24/3/10

Η... σταύρωση μάνας και κόρης στο Αγρίνιο

Η τραγωδία στο Αγρίνιο μοιάζει να μην έχει τέλος, όχι τόσο γι αυτούς που έμειναν πίσω αλλά για τα μέλη της οικογένειας που έφυγαν τόσο βίαια και πρόωρα. Μάνα και κόρη που έθεσαν με εντομοκτόνο τέρμα στη ζωή τους, μη μπορώντας να αντέξουν το χαμό του 16χρονου Αλέξη, που βρήκε φρικτό θάνατο απο τα σκάγια του υιού Φούκα, φαίνεται πως είναι μοιραίο, να μη μπορέσουν να βρούν οι βασανισμένες ψυχές τους την ηρεμία τους, ούτε και μετά θάνατον.
Ο πατέρας της οικογένειας που εδώ και χρόνια ήταν σε διάσταση με την 52χρονη Κατερίνα Καραθανάση, έχει διαμυνήσει πως το 15,5 ετών κοριτσάκι θα ταφεί σε κοιμητήριο της επιλογής του στην πόλη του Αγρινίου. Στο μόνο που έχει συμφωνήσει είναι η νεκρόσιμη ακολουθία να γίνει [3 μμ] στην ενορία του χωριού Καμαρούλα έκει όπου βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας. Ο ιερέας Καλλίνικος προσεύχεται να μην φτάσει ποτέ η στιγμή να προκληθούν επεισόδια μέσα στον ναό του Αγίου Γεωργίου και δυστυχώς με τα φέρετρα σηκωμένα. Η ανησυχία είναι διάχυτη καθώς οι δυο πλευρές δεν συμβιβάστηκαν με αποτέλεσμα ο πατέρας να έχει αναθέσει πριν αλλά και μετά την εκκλησία τη μεταφορά και ταφή της μικρής Κωνσταντίνας σ' άλλο γραφείο κηδειών. Αυτό σημαίνει πως το κοριτσάκι θα μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία με νεκροφόρα που ο οδηγός της, μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αναμένει τις οδηγίες του πατέρα. Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να ανεχθούν οι συγγενείς απο την πλευρά της μητέρας της. Είναι ενδεικτικό πως αναρτήθηκαν ακόμη και διαφορετικά "κηδειόχαρτα". Το μοναδικό παρήγορο στοιχείο -σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές μας- είναι πως στο χωριό Καμαρούλα υπάρχουν μόνο συγγενείς απο το σόϊ της τραγικής μάνας, κάτι που σημαίνει πως ο πατέρας μπροστά στην κατακραυγή και τις οργισμένες αντιδράσεις ίσως ακαγκαστεί να υπαναχωρήσει. Το "crimes on air" είναι απόλυτα σε θέση να γνωρίζει πως έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας Αγρινίου,που σε συνεργασία με αξιωματικούς της Ασφάλειας, παρακολουθούν πολύ στενά το θέμα που ανέκυψε. Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα όταν τον επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του ο πατέρας του κοριτσιού, του επεσήμανε πως θα γίνει αυτό που επιτάσσει το έθιμο, μάνα και κόρη δηλαδή να ταφούν πλάϊ στο μνήμα του μικρού Αλέξη που βρίσκεται στο κοιμητήριο της Καμαρούλας.
Το μοναδικό παιδί της οικογένειας που βρίσκεται στη ζωή ο 22χρονος Βασίλης, επιθυμεί να μην χωρίσει ο θάνατος τη μικρούλα αδελφή του απο τον αδελφό και τη μητέρα τους.