19/3/10

Με...δανεική βόμβα ANFO το χτύπημα?


Γράφει ο βασίλης χήτος

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την προέλευση της οργάνωσης που κρύβεται πίσω απο την πρωινή βομβιστική επίθεση στην "Χρυσή Αυγή".Και αυτό επειδή σύμφωνα με απόλυτα εξακρυβωμένες πληροφορίες του"crimes on air" δεν χρησιμοποιήθηκε ο συνηθισμένος τύπος ζελατοδυναμίτηδας, αλλά εκρηκτικό υλικό της λεγόμενης "χαμηλής ταχύτητας",που δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και ANFO. Αυτό με ακρίβεια θα διαπιστωθεί απο τις σχετικές εργαστηριακές αναλύσεις.Αξίζει να σημειωθεί πως το ANFO το λεγόμενο"εκρηκτικό των φτωχών" που κατασκευάζεται με ανάμιξη πετρελαίου και λιπάσματος είναι ύλη που έχει κατα επανάληψη χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας.Η εντυπωσιακή ωστόσο επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει οι "Πυρήνες της Φωτιάς" ,στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην λεωφόρο Συγγρού ,είχε γίνει με ..δανεική βόμβα που τους είχε δώσει ο Επαναστατικός Αγώνας. Μέχρι τώρα η μόνη ένδειξη πως το χτύπημα προήλθε απο τους "Πυρήνες της Φωτιάς" είναι η ώρα όπου έγινε η ενέργεια. Μόνο η οργάνωση αυτή χτυπά σε "άτσαλες" ώρες, όπως συνέβη και με την "κατσαρόλα" που έσκασε στο σπίτι του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη .Η έκρηξη προκάλεσε κρατήρα διαμέτρου 25 εκατοστών, έσκαψε δηλαδή το ταβάνι του 4ου ορόφου. Οι αρχές προς το παρόν αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αν δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης.
Στις 8.25 το πρωί άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και προανείγγειλε το χτύπημα που επακολούθησε 21 λεπτά μετά. Ο άνδρας προσδιόρισε πως στόχος είναι τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στην Ομόνοια. Οι αρχές πάντως δεν δίνουν βαρύτητα στις εκτιμήσεις ότι το χτύπημα μπορεί να αφορά και τις ομαδικές προσαγωγές αλλοδαπών, τις τελευταίες ημέρες στη ΓΑΔΑ με επίκεντρο την Ομόνοια. Μέχρι αργά χθες τη νύχτα 265 αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε 482 άτομα, οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν αλλοδαποί.
Η ΓΑΔΑ παρουσίασε μάλιστα πριν απο λίγο και τα αποτελέσματα αναλυτικά απο την χθεσινή εξόρμηση. Ελέγχθηκαν : 482 άτομα, 39 οχήματα, 34 δίκυκλα και 65 καταστήματα.
Συνελήφθησαν : 52 άτομα, από τα οποία :
· Δέκα (10) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών».
· T ριάντα τέσσερα (34) άτομα για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων».
· Τέσσερα (4) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».
· Δύο (2) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Παιγνίων».
· Ένα (1) άτομο για «κλοπή».
· Ένα (1) άτομο για «απόπειρα ληστείας».
Προσήχθησαν : 12 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατασχέθηκαν:
· Ηρωίνη -4- γραμ.
· Κάνναβη - 47- γραμ.
· 249 - φαρμακευτικά δισκία.
· 34- παιγνιομηχανήματα.
· 2.000- ευρώ.
· 920 είδη παρεμπορίου (τσάντες, γυαλιά, CD , ενδύματα κ.ά. )
Οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.