22/7/10

90 φορές είχαν πάρει δάνεια με πλαστά χαρτιά

Στην Καλλιθέα από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ν.Σμύρνης συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες κατ΄ επάγγελμα
Οι ανωτέρω είχαν συστήσει δομημένη ομάδα και διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος τραπεζών. Συγκεκριμένα εντόπιζαν άτομα που είχαν οικονομική ανάγκη, πλην όμως δεν διέθεταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την σύναψη δανείων (βεβαιώσεις αποδοχών, φορολογικές δηλώσεις κλπ.)
Στην συνέχεια υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου, προέβαιναν σε αλλαγή των φορολογικών τους στοιχείων και σύναπταν δάνεια, από τα οποία προσπόριζαν το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού που εκταμιεύονταν.
Δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να συνάψουν δάνειο σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Κερατσινίου, ενώ οι υπόλοιποι μετά από αναζητήσεις των Αστυνομικών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα εγγράφων (φ/α Δ.Α.Τ. ,βεβαιώσεις αποδοχών, φορολογικές ενημερότητες, κλπ.) τα περισσότερα εκ των οποίων πλαστά.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών εξιχνιάστηκαν (90) ενενήντα περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.