15/5/10

Εριξαν μολότοφ σε κοιμητήριο...

Συνελήφθησαν, χθες 14.05.10 και κατά τις πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 21, 18 και 17 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις σχετικές με περιύβριση νεκρών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση του ν. περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, οι τρεις νεαροί μετέβησαν, την 03.50 ώρα, στη συμβολή των οδών Κ. Δημητρίου και Ζ. Καρέλλη, στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου με χρήση σπρέι, ανέγραψαν συνθήματα στο εξωτερικό τοιχίο του Εβραϊκού Κοιμητηρίου, στο οδόστρωμα, καθώς και στον τοίχο παρακείμενης μονοκατοικίας.
Στη συνέχεια, και ενώ η 18χρονη κατόπτευε τον γύρω χώρο, ο 17χρονος από κοινού με τον 21χρονο, εκσφενδόνισαν τρεις (3) βόμβες μολότοφ κατά του Κοιμητηρίου, χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά.
Επιπλέον, συνελήφθη και τέταρτος ημεδαπός, ηλικίας 21 ετών, για υπόθαλψη εγκληματία και παρασιώπηση εγκλημάτων, καθώς γνώριζε τις προθέσεις και τα πράξεις των συνομηλίκων του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του τελευταίου (21 ετών), εντοπίστηκε ένα σπαθί, ενώ στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.