28/5/10

O Oυρουγουανός "τακίμιασε" με Αλβανούς ληστές

Aπό Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παγκρατίου, του Αστυνομικού Τμήματος Παγκρατίου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Παγκράτι, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Ουρουγουάης ηλικίας 32 και 56 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι λίγο πριν την σύλληψη τους, διέπραξαν ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Ν. Κόσμο. Στη κατοχή των συλληφθέντων καθώς και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6.600 ευρώ (προερχόμενα από τη ληστεία) · Τρία (3) πιστόλια. · Μία (1) χειροβομβίδα. · Σφαίρες πιστολίου.


Ο 32χρονος συλληφθείς αλλοδαπός :


Α) ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραξε σωρεία κακουργηματικών πράξεων, στην οποία συμμετείχαν και δύο άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, που συνελήφθησαν την 16-02-2010 ύστερα από συμπλοκή με Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/ΥΔΕΖΙ.ΤΜ.2Ο στην περιοχή του Βύρωνα. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδοθεί σε βάρος του, ένταλμα σύλληψης από τον Τακτικό Ανακριτή.


Β) από 01-02-2006 είναι δραπέτης, παραβιάζοντας εξαήμερη τακτική άδεια, που του χορηγήθηκε από την Δικαστική Φυλακή Λάρισας, όπου κρατείτο εκτίοντας ποινή κάθειρξης δέκα επτά (17) ετών και οκτώ (8) μηνών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη και ποινή φυλάκισης πέντε(5) ετών για ληστεία και κλοπή.


Γ) Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι από τις αρχές του έτους 2009 μέχρι σήμερα έχει διαπράξει εννέα (9) ένοπλες ληστείες :


· Τέσσερις (4) σε βάρος τραπεζών στη περιοχή της Πάτρας.


· Μία (1) σε βάρος SUPER MARKET στη περιοχή της Πάτρας.


· Μία (1) σε βάρος καταστήματος πώλησης ενδυμάτων στη περιοχή της Πάτρας.


· Δύο (2) σε βάρος SUPER MARKET στην Αθήνα.


· Μία (1) σε βάρος καταστήματος πώλησης ενδυμάτων στην Αθήνα.


Ο 56χρονος συλληφθείς αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./ΥΔΕΖΙ/ΤΜΗΜΑ 2ο την 29/7/1996 για σύσταση συμμορίας και σωρεία διακεκριμένων περιπτώσεων ληστειών.