8/5/10

Σπείρα στα χέρια της αστυνομίας

Βραδινές ώρες της 6-5-2010, στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοος Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση».
Οι ανωτέρω δράστες μαζί με τέσσερις (4) άλλους ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας.
Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος στην οδό Μενάνδρου.
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, τρυπάνια, τροχοί και άλλα αντικείμενα.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν:
Σαράντα επτά (47) διαρρήξεις οχημάτων.
Εννέα (9) ληστείες σε βάρος πεζών.
Μία (1) διάρρηξη γραφείου.

Επίσης πρωινές ώρες της 6-5-2010, στη Πετρούπολη, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 26 ετών, κατηγορούμενος για «ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση».»
Ειδικότερα ο ανωτέρω, μαζί με τρείς (3) άλλους συνεργούς του, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην Πετρούπολη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και μετά από καταδίωξη συνελήφθη ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο στις περιοχές της Πετρούπολης και Περιστερίου είχε διαπράξει:
Είκοσι (20) διαρρήξεις-κλοπές οικιών.
Μία (1) ληστεία σε βάρος πεζής.
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 120.000 Ευρώ περίπου.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υ.Α.Δ.Α.