13/3/10

Ο ληστής με το 45αρι

Απο το 2006 το επάγγελμα του ήταν "ληστής". Η δράση του σταμάτησε ...άδοξα για λίγα μέτρα, αφού δεν πρόλαβε να διαπράξει την έκτη του κατά σειρά ληστεία. Άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής η στιγμή που έμπαινε στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην οδό Φαρσάλων 61.
Ο 46χρονος που δήλωνε "έμπορος" κουβαλούσε κρυμμένο πάνω του ένα 45αρι πιστόλι με πέντε σφαίρες, ενώ ήταν εφοδιασμένος με στιλέτο και αναισθητικό σπρέϊ.
"Για εμάς -μας λέει αξιωματικός της Ασφάλειας- θα ήταν πιο εύκολο να τον αφήναμε να διαπράξει και άλλη μια ληστεία. Δεν το διακινδυνεύσαμε όμως γιατί αν κάτι δεν πήγαινε καλά θα μπορούσε και να πυροβολίσει κάποιον υπάλληλο ή κανένα πελάτη".
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο "έμπρορος" ...ζούσε απο τις ληστείς τραπεζών. Τώρα κατηγορείται πως έκανε συνολικά πέντε ληστείες.
Στο "crimes on air" μίλησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Βασίλης Χαλάτσης ο οποίος μας δήλωσε πως: " Ο δράστης απο τις πέντε ληστείες αρνείται μόνο τη μία. Συνολικά είχε αποσπάσει 80.000 ευρώ. Στο σπίτι του βρήκαμε και άλλα ρούχα μεταμφίεσης.
Ο 46χρονος με το 45αρι ήταν σεσημασμένος και για να μη κινεί τις υποψίες διέφευγε με ένα μοτοποδήλατο, που έκρυβε σε κάποιο στενό κοντά στα υποκαταστήματα που λήστευε.