012 νυχτερινές ώρες αφού εισήλθε σε αφού εισήλθε σε λογιστικό γραφείο, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5.000€. Επίσης την 13-05-2012 αφαίρεσε από οικία ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Βρήκαν τους ληστές των 150.000 €

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 32χρονος αλλοδαπός και 26χρονος ομογενής
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , ένοπλη ληστεία σε βάρος υποκαταστήματος τράπεζας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας Κοζάνης, που έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες της 25-10-2010.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον με άλλους τρεις συνεργούς τους, αφού έθραυσαν την κεντρική είσοδο του παραπάνω υποκαταστήματος με βαριοπούλα, εισήλθαν εντός και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (150.000) Ευρώ.

25/10/12

Την εξέδιδαν στην Καρδίτσα


Συνελήφθησαν  στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας και μία 21χρονη ομοεθνής του, για σωματεμπορία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι 22χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας εργάζεται σε κατάστημα κι εξαναγκάζεται να εκδίδεται, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπου εντόπισαν την 22χρονη να εργάζεται.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 22χρονη υπήκοος Ρουμανίας, είχε αφιχθεί στην Ελλάδα προ δεκαημέρου, με τη διαμεσολάβηση των δύο (2) συλληφθέντων ομοεθνών της. Οι ομοεθνείς της την εξανάγκαζαν να εργάζεται στο κατάστημα και να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής. Την αμοιβή αυτή στη συνέχεια, εισέπραττε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και μέρος αυτής έδινε στην 22χρονη.

Συνέλαβαν τον δολοφόνο αστυνομικού

Εξιχνιάσθηκε από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 62χρονου συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος πρωινές ώρες της 19-01-2012, στην μονοκατοικία που διέμενε στην οδό Μακεδονίας 9 στην Αργυρούπολη.
Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 40χρονος ημεδαπός ο οποίος προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και εξεταζόμενος, ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του.

Έπαιζαν ρουλέτα

Κατασχέθηκαν 10 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, 1 ηλεκτρονική ρουλέτα, 10 οθόνες αφής, 3 ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, 6 κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κ.ά.



 
Εντοπίστηκε κι άλλο παράνομο «μίνι καζίνο» στην Αθήνα, χθες το απόγευμα (24.10.2012), σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα ίντερνετ-καφέ.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο (2) υπευθύνους του καταστήματος (έναν 59χρονο ημεδαπό και μία 37χρονη υπήκοο Καζακστάν), έναν 45χρονο ημεδαπό συνεκμεταλλευτή του παράνομου καζίνο, έναν 47χρονο ημεδαπό, που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» και δεκατρία (13) ακόμα άτομα (ημεδαπούς και αλλοδαπούς, ηλικίας από 42 έως 86 χρόνων) που συμμετείχαν στα παράνομα παίγνια ως παίκτες.

Πήγαν να αποσπάσουν κρατούμενους


Κατά τη σύλληψη των δύο 45χρονων, ομάδα ΡΟΜΑ περίπου εκατό ατόμων (ανήλικα και γυναίκες) επιχείρησε να αποσπάσει τους συλληφθέντες από τους αστυνομικούς και έρριψαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά περιπολικών με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές στα οχήματα
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τρεις ημεδαποί 28, 45 και 45 (γυναίκα) ετών , για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών .
Αρχικά, στη Νέα Πέλλα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών εντόπισαν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο πλαϊνό της αριστερής πόρτας και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε (4) γραμμάρια κάνναβης.

Είχε φυτεία ο 65χρονος στη Σάμο

Εντοπίσθηκε  σε αγροτική τοποθεσία στις Ράχες Ικαρίας της Σάμου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα , μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Σάμου, βρέθηκαν, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας 65χρονου, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαεννέα (19) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,30 μ. έως 0,50 μ.

