13/5/10

Είχαν ρημάξει την Εύβοια 4 Αλβανοί

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε τετραμελής συμμορία, αποτελούμενη από τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2010 , διέπραξαν συνολικά ,στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ληλαντίων-Ευβοίας, τρεις -3- ληστείες, μια -1- απόπειρα ληστείας και τρείς-3- κλοπές-διαρρήξεις.
Ειδικότερα εξιχνιάστηκαν:
1. Ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας που διαπράχθηκε την 21.30 ώρα της 22-4-2010 στον Αγ. Νικόλαο του Δ. Ληλαντίων-Ευβοίας, από τους οποίους, οι δράστες, αφού εισέβαλαν στο σπίτι των παθόντων, υπό την απειλή πυροβόλου όπλου και μαχαιριού, αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, μία (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τραυμάτισαν με το μαχαίρι τον ένα παθόντα.
2. Απόπειρα ληστείας σε βάρος ενός αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, φύλακα ελαιοτριβείου που διαπράχθηκε στο Μύτικα Δ. Ληλαντίων Ευβοίας, την 21/04/2010 και ώρα 23:00 επίσης με την απειλή όπλου και μαχαιριού, ο οποίος αντιλήφθηκε τους δράστες και στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει να μην εισβάλλουν στο ελαιοτριβείο, τον γρονθοκόπησαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι, χωρίς να ολοκληρώσουν, χάρη στην αντίσταση του παθόντα, την πράξη τους.
3. Ληστεία σε βάρος τεσσάρων -4- Πακιστανών υπηκόων που διαπράχθηκε την 17-04-2010 και περί ώρα 23:00 , στο Βασιλικό Δ. Ληλαντίων Ευβοίας κατά την οποία οι δράστες, εισέβαλλαν στο σπίτι των παθόντων και ομοίως, με την απειλή πυροβόλου όπλου και μαχαιριών που έφεραν , αφαίρεσαν τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό εκατόν δεκαπέντε ευρώ (115 €) ευρώ.
4. Ληστεία, που διαπράχθηκε την 30-3-2010 και περί ώρα 00.45 στο Μύτικα Ληλαντίων Ευβοίας, σε βάρος ιδιοκτήτη παντοπωλείου, τον οποίο, αφού απείλησαν με ξύλινα ρόπαλα και μαχαίρι, αφήρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ (300 €).
5. Κλοπή διαρρήξεως σε σπίτι, στη θέση «Κάμπος» Βασιλικού Ληλαντίων Ευβοίας, μεταξύ της 10ης έως 12ης -4-2010, από το οποίο αφήρεσαν μία (1) τηλεόραση, δύο (2) ταμειακές μηχανές κουρτίνες, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και ένα μοτοποδήλατο μάρκας YAMAHA 50- cc .
6. Κλοπή διαρρήξεως σε κοντέινερ, νυκτερινή ώρα της 25/26-3-10 στον Αγ. Νικόλαο Ληλαντίων, από το οποίο αφήρεσαν βενζινοκίνητα εργαλεία κηπευτικής και διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.
7. Κλοπή σε γεώτρηση νυκτερινή ώρα της 19/20-3-10 στη θέση «Κάμπος» Βασιλικού Ληλαντίων-Ευβοίας, από το οποίο αφήρεσαν μία -1- υποβρύχια αντλία και ένα ηλεκτρικό πίνακα.
· Οι παραπάνω δράστες, ενεργούσαν πάντοτε, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες και φέροντας γάντια.
· Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο κατάλυμα που διέμεναν οι δράστες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ληλαντίων-Ευβοίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κουκούλες, γάντια και τα μαχαίρια που χρησιμοποιούσαν, ενώ βρέθηκε και μέρος των κλοπιμαίων και των προϊόντων των ληστειών, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
· Σε βάρος των παραπάνω, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.