12/6/10

Οι χασισοκαλλιεργητές έπιασαν δουλειά

1. Συνελήφθη , χθες (11-6-2010) και περί ώρα 21:30 στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς, κατέχει και διακινεί ναρκωτικά στην πόλη του Ηρακλείου, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρεις (3) ποσότητες κοκαΐνης συνολικού μ.β. 45,6 γραμμαρίων

  • Μία (1) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μ.β. 0,5 γραμμαρίων
  • Δύο (2) ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
  • Δέκα (10) νάιλον , ισομεγέθη αποκόμματα για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • 2. Στα πλαίσια εξερευνήσεων για την ανεύρεση φυτειών κάνναβης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες (11-6-2010) και πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχανών Ηρακλείου, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, φυτεία κάνναβης, η οποία βρισκόταν σε τρία (3) διαφορετικά σημεία, σε πρανές ποταμού. Ειδικότερα, βρέθηκε μία (1) φυτεία κάνναβης και δύο (2) εκτάσεις στο στάδιο της προετοιμασίας της φυτείας.

Κατά την εξερεύνηση των χώρων βρέθηκαν , εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τριακόσια έξι (306) φυτά κάνναβης , ύψους (5) έως και (20) εκατοστών.

Ένα (1) αυτοσχέδιο φυτώριο, στο στάδιο του φυτρώματος.

Διάφορα αντικείμενα ( αρδευτικά εξαρτήματα- γεωργικά εργαλεία), τα οποία θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση.

Η φύλαξη της φυτείας κρίθηκε αδόκιμη, εξαιτίας του ότι, οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, κατά την εξερεύνηση του χώρου. Δράστες αναζητούνται.