8/3/10

Oι εμπρηστές είναι μαθητές

Δεκατρία συνολικά άτομα πήραν μέρος στην πυρπόληση καταλύματος στην Σπάρτη, όπου διέμεναν Ασιάτες μετανάστες.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην επίθεση συμμετείχαν δέκα μαθητές [ηλικίας 14-17 ετών] και τρεις ενήλικες από τους οποίους οι δυο είναι επίσης μαθητές.
Η αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας ανακοίνωσε πως το περιστατικό έγινε «χάριν αστεϊσμού» και επομένως δεν είχε καμία σχέση με ρατσιστική επίθεση.
Η επίθεση από την εγκληματική αφέλεια αυτών των παιδιών που κόντεψε να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, έγινε στις 9 το βράδυ στις 5 Φεβρουαρίου, με οινόπνευμα και πανί.
Οι νεαροί δράστες ανάρτησαν μάλιστα στο διαδίκτυο το «κατόρθωμά » τους καθώς τη στιγμή της επίθεσης ένας απ’ αυτούς βιντεοσκοπούσε όλη τη διαδικασία με την κάμερα κινητού τηλεφώνου.
«Από τις συνομιλίες στο βίντεο– αναφέρει στέλεχος της Ασφάλειας- είναι φανερό πως οι δράστες δεν δείχνουν μίσος για τους μετανάστες, αφού γελάνε ενώ παράλληλα ακούγεται και ένας βλέποντας τις φλόγες, να τους λέει πως κάναμε βλακεία.
Πως θα μπορούσε να είναι ρατσιστική επίθεση από τη στιγμή, που κάποια από τα πρόσωπα των εμπρηστών φαίνονται πεντακάθαρα στο βίντεο και αυτό δεν είναι οπτικοακουστικό υλικό που κατασχέσαμε εμείς, αλλά που από μόνοι τους το φανέρωσαν σε ιστοσελίδα …κοινής θέας».
Η αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα γίνει και ειδική αναφορά προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, για το ζήτημα της επιμέλεια των ανηλίκων και τις ευθύνες που έχουν και οι γονείς τους.