5/3/10

"Παιδόφιλος" ο μαέστρος;

Μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις έχει πάρει στην Κέρκυρα η καταγγελία 38χρονης μητέρας για μαέστρο, σπουδαίας φιλαρμονικής ορχήστρας , που παρενόχλησε σεξουαλικά την μόλις δώδεκα ετών κόρη της.
Η ιστορία αυτού του εξαιρετικά όμορφου νησιού, είναι ταυτισμένη με τη μουσική, αυτό εξάλλου μαρτυρούν και οι περισσότερες από δέκα φιλαρμονικές, υψηλού επιπέδου που συνεχίζουν την παράδοση, ενώ ορισμένες περνούν συχνά και την πύλη του μεγάρου μουσικής Αθηνών.
Το συγκλονιστικό βέβαια είναι πως ο αρχιμουσικός, που κρύφτηκε για να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία, είναι 78 ετών. Θα μπορούσε κάλλιστα δηλαδή να είναι και παππούς της ανήλικης. Όπως είπε η μικρή στη μητέρα της, στις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο μαέστρος την απομόνωσε μέσα στην αίθουσα και με το πρόσχημα των «καλών αναπνοών» που απαιτούνται για τη σωστή επίδοση στο μάθημα, άρχισε να τη χαϊδεύει σε διάφορα σημεία του σώματος της.
Την επόμενη ημέρα η μητέρα που είναι υπάλληλος σε ταξιδιωτικό γραφείο, κατήγγειλε τον 78χρονο στον πρόεδρο της φιλαρμονικής και με τη συνοδεία του δικηγόρου της, πήγε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Ασφάλεια του νησιού.
Με εισαγγελική παραγγελία ορίστηκε γυναίκα, παιδοψυχολόγος η οποία εξέτασε το κοριτσάκι και σε λίγες ώρες θα υποβάλει σχετική έκθεση στη δικαστική αρχή.
Η αστυνομία αναζήτησε τον γέροντα που καταγγέλθηκε ως «παιδόφιλος» αλλά εκείνος για να αποφύγει τη σύλληψη έγινε άφαντος. Η προθεσμία για το αυτόφωρο εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ωστόσο ο 78χρονος δεν έχει κληθεί ακόμη για κατάθεση καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας -χθες Πέμπτη- δεν άσκησε κάποια δίωξη, καθώς ανέμενε να ολοκληρωθεί η αναφορά της παιδοψυχολόγου.
Το νησί όμως βοά πως για τον ίδιο μαέστρο και παλαιότερα είχε ξεσπάσει ανάλογο σκάνδαλο. Ήταν η περίοδος που ο μαέστρος διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στην εκκλησία. Η υπόθεση όμως σκεπάστηκε καθώς με την οικογένεια της τότε μαθήτριας του, φέρεται να υπήρξε κάποιος οικονομικός συμβιβασμός.