9/7/10

27 κλοπές είχαν κάνει στην Θάσο

Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, στα πλαίσια ενεργούμενης προανάκρισης - αστυνομικής έρευνας, εγκληματική οργάνωση έξι ατόμων, η οποία είχε συγκροτηθεί για τη διάπραξη κλοπών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που έλαβαν χώρα στη Θάσο το χρονικό διάστημα από 13-02-2010 έως 17-06-2010, και συνεργαζόταν με έξι ακόμη άτομα. Οι ανωτέρω κατηγορούνται για κλοπές, διακεκριμένες κλοπές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση Ν. περί Όπλων, παράβαση Ν. περί Βεγγαλικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εξακρίβωσαν τα στοιχεία όλων των ανωτέρω δραστών. Πρόκειται για δώδεκα άνδρες (δέκα ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς), ηλικίας από 16 έως 25 ετών, κατοίκους Θάσου. Οι έξι από αυτούς προέβησαν το παραπάνω χρονικό διάστημα σε (27) κλοπές-διαρρήξεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, οργανισμών, οικιών και οχημάτων στη Θάσο, αφαιρώντας συνολικά 7.870€ σε μετρητά και επιταγές, πιστωτικές κάρτες, βιβλιάρια τραπεζών, σφραγίδες, διάφορα έγγραφα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, μέρος των οποίων διέθεσαν σε κάποιους από τους υπόλοιπους έξι.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν στις οικίες τριών εκ των παραπάνω δραστών, βρήκαν και κατέσχεσαν τα παρακάτω:
· μέρος των κλοπιμαίων,
· (1) κυνηγετικό όπλο,
· (21) φυσίγγια διασποράς,
· (1) ζευγάρι ξύλινα ρόπαλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με αλυσίδα (νουτσάκο)
· (2) μη λειτουργικές μεταλλικές αστυνομικές ράβδους
· (28) φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτοτήτων ημεδαπών πολιτών,
· (2) φωτοαντίγραφα αδειών ικανότητας οδήγησης,
· (1) πρωτότυπη ταυτότητα Τούρκου πολίτη,
· (4) φωτοαντίγραφα κοινών διαβατηρίων αλλοδαπών πολιτών,
· (1) φωτοαντίγραφο Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς και
· (1) φωτοαντίγραφο κλητηρίου θεσπίσματος αλλοδαπού πολίτη.
Τα κλοπιμαία, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατ’ οίκον έρευνα, αποδόθηκαν, κατόπιν αναγνώρισης, στους παθόντες.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.