9/6/10

Oι ληστές πήγαν Πάρο

Αστυνομικοί του Α.Τ. Πάρου, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να εξιχνιάσουν σειρά κλοπών, που είχαν γίνει, κατά το τελευταίο δίμηνο, σε βάρος ιδιοκτητών παραθεριστικών κατοικιών, οικιών και ενοίκων ενοικιαζομένων δωματίων ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Πάρου. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δράστες των κλοπών αυτών ήταν, τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 25 και 22 ετών αντίστοιχα ,όλοι τους κάτοικοι Παροικίας – Πάρου, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Πάρου. Ειδικότερα, από την προανάκριση προέκυψε η συμμετοχή τους στις ακόλουθες κλοπές:




  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1/5/2010 έως 4/6/2010 στην περιοχή Παράσπορος – Πάρου σε εξοχική κατοικία, από το οποία είχαν αφαιρέσει διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα και κοσμήματα.


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 9/5/2010 στην περιοχή Παροικιά – Πάρου σε οικία, από την οποία είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό 950 ευρώ περίπου, έναν φορητό υπολογιστή, μάρκας “ ACER ”, πέντε κινητά τηλέφωνα , δύο άδειες ικανότητας οδήγησης και δύο δελτία αστυνομικής ταυτότητας, διάφορες πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης και βιβλιάρια τραπεζών καθώς και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα και ρούχα


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 26/5/2010 έως 27/5/2010 στην περιοχή Ξιφαρά – Πάρου σε κατοικία, από την οποία είχαν αφαιρέσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα μικρής αξίας.


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα την 29/5/2010 στην περιοχή Παράσπορος –Πάρου, σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου από το οποίο είχε αφαιρέσει μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 40 €.


  • Στην κλοπή που είχε λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1/6/2010 έως 2/6/2010 στην περιοχή Κάμπος – Πάρου σε εξοχική κατοικία, από την οποία είχαν αφαιρέσει ένα χρυσό δαχτυλίδι ,ένα ασημένιο πιάτο, μια κεραία τηλεοράσεως και διάφορα άλλα αντικείμενα μικρής αξίας. Μέρος των κλαπέντων, παραδόθηκαν οικειοθελώς από τους δράστες , τα οποία μετά την καταγραφή τους, αποδόθηκαν στους παθόντες.