22/3/10

Τα...σημάδια του 5ου φονικού

Αρχαία τραγωδία στο Αγρίνιο. Η μητέρα και η αδελφή του Αλέξη Νικολόπουλου που τον Νοέμβριο του 2006, δολοφονήθηκε μαζί μ' άλλους τέσσερεις κυνηγούς στα Καλύβια Αγρινίου, βρέθηκαν νεκρές στη μια τα ξημερώματα, στο σπίτι τους στην περιοχή Καμαρούλα. Τις δυο γυναίκες βρήκε νεκρές ο Βασίλης, ο δεύτερος γιος της οικογένειας, που επέστρεφε απο την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
Δίπλα τους βρέθηκαν δυο μπουκάλια εντομοκτόνου. Όπως εκτιμάται πρώτα αυτοκτόνησε η 50 χρονη μητέρα και στη συνέχεια την ακολούθησε και η 16χρονη κόρη της. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε η μητέρα έγραφε ότι: "Δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω τη ζωή μου. Θα πάω να συναντήσω τον Αλέξη. Βασίλη σε σκέφτομαι...". Η 16χρονη που ακολούθησε τον ίδιο δρόμο με τη μητέρα της στο σημείωμα της ανέφερε πως: " Έφυγε η μητέρα μου και θα την ακοουθήσω και εγώ. Θα σας βλέπω όλους απο ψηλά. Βασίλη να προσέχεις..."
Να σημειώσουμε πως το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο είχε γίνει για μια χούφτα χορτάρι, όταν οι κυνηγοί ...πάτησαν πόδι σε βοσκότοπο της οικογένειας Φούκα. Ο 16χρονος Αλέξης ήταν ο πρώτος κυνηγός απο τον οποίο ξεκίνησε η παρεξήγηση και τον οποίο ο υιός Φούκας πυροβόλισε δυο φορές με κυνηγετική καραμπίνα για να τον αποτελειώσει. Η μητέρα των παιδιών βρισκόταν σε διάσταση με τον πατέρα πολύ πριν απο το πενταπλό φονικό.