2/6/10

«Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Άγιο Ιωάννη από την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων Αθιγγάνων ενώ οι κάτοικοι προειδοποιούν πως θα πάρουν τα όπλα στα χέρια τους για να προστατεύσουν του εαυτούς τους από τις επιθέσεις που δέχονται ακόμα και στα μαγαζιά τους.
Μάλιστα αργά χθες το βράδυ έκλεισαν τον δρόμο Πύργου Κατακόλου ζητώντας την απομάκρυνση των αθιγγάνων και μεγαλύτερη αστυνομόμευση στη περιοχή.
Χθες το απόγευμα ο ξυλοδαρμός και ο τραυματισμός δύο νέων του χωριού από Τσιγγάνους αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.«Καθόμουν με τον Στέφανο έξω από το σπίτι και συζητάγαμε το πώς θα φτιάξουμε το μηχανάκι. Έρχεται ένα αυτοκίνητο με αθίγγανους, σταματάει και ανοίγει το παράθυρο και του φωνάζει να πάει εκεί. Του λέει ότι κάτι είπε και του λέει ο Στέφανος ότι εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Αμέσως κατεβαίνουν άλλοι πέντε από μέσα κρατώντας ένα λοστό και αρχίζουν να μας χτυπάνε κυρίως τον Στέφανο. Τον τραυμάτισαν στο πλευρά» τόνισε ο κ Θανάσης Γιαννόπουλος.
Αμέσως από τον θόρυβο κάτοικοι έτρεξαν για να βοηθήσουν τα παιδιά ενώ οι αθίγγανοι απομακρύνθηκαν από το σημείο της συμπλοκής. Παράλληλα στο σημείο έφθασαν άνδρες της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που μέσα σε λίγα λεπτά είχαν εντοπίσει δύο από τους δράστες και τους συνέλαβαν.
«Θα πάρουμε τα όπλα στα χέρια μας. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ενημερώσει και την αστυνομία ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Κάθε μέρα μας απειλούν, επιτίθενται στα μαγαζιά μας, τα σπάνε, προκαλούν φθορές και τώρα κοιτάξτε τι έγινε, χτύπησαν στα καλά καθούμενα δύο παιδιά», επεσήμανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννης Καλόφωνος.
Παναγιώτης Παυλόπουλος