Το ψυγείο έκρυβε κινητά για τον ισοβίτη Λουλούργα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο -2- αλλοδαπών, ενός υπηκόου Παλαιστίνης κι ενός υπηκόου Ιράκ που ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομική έρευνα ως δύο  ακόμη δράστες για την υπόθεση εισαγωγής απαγορευμένων αντικειμένων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας που έγινε στις του περασμένου Σεπτέμβρη. Τότε  στη Λάρισα είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας δύο -2- έλληνες ηλικίας 34 και 32 ετών αντίστοιχα, για εισαγωγή απαγορευμένων αντικειμένων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας με σκοπό την παραλαβή τους από κρατούμενο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας -1- ακόμη 61χρονος έλληνας, συνεργός των συλληφθέντων.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (10-09-2012), η ως άνω Υπηρεσία ενημερώθηκε ότι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε συσκευασμένο καινούριο οικιακό ψυγείο με παραλήπτη τον 38χρονο Λουλούργα, έγκλειστο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ποινή ισόβιας κάθειρξης κι έντεκα -11- ετών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαγορευμένων αντικειμένων εντός των εσωτερικών χώρων του ψυγείου.
Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας μετέβησαν άμεσα στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας όπου, παρουσία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, πραγματοποίησαν έρευνα στους χώρους του ψυγείου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν κρυμμένες τεχνηέντως κι επιμελώς εντός της μόνωσης της πόρτας του ψυγείου επτά -7- συσκευασίες κινητών τηλεφώνων με τα παρελκόμενά τους (8 μπαταρίες, 4 φορτιστές, 3 κάρτες SIM και 3 καλώδια φόρτισης USB , συσκευασμένα σε αλουμινόχαρτο).

Το βαπορίσιο καύσιμο ήταν φθηνό

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ειδικά διασκευασμένο για μεταφορά καυσίμων Ι.Χ.Φ. τύπου ψυγείου


Δυο από τις πέντε (5) πλαστικές δεξαμενές των 1.000 λίτρων έκαστη


Το επικαθήμενο βυτιοφόρο καυσίμων χωρητικότητας 30.000

Ο διακινητής την κοπάνησε με 14.000 δολλάρια

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται,  προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες (έξι άνδρες και μία γυναίκα).
Συγκεκριμένα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Κορινού Πιερίας) , αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πιερίας εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα. Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή στην ευρύτερη περιοχή. Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν επτά αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια την 22.10.2012 από αφύλακτο σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου και παρελήφθησαν από τον διακινητή προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, έναντι του ποσού των (2.000) δολαρίων

Μπάτε αλλοδαποί

 
Συνελήφθησαν, σήμερα χθες το πρωί στην Πέτρα της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μήθυμνας Λέσβου, πέντε (5) αλλοδαποί (2 άνδρες και 3 γυναίκες) υπήκοοι τρίτων χωρών, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνόδευαν έξι (6) παιδιά ηλικίας από 1 έως 15 ετών,

Τους ήρθε Τόφαλος

Συνελήφθησαν  στην Πάτρα, από αστυνομικούς Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν υποσταθμό της ΔΕΗ κοντά στο γυμναστήριο Τόφαλος στην Πάτρα, αφαιρώντας χαλκό και άλλα μέταλλα τα οποία τα φόρτωσαν σε όχημα.
Αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών που περιπολούσαν στη περιοχή συνέλαβαν τους δύο δράστες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν το σύνολο των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Έκλεψαν το ΙΧ του Μαρκογιαννάκη


Ίσως δεν ήξεραν πως είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός δημόσιας τάξης.
O Mαρκογιαννάκης  έχασε το βουλευτικό του αυτοκίνητο  [VOLVO S 60] από την πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου ήταν σταθμευμένο. Ο  Βουλευτής της ΝΔ και αντιπροέδρος της Βουλής έπεσε θύμα από κοινούς κλέφτες

24/10/12

Χασίς με κροτίδες

Συνελήφθησαν  στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 47, 29, 46 και 48, για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών, ενώ ο 46χρονος κατηγορείται επίσης και για κατοχή κροτίδων-βεγγαλικών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στις οικίες των ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -83,7- γραμμαρίων, ενώ επιπλέον στην οικία του 46χρονου, βρέθηκαν δεκατέσσερις (14) κροτίδες, οι οποίες επίσης κατασχέθηκαν.

"Βάπτιζαν" το ναυτιλιακό πετρέλαιο

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με την συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε Κολωνού και Αιγάλεω, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενεργούσε εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δέκα (10) ατόμων , για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα .
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (23-10-2012) στον Ασπρόπυργο, εννέα (9) εξ αυτών, εκ των οποίων οκτώ (8) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 24 έως 55 ετών , ενώ αναζητείται ένας 42χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω, από αρχές Ιουλίου 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία ενεργούσε εκτεταμένη λαθρεμπορία καυσίμων, με την παράνομη προμήθεια, αποθήκευση, μεταφορά και τελικά διάθεση πετρελαίου ναυτιλίας ( marine ) σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Το Ι – PAD του αρχαιοκάπηλου παπά

Στα Φάρσαλα ιερουργούσε